Szépség és kozmetika

A legjobb hajsütővasak (recenziók és teszt) 2024

legjobb hajsütővasak
Minden nő álma, hogy szépen formázott haja legyen. Hogyan válassza ki a legjobb hajsütővasat? Ha akkor szeretné formázni a haját, amikor csak akarja, nézze meg a következő tippeket, és inspirálódjon.

A hajsütővasat nem kell bemutatni. Ez az elektromos hajformázó eszköz képes dús hullámos hajat, sűrű gyűrűs fürtöket, retró hullámokat és imádnivaló kisebb hullámokat varázsolni. A körkefés hajformázók megjelenésével a hajsütővasak kissé háttérbe szorultak, de a jelenlegi képességeik és fejlesztéseik ismét előtérbe helyezik ezeket – különösen azért, hogy tökéletes frizurát varázsoljanak, pontosan úgy, ahogyan azt elképzelte.

Bővebben beszélünk arról, hogy mi a különbség a hajsütővas és a körkefés hajformázó között, valamint a piacon lévő alapvető hajsütővas típusokról, illetve arról, hogy milyen paraméterekre érdemes koncentrálni, ha rövid, hosszú, sűrű vagy ritkább a haja. A gazdag kínálatban több száz modellt talál, miközben óriási különbségek vannak köztük, ami a kapott frizurában is megmutatkozik. Feltérképeztük a választékot, a különféle lehetőségekre összpontosítottunk, és átnéztük a hajsütővasak recenzióit is. Ezekben a Dyson, Philips, Rowenta, BaByliss márkák kedvenceit találtuk, amelyeket pozitív értékelések kísérnek.

A legjobb hajsütővasak (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Dyson Airwrap™ Complete Long HS05
✔️ Dyson V9 digitális motor – percenként akár 110 000 fordulat
✔️ Ionizáló funkció – megszünteti a haj statikus elektromosságát
✔️ 3 légáramsebesség + 3 hőmérséklet-fokozat
⭐ 100 %252000 Ft Alacsony ár
2.Rowenta Karl Lagerfeld Waves Addict CF471LF0
✔️ 6 hőmérsékleti szint a haj típusának és sűrűségének megfelelően
✔️ 4 pozícióbeállítás a különböző frizurák létrehozásához
✔️ Kerámia felület – lehetővé teszi a könnyű formázást
⭐ 97 %27000 Ft Alacsony ár
3.Remington Pearl CI95
✔️ Ultimate kerámiafelület igazgyöngytartalommal
✔️ Digitális LED kijelző, ahol 130 °C-tól 210 °C-ig állítható a hőmérséklet
✔️ 3 méter hosszú, körbeforgó tápkábel
⭐ 94 %15000 Ft Alacsony ár
4.Rowenta CF4310F0 Ultimate Experience Air Care
✔️ Hajformázó kerámia felülettel
✔️ 8 hőmérséklet a 130 – 200 °C tartományban
✔️ 30 másodperc alatt felmelegszik
⭐ 92 %50000 Ft Alacsony ár
5.BaByliss PRO Curling Iron 2269TTE
✔️ Ezüstszínű Titanium Tourmalin kerámia bevonat
✔️ 5 hőmérséklet fokozat 140 – 220 °C
✔️ 30 másodpercen belüli azonnali felmelegedés
⭐ 90 %34000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon hajsütővasat

Minőségi hajsütővas, néhány perc idő és egy kis gyakorlás – nem kell sok ahhoz, hogy tökéletes, profi hullámokat kapjon. Akár lezser hullámokat szeretne a munkába, akár játékos retró hullámokat egy esti randira, vagy egyszerűen csak szeretné, ha a haja stílusosnak tűnne, ez a megfelelő hajsütővas segítségével meglepően egyszerű lehet. Ha a legjobb hajsütővasat szeretné kiválasztani, érdemes kéznél tartani a hajtípusra vonatkozó fontos felosztásokat és ajánlásokat. Tegyen fel magának tehát néhány alapvető kérdést a kezdetnél:

 • Száraz hajat szeretne formázni, vagy formázás közben szárítani is szeretné?
 • Egyenletes hullámok, fürtök vagy retró hullámok érdekelik?
 • Rövid vagy hosszú a haja?
 • Finom a haja, vagy durvábbnak tűnik?

hajsütővas

Hajsütővas vagy körkefés hajformázó

Bár első pillantásra nagyon hasonlónak tűnnek, a hajsütővas és a körkefés hajformázó között jelentős különbségek vannak.

A körkefés hajformázó egyesíti a hajsütővas és a hajszárító tulajdonságait. Segítségével egyetlen lépésben formázhatja és száríthatja haját. A körkefés hajformázó feje egyenletesen perforált, és levegő áramlik rajta keresztül, amely szárítja a hajat. A körkefés hajformázó segítségével is elérheti a kívánt frizurát a mindennapokra. A sűrű fürtök, bolyhos hullámok vagy egy ünnepibb frizura (és összességében pontosabb forma) érdekében azonban jobb, ha hajsütővashoz nyúl.

A hajsütővas felülete sima és egyenletesen melegszik fel. Az egyes tincseket fokozatosan tekerje fel a fejre, vagy ha a hajsütővas automatikus tekerési funkcióval van ellátva, a munka nagy részét elvégzi Ön helyett. A hajsütővas szerepe nem az, hogy szárítsa a hajat. Ezért a göndörítést száraz hajon kell végezni, hogy elkerüljük annak károsodását. Ha dús fürtöket, tengerparti hullámokat vagy retró hullámokat szeretne, a hajsütővas a megfelelő választás.

A hajsütővasak alaptípusai alak és eredmény szerint

Hogyan lehetséges, hogy egy hajsütővas természetes fürtöket, nagy hullámokat, de akár úgynevezett finger waves hullámokat is létre tud hozni? A válasz egyszerű – többféle hajsütővas létezik, és elsősorban a hajsütővas fej formája alapján különböztetjük meg ezeket. Ugyanis a fej formája/alakja határozza meg az egyes tincsek kapott formáját.

Alap rúd hajsütővas

Az alap hajsütővas feje teljes hosszában azonos szélességű (átmérőjű). Az alap hajsütővasak kaphatók fogóval (fogantyúval, amely a hajtincset tartja) és fogó nélkül is, ahol csak egyenletesen tekeri fel a hajtincset.

Ebben a kategóriában olcsó hajsütővasakat és valamivel jobban felszerelt modelleket is találhat. Ez a fajta hajsütővas viszonylag jól működik, de az eredmény nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog, mivel a hullámok végig egyforma szélességűek, így a frizura időnként természetellenesnek tűnik. Hátránya, hogy a fogó hajlamos a hajszálakat kellemetlenül becsípni.

Kúpos hajsütővas

A természetesebb eredmény érdekében használja a kúpos hajsütővasat. Ahogy a neve is mutatja, a fej formája kúpos – a hajsütővas hegye felé keskenyedik. Nincs fogó, ezért a kúpos hajsütővasakkal való munka nagyobb tapasztalatot igényel.

A kapott hullámok természetesnek tűnnek. A fejnél a hullámok kissé szélesebbek, a haj vége felé folyamatosan keskenyednek, és az egyes tincsek szépen illeszkednek egymáshoz.

Automata hajsütővas

Jelenleg a legkeresettebb hajsütővas típus. Ha még nem jött rá, hogyan kell használni egy klasszikus hajsütővasat, egy automata hajsütővas elvégzi Ön helyett a munka nagy részét. Egyszerűen fésülje ki alaposan a haját, válassza szét a tincseket, és ezeket a tincseket egyenként tegye az automata hajsütővasba. Odabent az feltekeri ezeket, hővel rögzíti, majd elengedi.

Az automata hajsütővas általános kezelése így meglepően egyszerű és gyors. Az enyhe hátránya a magasabb ár. A jó minőségű automata hajsütővasak olyan funkcióval vannak felszerelve, amely a hullámok irányát megváltoztatja a lehető legjobb eredmény érdekében.

Tripla hajsütővas (hajhullámosító)

Ha még nem volt szerencséje tripla hajsütővasat használni, akkor úgy gondolhat rá, mint egy továbbfejlesztett hajkreppelőre, azzal a különbséggel, hogy a hármas hajsütővas hullámokká formálja a hajat (innen a hajhullámosító elnevezés). Míg az előző típusoknál vékony hajtincseket teker a fejre, vagy helyez a hajsütővasba, addig a tripla hajsütővassal fokozatosan halad át a szélesebb hajtincseken, és a „pofák“ minden egyes összenyomásával hullámokat hoz létre.

A tripla hajsütővas fej kialakításától függően lehetnek a hullámok erősen göndörítettek vagy kisebbek és sűrűbbek. Még a fiatal lányok is gyorsan elsajátíthatják a tripla hajsütővassal való munkát. Ezzel trendi retro hullámokat lehet készíteni.

göndör haj

Hajsütővas átmérője vs. hajhossz

Tudta, hogy a hajsütővas kiválasztásakor fontos figyelembe venni a haj hosszát? Ha rövid haja van, a legjobb eredményt egy legfeljebb 20 mm átmérőjű hajsütővas segítségével érheti el. Ezzel szemben – hosszú haj esetén egy legalább 27 mm átmérőjű hajsütővas ideális a lenyűgöző hullámok létrehozásához. Ha ajándékba vásárol hajsütővasat, és univerzális megoldást keres, akkor koncentráljon olyan modellekre, amelyeknek a fejátmérője körülbelül 22-25 mm.

Hajsütővas felület és hőmérséklet-tartomány

Milyen hajsütővasat válasszon finom hajra, hogy ne károsodjon a hőkezelés hatására? És fordítva – melyik hajsütővas alkalmas sűrű és rakoncátlan hajra, amelyet nehéz a kívánt formába hozni? A döntő paraméterek – a hajsütővas felülete, a maximális hőmérséklet és a hőmérsékletszabályozási lehetőségek. Ezek szorosan összefüggnek azzal, hogy a hajsütővas hogyan passzol a hajához, és hogy rendszeres használat mellett károsíthatja-e azt.

Hajsütővas felület

Nem szabad alábecsülni a hajsütővas anyagfeldolgozását. A hajsütővas felülete az, amely közvetlenül érintkezik a hajával, és közvetlen hatással van arra, hogy a hőkezelés hogyan befolyásolja a haj minőségét és egészségét. A leggyakoribb anyagok, amelyekkel találkozhat, a kerámia, a teflon, a titán és a turmalin.

 • Közepesen vastag szálú és jól együttműködő hajhoz jó jelölt a teflon- vagy kerámiafelülettel rendelkező hajsütővas. A teflon és a kerámia jól eloszlatja a hőt, és viszonylag sima.
 • A sűrű és rakoncátlan haj titán felületű hajsütővasakkal szelídíthető meg. Sőt, a titán a magasabb hőmérsékleten is képes működni.
 • Ellenkezőleg – ritka és finom, vékony szálú hajhoz viszont válasszon turmalin felületű hajsütővasat, amely alacsonyabb hőmérsékleten is jó eredményt ad. A turmalin csökkenti a kreppesedést és fényesebbé teszi a hajat.

Hőmérséklet-szabályozás

A haj hőkezelésével kapcsolatban gyakran említik az olyan negatívumokat, mint a túlszárítás, a törékenység és akár az égés veszélye. Ez vonatkozik a hajsütővasakra, hajvasalókra és körkefés hajformázókra.

A göndörítési hőmérsékletet a haj minőségének és a hajszálak vastagságának megfelelően kell megválasztani.

 • Vékony szálú haj esetén a 170°C-os maximális hőmérséklet elegendő.
 • Közepesen vastag szálú haj esetén 170 °C és 200 °C közötti hőmérséklet a megfelelő.
 • Sűrű és rakoncátlan hajhoz erősebb, 220 °C feletti hőmérsékletű hajsütővasra lesz szüksége.

A legolcsóbb hajsütővasak gyakran csak egy hőmérsékleten (180 °C körül) működnek. Ha nem tudja előre, hogyan fog viselkedni a haja, és milyen hőmérsékleten tudja majd formázni, válasszon olyan hajsütővasat, amelynek van hőmérsékletszabályozója, például 170°C-tól 220°C-ig.

A hajsütővasak hasznos funkciói és felszerelése

 • Hideg csúcs – A fej csúcsa hideg vagy legfeljebb langyos marad akkor is, ha a hajsütővas maximális hőfokon van. Ez kiküszöböli a nyak, a fül vagy az arc véletlen megégetésének kockázatát.
 • Üzemkész állapotjelző – Jelzi, ha a hajsütővas készen áll a használatra.
 • Automatikus kikapcsolás üresjárat esetén – Ha elfelejti kikapcsolni a hajsütővasat, az egy bizonyos ideig tartó teljes inaktivitás után (például 30 perc után) magától kikapcsol.
 • Túlmelegedés-gátló funkció – Alapvető biztonsági funkció, amely megvédi a hajsütővasat a károsodástól, a felhasználót pedig a sérüléstől.
 • Hullámok irányának megváltoztatása – Az automata hajsütővasakon jelenlévő funkció. Mindkét irányban képes hullámokat göndöríteni.
 • Ionizáció – A magasabb minőségű hajsütővasakon található felszerelés. Védelmet nyújt a kreppesedés, a túlzott kiszáradás ellen, megakadályozza az elektrifikációt. A haj fényesebbnek tűnik.
 • Gyors felmelegedés – Egy olyan funkció, amelyet különösen a reggeli rohanásban fog értékelni. A hajsütővas fél perc alatt használatra kész.
 • Hőmérsékletzár – Amikor a hajsütővassal a fej körül manipulál, a hőmérsékletet véletlenül át lehet állítani (a haj megégésének veszélye). A hőmérsékletzár opcióval a hőmérséklet a hajnak megfelelően beállítva marad.
 • Védő tok/burkolat – A hajsütővas fejének felülete ne legyen olyan körülmények között, ahol fennáll a karcolás veszélye. Ezért sok hajsütővashoz védő tok vagy védőburkolat tartozik. Ideális esetben a tok hőálló, és a forró hajsütővas tárolására is alkalmas.
 • Akasztóhurok – A műanyag hurok formájában lévő praktikus felszerelés megkönnyíti a hajsütővas tárolását a fürdőszobában, például a tükör melletti kampón.
 • 360°-ban forgatható kábel – Megkönnyíti a hajsütővas különböző szögekben történő kezelését.

Hajsütővasak ára

Mennyit kell fizetni egy minőségi hajsütővasért? A beruházás a használat intenzitásától, a kívánt eredménytől, de a manipuláció/kezelés módjától is függ.

✅ Hajsütővasak 17500 forintig

Ezen az áron többnyire klasszikus hajsütővasakat talál – alap és kúpos. Fókuszáljon a fej átmérőjére, a hőmérséklet-beállítási lehetőségekre és a felhasználói véleményekre, amelyek alapján kiválaszthat egy alkalmas és jól felszerelt hajsütővasat.

✅ Hajsütővasak 17500 és 35000 forint között

Volt már tapasztalata egy olcsóbb hajsütővassal, és szeretné valami jobbal kényeztetni a haját? Rendszeres hajformázásra van szüksége? Ebben az árkategóriában valószínűleg megtalálja a kedvencét. Általában ezek jobb minőségű és funkcionálisan jobban felszerelt hajsütővasak, amelyekkel precíz eredményt érhet el. A kiváló minőségű automata hajsütővasakra és a tripla hajsütővasakra is érdemes odafigyelni.

✅ Hajsütővasak 35000 forinttól

Professzionális eredményt, kiváló teljesítményt és kényelmes használatot vár? Akkor ne hagyja ki az automata hajsütővasak, a forgó hajsütővasak és az innovatív koncepciók kínálatát, amelyek a legigényesebbeket is kielégítik.

A legjobb hajsütővas márkák

Milyen márkákra összpontosítson, ha nem akar melléfogni? Az alábbi listában olyan gyártókat talál, amelyek számos minőségi hajsütővasat kínálnak.

 • Dyson – Prémium kategóriás hajsütővasak, amelyek képességeikkel az igényes és a profi felhasználóknak egyaránt örömet okoznak. Precíziós hajformázáshoz készültek.
 • Philips – Napjaink legfelkapottabb hajsütővasai a jól felszerelt Philips automata hajsütővasak. Könnyen kezelhető, fejlett technológiával a haj védelme érdekében.
 • Rowenta – A Rowenta automata, klasszikus, kúpos és tripla hajsütővasak a népszerű szortimentbe tartoznak. Jó ár/minőség arány.
 • BaByliss – Különböző kialakítású és felszereltségű hajsütővasak nagy választéka. Itt rövid és hosszú hajra egyaránt alkalmas hajsütővasakat talál. Jó megfizethetőség és elégedett vélemények.
 • Remington – A világhírű hajápolási márka bevált hajsütővas választékkal rendelkezik különböző formákban és méretekben. Kiváló értékesítés, jó ár és vásárlói elégedettség.
 • Cera – Ha olyan hajsütővasakat keres, amelyekkel még a fodrászok is jó tapasztalatokat szereztek, ne hagyja ki a Cera márka kínálatát. Az elegáns, teljesen fekete színű hajsütővasak többféle kivitelben kaphatók, minden hajtípushoz.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Dyson Airwrap™ Complete Long HS05
✔️ Dyson V9 digitális motor – percenként akár 110 000 fordulat
✔️ Ionizáló funkció – megszünteti a haj statikus elektromosságát
✔️ 3 légáramsebesség + 3 hőmérséklet-fokozat
⭐ 100 %252000 Ft Alacsony ár
2.Rowenta Karl Lagerfeld Waves Addict CF471LF0
✔️ 6 hőmérsékleti szint a haj típusának és sűrűségének megfelelően
✔️ 4 pozícióbeállítás a különböző frizurák létrehozásához
✔️ Kerámia felület – lehetővé teszi a könnyű formázást
⭐ 97 %27000 Ft Alacsony ár
3.Remington Pearl CI95
✔️ Ultimate kerámiafelület igazgyöngytartalommal
✔️ Digitális LED kijelző, ahol 130 °C-tól 210 °C-ig állítható a hőmérséklet
✔️ 3 méter hosszú, körbeforgó tápkábel
⭐ 94 %15000 Ft Alacsony ár
4.Rowenta CF4310F0 Ultimate Experience Air Care
✔️ Hajformázó kerámia felülettel
✔️ 8 hőmérséklet a 130 – 200 °C tartományban
✔️ 30 másodperc alatt felmelegszik
⭐ 92 %50000 Ft Alacsony ár
5.BaByliss PRO Curling Iron 2269TTE
✔️ Ezüstszínű Titanium Tourmalin kerámia bevonat
✔️ 5 hőmérséklet fokozat 140 – 220 °C
✔️ 30 másodpercen belüli azonnali felmelegedés
⭐ 90 %34000 Ft Alacsony ár