Szépség és kozmetika

A legjobb vákuumos pórustisztítók és bőrtisztítók (recenziók és teszt) 2024

legjobb vákuumos pórustisztítók és bőrtisztítókTiszta és gyönyörű bőrről álmodik? Bár sokan úgy gondoljuk, hogy a pubertás végével a pattanásokkal és a mitesszerekkel kapcsolatos problémák megszűnnek, de néha kullancsként ragaszkodnak hozzánk, és határozottan nem növelik az önbizalmunkat. Ezért választottuk ezúttal a legjobb bőr- és pórustisztítókat, amelyek segítségével Ön is tökéletes pattanás nélküli bőrnek örülhet.

Hogyan működik a pórustisztító? Az eldugult mitesszerek és pattanások tisztítása az egyetlen feladata? Ez a praktikus eszköz, amely drága kozmetikai eljárásokat is helyettesít, mélyen kitisztítja az eltömődött pórusokat, még a nehezen elérhető helyeken is. Ennek azonban más előnyei is lehetnek a bőr számára. A kiváló minőségű vákuumos bőrtisztítók fején gyémántszemcsék is vannak, amelyek célzott és hatékony hámlasztást hoznak létre, más néven mikrodermabráziót. A legtöbb modell többfokozatos vákuumszívó erővel rendelkezik. A vákuum stimuláció nemcsak mélyen megtisztítja a bőrt, hanem serkenti a vérkeringést, valamint a kollagén és elasztin termelést is.

Az alábbi választási útmutatóban megtalálhatja az összes fontos információt a megfelelő vákuumos bőrtisztító kiválasztásához. Átnéztük a vákuumos bőr- és pórustisztítók recenzióit is, és az eredmény egy rangsor, amelyben érdekes termékeket talál. Ezek ezen a területen a legkeresettebbek, és nem nélkülözik a pozitív értékeléseket sem.

A legjobb vákuumos pórustisztítók és bőrtisztítók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelés
1.Velform Vacu Clear pórustisztító
✔️ Vezeték nélkül működik, könnyen tisztítható, tehát a használata nagyon kényelmes
✔️ Elszívja a bőrproblémákat
✔️ A Velform Vacu Clear pórustisztító minden problematikus területen használható: az arcon, karon, mellkason vagy akár a háton
📌 14000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Beurer FC 40
✔️ Vákuumtechnológia a mély pórustisztításért
✔️ Minden bőrtípusra alkalmas
✔️ 5 intenzitás szint
✔️ 3 cserélhető tartozék, különböző méretben
📌 7000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Vigan Mammoth Lady TWO
✔️ Vákuumos emelő behajtására régi sejtek
✔️ Hámlás eltávolítja az elhalt hámsejteket
✔️ 3 fényerőszintet kiigazítás
✔️ 5 különböző masszírozó berendezés és tisztító a bőrt
📌 34100 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.BeautyRelax Peelmax
✔️ Tisztító készlet professzionális bőrápoláshoz
✔️ Gyémánt mikrodermabráziós módszerrel
✔️ 5 szintű vákuumszívás
✔️ 4 bőrápoló applikátort tartalmaz
📌 21100 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Homedics MDA-100RG mikrodbőrradír
✔️ A legfejlettebb technológia a piacon
✔️ A gyémánt fejek kíméletesen távolítják el az elhalt bőrsejteket
✔️ A speciális fejnek köszönhetően alkalmas az érzékeny bőrre is
✔️ A csomagolás 50 szűrőt tartalmaz, amelyek külön is megvásárolhatóak
📌 41000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Proficare PC-PR 3025
✔️ Tisztítókészlet egyedi bőrápoláshoz
✔️ Hatékonyan eltávolítja a fekete pontokat, a kitágult pórusokat és megszünteti a szennyeződéseket
✔️ 5 teljesítmény-szabályozási fokozat
✔️ 4 cserélhető szívófej a különböző hatásokhoz
📌 7400 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon vákuumos bőrtisztítót

Bizonyára már rengeteg tanácsot kipróbált azzal kapcsolatban, hogyan ápolja a bőrét, hogy az első pillantásra egészséges és hibátlan legyen. A bőr gyakran tükrözi életmódunkat – befolyásolja azt az étrend összetétele, a nem elegendő alvás, a környezet szennyezettsége, amelyben mozogunk, higiéniai szokások, hormonális változások, de a kozmetikumok fajtája és mennyisége is. A kiütések, pattanások és mitesszerek nem csak a fiatal serdülők „kiváltsága“. Kortól függetlenül gyötri a férfiakat és a nőket is. Van, akinek szerencséje van, hogy szinte tökéletes a bőre, másoknak ezért küzdeni kell.

A legfontosabb, amit a kozmetikus és a bőrgyógyász mond – a kiütéseket, pattanásokat nem szabad kinyomkodni az ujjaival. Fennáll annak a veszélye, hogy más szennyeződéseket juttat a sebbe, vagy a fertőzés a kiütésből a bőr más területeire elterjed. Egy ártatlan púpocskából egyszer csak egy egész csillagkép lesz a homlokán. Szeretné a bőrápolást a következő szintre emelni? Akkor jöjjön velünk, és nézze meg, hogyan működik a vákuumos bőrtisztító.

bőrápolás

Hogyan működik a vákuumos bőrtisztító?

Első pillantásra a vákuumos bőr- és pórustisztító nem feltűnő eszköz, amely jól illeszkedik a kézbe. Egy motor el van rejtve a testben, amely hátrahúzással negatív nyomást hoz létre. A vákuumos tisztító száján fejek (toldalékok) vannak felszerelve, különböző méretű lyukakkal.

A vákuumos tisztító alapvetően vákuumtechnikát alkalmaz, amellyel mélyen megtisztítja a pórusokat.

Ezután a fejen felhalmozódik a faggyú, valamint az összegyűjtött szennyeződések és az elhalt hámsejtek. A legtöbb modell több fejjel rendelkezik, hogy a nehezebben elérhető helyekre is eljuthasson (például az orr, a fül körül). Ez az eszköz minden bőrtípusra alkalmas, mivel lehetővé teszi a szívás (vákuum) intenzitásának beállítását, és még az érzékeny bőrön sem okozhat irritációt.

Vákuumos bőrtisztító funkciói

A vákuumos bőrtisztító felszereltségétől és fejlettségi szintjétől függően leggyakrabban a következő funkciókkal rendelkezik:

 • Mélyen és fájdalommentesen tisztítja a pórusokat (a legtöbb modell, még a legolcsóbb is). Eltávolítja a beragadt faggyút, gennyet és egyéb szennyeződéseket.
 • A bőr vákuumos emeléséhez hasonló hatást hoz létre A vákuum serkenti a véráramlást és a bőrsejtek tápanyagellátását. Megelőzi a ráncok kialakulását, kitölti a petyhüdt kontúrokat és serkenti a kollagén és az elasztin termelését.
 • Használhatja a mikrodermabráziós módszert (drágább modellek speciális gyémántfejjel vannak ellátva). A gyémántszemcsék ledörzsölik az elhalt hámréteget, amelyeket fel is szív. Pigment foltok, hegek és pattanás utáni elváltozások kezelésére szolgál. Helyesen alkalmazva támogatja az új bőrsejtek képződését. Gyógyító hatással van a bőrre.

Fontos paraméterek és tulajdonságok

Szívás intenzitása

A vákuumos tisztító általában 3-5 fokozatú szívás intenzitással (vákuum) rendelkezik. Az adott hely érzékenységétől függően ezután beállíthatja a szívást. Vékonyabb, irritált és gyulladt bőr esetén válasszon alacsonyabb fokozatot. A feszesebb és ellenállóbb bőr magasabb fokozatot is elvisel.

Tápellátás módszere

Találkozhat elemes (AA ceruzaelem, AAA mikro ceruzaelem), akkumulátoros, de kábelen keresztüli tápellátással is. Minden lehetőségnek megvannak az előnyei és hátrányai.

 • Elemes tápellátás – Elérhetőbb, olcsóbb vákuumos bőrtisztítókban található, amelyekhez különösen akkor nyúl, ha ki akarja próbálni ezt a pórustisztítási módszert. Az elemek idővel lemerülnek, így ha az ilyen tisztítás az Ön számára megfelelő, idővel a vákuumos tisztító használata az elemek cseréje miatt drágább lehet.
 • Akkumulátor – A legnépszerűbb lehetőség, amely nem korlátozza mozgását, és nem kell gondoskodnia az elemek vásárlásáról. Azonban vegye figyelembe, hogy a vákuumos tisztító akkumulátora nem éppen nagy kapacitású, ezért töltésenkénti üzemideje néhány perc (pl. 10 perc). A pórusok tisztítása azonban nem tart tovább, és másnapra már biztosan teljes mértékben képes feltöltődni. Válasszon olyan Li-On akkumulátorokat, amelyek teljesítménye nem csökken alacsonyabb szintű töltöttség esetén sem.
 • Hálózati tápellátás – Ez a megoldás otthoni használatra visszavonulóban van. Részben korlátozhatja mozgását (és zavarhatja a kábel), viszont kéznél van egy segédeszköz, amely bármikor teljes erővel működik.

Toldalékok és tartozékok

A vákuumos bőrtisztítókhoz többféle toldalék (fej) tartozik. Minél több, annál több különböző helyet tud kezelni az arcán és a testén.

Ezzel a készülékkel eltávolíthatja a mitesszereket nemcsak az arcon, hanem a nyakon, a dekoltázson, a vállakon és a szeretett személy közreműködésével a háton is. A berendezés tartalmaz egy keskeny toldalékot a nehezen elérhető területek intenzív tisztításához (az orr hajlatai), egy szélesebb toldalékot, amellyel nagyobb területeket (váll, dekoltázs) gyorsan megtisztíthat, valamint egy speciális hámlasztó vagy csiszoló toldalékot.

Megjegyzés: A siker alapja a toldalékok alapos tisztítása. Folyó víz alatt tisztítandók. A magas higiénia érdekében használjon fertőtlenítő vagy antibakteriális szereket is (ha a használati utasítás ezt megengedi).

Indikátorok és kijelző

A vákuumos bőrtisztító használata nem bonyolult. Csak néhány gombbal rendelkezik. Az egyik elindítja, a másik pedig a szívás intenzitás fokozatát választja ki. Ezen kívül a készülék testén fényindikátorokat vagy kijelzőt talál, amelyen láthatja például a kiválasztott fokozatot és az akkumulátor kapacitásának fennmaradó százalékát.

Vákuumos bőrtisztítók ára

✅ Vákuumos bőrtisztítók 10800 forintig

Ezek alapvető vákuumos bőrtisztítók, amelyeket elsősorban a pórusok tisztítására terveztek a felesleges és eltömődött faggyútól. Alacsony áruknak is köszönhetően viszonylag jó eladottságnak örvendenek. Kevesebb toldalékkal vannak ellátva, és általában normál akkumulátorok működtetik ezeket.

✅ Vákuumos bőrtisztítók 21600 forintig

Kiváló ár / teljesítmény arány – jelenleg a legeladottabb vákuumos bőrtisztítók. Ezek praktikus akkumulátoros modellek gazdagabb felszereltséggel és hosszabb élettartammal. Többféle szívás intenzitással rendelkeznek. A bőr tisztítása mellett hámlasztást (az elhalt sejtek eltávolítását) is biztosíthatnak.

✅ Vákuumos bőrtisztítók 21600 forinttól

21600 forinttól kezdődő áron már talál jobban felszerelt félprofi vákuumos bőrtisztítókat, amelyek jelentősen javíthatják a bőr állapotát. Tisztítást, mikrodermabráziót és vákuumemelést biztosítanak. Nemcsak problémás és pattanásos bőrre alkalmasak, hanem az érettebb bőrű, korai ráncokra és megereszkedésre hajlamos emberek érdeklődését is felkelthetik.

A legjobb vákuumos bőrtisztító márkák

Az otthoni használatra szánt vákuumos bőrtisztítók kínálata meglehetősen széles. Gyorsan eligazodhat benne, és az Ön költségkeretén belül választhat eszközt. A következő listában olyan márkákat talál, amelyek nagyon jó minősítésű modelleket hoztak a piacra.

 • Wellneo– A Wellneo pórustisztító az egyik legnépszerűbb. Alacsony ára is hozzájárul ehhez. Ha akcióval találkozik, akkor negyede áron vásárolhatja meg (14400 forint helyett csak 3600 forint).
 • Beurer – Jó áron Beurer márkájú vákuumos bőrtisztítót is kaphat. Ez a német márka jó hírnévnek örvend a személyes kozmetikumok és az orvostechnikai eszközök terén.
 • Vigan Mammoth – A tisztán cseh Vigan márka magasabb szintű vákuumos bőrtisztítókat kínál, érdekes funkciókkal és szélesebb körű felhasználással.
 • BeautyRelax – A vákuumos bőrtisztítás és a hőterápia érdekes kombinációja. A bőrmelegítő funkció megkönnyíti a pórusok kinyitását. Gyönyörű dizájn.
 • Homedics – A luxus kinézetű Homedics vákuumos bőrtisztító az igényes felhasználók követelményeinek is megfelel. A bőr tisztítása mellett simító és lágyító hatást is nyújt.
 • Proficare – A Proficare vákuumos pórustisztító egy megfizethető alternatíva, nagyon jó értékelésekkel.

Gyakran ismételt kérdések – GYIK/FAQ

Hogyan készítsük elő a bőrt a vákuumos tisztításhoz?

A legjobb eredmény érdekében a vákuumos tisztítás előtt tisztítsa meg a bőrét a sminktől, melegítse át gőzzel, vagy rövid ideig meleg vízben áztatott törülközőt tegyen az arcára. A pórusok kinyílnak, és ez a kozmetikai eszköz megbízhatóan eltávolítja a mélyen ülő szennyeződéseket is.

Milyen gyakran kell használni a vákuumos bőrtisztítót?

A válasz nem egyértelmű. Ez a bőr minőségétől és jelenlegi problémáinak mértékétől függ. Ha Önnek megfelel, használhat tisztítót minden nap az esti tisztítási rutin részeként, vagy hetente csak kétszer-háromszor a pórusok eltömődésének megakadályozása érdekében.

TermékInfoÉrtékelés
1.Velform Vacu Clear pórustisztító
✔️ Vezeték nélkül működik, könnyen tisztítható, tehát a használata nagyon kényelmes
✔️ Elszívja a bőrproblémákat
✔️ A Velform Vacu Clear pórustisztító minden problematikus területen használható: az arcon, karon, mellkason vagy akár a háton
📌 14000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Beurer FC 40
✔️ Vákuumtechnológia a mély pórustisztításért
✔️ Minden bőrtípusra alkalmas
✔️ 5 intenzitás szint
✔️ 3 cserélhető tartozék, különböző méretben
📌 7000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Vigan Mammoth Lady TWO
✔️ Vákuumos emelő behajtására régi sejtek
✔️ Hámlás eltávolítja az elhalt hámsejteket
✔️ 3 fényerőszintet kiigazítás
✔️ 5 különböző masszírozó berendezés és tisztító a bőrt
📌 34100 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.BeautyRelax Peelmax
✔️ Tisztító készlet professzionális bőrápoláshoz
✔️ Gyémánt mikrodermabráziós módszerrel
✔️ 5 szintű vákuumszívás
✔️ 4 bőrápoló applikátort tartalmaz
📌 21100 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Homedics MDA-100RG mikrodbőrradír
✔️ A legfejlettebb technológia a piacon
✔️ A gyémánt fejek kíméletesen távolítják el az elhalt bőrsejteket
✔️ A speciális fejnek köszönhetően alkalmas az érzékeny bőrre is
✔️ A csomagolás 50 szűrőt tartalmaz, amelyek külön is megvásárolhatóak
📌 41000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Proficare PC-PR 3025
✔️ Tisztítókészlet egyedi bőrápoláshoz
✔️ Hatékonyan eltávolítja a fekete pontokat, a kitágult pórusokat és megszünteti a szennyeződéseket
✔️ 5 teljesítmény-szabályozási fokozat
✔️ 4 cserélhető szívófej a különböző hatásokhoz
📌 7400 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új vákuumos bőrtisztító kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb vákuumos bőrtisztítót és pórustisztítót.