Smart things

A legjobb okosórák (teszt 2024)

legjobb okosórák Sétál, fut, kerékpározik vagy más módon mozog? És szeretné nyomon követni minden aktivitásának a testére gyakorolt hatását? Nem akar lépésszámlálóval futni, nem szeretne kerékpár számítógépet vásárolni, miközben mindez egy eszköz formájában a csuklóján lehet? Az okosórák az utóbbi időben nagy slágerré váltak, amelynek több oka is van.

Az idő felgyorsult, és elérhetővé kell válnunk mindig és mindenhol. Az intelligens órák rugalmasságot és gyors hozzáférést biztosítanak az adatokhoz, megkönnyítve a felhasználók életét és orientálódását az egyre összetettebb világban. A smart technológia az egészségünkről is gondoskodik. Nemcsak az egy nap alatt megtett lépések számát tudja mérni, hanem kiszámítja az elégetett kalóriát és megméri a megtett távolságot.

A smartwatch, ahogy az okosórákat az angolszász világban hívják, sokkal többet tudnak. Ha párosítja őket az okostelefonjával, értesítést küld a bejövő SMS-ekről és e-mailekről, fogadhatja a hívásokat vagy szörfözhet az interneten. Az intelligens órák kihúzhatják Önt a slamasztikából, ha eltéved. A beépített GPS-nek köszönhetően megtalálja az utat bármely sarokból.

A legjobb okosórák (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Apple Watch Series 6
Óralap átmérője: 40/44 mm
Akkumulátor üzemidő: 18 óra (0,75 nap)
Vízálló: 50 m (5 ATM)
Tárhely kapacitása: 32 GB
Kijelző mérete: 1,73" (OLED)
Tömeg: 30,5 g
+ kompatibilitás: iOS
+ smart funkciók itt
5 out of 5 stars (5 / 5)$$$ Alacsony ár
2.Samsung Galaxy Watch 3
Óralap átmérője: 45 mm
Akkumulátor üzemidő: 151 óra (6,29 nap)
Vízálló: 50 m (5 ATM)
Tárhely kapacitása: 8 GB
Kijelző mérete: 1,4" (AMOLED)
Tömeg: 53,8 g
+ kompatibilitás: Android és iOS
+ smart funkciók itt
5 out of 5 stars (5 / 5)$$$ Alacsony ár
3.Samsung Galaxy Watch Active
Óralap átmérője: 40 mm
Akkumulátor üzemidő: 45 óra
Vízálló: 50 m (5 ATM)
Tárhely kapacitása: 4096 MB
Kijelző mérete: 1,1" (AMOLED)
Tömeg: 35 g
+ kompatibilitás: Android és iOS
+ smart funkciók itt
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)$ Alacsony ár
4.Garmin vívoactive 4
Óralap átmérője: 45 mm
Akkumulátor üzemidő: 192 óra
Vízálló: 50 m (5 ATM)
Tárhely kapacitása: 4 GB
Kijelző mérete: 1,4" MIP
Tömeg: 50,5 g
+ kompatibilitás: Android és iOS
+ smart funkciók itt
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)$$ Alacsony ár
5.Apple Watch SE
Óralap átmérője: 40/44 mm
Akkumulátor üzemidő: 18 óra (0,75 nap)
Vízálló: 50 m (5 ATM)
Tárhely kapacitása: 32 GB
Kijelző mérete: 1,78" OLED
Tömeg: 36,2 g
+ kompatibilitás: iOS
+ smart funkciók itt
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)$$ Alacsony ár
6.Fossil Gen 5E
Óralap átmérője: 42/44 mm
Akkumulátor üzemidő: 36 óra (1,5 nap)
Vízálló: 30 m (3 ATM)
Tárhely kapacitása: 4 GB
Kijelző mérete: 1,19" AMOLED
Tömeg: 120 g
+ kompatibilitás: Android és iOS
+ smart funkciók itt
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)$$ Alacsony ár
7.Amazfit GTS 2 mini
Óralap átmérője: 40 mm
Akkumulátor üzemidő: 504 óra (21 nap)
Vízálló: 50 m (5 ATM)
Tárhely kapacitása: -
Kijelző mérete: 1,55" AMOLED
Tömeg: 19,5 g
+ kompatibilitás: Android és iOS
+ smart funkciók itt
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)$ Alacsony ár
8.Xiaomi Amazfit T-Rex
Óralap átmérője: 33 mm
Akkumulátor üzemidő: 1 584 óra (66 nap)
Vízálló: 50 m (5 ATM)
Tárhely kapacitása: -
Kijelző mérete: 1,3" AMOLED
Tömeg: 58 g
+ kompatibilitás: Android és iOS
+ smart funkciók itt
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)$ Alacsony ár

Nem is óra, inkább egy elektronikus eszköz

Noha az első pillantásra az okosórák klasszikus órának tűnnek, nincs sok közös bennük. Gyakorlatilag ez egy elektronikus eszköz, teljes értékű operációs rendszerrel, érintőképernyővel és sok más funkcióval, amelyek közül az egyik méri és megjeleníti az aktuális időt.

Gyártási koncepció szempontjából inkább okostelefonhoz hasonlít, de bizonyos korlátozásokkal kell számolni az eszköz mérete és az alacsonyabb feldolgozási teljesítmény miatt. A nagy előnye az, hogy még alacsonyabb áron is kapható egy viszonylag jó eszköz, így a legjobb okosóra, amely átsegíti az élet buktatóin, ugyanannyi pénzbe kerülhet, mint a klasszikus mechanikus testvére. Magasabb árat fizet a kifinomultabb formatervezésért.

A külalak elemzésével kezdjük meg az okosórák értékelését, amelynek köszönhetően könnyebben megválaszolja a kérdéseket, hogy melyik a legjobb modell, melyik a legszebb női okosóra, vagy hová tart az intelligens órák jövőbeni fejlődése. A teszt segítségével, amely feltárja ennek az elektronikus eszköznek a legújabb modelljeit, kiválaszthatja a pénzügyi szempontjából legmegfelelőbb okosórát, amely jól illeszkedik Önhöz és megfelel igényeinek.

smartwatch

Hogyan válassza ki az okosórát?

Az a feladata, hogy okosórát válasszon magának vagy családtagjának? Vagy egy jó barátjának szeretné érdekes ajándékként adni? Segítünk, hogy mire figyeljen, mely paramétereket vegye figyelembe vásárláskor, és ezzel egyidejűleg felfedünk néhány újdonságot, amelyek megmutatják ennek az elektronikai darabnak a lehetséges jövőbeni irányát.

 • Órák dizájnja és anyaga

A minőségi okosórák kiválasztásakor legtöbbünk először a dizájnját veszi észre. És a gyártók ezt nagyon jól tudják. Ezért a legdrágább modellek dizájnja rendkívül kifinomult, és a potenciális vásárló esztétikai és futurisztikus érzékeit célozzák meg. A piacon olyan kerek órákat találhat, amelyek hasonlítanak a klasszikushoz, és érdekesebb négyzet alakúakat, amelyek esetében nemcsak a dizájn, hanem a kényelmes vezérlés is fontos. Az intelligens óra megjelenése nemcsak a számlap alakját jelenti, hanem a kijelzés típusát is, amelyet könnyen meg lehet változtatni és beállítani az Ön igényei szerint.

Az óra kinézetét és a teljes benyomást róla jelentősen befolyásolja az alkalmazott anyag, amelyből maga az óra és annak szíja készül. A legtöbb olcsóbb modell műanyagból vagy szilikonból készül, amely felülmúl más anyagokat a könnyű súlyával és tartósságával. Főleg sportórákhoz használják. A drágább, főleg fémből vagy rozsdamentes acélból készült típusok nehezebbek és kevésbé kényelmesek viseléskor, de ezt ellensúlyozza a tartóssága.

A legtöbb modell kapható férfi és női változatban is, de ezek nem különböznek jelentősen. Egyes modellek női változatai kellemesebb színekkel rendelkeznek, mint a fekete vagy szürke férfi változatok, különben nincs jelentős különbség. Funkciók szempontjából mindkét változat azonos.

A nemek szerinti felosztásnál fontosabb a kivitelezés szerinti felosztás. Vannak, akik az okosóráktól elsősorban a test paramétereinek funkcionalitását és mérését igényli, mások azok kinézetére és az általános benyomásukra összpontosítanak. E két domináns csoport számára minden bizonnyal jó lehetőség az órák sport- vagy elegáns kategóriákból történő kiválasztása.

okosórák

 • Kijelző és vezérlés

Az óráknak általában mechanikus vezérlése van az oldalsó gombokkal. A legtöbb funkció azonban érintésérzékeny működést igényel a kijelzőn, amelyeknek magas követelményeknek kell megfelelni. Sötétben és napsütéses napon is olvashatónak kell lennie, azaz nagy fényerővel és kontraszttal kell rendelkeznie. Jelenleg 2 típusú kijelzővel találkozhatunk:

Az olcsóbb, de kellően magas minőségű IPS (In-Plane Switching) technológia viszonylag szolid fényerővel és látószögekkel rendelkezik, ennek gyenge oldala a teljes fekete megjelenítésének képtelensége. Manapság a legjobb és legdrágább AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) technológia, amely kitűnik az összes szín kiváló megjelenítésében, beleértve a fekete színt, valamint a kiváló látószög és a fényerő, de hátránya a magas áron kívül a magasabb energiafogyasztás is. A legjobb intelligens órák kijelzője általában (AM) OLED technológiával rendelkezik.

Következtetés: Az okosórák esetében nem vesszük tekintetbe a kijelző felbontását és struktúráját, mint az okostelefonoknál, hanem főleg az elegendő fényerő és kontraszt érdekel minket, hogy a kijelző napon- és félhomályban is jól olvasható legyen.
 • Akkumulátor üzemidő

Paradox módon hosszabb akkumulátor üzemidővel az olcsóbb típusú okosórák büszkélkedhetnek. Ez elsősorban az alacsonyabb minőségnek és ezért a kijelző kisebb fogyasztásának, valamint a kevesebb funkciónak köszönhető, amelyek energiát fogyasztanának. A legegyszerűbb intelligens óra néhány napot vagy hetet is kibír egyetlen töltéssel, míg a funkciókban gazdag modell, amelyet széles körben használ, 12 óránként feltöltést igényelhet.

Természetesen az akkumulátor töltésenkénti üzemideje elsősorban az akkumulátor kapacitásától függ, amely a hagyományos okosóráknál körülbelül 300 mAh. Ez az érték többé-kevésbé semmitmondó. Leginkább az eszköz tevékenységétől és használatától függ. Minél aktívabban használja az óráját, annál gyorsabban veszíti el az akkumulátor az energiáját.

Például a kijelző gyakori kontrolálása és megvilágítása, az óra használata a telefon helyett, a gyakori használat a sporttevékenységek paramétereinek mérésére vagy a nap folyamán nagyszámú riasztás megjelenítése van a legnagyobb negatív hatással az akkumulátor üzemidejére.

Következtetés: Minél egyszerűbb az órája, annál hosszabb az üzemideje egyetlen töltéssel. A használat gyakorisága, a futó alkalmazások száma és a megvilágított kijelző kezelése szintén befolyásolhatja a töltés intenzitását.
 • Operációs rendszer és kompatibilitás

Az okosórák használata indokolt olyan okostelefonnal csatlakoztatva, amely a legtöbbünk tulajdonában van. Az órát a telefonnal leggyakrabban a Bluetooth technológiával párosíthatja. Ennek során meg kell vizsgálni a kompatibilitásukat, pontosabban az operációs rendszer kompatibilitását. Gyakorlatilag 2 operációs rendszerrel találkozhat:

 • WatchOS az Apple-től – ha Apple telefonja van, ez az operációs rendszer szükséges. Sajnos a hátránya a magasabb energiafogyasztás, de kiegyensúlyozva széles körű alkalmazások biztosításával.
 • Android Wear – ez az óra operációs rendszer kompatibilis az Android platformon futó eszközökkel. Hátránya szintén a magasabb energiaigény, amelyet például a Samsung a Tizen saját operációs rendszerével old meg, amelyet az eszközeikbe telepít. Az elérhető alkalmazások portfóliója azonban még nem annyira széles.

Mindkét operációs rendszer nyitott, ami azt jelenti, hogy megváltoztathatók és hozzáadhatók más alkalmazások. Másrészt a zárt operációs rendszerek általában csak egy gyártóra vonatkoznak, az alkalmazások kínálata nagyon korlátozott, és nem változtathatók meg.

Következtetés: Minden óra esetében a vásárlás időpontjában rendelkezésre kell állni az információnak az egyes operációs rendszerekkel való kompatibilitásról. Vásárlás előtt győződjön meg arról, hogy az okostelefonjával kompatibilis okosórát vásárol.
 • Por- és vízállóság

A védettségi fokozat hasonlóan van megadva, mint ahogy az egyéb fajta elektronikánál, IP fokozatban, IPXX formátumban. Az első számjegy a porállóságot, a második a vízállóságot jelzi. A gyakorlatban minél nagyobb az egyes szám, annál ellenállóbb az eszköz. Jelenleg az elektronika legmagasabb szintű védelme az IP69, ami teljes porállóságot és a fröcskölt forró vízzel szembeni ellenállást jelent. Az intelligens órák standard védettségi szintje IP65, azaz teljes porállóság és fröccsenő víz elleni védettség.

 • Érdekes funkciók és alkalmazások

Az okosóráknak számos funkciója van, amelyek miatt megvásároljuk. A sportos típusú embereket különösen érdekli a sporttevékenység mérése, azaz a lépések számának, az elégetett kalória mennyiségének rögzítése, az út hosszának és egyéb paramétereinek rögzítése stb.

A hőmérséklet, a magasság, a nyomás vagy az időjárási adatok mérése az intelligens órák számára természetes.

A kiváló minőségű okosórák emellett GPS navigáció használatát vagy az interneten való böngészést is lehetővé teszik, ám ez az órán a képernyő kis mérete miatt nem nagyon javasolt.

Az okosórák túlnyomó része saját SIM-kártyáján vagy párosított mobiltelefonon keresztül kezdeményez hívásokat. Ugyanez a mód az SMS küldésére és fogadására is használható.

Néhány jobb okosórát még olyan kamerával is felszereltek, amelynek felbontása általában 4 MPx-ig terjed, ami nem dicsőség, és a készített fényképek minősége ennek megfelelő. Érdekes lehetőség lehet, hogy kiváló minőségű okosórát vásárol gyerekeknek, amellyel tulajdonképpen multifunkcionális eszközt kap, és így kielégíti az óra, a kamera és a telefon iránti igényét is. De ha a gyermekei kissé igényesebbek, akkor számoljon vele, hogy az idő múlásával teljes értékű fényképezőgépet vagy fotómobilt kell majd vásárolnia.

A gyermekek számára a legjobb minőségű okosórák a vonzó színes dizájnon kívül a legkisebbjeink biztonságát fokozó funkciókkal is rendelkeznek. Az egyik a GPS-helymeghatározó, amely lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse gyermeke helyzetét méterre pontosan. Kicsit kifinomultabb biztonsági funkció az úgynevezett biztonsági zóna, amely lehetővé teszi, hogy meghatározza azt a helyet, ahol a gyermek általában mozog, és automatikusan felhívja Önt vagy SMS-t küld az óra, amikor áthalad a zónán. Bizonyos típusú gyermek okosóráknál érdekes funkció az SOS gomb, amelyet gyermeke vészhelyzetben megnyomhat, és azonnal kapcsolatba léphet Önnel.

Apple-watch-dock

Okosórák ára

Az árkategória okosóra vásárlásánál valóban szokatlanul széles. Könnyen beszerezhet órát akár 12 000 forintig is, de 120 000 Ft feletti modelleket is. Mire számíthat az egyes árkategóriában? Erre válaszol az okosórákra vonatkozó recenziónk, az árszint függvényében.

 • Okosórák 24000 Ft-ig

Ezen az árszinten is vásárolhat minőségi darabot. Ha elsősorban a kínai gyártókra koncentrál, és nem vásárol órákat a cseh piacról, akkor csak néhány ezret fog kiadni érte. De ne várjon semmilyen dizájn darabot. A legolcsóbb okosórák nem a dizájnról szólnak, hanem mindenekelőtt a maximális funkciókról a minimális áron.

Az órák mellett számos fajta sportkarkötőt talál a kategóriában, amelyek főleg abban különböznek az okosóráktól, hogy elsődleges céljuk az életfunkciók, az alvási idő, a fizikai aktivitás mérése és elemzése. Miközben az óráktól elvárjuk a hívás lehetőségét, SMS küldést és más hasznos funkciókat.

A 24 000 t-ig terjedő árszinten főleg a kínai Xiaomi, Huawei vagy más kisebb márkáktól vásárolhat karkötő és okosóra modelleket.

 • Arany középút a 60 000 Ft-ig terjedő árcédulával

Ebben a kategóriában találjuk a legeladottabb okosórák többségét, amelyek tisztességes ár / teljesítmény aránnyal rendelkeznek. A meglehetősen szolid funkcionalitás mellett meglepheti Önt a kifinomult kivitelezés, nagy akkumulátorkapacitás és érdekes paraméterek is. Természetesen ez a kategória már kétmagos processzorral, 4 GB-os adatmemóriával és Bluetooth, Wi-Fi hozzáféréssel és GPS érzékelővel rendelkeznek. Ebben a kategóriában az akkumulátor kapacitása általában körülbelül 300 mAh. A Xiaomi és a Huawei mellett a dicsőített Garmin és a Samsung is kapható ezen az árszinten.

 • Smartwatch 60 000 Ft felett

Ebben a kategóriában szinte minden gyártó, a Xiaomi, a Huawei, a Samsung vagy a Garmin is képviselteti magát. Ebben a kategóriában az abszolút csúcs az Apple Watch, amelynek ára jóval 120 000 Ft felett van. A várható OLED kijelzőn kívül az Apple 64 bites kétmagos processzort és 16 GB memóriát és normál Wi-Fi, Bluetooth hozzáférést és GPS érzékelőt kínál az órájában. A műszaki felszereltség szempontjából nincs szignifikáns különbség az előző kategóriához képest. Az árkülönbség elsősorban a márka és az első osztályú kivitelezésre való törekvés miatt van, amelynek eredményeit Önnek kell megítélnie.

legjobb okosórák

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mit tehet egy okosóra a gyermekekért, és miért vásárolja meg gyermekének?

A gyerekeknek készült okosórák ugyanúgy, mint például a felnőtt modellek, tele vannak funkciókkal. Ezenkívül olyan funkciókat is tartalmaznak, amelyek növelik a gyermekek biztonságát és vészhelyzetben gyors megtalálásuk lehetőségét. Ezért néhány típusnak van egy SOS gombja, amely megnyomása után az utódja azonnal kapcsolatba léphet Önnel. Valamint a GPS helymeghatározó készüléknek köszönhetően nyomon lehet követni fia vagy lánya aktuális helyzetét. Érdekes funkció az is, hogy meghatároznak egy biztonsági zónát gyermekeik számára, amelyben mozoghatnak, és ha túllépik azt, az óra felveszi Önnel a kapcsolatot.

Hogyan működnek az okosórák?

Az intelligens óráknak kevés köze van a hagyományos órákhoz. Inkább egy intelligens elektronikai termék, amely jellegénél fogva hasonló az okostelefonokhoz. Ezek magja általában egy adatmemóriával rendelkező processzor, és az egész rendszer egy operációs rendszeren fut, amely többé-kevésbé lehetővé teszi a  különböző alkalmazások telepítését.

Mit tud egy okosóra? Miért vásárolja meg?

Az időmérésen és az időmegjelenítésen kívül az okosórák figyelemmel kísérhetik életfunkcióit is, segíthetnek abban az esetben, ha eltéved, hívásokat kezdeményezhet, SMS-t küldhet vagy fényképeket készíthet vészhelyzetben. A legtöbb intelligens óra lehetővé teszi további alkalmazások telepítését a nyitott operációs rendszernek köszönhetően, így a funkciók körét csak a fantáziája korlátozza.

Különböznek a női és a férfi okosórák?

A funkciók szempontjából nem különösebben. Ugyanakkor ugyanazon modell női és férfi változata gyakran dizájnilag eltér, elsősorban a színük szempontjából.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Apple Watch Series 6
Óralap átmérője: 40/44 mm
Akkumulátor üzemidő: 18 óra (0,75 nap)
Vízálló: 50 m (5 ATM)
Tárhely kapacitása: 32 GB
Kijelző mérete: 1,73" (OLED)
Tömeg: 30,5 g
+ kompatibilitás: iOS
+ smart funkciók itt
5 out of 5 stars (5 / 5)$$$ Alacsony ár
2.Samsung Galaxy Watch 3
Óralap átmérője: 45 mm
Akkumulátor üzemidő: 151 óra (6,29 nap)
Vízálló: 50 m (5 ATM)
Tárhely kapacitása: 8 GB
Kijelző mérete: 1,4" (AMOLED)
Tömeg: 53,8 g
+ kompatibilitás: Android és iOS
+ smart funkciók itt
5 out of 5 stars (5 / 5)$$$ Alacsony ár
3.Samsung Galaxy Watch Active
Óralap átmérője: 40 mm
Akkumulátor üzemidő: 45 óra
Vízálló: 50 m (5 ATM)
Tárhely kapacitása: 4096 MB
Kijelző mérete: 1,1" (AMOLED)
Tömeg: 35 g
+ kompatibilitás: Android és iOS
+ smart funkciók itt
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)$ Alacsony ár
4.Garmin vívoactive 4
Óralap átmérője: 45 mm
Akkumulátor üzemidő: 192 óra
Vízálló: 50 m (5 ATM)
Tárhely kapacitása: 4 GB
Kijelző mérete: 1,4" MIP
Tömeg: 50,5 g
+ kompatibilitás: Android és iOS
+ smart funkciók itt
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)$$ Alacsony ár
5.Apple Watch SE
Óralap átmérője: 40/44 mm
Akkumulátor üzemidő: 18 óra (0,75 nap)
Vízálló: 50 m (5 ATM)
Tárhely kapacitása: 32 GB
Kijelző mérete: 1,78" OLED
Tömeg: 36,2 g
+ kompatibilitás: iOS
+ smart funkciók itt
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)$$ Alacsony ár
6.Fossil Gen 5E
Óralap átmérője: 42/44 mm
Akkumulátor üzemidő: 36 óra (1,5 nap)
Vízálló: 30 m (3 ATM)
Tárhely kapacitása: 4 GB
Kijelző mérete: 1,19" AMOLED
Tömeg: 120 g
+ kompatibilitás: Android és iOS
+ smart funkciók itt
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)$$ Alacsony ár
7.Amazfit GTS 2 mini
Óralap átmérője: 40 mm
Akkumulátor üzemidő: 504 óra (21 nap)
Vízálló: 50 m (5 ATM)
Tárhely kapacitása: -
Kijelző mérete: 1,55" AMOLED
Tömeg: 19,5 g
+ kompatibilitás: Android és iOS
+ smart funkciók itt
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)$ Alacsony ár
8.Xiaomi Amazfit T-Rex
Óralap átmérője: 33 mm
Akkumulátor üzemidő: 1 584 óra (66 nap)
Vízálló: 50 m (5 ATM)
Tárhely kapacitása: -
Kijelző mérete: 1,3" AMOLED
Tömeg: 58 g
+ kompatibilitás: Android és iOS
+ smart funkciók itt
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)$ Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új okosórák kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb okosórák.

Add Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..