Háztartás

A legjobb fürdőkádak (recenziók és teszt) 2024

fürdőkádak A fürdőszoba tervezésénél az egyik legfontosabb elem a fürdőkád. A választás nem biztos, hogy a legkönnyebb, különösen azért, mert a fürdőszoba felújítása sok évre szól, és a legtöbben csak néhányszor szembesülünk ilyen kihívással életünk során. Ha ezen a területen útmutatásra van szüksége, ne hagyja ki a legjobb fürdőkádakra vonatkozó tippjeinket különböző kialakításban és árkategóriában.

Ezenkívül készítettünk egy átfogó útmutatót „Hogyan válasszon fürdőkádat“ címmel, amely bemutatja a fürdőkádak legnépszerűbb formáit, a leggyakrabban használt anyagokat, azok előnyeit és hátrányait. Fontos mérlegelni a fürdőszoba lehetőségeit és korlátait, figyelembe véve a háztartás tagjainak igényeit és a jövőbeli vízfogyasztással kapcsolatos igényeket. A fürdés közbeni tökéletes kikapcsolódás érdekében olyan érdekes fejlesztéseket is találhat, amelyekről eddig talán nem is tudott. A fürdőkád kiválasztásakor tehát érdemes minél több hasznos információt összegyűjteni. Csak néhány perc koncentrált olvasás, és máris a legfontosabbakkal el lesz látva.

A fürdőszoba berendezésénél is kifizetődő az ismerősök ajánlása és jó tanácsa. Igényli a minőségi anyagokat, komponenseket, mesterek jól végzett munkáját, … Ha fontolóra veszi az új fürdőkádba történő beruházás összegét, összpontosítsa figyelmét a fürdőkád recenziókra, ahol többet megtudhat az előnyökről, de hátrányairól is a valós használat során.

A legjobb fürdőkádak (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Wellis Sierra
✅ Fürdőkád 80x170cm
✅ Típusa: Szabadonálló
✅ Térfogat: 290 l
✅ Anyaga: Akril
5 out of 5 stars (5 / 5)380000 Ft Alacsony ár
2.Kolpa Elektra
✅ Fürdőkád 75x170cm
✅ Típusa: Beépíthető
✅ Térfogat: 220 l
✅ Anyaga: Akril
5 out of 5 stars (5 / 5)154000 Ft Alacsony ár
3.Deante Hiacynt
✅ Fürdőkád 80x170cm
✅ Típusa: Beépíthető
✅ Térfogat: 234 l
✅ Anyaga: Akril
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)508250 Ft Alacsony ár
4.Wellis Tengiz
✅ Fürdőkád 75x160cm
✅ Típusa: Beépíthető
✅ Térfogat: 350 l
✅ Anyaga: Akril
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)135000 Ft Alacsony ár
5.Wellis Matana
✅ Fürdőkád 160×100×60 cm
✅ Típusa: Sarokkád
✅ Térfogat: 215 l
✅ Anyaga: Akril
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)130000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon fürdőkádat?

Ha új kanapét vásárol, üljön rá néhányszor az üzletben, hogy megbizonyosodjon arról, hogy kényelmes-e az Ön ízlésének megfelelően. A fürdőkádak esetében néhány kiskereskedőnél óvatosan beleülhet a kádba, amely ki van állítva, de az igazi fürdőzés érzését csak akkor érezheti, ha már kipróbálta. Mielőtt a további részletekbe és a felosztásokba bocsátkoznánk, kérjük, válaszoljon a következő kérdésekre:

 • Mennyi helyet tud biztosítani a fürdőszobában egy kádnak? Helyet kell spórolnia, vagy nem korlátozzák a centiméterek? Lesz-e elég hely a fürdőkád előtt ahhoz, hogy biztonságosan ki- és beléphessen?
 • Ki fogja használni a fürdőkádat? Gyerekek, felnőttek, sőt időnként még állatok is? Normál súlyúak vagy nagyobb súlyú emberek? Van olyan tag, akinek mozgáskorlátozottsága van?
 • Mennyi a fürdőszoba költségvetése? Klasszikus, megfizethető megoldást keres? A magasabb minőséget és tartósságot preferálja? Vagy szeretné fürdőszobáját prémium minőségű anyagok felhasználásával luxuskivitelűvé varázsolni?

Jól jegyezze meg ezekre a kérdésekre adott válaszokat, a következő sorokban fokozatosan kiszűrheti az ideális megoldást az új fürdőkádjához.

legjobb fürdőkádak

Népszerű kádformák és térbeli kialakításuk

Ön már a kezében tartja a fürdőszobatervet, vagy önépítési projektbe kezdett? Akkor már tudja, hogy a korlátozó tényezők elsősorban a vízellátás, a jövőbeni szennyvízcsatorna-csatlakozás, az ajtó elhelyezkedése és nyílása, és természetesen nem utolsósorban a fürdőszoba teljes hasznos területe. A fürdőkád gyártók igyekeznek megfelelni ügyfeleiknek, így a klasszikus téglalap alakú kádak mellett a sarokkádak, az aszimmetrikus és a szabadon álló (leggyakrabban ovális) kádak is versengenek a figyelemért.

Egyenes/Téglalap alakú fürdőkádak

Ez egy hagyományos és jól bevált megoldás, amely minden méretű fürdőszobában megtalálható – a kisebb panel fürdőszobáktól a nagy fürdőszobákig. A téglalap alakú fürdőkádnak van a legkisebb helyigénye.

Különböző méretekben és fejlesztésekkel (például egyenes kád ajtóval a kényelmes belépéshez) kaphatók. Ha a fürdőkádat zuhanyozásra is szeretné használni, érdeklődjön a kompatibilis zuhanyparaván felszerelésének lehetősége iránt, és válasszon minél laposabb aljú modellt. Néhány téglalap alakú kádnak lekerekített alja van, és nem biztos, hogy mindenkinek megfelel ezekben állni. Ennek a formának, azaz előnye is megvan, hogy viszonylag könnyen beilleszthető a fürdőszobába (tiszta vonalak) és a csempézés zökkenőmentes.

Sarokkádak

Egy másik népszerű megoldás, amely a helytakarékosság és az üres sarok kitöltésének benyomását kelti. A sarokkádak azonban valójában valamivel helyigényesebbek, és több helyet foglalnak el, mint a klasszikus egyenes kádak. Letagadhatatlan törekvésük, hogy tágasnak és otthonosnak szeretnének tűnni, így nem csoda, hogy régóta a legkeresettebbek közé tartoznak. A sarokban praktikus ülőhelyet vagy kozmetikumok tárolására alkalmas helyet biztosít.

Atipikus és aszimmetrikus fürdőkádak

Az aszimmetrikus és atipikus fürdőkádak jelenleg a legvonzóbbak a forma szempontjából. Nincs egységes alakjuk vagy sablonjuk. Míg az egyik csoport megőrizte a lekerekített esztétikát, mások tiszta, egyenes vonalakkal készültek. Tipikus ismertetőjegye az egyik oldalon fokozatosan keskenyedő forma, ami jól jöhet például akkor, ha néhány centimétert kell nyernie egy mosdókagyló vagy bidé számára. A másik oldal viszont kényelmesen széles. Dizájnjuk nem feltűnő, és jól mutat a modern fürdőszobákban.

Szabadon álló fürdőkádak

A fürdőszobák királynői, amelyek azonnal felhívják magukra a figyelmet. A szabadon álló fürdőkádak a design szerelmeseinek kedvencei. Robusztusnak és rendkívül elegánsnak tűnnek. Ezek a szoliterek sok helyet igényelnek maguk körül, ami nagyobb helyigényt és ügyesen kialakított vízellátást jelent. A szabadon álló kád alatti takarítás sem feltétlenül egyszerű. Amellett, hogy az egyik legdrágább elem, magasabb peremmel rendelkeznek, és problémát okozhatnak az idősek számára a belépéskor.

📌 Tippünk: Érdekli a kétszemélyes fürdőkád? Leggyakrabban szélesebb, kényelmes, téglalap alakú kádakkal találkozhat, az atipikus kádak is érdekes megoldást kínálnak. A két személy számára helyet biztosító kádban a lefolyót mindig középre kell helyezni, hogy ne legyen útban a kádban ülőknek.

Hogyan válasszon fürdőkádat

Anyagok, amelyekből a fürdőkádak készülnek

A kád megfelelő anyagának kiválasztása ugyanolyan fontos, mint a forma vagy a méret kiválasztása. Az anyag határozza meg a kád élettartamát, a karbantartási igényeket, a kád árát és nem utolsósorban azt, hogy Ön hogyan érzi magát benne. A legkelendőbb fürdőkádak az akril és zománcozott fürdőkádak. A luxus kivitelezés iránt érdeklődőket az öntöttvasból, márványból, üvegből vagy kőből készült fürdőkádak vonzzák. Milyen előnyei és hátrányai vannak ezeknek az anyagoknak?

Zománcozott acél fürdőkádak

A múltban nagyon népszerű kialakítás, amely hosszú élettartamot, terhelhetőséget és alacsony karbantartási igényt mutatott. Nem csoda, hogy a zománcozott fürdőkádak évtizedekig fennmaradtak egyes fürdőszobákban, és a mai napig jól teljesítenek.

Egy jó minőségű acélkádnak legalább 2 mm vastag falúnak kell lennie. Több zománcréteggel van bevonva, amely egy összefüggő, nem porózus réteget képez a felületen – rendkívül ellenálló a sérülésekkel szemben. Sérülés esetén a felület javítható és kiegészíthető. A kutya fürdetésére is alkalmas, még a csúnya karcolások veszélye nélkül is. Ellenáll az elszíneződésnek, ami azt jelenti, hogy bármikor elmerülhet egy gyógynövényes fürdőben, vagy a frissen festett haját bármikor leöblítheti a kádban.

Mik a hátrányai? A formaválaszték többnyire egyszerű (egyenes kádak), mivel az ívek és atipikus formák kialakítása az acél esetében nagy kihívást jelent. Nehezebbek, hűvösebb tapintásúak, és a felhasználók tapasztalatai szerint a forró víz kicsit gyorsabban hűl le bennük.

Akril fürdőkádak

Az akril fürdőkádak az elmúlt években vezető helyeket foglaltak el az értékesítésben, és ezek alkotják a legnépesebb képviseletet. Anyagként az akril képlékeny, ami azt jelenti, hogy a fürdőkádak különböző keresett formákat (lekerekített, atipikus, …) vehetnek fel. Különösen népszerű a meleg érzet (nem hidegít) és a jó hőszigetelő tulajdonsága miatt (a víz hosszabb ideig megőrzi a hőmérsékletét). Megfizethető ára miatt is vonzó, de az akrilra jobban oda kell figyelni, és olyan kádat kell választani, amelynek falvastagsága legalább 4,5 mm. Ezenkívül – az akril fürdőkádak javíthatók,korszerűsíthetők, például a fogantyúk vagy a fejtámla felfúrásával.

Az olcsó akril fürdőkádak idővel törékennyé válhatnak, és hajlamosak a „horpadásra“. Hasonlóképpen, legyen óvatos a kutyák fürdetésekor – idővel eltávolíthatatlan karcolások jelennek meg. Hogyan kerülhetjük el ezeket a hiányosságokat? Ne az ár, hanem az akril minősége alapján válasszon. A fürdőkádak extrudált és öntött akrilból készülnek. Az öntött akril jelentősen nagyobb merevséggel, mechanikai és vegyi ellenállással rendelkezik.

Öntöttvas fürdőkádak

Még a tartós öntöttvas fürdőkádak is jól működnek nem porózus zománcbevonattal. Ezek általában szabadon álló, elegáns darabok, például vintage stílusban – mint például a lábon álló kádak. Az öntöttvasra jellemző a nagy súly, a magasabb ár és az extra hosszú élettartam, a minőség változása nélkül.

Bár az öntöttvas kádak a víz hőjének egy részét magukba szívják, tökéletesek a hosszú otthoni „spa“ fürdőzéshez, mivel egyenletesen osztják el a hőt, és a vizet viszonylag hosszú ideig képesek melegen tartani.

Luxus fürdőkádak – üveg, öntött márvány, természetes kő, fa

Szeretne olyan egyedi hangulatú fürdőszobát kialakítani, amely első látásra a luxus érzetét kelti? Az öntött márványból, üvegből, fából vagy természetes kőből készült fürdőkádak tökéletesek erre. Az ilyen prémium modellek többszörösen drágábbak, mint a standard fürdőkádak, így nemcsak a csúcsdizájnra, hanem a tartósságra és a hosszú élettartamra is számíthat.

Luxus fürdőkádak

Fürdőkádak és fontos paraméterek

A fürdőszobában – egy olyan helyiségben, ahol gyakran a centiméterek is játszanak, fontos figyelembe venni az egyes fő elemek méretét és célját, beleértve a fürdőkádat is. Milyen számértékeket kell figyelembe venni?

A fürdőkád méretei

Az egyik legfontosabb paraméter a fürdőkád méretei, különösen a szélessége és a hossza. A kisebb fürdőszobákban a 160 × 80 cm, 170 × 80 cm vagy 180 × 80 cm méretű téglalap alakú fürdőkádak népszerűek. Léteznek olyan kádak is, amelyek sokkal rövidebbek és keskenyebbek, de egy felnőtt számára már a fürdés kényelme a tét. Vannak szabványon felüli méretű kádak is a kínálatban, de a túl nagy szabadságérzet, az oldaltámasz lehetősége nélkül, nem biztos, hogy pont az, amire Ön vágyott. Ugyanakkor a nagyobb méretekkel nő a felhasznált meleg víz mennyisége is.

A sarokkádak esetében a vezető méretek 150 × 150 cm, 140 × 140 cm vagy 160 × 100 cm. Ezek a méretek a derékszöget alkotó oldalak hosszához kapcsolódnak, így a kád a fürdőszoba sarkába illeszkedik.

Az aszimmetrikus kádak esetében találja a legnagyobb méretbeli változatosságot, és potenciálisan megfelelő megoldást jelentenek a bonyolultabb elrendezésű fürdőszobák számára is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű fürdőkádat? Ha lehetséges, a fürdőkádnak általában a háztartás „legnagyobb“ tagjának kell megfelelnie. A belső hosszának meg kell egyeznie a válltól a sarokig mért magassággal, hogy a kádban fekve csúszás nélkül megtámaszthassa a lábát. Általában azonban kompromisszumos megoldást választanak (különösen, ha a partnerek között nagy a magasságkülönbség), hogy a fürdés mindenki számára elfogadhatóan kényelmes legyen.

Víztérfogat

Maga a fürdőkád térfogata szorosan összefügg a kád méreteivel. Széles tartományban mozog – 70 l-től több mint 400 l-ig. Ez egy figyelmen kívül hagyott adat, mégis nagyon fontos. Ez magához a vízfogyasztáshoz, és így a kádban való rendszeres fürdés éves pénzügyi költségéhez kapcsolódik.

A kényelem/fogyasztás arányát tekintve a kb. 160-250 literes fürdőkádak vezetnek az értékesítésben.

A fürdőkád súlya és terhelhetősége

Bár a fürdőkáddal csak akkor fog manipulálni, amikor a fürdőszobába viszi, jó tudni, hogy meg tudja-e csinálni egyedül, vagy a szomszéd segítségét kell kérnie. Az akril kádak a legkönnyebbek, mindössze 15-18 kg-tól indulnak, de találhat néhány masszív, nehéz, 70 kg feletti súllyal rendelkező darabot is. A zománcozott acél és öntöttvas fürdőkádak lényegesen nehezebbek. A kőből és öntött márványból készült kádak elérik a 100 kg-ot.

A terhelhetőségre vonatkozó információ nem minden kádmodell esetében van megadva. A tömör, nagy ellenálló képességű anyagokból készült fürdőkádak esetében ez az információ nem túl releváns, és nagyobb súlyú felhasználók számára is alkalmasak. Az akril kádak esetében azonban érdemes szem előtt tartani a terhelhetőséget, különösen akkor, ha egyszerre párban kívánja használni.

Praktikus és komfortos fürdőkád felszerelés

Az új fürdőkádtól számos modern fejlesztést várhat, amelyek nemcsak biztonságossá és kellemessé teszik a fürdést, hanem az Ön egyéni kívánságai szerinti is. Milyen elemek és felszerelések állnak rendelkezésre?

 • Integrált ülés – Leggyakrabban ez a sarok- és aszimmetrikus kádak felszerelése. Az oldalt elhelyezett ülés megkönnyíti bizonyos szépségápolási kezelések, például a pedikűr vagy a lábborotválás elvégzését. A felületének csúszásmentesnek kell lennie.
 • Fejtámla / fejpárna – A kényelmes fejtámla úgy van kialakítva, hogy a fej és a gerinc közötti szög a lehető legtermészetesebb legyen, és Ön tökéletesen ellazulhasson.
 • Oldalsó kapaszkodók – Különösen fontos, ha a kádat mozgáskorlátozott személy használja. Biztonságosabbá teszik a kádba való be- és kilépést.
 • Középen elhelyezett lefolyó – És a csaptelep is középen helyezkedik el. Ez nem csak egy trend. Az ilyen kialakítás praktikus, ha egy pár vagy két kisgyermek fog fürdeni a kádban.
 • Ergonomikus kéztámasz – A kád belsejében ergonomikusan kialakított kéztámaszok találhatók, amelyeken kényelmesen pihentetheti a kezét, miközben fürdés közben könyvet olvas.
 • Kompatibilis fix/összecsukható paraván – A zuhanyozásra is használt fürdőkádak egyik legfontosabb felszerelése. Természetesen – az egyszerű megoldás egy tartórúd + zuhanyfüggöny. A minőségi anyagokból készült megfelelő paraván eleganciát és tisztaságot kölcsönöz a fürdőszobának.
 • Hidromasszázs technológia – A hidromasszázs kádak nagyobb beruházást jelentenek, de egyértelmű, hogy nagyobb fokú relaxációt biztosítanak, bármikor elérhető otthoni wellness.
 • Elülső panel – A kád elé van helyezve a csempézés helyett. Szép, egységes dizájnú, a fürdőszobához illeszkedik. Az elülső csempézés helyettesítésére szolgál. A kád alatti hozzáférés egy későbbi meghibásodás esetén nagyon egyszerű. Előzetesen figyelembe kell vennie, hogy nem minden fürdőkádhoz van megfelelő elülső panel. Kérjük, előzetesen érdeklődjön a panel választékról.
 • Tárolóhely – Egyes fürdőkádak egyik oldalán meghosszabbított peremmel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a beépítés után automatikusan egy lapos tárolóhelyet kap a fürdőszobai kozmetikumok számára.Fürdőkádak ára

Fürdőkádak ára

A fürdőszobák felújításakor vagy új berendezésénél különböző költségvetésekkel és elvárásokkal kell dolgozni. Végezzen kutatást, tájékozódjon az egyes tételek elérhetőségéről és árkategóriáiról, és máris lesz egy meglehetősen reális elképzelése a végeredményről. Nem érdemes spórolni a fürdőkádon, ezért keresse a legjobb ár-érték arányt.

Fürdőkádak 105000 forintig

A 105000 forintig terjedő alap árkategóriában kis és közepes méretű akril és zománcozott fürdőkádak választékát találja. Számos modell a legkelendőbbek közé tartozik, és az alacsonyabb ár ellenére az elvárásoknak megfelelően teljesítenek. Ne számítson azonban nagy fejlesztésekre vagy gazdag felszerelésre.

Fürdőkádak 105000 és 280000 forint között

A 105000 és 280000 forint közötti áron kapható fürdőkád kategória valamivel jobb a formák, méretek és felszereltségek választékát tekintve. Nemcsak az egyenes kádak dominálnak, a szokatlan kialakítású, vonzó aszimmetrikus kádak is felkeltik a figyelmét. Az akril jobb minőségű, a felhasznált acél vastagabb, és a népszerű, hosszú élettartamú öntöttvas is hozzáadódik ehhez a pároshoz.

Fürdőkádak 280000 forinttól

Különleges igényei vannak a fürdőkádjával szemben, és nem elégedett a standard kialakítással? Akkor a fürdőkádak széles választéka várja Önt olyan neves gyártóktól, akik elkötelezettek az innováció iránt, és erőfeszítéseiket az anyagok és konstrukciók fejlesztésébe fektetik. Különösen érdekesek ebben az árkategóriában a kétszemélyes fürdőkádak, a lábon álló fürdőkádak, a hidromasszázs fürdőkádak vagy az ajtós kádak.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Wellis Sierra
✅ Fürdőkád 80x170cm
✅ Típusa: Szabadonálló
✅ Térfogat: 290 l
✅ Anyaga: Akril
5 out of 5 stars (5 / 5)380000 Ft Alacsony ár
2.Kolpa Elektra
✅ Fürdőkád 75x170cm
✅ Típusa: Beépíthető
✅ Térfogat: 220 l
✅ Anyaga: Akril
5 out of 5 stars (5 / 5)154000 Ft Alacsony ár
3.Deante Hiacynt
✅ Fürdőkád 80x170cm
✅ Típusa: Beépíthető
✅ Térfogat: 234 l
✅ Anyaga: Akril
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)508250 Ft Alacsony ár
4.Wellis Tengiz
✅ Fürdőkád 75x160cm
✅ Típusa: Beépíthető
✅ Térfogat: 350 l
✅ Anyaga: Akril
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)135000 Ft Alacsony ár
5.Wellis Matana
✅ Fürdőkád 160×100×60 cm
✅ Típusa: Sarokkád
✅ Térfogat: 215 l
✅ Anyaga: Akril
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)130000 Ft Alacsony ár