Szépség és kozmetika

A legjobb fehérítő fogkrémek (recenziók és teszt) 2024

legjobb fehérítő fogkrémek
A szép mosolyhoz hozzátartoznak a szép fehér és tiszta fogak. Ennek otthoni elérésében segíthet például a fehérítő fogkrém használata. Melyek a legjobb fehérítő fogkrémek összetevői? Mikor érdemes fehérítő hatású fogkrémet választani? Tudjon meg többet arról, hogyan válasszon fehérítő hatású fogkrémet az Ön igényeinek megfelelően, valamint arról, hogy milyen különbségek vannak az ilyen típusú fogkrémek között. Megnéztünk néhány bevált gyártót és kínálatukat. Nemcsak válaszokat talál a kérdéseire, hanem a magasan értékelt fehérítő fogkrémek rangsorát is – például olyan márkáktól, mint a BrilliantCoco, Opalescence, Swissdent, Curaprox, Yotuel.

A legjobb fehérítő fogkrémek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Opalescence Whitening
+ eltávolítja a fogakról az ételmaradékokat, a lepedéket és az elszíneződéseket
+ alacsony abrazivitásának köszönhetően, kímélően tisztítja a fogakat
⭐ 100 %4650 Ft Alacsony ár
2.MEDIBLANC Whitening
+ egységesíti a fogzománc mikrorepedéseit
+ eltávolítja a fogakról a foltokat, a sárgás árnyalatot és visszaadja természetes fehérségüket
⭐ 98 %5000 Ft Alacsony ár
3.Swissdent Extreme Whitening
+ eltávolítja a kávé-, tea- és borfogyasztás okozta pigmentációt
+ kímélően fehéríti az elszíneződött fogakat
⭐ 98 %5500 Ft Alacsony ár
4.Curaprox Black is White
+ gyengéden és hatékonyan fehéríti a fogakat
+ gyöngyházfényt ad a fogaknak
⭐ 96 %9800 Ft Alacsony ár
5.Ecodenta Expert Black Whitening
+ segít a fogak fehérítésében
+ csökkenti a lepedék mennyiségét és hat a fogszuvasodás ellen
⭐ 94 %2150 Ft Alacsony ár
6.Curaprox Be You
+ fehérebbé és ellenállóbbá teszik a fogakat
+ eltávolítja a lepedékeket, életmaradványokat
⭐ 94 %4750 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon fehérítő fogkrémet

A fogak színét számos külső hatás, a fogápolás minősége, de bizonyos genetikai adottságok is befolyásolják. Ha a fogai színe nem ideális, akkor bizonyára keresi a módját annak, hogy helyreállítsa ragyogó mosolyát, és ezzel együtt talán egy adag önbizalmat is. A professzionális fogfehérítést a fogászati központokban és fogászati klinikákon szakemberek végzik. De ezen túlmenően számos lehetősége van arra, hogy otthoni ápolással fehérebb fogszínt kapjon. Az egyik legkeresettebb éppen egy minőségi fogfehérítő fogkrém használata.

A fogak elszíneződése – a leggyakoribb okok

Mi okozza a fogak elszíneződését? Miért hajlamosabb valaki a sárgás vagy szürkés fogakra? Bár a fogak színe genetikailag meghatározott, de a fogak színe tükrözi az életmódot, a táplálkozást és az alapos fogápolásra fordított időt.

Az évek múlásával a fogzománc ásványi összetétele megváltozik, és ezzel együtt a fogak színe is – általában a rosszabbik irányba. A kávé, a teák, a gyümölcslevek és dzsúszok vagy a vörösbor fogyasztása szintén hatással van a fogakra. A dohányosok és a dohányrágók is szenvednek az elszíneződött fogak miatt. A fogak általános rossz megjelenését okozhatja bizonyos típusú gyógyszerek használata is, és nem utolsósorban a foghigiénia elhanyagolása és a nem megfelelő otthoni fogtisztítás.

Mi az a fehérítő fogkrém? Kinek való?

A fehérítő fogkrém (gyakran az angol „whitening“ szóval is emlegetik) olyan összetevőket tartalmaz, amelyek fehérítő hatást fejtenek ki. Egyes fehérítő fogkrémek a fogzománc károsítása nélkül oldják fel az elszíneződéseket, mások mechanikusan hatnak, és megpróbálják ledörzsölni a szennyeződéseket. Mivel ezek szabadon kapható termékek (boltokban, drogériákban, gyógyszertárakban), az anyagok koncentrációja gyengébb, így használatuk nem jelent kockázatot a fogakra vagy a szájüregre nézve.

A fehérítő hatású összetevők mellett azonban még mindig tartalmaznak olyan hatóanyagokat, amelyek átfogóan gondoskodnak a fogakról és a szájüregről. Összetételükben tehát olyan anyagokat talál, amelyek megakadályozzák a lepedék kialakulását a megmosott fogakon, erősítik a fogzománcot, és például olyanokat is, amelyek fájdalomcsillapítást is biztosítanak az érzékeny fogak esetében.

A fogfehérítő fogkrémeket azok az emberek keresik, akik szeretnének javítani fogaik megjelenésén és megszabadulni a csúnya foltoktól. A legtöbb ilyen típusú fogkrém – a magasabb fluorid- és fehérítőanyag-tartalom miatt – nem alkalmas gyermekek számára. Egyes fogfehérítő paszták nem alkalmasak terhes és szoptató nőknek, illetve legyengült immunrendszerű embereknek. Mindig ellenőrizze a termékleírást vagy a csomagolást az alkalmasság tekintetében.

feher fogak

A fehérítő fogkrém használatának előnyei és hátrányai

Mik a várható előnyök?

 • A színhibák láthatóságának csökkenése
 • Fehérebb és ragyogóbb fogak
 • Tiszta és sima fogak maradnak lepedék nélkül
 • Könnyen használható otthon

Milyen hátrányokkal kell számolnia elővigyázatosságból?

 • Az eredmény a fogkrém összetételének minőségétől és a használat rendszerességétől függ
 • Ajánlatos a fogakat nem kitenni az elszíneződések forrásainak
 • A fogak színe eltérő lehet (műfogak, héjak, …)

Fehérítő hatású összetevők

A fehérítő fogkrémek mechanikai vagy kémiai elven működnek. Mit jelent ez? A mechanikus fogfehérítés során a fogakat csiszoló/abrazív részecskékkel dörzsölik, ami csökkenti a fogak felszíni elszíneződését. Nem a szó szoros értelmében fehérítik őket, inkább a szennyeződések és a lepedék lecsiszolásáról van szó. A kémiai elven működő fogkrém esetében a fogkrém összetevői a pigmentációt és a tartósabb lerakódásokat próbálják feloldani. Hogyan válasszon fehérítő fogkrémet a fő fehérítő összetevő szerint?

 • Abrazív összetevők – Ezek különböző alakú miniatűr részecskék, amelyek mechanikusan hatnak. Ezek ledörzsölik a foglepedéket és polírozzák a fog felszínét. A fogkrémek abrazív tartalma az RDA értékkel van kifejezve. Az érzékeny fogakra alkalmas fogkrémek abrazivitása nagyon alacsony – 0 – 40 RDA között van. Mindennapi használatra a 40 – 100 RDA közötti abrazivitás megfelelő. A legdurvább fogkrémek abrazivitása 100 RDA vagy annál nagyobb (találkozhat olyan információkkal, hogy dohányosok számára alkalmasak). Bár gyorsan megszabadítják a fogakat a felületi pigmentektől, nem alkalmasak vékony zománcú vagy érzékeny fogakra.
 • Peroxidok – Az egyik trend a peroxidot tartalmazó fogkrémek. A peroxidok alacsony koncentrációban (peroxid 0,1%-ig, karbamid-peroxid 0,3%-ig) szerepelnek a szabadon kapható fehérítő fogkrémekben; magasabb koncentrációban a peroxidok csak professzionális fogfehérítéshez használhatók a rendelőben. Feladatuk a színpigmentek kémiai lebontása, valamint a mélyebb elszíneződések csökkentése.
 • Enzimek – A fehérítő fogkrémek népszerű összetevői a természetben előforduló enzimek (például a papain és a bromelain). Ezek fokozatosan hatnak, és kíméletesebbnek számítanak a fogzománchoz. Gyakran megtalálhatók az alacsony abrazivitású fogkrémekben, ezért érzékeny fogak esetén is alkalmasak.

A fehérítő fogkrém tulajdonságai

A legjobb fehérítő fogkrém kiválasztásakor több tényezőt is vegyen figyelembe. Az elégedettség jó mutatója lehet az elérhető fehérítő fogkrém recenziók és az eladási rangsorok vezető pozíciói. Emellett vegye figyelembe korábbi tapasztalatait és preferenciáit. Néha még egy olyan „részlet“ is számít, mint a fogkrém íze vagy a habzásának mértéke. Mire érdemes odafigyelni?

 • Hatóanyagok jelenléte – Fontolja meg, hogy a fenti listából melyik összetevő érdekli. A magas abrazivitás (mechanikai részecskék jelenléte) nem biztos, hogy jó választás a már érzékeny fogak számára. Az enzimatikus vegyületek kíméletesebb, természetes alternatívának számítanak. A peroxidos fogkrémek viszont megszüntetik a fogfelszínen lévő pigmentációt, de használatuk nem biztos, hogy mindenkinek megfelel.
 • Fluoridtartalom – A felnőtteknek szánt fogkrémekben 1000 és 1500 ppm közötti fluoridtartalmat talál. A fluorid szerepe, hogy növeli a fogzománc ellenállását a savakkal szemben, elősegíti a fogak remineralizációját és preventív védelmet nyújt a fogszuvasodás ellen.
 • Habzás – Szereti, ha a fogkrémje habzik, vagy hozzászokott a nem habzó formulához? Ez a részlet is befolyásolhatja a döntését. A habzó fogkrémek általában SLS habosítószert tartalmaznak, amelynek használata nem megfelelő az érzékeny szájszövettel rendelkező és visszatérő aftával küzdő embereknek. Habzást biztosíthatnak azonban természetes habképző anyagok is, amelyek kíméletesebbek az érzékeny területekhez.
 • Íz – Ezúttal extra frissítő mentolos, citrusos vagy kellemesen édeskés ízű lesz?
 • Ár/csomagolás arány – Igen, az ár is befolyásolja a választást. Mi van akkor, ha az új fehérítő fogkrém nem felel meg Önnek, és tízszer annyit fizet érte, mint a normál fogkrémért? Ha egy magasabb árú fogkrém érdekli, akkor tájékozódjon előre, hogy kapható-e kis utazó- vagy tesztcsomagolás, hogy kipróbálhassa, megfelel-e Önnek.

Hogyan kell használni a fehérítő fogkrémet?

A fogfehérítő fogkrém használatakor kövesse a gyártónak a csomagoláson található ajánlásait – például naponta kétszer vagy minden főétkezés után. Vigyen fel egy kis mennyiségű, borsónyi méretű fogkrémet a fogkefére. A 2-3 perces fogmosás után a tisztítás befejezéséhez használhat fogselymet és fogközti kefét.

Otthoni fehérítés – milyen egyéb lehetőségek vannak?

A fehérítő fogkrémeken kívül más lehetőségek is rendelkezésre állnak az otthoni fogfehérítéshez, például fogfehérítő készletek (kémiai vagy LED fény és gél kombinációjával), fogfehérítő tollak és fehérítő szájvizek.

Ezek kiválasztásakor összpontosítson a jól ismert márkákra és ellenőrzött eladókra, hogy biztos lehessen abban, hogy biztonságosan vásárol egy certifikált terméket. Előfordul, hogy külföldről olyan termékek kerülnek be, amelyek nem felelnek meg az EU által meghatározott szabványoknak, és használatuk veszélyeztetheti a fogakat és a környező lágy szöveteket. Ha több lépést szeretne beépíteni az otthoni fogfehérítésbe, egyeztessen fogorvosával, hogy ne tegye ki fogait visszafordíthatatlan károsodásnak. Ha a fogak elszíneződése súlyosabb, vagy ha a lehető leggyorsabban szeretné elérni a fehérítő hatást, jobb, ha szakemberekkel egyezteti a kezelést.

Fehérítő fogkrémek ára

Mennyibe kerülnek a minőségi fehérítő fogkrémek? Egy rövid útmutatót az alábbi felosztásban talál.

✅Fehérítő fogkrémek 2100 forintig

Fehérítő fogkrémek széles választékát találhatja 2100 forint alatt, amelyek általában a drogériák vagy szupermarketek polcain is megtalálhatók. Néhányuk az alacsonyabb ár ellenére pozitív értékeléseket kapott, és hatásuk meggyőzte az embereket, hogy újra és újra megvásárolják ezeket. Ha a súlyosabb elszíneződéseket szeretné enyhíteni, nézzen körül a magasabb árfekvésű fogkrémek között.

✅Fehérítő fogkrémek 2100 és 4200 forint között

A kategória, amelyet a jelenleg legkelendőbb fehérítő fogkrémek képviselnek. A népszerű termékek recenzióiban olyan értékeléseket talál, mint „jó eredmények, látható hatás, sima, fényes felület kialakulása, kellemes íz, friss illat, …„. Választhatóak természetes összetételű fehérítő fogkrémek, érzékeny fogakra és fogínyre alkalmas fehérítő fogkrémek is. Közös jellemzőjük a magasabb hatóanyag-tartalom. Keresettek a fogzománchoz kíméletes, alacsonyabb abrazivitású fehérítő fogkrémek.

✅Fehérítő fogkrémek 4200 forinttól

Fehérítő fogkrémek prémium gyártóktól – magasabb koncentrációjú fehérítő összetevőkkel a tökéletes eredmény érdekében és a legkorszerűbb formulákkal. Előnye egy olyan formula, amely ragyogó fényt ad a fogaknak, védelmet nyújt a fogszuvasodás és a lepedék ellen, valamint hosszan tartó friss érzetet hagy.

A legjobb fehérítő fogkrém márkák

Szeretne a legjobbak közül választani? Az alábbi listában olyan márkákat talál, amelyek népszerű fehérítő fogkrémekkel rendelkeznek, és jó felhasználói értékelésekkel rendelkeznek.

 • ​BrilliantCoco – E márka alatt talál káros vegyi anyagok nélkül készült természetes fogkrémet. 100%-ban természetes kókuszolaj.
 • Opalescence – Egy amerikai márka, amely nagy hagyományokkal rendelkezik és teljes körű fogfehérítő termékcsaládot kínál. Fehérítő fogkrémek fluoriddal még érzékeny fogakra is.
 • Swissdent – A svájci fogkozmetikai márka portfóliójában enzimeket és speciális peroxid formulát is tartalmazó fehérítő fogkrémek találhatók. Különböző típusok – a gyengéd helyreállító pasztáktól a dohányosok nagyon elszíneződött fogaira kifejlesztett pasztákig.
 • Curaprox – A jól ismert svájci Curaprox márka a fogápolásra és a szájhigiéniára összpontosít. A kiváló minőségű ultrafinom fogkefék mellett az aktív szénnel készült fehérítő fogkrém is felhívja magára a figyelmet.
 • Yotuel – Ha érdekli az otthoni fogfehérítés, valószínűleg már hallott a Yotuel márkáról. Ez egy olyan fehérítő rendszert használ, amelynek célja a foltok eltávolítása és a biofilm megszüntetése.
 • White Pearl – Fehérítő fogkrém enzimekkel, fogcsiszolás nélkül, magasabb fluoridtartalommal és megfizethető áron.
 • Elmex – A márkás szájhigiéniai termékek svájci gyártójának van egy minőségi fogkrémje speciális polírozó részecskékkel. Megakadályozza a lepedék megtapadását a fogakon és hozzájárul a fogak felületének simaságához.
 • Sensodyne – Az egyik legkelendőbb fogkrém márka lenyűgöz a megfizethető fehérítő fogkrémekkel, amelyek segítenek eltávolítani a foltokat és visszaadják a fogak természetes fehérségét.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Opalescence Whitening
+ eltávolítja a fogakról az ételmaradékokat, a lepedéket és az elszíneződéseket
+ alacsony abrazivitásának köszönhetően, kímélően tisztítja a fogakat
⭐ 100 %4650 Ft Alacsony ár
2.MEDIBLANC Whitening
+ egységesíti a fogzománc mikrorepedéseit
+ eltávolítja a fogakról a foltokat, a sárgás árnyalatot és visszaadja természetes fehérségüket
⭐ 98 %5000 Ft Alacsony ár
3.Swissdent Extreme Whitening
+ eltávolítja a kávé-, tea- és borfogyasztás okozta pigmentációt
+ kímélően fehéríti az elszíneződött fogakat
⭐ 98 %5500 Ft Alacsony ár
4.Curaprox Black is White
+ gyengéden és hatékonyan fehéríti a fogakat
+ gyöngyházfényt ad a fogaknak
⭐ 96 %9800 Ft Alacsony ár
5.Ecodenta Expert Black Whitening
+ segít a fogak fehérítésében
+ csökkenti a lepedék mennyiségét és hat a fogszuvasodás ellen
⭐ 94 %2150 Ft Alacsony ár
6.Curaprox Be You
+ fehérebbé és ellenállóbbá teszik a fogakat
+ eltávolítja a lepedékeket, életmaradványokat
⭐ 94 %4750 Ft Alacsony ár