Uncategorized

A legjobb digitális zongorák (recenziók és teszt) 2024

legjobb digitális zongorák
A digitális zongora érdekes megoldás a hangszeren való játék élvezetére – akár egy panellakásban is, a szomszédok zavarása nélkül. Hogyan válassza ki a legjobb digitális zongorát? Ha digitális zongorát keres, amelyen tanulhat egy kezdő rajongó, vagy szabadidejében szeretne játszani ezen a hangszeren, nézze meg az alábbi tippeket, amelyek potenciálisan meglephetik képességeikkel.

Gyakran nincs sem hely, sem pénz egy olyan klasszikus hangszerre, mint egy teljes méretű zongora. Hogyan képzeljen el egy digitális zongorát? Ez valami a zongora és a billentyűzet között? A digitális zongora egy olyan hangszer, amelynek feladata az akusztikus hangok hű utánzása. Belsejében egy hangprocesszor található, amely egy vagy több akusztikus hangszer felvételeit tartalmazza. A berendezés fejlettségi szintjétől függően képes utánozni egy álló zongora, egy nagyzongora, színpadi billentyűk és egy orgona hangjait.

A digitális zongorákat gyakran keresik a szülők, akik szeretnék támogatni gyermekeik zenei tehetségét, és lehetőséget biztosítani számukra, hogy otthoni környezetben gyakorolhassanak. A minőségi digitális zongora hangzása a zongora hangzását igyekszik utánozni. Előnye azonban a lényegesen alacsonyabb ár, a kisebb helyigény és az érdekes felszereltség, amelynek köszönhetően nem zavarja a szomszédokat, sőt, a modern csatlakoztathatóság megléte miatt akár azonnal rögzítheti a felvételeket. A kínálat változatos, így a gyors tájékozódás érdekében hasznos lesz néhány tanács a digitális zongora kiválasztásához. És mivel ezek több százezer akár több millió forintos tartományba eső berendezések, jól teszi, ha a rendelkezésre álló digitális zongora recenziókra is koncentrál, amelyekben benyomásokat talál a valós használatról és a hangminőségről.

A legjobb digitális zongorák (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Yamaha Arius YDP-165
Billentyűk száma: 88
Szín: Paliszander
Hangszórók teljesítménye: 40 W
Tömeg: 42 kg
⭐ 100 %455000 Ft Alacsony ár
2.SENCOR SDP 100 BR
Billentyűk száma: 88
Szín: Barna
Hangszórók teljesítménye: 28 W
Tömeg: 55 kg
⭐ 98 %220000 Ft Alacsony ár
3.ROLAND RP701-LA
Billentyűk száma: 88
Szín: Tölgy
Hangszórók teljesítménye: 24 W
Tömeg: 48 kg
⭐ 96 %490000 Ft Alacsony ár
4.YAMAHA YDP-145 B
Billentyűk száma: 88
Szín: Fekete
Hangszórók teljesítménye: 16 W
Tömeg: 38 kg
⭐ 94 %362000 Ft Alacsony ár
5.ROLAND RP107-BKX
Billentyűk száma: 88
Szín: Fekete
Hangszórók teljesítménye: 12 W
Tömeg: 37 kg
⭐ 92 %350000 Ft Alacsony ár
6.KURZWEIL KA130 SR
Billentyűk száma: 88
Szín: Fekete
Hangszórók teljesítménye: 30 W
Tömeg: 43,5 kg
⭐ 90 %289000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon digitális zongorát

Hogyan válasszon olyan digitális zongorát, amellyel minden szempontból elégedett lesz? A legfontosabb, hogy tájékozódjon a kategória által kínált lehetőségekről. Meglepően sok van belőlük. Vannak kevésbé igényes játékosoknak/kezdőknek szánt digitális zongorák, jobb felszereltséggel rendelkező és jó ár/érték arányú digitális zongorák, valamint haladó játékosoknak szánt digitális zongorák, amelyek csúcskategóriás billentyűzetükkel, kiváló hangzásukkal, erős hangszóróikkal vagy modern csatlakozási lehetőségeikkel vonzóak. Gyakran csak a részletek határozzák meg, hogy milyen érzése lesz a hangzással kapcsolatban, és hogy a digitális hangszeren való játék megadja-e azt az érzést, amire vágyik.

Mi az a digitális zongora?

Feltételezzük, hogy már hallott a digitális zongoráról. A nagyközönség a keyborddal (billentyűzettel) azonosítja, de ez a különböző hangok sokféleségét tekintve sokoldalúbb megoldásnak tekinthető a különféle hangzásokkal való kísérletezéshez.

A digitális zongorák saját kategóriát kaptak. Céljuk, hogy mind megjelenésükben, mind hangzásbeli repertoárjukban a lehető legközelebb kerüljenek a zongorához – legyen az álló vagy nagyzongora. Az eredeti hangszerekkel ellentétben azonban a hangot nem egy kalapács húrra történő ütése hozza létre, hanem digitálisan jön létre. Egy hangprocesszor rendel egy bizonyos hangot minden egyes billentyűhöz. A digitális zongora billentyűzetén ugyanúgy nyomja meg a billentyűket, mint egy zongorán, de a felvett hang a beépített hangszórókból jön.

Mi a különbség a zongora, a nagyzongora és az álló zongora között? A zongora egy gyűjtőfogalom mind a nagyzongorákra, mind az álló zongorákra. A nagyzongora (szárnyas zongora) a legnagyobb méretű, húrjai a padlóval vízszintesen vannak kifeszítve. Az álló zongora egyenesen áll; nem olyan mély, mint a nagyzongora/szárnyas zongora, mert húrjai függőlegesen vannak kifeszítve (leggyakrabban a falhoz közel áll).

zongorázni

Digitális zongora – mikor érdemes megfontolni a vásárlását? Előnyök és hátrányok

A digitális zongora a lehető legjobban szeretné leutánozni egy teljes értékű akusztikus hangszer – nagyzongora vagy pianínó/álló zongora – játékát. Vannak olyan konstrukciók a piacon a bevált gyártóktól, amelyek egy valódi hangszeren alapulnak, vagyis „annak hangjait adják ki“. Ez a tény is a digitális zongora mellett szól. A következő előnyök is segítenek a döntésben:

 • Kisebb méret és súly – Ha digitális zongora vásárlásán gondolkodik, nem kell a fél szobát neki szentelnie. Egyes digitális zongorák könnyen hordozhatók, lényegében egy billentyűzetből és elektronikából állnak. Kialakításukat, méretüket és súlyukat tekintve hasonlítanak a keybordokra. Mások teljes értékű – finomabb vagy masszívabb – konstrukciót tartalmaznak, és így még inkább a valódi zongorák megjelenését veszik fel. Az ilyen konstrukciók súlya több tíz kilogramm (kb. 40-60 kg), és a legkeresettebbek közé tartoznak.
 • Jobb megfizethetőség – Igaz, hogy az ár is a digitális zongorák mellett szól. Míg egy vadonatúj zongoráért több millió forintot kell fizetni, addig egy megfelelő minőségű digitális zongora jóval kevesebbe kerül. A megfizethető digitális zongorák között a gyerekek, a diákok és a kezdők is megtalálják a kedvencüket, de még ebben a hangszer kategóriában is vannak olyan csúcsmodellek, amelyek kellemesen meglepik az igényesebb játékosokat is.
 • Érdekes extra funkciók – A digitális zongorák több mint elég vonzerővel rendelkeznek. Több drága koncertzongora teljes billentyűzetét is kínálhatják. A hangszórókból kijövő hangot lehet csökkenteni és erősíteni is, akárcsak a hangszórók vagy más audió berendezések esetében. Akár csak fejhallgatóval is hallgathatja a játékát, ami azt jelenti, hogy még az éjszakába nyúló játék sem zavar senkit. Lehetővé teszik továbbá az elektronikus eszközökre történő átvitelt, rendelkeznek rögzítő funkcióval, mobilalkalmazáshoz való kapcsolódási lehetőséggel és sok más érdekes funkcióval, amelyek a játékban való előrehaladás örömét hozzák el. A keresett modell leírásában alaposan ellenőrizze az Önt érdeklő felszerelési elemeket.

Billentyűzet kivitelezése

A billentyűzet (billentyűrendszer) az a rész, amellyel játék közben közvetlen kapcsolatba kerül. A billentyűzet kivitelezésének nagy hatása van arra, hogyan játszik majd a digitális zongorán. Míg egy hagyományos zongoránál, amikor megnyom egy billentyűt, a kalapács megérinti a húrt és megszólaltatja azt, addig egy digitális zongoránál, amikor megnyom egy billentyűt, a felvett hangot váltja ki. A billentyűk száma, a felületkezelés, az anyag, a dinamika, a leütés erejére adott válasz, az ellenállás vagy a reakció/válasz – ezek mind olyan változók, amelyek szerepet játszanak, és közvetlen hatással vannak az eredményre.

Ha lehetséges, próbálja ki a kiszemelt modell billentyűzetét közvetlenül a hangszerboltban. Ha azonban olyan digitális zongorára vetett szemet, amely csak az interneten kapható, próbáljon meg minél több információt szerezni zenei fórumokból, recenziókból és egyéb értékelésekből – ideális esetben tapasztalt játékosok által közvetítve. Néhány online videós értékelés megtekintése után is elég jól képben lehet.

Matt vagy sima billentyűk? A matt billentyűk az olcsóbb digitális zongorákra jellemzőek. Nem csúsznak jól, ami különösen akkor lehet kellemetlen, ha száraz bőrrel küzd a kezén. A fényes billentyűk viszont kevésbé jól szívják fel az izzadságot az ujjakról, ami nem minden játékosnak felel meg. Ebben a tekintetben mindenkinek megvannak a saját preferenciái. Az ideális felület az elefántcsontra hasonlít. Ez egy olyan utánzat, amely kellőképpen fényes és optimálisan porózus.

Digitális zongora kiválasztása a billentyűk száma alapján

 • A 61 billentyűs digitális zongora gyermekek és kezdők számára alkalmas. Előnye az alacsonyabb ár és a szükség szerinti könnyű hordozhatóság. Komplett zongora kompozíciók nem játszhatók rajta.
 • A 73 vagy 76 billentyűs digitális zongora már nagyobb hangterjedelmet biztosít, és ez a hangszer már a hobbi játékosoknak is tetszeni fog. Méretei nagyobbak és ára magasabb lesz.
 • A 88 billentyűs digitális zongora a legnépszerűbb, mivel teljes billentyűzetet kínál, mint egy klasszikus zongora. Lehetőséget ad a hosszabb távú fejlődésre és a nehéz darabok/kompozíciók elsajátítására. Gyakran elegáns konstrukcióval rendelkezik, hogy a hatás a lehető legélethűbb legyen.

Hangprocesszor és hangminőség

A hangminőséget tekintve egyes digitális zongorák közepesen teljesítenek, míg mások még a megrögzött ellenfeleket is meg tudják lepni. Ideális esetben egy valódi, magasan értékelt klasszikus zongora vagy pianínó hangjai képezik a reprodukált hangok alapját.

Az olcsóbb digitális zongorák esetében a hangprocesszor csak az alapbillentyűzettel, azaz az alapregiszterrel dolgozik. A teljes regisztert nem rögzítik, a többi regisztert az alaphang elektronikus transzponálásával hozzák létre. A drágább digitális zongoráknál már minden billentyűhöz külön hangot rendelnek, ami jó előfeltétele a legrealisztikusabb hangminőségnek.

Jó tudni, hogy a hangminőséget számos tényező befolyásolja:

 • a hangprocesszor és annak regiszterének terjedelme/komplexitása;
 • a billentyűk és azok kiegészítő funkciói, amelyek valós helyzeteket és különböző dinamikákat imitálnak;
 • a polifónia, amely azt jelzi, hogy egy digitális zongora hány hangot képes egyszerre megszólaltatni – az olcsó modellek 48 hangtól a prémium modellek 256 hangig, amelyet a profik értékelnek.

zongora

Modern csatlakoztathatóság

A digitális zongora hangszóróinak hangerejét beállíthatja. Ezenkívül memóriakártya-nyílás is rendelkezésre áll. A népszerű funkciók közé tartozik az USB-csatlakozó, a mikrofonbemenet, a fejhallgató csatlakozók vagy egyéb kimenetek, valamint stúdióperifériák a keverőpulthoz és más hangberendezésekhez való csatlakoztatáshoz. A legújabb modellek Bluetooth technológiával rendelkeznek a laptophoz, táblagéphez vagy telefonhoz való még egyszerűbb csatlakozás érdekében.

A digitális zongorák hasznos felszerelése

Egyes digitális zongorák három pedállal rendelkeznek, míg mások szükség szerint pedálokkal bővíthetők. Hogy segítsen megtartani a ritmust játék közben, érdeklődjön, hogy tartalmaz-e metronómot. A digitális zongorák esetében ez inkább egy integrált, digitális segédeszköz. Ezen kívül még szüksége lesz egy állítható magasságú zongoraszékre vagy billentyűzet-védő filcekre. Éjszakai játék esetén hasznos, ha van egy kiváló minőségű fejhallgató, amely kiváló térhatású hangzást biztosít.

Digitális zongorák ára

Mennyit fog fizetni egy minőségi digitális zongoráért?

✅Digitális zongorák 280000 forintig

A 280000 forintig terjedő árkategóriában a gyermekek vagy kezdők számára tervezett alapszintű digitális zongorák többsége megtalálható. Találkozhat olyan modellekkel, amelyek billentyűzete nem teljes (kevesebb, mint 88 billentyű), de van néhány teljes billentyűs zongora is. A hangminőségnek legalább átlagosnak kell lennie, vagy meg kell felelnie az Ön igényeinek. A drágább digitális zongorákra jellemző a magas szintű hitelesség és felszereltség.

✅Digitális zongorák 280000 és 490000 forint között

Egy kategória, ahol a legismertebb gyártók aktuálisan legkelendőbb digitális zongoráit találja. Elegáns dizájnú robusztusabb kivitelezés, teljes billentyűzet, több hangregiszter és valósághű játékélmény vár Önre. Úgy vannak tervezve, hogy a haladó játékosok kedvében járjanak, és teret adnak a fejlődésnek.

✅Digitális zongorák 490000 forinttól

Ha Ön az igényes játékosok közé tartozik, és egy nagyzongora vagy álló zongora „helyettesítőt“ keres otthonába, akkor a legújabb technológiával felszerelt luxus digitális zongorák felkeltik a figyelmét. Vonzó, székkel ellátott szettek is vannak a kínálatban.

A legjobb digitális zongora márkák

Milyen márkákat keressen, ha egy tapasztalt gyártótól szeretne digitális zongorát? Íme, egy lista néhány tippel:

 • Yamaha – A japán Yamaha márka a világ egyik legnagyobb hangszergyártója. Zongorákat és digitális zongorákat kínál különböző felszereltségben – kezdőknek, haladóknak és teljesen profiknak egyaránt. Vezeti az eladási listákat és modelljeit kiváló vélemények kísérik.
 • Roland – Egy másik népszerű japán márka, amely nagy népszerűségnek örvend a zenei világban. Digitális zongorák különböző árkategóriákban és funkciókkal kaphatók. Közös jellemzőjük a minőségi zongorahang és a nagyon jó billentyűreakció.
 • Kurzweil – Ez a márka elektronikus hangszerek, különösen billentyűzetek, digitális zongorák és workstation-ok gyártására specializálódott. A kínálatban megtalálhatók egyszerűbb, valamint prémium modellek is, amelyek mind dizájn, mind hangzás és képességek tekintetében tetszenek az igényeseknek.
 • Korg – A japán Korg márkát az elektronikus hangszerek szegmensének egyik újítójaként tartják számon. Meglepően jó hangzással rendelkező, megfizethetőbb digitális zongorákat is kínál.
 • Sencor – A Sencor márka nálunk is jól ismert, termékei számos kategóriában megtalálhatóak (akár a bestsellerek között is). Az ár/minőség arány a népszerűsége mellett szól. A márka portfóliójában több olyan digitális zongorát is talál, amelyek dizájnjukkal lenyűgözik a kezdőket.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Yamaha Arius YDP-165
Billentyűk száma: 88
Szín: Paliszander
Hangszórók teljesítménye: 40 W
Tömeg: 42 kg
⭐ 100 %455000 Ft Alacsony ár
2.SENCOR SDP 100 BR
Billentyűk száma: 88
Szín: Barna
Hangszórók teljesítménye: 28 W
Tömeg: 55 kg
⭐ 98 %220000 Ft Alacsony ár
3.ROLAND RP701-LA
Billentyűk száma: 88
Szín: Tölgy
Hangszórók teljesítménye: 24 W
Tömeg: 48 kg
⭐ 96 %490000 Ft Alacsony ár
4.YAMAHA YDP-145 B
Billentyűk száma: 88
Szín: Fekete
Hangszórók teljesítménye: 16 W
Tömeg: 38 kg
⭐ 94 %362000 Ft Alacsony ár
5.ROLAND RP107-BKX
Billentyűk száma: 88
Szín: Fekete
Hangszórók teljesítménye: 12 W
Tömeg: 37 kg
⭐ 92 %350000 Ft Alacsony ár
6.KURZWEIL KA130 SR
Billentyűk száma: 88
Szín: Fekete
Hangszórók teljesítménye: 30 W
Tömeg: 43,5 kg
⭐ 90 %289000 Ft Alacsony ár