Gyermek áru

A legjobb iskolai hátizsákok (teszt 2024)

legjobb iskolai hátizsákok Sok iskolai hátizsák és iskolatáska igazán rettenetes néz ki – nagyok és nehezek, mintha nem is iskolások számára készültek volna. Amikor elképzeli az iskolás gyermekét, sok közülük valóban nem jöhet számításba.

A legjobb iskolai hátizsákok mindig párnázott, merevített hátrésszel rendelkeznek, a lehető legkönnyebbek a szükségtelen súlynövelés elkerülése érdekében és természetesen fényvisszaverő elemekkel rendelkeznek. A minőségi iskolatáska az elsősök számára vízálló, szilárd, és még akkor is megtartja az formáját, ha nem rakta tele. Ugyanis, a gerinc még fiatal korban fejlődik, és minden nyomás vagy rossz testtartás gyakran helyrehozhatatlan kárt okoz. Szerencsére a mai iskolatáskák a modern dizájnt és a megfelelő minőséget ötvözik a maximális kényelem érdekében a háton való viselés során.

Az iskolai hátizsák teszt naprakész információkat tartalmaz, hogy segítsen orientálódni a hatalmas kínálatban. Hisszük, hogy a gyerekek csak a legjobbat érdemlik, ezért az iskolatáska kiválasztását át kell gondolni. A tesztet hasznos tanácsokkal és a leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszokkal gazdagítottuk.

A legjobb iskolai hátizsákok – TOP 8

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
Iskolatáskák elsősöknek
#1Topgal BAZI 21014
Súly: 0.90 kg
Anyag: 100% Polyester
Terhelhetőség: 7.00 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)22 400 Ft Alacsony ár
#2Topgal ENDY 19013
Súly: 0.88 kg
Anyag: 100% Polyester
Terhelhetőség: 7.00 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)22 400 Ft Alacsony ár
#3Topgal ELLY 21004
Súly: 0.90 kg
Anyag: 100% Polyester
Terhelhetőség: 7.00 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)23 100 Ft Alacsony ár
#4Topgal BEBE 19001
Súly: 1.08 kg
Anyag: 100% Polyester
Terhelhetőség: 7.00 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)25 000 Ft Alacsony ár
Iskolatáska 2-5. osztályosoknak
#1Topgal COCO 20015
Súly: 1.06 kg
Anyag: 100% Polyester
Terhelhetőség: 7.00 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)23 700 Ft Alacsony ár
#2Topgal KIMI 19010
Súly: 0.98 kg
Anyag: 100% Polyester
Terhelhetőség: 7.00 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)16 000 Ft Alacsony ár
Iskolatáska felső tagozatosoknak
#1Topgal RUBI 21032
Súly: 1.20 kg
Anyag: 100% Nylon
Terhelhetőség: 9.00 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)23 700 Ft Alacsony ár
#2Topgal TERI 20031
Súly: 1.08 kg
Anyag: 100% Polyester
Terhelhetőség: 9.00 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)23 100 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb iskolai hátizsákot? Hogyan válassza ki a legjobb iskolatáskát?

 • Iskolai hátizsák vs. iskolatáska.
  Az iskolai hátizsák az általános iskolai felső tagozatos diákok számára alkalmas, azaz az ötödik évfolyamtól. A legjobb iskolai hátizsákok párnázott, merevített hátrésszel és praktikus zsebekkel rendelkeznek.

  Az iskolatáska az általános iskolai alsó tagozatos diákok számára alkalmas, tehát az első osztályosok számára is. A legjobb iskolatáskák erősebb konstrukcióval rendelkeznek, így a táska megőrzi alakját. A belső tér két részre van osztva az összes iskolai szükséglet és a tízórai jobb elrendezéséhez.

 • Súly.
  Egy üres iskolatáska súlya nem lehet több mint 1,2 kg. Szerencsére vannak olyan gyártók a piacon, akik minőségi modelleket kínálnak, melyek súlya nem éri el a 900 grammot.

  Egy üres iskolai hátizsák súlya nem lehet több mint 1,4 kg. Minél könnyebb az üres táska, annál jobb a gyerekek számára.

 • Pántok. A pántoknak legalább 4 cm szélesnek kell lenniük, biztosan nem kevesebbnek, hogy kényelmet nyújtsanak a vállak számára és „ne vágjanak“ bele. Hosszúságuk legalább 70 cm legyen.
 • Fényvisszaverő elemek. Fényvisszaverő elemek természetesen legyenek. Régen az ilyen iskolatáskák nem voltak nagyon népszerűek, mert a gyerekeknek nem tetszett, de napjainkban a fényvisszaverő elemek stílusosan illeszkednek a táskák vagy a hátizsákok külleméhez. Végül, a legjobb iskolatáskák nemcsak a designban érdekesek, hanem célszerűek is, és még stílusosak fényvisszaverő elemekkel is.
 • Akasztó. Az akasztónak, vagy általában „fülnek“ nevezik, merevnek kell lennie ahhoz, hogy elbírja a táska / hátizsák súlyát és ideális esetben gumírozott legyen, hogy a felakasztás után azonnal ne csússzon le. A táska / hátizsák és a fül között elegendő helynek kell lenni ahhoz, hogy kesztyűs kézzel meg tudja fogni.

A vízálló anyag valóban vízálló?

Igen, de meg kell nézni az egész hátizsák / táska varrását.

Az iskolatáskának lábakkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy ne álljon közvetlenül a nedves felületen vagy a sárban, mivel az első osztályos szereti az iskolatáskát bárhol lehelyezni. Természetesen a cipzár vízálló anyaggal van borítva, különben a víz bejutna a táska belsejébe.

Hasonlóképpen az iskolai hátizsákok esetében is – lehet, hogy nem rendelkeznek lábakkal, de a cipzáraknak be kell lenni borítva. Bármilyen legyen is az anyag minősége, ha a cipzár be van borítva, a hátizsákba / táskába nem kerül bele a víz.

Van értelme a derékpántnak?

Igen. A vállak nem alkalmasak minden nap nehéz súlyok hordozására, különösen a gyermek vállai a gerincével együtt nagymértékben szenvednek (ezért néhány országban nehezebb dolgokat a fejükön viselnek, és nem a vállukon). A derékpántok jobban elosztják a táskák / hátizsákok súlyát a csípőcsonton, így tehermentesíti a vállakat. Természetesen ez csak akkor igaz, ha a gyerek ezeket a pántokat valóban felhelyezi, és nem csak dísz a táskán / hátizsákon.

Hogyan kell helyesen viselni az iskolatáskát?

A helyes pozíció, amely a gerinc alakját követi helytelen hevederhossz-állítás

Az iskolatáskának körülbelül 5 cm-rel a derék alatt kell végződnie, és nem vagányan valahol a fenék alatt. Szintén nem lehet túl magasan – ideális esetben a táska teteje egy vonalban van a vállakkal.

Jobb a kerekkel ellátott (gurulós) táska?

Sok szakértő azt állítja, hogy nem az alábbi okok miatt:

 • az iskolatáska kerekeken nehezebb, mint a kerekek nélkül, mert a kerekek csatlakoztatásához szolgáló konstrukcióval is rendelkezik,
 • télen nem praktikus, mert csúszik vagy elakad a kásás hóban, így a gyerek felemeli, vagy túl kifordítja, ami egyáltalán nem segít a gerincnek,
 • idővel a kerekek csikoroghatnak vagy megsérülhetnek a rossz felületen, így a gyerek továbbra is inkább a hátán fogja viselni (sajnos nehezebb a kerekek miatt, mint ahogy már említettük),
 • nem kényelmes a göröngyös aszfalton és a különböző egyenlőtlenségeken, a gyereknek meg kell emelnie vagy döntenie, és így megerőlteti a test egyik oldalát,
 • a lépcsőn minden alkalommal fel kell emelni, így a gyermek a táska súlya alatt kényelmetlenül hajlítja a gerincét.

A kerekeken lévő iskolatáska nagyszerű lenne, ha a gyermek síkfelületen használná, nem kellene lépcsővel, hóval vagy dudorokkal foglalkoznia a járdákon, és ha a kerekek rendkívül tartós anyagból készülnének a különböző károsodás elkerülése érdekében.

Moshatom az iskolai hátizsákot mosógépben?

A mosás csak akkor engedélyezett, ha a címke adatai megengedik. Ellenkező esetben károsíthatja a hátizsákot, és nem fog megfelelni a vásárolt minőségnek. A jelen anyagok azonban jól ellenállnak, nem igényelnek mosást – tisztíthatók, például csak nedves ruhával.

Hogyan lehet a legjobban elosztani a súlyt az iskolatáskában?

Az iskolai hátizsákban vagy iskolatáskában a legnehezebb dolgoknak a lehető legközelebb kell lennie a gyerek hátához, a legkönnyebbeknek pedig a táska külső széléhez. Ellenkező esetben a hátizsák / táska hátra húzza a gyereket, és károsítja a csigolyákat. Egyenletesen terhelje meg a táska / hátizsák bal és jobb oldalát.

Hogyan lehet könnyebbé tenni az iskolatáskát?

Nincs sok lehetőség, de például:

 • hagyja a lehető legtöbb iskolai felszerelést és tankönyvet az iskolában,
 • vásároljon műanyag iskolai táblákat, mert azok könnyebbek, mint a fából készültek,
 • inkább vásároljon egy cipzáras tolltartót, mint egy három cipzárast, vagy egy „hengert“ vagy „bedobósat“, amibe a gyermek az összes színes ceruzát, ceruzát és tollat csak bedobja,
 • az ivópalack legyen műanyag, vagy tegyen a gyereknek a kis pénztárcájába aprót, hogy az iskolában vásárolhasson innivalót,
 • a papucsnak és a testneveléshez szükséges dolgoknak egy másik tornazsákban kell lenniük, nem a táskába / hátizsákba beletömve (vannak a kínálatban olyan szettek, ahol a táska / hátizsák összeillik a tornazsákkal és egy másik papucszsákkal).

Milyen súlyúnak kell lenni egy teli iskolatáskának / teli hátizsáknak?

A teli iskolai hátizsákoknak / iskolatáskáknak a súlya maximum a gyermek súlyának 20%-át teheti ki. Ha a gyermek súlya 22 kilogramm, az iskolatáska nem haladhatja meg a 2,7 kg-ot. Ha egy gyermek súlya 28 kilogramm, iskolatáskájának maximum 3,3 kg-nak kell lenni. A 37 kg súlyú gyermek legfeljebb 4,5 kg súlyt vihet. Az 52 kg súlyú gyermeknek a vállán legfeljebb 6,3 kg a terhelhetőség.

Ennek a szabálynak a be nem tartása gerincferdülést, a gerinc természetellenes hajlítását, hátfájást vagy a csigolyák fokozatos károsodását okozhatja.

A táska hátsó része az aljával derékszöget kell, hogy bezárjon?

Igen. Akár az iskolatáskák, akár az iskolai hátizsákok esetében, a hátsó rész és a táska alja derékszöget kell, hogy bezárjon.

Ergonómiai szempontból milyen legyen az iskolatáska/iskolai hátizsák?

Kötelező berendezés az első osztályba - párnázás, vállpántok, fényvisszaverő elemek

 • ne legyen szélesebb, mint a gyerek háta a maximális magassága, pedig a csípőcsonttól a tarkóig érjen;
 • kemény, anatómiailag formált hátrésszel rendelkezzen;
 • lehetőleg légáteresztő legyen, hogy megelőzze a gyerek izzadását;
 • az iskolatáska vállpántja legyen széles és párnázott, hogy ne vágjon be a gyerek vállába és ne csússzon le róla.

Az egészséges iskolatáska

Minden szülőnek figyelmet kell fordítani arra, hogy a megfelelő iskolatáskát válasszon a gyermekének. A nem jól megválasztott táska viselése miatt kialakulhat a gyereknél a hátfájás, a rossz tartás és hosszútávon a gerincferdülés, és természetesen ehhez nem utolsó sorban hozzájárul a mozgásszegény életmód is. A nagy teher cipelése és az aránytalan súlyelosztás túlterheli a gerincoszlopot és megváltoztatja a gerinc fiziológiás görbületeit.

Fontos a dizájn?

A gyerekek részéről a legfontosabb szempont, hogy jól nézzen ki a táska/hátizsák, tulajdonképpen nekik minden más mellékes. Ezért a piacon különféle mesefigurás, autós iskolatáskák vannak kínálatban, hogy a gyerekek kedvükre választhassanak.

Egyéb praktikus szempontok

 • minél több zsebbel rendelkezzen az iskolatáska
 • legyen masszív füle a táskának, ami nem szakad le könnyen
 • legyen talpa, amin megáll és nem borul fel, amint leteszi
 • legyenek rajta fényvisszaverő elemek, ez sohasem árt
Segített Önnek ez az iskolatáska teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani egy minőségi iskolatáskát, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező.