Elektronika

A legjobb fülhallgatók – recenziók és teszt 2024

legjobb fülhallgatók Új fülhallgatóra van szüksége, hogy meghallgassa kedvenc előadóját? A piacon a legjobb mikrofonos fülhallgatókat keresi, vagy csak energiával szeretné feltölteni magát sportolás közben? De nem tudja, melyik modellt választja? Tanácsot adunk Önnek. Elkészítettük Önnek ezt a fülhallgató tesztet. Egyszerűen és átláthatóan megtudhatja, hogy melyik jelenleg a legjobb a piacon.

A fülhallgató tesztet az elismert tesztvállalatok (cseh, német és európai tesztek) eredményein alapul. Nem hagytuk figyelmen kívül a szakértők tanácsait és véleményeit (főként külföldi magazinokból) és a nagyközönség, azaz a fogyasztók minősítéseit sem. Az eredményeket feldolgoztuk, és szerintünk ezek a legjobb modellek. Egyetért, vagy tanácsra van szüksége? Tudassa velünk a kommentárokban ezen az oldalon.

Teszt – legjobb fülhallgatók normál használatra 2024 – TOP 6

A legjobb fülhallgatókat kiválasztottuk a mindennapi használatra, legyen szó akár füldugókkal, akár fejhíddal rendelkezőről, ezekkel a fülhallgatókkal élvezheti a zenehallgatást bárhová is megy.

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Marshall Major III Bluetooth
Érzékenység: 97 dB/mW
Frekvencia: 20 Hz - 20 kHz
Méret átalakítók: 40 mm
Impedancia : 32 Ohm
5 out of 5 stars (5 / 5)46100 Ft Alacsony ár
#2Koss PORTA PRO MIC
Érzékenység: 101 dB/mW
Frekvencia: 15 Hz - 25 kHz
Méret átalakítók: -
Impedancia : 60 Ohm
5 out of 5 stars (5 / 5)18000 Ft Alacsony ár
#3Apple AirPods Pro
Érzékenység: -
Frekvencia: -
Méret átalakítók: -
Impedancia : -
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)84200 Ft Alacsony ár
#4Bose QuietComfort 35 II
Érzékenység: -
Frekvencia: -
Méret átalakítók: -
Impedancia : -
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)95000 Ft Alacsony ár
#5Beats Studio3 Wireless
Érzékenység: -
Frekvencia: -
Méret átalakítók: -
Impedancia : -
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)100000 Ft Alacsony ár
#6Apple AirPods
Érzékenység: -
Frekvencia: -
Méret átalakítók: -
Impedancia : -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)61200 Ft Alacsony ár

Teszt – legjobb sport fülhallgatók 2024 – TOP 4

A sport fülhallgatóknak és a futáshoz való fülhallgatóknak könnyűnek kell lenni és jól kell illeszkednie a fülben, hogy teljes mértékben kihasználhassa a sportolási teljesítményét, és pontosan ilyenek ezek a speciálisan kialakított fülhallgatók.

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Apple AirPods Pro
Érzékenység: -
Frekvencia: -
Méret átalakítók: -
Impedancia : -
5 out of 5 stars (5 / 5)84200 Ft Alacsony ár
#2Samsung Galaxy Buds+
Érzékenység: -
Frekvencia: -
Méret átalakítók: -
Impedancia : -
5 out of 5 stars (5 / 5)46500 Ft Alacsony ár
#3Niceboy HIVE sport 2
Érzékenység: -
Frekvencia: 20 Hz - 20 kHz
Méret átalakítók: -
Impedancia : -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)13000 Ft Alacsony ár
#4Jabra Elite 65t Active
Érzékenység: 38 dB/mW
Frekvencia: 20 Hz - 20 kHz
Méret átalakítók: 5,1 mm
Impedancia : -
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)29200 Ft Alacsony ár

Teszt – fülhallgatók 15000 Ft-ig – TOP 5

Ha a fülhallgatóra csak alkalmanként van szüksége, hogy zenét hallgasson például a buszon, válasszon az olcsóbbak közül. Itt 5 db fülhallgatót választottunk legfeljebb 15000 Ft-ért, amelyek hangzásával nem fog szégyenkezni.

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Sennheiser CX 300S
Érzékenység: 118 dB/mW
Frekvencia: 17 Hz - 21 kHz
Méret átalakítók: -
Impedancia : 18 Ohm
5 out of 5 stars (5 / 5)14300 Ft Alacsony ár
#2Niceboy HIVE E2
Érzékenység: 92 dB/mW
Frekvencia: 20 Hz - 20 kHz
Méret átalakítók: 6 mm
Impedancia : 16 Ohm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)8000 Ft Alacsony ár
#3Sony MDR-XB510AS
Érzékenység: 106 dB/mW
Frekvencia: 4 Hz - 24 kHz
Méret átalakítók: 12 mm
Impedancia : 56 Ohm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)8200 Ft Alacsony ár
#4JBL Endurance Sprint
Érzékenység: -
Frekvencia: 20 Hz - 22 kHz
Méret átalakítók: 10 mm
Impedancia : -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)15000 Ft Alacsony ár

Teszt – gaming fülhallgatók 2024 – TOP 4

A gaming fülhallgatók speciálisak abban, hogy integrált mikrofonnal rendelkeznek, és 99%-ban fejhíddal rendelkeznek. Melyek a piacon jelenleg a legjobb modellek?

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1HyperX Cloud Stinger Core 7.1
Érzékenység: 103 dB/mW
Frekvencia: 50 Hz - 20 kHz
Méret átalakítók: 40 mm
Impedancia : 16 Ohm
5 out of 5 stars (5 / 5)33700 Ft Alacsony ár
#2Logitech G935 Wireless 7.1
Érzékenység: 93 dB/mW
Frekvencia: 20 Hz - 20 kHz
Méret átalakítók: 50 mm
Impedancia : 39 Ohm
5 out of 5 stars (5 / 5)61400 Ft Alacsony ár
#3A4Tech Bloody G500
Érzékenység: 100 dB/mW
Frekvencia: 20 Hz - 20 kHz
Méret átalakítók: 40 mm
Impedancia : 32 Ohm
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)10200 Ft Alacsony ár
#4HyperX Cloud Stinger Core
Érzékenység: 41,5 dB/mW
Frekvencia: x - 18 kHz
Méret átalakítók: 40 mm
Impedancia : 16 Ohm
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)13500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon fülhallgatót?

 • Viselés módja – A fülhallgatók sokféle formát ölthetnek, és különböző paraméterek alapján különböző típusúak lehetnek. Először nézzük meg a nagyon gyakran látott megkülönböztetést, aszerint hogy a fülhallgató hogyan „tart a fejen“:
 1. Fülilleszték és füldugó – Ez egy népszerű modern változat. A fülhallgatóknak nincs semmilyen szerkezetük, csak a hangszórók, amelyeket a fülbe helyez. A rögzítés szempontjából lehetnek hallójáratba vagy a hallójárat bejáratához rögzített. Az előnye, hogy nagyon könnyű és kis helyen elfér.
 2. Fejhíd – Hagyományos változat és még ma is a leginkább használt – mind az olcsó, mind pedig a minőségi és professzionális modelleknél. A fülhallgatók egy hídszerkezettel vannak csatlakoztatva, amely a fej tetején nyugszik. A szerkezete gyakran állítható, párnázott vagy egyéb módon módosítható a kényelem érdekében.
 3. Nyakszirthíd – Ez inkább szélsőséges megoldás. Hasonló az elv az előző változathoz, de a híd a nyak mögött helyezkedik el. Általában a fülön profilos fogantyú segítségével tart. Ez a megoldás nem túl népszerű, és általában nem kényelmes és nem is praktikus.
 • Pozíciója a fülön – Attól függően, hogy a fülhallgató milyen módon fekszik a fülön, három alapvető változatra osztható:
 1. Intraaurális – Fülhallgató közvetlenül a fülbe helyezhető. Ezek a fent említett fülillesztékek és füldugók.
 2. Supraaurális – Ebben az esetben a fülhallgató a fülön található kívülről. Ez a változat mind a fej-, mind a nyakszirthíd kombinációjával tipikus. A kagyló körülbelül a fül méretével megegyezik, és kényelmes bevonattal rendelkezik, általában molitánnal vagy hasonló anyaggal. A reprodukció csúcsminőségű is lehet.
 3. Circumaurális – Ezek a fülhallgatók befedik az egész fület, és emelt peremmel rendelkeznek, amely véd a környezeti zajoktól. A reprodukciós minőség lehetősége maximális. Azonban találkozhat nagyon gyenge minőségű és olcsó modellekkel is. Ez a fajta formatervezés szintén nem garantálja automatikusan a minőséget. Ez általában a fejhíddal kombinálva működik.
 • Kialakítás – A konstrukcióra összpontosító utolsó részlet a kagylószerkezet nyitottságán / zártságán alapul:
 1. Nyitott kialakítású- Ennél a kialakításnál a külső környezeti zaj hallható marad (köszönhetően a rácsnak vagy a külső burkolat perforálásának). Az előny a hang szabad terjedése és ezért a természetes reprodukció. A hátránya az, hogy a fülhallgatóból a hangot az Önhöz közel lévő emberek szintén hallhatják.
 2. Félig nyitott / félig zárt kialakítású – Ennél a kompromisszumos variációnál a környezeti zaj részlegesen hallható. Ez a kialakítás nem túlságosan jellemző. Összevonja mindkét típus előnyeit és hátrányait.
 3. Zárt kialakítású – A külső burkolaton át nem hallhatók a külső környezeti zajok és a fülhallgató jól szigetelt. A viselőt nem zavarja a környezet, és ő maga sem zavarja a környezetet. A hátrány a rosszabb reprodukciós tulajdonság. A hang szilárd akadályba ütközik és visszatükröződik a fülhöz, ami különleges üreges színezést okoz. A mélyhangok általában gyengébbek.
 • Típusok használat szerint – A fülhallgatók nemcsak a konstrukció szerint, hanem a használat révén is feloszthatók. Egész sor változat létezik. Legalább a legfontosabbakat nézzük:
 1. Sport – Leggyakrabban intraaurális fülhallgató vagy fejhíddal rendelkező fülhallgató. Fontos a könnyű és tartós szerkezeti kialakítás, valamint a fülben vagy a fülön való nagyon jó illeszkedés. Fontos a praktikus kezelhetőség és az ergonómia szintén elengedhetetlen. A sport fülhallgatók gyakran vezeték nélküliek, így a kábel a sportolás során nem akadályozza a mozgásban.
 2. Kültéri – Konstruktív módon bármilyen típusú lehet. Népszerűek a fülillesztékek, füldugók és a könnyebb fejhallgatók. Általában hangsúlyt kell fektetni a jobb szigetelésre (zárt típusok), és sok modellnek van mikrofonja és mobiltelefonhoz kapcsolódó vezérlése. Például hívásokat fogadhat vagy zeneszámokat módosíthat, anélkül, hogy elővenné a telefont a zsebéből vagy hátizsákjából.
 3. Mikrofonos – Általában az úgynevezett headsetek – tehát fülhallgató mikrofonnal. A mikrofonos fülhallgató robusztus, nagyon kényelmes és magas szintű reprodukciót kínál.
 4. Professzionális – A hangsúly a reprodukció tökéletességére és a feldolgozás minőségére van helyezve. Leggyakrabban a DJ-k használják.
 • Műszaki paraméterek – Most már tudhatja, hogy az Ön fejhallgatója hogyan nézzen ki. Azonban a tulajdonságaikról elsősorban műszaki specifikációk informálják Önt. Melyek a legfontosabbak?
 1. Frekvenciatartomány – Ez a szám az alapvető értékek közé tartozik és Hz-ben (kHz) van megadva. A felnőtt emberi fül leginkább a 20 Hz-től 20 000 Hz-ig terjedő értékekre reagál. Ezen a tartományon belül kell lennie a fülhallgatónak. A jobb modelleknek sokkal nagyobb lehet a tartományuk.
 2. Csillapítás – Ez az adat az előzőhöz kapcsolódik, és bizonyos sávokban (határon) a hangerő esetleges csökkenését jelzi. Az érték nem haladhatja meg a +-10 dB-t (ez csak körülbelül 3 dB lehet a kiváló minőségű fülhallgatóknál).
 3. Érzékenység – Egyszerűen mondva ez az adat a maximális fülhallgató hangerőt A minőségi fülhallgatóknál ennek az értéknek legalább 100 dB-nek kell lennie.
 4. Impedancia – Ez különösen fontos, ha fülhallgatót használ mobiltelefonnal és más hordozható eszközökkel. Minél alacsonyabb az impedancia, annál kevesebb energia szükséges a fülhallgatónak az optimális teljesítmény elérése érdekében. A nagy impedanciájú fülhallgatók többet tudnak „enni“ a telefon akkumulátorából, és ezeknek az eszközöknek a hangja nem éri el a jó minőséget sem. Ha hordozható módon szeretné használni fülhallgatót, akkor jobb, ha olyan modellt választ, mely 100 ohmos vagy annál kisebb impedanciával rendelkezik.

fülhallgatók

Vásárlók által feltett leggyakoribb kérdések

Melyik a jobb a fülilleszték vagy a füldugó?

A fülillesztékek és a füldugók az intraaurális fülhallgatók változatai, így a fülbe illeszkednek, és első pillantásra meglehetősen hasonlóak. A fülillesztékek egy régebbi lehetőség, a fül peremén helyezkednek el, rosszabb hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, és ha nem megfelelő méretűek vagy alakúak, akkor rosszul is tartanak és kieshetnek. Sok ember számára azonban ez az elhelyezés a fülbe kényelmes lehet. A fülillesztékek egyike a legolcsóbb fülhallgatóknak. Mindemellett minőségi darabokat is találhat közöttük.

A füldugók általában hosszúkás füldugó gumival rendelkeznek, amely mélyebben illeszkedik a fülbe. Ez biztosítja a külső környezeti zajoktól való nagyobb mértékű elszigetelést. A design lehetővé teszi a jobb reprodukciót, és a fülhallgató nagyon jól illeszkedik, ami előnyt jelent a sportolás közbeni viselésénél. Másrészről, ezeknek a füldugóknak viselése meglehetősen kellemetlen.

Milyen anyagokból készülnek a fülhallgatók?

A fülhallgatók készülhetnek műanyag, fém, gumi, szövet vagy bőr kombinációjából. A fülbe való leggyakrabban műanyag. Ez érvényes a kiváló minőségű modellekre is. A műanyag szilárd, tartós és könnyen karbantartható. Az exkluzívabb modelleknél a bőrfeldolgozás is tapasztalható, amely nagyon kényelmes, de drága és igényesebb is a karbantartás szempontjából.

A híd általában műanyagból vagy fémből készül. Az első lehetőség olcsóbb és könnyebb, a második pedig tartósabb, de drágább. Figyeljen a kábel minőségére, amely gyakran gyenge. A kábel bevonatának elég erősnek kell lennie, esetleg szövet bevonattal erősítettnek.

Milyen csatlakozókkal rendelkezhetnek a fülhallgatók?

A klasszikus vezetékes fülhallgatók tipikusan 3,5 mm-es jack típusú csatlakozóval rendelkezik. A legkorszerűbb, professzionális modelleknek is lehet egy erősebb 6,3 mm-es jack csatlakozója. Másfelől viszont a vékonyabb, 2,5 mm-es jack-el, amelyet korábban különböző hordozható eszközökön használtak, már sehol sem találkozik vele.

Az alternatív megoldás az újratölthető akkumulátorral felszerelt vezeték nélküli fülhallgató. Ezek a fülhallgatók zenét játszhatnak le például a mobiltelefonjáról vagy a számítógépéről, általában Bluetooth-on keresztül.

Legnépszerűbb fülhallgató márkák

 • KOSS – Az amerikai Koss márka ma már fogalom. Kínálatában nagyon olcsó, de csúcsminőségű modelleket is talál. A minőség azonban az árhoz viszonyítva kiváló. Szinte minden típusú fülhallgató közül választhat.
 • SENNHEISER – Ki nem ismeri a Sennheiser német márkát? Hangtechnikája több mint 80 éve élvezi a csodálatot. A Sennheiser márkájú fülhallgatók egyike a legmagasabb minőségűeknek, és talál köztük csúcsminőségű és profi modelleket is, valamint néhány megfizethető darabot is.
 • MARSHALL – A brit Marshall márka világszerte „audió- legenda”. E cég fülhallgatói hazánkban a legnépszerűbbek – annak ellenére, hogy az ár általában magasabb. A csúcsminőség garantált.
 • BEATS BY DR. DRE – Modern márka, amely az imázsra és marketingre helyezi a hangsúlyt a kivitelezés és a reprodukció minősége helyett. A fülhallgatói stílusos designnal és magas árral rendelkeznek, de a hangminőségük ennek nem felel meg.
 • SONY – A hírhedt Sony márka minden típusú fülhallgatót gyárt minden árkategóriában. Számos közülük nagyon népszerű. A hangminőség és a működés minősége általában jó és egyenes arányban áll az árral.

Válaszoljon néhány kérdésre a vásárlás előtt

A megfelelő fülhallgató megvásárlása meglehetősen összetett probléma lehet. Próbálja meg leegyszerűsíteni néhány alapvető kérdésre adott válasszal.

 • Milyen igényei vannak az új fülhallgatóval kapcsolatban? A fülhallgatók körülbelül 900 Ft és 300.000 Ft között vásárolhatók meg. A kivitelezésen túl, különösen a reprodukció hangminőségében különböznek. Nagy különbséget látunk, különösen az olcsóbb fülhallgatóknál 4000 Ft-ig. A drágább modellekben a különbségek kevésbé láthatóak. Azért is, mert ha komolyzene hallgató, a hang minősége az Ön számára elengedhetetlen, ellenkezőleg, ha időnként meghallhatja a kedvenc dalát, a hangminőség kissé háttérbe szorul a fülhallgató árával szemben.

Gondolja végig, mire fogja használni a fülhallgatót – zene, filmek, játékok, sport, skype, DJ, stb. és hol fogja leggyakrabban használni – szabadban, otthon, irodában, iskolában, próbateremben, koncerten, stb.

Fülhallgatók sportolók számára – a lehető legkisebb legyen, hogy a lehető legkevésbé zavarja a sportolás során. Füldugókat vagy „clip-on“ fejhallgatót ajánlunk.

Fülhallgatók normál hallgatáshoz – ideális a nyitott kialakítású fülhallgató fejhíddal, melyek a legkevésbé torzítják a hangot.

Fülhallgatók az elektronikus zene hallgatásához – ideális a zárt kialakítású, mert felerősíti a basszusokat.

 • Milyen fülhallgatót vásároljon? Attól függ, hogy milyen preferenciái vannak, mi felel meg Önnek. A legelterjedtebb az úgynevezett fülhallgató fejhíddal. Mögöttük következik a fülhallgató nyakszirt híddal (nem annyira kényelmesek és általában a fiatalabb generációnál népszerűek), füldugók vagy fülillesztékek viszont alkalmasabbak egy nyugodt sétára például a városban. Erre a kérdésre nehéz válaszolni, hogy melyik a legjobb, a választás Önön múlik.
 • A hangminőség elsőrendű. Általában a hangminőség határozza meg a fülhallgatók minőségét, és ez befolyásolja leginkább a gyártási árat is. Vannak kivételek, de ha jó hangot akar, inkább fizessen többet.

Kövesse a fülhallgató tesztünket, és legyen áttekintése néhány kiválasztott modellről, amelyet javasolunk. A tesztet évente többször aktualizáljuk mindig az aktuális modellek szerint.

Segített Önnek ez a fülhallgató teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani egy minőségi fülhallgatót. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező!