Szépség és kozmetika

A legjobb önbarnító krémek (teszt 2024)

önbarnító krémek A gyönyörű, ragyogó barna bőr sok nő (és férfi) álma. Mindazok számára, akik szeretnének meglepetést okozni ebben az évben vonzó, kockázatmentes barnulásukkal, a 7 legjobb önbarnító krémet választottuk ki 2024-ra.

Nyáron, a napon történő napozás nem mindig az elképzelésnek megfelelően alakul, itt-ott ragyogó halvány foltok lehetnek, vagy pedig „póló és rövidnadrág” szerinti lebarnulás. Ezekhez még leégett vállak és hát, vagy akár a napallergia is hozzájöhetnek. Nem szabad elfelejteni, hogy a napsugárzás káros mellékhatása az ultraibolya sugárzás (UV), amely nem csak a bőr barnulását okozza, hanem kiváló minőségű napvédelem nélkül a bőr mély szerkezeteinek visszafordíthatatlan változásáért és öregedéséért is felelős.

Az önbarnító krémek recenziója biztonságos termékeket mutat be garantált eredményekkel. Ha követi az alapvető eljárásokat, az eredménytől több mint boldog lesz. Értékelje bőrének minőségét, mielőtt önbarnító terméket vásárolna. Akné problémái vannak? Érzékeny a bőre? Nagyon világos a bőrszíne? A minőségi önbarnítók kínálatában mindenki megtalálhatja a sajátját, amely megfelel neki.

Az összes fontos információ az önbarnulás folyamatáról, arról, hogy mi történik a bőrrel ezen eljárás során, és milyen szabályokat kell betartania, a cikk második felében található praktikus útmutató tartalmazza. Merítsen ihletet, és élvezze ezt a nyarat (és a többi évszakot) ragyogó barna és hidratált bőrrel.

A legjobb önbarnító krémek

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Biotherm Aqua-Gelée Autobronzante
önbarnító szérum arcra⭐ 100 %13200 Ft Alacsony ár
#2St.Tropez Self Tan Express
gyorsan felszívódó önbarnító hab a fokozatos barnulásért⭐ 100 %15400 Ft Alacsony ár
#3Vichy Capital Soleil
hidratáló önbarnító krém arcra és testre⭐ 99 %8000 Ft Alacsony ár
#4St.Tropez Self Tan Purity
önbarnító hab testre⭐ 98 %11500 Ft Alacsony ár
#5Uriage Bariésun Thermal Mist Self-Tanning
spray testre testre és arcra⭐ 97 %6 000 Ft Alacsony ár
#6Collistar Self Tanners
önbarnító dúsított termék arcra⭐ 95 %10700 Ft Alacsony ár
#7Ziaja Cupuacu
önbarnító testápoló tej⭐ 93 %1800 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon önbarnító krémet?

Először beszéljünk arról, hogyan működik az önbarnulás, és miért biztonságos kozmetikai eljárás már több mint 30 éve. Eláruljuk Önnek, hogy mit kell tennie a szép barna bőr fenntartásához, hogyan kell felkészíteni a bőrt az önbarnító krém felvitelére, és hogyan lehet megelőzni a fürdőszobában vagy a textiltermékekkel kapcsolatos baleseteket, amelyek már a hallottak alapján elriasztják az önbarnítótól. Csakúgy, mint a szokásos napozás, az önbarnulás is időbe telik, a kezdetnek elegendő, ha összpontosít rá néhány percig. Csináljuk!

legjobb önbarnító krémek

Mit jelent az önbarnulás?

A napsütésben vagy a szoláriumokban való gyakori napozás ártalmassága mindenki számára már ismert. A bőr korai öregedése, magas pigmentáció, napégés és bőrrák előfordulásának évről évre történő növekedése.  Ezért készítettük el a legjobb napozókrémek választékát, amelyek hatékony UVA és UVB szűrőket tartalmaznak, és jelentősen meghosszabbítják azt az időt, amelyet biztonságosan eltölthet a napfényben vagy a vízben.

Az önbarnító krémek más elven működnek, nem nyújtanak védelmet a nap ellen, mert ezek hatóanyagai a bőr felső rétegében lévő keratin aminosavakkal reagálnak, és ez okozza a fokozatos barnulást. Valamennyi hatóanyag a DHA – dihidroxi-aceton tartalmán alapul, amely nem hatol a bőrbe, és ezért semmilyen módon nem változtat a szerkezetén. Jelentős káros hatásai nem ismertek, és évtizedek óta használják a kozmetikai gyakorlatban. A DHA egy cukor alapú anyag, bőrrel érintkezve úgynevezett Maillard reakció alakul ki, amely megegyezik a kenyér sütésénél vagy a cukor karamellizálásánál előforduló reakcióval.

Az önbarnulás tehát eltér a klasszikus barnulástól, csak a legfelső bőrsejteket érinti, amelyek néhány naponta megújulnak. Ez azt jelenti, hogy a bőrsejtek cseréjével a barnaság is el fog tűnni, és az önbarnító terméket újra fel kell vinni. Ez a bőr tónusának esztétikai szépítése, mellékhatások nélkül (kivéve a terhes nőket és a cukorbetegeket, akiknek el kell kerülni az önbarnítást). Ügyeljen arra, hogy a DHA ne kerüljön érintkezésbe a nyálkahártyákkal (szem, orr, szájüreg) és nyílt sebekkel.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen egy minőségi önbarnító termék?

  • Természetes fokozatos barnulást biztosít – tonizálhatja a bőrt és fokozhatja az intenzitást. A hófehér bőrrel rendelkező személy estéről reggelre nem válhat természetellenes „mulattá”.
  • Nem csíp, nem okoz viszketést, minden bőrtípusra alkalmas, beleértve az érzékeny bőrt is.
  • Hidratálja és védi a bőrt az öregedéstől – pl. tartalmaz természetes olajokat, vajakat, E-vitamint, nyugtató aloe verát, …
  • Felvitelkor tudja, hová kente a bőrre a krémet / spray-t – mivel fehér vagy enyhén barna, akár kávészínű filmet hagy, amely egy idő után felszívódik (vagy le kell mosni, a terméktől függően).
  • Néhány nap múlva és egyenletesen elhalványul a bőr, mivel a bőr sejtjei megújulnak, és az elhalt sejtek mosakodással eltávolítódnak. Azok a helyek, amelyek leginkább igénybe vannak véve, és amelyek ki vannak téve a verejtéknek, gyorsabban elhalványulhatnak.

A bőr előkészítése önbarnítás előtt

Körülbelül 24 órával az önbarnító termék felvitele előtt használjon egy hámlasztó terméket, hogy eltávolítsa az öreg és elhalt bőrsejteket. Ezenkívül feltétlenül távolítsa el a szőrszálakat (különösen azokon a helyeken, ahol szokta borotválni a testét). Ügyeljen arra, hogy ne irritálja, vagy ne sértse meg a bőrt. Kezelje a száraz és leginkább igénybe vett bőrfelületeket hidratáló testtejjel – különösen a bokát, a térdet és a könyököt.

Önbarnító termék alkalmazása

Vichy Idéal Soleil CapitalAmint az önbarnító termékek recenziójából már rájött, ezek különféle formákban vannak – krémek, testtejek, spray-k, könnyű habok. Az alkalmazás azonban nagyon hasonló – az alap a test bőrének egyenletes lefedése. Tegyen szabaddá fél órát, készítsen elő régi törölközőket és laza ruházatot.

Az önbarnító termék felvitelét a bokánál kezdje és fokozatosan haladjon felfelé. Először fedje le a leghalványabb bőrfelületeket, és fejezze be az alkalmazást a kezén és a nyakán, amelyek a leginkább ki vannak téve a napnak, és ezért nem várható, hogy teljesen kifehérednek, mint például a comb.

Nagyobb figyelmet szenteljen a szárazabb bőrfelületekre és a látható ráncokkal rendelkező testrészekre (dekoltázs, nyak) – itt különösen fontos az önbarnító krém alapos eloszlatása. A krémnek a hasra történő felvitele után nem szabad meghajolni, amíg a krém fel nem szívódik. Ez megakadályozza az önbarnító szer felhalmozódását a hajlatokban.

Használat közben viseljen kesztyűt, hogy ne lepje meg Önt a narancssárga tenyér és az ujjak közötti hajlatok. Várja meg, amíg a készítmény nagy része beszívódik a bőrbe. Ez alatt az idő alatt ne öltözködjön, ne törölközzön, ne üljön le vagy feküdjön le az aktív réteg letörlődősének elkerülése érdekében.

Ha már látja a test fehéren maradt területeit, javítsa ki egy vékony réteg önbarnító termékkel. A magasabb barnító intenzitás elérése érdekében alkalmazzon önbarnító terméket több napon keresztül egymás után.

A réteg, amelyet felvitt nem állandó, mivel a bőrsejtek cserélődnek, a barnulás fokozatosan eltűnik, ezért legyen óvatos hosszú forró zuhanyokkal, borotválkozással vagy hámlasztással. Az önbarnító bevonat megújítását átlagosan 5–7 naponként kell megismételni.

Foltok, narancssárga árnyalat, gyors lemosódás és egyéb negatívumok – hogyan lehet elkerülni őket?

Ez nem ideális néhány önbarnító termék esetén. Ha bronzosítót tartalmaznak, megszínezheti a világos ruházatot és az ágyneműt, valamint ha vastag réteget visz fel, akkor másnap reggel „narancsként” ébredhet. Az olcsó termékek esetén nem szokatlan, hogy gyorsan lemosódnak, amely eltántoríthatja Önt a következő alkalmazástól.

Elsősegélyként használhat szódabikarbonát elkeverve egy kis vízzel, fogkrémet vagy citromlevet a foltok ellen. Vigyázzon, hogy ne kerüljön más helyekre, mert lemossa a barnult réteget.

A sárga vagy narancssárga színt a túl vastag réteg okozhatja. Nem kell megijedni, a finom természetes bőrradír és a hosszú forró zuhany alkalmazásával megszabadulhat legalább a felétől.

Néhány önbarnító terméknek, különösen az olcsó termékeknek, néhány száz forintért előfordulhat, hogy kellemetlen szaga van. Ez a szag hasonló a használt zokni, fém, nedves kutyaszőr szagához  – el lehet képzelni, hogy nem kellemes. A DHA és a bőr reakciója során alakul ki. De ezt a szagot ne takarja el parfümmel vagy izzadásgátlóval. A bőrön a kölcsönös reakció után nem szép foltok képződnek. Egyszerűbb a helyiséget kiszellőztetni és nyitott ablaknál aludni.

Összefoglalva:

Az önbarnítás időt, türelmet, rendszerességet igényel, és különös a praktikus és jó minőségű önbarnítót. Nagyon szép árnyalatot adhat a testének, egész évben aranybarna színben ragyoghat, vonzónak érezheti magát, és még optikailag karcsúsítja a lábát is.

A készítmények nem károsak a bőrre, és mindenekelőtt nem okoznak olyan bőrkárosodást, mint például az UV-sugárzás. Ne feledje azonban, hogy az így lebarnult bőr sem védett a napfénytől, és a fényvédő termékek használatának továbbra is természetesnek kell maradni, ha a napon tartózkodik.

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Biotherm Aqua-Gelée Autobronzante
önbarnító szérum arcra⭐ 100 %13200 Ft Alacsony ár
#2St.Tropez Self Tan Express
gyorsan felszívódó önbarnító hab a fokozatos barnulásért⭐ 100 %15400 Ft Alacsony ár
#3Vichy Capital Soleil
hidratáló önbarnító krém arcra és testre⭐ 99 %8000 Ft Alacsony ár
#4St.Tropez Self Tan Purity
önbarnító hab testre⭐ 98 %11500 Ft Alacsony ár
#5Uriage Bariésun Thermal Mist Self-Tanning
spray testre testre és arcra⭐ 97 %6 000 Ft Alacsony ár
#6Collistar Self Tanners
önbarnító dúsított termék arcra⭐ 95 %10700 Ft Alacsony ár
#7Ziaja Cupuacu
önbarnító testápoló tej⭐ 93 %1800 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új önbarnító krém kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Talán az Ön véleménye segít másoknak egy minőségi önbarnító krém kiválasztásában a piacon.