Gyermek áru

A legjobb pelenkázó táskák (recenziók és teszt) 2024

legjobb pelenkázó táskák
Minden szülő előbb-utóbb rájön, hogy egy kisgyermek körül „millió“ apróság gyűlhet össze. Némelyiket még babakocsikázásra vagy utazásra is magával kell vinnie. Hová tegyük ezeket? Nézze meg a legjobb babakocsira való pelenkázó táskákat (és hátizsákokat), amelyek funkcionalitásukkal, kivitelezésükkel és dizájnjukkal vonzóak, és sok szülő tetszését elnyerték.

Azt kérdezi, miért vásároljon babakocsi táskát, ha a pelenkázó táska már a babakocsi felszerelésének része volt? Ezek a táskák igyekeznek a lehető leguniverzálisabbak lenni. Beleférnek az alapvető dolgok, és illeszkednek a babakocsihoz. Idővel azonban, azaz érzése támadhat, hogy felszereltség szempontjából lehetne egy kicsit jobb – egy vízálló zseb, több rekesz, megbízhatóbb záródás, a táska egy vagy két vállon való hordhatósága, … Bármi is legyen az ok, készüljön az érdekesen kialakított babakocsi táskák és hátizsákok káprázatos választékára, amelyekbe minden belefér, amire szüksége van, és az egyik jobban néz ki, mint a másik.

Itt jönnek sorra a kulcskérdések:

 • Hogyan válasszunk babakocsi táskát?
 • Mikor jobb a hátizsákhoz folyamodni?
 • Milyen paraméterekre és jellemzőkre kell összpontosítani?

Az alábbi választási útmutatóban minden lényeges tudnivalót megtalál. Feltérképeztük a választékot, a különféle lehetőségekre összpontosítottunk, és átnéztük a babakocsi táskák recenzióit is. Ezekben olyan márkák kedvenceire bukkantunk, mint a Thule, Childhome, BabyOno, Babymoov, amelyeket pozitív vélemények kísérnek, és amelyek a kategória legjobb termékeivel együtt a mi rangsorunk alapjává váltak.

A legjobb pelenkázó táskák (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.BabyOno So City!
✅ Tágas pelenka táska
✅ Számos tároló hely - 11 zseb
✅ Ideális a szabadtéri sétákhoz
5 out of 5 stars (5 / 5)122000 Ft Alacsony ár
2.Caretero mini táska
✅ Babakocsitáska modern designnal
✅ Könnyen rögzíthető a hevederek és patentok segítségével
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)8200 Ft Alacsony ár
3.CHILDHOME Family Bag
✅ Tágas utazótáska
✅ Nagyon praktikus kialakítás
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)24200 Ft Alacsony ár
4.Skip Hop Mainframe
✅ Sok praktikus zsebbel bír
✅ A csomagolás egy nagyon kényelmes, párnázott pelenkázó alátétet is tartalmaz
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)27000 Ft Alacsony ár
5.Lässig Green Label Neckline Bag Pop
✅ A táska nagyon tartós, újrahasznosított poliészterből készül
✅ Rengeteg tárhelyet kínál a gyermekek szükségleteihez
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)14800 Ft Alacsony ár
6.ABC DESIGN TP Urban tin Classic
✅ Belsejében számos hasznos zseb található
✅ A csomagolásnak párnázott pelenkázó alátét ugyancsak a része
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)38000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon táskát / hátizsákot a babakocsira?

Ha a babakocsival sétálni, bevásárolni vagy orvoshoz megy, gondoskodnia kell arról, hogy a baba számára minden szükséges dolog kéznél legyen. Egy úgynevezett pelenkázó táskának tehát helyet kell biztosítania a pelenkázó alátétnek, pelenkáknak, nedves törlőkendőknek, de a tartalék babaruháknak, egy üveg tejnek/teának, egy tál ételnek… és még sorolhatnánk. Emellett ez pontosan az a fajta táska, amelyet a vállára dob, amikor kiveszi a babát a babakocsiból, és átülteti az autósülésbe. Érdemes tehát figyelembe venni a variálhatóságát és a hordozóhevederek kialakítását. Természetesen a babakocsi táskának vagy hátizsáknak a kialakítása és általános stílusa is nagyban befolyásolja a döntését.

Táska, kézitáska vagy hátizsák a babakocsihoz?

Szereti a laza eleganciát babakocsizás közben, vagy akcióorientált szülő, aki akár egy hosszú túrára is elindul a babakocsival? A pelenkázó táskák számos méretben, formában és fazonban kaphatók. Míg egyesek nem feltűnőek, mások jobban felhívhatják magukra a figyelmet, mint maga a babakocsi.

 • Az alapvető babakocsira való pelenkázó táskák elsősorban praktikus formájúak, leggyakrabban téglalap alakúak. Meglehetősen nagy belső teret és egyszerű, de praktikus elrendezést biztosítanak. A táska belsejéhez egy széles fő cipzáron keresztül lehet hozzáférni. Általában egy szélesebb vállpánttal vannak ellátva. Ebben a kategóriában széles a választék, és az árak a kedvezőbbek közé tartoznak.
 • A kézitáska típusú babakocsi táska már kifinomultabb kialakítást képvisel. A táska ugyanazt a funkciót látja el, mint az alapmodellek, de sokkal vonzóbb látványt nyújt, és az anyukák nem haboznak ezt a táskát a babakocsiról lecsatolni, és akár hétköznap is magukkal vinni. A kézitáska-típusú babakocsi táskák megerősített aljat, a kézben hordozásra két rövidebb fület is kaptak, valamint egy állítható hosszúságú pántot, amely lehetővé teszi, hogy az egyik vállon vagy a testén keresztben hordja. Ezek viszonylag népszerű termékek, amelyek kiváló eladásokat élveznek.
 • A babakocsira való hátizsákok egyre nagyobb figyelmet kapnak, különösen sokoldalúságuk és gyakran uniszex kialakításuk miatt. Megfelelő belső elosztást és több különálló külső zsebet kínálnak. Ezek hátizsákok a szó valódi értelmében – két vállpánttal/vállhevederrel rendelkeznek, amelyeket testalkatához igazíthat. Ha a hátizsákot a vállára veszi, mindkét keze szabad, és a parkban gyorsan szaladgáló kisgyerekkel is foglalkozhat. Az apukák jobban kedvelik ezt a típust, mivel egy semleges, visszafogott színekben pompázó hátizsák a hátukon kevésbé kelti fel a figyelmet, mint egy virágos táska a vállukon.

babakocsik

Pelenkázó táska / hátizsák mérete

Hogyan lehet kitalálni, mekkora pelenkázó táskára van szüksége? Ha már volt babakocsi táskája, akkor valószínűleg már van elképzelése arról, hogy ez a térfogat elegendő-e Önnek. Tapasztalat nélkül és az első vásárláskor azonban érdemes megfogadni a tapasztaltabbak tanácsát, figyelemmel kísérni a parkban lévő babakocsik felszereltségét, és bizonyos rezervával számolni. Ahogy a gyermeke idősebb lesz, fokozatosan bővül a magával hordozott felszerelés is, legalábbis addig, amíg a kisgyermekből óvodás nem lesz, akinek saját hátizsákja van a legszükségesebb dolgokra.

Egyes táskák és hátizsákok kisebbek, körülbelül 20-30 literes térfogattal, mások egy sporttáskához hasonló térfogatot biztosítanak – 50-60 liter.

Ha már így is sok cucca van, vagy szokása, hogy kisebb vásárlásokat cipel ebben a táskában, ne féljen nagyobb térfogatúhoz nyúlni. Figyeljen azonban a babakocsi stabilitására, ha a táska tele van rakva. Az ilyen táskák teherbírása akár 10 kg is lehet, és valószínűleg a babakocsi tervezői ezzel nem számoltak. Ideális esetben olyan optimális táskaméretet kell találni, amely elegendő helyet biztosít Ön és gyermeke holmijának, anélkül, hogy a táska túlságosan kiállna sétálás közben.

Belső felosztás

Itt az ideje, hogy a káoszt tökéletes szervezettségre cserélje, ami időt és néhány extra könnycseppet takarít meg. Elvégre egyetlen szülő sem akar egy elveszett cumi után kutatni egy mély, túltömött táskában!

A jó hír az, hogy a jó minőségű babakocsira való táskák/hátizsákok minden részletükben jól átgondoltak. Ezekből nem hiányzik praktikus belső felosztás kisebb kamrákra és rekeszekre (akár 12 különálló „területre“ is), a cipzárral ellátott külső zsebek az alapvető dolgok gyors és kényelmes eléréséhez, és egyes esetekben vízálló, zárható zseb (például a piszkos, nedves holmik vagy használt pelenkák számára).

Ráadásul, ha a táska vagy hátizsák belső bélése világos, gyorsabban eligazodik, és gyorsabban megtalálja, amit keres.

A babakocsihoz való rögzítés módja

A pelenkázó táska vagy hátizsák rögzítésének módja sokféle lehet, és nem biztos, hogy minden babakocsi típusra és babakocsi fogantyúra általánosan alkalmazható. Ezért a választás során összpontosítson erre a nyilvánvaló részletre, hogy az új táska az Ön elképzelései szerint kerüljön elhelyezésre.

A pelenkázó táskák különféle kapcsokkal, klipszekkel, karabinerekkel, tépőzáras rögzítőkkel, forgó rögzítő gyűrűkkel vannak ellátva.

Egyes rögzítő mechanizmusok tökéletesen illeszkednek egy mély babakocsi összekapcsolt fogantyújához, mások inkább egy golf babakocsi szétválasztott fogantyújához. A bevált gyártók sokat tettek azért, hogy táskáikat és hátizsákjaikat különböző típusú babakocsikhoz rögzíthessék, de az olcsó táskák esetében számítson arra, hogy időnként nem kerülheti el a kompromisszumokat és a gyors improvizálást.

Variálhatóság és praktikusság

Manapság magasabb követelményeket támaszthat a pelenkázó táska kialakításával szemben. Bizonyára sok olyan helyzet lesz, amikor a táska a vállán, a babakocsi pedig nélkülözve lesz (a váróteremben, az autóban összehajtogatva, az épület földszintjén, …). Ezért praktikus, ha kényelmes pántokkal van ellátva – a kézbe, a vállra vagy mindkét vállra (hátizsák esetén). Ideális esetben legalább két lehetőség közül választhat, hogy a pelenkázó táskát sietve egyik kezében viszi, vagy teljesen felszabadítja a kezeit, és a táskát keresztben a testére dobja, mint egy crossbody táskát, vagy a hátára veszi, mint egy hátizsákot.

Abból induljon ki, hogy hogyan hordja a hasonló méretű kézitáskáját. Ugyanakkor azonban számoljon azzal, hogy egy teljesen megrakott pelenkázó táska bizonyos súlyt jelent, és nem kívánt fájdalmakat okozhat, ha rendszeresen megterheli az egyik vállát.

Súly és teherbírás

A pelenkázó táska súlya szorosan összefügg annak méretével és szilárdságával. Néhány kisebb táska súlya jóval kevesebb, mint 1 kg. A nagyobb, kifinomultabb és több helyen megerősített babakocsi táskák és hátizsákok már elérhetik a 1,5-2 kg-os súlyt.

A teherbírás széles skálán mozog, a kisebb táskák 4-5 kg felszerelést, míg a nagyobb és precízebben megmunkált táskák vagy hátizsákok 7-10 kg-ot is elbírnak. A babakocsi korlátozott teherbírása miatt azonban nem ajánlott a túlterhelés és a túltömés.

Anyagfeldolgozás

A lehető legkevesebb gond a karbantartással, időjárásállóság és kopásállóság. Ez a három tulajdonság sok gondot levesz a válláról. Időnként a pelenkázó táskába borulhat a cumisüveg tartalma, bébiétel vagy egy használt pelenkával történhet baleset. Az útról felszökő sár próbára teszi a huzatok szennyeződés- és nedvességállóságát, nemcsak a babakocsin, hanem magán a táskán is. A babakocsi konstrukciójában vagy az autó ajtajában való alkalmi elakadás próbára teszi az anyagok minőségét és szakítószilárdságát.

Ezért leginkább a modern szintetikus anyagokat (poliészter, nejlon) és a műbőrt használják, amelyek moshatóak és vízállóak. Érdeklődjön ezen anyagok egészségügyi biztonsága és színtartósága iránt is.

Tartozékok

Sok pelenkázó táska vonzó kiegészítő tartozékokkal rendelkezik.

Talán a legalapvetőbb (és legelvárhatóbb) felszerelés az összehajtható pelenkázó alátét, amelyhez van egy rekesz a táskában, vagy külön kis táskát is kap hozzá. Nagyon népszerű a praktikus termo cumisüveg tartó (a táskába helyezhető, vagy a táska oldalára rögzíthető). A praktikus kisebb tárolók a babakozmetikumok számára vagy a piszkos/nedves ruhák tárolására szolgáló tároló szintén örömmel töltheti el.

Dizájn

Ahogy a babakocsi választásánál sem lehetett rávenni, hogy olyan modellt válasszon, amelynek kinézete nem tetszett, a dizájn nagy szerepet játszik a pelenkázó táska vagy hátizsák vásárlásakor is.

Vegye figyelembe öltözködési stílusát, azt, hogy hová viszi a táskát, és az általános életmódját. Ha szereti a nőiességet, kényeztesse magát egy elegáns kézitáska stílusú táskával. Inline korcsolyát visel a babakocsizáshoz és szereti kiszellőztetni a fejét? Akkor egy decens hátizsák, amit a hátára vesz, és nem lesz útban a babakocsin a térdének, jobb választás lesz.

A pelenkázó táskák és hátizsákok sokfélesége azt sugallja, hogy valószínűleg nem csak egy darabot fog vásárolni…

Videó

Babakocsi táskák és hátizsákok ára

✅ Babakocsi táskák és hátizsákok 8750 forintig

Már a 8750 forintig terjedő árkategóriában is számos jól megtervezett alapvető babakocsi táska található. Ezek nem exkluzív dizájn darabok, de a tőlük elvárt célokat szolgálhatják. Népszerűek a Caretero, BabyOno, Emitex, EasyGo márkák babakocsi táskái.

✅ Babakocsi táskák és hátizsákok 8750 és 21000 forint között

A kategóriát a jelenleg legkelendőbb babakocsi táskák és hátizsákok képviselik a legkülönbözőbb méretekben, formákban és stílusokban. Több száz modell tartozik ide, így elég nagy kihívás egy rövid értékelést készíteni. Azonban jó eséllyel talál benne olyan modellt, amellyel minden szempontból elégedett lesz. A Childhome, Kono, BabyOno, Badabulle, Babymoov ajánlata élvezik a felhasználók figyelmét.

✅ Babakocsi táskák és hátizsákok 21000 forinttól

Exkluzív darabok, amelyek örömet szereznek a tökéletes illeszkedés és a precíz kivitelezés szerelmeseinek. Nagyobb tartósság és prémium anyagok, közvetlenül a konkrét babakocsi modellekhez tervezett táskák. Olyan márkák gyönyörű babakocsi táskáit és hátizsákjait ajánljuk figyelmébe, mint a Childhome, Bugaboo, Cybex, Thule, Babymoov.

A legjobb babakocsi táska és hátizsák márkák

 • Thule – A Thule táska időtlen dizájnja tökéletesen kiegészíti Thule táltosát.
 • Caretero – Egyszerű, mégis bevált kialakítás, amely a babakocsik széles választékához illeszkedik. Kiváló megfizethetőség.
 • Childhome – Family Bag, Mommy Bag vagy Daddy Bag? Ha a parkban vagy egy séta alkalmával kiszúrta a jellegzetes, ilyen feliratú táskákat, jó, ha tudja, hogy a Childhome márka áll mögöttük.
 • BabyOno – A BabyOno babakocsi táskák stílusa az univerzális megjelenés szerelmeseinek tetszeni fog, amelyek remekül kombinálhatók a többi babakocsival a felszerelésében. Ésszerű ár, elégedett vélemények.
 • Babymoov – A Babymoov aprólékosan kidolgozott táskái és hátizsákjai számos belső rekesszel és zsebbel rendelkeznek. A népszerű modellek érdekes kiegészítőkkel rendelkeznek, amelyeket sok anya értékelni fog, amikor babájáról gondoskodik.
 • Badabulle – A Babadulle táskák árukkal, multifunkcionális kialakításukkal és a minden lényeges dolognak helyet adó rekeszekkel hívják fel magukra a figyelmet.
 • Cybex – Az eredeti Cybex babakocsi pelenkázó táskák stílusosak és rendkívül jól kivitelezettek.
 • Kinderkraft – A Kindekraft babakocsi táskáira és hátizsákjaira jellemző a friss és üde design, a modern szabás, a jó ár és az átgondolt belső felosztás, amely átláthatóvá teszi az összes apróságot.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.BabyOno So City!
✅ Tágas pelenka táska
✅ Számos tároló hely - 11 zseb
✅ Ideális a szabadtéri sétákhoz
5 out of 5 stars (5 / 5)122000 Ft Alacsony ár
2.Caretero mini táska
✅ Babakocsitáska modern designnal
✅ Könnyen rögzíthető a hevederek és patentok segítségével
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)8200 Ft Alacsony ár
3.CHILDHOME Family Bag
✅ Tágas utazótáska
✅ Nagyon praktikus kialakítás
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)24200 Ft Alacsony ár
4.Skip Hop Mainframe
✅ Sok praktikus zsebbel bír
✅ A csomagolás egy nagyon kényelmes, párnázott pelenkázó alátétet is tartalmaz
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)27000 Ft Alacsony ár
5.Lässig Green Label Neckline Bag Pop
✅ A táska nagyon tartós, újrahasznosított poliészterből készül
✅ Rengeteg tárhelyet kínál a gyermekek szükségleteihez
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)14800 Ft Alacsony ár
6.ABC DESIGN TP Urban tin Classic
✅ Belsejében számos hasznos zseb található
✅ A csomagolásnak párnázott pelenkázó alátét ugyancsak a része
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)38000 Ft Alacsony ár