Elektronika

A legjobb gamer laptopok (teszt 2024)

legjobb gamer laptopok
36 év telt el azóta, hogy az Osborne 1 első hordozható személyi számítógép megjelent. Igaz, hogy hordozható volt, de a boksz terminológiájával jellemezve „nehézsúlyúnak“ nevezhető. Ugyanis egy 11 kg súlyú kézipoggyász hordozása idővel még Sylvester Stallone-t is megviselné.

Ennek a kemény fickónak (számítógépre gondolunk, természetesen nem egy híres színészre;) csak egy 5 hüvelykes kijelzője volt, de az akkumulátornak köszönhetően először nem kellett kétségbeesetten keresni egy aljzatot. Büszkélkedhetett CP / M operációs rendszerrel, SuperCalc processzorral, 64K RAM-mal, WordStar író programmal és a Microsoft MBASIC és a Digital Research CBASIC programozási nyelvekkel. Ez mind egy dupla 5,25″-es meghajtón 91K-os tárolóval.

Tehát nem csoda, hogy az akkor 1795 dollár (ma körülbelül 1600) ára ellenére havonta 10 ezer ember vásárolta meg. Szerencsére a laptopok fejlődése fénysebességgel haladt előre. Tehát ma már a legjobb gamer laptopok közül választhatunk. Ezek nemcsak kompaktok és könnyűek, hanem főleg pokolian nagy teljesítményűek.

Szívvel lélekkel játszik, vagy csak alkalmanként szeretné „kiengedni a gőzt” egy fárasztó munka- vagy iskolai nap után? Ha az életében legalább néhányszor valamilyen minőségi játékot megnyitott, és megpróbált elkezdeni játszani, akkor valószínűleg rájött, hogy a mindennapi otthoni laptopján itt-ott a kép megakad, és általában a játék legizgalmasabb pillanatainál, így a játék lejátszhatatlanná válik annak kockázata nélkül, hogy ki akarja dobni a számítógépet az ablakon. Egyes eszközöket egyszerűen nem játékokra tervezték, és ha élvezni szeretné a jó játékélményt, keressen egy minőségi gamer laptopot.

Szüksége van gamer laptopra?

De milyen a legjobb gaming laptop, amely megfelel az Ön igényeinek és pénztárcájának? Ebben a kérdésben örömmel segítünk Önnek, és bemutatjuk a legjobb modelleket a recenziók és a neves szervezetek tesztjei alapján, így felelős döntést hozhat, és megvásárolhatja a legjobbat.

A legjobb laptopok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.ASUS ROG Flow X13
Processzor modell szám: AMD Ryzen 9 7940HS
Kijelző: IPS 13,4", 2560 × 1600 px
RAM: 16 GB
Kapacitás: SSD 1 TB
Tömeg: 1,3 kg
Operációs rendszer: Windows 11 kompatibilis
⭐ 100 %870 000 Ft Alacsony ár
2.Lenovo Legion Pro 5
Processzor modell szám: Intel Core i7 13700HX Raptor Lake
Kijelző: 16", 2560 × 1600 px IPS
RAM: 16 GB
Kapacitás: SSD 512 GB
Tömeg: 2,55 kg
Operációs rendszer: Windows 11 Home
⭐ 100 %675 000 Ft Alacsony ár
3.MSI Pulse 15
Processzor modell szám: Intel Core i7 13700H Raptor Lake
Kijelző: 15,6", 2560 × 1440 px, IPS
RAM: 16 GB
Kapacitás: SSD 1 TB
Tömeg: 2,3 kg
Operációs rendszer: Windows 11 kompatibilis
⭐ 100 %670 000 Ft Alacsony ár
Legjobb gamer laptopok 500 000 Ft-ig
4.Asus TUF Gaming A17
Processzor modell szám: AMD Ryzen 7 7735HS
Kijelző: 17,3", 1920 × 1080 px, IPS
RAM: 16 GB
Kapacitás: SSD 512 GB
Tömeg: 2,6 kg
Operációs rendszer: Windows 11 kompatibilis
⭐ 99 %490 000 Ft Alacsony ár
5.Victus 16-r0000nh
Processzor modell szám: Intel Core i5 13500H Raptor Lake
Kijelző: 16,1", 1920 × 1080 px, IPS
RAM: 32 GB !!
Kapacitás: SSD 1TB
Tömeg: 2,33 kg
Operációs rendszer: Windows 11 Home
⭐ 99 %499 000 Ft Alacsony ár
6.MSI Thin GF63
Processzor modell szám: Intel Core i5 12450H Alder Lake
Kijelző: 15,6", 1920 x 1080, matt, IPS
RAM: 16 GB
Kapacitás: SSD 512 GB
Tömeg: 1,86 kg
Operációs rendszer: operációs rendszer nélkül
⭐ 97 %340 000 Ft Alacsony ár
Legjobb gamer laptopok 300 000 Ft-ig (+/-)
7.MSI Gaming NB Pulse
Processzor modell szám: Intel Core i5 12500H Alder Lake
Kijelző: 15,6", 1920 × 1080 px, IPS
RAM: 16 GB
Kapacitás: SSD 512 GB
Tömeg: 2,25 kg
Operációs rendszer: operációs rendszer nélkül
⭐ 92%320 000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb játék laptopot?

A játék laptop kiválasztásakor hasonló paraméterekre koncentrálunk, mint a szokásos otthoni laptop választásakor. Csak kissé eltérő tulajdonságokat várunk el, és más teljesítménykövetelményeink is vannak. Nézzük részletesen, pontról pontra, hogy megvizsgáljuk azokat a paramétereket és minimális értékeiket, amelyekkel egy minőségi játék laptopnak rendelkeznie kell.

Hogyan válassza ki a legjobb játék laptopot

Processzor

A legtöbb laptop esetében Intel processzorokat talál, amelyek jelenleg a piacvezetők. Talán a jövőben az olcsóbb versenytársa, az AMD jobb fényben fog megmutatkozni, és kellemes meglepetést fog tapasztalni. Ez azonban még nem történt meg, így az Intel processzorokra fogunk összpontosítani. Manapság a processzorok fejlesztése terén az ismeretek szintje olyan messzire ment, hogy ha nem vásárol régebbi notebook modellt, akkor a processzor elég gyors lesz, így ez nem lesz a legfontosabb kritérium a játék laptop kiválasztásakor.

Annak érdekében azonban, hogy a választása biztos jó legyen, koncentráljon a magasabb Intel Core iX családra. Optimális lesz az Intel Core i7, vagy a kevésbé igényes játékhoz az Intel Core i5. A processzor generációját a kötőjelet követő első szám alapján azonosíthatja a processzor megnevezésében, például az Intel Core i5 – 8200. Az utóbbi két generáció közötti árkülönbség nem jelentős, ám az aktuális generációs processzorral rendelkező játék laptop vásárlásával szignifikánsan erősebb modellt kap.

Hasznos figyelemfelkeltés: Szeretné megvenni a legjobb notebookot a játékhoz? Fókuszáljon a processzor nevének utolsó betűire, és keresse meg a „H“ rövidítést, amely a legjobb teljesítményhez van hangolva. Hasonlóképpen érdemes elkerülni az „U” végződést, amely energiatakarékos sorozat, elsősorban irodai és üzleti laptopokhoz készült, de mégis képesek megbirkózni néhány kihívást jelentő játékkal. Találkozhat „M” jelöléssel is – elsősorban ez egy standard processzor teljes energiával és fogyasztással.

Videokártya/grafikus kártya

A processzorba integrált hagyományos grafikus kártya abszolút nem megfelelő egyetlen játék laptophoz sem. A legkeresettebb játék laptopok dedikált, vagyis önálló kártyát tartalmaznak, amely a processzoron kívüli külön slotba van helyezve, és általában saját memóriával rendelkezik. Természetesen, minél nagyobb a grafikus kártya belső memória kapacitása, annál jobb. A minimális használható érték 2 GB, azonban az optimális legalább 8 GB. Az Intel és az AMD grafikus kártyái minőségi darabok. A legigényesebb vásárlók ezért továbbra is az Intel NVIDIA GeForce GTX grafikus kártyáját részesítik előnyben az olcsóbb AMD Radeon helyett.

Következtetés: A minőségi játék laptopoknak dedikált grafikus kártyával kell rendelkezniük, maximális belső memóriával, optimálisan legalább 8 GB-al.

RAM memória

A RAM memória befolyásolja a játékok zavartalanságát és a laptop általános működését. Természetesen érvényes, hogy minél nagyobb a műveleti memória kapacitása, annál több ablakot tud egyszerre nyitva tartani, és a memóriaigényes műveletek során nem igényel időigényes újracsoportosítást, ami a gép lefagyását okozhatja. A legtöbb játék laptopban legalább 8 GB RAM van, de a legjobb laptopok akár 64 GB memóriát is igénybe vehetnek.

Tudta, hogy… a műveleti memória előnye, hogy lehetőség van a cseréjére vagy bővítésére, mivel a legtöbb laptopban két memóriahely van. Így egyszerűen vásárolhat kevesebb memóriával rendelkező játék laptopot, és később egyszerűen bővítheti, ha az nem elég.

Merevlemez

A modern gyors SSD lemezek/meghajtók jelentősen meghaladják az 1000 MB / s sebességet. A merevlemez nagy válaszsebessége elsősorban kevesebb műveleti memóriával és lassúbb processzorral rendelkező laptopokban kifizetődő, ez kompenzálja ezeket az alacsonyabb szintű paramétereket és meglehetősen tisztességes választ ad a laptop számára. Az SSD lemezek hátránya az alacsony kapacitásuk a régebbi és a lassúbb HDD merevlemezekhez képest, amelyek még jelentősen olcsóbbak is.

Meglepetés: A legtöbb minőségi játék laptop kompromisszumot kínál, és mindkét típusú lemezzel rendelkezik. A HDD-t nagy mennyiségű játék adatok tárolására tervezték, a kis SSD-t pedig a rendszer- és hasonló fájlok tárolására.

Kijelző

A komplex játékélmény érdekében a legjobb játék laptop kiválasztásakor nem szabad takarékoskodni a kijelzőn. Manapság ennél a fajta laptopnál természetes a Full HD minőségű kijelző. A játék szempontjából természetesen kifizetődő a maximális felbontású modell kiválasztása. Ezt pixelben, azaz képpontban fejezik ki. Egyszerűen fogalmazva: az adott területen a kijelző megjeleníti a képpontok maximális számát, ezáltal a megtekintése kényelmesebbé válik. Orientáció képen mondható, hogy ne adja lejjebb az 1920 x 1080 pixel felbontásnál.

Alapvető döntés: A legtöbb felhasználó manapság azzal az alapvető kérdéssel néz szembe, hogy fényes vagy matt kijelzőt válasszon. Minden változatnak megvannak az előnyei és hátrányai, és ebben az esetben a leginkább igaz, hogy ez a személyes preferenciától függ.

Akkumulátor

A játék notebookok a rendkívüli teljesítményük miatt nagy igényt támasztanak az akkumulátor kapacitására, ami ebben az esetben inkább vészhelyzeti megoldás az esetleges hordozáshoz. Egy hagyományos laptop esetében nyugalmi állapotban kb. 10 watt fogyasztást mérhet, testvérénél a játék laptopnál ez akár tízszerese is lehet. Az akkumulátor kapacitását Wh-ban adják meg, tehát ez azt jelzi, hogy hány wattot és mennyi ideig képes az akkumulátor szolgáltatni. A 150 Wh-os akkumulátor tehát bármikor képes üzemelni egy normál irodai notebookot az egész munkaidő alatt. Ugyanakkor egy lényegesen nagyobb energiafogyasztással rendelkező játék laptop ugyanolyan akkumulátorral alig több, mint egy órán keresztül üzemeltethető.

Következtetés: Minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál jobb. A legtöbb esetben azonban a játék laptopokat elsősorban nem hordozásra használják, és az akkumulátor leginkább vészhelyzeti megoldás, például áramszünet esetén.

laptopok teszt

A gamer laptopok ára

Legalább van elképzelése milyen laptopra van szüksége? De itt vannak még a pénzügyek. Természetesen mindenki megpróbálja megszerezni a legújabb gépet a minimális pénzösszegért. Annak a kérdésnek a megválaszolására, hogy mely laptopokra összpontosítson a pénzügyi lehetőségeit figyelembe véve, segít a játék laptop recenziónk.

Legolcsóbb gamer laptopok 800 EUR-ig

A legalacsonyabb árkategóriában feltétlenül számolnia kell bizonyos kompromisszummal. Ennek ellenére ezeken az árakon tisztességes darabokat kaphat, amelyeken hatalmas számú játékot játszhat, de néhány továbbra sem futtatható, vagy csak alacsonyabb minőségben.

Gyakorlatilag játék laptopot 800 EUR-ig minden márkától vásárolhat. Akár az Acer, a Dell márkától, de még egy nagyon tisztességes Lenovo laptop is található ebben a kategóriában, de árban a kategória felső határán.

Mit várhat a pénzéért?

Még ilyen alacsony áron is általában kiváló minőségű Intel Core i5 vagy i7 processzort kap. Az ilyen áron kapható játék laptopban található memóriakártya általában 2 GB-ot tartalmaz, de kivételesen 4 GB-os modelleket is találhat. A dedikált NVIDIA GeForce GTX grafika, legalább 4 GB belső memóriával, ezen az áron is valóság. A HDD merevlemez 1 TB kapacitással és standard 7200 fordulat / perc sebességgel, kis SSD lemezzel az operációs rendszer felgyorsítása érdekében szintén általános.

Összegezve: A pénzéért a 800 EUR-ig terjedő árkategóriában nagyon tisztességes darabot kap normál használathoz és alkalmi játékhoz egyaránt. Tehát ha csak alkalmanként szeretne játszani a laptopon, relaxáció képen, ez az árkategória nagyszerű választás.

Arany középút 1200 EUR-ig

A legeladottabb játék laptopok ára az 1200 EUR-ig terjedő tartományban van. Ebben a szekcióban olyan csúcskategóriás játék laptopot kap, amely még a legigényesebb játékok lejátszása közben sem áll meg, és nem fog a levegő után kapkodni játék közben. A RAM minimális kapacitása 8 GB, de a szokásos 16 GB sem meglepő senkinek. Dedikált grafika a dicsőített GeForce GTX 1060 GDDR5 formájában, akár 6 GB saját memóriával, azonban lenyűgöző. A kiegészítő SSD mérete az ígéretes 128 GB-ra változik, míg a HDD 1 TB-nál marad az előző kategóriához hasonlóan.

Gyakorlatilag minden márka bevetette lovát ebben az árkategóriában. Vásárolhat laptopokat az Acer, az MSI, de a Dell és a HP márkáktól is.

Csúcsminőségű darabok 1200 EUR feletti áron

Árkorlátozás nélkül gyakorlatilag az összes modellnél a legújabb generációs nyolcmagos Intel Core i7 processzort kap, akár 64 GB kapacitású RAM-mal. A legjobb játék laptopok többségét egy külső HDD vagy SSHD lemez egészíti ki, amelyet egy 256 GB-os ultragyors PCIe SSD és a legkorszerűbb NVIDIA GeForce RTX 2070 grafika egészít ki, 8 GB belső memóriával, természetesen dedikált. A legjobb minőségű játék laptopok esetében természetesen a gyártók a dizájnra is adnak. Így a pénzéért valóban felszerelt gépet kaphat sikeres formával és külsővel.

minőségi gamer laptopot

Gyakran ismételt kérdések

Mivel kell rendelkeznie egy játék laptopnak?

Az abszolút minimum a gamer laptopok esetén az erőteljes dedikált grafika, maximális belső memóriával és nagy műveleti memóriakapacitással. Mindez egy erős Intel vagy AMD processzorral kombinálva. Élvezze a jó minőségű nagy felbontású kijelzőt és a gyors SSD lemezt, a lassú és nagy kapacitású HDD lemezzel kombinálva a játék adatok tárolására.

Mi az a játék laptop?

A játék laptopok egy speciális nagy teljesítményű laptop kategória, amelyeket kifejezetten a játékhoz fejlesztették ki, és magas követelményeket támasztanak mind a számítási teljesítmény, mind a grafika terén. A játék laptopok úgy vannak felépítve, hogy paramétereiknek köszönhetően még a legigényesebb játékokhoz is megfeleljenek.

Lehetséges játék laptopot vásárolni 600 EUR-ig?

Igen, vannak csodák. Néhány olcsóbb laptop olyan paraméterekkel rendelkezik, amely a kevésbé igényes játékokhoz megfelel. De ezért a pénzért azért nem kap dedikált grafikával és nagyobb memóriakapacitással rendelkező laptopot. Számítania kell arra, hogy az igényes játékok megakadnak ezen a laptopon, vagy egyáltalán nem játszhatóak.

Grafikailag igényes játékot akarok futtatni, milyen a legjobb grafika?

A legtöbb esetben a csúcskategóriás laptopok csúcsminőségű grafikákat tartalmaznak az Intel NVIDIA GeForce RTX 2070-t vagy annak gyengébb testvéreit, ugyanabból a családból. A konkurens AMD grafikus kártyáit gyakran telepítik az olcsóbb játék laptopokba, de technikailag nem jelentősen rosszabbak.

Mi a különbség a játék laptop és a szokásos irodai laptop között?

Az irodai laptopon is számos játékot futtathat. Sajnos az igényes grafikájú játékok nem játszhatók irodai laptopokon. Ezért jött létre a játék laptopok kategóriája, amelyek elsősorban játékra vannak terveztek, de bármilyen gond nélkül végezhet rajta irodai munkát is.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.ASUS ROG Flow X13
Processzor modell szám: AMD Ryzen 9 7940HS
Kijelző: IPS 13,4", 2560 × 1600 px
RAM: 16 GB
Kapacitás: SSD 1 TB
Tömeg: 1,3 kg
Operációs rendszer: Windows 11 kompatibilis
⭐ 100 %870 000 Ft Alacsony ár
2.Lenovo Legion Pro 5
Processzor modell szám: Intel Core i7 13700HX Raptor Lake
Kijelző: 16", 2560 × 1600 px IPS
RAM: 16 GB
Kapacitás: SSD 512 GB
Tömeg: 2,55 kg
Operációs rendszer: Windows 11 Home
⭐ 100 %675 000 Ft Alacsony ár
3.MSI Pulse 15
Processzor modell szám: Intel Core i7 13700H Raptor Lake
Kijelző: 15,6", 2560 × 1440 px, IPS
RAM: 16 GB
Kapacitás: SSD 1 TB
Tömeg: 2,3 kg
Operációs rendszer: Windows 11 kompatibilis
⭐ 100 %670 000 Ft Alacsony ár
Legjobb gamer laptopok 500 000 Ft-ig
4.Asus TUF Gaming A17
Processzor modell szám: AMD Ryzen 7 7735HS
Kijelző: 17,3", 1920 × 1080 px, IPS
RAM: 16 GB
Kapacitás: SSD 512 GB
Tömeg: 2,6 kg
Operációs rendszer: Windows 11 kompatibilis
⭐ 99 %490 000 Ft Alacsony ár
5.Victus 16-r0000nh
Processzor modell szám: Intel Core i5 13500H Raptor Lake
Kijelző: 16,1", 1920 × 1080 px, IPS
RAM: 32 GB !!
Kapacitás: SSD 1TB
Tömeg: 2,33 kg
Operációs rendszer: Windows 11 Home
⭐ 99 %499 000 Ft Alacsony ár
6.MSI Thin GF63
Processzor modell szám: Intel Core i5 12450H Alder Lake
Kijelző: 15,6", 1920 x 1080, matt, IPS
RAM: 16 GB
Kapacitás: SSD 512 GB
Tömeg: 1,86 kg
Operációs rendszer: operációs rendszer nélkül
⭐ 97 %340 000 Ft Alacsony ár
Legjobb gamer laptopok 300 000 Ft-ig (+/-)
7.MSI Gaming NB Pulse
Processzor modell szám: Intel Core i5 12500H Alder Lake
Kijelző: 15,6", 1920 × 1080 px, IPS
RAM: 16 GB
Kapacitás: SSD 512 GB
Tömeg: 2,25 kg
Operációs rendszer: operációs rendszer nélkül
⭐ 92%320 000 Ft Alacsony ár

Összefoglalás

Összegezve. A legtöbb modell sorozat eltérő konfigurációval rendelkezik (erősebb és kevésbé hatékony játék laptopok). Választékunkkal legalább képet kap arról, hogy mely modellek a legnépszerűbbek, és hogy mely modellek a játék laptop tesztek győztesei külföldön, és egy „sokkal jobb” konfigurációt kaphat, mint amit itt ajánlunk.