Sport és outdoor

A legjobb Airbike-ok (recenziók és teszt) 2024

legjobb Airbike-ok
Olyan edzőgépet keres, amely testének nagy részét megmozgatja, növeli erejét, kondícióját és egyúttal kalóriát éget? Hogy ilyen multifunkcionális „ágyút“ még nem találtak fel? Akkor szeretnénk bemutatni Önnek tippeket a legjobb Airbike-okra – a légbiciklikre, amelyek hatalmas potenciált rejtenek magukban.

Az Airbike, vagy szabad fordításban légbicikli, amelynek ismertetőjegye az első kerékbe épített jellegzetes ventilátor, az egyik legújabb és legfoglaltabb gép a fitneszközpontokban. A tapasztalatlanok számára első pillantásra egy klasszikus szobakerékpárra hasonlíthat. Ha közelebbről megnézi a kialakított mozgatható fogantyúkat, akkor azt fogja gondolni, hogy ez valami olyasmi, mint egy elliptikus tréner, amit nálunk orbitrek néven ismernek. Valójában egyesíti a két hagyományos gép legjobb tulajdonságait, és olyan innovációt hoz létre, amely lehetővé teszi, hogy az Airbike-on teljesen korlátlanul növelje a teljesítményét.

Mint a fitneszgépeknél általában, a gondos kiválasztás az alapja az elégedett használatnak. Figyelembe kell venni az elvárásait, fizikai képességeit és paramétereit, és ki kell választani azt az Airbike-ot, amelyik a legjobban megfelel az igényeinek. Az alábbi választási útmutatóban minden fontos információt megtalál. Az Airbike-ok kínálata még nem olyan széles, mint más típusú fitneszeszközöké, de az alap- és prémiummodellek közötti mélységes különbségek már most is nyilvánvalóak. Az Airbike tesztek és recenziók hozzásegítik Önt a jó választáshoz. Biztosak vagyunk benne, hogy a kedvencek között nem fognak hiányozni olyan jól ismert márkák, mint az inSPORTline, a HMS, a Capital Sports vagy az EVOPower.

A legjobb Airbike-ok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.inSPORTline Airbike Pro
Maximális teherbírás: 160 kg
Programok száma: 7
Ellenállási fokozatok: Folyamatos
Súly: 64 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)300000 Ft Alacsony ár
2.inSPORTline Airbike Beast
Maximális teherbírás: 180 kg
Programok száma: 7
Ellenállási fokozatok: Folyamatos
Súly: 72 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)500000 Ft Alacsony ár
3.inSPORTline Airbike Lite
Maximális teherbírás: 135 kg
Programok száma: 6
Ellenállási fokozatok: Folyamatos
Súly: 40,6 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)187500 Ft Alacsony ár
4.inSPORTline Airbike Basic
Maximális teherbírás: 110 kg
Programok száma: 3
Ellenállási fokozatok: Folyamatos
Súly: 21,8 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)93000 Ft Alacsony ár

Mi az az Airbike? Használata, előnyei és hátrányai

Kezdjük egy jó hírrel – Az Airbike vonzó lehet kezdőknek, haladóknak, profi sportolóknak és azoknak, akiknek aktív rehabilitációval kell javítaniuk a kondíciójukat. Nézzük meg tehát közelebbről, hogy mi is az Airbike, mik az erősségei és gyengeségei.

inSPORTline Airbike Lite
inSPORTline Airbike Lite

Mi az az Airbike?

Az Airbike egy olyan fitneszgép, amelynek az első kerekébe egy beépített/integrált „ventilátor“ van (ventilátoros szobakerékpárként is ismerhetjük). Ez a ventilátor azonban nem arra szolgál, hogy az edzés közben ventiláljon (bár a levegő áramlik belőle oldalirányba, amikor mozog).

Az Airbike elülső forgó része a pedálokhoz és a speciálisan kialakított fogantyúkhoz (markolatokhoz) kapcsolódik. A láb és kéz összehangolt mozgásával megforgatja az első kereket. Minél gyorsabban forog a kerék, annál nagyobb ellenállást fejt ki a lapátos acél ventilátor. Mit jelent ez?

A szobakerékpárral vagy az elliptikus trénerrel ellentétben az Airbike-nak nincs szüksége mágneses vagy indukciós ellenállás-rendszerre, és nem kell megszakítania az edzést a terhelés növeléséhez. Fokozatosan, a leglassabb tempótól kezdve, amikor viszonylag könnyen megforgathatja a kereket, az Airbike természetes ellenállása a kifejtett erő növelésével növekszik. Nincs felső határa. Ez csak a fizikai képességei, amelyek minden edzéssel javulhatnak.

Airbike: Használata, előnyei és hátrányai

Az Airbike ellenállása reagál az erőfeszítéseire. Minél több energiát fektet a gyakorlatba, annál nagyobb a gép ellenállása és annál intenzívebb az edzés. Az Airbike-on végzett edzés során nem fogja érezni a gép határait, csak a sajátjait. A gép ellenállása végtelen! Ezért van az Airbike-nak ilyen széles felhasználói bázisa. Lassú tempóban alkalmas rehabilitációra mozgáskorlátozottaknak, közepes tempóban kezdőknek, de „óriás ellenállását“ keresik a profi sportolók is, akiknek segít túlszárnyalni önmagukat.

Az Airbike-on történő edzés során nagy izomcsoportok dolgoznak – alsó végtagok, felső végtagok, has, hát és mellkas izmok. Az egész testet aktívan és hatékonyan fogja edzeni. Az Airbike-on végzett edzés növeli a kondícióját, formálja az izmokat és kalóriát éget. Az edzés lehet kardió, súlyzós edzés, tabata és nagy intenzitású intervallum edzés (HIIT).

Edzés közben megváltoztathatja a fogást. Az Airbik fogantyúit többféleképpen lehet megfogni, így minden alkalommal más-más izmokat lehet bevonni a gyakorlatba. Ráadásul a kerék tényleges mozgatását egyedül a kezek munkájára bízhatja, és a lábak nélkül edzhet. A lábait a rögzített fellépőkre helyezi, és csak a teste felső felét edzi.

Az Airbike úgynevezett low-impact edzést (ütésmentes) biztosít. Intenzíven dolgozik, hogy javítsa a kondícióját és zsírt égessen anélkül, hogy az ízületei megterhelését kockáztatná. Az ütésmentes testmozgás a rehabilitáció ajánlott formája sérülések után és az ízületi rendszer betegségei esetén.

Az Airbike-ok nagyobb méretű gépek, amelyeket nehéz álcázni a nappaliban vagy a hálószobában. Több tíz kilogrammot nyomnak (kb. 20-80 kg).

Az olcsó alapvető airbike-okat csak alkalmi, kevésbé intenzív használatra tervezték. Ha minőségi, tartós alkatrészekből készült légbiciklit szeretne, számoljon azzal, hogy 245000 forintot vagy annál többet kell befektetnie.

Hogyan válasszon Airbike-ot

Egy rövid bevezető után itt az ideje az útmutató gyakorlati részének. Mely paraméterek, funkciók és felszereltségek érdemlik meg a figyelmet a vásárlás előtt?

Méret és stabilitás

Egy minőségi Airbike nem szégyelli a robusztusságát. Ez egy olyan gép, amely túlnyomórészt tömör acélelemekből készült, és már első pillantásra is dominánsnak tűnik.

Éppen ellenkezőleg – az olcsó Airbike-ok puha fémek és műanyagok kombinációjából készülnek, ami a stabilitásuk ellen játszik. Alacsony tempónál nem veszi észre a hibákat, de a tempó növekedésével hirtelen egy olyan gépen találja magát, amely rázkódik ön alatt, és veszélyezteti az egyensúlyát.

Ha korlátozások nélkül szeretné élvezni az Airbike edzést, fektessen be egy robusztusabb konstrukcióba, amely lépést tart a javuló tempójával.

Súly és teherbírás

Természetesen az Airbike stabilitása és mérete összefügg a súlyával is. Találkozhatunk 20-30 kg súlyú gépekkel, amelyek teherbírása 100-120 kg, de a kínálat nagy része sokkal robusztusabb, ellenállóbb – 50-80 kg súlyú gépek akár 150-180 kg teherbírással.

📌 Tippünk: A nehéz gépek tartós, fékkel ellátott szállítókerekekkel és praktikus fogantyúval vannak ellátva az áthelyezéshez.

Ventilátor és meghajtás

Az átmérő és a ventilátor konstrukciójához használt anyagok nagy hatással vannak a légfékrendszerre és arra, hogy az milyen simán reagál a növekvő intenzitásra. A ventilátort a pedálok hozzák mozgásba.

Lánc- vagy szíjhajtást használnak az erőátvitelre a lábakról a ventilátorra.

 • A lánchajtás zajosabbnak számít, de megfelelő karbantartás mellett meglepően tartós.
 • A szíjhajtás népszerűbb, elsősorban csendes működése és minimális karbantartási igénye miatt.

📌 Tippünk: Próbálja ki az Airbike edzést a fitneszteremben. Ha a ventilátor „szellője“ zavarja, válasszon olyan légkerékpárok közül, amelyek közvetlenül a felszereltségükben szélterelővel rendelkeznek.

Pedálok, fogantyúk, ülés

A kialakítás mellett figyeljen azokra az elemekre is, amelyek nagy hatással vannak magára az edzésre és az edzés közbeni kényelemre:

 • állítható magasságú, kényelmes, párnázott ülés;
 • pedálok robusztus kialakítása, amelyekből nem hiányoznak a lábfejen keresztben elhelyezett biztonsági kapcsok;
 • fogantyúk, amelyek kialakítása vízszintes és függőleges fogást egyaránt lehetővé teszik, habréteggel és csúszásmentes kivitelben;
 • és szilárd fellépők, amelyeket akkor használnak, ha a karokat és a felsőtestet izoláltan szeretnék edzeni.

Kijelző

A legjobb Airbike-ok a végtelen ellenállás mellett egyértelmű információkat nyújtanak az edzésről és a teljesítményről.

A kijelző például a következőket mutatja: idő, percenkénti fordulatszám, sebesség, távolság, kalória, teljesítmény wattban. Ezenkívül számos edzésprogram közüli választást kínál (beleértve az intervallum edzést és az egyéni edzések beállításának lehetőségét). Beépített pulzusmérő érzékelőt is tartalmazhat (a mellkasi övről gyűjti az adatokat).

Airbike-ok ára

Az Airbike ára tisztességesen tükrözi a kialakítását és a felhasznált anyagok minőségét. A gyors tájékozódás érdekében három alapvető árkategóriát hoztunk létre.

✅ Airbike-ok 140000 forintig

A 140000 forintig terjedő árkategóriában egyszerű, kevésbé intenzív otthoni használatra szánt Airbike-ok találhatók. Ezek nem nagy teljesítményű gépek, ezért számoljon azzal, hogy idővel nem biztos, hogy lépést tudnak tartani a fejlődésével. Azok számára azonban, akik szeretnék fenntartani kondíciójukat vagy javítani mobilitásukat egy sérülés után, érdekes alternatívát jelentenek a teljes testet átfogó, ütésmentes edzéshez. A teherbírásuk általában alacsonyabb – átlagosan 110 kg-ig.

 • Ha ilyen árkategóriába tartozó gépet szeretne vásárolni, akkor számos jól értékelt modellt talál a HMS és az inSPORTline márkák kínálatában.

✅ Airbike-ok 140000 és 420000 forint között

Kategória, amelyben a jelenleg legkelendőbb otthoni használatra szánt Airbike-ok találhatók. 350000 forinttól már sportklubokba és professzionális használatra szánt gépek is. A felhasznált anyagok és alkatrészek minősége az árral együtt nő. A maximális teherbírás eléri a 160 kg-ot. A légfékrendszer megbízhatóan működik, és támogatja Önt a növekvő tempó esetén. A felszereltség és az ülés állíthatóságának mértéke magasabb.

 • Figyelmébe ajánljuk mindenekelőtt az inSPORTline, Duvlan, HMS, Capital Sports Airbike-okat, amelyek jó ár/teljesítmény aránnyal rendelkeznek.

✅ Airbike-ok 420000 forinttól

A profi sportolók a jól bevált professzionális gépeken teszik majd a dolgukat. Ezek a modern, robusztus gépek tiszteletet parancsolnak, és ami a legjobb, mindenekelőtt korlátlan ellenállást nyújtanak. Nagy teherbírásúak, stabilak, alkalmazkodóképesek. Kiválóak a mérőik és a programfelszereltség is, amely támogatja Önt a különböző edzésekben.

 • A TOP Airbike-ok a piacunkon az EVOPower és az inSPORTline kínálatában tekintheti meg.

Videó

A legjobb Airbike márkák

 • inSPORTline – A sport- és fitneszeszközök népszerű gyártója és értékesítője számos jól minősített légkerékpárral nyűgözi le különböző árkategóriákban – az alaptól a TOP gépekig.
 • HMS – A HMS-től találja a legolcsóbb Airbike-okat a piacon. Vannak, amelyeket már a jó ár/teljesítmény aránnyal rendelkező kategóriába sorolunk, rendszeres otthoni edzésre is alkalmasak.
 • Capital Sports – A német Capital Sports márka Airbike-jainak segítségével egyedülálló lehetősége van a fejlődésre. Masszív konstrukció, akár 150 kg-os teherbírással.
 • Duvlan – A szlovákiai Duvlan márka jól felszerelt Airbike-jának teherbírása 160 kg-ig terjed, és korlátlan légellenállással rendelkezik.
 • EVOPower – Professzionális crossfithez és intenzív edzésekhez alkalmas, kiválóan felszerelt Airbike-ok.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.inSPORTline Airbike Pro
Maximális teherbírás: 160 kg
Programok száma: 7
Ellenállási fokozatok: Folyamatos
Súly: 64 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)300000 Ft Alacsony ár
2.inSPORTline Airbike Beast
Maximális teherbírás: 180 kg
Programok száma: 7
Ellenállási fokozatok: Folyamatos
Súly: 72 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)500000 Ft Alacsony ár
3.inSPORTline Airbike Lite
Maximális teherbírás: 135 kg
Programok száma: 6
Ellenállási fokozatok: Folyamatos
Súly: 40,6 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)187500 Ft Alacsony ár
4.inSPORTline Airbike Basic
Maximális teherbírás: 110 kg
Programok száma: 3
Ellenállási fokozatok: Folyamatos
Súly: 21,8 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)93000 Ft Alacsony ár