Szépség és kozmetika

A legjobb alapozó / make-up (teszt 2020)

legjobb alapozó / makeup A legjobb alapozó olyan, ami természetes hatású, és ugyanakkor megbízhatóan elfedi azokat a hiányosságokat, amelyekkel nem egy hölgy küzd. Amikor alapozót vásárol, soha ne gondolkodjon az árára – fókuszáljon a tulajdonságaira, a konzisztenciájára és a színárnyalatára.

Amint azt az első mondatban már említettük, a legjobb alapozó az, amely megteremti a természetes hatású megjelenést. A legrosszabb dolog a sminkelésnél, amit tehet, hogy az arcbőr színárnyalata nem egyezik meg az alapozó tónusával, mivel ez tönkreteszi a szép smink kialakítását. A második fontos dolog az a konzisztencia, amely a bőrminőségtől függ. A problémás arcbőr a közepesen sűrű alapozót fogja becsülni, a kisebb hiányosságokkal rendelkező bőrre elegendő folyós, ritka alapozó is.

Hogy jobban tudjon orientálódni a kínálatban, és megtalálja magának a legjobb alapozót, létrehoztuk ezt a tesztet, amely segítségével könnyebb lesz a vásárlás. Ezen kívül gyakorlati tanácsokat és az ügyfelek leggyakrabban feltett kérdéseire adott válaszokat is olvashatja.

Teszt – legjobb alapozó / make-up – TOP 8

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.Vichy Dermablend
korrekciós make-up SPF 35
Konzisztencia: folyékony alapozó
Arcbőrtípus: minden bőrtípusra
5 out of 5 stars (5 / 5)9 050 Ft Alacsony ár
2.Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place
hosszan tartó make-up SPF 10
Konzisztencia: folyékony alapozó
Arcbőrtípus: minden bőrtípusra
5 out of 5 stars (5 / 5)13 900 Ft Alacsony ár
3.Lancôme Teint Miracle
élénkítő make-up SPF 15
Konzisztencia: krémes alapozó
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)14 100 Ft Alacsony ár
4.Clinique Anti-Blemish Solutions
folyékony make-up problémás
és pattanásos bőrre
Konzisztencia: folyékony alapozó
Bőrprobléma alapján: akné és problémás bőr
Arcbőrtípus: problematikus
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)9 980 Ft Alacsony ár
5.MATIS Paris Réponse Teint
élénkítő make-up
Konzisztencia: folyékony alapozó
Arcbőrtípus: minden bőrtípusra
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18 190 Ft Alacsony ár
6.Sensai Cellular Performance Foundations
krémes make-up SPF 15
Konzisztencia: krémes alapozó
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)24 150 Ft Alacsony ár
7.Mary Kay TimeWise Luminous-Wear
bőrélénkítő alapozó bázis
Konzisztencia: folyékony alapozó
Arcbőrtípus: normál és száraz bőr
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)6 140 Ft Alacsony ár
8.L’Oréal Paris True Match
folyékony make-up
Konzisztencia: folyékony alapozó
Arcbőrtípus: minden bőrtípusra
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)3 900 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki az alapozót / make-up-ot?

 • Színárnyalat az alap. Nem számít, mennyire jó minőségű alapozót vásárolt, ha a színárnyalat nem felel meg teljesen a bőréhez. Győződjön meg róla, hogy az alapozó színe a lehető legközelebb áll a bőre színéhez. Vigye fel a teszter alapozót a csuklójára vagy a kézfejére, ahol világos a bőr, leginkább hasonló az arcbőrhöz. Teszteljen több alapozót a különböző márkákból egyszerre, hogy jobban összehasonlíthassa azokat. Végül lehet, hogy olyan márkától vásárol alapozót, amelyet eddig még nem használt.
 • Alapozó konzisztenciája. A piacon vannak folyékony, krémes, por állagú, hab állagú, ásványi és szilárd alapozók. Válasszon az szerint, hogy milyen takaró képességű alapozóra van szüksége. A legnépszerűbbek a folyékony és a krémes állagúak, mögöttük a könnyű hab állagú alapozók foglalnak helyet. A por állagú alapozók különösen népszerűek a nyár folyamán, amikor több hölgy előnybe helyezi a gyors sminkelést. Az ásványi alapozó különösen alkalmas azoknak a hölgyeknek, akiknek érzékeny a bőrük, és szükségük van a legkímélőbb összetételre.
 • Alapozó fajtája. A mattító, ásványi és élénkítő hatású alapozón kívül rendelkezésére állnak a vízálló alapozók, lifting hatású és kombinált alapozók, melyek többszörös előnyöket egyesítenek egy alapozóban.
 • Ügyeljen az azonos márkára. Nem jó, ha más márkájú alapozót használ egy másik márkajelzésű fedőkrémmel együtt, és végül egy teljesen más márkájú púdert visz fel. Ügyeljen arra, hogy a sminktermékek össze legyenek hangolva; ezért több vállalat gyárt alapozót és púdert egy készletben azonos névvel, ami azt jelenti, hogy ezek egymáshoz tartoznak. A sminkeredmény jobb lesz, és a bőre nem fog szenvedni.

Vásároljon alapozót katalógusból?

Az alapozó esetében a katalógusból való vásárlás könnyen megoldható a minták megrendelésével. Természetesen ne vásároljon alapozót csak a katalógus alapján, mert a színek mindig torzítottak. Először rendeljen mintákat, próbálja ki azokat kényelmesen otthon, majd vásárolja meg a kiválasztott árnyalatot.

Milyen alap típusú alapozókat ismerünk?

 • A mattító alapozó zsíros és problémás bőrre alkalmas, amely nem igényel semmilyen fényt. A lényeg az, hogy megszabaduljon az úgynevezett T-zóna a túlzott csillogásától. Ha igazán jó minőségű mattító alapozót használ, akkor már nincs szüksége púderre, vagy egyszerűen csak vigye magával a későbbi gyors átpúderezéshez.
 • Az élénkítő hatású alapozó a bőrt élénkíti és ragyogóvá teszi. Ezek az alapozók általában tartalmaznak apró pigment részecskéket, amelyek visszaverik a fényt. A fáradt bőrt frissebbé varázsolják.
 • A kombinált alapozó számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, például mattítja és táplálja a bőrt, vagy a fedőkrém és az alapozó kombinációja.
 • Az ásványi alapozó finomabb összetételű, antioxidánsokat tartalmaz. Néhány hölgy nem tud tőle megválni, mert nem irritálja az érzékeny bőrt.
 • A vízálló alapozó vízzel olyan egyszerűen nem mosható le, mint a hagyományos alapozók, ezért ideális a tengerpartra vagy a strandfürdőbe.
 • A lifting hatású alapozó az idősebb hölgyeknek ajánlott. Ügyesen elfedi a mimikai ráncokat, egységesíti a bőrszínt és elősegíti a rugalmasságot. Megéri befektetni ebbe a fajta alapozóba, mert minden bizonnyal jobban elrejti a ráncokat, mint a többi alapozó.

Milyen konzisztenciájú alapozókat ismerünk?

 • A folyékony alapozó a leggyakrabban használt, mert könnyed összetételű, és nagyon jól elkenhető akkor is, ha a reggeli rohanásban sminkelünk. UV-védelmet nyújt, egységesíti a bőr tónusát és alkalmas száraz és zsíros bőrre. A száraz bőr esetében az alapozónak tartalmaznia kell olajos komponenseket, a zsíros bőrnek folyékony vizes alapú alapozóra van szüksége.
 • A krémes alapozó általában zsírosabb, ezért a száraz bőrű hölgyek használják. Nagyon jó fedő tulajdonságokkal rendelkezik, így elrejti az akne utáni nyomokat és a piros foltokat. Ha nem száraz a bőre, de jobb fedésre van szüksége, válasszon egy könnyedebb összetételű krémes alapozót. Ugyanolyan könnyen felvihető, mint a folyékony alapozó.
 • A hab állagú alapozó általában nem fed elég jól, de kompromisszum a folyékony és krémes alapozó között. Előnye az, hogy alkalmas minden bőrtípusra, de jól el kell tudni kenni, és ez a reggeli rohanásban nem mindig élvezetes.
 • A por állagú alapozó elsősorban zsíros bőrű hölgyeknek ajánlott, mert nem terheli a bőrt. Nagy ecsettel kell felvinni.
 • A szilárd alapozó a legkevésbé használt, leggyakrabban stift formában vásárolható meg. Zsírosabb, szilárd, időre van szüksége ahhoz, hogy felvigye. Másrészről azonban a bőrhibákat (kitágult erek, akne utáni bőrpír, különböző foltok stb.) kiválóan elfedi.

Az alapozó felvitele

Az alapozót felviheti az arcbőrre kézzel, szivaccsal vagy alapozó ecsettel. Bármelyik módszert is választja a lényeg, hogy körkörös mozdulatokkal, viszonylag gyorsan dolgozzon, a csíkok és a foltok elkerülése érdekében. Mivel senki se szeretné, ha csíkos vagy foltos legyen az arca.

Alapozó fedése

 • Színezett hidratálók – bőr színének egységesítésére alkalmasak, hétköznapi sminknél lehet megfelelő választás.
 • Lágy, áttetsző fedésű alapozó – természetes hatású végeredmény, észre sem lehet venni, hogy az arcon van; kevésbé ül bele az apróbb ráncokba, átengedi a természetes bőrszínt.
 • Közepes fedésű alapozók – egységesíti az arcbőrt, a lágy fedésnél viszont erősebb.
 • Erős fedésű alapozók – esti sminkhez a legmegfelelőbb, esetleg színpadi szerepléshez. Tökéletes fedést nyújt, fontos, hogy precízen legyen felvéve az arcbőrre.
 • Camouflage alapozók – súlyos bőrproblémák eltüntetésére szolgál, például májfolt, vitiligo stb.

Minőség

Azon kívül, hogy a megfelelő színárnyalatú és a bőrtípusnak megfelelő alapozót kiválasztja, ügyeljen arra, hogy a választása lehetőleg egy jó minőségű alapozóra essen. Ugyanis egy minőségi alapozó használatával elkerülheti a bőrirritációt és tartósabb végeredményt ér el. Ez az egyszeri nagyobb befektetés hosszú távon megtérül, mert kevesebb mennyiséget kell használni egy minőségi alapozóból.

Mit kell tudni az alapozó használatáról?

Először is tisztítsa meg az arcbőrét, például bőrradírral. Ez eltávolítja az elhalt sejteket és szennyeződést, majd hidratálja a bőrét. A következő feladat, hogy kiválassza a megfelelő alapozót, amely a bőréhez megfelelő, például ha száraz bőre van, akkor olajosat, ha zsíros, akkor mattítót.

A bőrhibáitól függően válassza ki az alapozó fedési képességét, és figyeljen az összetevőkre. Ezután válassza ki a megfelelő árnyalatot, az évszakoktól függően más árnyalatot használjon. Csak ezek után vigye fel az alapozót az arcbőrére. A folyékony alapozó szivaccsal vagy ecsettel vihető fel, a krémes akár az ujjával is.

Segített Önnek ez az alapozó / make up teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb alapozót, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.