RECENZIÓ

[RECENZIÓ] Dormeo 8 az 1-ben iMemory S Plus matrac – Egy év használat után sem változtatok!

A jó, pihentető alvásba való befektetés a legjobb, amit tehet. Az egyik legfontosabb tényező, amely hozzájárul az alvás minőségéhez, kétségtelenül a matrac. De hogyan válassza ki a megfelelő matracot, amikor olyan sok lehetőség közül választhat? Ha felelősségteljesen akar ehhez a feladathoz állni, az éppen nem lesz könnyű feladat. Ma segítünk Önnek egy kicsit a Dormeo 8 az 1-ben iMemory S Plus recenziói által, amely nemcsak a hazánkban az egyik legeladottabb matrac, melyen egész évben elégedetten alhat.

Ha már rátalált erre a matracra a keresés során, és fontolgatja megvásárlását, ez az értékelés segíthet eldönteni, hogy ez a változat megfelelő-e Önnek. Nézzük meg igazán részletesen ezt a matracot. Érdekel minket a jellemzői, előnyei, hátrányai, és saját tapasztalataimmal is megismertetem Önt.

Dormeo 8 az 1-ben iMemory S Plus matrac teszt

Ez a matrac (nem csak a Dormeo márkán belül) a legeladottabb és legjobban bevált matracok közé tartozik. Ennek köszönhetően felkeltette az én figyelmemet is. Mutassuk be…

Ez egy kétoldalas matrac 20 cm-es komfortos magassággal, amelynek magja speciális habrugókból áll, szabadalmaztatott Octaspring technológiával. A matracnak 3 zónája és 4 keménységi szintje van. Kétszintű támasztékkal kombinálva akár 8 variáció érhető el a matrac legpontosabb beállításhoz a felhasználó igényeinek megfelelően. Talán itt volt egy kis lelkiismeret-furdalásom, a matrac oldalai nincsenek jól megjelölve, így csak annyit kell tennie, hogy tesztelni és tesztelni, melyiken alussza ki magát a legjobban.

teszt Dormeo 8v1 iMemory S Plus

Kényelmes/komfortos magasság

Általánosságban mondható, hogy minél magasabb a matrac, annál jobb. Természetesen kompromisszumra van szükség, mert a nagyobb vastagság növeli a matrac súlyát és árát, és csökkenti a praktikus jellemzőket (hordozhatóság, kezelhetőség). A 20 cm magasság az egyik legkeresettebb és bevált választás, amikor a kívánt tulajdonságok optimálisan kereszteződnek.

A matrac rendkívül kényelmes, de mégis praktikus és könnyen kezelhető (arra értendő, hogy annak megemelése miatt az ember időnként nem kerül az ágy alá). A 20 cm magas matracok ideális választás a nagyfokú kényelem és a minőségi alvás érdekében. Az idősek is értékelni fogják ezeket, akik könnyebben felkelnek egy magasabb matracról (tehát az ágyról).

Matracrétegek

A Dormeo 8 az 1-ben iMemory S Plus matrac nagyon átgondolt „szendvics“ rétegekből áll, amelyek különféle elemekből és anyagokból vannak kivitelezve. Ennek alapja az Octaspring rugókkal ellátott mag, továbbá egy alkalmazkodni képes speciális ECOCELL habból áll, amelynek két keménységi szintje van.

Maga a huzat is nagyon jól átgondolt, amely 2 cm vastag, memóriahabból varrott betéttel van ellátva. CleanEffect antibakteriális védelemmel is ellátták, amely szintén a rettegett atkák ellen hat. Mindenképpen érdemes megemlíteni a Climalite szálak használatát, amelyek növelik a matrac lélegző képességét és nedvesség elvezető képességét. Hőszabályozó hatásuk is van, és korlátozzák a szagok felszívódását. Ezenkívül a huzat levehető és mosható a mosógépben.

 

boritó Dormeo 8v1 iMemory S Plus
A huzat levehető és mosható a mosógépben

Matraczónák

A zónás matracok ma standardnak számítanak. Az egésznek a lényege az, hogy a matrac vízszintesen, azaz annak hosszában anatómiailag adaptált részekre oszlik. Specifikus formájúak lehetnek, és különböző mértékben alátámasztják a testet. 3-7 zónás matracok léteznek.

A Dormeo 8 az 1-ben iMemory S Plus 3 zónával rendelkezik, a középső zóna megerősített támaszt biztosít a törzs súlypontjának. Ami a zónák számát illeti, ez a matrac nincs a csúcson, de más módon pótolja, és nekem személy szerint ezzel nincs gondom.

matraczonak Dormeo 8v1 iMemory S Plus
A Dormeo 8 az 1-ben iMemory S Plus matraczónák összetétele

Octaspring rugók

Valószínűleg ennek a matracnak a legfőbb előnye a speciális Octaspring habrugók. Ez a fejlett technológia arra törekszik, hogy a legjobbat emelje ki a rugós és a habos matracok előnyeiből. Ezeknek az S alakú ECOCELL habból (PUR hab) készült rugóknak köszönhetően kiváló légáteresztő képesség érhető el, jóval magasabb, mint habmatracok és habmagos matracok esetében. Az egyes rugók függetlenségének köszönhetően a támasz kitűnő adaptációja is elérhető a konkrét anatómiai igényeknek megfelelően.

A keménység és a támasz beállítása

A matrac a szokásosnál nagyobb mértékben variálható a keménység és a támasz tekintetében. A matracnak keményebb és puhább oldala van. Ezen felül az említett rugóknak köszönhetően mindkét oldal kétféle támaszt kínál – így elforgatható, hogy a lábak szilárdabb támaszt kapjanak, vagy fordítva, a nyaki gerinc és a fej. Továbbá lehetséges még a memóriahabos huzattal elforgatni, és így tovább módosítani a matrac tulajdonságait. Ismét megemlítem a variálhatóság rosszabb jelölését, ezért ki kell próbálnia, hogy mi a legmegfelelőbb az Ön számára.

Értékelni fogja ezt a nagy választhatóságot, különösen a dupla matracok esetében, ahol lehetőség van a matrac egyes részeinek külön-külön történő beállítására, hogy mindkét felhasználónak tökéletesen megfeleljen. Mert ami Önnek megfelel, nem feltétlenül megfelelő a feleségének is.

reszlet Dormeo 8v1 iMemory S Plus
A Dormeo 8 az 1-ben iMemory S Plus matrac kivitelezésének részletei

A matrac egyéb fontos jellemzői

A Dormeo 8 az 1-ben iMemory S Plus matrac átlagon felüli légáteresztést kínál a speciális rugók és az ECOCELL hab használatának köszönhetően. Ezért nagyon meleg környezetbe is alkalmas (tetőtéri lakásban élek, tehát ezt a tulajdonságot maximálisan értékelem) és azon személyek számára, akik többet izzadnak. Ezenkívül a kiváló minőségű huzat és a Climalite szálak biztosítják a nedvesség effektív elvezetését.

A huzatban lévő memóriahabnak köszönhetően a matrac az idősebbeknek is alkalmas, akik mozgásrendszeri fájdalmaktól szenvednek. Mi allergiások és asztmások is értékeljük a matracot, mert antibakteriális technológiákat alkalmaz, amelyek szintén korlátozzák az atkák és az allergének hatását.

Nem szabad megfeledkeznem a matrac revitalizációs kezeléséről a speciális folyadékkal történő impregnálással, amely kiküszöböli az elektrosztatikus töltést, és hozzájárul a jobb regenerációhoz és a minőségi alváshoz.

A pusztán gyakorlati kérdések közül megemlíthetjük azt a tényt, hogy a huzat levehető és mosható mosógépben. Nagy bónusz a matrac 15 év garanciája. A matrac teherbírása kiváló –140 kg, ami magas színvonalú standard a kényelmes és tartós matracok esetében.

Dormeo 8 az 1-ben iMemory S Plus méretei

Ez a matrac 80 x 190 cm és 160 vagy 180 x 200 cm méretekben kapható. A variánsok tehát tartalmazzák a különféle egyszemélyes és kétszemélyes ágyakra való használatát – a házastársi „repülőtér“ sem kivétel. Ezenkívül a páros variánsok kettős magot rejtenek, így igazíthatja ezeket mindkét partner különböző igényeihez.

Dormeo 8 az 1-ben iMemory S Plus ára

A Dormeo 8 az 1-ben iMemory S Plus matrac kis hátránya az, hogy drágább dolog. A legkisebb méretek körülbelül 100000 forintnál kezdődnek. A dupla ára 170000-210000 forint lesz. Ugyanakkor nagyon kifinomult matracról van szó, és a magas árat nemcsak a kényelem és a legfőbb jellemzők, hanem a fent említett 15 éves garancia is ellensúlyozza.

Összefoglaló és tapasztalatok a Dormeo 8 az 1-ben iMemory S Plus matracról

Ennek a népszerű matracnak az előnye az, hogy sokan kipróbálták már Ön előtt, és talán az volt az oka annak, hogy én is ilyet vásároltam. Így nemcsak tapasztalataim inspirálhatják, hanem más vásárlók recenziói és visszajelzései is.

Általában nagyon pozitívak. Az emberek, és én is csatlakozom hozzájuk, mindenekelőtt értékelik a következő előnyöket:

 • Nagyon jól értékelt a kivitelezés, a varratok és a dizájn általános minősége.
 • A matrac kényelmes magasságú, miközben a 20 cm volt a minimum számomra a választásnál.
 • Variálhatóság (támasz és a keménység megválasztása), de egyértelmű jelölés nélkül.
 • Mivel a régi matracomnak a legjobb évei már leteltek, ezt a modellt választottam az alvásminőség javítása érdekében, és néha enyhíteni a gerinc, az ízületi vagy a nyaki gerinc fájdalmait. Nem bántam meg egy év használata után sem.

Vannak valamilyen hiányosságai vagy hátrányai? Komolyabb hátránynak tartom a magasabb árat, de közvetlenül nem mondható el, hogy túlzó vagy aránytalan lenne. Ez megfelel a matrac magas színvonalának.

Első napok a matraccal

A matrac a használat első napjaiban meglepheti. Számoljon azzal (és ez a kategória összes matracára vonatkozik), hogy néhány napig hozzá kell szoknia. Ezért a Dormeo a drágább matracok esetében 60 napot kínál a kipróbálásra és a visszavételre, ha nem szokná meg. Higgye el, a visszavitt matracok száma minimum. Ráadásul egy ilyen hosszú idő véleményem szerint példa arra, hogy a Dormeo saját termékében eléggé megbízik.

Néha a matrac „leülepedik“, és egy hét vagy annál hosszabb idő után áll be teljesen. Ezért egy kis türelem kívánatos előfeltétel. Legtöbbször azonban nem akar elszakadni tőle. Emellett meg lehet említeni a gyakorlati hátrányokat nagyobb súly és méretek formájában (különösen a dupla modelleknél), azaz valamivel bonyolultabb kezelhetőség.

Szállítás

Ne aggódjon a szállítás miatt. A matrac „kifújva“ jön Önhöz, és nem túl nagy dobozban. Elsőre azt gondolhatja, hogy más csomagot kapott. Kicsomagolás után a matrac automatikusan „felfújja“ önmagát. Hagyja így reggelig, és a kicsomagolás után legalább 12 órával használja.

Általánosságban elmondható, hogy ez egy kiváló minőségű matrac igényesebb érdeklődők számára, akik értékelik kiváló egészségügyi tulajdonságait és kényelmét, és természetesen – nem félnek a nagyobb befektetéstől.

Az én összértékelésem: Ajánlom ezt a terméket? IGEN

⭐⭐⭐95 %⭐⭐⭐

 • A matrac kivitelezése, varrata és dizájnja minőségi
 • Kényelmes 20 cm-es magasság
 • Variabilitás lehetősége (támasz, keménység választás)
 • Kiváló légáteresztő és izzadságelvezető képesség (ideális meleg helyiségekben)
 • Hosszabbított garancia 15 évre
 • 60 éjszaka a matrac kipróbálására, azután visszaviheti
 • Magasabb ár, ezért nem teljesen ideális ár-teljesítmény arány

Miért érdemes befektetni a minőségi alvásba?

Az emberek mindenféle egészségügyi problémákban szenvednek, akár fizikai, akár szellemi, és súlyos és bonyolult okokat keresnek. Van, amikor azonban a jobb általános egészségi állapot és a hangulat felé vezető út viszonylag egyszerű lehet, és a minőségi alvás hiányából adódhat. Természetesen nem azt akarom mondani, hogy a valódi alvászavarok banalitás lenne. Semmiképpen! De néha csak arról van szó, hogy az alvásra nem szentelünk kellő figyelmet. Természetesnek vesszük. Néha még az a benyomásunk is felmerül, hogy ez időpazarlás, és hiányozhat az a néhány órányi alvás.

Gyakori jelenség az is, hogy gyakran nem fordítunk túl nagy figyelmet az „alvásfelszerelésünkre“. Ugyanakkor az, hogy min és milyen környezeti feltételek mellett alszunk, jelentősen hozzájárul az alvásminőséghez.

Mit kaphat a jó és elégséges alvástól? Nem érdemes felsorolni az összes részletet, mert az egy külön – és nagyon átfogó – cikket jelentetne. Így egyszerűen jobb mentális állapotról, jobb regenerációról vagy erősebb immunitásról beszélhetünk.

Gyakori jelenségek, mint a fáradtság, ingerlékenység, koncentrációhiány, hátfájás, nyaki fájdalom, betegségre való hajlam … Mindezek rossz alvásból eredhetnek, és például közvetlenül a rossz matracok miatt lehetnek, amelyek nem nyújtanak kellő támaszt az alvó és regenerálódó test számára. Ezek a fő okok, amiért érdemes befektetni egy minőségi matracba, és természetesen paplanokba/takarókba, párnákba, valamint magába az ágyba – és a megfelelő alvási szokások elsajátításába is.

Ma azonban nem indulunk el ilyen tematikus szélességben, és csak egy matracra koncentrálunk. Pontosabban a matracra, amely a nagyon népszerűek és jó minősítésűek közé tartozik. Az előző recenzióban objektíven próbáltam megközelíteni minden előnyét, és Önön múlik, hogy megfontolja, hogy a Dormeo iMemory S Plus matrac a megfelelő választás-e a jobb alvásminőség eléréséhez.

A Dormeo márkáról

Nézzük meg röviden magát a gyártót. A megbízható és bevált gyártó az egyik fontos tényező bármely termék kiválasztásánál. A Dormeo márka esetében mindenképpen egy erős és jól ismert cégről beszélünk. Ez a Studio Moderna „alvási“ részlege, amelyet 1992-ben alapítottak, és több mint 20 európai országban működik.

A cég 400 kőboltot, mintegy 200 webáruházat és több száz egyéb weboldalt üzemeltet. Nálunk is az egyik legnépszerűbb minőségi szortimentet gyártók és eladók közé tartozik. Márkái közé a Dormeo mellett a Delimano konyhai eszközök, a Rovus tisztítóeszközök és a jól ismert Top Shop és Kosmodisk márkák is tartoznak.

Maga a Dormeo márka elkötelezett az egészséges alvás iránti csúcsminőségű felszerelések fejlesztése és gyártása mellett, hangsúllyal a minőségi kivitelezésre, a kíméletességre és a biztonságra (beleértve az ökológiát). A matracokon kívül párnákat, paplanokat/takarókat, ágyneműt és egyéb termékeket is kínál.