Gyermek áru

A legjobb babakocsik repülőgépre – recenziók és teszt 2024

legjobb babakocsik repülőgépre

A legjobb babakocsit keresi repülőgépre? Milyen paramétereknek kell megfelelnie? És hogyan működik a babakocsi becsekkolás/felvétel a repülőtéren? Ha gyorsan tájékozódnia kell az utazás és nyaralás előtt, összeállítottunk egy rangsort, amelyben kiváló minőségű babakocsit talál repülőgépre, amely esetében nem kell attól tartania, hogy hoppon marad.

Ezek nem olyan babakocsik, amelyek csak néhány hétre valók nyáron. A repülőgépre alkalmas babakocsik széles választékából a jól ismert és népszerű márkák – Babyzen, Doona, ZOPA, Maxi-cosi, Joolz, Hamilton – bevált modelljeit válogattuk ki a repülőgépre alkalmas babakocsi tesztek és recenziók alapján. Stílusosnak, modernnek tűnnek, és mindennel rendelkeznek, ami egy kényelmes és biztonságos babakocsitól elvárható. Így örömmel fogja használni ezeket a nyaraláson és otthon is.

Már a reptéri várakozás is nagyon fárasztó lehet egy kisgyermek számára, ezért szüksége van egy ismerős helyre, ahol bármikor megnyugodhat és megpihenhet. Jó hír, hogy a kisgyermekes családok elsőbbséget élveznek a reptéri utasfelvételnél, és a biztonsági ellenőrzésen is hamarabb átjutnak. Mi lesz a babakocsival? Adja le a babakocsit a repülőgép rakterébe, hagyja benne a kisgyereket a beszállásig, vagy vigye fel a babakocsit kézipoggyászként a fedélzetre? Összeállítottunk egy teljes útmutatót, amely választ ad a leggyakrabban feltett kérdésekre a babakocsival kapcsolatban a repülőgépen. Tanácsokat adunk arra vonatkozóan is, hogyan utazzon babakocsival a repülőgépen, hogy a nyaralás komplikációk nélkül váljon a vágyott pihenéssé.

A legjobb babakocsik repülőgépre (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.BABYZEN Yoyo2 Babakocsi
Összecsukott méret: 52 x 44 x 18 cm
A babakocsi súlya: 6,2 kg
Teherbírás: 22 kg
⭐ 100 %162000 Ft Alacsony ár
2.Zopa IQ Babakocsi
Összecsukott méret: 30 x 25,5 x 55 cm
A babakocsi súlya: 5,7 kg
Teherbírás: 15 kg
⭐ 98 %55000 Ft Alacsony ár
3.Maxi-Cosi Lara 2 Babakocsi
Összecsukott méret: 51 x 50 x 26 cm
A babakocsi súlya: 6,4 kg
Teherbírás: 22 kg
⭐ 96 %93000 Ft Alacsony ár
4.4Baby Smart Babakocsi
Összecsukott méret: 50 x 68 x 39 cm
A babakocsi súlya: 7,6 kg
Teherbírás: 15 kg
⭐ 94 %62000 Ft Alacsony ár
5.Mast M2 Fashion Babakocsi
Összecsukott méret: 42 x 54 x 24 cm
A babakocsi súlya: 5,6 kg
Teherbírás: 20 kg
⭐ 92 %112000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon babakocsit repülőgépre? Hogyan történik a becsekkolás/bejelentkezés a repülőtéren?

A babakocsi repülőgépre (akár a repülőgép fedélzetére) való felvitelének lehetősége sok utazó kisgyermekes szülőnek nagy előnyt jelent. Az elmúlt években több tucat babakocsi modell került a piacra, amelyek könnyűek, egy kézzel összecsukhatók, és összecsukva olyan méretűek, hogy a repülőtér minden fontos ellenőrző pontján, így a röntgenkereten is könnyedén átjutnak. Amellett, hogy tanácsot adunk, hogy melyik babakocsit érdemes gyermeke méreteinek és igényeinek megfelelően választania, a következő sorokban tippeket és tanácsokat is talál arra vonatkozóan, hogyan utazzon babakocsival, és mire gondoljon előre, hogy minden zökkenőmentesen menjen.

Milyen típusú babakocsi alkalmas a repülőgépre?

Hosszú repülőtéri folyosók és gyakran még hosszabb várakozás… Ez az elképzelés a felnőtteknek is gondot okoz, nem még a legkisebb gyermekeknek, akiknek ez egy ismeretlen környezet, tele idegen arcokkal és zajjal. A csecsemők és a 3 éves kor alatti gyermekek számára a babakocsi egy biztonságos menedék, ahol pihenhetnek és alhatnak. A babakocsi ugyanúgy használható azon a helyen, ahová utazik. Kisgyermekkel messzebbre jut, és külföldön az egyik helyről a másikra jutás is sokkal gyorsabb lesz. Milyen típusú babakocsit válasszon repülőgépre?

Fontos, hogy a babakocsi összecsukható konstrukcióval rendelkezzen, és összecsukva a lehető legkompaktabb legyen. Ezért leggyakrabban golf babakocsikkal és egyszerűsített sport babakocsikkal találkozhat, amelyeknek továbbfejlesztett összecsukható mechanizmusa van. A csecsemőkorú gyermekek számára érdekes funkciót jelentenek a speciális beépített alvázzal ellátott autósülések, amelyek néhány másodperc alatt babakocsivá alakulnak.

Amellett, hogy igyekszik megfelelni a légitársaság feltételeinek, fontos, hogy a repülőgépre való babakocsi kiválasztásakor gondoljon gyermeke kényelmére és biztonságára. Több mint valószínű, hogy ezt a babakocsit fogja használni a nyaralás alatt és a hazatérés után is. Így az állíthatóság, a nehéz terepen való manőverezhetőség, a bőséges tárolóhely és a napvédelem mind-mind szerepet játszik.

A repülőgépre alkalmas babakocsi súlya és méretei

A repülőgépre alkalmas babakocsi súlya miatt nem kell aggódnia, és csak kizárólag a lehető legkönnyebb darabot keresnie. A legtöbb légitársaság nem nézi a babakocsi súlyát, és ingyen szállítja a babakocsit (egyes légitársaságok kisebb díjat számítanak fel). A babakocsi súlya azonban szorosan összefügg a méreteivel és a konstrukció robusztusságával. Emiatt is a babakocsik súlya 5-7 kg körül van, ami praktikus olyan helyzetben, amikor a babakocsi összecsukható és egy hátizsákba csomagolható – és aztán a szülő hátán hordozható.

Az összecsukott babakocsi méretei lényegesen döntőbbek. Ha a babakocsinak át kell haladni az ellenőrző röntgenkereteken, akkor a babakocsi méretei nem haladhatják meg a 25 cm magasságot és a 92 cm hosszúságot. Ezenkívül, ha magával akarja vinni a repülőgép fedélzetére, összecsukott állapotban a kézipoggyász paramétereinek kell megfelelnie, ami körülbelül 55 × 30 × 25 cm-es méreteket és legfeljebb 7 kg-os súlyt jelent. Igen, egyes babakocsik olyan átgondolt összecsukási mechanizmussal rendelkeznek, hogy egy ultrakompakt „csomaggá“ csukhatók össze, amelyet bármikor magával vihet, amikor csak szüksége van rá.

Mit kell még figyelembe venni, amikor babakocsit választ repülőgépre?

A repülőgépre alkalmas babakocsi továbbra is babakocsi a gyermeke számára. Emlékszik még, mire figyelt, mielőtt babakocsit vásárolt volna „normál“ napi használatra és a környéken való sétálgatásra? Valószínűleg a következő pontokra.

A gyermek életkora és a babakocsi tágassága

Néhány hónapos csecsemőnek vagy ülő és sétáló kisgyermeknek vásárol babakocsit? Ettől függően dönt a mély-, a sport babakocsi és a kombinált megoldás között. Ha a babakocsit a lehető leghosszabb ideig szeretné használni, jó választásnak bizonyulnak azok a modellek, amelyek néhány évig együtt nőnek a gyermekkel, és adaptálhatók.

Babakocsi teherbírása

Ez egy standard érték – vagyis legfeljebb 15 kg-os teherbírás, ami a legtöbb gyermek számára 3 éves korig elegendő. Ritka esetekben a teherbírás akár 20 kg / 22 kg-ig is lehet, és ennek megfelel a valamivel tágasabb ülőhely.

Összecsukható mechanizmus

Az összecsukható mechanizmusnak a lehető legegyszerűbbnek kell lennie az utazáshoz való babakocsiknál. Egy kézzel és másodpercek alatt működtethető. Nagyra fogja értékelni, amikor repülőre, taxiba, vonatra vagy buszra száll.

Pozicionálhatóság / Állíthatóság

A babának szüksége van a kényelmére, különben még a legjobb repülőgépre tervezett babakocsiban is ideges lesz. Ezért gondoljon a hát- és lábtartó megfelelő fokú állíthatóságára. Egyes babakocsiknak nincs teljesen hátradönthető háttámlája. A repülőtéren való rövid pihenéshez azonban a babának nem kell teljesen feküdnie. Egy nagyobb hátradőlés is elegendő.

Tároló részek

Ez a paraméter nem éppen a top értékek egyike. Számoljon egy kisebb tárolóhellyel, kb. 2 – 5 kg számára. A tároló részeknek üresnek kell lenniük, mielőtt a babakocsit felvinné a repülőgépre (különben nem tudja laposra összecsukni).

Kerekek és felfüggesztés

A kerekekkel kapcsolatban nem kell engednie az igényeiből. Még ha nem is strapabíró felfújható kerékről van szó a durva terepviszonyokhoz, a repülőgépre (és később a nyaraláshoz és a gyors egyik helyről a másikra jutáshoz) szánt babakocsi kerekeinek forgathatónak kell lenniük, reteszelés lehetőségével és mindenekelőtt – kiváló felfüggesztéssel.

Tető és kialakítása

Ha tengerparti nyaralásra megy, válasszon olyan babakocsit, amely nagy és állítható tetővel (XXL tető, meghosszabbítható tető) rendelkezik, hogy gyermeke megfelelő védelmet kapjon a nap ellen. Ha UV védelemmel ellátott anyagokat választ, a babakocsi sokáig megőrzi a színét, és a szövetek nem gyengülnek meg.

Egyéb fontos jellemzők

Ne hagyja figyelmen kívül a magasságához állítható fogantyúval, a fékek minőségével és kialakításával, az 5 pontos biztonsági rögzítés meglétével és a babakocsi szellőzésére vonatkozó megoldásokkal kapcsolatos információkat. Az ár tartalmazhat egy szállítótáskát is. Ellenőrizze a babakocsihoz tartozó egyéb hasznos tartozékok (szúnyogháló, esővédő, szélesebb fogantyú, …) elérhetőségét is.

Hogyan történik a babakocsi bejelentése a repülőtéren?

Ha a baba ideges és sír, érdemes a babakocsit a lehető legtovább – a repülőgépre való felszállásig – magánál tartani. A jó hír az, hogy ez a lehetőség a repülőtéren rendelkezésére áll. Amikor feladja a poggyászát, jelezni fogja, hogy van Önnél egy babakocsi (buggy), amely egy vagy két részből áll. Ha a babakocsi két részből áll (karosszéria + alváz), mindegyik saját címkét kap. Így a babakocsival továbbra is közlekedhet a repülőtéren.

Közvetlenül a beszállás előtt csukja össze a babakocsit, csomagolja be biztonságosan, és adja át a légitársaság személyzetének, aki elhelyezi a csomagtérben. A másik lehetőség, hogy a babakocsit egy szállítótáskában közvetlenül a repülőgép fedélzetére viszi – kézipoggyászként (ha megfelel az előírt méreteknek, és csak egy darabból áll). Ez azonban nem minden légitársaságnál lehetséges. A fapados légitársaságok általában a babakocsit nem engedik fel a fedélzetre. Tehát előzetesen ellenőrizze ezeket a feltételeket.

Ha már nem szeretne a babakocsival foglalkozni, és a baba a hordozóban is nyugodt, adja át a babakocsit közvetlenül a repülőtéren, amikor feladja a poggyászát. Átmegy a biztonsági ellenőrzésen, és ugyanúgy a csomagtérben tárolják, mint a többi bőröndöt. Leszállás után a babakocsi a többi poggyászával együtt a szalagon visszakerül Önhöz. Gyakran a babakocsik kerülnek ki elsőként, hogy azonnal a rendelkezésére álljon. Ha ez nem így történik, keresse meg a speciális, túlméretes poggyászok számára kialakított szalagon. Ez attól függ, hogy a babakocsi milyen méreteket öltött a csomagolás után.

repülőter

Mire kell figyelni, ha babakocsival utazunk a repülőgépen?

 • A babakocsi megsérülhet/megkarcolódhat. Ha drágább babakocsija van, győződjön meg róla, hogy az gondosan összecsukva, rögzítve és becsomagolva kerül a poggyásztérbe. Mi a teendő, ha induláskor otthon hagyja a szállítótáskát? A repülőtéren legalább vastagabb fóliába csomagolják a babakocsit, ami csökkenti a karcolások kockázatát.
 • A repülőgép fedélzetére szánt babakocsi nem haladhat meg bizonyos méreteket, és egy darabból kell állnia. Általában az összecsukott babakocsinak a kézipoggyász méretének kell megfelelnie.
 • Átszállás esetén senki sem fogja kivenni a babakocsit a raktérből. Ezért csomagoljon be egy hordozókendőt vagy hordozót a babának, hogy kényelmesen átvészelhesse a várakozási időt.
 • Ha több család utazik babakocsival, előfordulhat, hogy nem fér el mindegyik a gép fedélzetén lévő tároló rekeszekben. Ezért számoljon azzal az alternatívával is, hogy a babakocsi a csomagtérbe lesz – az Ön felügyelete nélkül.
 • A két részből álló babakocsit két címkével kell ellátni. Tájékoztassa erről a repülőtéri felügyeletet.
 • A két év alatti gyermekeket egy 16 év feletti személy ölében kell szállítani (nincs saját ülésük). Egy poggyászra azonban ingyenesen jogosultak, ha az a kisbaba szállítására szolgál (pl. babakocsi). A pontos feltételekről mindig előzetesen tájékozódjon a légitársaságnál.

Speciális babakocsi a repülőgépre – igen vagy nem?

Kell-e egyáltalán egy repülőgépre való babakocsinak másnak lennie, mint egy hagyományos golf babakocsinak vagy egy könnyű sport babakocsinak? Ez is egy olyan kérdés, amely a szülőket érdekli utazás előtt. Ez az Ön igényeitől és az utazás gyakoriságától függ. A világjárók számára, akik kisgyermekkel is szívesen látogatnak el idegen országokba, egy minőségi babakocsi a repülőgépre (autóba, taxiba, metróra, vonatra) „must have“- elengedhetetlen, és remek partner a gyors átszállásokhoz. Könnyen elfér a tároló rekeszekben, szűk utcácskákon, és összecsukott állapotban könnyedén a vállon vagy a háton hordozható.

De ha ez az egyetlen nyaralása repülővel egy éven belül, válasszon olyan babakocsit, amelyet később is használhat például városi sétákhoz, és teljes mértékben használatba vehet, amíg a gyermek ki nem növi. Akkor is értékelni fogja a kompaktságát, amikor az autó csomagtartójába teszi, beszáll a liftbe vagy a bevásárlóközpontok szűk folyosóin.

Repülőgépre alkalmas babakocsik ára

A repülőgépre alkalmas babakocsi nem éppen egy kisgyermekes család alapfelszereltségének része. Ha azonban gyakran utazik, akkor nem fog túl sokat gondolni a standard babakocsikra, amelyek néha nehezen férnek el az autó csomagtartójában. Inkább olyan babakocsik keltik fel a figyelmét, amelyek könnyűek, összecsukhatók, mégis elég kényelmesek ahhoz, hogy betöltsék a céljukat.

✅Babakocsik repülőgépre 70000 forintig

Ezen az áron olyan babakocsikkal találkozhat, amelyek sok elemükben nem különböznek a „normál“ sport- vagy golf babakocsiktól. Ebből ered népszerűségük és kiváló piacképességük, hiszen nemcsak nyaralásra, hanem a városba és a ház körüli sétákra is mehet ezekkel. Néhány ponton kompromisszumos megoldás lehet (például rövidebb tető, rövidebb lábtartó), de biztosan vannak jól felszerelt modellek, amelyeket rendszeresen használhat.

✅Babakocsik repülőgépre 70000 és 140000 forint között

A kategóriát a jelenleg legkelendőbb repülőgépre alkalmas babakocsik képviselik. Számos modell könnyű konstrukcióval rendelkezik, amely másodpercek alatt, egy kézzel összecsukható. Ezek lehetnek például babakocsik a születéstől kezdve a babák számára, 6 hónapos kortól átalakítható változattal. Előnyeik közé tartozik még a nagyobb kényelem (kellemes anyagok és párnázás) és a többfokozatú állíthatóság.

✅Babakocsik repülőgépre 140000 forinttól

A repülőgépre alkalmas babakocsik szegmensében is találhat olyan egyedi kialakításokat/konstrukciókat, amelyek a legigényesebb szülőknek is tetszenek. Ilyen például az innovatív autósülés integrált babakocsi alvázzal és kihúzható fogantyúval, amely a repülőgépen is szállítható. Így biztos lehet benne, hogy gyermeke biztonságban és védve lesz a külföldi nagyvárosokban a gyakori taxival utazások során. Emellett prémium márkáktól első osztályú anyagokból készült, nagyobb teherbírású és optimális méretű babakocsikat is találhat, amelyek könnyen elférnek a kézipoggyásznak fenntartott helyeken.

A legjobb repülőgépre alkalmas babakocsi márkák

 • Babyzen – A Babyzen YOYO² továbbfejlesztett repülőgépre alkalmas babakocsik megerősített alvázzal, 4 kerék független felfüggesztésével, magas szintű kényelemmel és praktikummal rendelkeznek. Súlya kb. 6,5 kg, teherbírása 22 kg-ig terjed.
 • Doona – A Doona Plus a világ első, teljesen integrált mobil megoldással (babakocsivá alakítás) rendelkező autós gyerekülés, amely születéstől kezdve alkalmas a gyermekek számára.
 • ZOPA – A ZOPA babakocsik nagyon jó ár/érték arányt kínálnak. A repülőgépre tervezett modellek sokoldalúak, könnyűek és minden szempontból praktikusak.
 • Maxi-Cosi – A Maxi Cosi repülőgépre alkalmas babakocsijai kiváló pozicionálási lehetőségeikkel, 22 kg-ig terjedő teherbírásukkal és kényelmes párnázottságukkal vonzanak. Egy kézzel, másodpercek alatt összecsukhatók.
 • Joolz – A prémium babakocsi márka stílusos és minőségi kivitelezésű babakocsikkal rendelkezik, amelyek a legigényesebb szülőknek is tetszenek. Egy kézzel összecsukható konstrukció, extra könnyű súly és méretei összecsukva kézipoggyásznak felelnek meg.
 • Hamilton – A Hamilton repülőgépre alkalmas babakocsik számos paraméter alapján felhívják magukra a figyelmet. Cabin Friendly (kabinbarát) kialakításúak, nagyobb teherbírásúak, kiváló kerekekkel, és meghosszabbított tetővel rendelkeznek, amely megbízható védelmet nyújt a napsütés ellen.
 • Inglesina – A népszerű babakocsi márka, az Inglesina néhány sikeres ultrakönnyű és ultrakompakt babakocsit tudhat magáénak, amelyek kézipoggyászként a repülőgép fedélzetére is alkalmasak. Nagyra értékeljük az extra meghosszabbított UV tetőt.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.BABYZEN Yoyo2 Babakocsi
Összecsukott méret: 52 x 44 x 18 cm
A babakocsi súlya: 6,2 kg
Teherbírás: 22 kg
⭐ 100 %162000 Ft Alacsony ár
2.Zopa IQ Babakocsi
Összecsukott méret: 30 x 25,5 x 55 cm
A babakocsi súlya: 5,7 kg
Teherbírás: 15 kg
⭐ 98 %55000 Ft Alacsony ár
3.Maxi-Cosi Lara 2 Babakocsi
Összecsukott méret: 51 x 50 x 26 cm
A babakocsi súlya: 6,4 kg
Teherbírás: 22 kg
⭐ 96 %93000 Ft Alacsony ár
4.4Baby Smart Babakocsi
Összecsukott méret: 50 x 68 x 39 cm
A babakocsi súlya: 7,6 kg
Teherbírás: 15 kg
⭐ 94 %62000 Ft Alacsony ár
5.Mast M2 Fashion Babakocsi
Összecsukott méret: 42 x 54 x 24 cm
A babakocsi súlya: 5,6 kg
Teherbírás: 20 kg
⭐ 92 %112000 Ft Alacsony ár