Smart things

A legjobb powerbankok (teszt 2020)

legjobb powerbankok A powerbankok olyan praktikus eszközök, amelyek képesek feltölteni a telefonunkat vagy a fényképezőgépünket, még akkor is, ha nem használhatunk hagyományos töltőt, vagy pedig a természetben vagy az úton vagyunk, ahol nem tudunk az elektromos áramhoz csatlakozni. Ez egy hordozható akkumulátor (töltő), amely mindig Önnél lehet a retiküljében vagy a kézitáskájában.

Ha megnézi a powerbank ajánlatot, akkor látni fogja, hogy nemcsak márkákban különböznek, hanem a paraméterekben is. Segíthet Önnek a powerbank teszt, amely összefoglalja a piacon a legjobb modelleket. Rendszeresen frissítjük a rangsort, így mindig a legfrissebb információkat kapja.

A rangsorunkba a legjobb powerbankokat választottuk ki, figyelembe véve a híres tesztvállalatok eredményeit, ügyfelek és szakemberek véleményét és természetesen a külföldi hiteles oldalak hasonló rangsorát is tanulmányoztuk. Ezen elemzés alapján olyan termékeket választunk ki, amelyeket mi magunk is megvásárolnánk.

Ezen kívül a teszt a vásárlást segítő tippekkel van gazdagítva. Ha meg szeretné osztani saját megfigyeléseit, csatlakozzon a beszélgetéshez az oldal végén és velünk együtt adjon tanácsot a többieknek.

Teszt – legjobb powerbankok – TOP 6

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.Samsung Power Bank USB-C
Kapacitás: 10 000 mAh
Kimenetek száma: 2
Tömeg: 220 g
Kimenetek: USB-C
5 out of 5 stars (5 / 5)6 790 Ft Alacsony ár
2.AlzaPower Source Quick Charge 3.0
Kapacitás: 20 000 mAh
Kimenetek száma: 3
Tömeg: 471 g
- USB, USB-C
5 out of 5 stars (5 / 5)9 990 Ft Alacsony ár
3.ADATA P20000D
Kapacitás: 20 000 mAh
Kimenetek száma: 2
Tömeg: 450 g
- Dual USB port
5 out of 5 stars (5 / 5)7 590 Ft Alacsony ár
4.Xiaomi Mi Power Bank 2S 10000mAh
Kapacitás: 10 000 mAh
Kimenetek száma: 2
Tömeg: 215 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)5 790 Ft Alacsony ár
5.Epico WIRELESS POWERBANK
Kapacitás: 10 000 mAh
Kimenetek száma: 2
Tömeg: 234 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)11 490 Ft Alacsony ár
6.ADATA PT100
Kapacitás: 10 000 mAh
Kimenetek száma: 2
Tömeg: 285 g
- 2x USB
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)4 890 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a jó minőségi powerbankot?

 • Akkumulátor típusa. A powerbank akkumulátora lehet lítium-polimer (Li-pol) vagy lítium-ion (Li-ion). A lítium-polimer akkumulátorok (Li-pol) gél elektrolitot tartalmaznak folyadék helyett. Vékonyabbak, kisebb súlyúak, ami óriási előny a hordozható akkumulátorok számára. Noha kicsit többet fog fizetni, de ilyen akkumulátorral hosszabb élettartamot kap, és ha nem használja, nem merül le (egy hónapnyi inaktivitás csak kb. 5%-ot merít le). A lítium-ion akkumulátorok (Li-ion) leginkább használatosak a powerbankokban, elsősorban azért, mert olcsóbbak. A fő hátrányuk az, hogy az előző típusnál nagyobb mértékben merül le, ha nem használja. Kétségtelenül jó minőségűek, és ajánljuk is, de ha van választása, jobb, ha a modern Li-pol akkumulátort választja.
 • Kimeneti feszültség (V). Oda kell figyelni a kimeneti feszültségre (Volt; V), hogy tudja, melyik készüléket töltheti fel a powerbankkal. 5 V / 5,5 V feszültség ideális az okostelefonok, autós navigációk, kamerák stb. feltöltésére. A 9 V / 12 V kimeneti feszültség régebbi táblagépekhez, hordozható TV-lejátszókhoz vagy kisebb hordozható italhűtőkhöz használható. A 16 V / 19 V / 21 V feszültségű powerbank notebookok és netbookok számára készült.
 • Méret. A kisebb powerbankok elférnek a retikülben is, általában alacsonyabb kapacitással rendelkeznek, de megbízhatóan feltöltik a telefonját az úton a munkába, ha otthon megfeledkezett róla. A nagyobb hordozható akkumulátorok alkalmasak a töltésre a vonaton való utazáskor vagy valahol a természetben, mivel általában nagyobb kapacitással rendelkeznek.
 • USB kimenetek száma. Egyes powerbankok 2 kimenettel rendelkeznek, így egyszerre két okostelefont tölthetnek. A legegyszerűbb hordozható töltők csak egy USB kimenettel rendelkeznek, némelyek pedig három – néggyel is. Természetesen oda kell figyelni a powerbank kapacitására is.
 • Töltésjelzők és intelligens funkciók. Vásároljon töltésjelzővel és fennmaradó kapacitásjelzővel ellátott powerbakot, hogy megtudja, mikor kell újra tölteni és mennyi energia maradt benne. A Sync Charge funkció hasznos lehet; feltölti a powerbankot és a hozzá csatlakoztatott egyéb eszközöket is.
 • Merítsen ihletet. Segíthet például a powerbank teszt, olvassa el a véleményeket, és nézze meg, az emberek mit vásárolnak és mennyire elégedettek. A valódi hivatkozások megakadályozzák a rossz vásárlást.

Hogyan kell megfelelően kiválasztani a powerbank kapacitását?

Röviden és a lehető legegyszerűbben: nézze meg az adott powerbank megadott kapacitását, és szorozza meg a számot 0,7-tel – az így kapott szám a powerbank valódi hasznosítható kapacitása. Az okostelefon kapacitásától függően tudni fogja, hogy a powerbank csak egy töltéshez elegendő-e, vagy akár 3x is feltöltheti vele az okostelefonját vagy strapatelefonját.

Becslés szerint a powerbank kapacitásának mintegy 70%-át tudja felhasználni.

Mennyi idő alatt töltődik fel a powerbank?

Az 1000 mA / h kimenet azt jelenti, hogy egy óra alatt 1000 mA töltődik be – egy ilyen powerbank 2000 mA-es kapacitással körülbelül két óra alatt (2 és 2,5 óra között) töltődik fel teljesen. Az 500 mA / h powerbank kb. 4 óra alatt töltődik fel, ha az akkumulátor kapacitása 2000 mA.

Mire figyeljen a powerbank kiválasztásakor?

 • Vegye figyelembe az USB kimenetek számát. Válassza azokat, amelyek két vagy több USB kimenettel rendelkeznek. Különösen előnyös ez azok számára, akik aktívan több eszközt használnak. Természetesen, ha több eszközt szeretne feltölteni, akkor nagyobb teljesítményű powerbankra van szüksége.
 • Választhat az akkumulátor típusa szerint is. Két típusról beszélünk: Li-ion és Li-pol.

Li-ion akkumulátor:

Előnyei:

 • az ár és a minőség aránya
 • hosszú élettartam

Hátránya:

 • nagyobb méret

Li-pol akkumulátor:

Előnyei:

 • nagy kapacitás
 • kisebbek, mint az első típus

Hátránya:

 • drágább

 

 • Anyag, súly, vízállóság. Ezek a tulajdonságok szintén fontosak. Itt vegye figyelembe a saját igényeit. Míg valakinek minél nagyobb kapacitásra van szüksége, mások valami könnyű, de ellenálló dolgot akarnak. Például, ha gyakran megy a túrázni, egy nehéz powerbank csak teher lenne az Ön számára. Ehhez inkább válasszon olyan anyagút, amely bírja az ütődéseket. Vízálló powerbankra sincs szüksége minden felhasználónak.
 • Vegye figyelembe a powerbank feltöltését. A powerbankok elektromos hálózaton vagy kis szolár paneleken keresztül tölthetők fel. A microUSB porton keresztül egyszerűen és gyorsan fel tudja tölteni a powerbankot. A hosszú kirándulások, túrázások szerelmeseinek azonban a napenergiával való töltés a legmegfelelőbb. A piacon találhatók szolár powerbankok is, ezek kisebb teljesítményűek, de beépített panelekkel rendelkeznek. Azonban ez inkább egy kiegészítő a készülékhez.

Mit kerüljön el?

Kerülje el azt a hibát, hogy a készüléket csak azért vásárolja meg, mert olcsó. A powerbank esetében az ár a készülék minőségét jelzi. Vásároljon jobb minőségű (bár drágább) készüléket.

Csak ellenőrzött gyártóktól vásároljon powerbankot. Így elkerüli azt a problémát, hogy az olcsó powerbankok belsejében nem megfelelő akkumulátorok találhatók.

Ügyeljen rá, hogy a powerbank ne érje el a 40-60 Celsius-fokot. Ez csökkenti az élettartamát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak.

Ha az akkumulátort hosszabb ideig nem kívánja használni, akkor a powerbank kapacitása 40-50% legyen. A nagyon alacsony vagy nagyon magas kapacitás csökkenti az akkumulátor élettartamát.

Segített Önnek ez a powerbank teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani egy minőségi powerbankot, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező.

Add Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..