A legjobb drónok (teszt 2019)

legjobb drónok A drónok a rajongók számára szórakozást kínálnak, a modellezők felépíthetik saját modelljüket is, és a profi fotósok pedig fényképezhetik a vidéket, a családi ünnepeket vagy az esküvőket madártávlatból. Saját videókat hozhat létre a természetről vagy a meglátogatott helyekről. A legjobb kamerás drónok teljes HD / 4K minőségű videókat készítenek, így bátran megoszthatja barátaival az élményeit, például a közösségi hálókon vagy a partikon.

De hogyan válassza ki a legjobb drónt? Mire figyeljen vásárláskor? A legjobb modellek kiemelkednek a kiváló minőségű kidolgozással, a jó akkumulátor üzemidővel és a jó kamera stabilitással. Más elvárásaik vannak azonban a kezdőknek, akiknek először is meg kell tanulniuk a drón irányítását, hogy ne tegyék tönkre – így az egyszerűbb és olcsóbb drónokkal is megelégednek a kezdéshez. A drón tesztünk segít Önnek a választásban, és válaszol a népszerű és gyakran feltett kérdésekre.

A repülő kamera tesztet, ahogy az emberek gyakran hívják a drónokat, évente többször igyekszünk frissíteni, és hasznos információkkal szolgálni, hogy segítsünk Önnek a vásárlásnál. A rangsor végén örülnénk, ha csatlakozna a beszélgetéshez és megosztaná tapasztalatait, észrevételeit az Ön által vásárolt termékről.

Teszt – legjobb drónok – TOP 6

 Termék ÉrtékelésÁr (-tól) 
#1DJI Mavic Air
Maximum sebesség: 68 km/h
Üzemidő: 21 perc
Távirányító hatókör: 4 km
Videó felbontása: 4K (4096×2160)
Súly : 430 g
(5 / 5)311 790 Ft Alacsony ár
#2DJI Mavic 2 Pro
Maximum sebesség: 72 km/h
Üzemidő: 31 perc
Távirányító hatókör: 8 km
Videó felbontása: 4K (4096×2160)
Súly : 907 g
(5 / 5)494 390 Ft Alacsony ár
#3DJI Spark
Maximum sebesség: 50 km/h
Üzemidő: 16 perc
Távirányító hatókör: 2 km
Videó felbontása: Full HD
Súly : 300 g
(4,8 / 5)150 590 Ft Alacsony ár
#4DJI Phantom 4
Maximum sebesség: 72 km/h
Üzemidő: 28 perc
Távirányító hatókör: 5 km
Videó felbontása: 4K (4096×2160)
Súly : 1380 g
(4,7 / 5)338 090 Ft Alacsony ár
#5DJI Mavic Pro
Maximum sebesség: 65 km/h
Üzemidő: 30 perc
Távirányító hatókör: 7 km
Videó felbontása: 4K (4096×2160)
Súly : 734 g
(4,7 / 5)354 090 Ft Alacsony ár
#6DJI Tello
Maximum sebesség: 30 km/h
Üzemidő: 13 perc
Távirányító hatókör: 100 m
Videó felbontása: HD (1280×720)
Súly : 80 g
(4,4 / 5)33 640 Ft Alacsony ár

Teszt – legjobb drónok kezdőknek (ár / teljesítmény arány)

 Termék ÉrtékelésÁr (-tól) 
#1Syma X22W
Maximum sebesség: ?
Üzemidő: 5-10 perc
Távirányító hatókör: 25 m
Videó felbontása: 640×480
Súly : 250 g
(4,8 / 5)16 480 Ft Alacsony ár
#2X-Drone Nano
Maximum sebesség: 40 km/h
Üzemidő: 8 perc
Távirányító hatókör: 150 m
Videó felbontása: ?
Súly : ? g
(4,7 / 5)10 390 Ft Alacsony ár
#3X5Uw
Maximum sebesség: ? km/h
Üzemidő: 8-10 perc
Távirányító hatókör: 100 m
Videó felbontása: HD (1280×720)
Súly : 125 g
(4,7 / 5)24 810 Ft Alacsony ár
#4Air Hogs
Maximum sebesség: ? km/h
Üzemidő: ? perc
Távirányító hatókör: ? m
Videó felbontása: ?
Súly : ? g
(4,6 / 5)18 590 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb drónt?

 • Az akkumulátor és az üzemideje. Az akkumulátor üzemideje 5 perc és 1 óra közötti. Ez elsősorban az ár és az adott modell függvénye. A legolcsóbbak akkumulátor üzemideje általában 5-10 perc között van, majd újra fel kell tölteni a kvadrokoptert. Néhány drónhoz további akkumulátort lehet vásárolni.
 • A károsodással szembeni ellenállás. Ha kezdő, értékelni fogja a jó károsodással szembeni ellenállást, például egy megerősített keretet a rotorok körül, és egy szilárdabb konstrukciót, amelyet a drágább drónok kínálnak, mivel jobb minőségű anyagból készültek. . Érdemes tehát jó nevű márkákat vásárolni, és vásárlás előtt győződjön meg a pótalkatrészek elérhetőségéről is. Ismert márkák esetén a pótalkatrészek elérhetősége természetesen magától értetődő.
 • Kiegészítő funkciók. Válasszon az szerint, hogy mire van szüksége, vagyis mit fog használni. Néhány drón magába foglalja például az iránytűt, a barométert, a GPS-t és a különböző vezérlési lehetőségeket (okostelefonon, táblagépen, illesztő programon keresztül). A funkciók számával az ár természetesen növekszik, de jó ötlet többet fizetni olyan funkciókért, amire Önnek szüksége van, éppen ellenkezőleg, ne fizessen olyan funkciókért, amelyeket nem fog kihasználni.
 • Vezérlés hatótávolsága. A hatótávolság 50 métertől 300 méterig terjed. Ez ismét attól függ, hogy milyen árat kíván fizetni egy adott modellért.
 • Videók és képek készítése. Legalább kétirányú stabilizációra van szükség ahhoz, hogy képes legyen videókat és fotókat készíteni. Természetes egy minőségi kamera, amely a csomagolás része lehet, de nem feltétlenül. Ezért ügyeljen arra, ha egy kamerás drónt szeretne, hogy az a csomagolás része legyen.
 • Merítsen ihletet. Segíthet például a drón teszt, olvassa el a véleményeket, és nézze meg, az emberek mit vásárolnak és mennyire elégedettek. A valódi hivatkozások megakadályozzák a rossz vásárlást.

Hány propellerrel rendelkezhet egy drón?

A propellerek / rotorok számától függően a drónok lehetnek:

 • Trikopterek – Három rotorral rendelkeznek, így ügyesebbek az irányváltoztatásban, de különböző időjárási körülmények között kevésbé szabályozhatók. De nagyon szórakoztatóak.
 • Kvadrokopterek – a legeladottabb négy rotorral rendelkező drónok. Ezek a leginkább használtak, mert kompromisszummal rendelkezik az ügyesség, az irányítás és a stabilizáció között.
 • Hexakopterek – Hat rotorral rendelkeznek.
 • Oktokopterek – nyolc rotorral rendelkeznek, így az egyik legstabilabb modellek közé tartoznak.

Mit jelentenek a drón megjelölés rövidítései?

 • RFT (Ready To Fly) – a kezdők számára tervezett drónok, amelyek össze vannak állítva és gyakorlatilag azonnal kicsomagolás után készen állnak a használatra.
 • ARF (Almost Ready to Fly) – ezek azok a drónok, amelyeket először össze kell állítania az egyes komponensekből; a vezérlőegységet, a motort és az egész drónt, mint egy összerakó játékot. Általában az ilyen drónokat a modellrajongók és ezen a területen tapasztaltabb felhasználók vásárolják meg.
 • BNF (Bind and Fly) – tapasztalt és fejlett felhasználók számára. Ezeket a drónokat nem lehet a szokásos módon vezérelni, leggyakrabban okostelefonon vagy táblagépen keresztül irányíthatók.
 • FPV (First Person on View) – ezek a drónok, amelyek a professzionális FPV szemüvegnek köszönhetően “a pilóta nézetét” kínálják. A drón kamerájáról közvetlen videókép (élőkép) közvetítése, ez tapasztaltabb felhasználóknak ajánlott. Néha azonban elegendő egy táblagép vagy okostelefon is.

Milyen drónra van szüksége a kezdőnek?

Ha még nem rendelkezett drónnal, akkor először egy olcsóbb modellt válasszon, amelyen az irányítását megtanulja. Nem ajánlatos a drágább drón vásárlása, mert nagyobb a valószínűsége, hogy összetörik. És még jobban fogja sajnálni.

Tanulja meg a z irányítást és a manőverezést egy olcsóbb modellen, lásd a drónok kezdőknek listát. Ha kipróbálta és úgy találja, hogy élvezi, akkor drágább és jobb modellekbe is fektethet. Szórakozásra hozzávetőlegesen a 20000 Ft értékű modellek alkalmasak, körülbelül 40 méteres hatótávolsággal.

Milyen árakon mozognak az egyes drónok?

A legolcsóbb drónok, amelyeket körülbelül 10000 Ft-tól vásárolhat elsősorban a kezdőknek és a gyerekeknek felelnek meg.

A mintegy 30000 Ft-os modellek kicsit nagyobbak, körülbelül 100 méteres távolsággal és körülbelül 10 perc repülési idővel rendelkeznek. Általában jobb stabilitásúak, mint az olcsóbbak, és néha beépített kamerával is rendelkeznek, amelyek nem a legjobb minőségű videót készítik, de megfelelnek a környezet egyszerű felvételére.

A 80000-100000 Ft-nál drágább drónok már szénszálból is készülhetnek, így akár 40 km / óra sebességgel is képesek repülni. Ezek a drónok lehetőséget kínálhatnak a fényképezőgép csatlakoztatására, így a fényképezőgépet saját belátása szerint vásárolhatja meg.

A 250 000 Ft feletti árkategóriában található drónok 4K minőségű videókat tudnak készíteni, és stabilak az esküvők, ünnepségek, természet vagy más életesemény forgatásához a legmagasabb minőségben.

Hol kezdheti el a drón használatát?

Ideálisak azok a helyek, ahol nem bánthatja az állatokat, más embereket és nem károsíthatja mások tulajdonát. Alkalmas helyszínek az erdőszélek, a város mögötti területek, mezők és rétek, nagy játszóterek. Mindig figyeljen oda a drón próbája során, hogy ne ártson másoknak, különösen, ha kezdő és tanulja az irányítását.

Fontos a drónok sebessége?

A drónok sebessége emelkedik az árukkal. A maximális sebesség különösen akkor fontos, ha a drónt sport tevékenységek rögzítésére tervezi használni. A drága modellek könnyedén megközelítik a 100 km / óra sebességet. A legolcsóbbak maximális sebessége 10-15 km / óra.

Repülési idő

Az olcsó és a kezdő szintű drónok repülési ideje jellemzően 5-12 perc, vagyis az akkumulátora ennyi idő alatt merül le. Nagyon fontos szempont az is, hogy az akkumulátort mennyi ideig kell tölteni. Ha csak egy akkumulátorral rendelkezik és a töltési idő például 1 óra, akkor a következő repüléssel várnia kell, míg fel nem tölti a drón akkumulátorát. A drón folyamatos használatához érdemes beszerezni néhány pótakkumulátort. A pótakkumulátorok általában olcsón megvásárolhatók.

Milyen anyagból készüljön a drón?

Mivel a drónok magasban repülnek, anyaguk több okból is fontos. A levegőben való repülés a leesés kockázatával jár. A drónnak olyan anyagból kell készülnie, amely ellenáll az ilyen esésnek. Ugyanakkor az anyagnak könnyűnek kell lennie, mert alacsonyabb súly mellett a repülési idő meghosszabbodik, és a drónok ügyesebbek.

A piacon ma már négy alapanyagból készült drónokat találhat, és természetesen mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai is:

Műanyagból – Gyors, ügyes és olcsó, de nem ütésálló.

Duralból – Könnyű és ütésállóbb, mint a műanyag.

Karbonból – Nagyon könnyű, gyors és ügyes, de drága és törékeny.

Lamináltból – Nehezebb a karbonnál, de tartósabb. Nagyon jó ár / minőség arány.

Funkciók

A drágább drónok számos innovatív és automatikus funkcióval büszkélkedhetnek. A leggyakoribbak a következők:

 • Barométer-érzékelő
 • Repülés útvonal szerint
 • Automatikus repülés a meghatározott pontra
 • Automatikus mód a videofelvételhez
 • Akadályok felderítése a környéken
 • Visszatérés az indulási helyre
Segített Önnek ez a drón teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani a legjobb drónt, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező.

Írja le véleményét

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.