Szépség és kozmetika

A legjobb hajszárítók (recenziók és teszt) 2024

A legjobb hajszárítók
A minőségi hajszárítót felismerheti arról, hogy nagyteljesítményű, jól illeszkedik a kezébe, és a haját gyorsan és főleg kíméletesen szárítja meg. Az olcsó hajszárítók nem rejtenek magukba érdekes technológiákat, forró levegővel szárítják a hajat különbségek nélkül és védelem nélkül. Ezért szeretnénk bemutatni Önnek a 2024-as év legjobb hajszárítóit, amelyek kiváló recenziókat kapnak az elégedett vásárlóktól és a fogyasztói tesztekben előkelő helyet foglalnak el.

A választás során nemcsak az általános elégedettséget és a jó megfizethetőséget, hanem a formatervezés modernitását is figyelembe vettük, hogy a hajszárítás a lehető legbiztonságosabb legyen. Éppen ezért a hajszárító recenziónk tartalmaz nagy teljesítményű modelleket, többféle sebesség- és hőmérséklet-beállítással, praktikus formával, ésszerű súllyal és kábelhosszal a könnyű kezelhetőség érdekében, és mindegyiknek hideglevegő és ionizációs funkciója van.

Vannak fő kategóriák, amelyekre figyelnie kell, mielőtt hajszárítót vásárol – erről bővebben a választási útmutatónkban olvashat.

A nagy teljesítmény azt jelenti, hogy a hajszárító gyorsan megszárítja a hajat. Mivel a haj változó vastagságú és textúrájú, fontos hogy legyen választási lehetőség a sebesség- és a hőmérséklet-fokozatok között. A tökéletes hajformázáshoz a kiegészítők szolgálnak, mint a diffúzor – egy bővítmény, ha dúsabb hajkoronát szeretne és a keskeny fúvóka – speciális kiegészítő a koncentrált, gyors levegőáramláshoz.

A hideg levegő segítségével, amely a legjobb minőségű hajszárítóban másodpercek alatt valóban hideg, fixálja a frizuráját, és fényt ad a hajának.

Az ionizáció nagyon hasznos a hajszárítókban – a természetes ionok beburkolják a hajat, megvédik, fenntartják a hidratációt és megakadályozzák a kreppesedést, az elektrifikációt és a kiszáradást.

A legjobb hajszárítók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Philips Series 9000 SenseIQ BHD827/00
Teljesítmény: 1800 W
Funkciók: Ionizálás
Sebességfokozat: -
Hőmérséklet fokozat: -
Kábel hosszúsága: 2 m
5 out of 5 stars (5 / 5)100000 Ft Alacsony ár
2.Dyson Supersonic™
Teljesítmény: 1600 W
Funkciók: Ionizálás
Sebességfokozat: 3
Hőmérséklet fokozat: 4
Kábel hosszúsága: 2,7 m
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)150000 Ft Alacsony ár
3.Remington AC9140 E51 PRO
Teljesítmény: 2400 W
Funkciók: Ionizálás, Hideg levegő
Sebességfokozat: 2
Hőmérséklet fokozat: 3
Kábel hosszúsága: 3 m
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)19500 Ft Alacsony ár
4.Remington D5219
Your Style Dryer Kit

Teljesítmény: 2300 W
Funkciók: Ionizálás, Hideg levegő
Sebességfokozat: 2
Hőmérséklet fokozat: 3
Kábel hosszúsága: 1,8 m
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)11500 Ft Alacsony ár
5.Rowenta CV8722 Infini Pro Elite Model
Teljesítmény: 2200 W
Funkciók: Ionizálás, Hideg levegő
Sebességfokozat: 2
Hőmérséklet fokozat: 3
Kábel hosszúsága: 1,8 m
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)25800 Ft Alacsony ár
6.Remington D3010
Power Dry

Teljesítmény: 2300 W
Funkciók: Ionizálás, Hideg levegő
Sebességfokozat: 2
Hőmérséklet fokozat: 3
Kábel hosszúsága: 1,8 m
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)5500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon hajszárítót

Bár mindenhol olvassuk, hogy a hajat meg kell védeni a gyakori hőkezeléstől, a nők többsége továbbra is jó hajszárítóval, hajgöndörítővel vagy hajvasalóval rendelkezik. Mindannyian pontosan azt akarjuk, hogy a hajunk olyan legyen, mint amilyen nincs, és ezért harcolunk a természettel. Göndörítjük a simát, és egyenesítjük a göndört. Pozitív az, hogy a jelenlegi ajánlat annyira gazdag, hogy még a hajszárítók között is talál kíméletes hajszárítókat, amelyekkel pontosan az Ön kívánságainak megfelelő frizurát varázsol. Arról, hogy hogyan válasszon hajszárítót, amely évekig jól szolgálja Önt, és mely paraméterekre és funkciókra figyeljen, többet olvashat az alábbi útmutatóban.

Hogyan orientálódjon választáskor?

 • Milyen minőségű a haja? A finom haj alacsonyabb hőmérsékletet igényel, míg a vastag és makacs éppen ellenkezőleg, jobban bírja a magasabbat is.
 • Otthoni használatra szeretne hajszárítót? Professzionális hajszárítót vagy kompakt utazási hajszárítót?
 • Kedveli a különböző hajformázást? Fontolja meg a kiegészítő tartozékok mennyiségét, amelyeket aztán használni is fog.
 • Küszködik a kreppes hajával és az elektrifikációval? Keressen ionizátorral ellátott hajszárítót.

Hogyan válasszon hajszárítót

Hajszárító típusai

Hogyan lehetséges, hogy talál hajszárítót 3000, de 30000 forintért is? Melyek az alapvető különbségek? Nem csak a márkanév, hanem a felhasznált alkatrészek minősége, a motor teljesítménye, a hajszárító ergonómiája és mindenekelőtt a használhatósága. Az üzletek és az e-boltok kínálatában 3 fő kategória található:

 • Utazási hajszárítók – kicsi, kompakt készülékek alacsonyabb energiafogyasztással és kevesebb lehetőséggel a hajszárítás intenzitásának beállítására. Gyakran összecsukható fogantyúval vannak felszerelve, hogy helyet takarítsanak meg a poggyászban.
 • Otthoni hajszárítók – széles választék különféle kialakítással és dizájnnal. A legkelendőbb hajszárítók 1700 W és annál nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek. Súlyuk és méretük megfelelő az alkalmi személyes használatra. A kategóriában zajló nagy verseny csökkenti az árakat, így még kevesebb, mint 12000 forintért is vásárolhat minőségi hajszárítót, amely kíméletes a hajhoz.
 • Professzionális hajszárítók – csúcsminőségű hajszárítók, nagyteljesítménnyel, általában 2200 W és nagyobb. Kissé nagyobb a súlyuk, de keze nem fárad el nagyon, mivel a súlyuk optimálisan van elosztva. További sebesség- és hőmérséklet beállításokat, rengeteg kiegészítőt és minőségi motort kínálnak, amelyek képesek megbirkózni a gyakori terhelésekkel, pl. fodrászatban.

Energiafogyasztás vs. szárítási sebesség

Minél nagyobb az energiafogyasztás, annál gyorsabban van a haj megszárítva. Úgy gondolja, hogy 2000 W energiafogyasztás igényes a pénztárcájára nézve? Nagyobb energiafogyasztás esetén 5-10 perc alatt megszáríthatja a haját, gyengébb hajszárítóval legalább egyszer annyit bajlódhat, és lehet, hogy nem lesz elégedett az eredménnyel. A rövid szárítási idő alkalmas a haj szempontjából is – minél rövidebb ideig van kitéve hőkezelésnek, annál kevésbé lesz kiszáradva. Otthoni és félprofesszionális felhasználásra számítson 1800 – 2200 W energiafogyasztással. Az ilyen teljesítményű hajszárító rendkívül népszerű.

Hajszárító motorja

Az energiafogyasztás kapcsolódik a motor teljesítményéhez. Ezért logikus, hogy a nagyobb energiafogyasztás az erősebb motort is jelzi. A kompakt utazási hajszárítókban praktikus DC motor található, ahol az energiaforrás elem is lehet. Az otthoni hajszárítókban általában váltakozó áramú AC motort használnak, amely a hálózati energiát használja fel, hosszú élettartamot és nagy tartósságot biztosít.

Beállítási lehetőségek és hőmérsékleti fokozatok

A standard hajszárító 2 sebességfokozattal és 3 hőmérsékleti fokozattal rendelkezik (forró, meleg és hideg levegő). A haj minőségétől, finomságától és sérülésétől függően kiválaszthatja a lehető legkíméletesebb módot. A finom rövid hajhoz elegendő az első sebesség és az alacsonyabb hőmérséklet. Ha sűrű hajkoronája van, akkor minden bizonnyal kihasználja a gyorsabb szárítást magasabb hőmérséklettel. A „Cool – hideg levegő” funkció alkalmas a kész frizura fixálására – a hideg levegő „megőrzi” az alakot és fényt ad a hajnak.

Kábel hossza

A hajszárítók esetében valahogy automatikusan számítani kell arra a tényre, hogy ez egy elektromos készülék, tehát jó, ha a fürdőszobában a tükör mellett van egy elektromos aljzat is. A hajszárító elektromos kábelének hossza az olcsó hajszárítók esetében 1,5 m és a professzionális hajszárítók esetén 3 m. Ideális, ha olyan hajszárítót talál, amely rendelkezik 360°-os forgócsuklóval. A kábel nem tekeredik fel, szárítás közben nem kell kitekernie, és minden nagyon egyszerűen megy.
A kábel tövénél található egy praktikus akasztófül, amely lehetővé teszi a horgon történő egyszerű tárolást a fürdőszoba szekrényajtó belsején.

Fúvóka mérete

Nem csak a motor, hanem az egész hajszárító testének alakja és maga a forró levegő kimenet (más néven fúvóka) határozza meg a szárítási sebességet. Minél szűkebb a fúvóka, annál koncentráltabb, gyorsabb a levegő és a szárítási folyamat rövidebb idő alatt fejeződik be. Néhány hajszárítónál, bár a fúvóka kerek és ránézésre szélesebb, nagy valószínűséggel a csomagba praktikus kiegészítőket talál, így a haját pontosan annak minősége és hossza szerint száríthatja.

Vezérlés

Azon felül, hogy vannak hajszárítók jobbkezesek és balkezesek számára, a legjobb, ha egy univerzális hajszárítót választ, ahol minden vezérlőgomb elérhető egy kézzel, és úgy van elhelyezve, hogy a hajszárítóval való manipuláció esetén a sebesség és a hőmérséklet ne változzon meg véletlenül.

Diffúzor

Imádni fogja ezt a kerek alakú, kiálló részekkel ellátott tartozékot, ha göndör haja van, mely a forró levegő hatására kreppesedik, vagy ha szép dús hajat és hullámokat szeretne létrehozni. A diffúzor szélesebb, mint az alapfúvóka kimenete, és egyenletesen vezeti a hőt. A hőt egyenletesen eloszlatja, nem egy pontba fújja. Az ilyen hajszárítás kíméletesebb.

Koncentrátor – keskeny fúvóka

Ez a speciális tartozék általában alapkivitelben szállítva van. A keskeny fúvóka a meleg levegőt egy kisebb területre koncentrálja, így nagyon hatékony a haj gyors szárításához és formázásához, sűrű, körkefével együtt.

hajszárítók tesztje

Hajszárítók ára

Hajszárítók 9000 Ft-ig

Az alsó árkategóriában a nem márkás hajszárítók, de a jól ismert gyártók praktikus alap hajszárítói is megtalálhatók. Nem emelkednek ki széles felszereltségükkel vagy nagy beállítási lehetőségeikkel. Teljesítményük általában kissé alacsonyabb, de találhatók itt jól használható hajszárítók is, amelyek teljesítménye 1800 W körül van.

Hajszárítók 18000 Ft-ig

A második árkategória hajszárítói „zászlóshajók”, és olyan ismert márkák, mint a Rowenta, a Remington, a Braun a fő hajtóerők. Ezen hajszárítók recenziói és a hajszárító tesztek eredményei több mint pozitívak, és biztosan talál egy nagyon jól felszerelt hajszárítót, amely nem fog csalódást okozni.

Hajszárítók 18000 Ft-tól

Ideális igényes fogyasztók számára – tehát a hajukat kényeztető hölgyek számára. Ezek képviselik a legmagasabb minőséget és a csúcsteljesítményt (2200 – 2400 W), a gazdag felszereléssel együtt, amelyet különféle hajformázáshoz használhatnak. Megtalálja itt a professzionális hajszárító márkákat: Valera, Dyson, Babyliss, Bio Ionic.

A legjobb hajszárító márkák

 • Valera – a professzionális hajápolási termékek gyártására szakosodott svájci márka, melynek prioritása az egészséges és tökéletes haj.
 • Rowenta – a német márka a testápolási termékeivel kielégíti az igényes fogyasztókat is. A hajszárítók, a hajvasalók és a hajgöndörítők esetén gyönyörű dizájn + tökéletes teljesítmény.
 • Babyliss – egy professzionális márka, amelyet eredetileg a fodrászoknak szántak, és európai piacvezető a hajápolás területén. Jelenleg olcsóbb modelleket is kínál, amelyek népszerűek a nők körében.
 • Remington – több mint 70 éves hagyomány és számos forradalmi újítás. A Remington márka dobta piacra az első elektromos borotvát és az első IPL epilátort. Az ajánlatában szereplő hajszárítókat magas fokú védelem jellemzi.
 • Braun – német vezető a testápolási termékek terén, olyan szintre fejlesztette ki hajszárítóját, hogy érzékelőinek köszönhetően meg tudja változtatni a hőmérsékletet hajszárítás közben, hogy megvédje a haját a sérülésektől.
 • Philips – kiváló értékelések a hajszárító tesztekben, tökéletes dizájn és még jobb frizura. A holland Philips márkájú hajszárítók megfelelnek a modernitás, a funkcionalitás és az ár-érték arány kritériumainak.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen az ionizációval rendelkező hajszárító?

Ha a haja elveszíti szépségét a hő hatására, keressen ionizáló hajszárítókat. Az ionizáció során negatív töltésű ionokat bocsát ki a hajszárító, amelyek elősegítik a természetes nedvesség megkötését a hajon, nem szárítják ki és megakadályozzák az elektrifikációt. A haj fényes és lágytapintású, rugalmasabb és könnyen kezelhető.

Mikor érdemes diffúzoros hajszárítót vásárolni?

Különösen akkor, ha a haja göndör és dúsabb hajkoronát szeretne, valamint ha a haja finom, és nem szeretné a hajszárító koncentrált meleg levegőjével terhelni. A diffúzor segítségével finom hullámokat alakíthat ki.

Melyek a professzionális hajszárító tulajdonságai?

A professzionális hajszárítók konstrukciója a részletekig átgondolt. Belül egy erős, tartós motor van elrejtve, amelyet nagyobb terheléshez terveztek. Számos kiegészítővel és további lehetőségekkel rendelkezik a hajszárító intenzitásának és hőmérsékletének beállításához.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Philips Series 9000 SenseIQ BHD827/00
Teljesítmény: 1800 W
Funkciók: Ionizálás
Sebességfokozat: -
Hőmérséklet fokozat: -
Kábel hosszúsága: 2 m
5 out of 5 stars (5 / 5)100000 Ft Alacsony ár
2.Dyson Supersonic™
Teljesítmény: 1600 W
Funkciók: Ionizálás
Sebességfokozat: 3
Hőmérséklet fokozat: 4
Kábel hosszúsága: 2,7 m
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)150000 Ft Alacsony ár
3.Remington AC9140 E51 PRO
Teljesítmény: 2400 W
Funkciók: Ionizálás, Hideg levegő
Sebességfokozat: 2
Hőmérséklet fokozat: 3
Kábel hosszúsága: 3 m
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)19500 Ft Alacsony ár
4.Remington D5219
Your Style Dryer Kit

Teljesítmény: 2300 W
Funkciók: Ionizálás, Hideg levegő
Sebességfokozat: 2
Hőmérséklet fokozat: 3
Kábel hosszúsága: 1,8 m
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)11500 Ft Alacsony ár
5.Rowenta CV8722 Infini Pro Elite Model
Teljesítmény: 2200 W
Funkciók: Ionizálás, Hideg levegő
Sebességfokozat: 2
Hőmérséklet fokozat: 3
Kábel hosszúsága: 1,8 m
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)25800 Ft Alacsony ár
6.Remington D3010
Power Dry

Teljesítmény: 2300 W
Funkciók: Ionizálás, Hideg levegő
Sebességfokozat: 2
Hőmérséklet fokozat: 3
Kábel hosszúsága: 1,8 m
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)5500 Ft Alacsony ár

Minden a tökéletes hajformázáshoz egy helyen:

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új hajszárító kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb hajszárítót.