Sport és outdoor

A TOP 7 legjobb szobakerékpárok (recenziók és teszt) 2024

legjobb szobakerékpárok A kerékpározás nagyszerű tevékenység nemcsak a fiatalok, hanem az idősebbek számára is. A jó kondíció megőrzése kulcsfontosságú a fizikai és a mentális egészség szempontjából, kortól függetlenül. Éppen ezért a szobakerékpár népszerű minden korosztály számára – azoknál is megtalálható otthon, akik nem tudnak kerékpározni, mert a szobakerékpározásnál nincs szükségük a biciklizési képességükre. Csak a mozgás iránti vágyra van szükségük.

A kiváló minőségű szobakerékpár (stacionáris kerékpár) hosszú ideig jól fogja Önt szolgálni, még a mindennapi használat esetén is. Fontos a masszív szerkezet, a minőségi ötvözetek, a jó fékek és a tartalék alkatrészek rendelkezésre állása. Nálunk a folyamatosan frissített listán megnézheti a legjobb szobakerékpárokat, és vásárlás előtt kiválaszthatja a legjobbat.

Teszt – legjobb szobakerékpárok – TOP 7 (2024)

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1inSPORTline inCondi UB60i
Lendkerék súlya: 7 kg
Maximális teherbírás: 150 kg
Súly: 38,20 kg
Programok száma: 15
Felhasználó max. magassága: 200 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)260000 Ft Alacsony ár
#2inSPORTline Airbike Lite
Lendkerék súlya: 4,6 kg
Maximális teherbírás: 135 kg
Súly: 40,6 kg
Programok száma: 6
Felhasználó max. magassága: 190 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)187500 Ft Alacsony ár
#3inSPORTline Salenas
Lendkerék súlya: 6 kg
Maximális teherbírás: 150 kg
Súly: 25,80 kg
Programok száma: 12
Felhasználó max. magassága: 190 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)143000 Ft Alacsony ár
#4inSPORTline inCondi R600i
Lendkerék súlya: 7 kg
Maximális teherbírás: 200 kg
Súly: 63,5 kg
Programok száma: 12
Felhasználó max. magassága: 200 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)324000 Ft Alacsony ár
#5inSPORTline Klegan
Lendkerék súlya: 6 kg
Maximális teherbírás: 130 kg
Súly: 28 kg
Programok száma: 0
Felhasználó max. magassága: 190 cm
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)101000Ft Alacsony ár
#6inSPORTline inCondi UB45i
Lendkerék súlya: 8 kg
Maximális teherbírás: 130 kg
Súly: 35 kg
Programok száma: 18
Felhasználó max. magassága: 180 cm
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)189500 Ft Alacsony ár
#7inSPORTline Xbike
Lendkerék súlya: 1,75 kg
Maximális teherbírás: 100 kg
Súly: 14,50 kg
Programok száma: 8
Felhasználó max. magassága: 180 cm
4.4 out of 5 stars (4,4 / 5)69000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb szobakerékpárt?

 • Cél. Ha a szobakerékpárt csak alkalmanként szeretné használni, akkor valószínűleg egy olcsóbb modellel is megelégszik (például ha otthon szeretne kerékpározni, amikor esik az eső odakint, vagy egész évben jár az edzőterembe, és néha otthon ki szeretné egészíteni az edzést). Válasszon egy jobb modellt, ha aktívan akar edzeni (zsírégetés, sportolók, rendszeres edzés a kondíció megtartására).
 • Funkciók. A kijelzőn legalább az alapvető funkcióknak meg kell jelennie, például a megtett távolság kilométerben, a kerékpározás ideje és az aktuális sebessége. Bónusz a további funkciók (elégetett kalória, pulzusmérő stb.). A funkciók száma természetesen egy kicsit tükröződik az árban is, de minél több információt tud meg a kijelzőről, annál jobban megismeri a szervezetét és a saját korlátait.
 • Ülés. Az alap az ülés magasságának állíthatósága, hogy a lehető legkényelmesebb legyen az ülés, és ne szenvedjen a gerince. A legjobb szobakerékpároknak állítható az ülésük dőlésszöge is, hogy garantálja a maximális kényelmet a hosszú ideig tartó kerékpározás során. A magasabbak élőben is próbálják ki az ülés maximális magasságát, hogy még vásárlás előtt megállapíthassák, hogy a konkrét szobakerékpáron kényelmesen ülnek-e.
 • Fékek. A szobakerékpárok négy fajta fékkel rendelkezhetnek: pofásfék, szalagfék, mágnesfék és indukciós fék. A pofásfékek és a szalagfékek egyszerűbb konstrukcióval rendelkeznek, hangosabbak és kevésbé megbízhatók, különösen a biztonság szempontjából. A mágnesfékek és az indukciós fékek újabb fajta féktípusok, csendesebbek, nagyobb teljesítményűek és megbízhatóbbak.
 • Pedálok. Egyes modellek rendelkeznek pedálpánttal, amely a lábát a kerékpározás közben tartja, ezért kényelmes és biztonságosabb (nem csúszik meg a lába, nem üti meg stb.) a kerékpározás. Tehát a lábtartó biztonsági pedálpántot plusznak tekintjük.
 • Terhelésszabályzás. Még mindig számos klasszikus terhelésszabályzós szobakerékpár található a kínálatban, amelynél egy hagyományos tekerőgomb tekerésével növeli a terhelést. A modernebb szobakerékpárok lehetőséget kínálnak a terhelés elektronikusan történő beállítására a kijelzőn.
 • Merítsen ihletet vásárláshoz. Keresse meg a szobakerékpár tesztet az interneten, olvassa el a véleményeket és az ügyfelek tapasztalatait. Ezek az információk segítenek Önnek eligazodni a piacon és végül a legjobbat választani.

Mire figyeljen még a szobakerékpár vásárlásánál?

Új szobakerékpár vásárlásánál a következőkre összpontosítson:

 • ülés alakja: az ülésnek anatómiailag formázottnak kell lennie, és konkrétan az Ön számára kényelmesnek még a hosszú ideig tartó kerékpározásnál is,
 • ülés anyaga: egyes gyártók az eddig alkalmazott hagyományos anyagokon kívül kínálnak például zselés üléseket is a szobakerékpárokra,
 • stabilitás: a szobakerékpárnak stabilnak kell lennie,
 • biztonság: a fontos részeket a borítással le kell fedni, és soha nem lehetnek éles szélek,
 • összeszerelés: a kereskedőnek tanáccsal kell szolgálni az összeszerelési kérdésekben, vagy szükség esetén, gondoskodni a szakmailag hozzáértő összeszerelésről,
 • lábak: természetesen csúszásmentesnek kell lenniük, és bizonyos esetekben még a praktikus kiegyenlítés lehetőségével is rendelkezniük kell, ha a padló kissé egyenetlen vagy szőnyeg van alatta stb.

Milyen kényelmi funkciókkal rendelkezhet a szobakerékpár / stacionáris kerékpár?

Egyes modelleknél van egy italtartó, amit biztosan értékelni fog. Továbbá vásárolhat olyan szobakerékpárt is, mely rendelkezik könyv tartóval arra az esetre, ha az edzés során szeretne olvasni egy könyvet vagy magazint.

A modern szobakerékpároknál úgynevezett edzés profilokat állíthat be és követhet.

A szobakerékpárt csatlakoztathatja okostelefonhoz vagy táblagéphez?

Néhány szobakerékpár ezt a lehetőséget is kínálja. Vásárlás előtt kérdezzen rá a kompatibilitásra. Csatlakoztatás után nyomon követheti céljait, új célokat állíthat be, vagy követheti az edzése különböző diagramjait.

Minden szobakerékpár csak két év garanciával rendelkezik?

Nem. Egyes gyártók hosszabb garanciát is nyújtanak, például öt vagy tíz évet.

Milyen a teherbírása a szobakerékpárnak?

A normál szobakerékpárok teherbírása 150-180 kilogramm. Ez az adat minden szobakerékpár esetében fel van tüntetve.

Milyen terhelést lehet a szobakerékpáron beállítani?

Függetlenül attól, hogy kézi vagy elektronikus terhelés-beállítást végez, általában 10 kg-ig kínálják a szobakerékpárok terhelés beállításának lehetőségét. Ez az adat minden szobakerékpár esetében fel van tüntetve, és már vásárlás előtt megnézheti.

Vannak a piacon összecsukható szobakerékpárok is?

Igen. Néhány szobakerékpár legalább részben összecsukható, amivel helyet takarít meg.

A háztartás több tagja használhat egy szobakerékpárt?

Igen. Ebben az esetben azonban fektessen be egy igazán nagyon jó szobakerékpárba, amely a háztartás valamennyi tagját szolgálja. Az ilyen szobakerékpár rendelkezzen masszív szerkezettel, és lehetőség szerint több edzés profil beállítási lehetőséggel is.

A szobakerékpár felhasználójának magassága és súlya

Nem csak a kerékpár paraméterei, hanem a felhasználó magassága és súlya is nagyon fontos. Ezek döntő jelentőségűek. Az edzés során ne legyen rendellenes testhelyzetben, kényelmesen érje el a pedálokat; a magasság olyan legyen, hogy a kerékpár stabil maradjon, és ugyanakkor nem haladhatja meg a szobakerékpár teherbírását.

Példaként egy klasszikus családot képzelhet el. Más szobakerékpár kell egy magas és robosztus férfi kényelmes edzéséhez, más egy kisebb és különösen könnyebb nő számára, és szintén más például egy tizenegy éves gyermek számára. Annak érdekében, hogy ne kelljen mindenkinek saját szobakerékpárt vásárolni, a legtöbb szobakerékpár állítható ülésmagassággal és kormánypozícióval rendelkezik.

Tápellátás módja

Akár egy egyszerű kijelzővel rendelkező szobakerékpárról, amely csak a távolságot mutatja; vagy egy korszerű, számítógéppel vezérelt edzőgépről van szó szükséges csatlakozatni a tápellátáshoz. A kerékpár hajtásához szükséges energia természetesen a felhasználótól származik, de a kijelzőnek vagy a különböző számlálóknak szükségük van a villamosenergia-ellátáshoz. Elvben a villamosenergia-ellátásnak két módja van:

Csatlakoztatás az áramforráshoz – nincs szükség az elemek cseréjére, ezzel szemben a csatlakozóaljzattól való távolság korlátozott.

Elemek használata – az a nagy előnye, hogy a csatlakozóaljzat és a kábel hosszának mérete nem korlátozza Önt. De viszont az elemeknek csak korlátozott élettartamuk van, és idővel cserélni kell.

Szobakerékpár típusok

 • klasszikus szobakerékpár
 • háttámlás szobakerékpár
 • spinning szobakerékpár

A klasszikus szobakerékpár a szabadban használható, normál kerékpárra hasonlít, ülő helyzetben kell tekerni. A legelterjedtebb és a legismertebb típus. Alkalmas az alakformálásra, a zsírégetésre és a kondíció javítására.

A háttámlás szobakerékpár a klasszikus szobakerékpár továbbfejlesztett változata. A háttámlás szobakerékpár extra kényelmet biztosít edzés közben és kíméli a hátgerincet. Edzés közben olyan érzése lehet, mintha egy kényelmes karosszékben vagy fotelben ülne. De ezen felül nagyon jól megtámasztja a hátat, nem görbül meg a felsőteste. A háttámlás szobakerékpárt bizonyos betegségek vagy nagy túlsúly esetén ajánlják.

A szobakerékpárok legújabb változata spinning szobakerékpár. Lényeges különbség a kerékpár felépítésében látható. Az edzés a spinning szobakerékpáron leginkább a versenybiciklizésre hasonlít, előre dőlve szinte a kormányra fekve tekeri az edzést végző személy. Elsősorban edzőtermekben találhatók meg ezek a típusú szobakerékpárok.

Miért döntsön a szobakerékpár vásárlása mellett?

 • általában mindenki számára elérhető
 • az egész család használhatja
 • szilárd és tartós edzőgép
 • időjárástól függetlenül tud edzeni minden évszakban
 • megfelelő formába kerülhet
 • erősíti izmait
 • segít a kalóriák égetésében
 • megdolgoztatja a szívet
 • javítja az állóképességet
Segített Önnek ez a szobakerékpár teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani egy minőségi szobakerékpárt, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.