Elektronika

A legjobb PC játékok (recenziók és teszt) 2024


Már rég elmúltak azok az idők, amikor a számítógépes játékokat játszókra úgy néztek, mint a bunkókra, akik nem ismernek más társadalmi tevékenységet. Ma a PC játékokkal töltött idő teljesértékűen eltöltött szabadidőnek van tekintve, ami egyes kutatások szerint jelentős potenciállal rendelkezik az agy kognitív tulajdonságainak erősítésére és a stressz enyhítésére. Ez a választási útmutató bemutatja a piacon jelenleg megtalálható legjobb PC játékokat. Ezek bevált címek, amelyek akciójukkal, grafikájukkal, stratégiájukkal vagy realitásukkal megragadják és felkeltik a figyelmét.

Megpróbáljuk megismertetni Önökkel az egyes játékműfajokat, azok célját és formáját. A számítógépes játékok világában nincs pontos vagy szigorú meghatározás, de egyes játékok a műfajukhoz hűek, mások többet is metszhetnek. Ha Ön tapasztalt játékos, akkor rendelkezhet saját rendszerrel, és nem fog egyetérteni az összes általunk előterjesztett információval. Célunk, hogy alapvető információkat nyújtsunk azoknak a vásárlóknak, akik számára a PC játékok világa még ismeretlen, de nem akarnak a választássukkal teljesen melléfogni. El tudja képzelni, hogy egy fiatal sportolónak ajándékba vegyen egy nehezebb logikai stratégiát? A versenyszellemük miatt minden bizonnyal jobban fog tetszeni nekik a licenccel ellátott sportjáték legfrissebb kiadása.

A jó értékelést kapott ​​játékok rangsora mellett alapvető válaszokat is adunk a legfontosabb kérdésekre. Mi a különbség az „indie“ és az „AAA“ játék között? Mi az RPG, MMORPG? Jobb befektetni egy játékkonzolba, vagy frissíteni a számítógépes berendezéseket a játék paramétereihez? Mivel bizonyos esetekben a számítógépes játékba való befektetés néhány ezer forintnál kezdődik, gondosan nézze át a PC játékok tesztjeit és recenzióit, ahol a valós tapasztalatok alapján gyorsan megtudhatja az előnyöket és hátrányokat.

A legjobb PC játékok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Red Dead Redemption 2: Ultimate Edition
PC játék: elektronikus licensz
Műfaj: akció
Korhatár: 18 éves kortól
5 out of 5 stars (5 / 5)29000 Ft Alacsony ár
2.FIFA 22
PC játék: dobozos változat
Műfaj: sport
Korhatár: 3 éves kortól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)18800 Ft Alacsony ár
3.Horizon: Zero Dawn - Complete Edition
PC játék: elektronikus licensz
Műfaj: akció
Korhatár: 16 éves kortól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)26700 Ft Alacsony ár
4.F1 2021
PC játék: dobozos változat
Műfaj: szimulátor és versenyzős
Korhatár: 3 éves kortól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)19300 Ft Alacsony ár
5.Far Cry 5
PC játék: dobozos változat
Műfaj: akció és fps / lövöldözős
Korhatár: 18 éves kortól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)6800 Ft Alacsony ár
6.Farming Simulator 22
PC játék: elektronikus licensz, Steam kulcs
Műfaj: szimulátor
Korhatár: 3 éves kortól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)14000 Ft Alacsony ár
7.Deathloop
PC játék: dobozos változat
Műfaj: kaland
Korhatár: 18 éves kortól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)18800 Ft Alacsony ár
8.Sniper: Ghost Warrior Contracts 2
PC játék: dobozos változat
Műfaj: akció
Korhatár: 18 éves kortól
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)9900 Ft Alacsony ár
9.Assassins Creed Odyssey
PC játék: dobozos változat
Műfaj: akció és kaland
Korhatár: 18 éves kortól
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)5900 Ft Alacsony ár
10.Euro Truck Simulator 2
PC játék: dobozos változat
Műfaj: szimulátor
Korhatár: 3 éves kortól
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)4100 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon PC játékot

Nehéz feladat lehet egy olyan számítógépes játék kiválasztása, amelynek a cselekménye magával ragadja, és úgy leköti, hogy elfelejti regisztrálni az időt. Nagyszámú bevált régebbi cím van, és sok újdonság érkezik minden szezonban. Honnan lehet tudni, hogy melyik lesz a megfelelő az Ön számára? Mit kell figyelembe venni, amikor játékot vásárol a fiának, barátjának vagy férjének?

Számos kulcsfontosságú szempontot kell figyelembe vennie. A következő bekezdések a legfontosabbakról fognak szólni.

Milyen játék hardver áll a rendelkezésre?

Mielőtt belekezdenénk a fő játékműfajokba, nézzük meg a választékot gyakorlati szemmel. Vásárol egy csúcsminőségűen kidolgozott PC játékot, de végeredményben nagyon kiábrándító lehet, mivel a hardvere nem felel meg a követelményeknek. Minden játék csomagolásán egyértelműen fel kellene, hogy legyen tüntetve, milyenek a minimális hardverkövetelmények, amelyeknél akadozás, lefagyás nélkül, tökéletes reakciókkal és nagy játékélményt jelentő felbontásban játszhat.

Ha otthon egy régebbi számítógépe van, akkor frissítést igényel legalább a RAM, processzor, grafikus kártya szintjén. Egy ilyen fejlesztés nem ingyenes. Ezért, ha korlátozások nélkül szeretne játszani számítógépén vagy laptopján, tekintse meg az asztali játék számítógépek és játék laptopok kínálatát, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy megfeleljenek a jelenlegi legigényesebb játékok követelményeinek is.

Hol tölti legszívesebben a szabadidejét?

Bár inkább a számítógépes játékokra koncentrálunk, az aktuális játékokat különböző platformokon játszhatja. Hatalmas számú játék szerezhető be online, például a Steam programon keresztül, amely a játékok online rendelésére, letöltésére és játszására szolgál. A játék klasszikus módon megvásárolható fizikai CD / DVD formájában, és nem függ az internetkapcsolat minőségétől vagy tartományától. Nem szabad kihagyni azokat a játékokat sem, amelyeket nagyszerű játszani az Xbox és a Playstation játékkonzolokon. Az okostelefonok fellendülésével, valamint a kijelző és a teljesítmény egyre növekvő minőségével érdekes játékokat játszhat még a buszmegállóban várakozás közben is. Mindazonáltal mindegyik lehetőségnek megvannak a sajátosságai a játék terével és hosszával kapcsolatban. Mit jelent ez?

  • Játszás játékkonzollal – Ha tetszik Önnek a gondolat, hogy a játékidőt a kanapén a TV előtt töltheti el, akkor a konzol jó választás. Xbox vagy Playstation szükséges. A játékvezérlő kevésbé terheli a kéz izmait, és a játék során bármikor megváltoztathatja a pozícióját. Vigyázzon, hogy játékszenvedélye miatt ne hanyagolja el a barátnőjét, aki inkább elhagyja a nappalit, mint hallgatja a kiáltozásokat (és néha a szitkozódásokat).
  • Játszás hordozható elektronikán (okostelefon, táblagép) – A mobileszközök gyakorlatilag bárhol lehetővé teszik a játszást. Különösen olyan helyzetekben, amikor unatkozik, és szeretné, ha az idő gyorsabban telne. A hosszabb játékhoz azonban nem praktikusak – elfárad a szem, megfájdulnak az ujjai és a nyaka, és az akkumulátor gyorsan lemerül miatta.
  • Játszás számítógépen – Ha inkább az asztal kényelmét részesíti előnyben, és billentyűzettel és egérrel irányítja a játékot, akkor a számítógépes játék az Ön számára készült. Bezárkózhat a szobába, felvehet egy játék fejhallgatót, és megfeledkezhet a valóságról anélkül, hogy zavarná a háztartás többi tagját. Játszhat órákat (éjszakákat). Keressen játékokat az Ön által használt számítógépes platformon – legyen az Mac, Windows vagy Linux.

A PC játékok alapvető műfajai

Akciójátékok

A fő motívum a harcos akció, ezért az akciójátékok játékos közönsége többnyire felnőtt korú. Lehet katona, mutáns, a világ megmentője. Ezen a kategórián belül számos különböző játékcím közül lehet választani, amelyek régóta a legkeresettebbek közé tartoznak: GTA, Mafia, Assassin’s Creed, Battlefield, Far Cry, Call of Duty, Hitman, Silent Hill, Left 4 Dead. Ebben a műfajban több alkategória van:

  • First Person Shooter, azaz a belső nézetű lövöldözés – A játék menetét mintha saját szemével látná. Látja a saját kezét és a fegyvert, de az alak arcát csak a tükör vagy ablak visszatükröződésében fogj látni.
  • Third Person Shooter, azaz lövöldözés harmadik személy szemszögéből – Látja egész karakterét. A „kamera“ a főszereplő mögött mozog.
  • Stealth (lopakodó) akció – Olyan játék, ahol a főszereplőnek titokban kell maradnia, és lesből kell támadnia. Néha a játék célja az ellenségek meggyilkolása, máskor egyáltalán nem tudhatnak Önről.
  • Survival (túlélési) horror – A játék célja a túlélés és a menekülés. Csak minimális felszerelés áll rendelkezésére, gyakran rejtőzködik a játékban, általában nincs esélye megnyerni a harcot, ezért a menekülést választja. A feszültséget megsokszorozza a komor hangulat és a hanghatások.

Stratégia / Stratégiai játékok

Ezek azok a játékok, amelyekben bányásznak és nyersanyagokat, készleteket szereznek, erődítményeket építenek és folyamatosan fejlesztik egységeiket, hogy esélyük legyen az ellenséges erők elleni védekezésre. Az Ön feladata a kör elején megadott feladatok elvégzése. Új civilizációt építhet, hadsereget vagy robothordát képezhet. A leghíresebbek közé tartozik a Minecraft, a Command and Conquer, az Age of Empires, a World of Warcraft, a Starcraft, de a Sim City is.

RPG (Role Playing Games)

Ez a három betű az angol Role Playing Games kifejezés rövidítése. Jellemző a hosszú, kidolgozott cselekmény és az eredeti vonaltól való eltérések. A történet során a karakter fejlődik, a feladatok elvégzésével egyre jobb fegyvereket és felszerelést szerez, tapasztalatokat szerez, vagy erősebb varázslatokat képes végrehajtani. Főszereplője folyamatosan fejlődik, és tíz óra múlva eléri a lehető legmagasabb szintet, hogy legyőzze sorsszerű ellenségét. Ide tartoznak az olyan játékok, mint: Cyberpunk, Sorcerer, Diablo, The Elder Scrolls, Dark Souls,…

MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Games)

Ez az RPG játék „frissítése“, de ebben az esetben szüksége van internetkapcsolatra, ahol a világ minden tájáról érkeznek más játékosok, hogy csatlakozzanak a csapatokhoz / klánokhoz és bonyolultabb kihívásokat teljesítsenek. Ikonikusan ismert MMORPG játék a World of Warcraft vagy a Guild Wars.

Sport és autós játékok

Ez igazi vonzóerőt jelent a sportrajongók számára! Ezek a játékok hűen szimulálják a világszínvonalú sporteseményeket, és megdöbbentő módon minden kiadással egyre közelebb kerülnek a valósághoz. Népszerűek a futball- és jégkorong játékok, a tenisz és az olimpia szimulációi. Nem hiányoznak a rangos autóversenyek sem. Mit gondol – be kell mutatni az alábbi játékcímeket? Ha nem ismeri a sport PC játékok világát, itt van a legismertebbek listája: FIFA, NHL, NBA, F1, Forza, Need for Speed ​​(mindig győződjön meg róla, hogy PC-s vagy játékkonzolhoz való kiadást vásárol).

Szimulátorok

Egy másik a valóságot és az életet szimuláló játéksorozatból. Lehet Önből szókimondó gazda, repülőgép, vadászgép vagy teherautó pilóta. A következő címek régóta magas eladottságnak örvendenek: Farming Simulator, Euro Truck Simulator, The Sims.

Kalandjátékok

Ahogy a név minden bizonnyal sugallja, a játék alapja egy erős történet, amelyben a főszereplő a hős, aki körül a történet forog. A történet egyes részeiben különféle feladatokat kell végrehajtania. Néhány kalandjáték a világhírű filmek alapjává vált (Lara Croft: Tomb Raider), mások az ellenkező módon keletkeztek – a film nagy népszerűsége alapján (Adventures LEGO – Indiana Jones, Lord of the Rings, Harry Potter).

Több műfajú játékok

Egyesítik a fent említett játékműfajokból a legjobbat. A játékok szerzői és fejlesztői annyira játszottak a prémium címekkel, hogy képesek voltak akciójátékot összekapcsolni RPG elemekkel vagy stratégiai játékot RPG elemekkel. A játék fővonala olyan erős, hogy nehéz lesz abbahagyni a játékot.

További játékműfajok

Ha PC játékot vásárol, keresse megbízható webáruházban, ahol ügyeltek a gondos felosztásra, ami különösen akkor segít, ha ajándékba keres számítógépes játékot. A korábbi műfajok mellett logikai-, szórakoztató, zenés-, gyerekjátékokkal is találkozhat.

Gyakran ismételt kérdések – GYIK/FAQ

Naponta mennyi időt vehet igénybe egy számítógépes játék?

Erre a kérdésre meglehetősen nehéz választ találni. De nincs értelme MMORPG játékot vásárolni, ha nincs elég ideje más játékosokkal való együttműködésre. Egyes játékműfajok hosszabb összpontosítást igényelnek, hogy a következő szintre lépjen, és megfelelő elégedettségérzetet szerezzen, ami összefüggésben van a játékban való fejlődéssel. Ha hosszú időt szeretné lerövidíteni, például egy váróteremben, akkor egy rövid körös játék hatékonyabb lesz, ahol mindig egy adott időintervallumban elvégzett feladat után folytathatja.

Online vagy offline?

Offline játék közben Ön a játék főszervezője. Szünet, chips, ebéd, vacsora… csak nyomja meg a PAUSE gombot. Online játék során a világ minden tájáról érkező játékosok vesznek részt a játékban, a játék műfajától függően, és ha valamiért el kell hagynia a játékot, előfordulhat, hogy hőse már nincs az „élők“ között, amikor visszatér. Az online játékok azonban lehetővé teszik saját többjátékos közösség létrehozását és a virtuális szocializáció fejlesztését számítógépes játékok közben. Ez már nem csak Ön és a számítógép!

Mi az indie játék? Mi az AAA játék?

Találkozott már ezekkel a fogalmakkal? Mik a különbségek? Az első az ár. Indie játékokat körülbelül 7000 forintért vásárolhat, a prémium „tripla A“ játékok ára legalább kétszer magasabb (néha akár négyszeres).

Az indie játékok rövidebbek, kreatívabb, művészien hangolt ábrázolással (nem realisztikus ábrázolással). Ezeket kis csapatok vagy egyének készítették, akik gyakran saját tőkéjüket fektették be fejlesztésükbe. Kiváltságuk a jó játszhatóság. Nem kell extra tapasztalattal rendelkeznie ahhoz, hogy az indie játék lekösse. Boldogulni fog vele! Egyúttal kisebb követelményt támaszt a hardver teljesítményével szemben.

Az AAA játékok képviselik a játékipar titánjait. A grafika veszélyesen közel áll a valósághoz, a történet hosszú, sok kiegészítővel, fordulattal. Ezeket hatalmas fejlesztési csapatok készítik, hatalmas költségvetéssel. Ezért jellemző rájuk a magasabb ár. Alkalmasak vérbeli játékosoknak, akik már nagy tapasztalattal rendelkeznek, és otthon az asztalon rendelkeznek egy erős játékgéppel, amely a játék minden részletére ügyel.

Milyen játék kiegészítőkre lesz szüksége?

Ha szeretné tudni, hogy milyen paraméterekkel kell rendelkeznie egy játék laptopnak, tekintse meg választási útmutatónkat, ahol talál tippeket is a mai legjobb minősítéssel rendelkező játék laptopokra (különböző árkategóriákban). Elemeztük a grafikus kártya, a processzor, a belső memória stb. paramétereit.

A tökéletes játékélmény érdekében szerezzen be egy játék egeret, háttérvilágítással rendelkező és profilozott játék billentyűzetet, és minden bizonnyal értékelni fogja a kiváló minőségű játék fejhallgatót mikrofonnal. Az alapvető vezérlési módszerek (egér, billentyűzet) mellett alternatívához is nyúlhat, egy gamepad (Xbox konzol illesztőprogram) formájában, amely kompatibilis a Windows rendszerrel.

PC játékok ára

Mennyi a költségvetése a játékra? Igaz, hogy ez a hobbi pénzbe kerülhet, de vajon más, ha Ön olvasásimádó vagy filmrajongó? A PC játékok esetében az ár gyakran csak irányadó. Sok minőségi régebbi játékcím (értsd a tavalyit) ára nagyon gyorsan csökken, amint megjelenik egy újabb, továbbfejlesztett kiadás. Minden az igényeitől függ.

✅ PC játékok 7000 forintig

A játékcímek legszélesebb választéka. Piacunkon a legeladottabb PC játékok ára 7000 forintig van. Szimulátorok, akció- és stratégiai játékok túlsúlyát találja itt. Vannak olyan játékok is, amelyek nem tartalmaznak erőszakos elemeket és egyéb szemfényvesztéseket (PEGI 3, gyermekek számára is alkalmas). A nagy gyártók régebbi címei mellett érdekes indie játékok is tartoznak ide kreatívabb művészi kivitelezéssel.

✅ PC játékok 17500 forintig

Az elmúlt időszak legjobb minőségű játékcímeit megvásárolhatja dobozos változatban, 15750 forint körüli áron. Akció, sport, RPG címek uralják, sok elégedett és hűséges játékossal szerte a világon. Ezek neves fejlesztők számítógépes játékai. A hangsúly a valósághű ábrázoláson van.

✅ PC játékok 17500 forinttól

A legújabb prémium játékcímek alkalmasak az igényes játékosok számára. Hosszú és gazdag történet, több műfajból álló eposz, kiváló minőségű valósághű ábrázolás, online és offline játék. A kiváló minőségű és nagy teljesítményű hardver gyakran előfeltétele az egyetlen kis hiba nélküli játékélménynek.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Red Dead Redemption 2: Ultimate Edition
PC játék: elektronikus licensz
Műfaj: akció
Korhatár: 18 éves kortól
5 out of 5 stars (5 / 5)29000 Ft Alacsony ár
2.FIFA 22
PC játék: dobozos változat
Műfaj: sport
Korhatár: 3 éves kortól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)18800 Ft Alacsony ár
3.Horizon: Zero Dawn - Complete Edition
PC játék: elektronikus licensz
Műfaj: akció
Korhatár: 16 éves kortól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)26700 Ft Alacsony ár
4.F1 2021
PC játék: dobozos változat
Műfaj: szimulátor és versenyzős
Korhatár: 3 éves kortól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)19300 Ft Alacsony ár
5.Far Cry 5
PC játék: dobozos változat
Műfaj: akció és fps / lövöldözős
Korhatár: 18 éves kortól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)6800 Ft Alacsony ár
6.Farming Simulator 22
PC játék: elektronikus licensz, Steam kulcs
Műfaj: szimulátor
Korhatár: 3 éves kortól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)14000 Ft Alacsony ár
7.Deathloop
PC játék: dobozos változat
Műfaj: kaland
Korhatár: 18 éves kortól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)18800 Ft Alacsony ár
8.Sniper: Ghost Warrior Contracts 2
PC játék: dobozos változat
Műfaj: akció
Korhatár: 18 éves kortól
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)9900 Ft Alacsony ár
9.Assassins Creed Odyssey
PC játék: dobozos változat
Műfaj: akció és kaland
Korhatár: 18 éves kortól
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)5900 Ft Alacsony ár
10.Euro Truck Simulator 2
PC játék: dobozos változat
Műfaj: szimulátor
Korhatár: 3 éves kortól
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)4100 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új PC játék kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb PC játékot.