Háztartás

A legjobb robotporszívók (teszt és recenziók 2024)

legjobb robotporszívókKevesen élvezik igazán a porszívózást. Ez egy olyan tevékenység, amely sok időt, izzadságot és kemény munkát igényel, és újra és újra meg kell ismételnie. A megoldás nyilvánvaló, és ezek a robotporszívók, amelyek az egyre kifinomultabb technológiáknak köszönhetően egyre népszerűbbek, mint bármikor ezelőtt.

De hogyan különbözteti meg a legjobb robotporszívót, amely Önnek megfelel, a „zümmögő deszkától“, amely csak felkavarja a port a nappaliban? Végül is – ez a készülékek viszonylag ismeretlen területe, amely még nem foglalta el a helyét a háztartások túlnyomó többségében.

Ebben segítenek a robotporszívókról szóló recenziók. Minden árkategóriából választhat, kisebb és nagyobb területekre alkalmas robotokat, kemény padlófelületek és hosszú szálú szőnyegek porszívózására, sőt robot mopot is.

Úgy gondoljuk, hogy miután elolvasta a modellek széles skáláját, amelyeket kiválasztottunk Önök számára máris tudni fogja, milyen robotporszívót kell megvásárolnia.

A legjobb robotporszívók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.iRobot Roomba i7+
Rendeltetés: Minden padlótípushoz, Linóleumra, Fapadlóra, Hajópadlóhoz
Funkció: Automata feltöltés , Kábelek gubancolása elleni funkció , Takarítás folytatása újratöltés esetén , Lépcsőről való leesés elleni érzékelő , Ütközésérzékelő , Automata kiürítés , Szennyeződés felismerés , Időzíthető takarítás
Portartály térfogata: 0,6 l
Akkumulátor típusa: Li-ion
5 out of 5 stars (5 / 5)655000 Ft Alacsony ár
2.Roborock Q7 Max
Rendeltetés: Minden padlótípushoz
Funkció: Takarítandó helyiség meghatározása , Lépcsőről való leesés elleni érzékelő , Haj rácsavarodással szembeni ellenállás , Ütközésérzékelő , Több helyiségbeni porszívózás
Portartály térfogata: 0,47 l
Akkumulátor típusa: Li-ion
5 out of 5 stars (5 / 5)185000 Ft Alacsony ár
3.Rowenta X-Plorer S75s+ 4in1
Rendeltetés: Minden padlótípushoz, Szőnyegre
Funkció: Automata feltöltés , Tartály kiürítése az állomáson , Takarítandó helyiség meghatározása , Takarítás folytatása újratöltés esetén , Lépcsőről való leesés elleni érzékelő , Ütközésérzékelő , Több helyiségbeni porszívózás , Automata kiürítés , Padlófelszínhez való alkalmazkodás
Portartály térfogata: 0,26 l
Akkumulátor típusa: Li-ion
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)230000 Ft Alacsony ár
4.CONCEPT VR3210 3 az 1-ben Laser UVC
Rendeltetés: Minden padlótípushoz, Szőnyegre, Linóleumra, Fapadlóra, Hajópadlóhoz
Funkció: Automata feltöltés , Takarítandó helyiség meghatározása , Lépcsőről való leesés elleni érzékelő , Ütközésérzékelő , Több helyiségbeni porszívózás , Padlófelszínhez való alkalmazkodás , Csehül beszélő , Időzíthető takarítás
Portartály térfogata: 0,6 l
Akkumulátor típusa: Li-ion
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)155000 Ft Alacsony ár
5.Tesla RoboStar T60
Rendeltetés: Moppal, Szőnyeghez, Állatszőrhöz, Minden padlótípushoz, Fapadlóhoz, Kárpithoz
Funkció: Automata feltöltés
Portartály térfogata: 0,45 l
Akkumulátor típusa: Li-Ion
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)100000 Ft Alacsony ár
6.Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2
Rendeltetés: Szőnyegre, Kemény padlóra, Linóleumra, Fapadlóra, Hajópadlóhoz
Funkció: Automata feltöltés , Takarítandó helyiség meghatározása , Takarítás folytatása újratöltés esetén , Ütközésérzékelő , Több helyiségbeni porszívózás
Portartály térfogata: 0,55 l
Akkumulátor típusa: Li-Ion
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)120000 Ft Alacsony ár
7.Rowenta Explorer Serie 60 RR7455WH
Rendeltetés: Minden padlótípushoz, Szőnyegre
Funkció: Automata feltöltés , Lépcsőről való leesés elleni érzékelő , Ütközésérzékelő , Több helyiségbeni porszívózás , Padlófelszínhez való alkalmazkodás , Csehül beszélő
Portartály térfogata: 0,4 l
Akkumulátor típusa: Li-Ion
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)110000 Ft Alacsony ár

Milyen a legjobb robotporszívó kutya / állat szőr porszívózására?

 1. iRobot Roomba i7+
 2. Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 EU
 3. TESLA RoboStar T60

Milyen a legjobb robotporszívó felmosóval / moppal?

 1. TESLA RoboStar IQ300
 2. Rowenta X-Plorer S75s+ 4in1
 3. Tesla RoboStar T60

Hogyan válasszon robotporszívót

Milyen mérce alapján válasszon robotporszívót? Mivel ez nem olcsó takarító eszköz, érdemes figyelembe venni az összes legfontosabb paramétert, jellemzőt és funkciót. Útmutatónkban ennek az eszköznek a kiválasztására fogunk összpontosítani, számos szempontból – megvizsgáljuk a teljesítményt, a navigációs módszereket, az áramellátást és az üzemidőt, de a zajszintet vagy a szűrés típusát is.

Végül, de nem utolsósorban az ár is szerepet játszik. Ezért végül három alapvető árkategóriára összpontosítunk és az ajánlatuk összefoglalására. Ezenkívül bemutatunk több, jelenleg is jól elismert és népszerű gyártót, és megválaszolunk néhány fontos kérdést a robotporszívókkal kapcsolatban.

Hogyan válasszon robotporszívót

A robotporszívók előnyei és hátrányai

Először is el kell döntenie, hogy egy robotporszívó valóban megfelelő-e az otthonába. Megpróbálunk segíteni Önnek az előnyök és hátrányok alábbi áttekintésével.

Előnyök:

 • A robotporszívók rengeteg időt spórolnak meg, porszívóznak, ha éppen munkában van, vagy egyéb tevékenységet végez.
 • Biztosítja a rendszeres és folyamatos porszívózást erőfeszítés nélkül.
 • Ezeknek a porszívóknak a fogyasztása viszonylag alacsony.
 • A fejlett modellek kifinomult orientációval rendelkeznek és az egész lakást kitakarítják.
 • A porszívó akkor tér vissza a dokkoló állomásra, ha az akkumulátor energiaszintje alacsony.

Hátrányok:

 • Magasabb ár.
 • Régebbi és egyszerűbb modellek esetében elő kell készíteni a teret (akadályok eltávolítása stb.).
 • Alacsonyabb teljesítmény. A legtöbb modell csak folyamatos porszívózásra alkalmas, nem birkózik meg a durvább szennyeződésekkel.

Robotporszívók a porszívózás / takarítás módszere szerint

A robotporszívók különböző „képességekkel“ rendelkezhetnek. Itt három alapvető változatot vizsgálunk meg.

Általános porszívózás

Ez a típus helyettesíti a szokásos porszívót. Szívónyílással és forgó kefékkel rendelkezik, amelyek eltávolítják a szőrt, port és egyéb szennyeződéseket a padlóról. A robot fel tudja takarítani a kemény padlófelületeket, és a legtöbb modell alkalmas az alacsonyabb szálú szőnyegek porszívózására is.

A szőnyegek (különösen a hosszabb szálú és sűrűbb) hatékonyabb takarítása azonban erősebb, nagyobb teljesítményű modellekkel szükséges. A takarítás minősége és lehetőségei azonban számos más tényezőtől is függ, például a navigáció módjától, a berendezés magasságától, a kefék konstrukciójától, a tartály térfogatától, a szűrés minőségétől stb.

Száraz törlés

De facto nem egy másik típusú berendezés, csak egy extra takarítási lépés. Néhány porszívót el lehet látni speciális törlőkendőkkel, amelyek a kefék és a szívócső segítségével feltörlik a padlót, és összegyűjtik a finomabb port. Ez a kialakítás az alaposabb takarításra szolgál. De a mop csak szilárd padlófelületeken használható. A szőnyegek esetében el kell távolítani.

Nedves törlés

Ez a funkció jelenleg lényegében a maximum, amit egy robotporszívó képes megtenni. A robot tehát söpör (rotációs kefék), porszívóz, nedves törlést végez és políroz. A készülék víztartállyal és szórófejekkel van felszerelve. A készülék a fúvókák mögött elhelyezett moppal polírozza a padlót. Ezért mindkét korábbi funkció és egy további kombinációja.

Hátránya, hogy ezek a modellek általában drágábbak. Ezenkívül a víztartály általában nem elegendő a nagyobb területek takarítására egy menetben. Előfordulhat, hogy a vizet kézzel kell feltölteni.

robotporszívók teszt

Bemeneti teljesítmény és szívóteljesítmény

A hagyományos porszívókhoz hasonlóan fontos paraméterek közé tartozik a bemeneti teljesítmény (tehát az energiafogyasztás) és a teljesítmény (konkrétan a szívóteljesítmény). A robotporszívók esetében az energiafogyasztás jóval alacsonyabb, mint a klasszikus- és a rúdporszívó modellek esetében. Ez azt jelenti, hogy nagyságrendekkel gyengébbek és kevésbé hatékonyak is?

Nem egészen. A hagyományos porszívónál a szennyeződést nagy távolságra kell szállítani a szívófejtől a készülék testében található tartályig. Robotmodellekben a tartály szorosan csatlakozik a szívónyíláshoz – általában csak néhány cm-re egymástól. Ennek ellenére tény, hogy a hagyományos porszívók általában erősebbek/nagyobb teljesítményűek, és a legtöbb robotporszívó nem képes eltávolítani a mélyebben lévő lerakódásokat és az ellenállóbb szennyeződéseket.

Ami a konkrét értékeket illeti. A robotmodellek bemeneti- és szívóteljesítménye több tíz watt nagyságrendű. A készülék hatékonysága azonban a kivitelezés minőségétől és egyéb szempontoktól függ, így nem mondható el egyértelműen, hogy egy 30 W-s eszköz szükségszerűen jobb, mint egy 20 W-s.

Navigáció

A robotporszívók esetében az egyik legfontosabb szempont a navigációs rendszer és az orientáció a térben. Ez a tényező összefügg az akadályok leküzdésének vagy elkerülésének képességével, a több helyiségben történő takarítás lehetőségével, valamint a takarítás hatékonyságával és sebességével is. Jelenleg a gyártók azon versengenek, melyikük kínál kifinomultabb technológiát és navigációs rendszert. A konkrét mechanizmusok, funkciók és lehetőségek ezért meglehetősen sokfélék. Elvileg azonban a porszívók két változatát lehet megkülönböztetni:

 • Alapmodellek navigáció nélkül – Az öregebb és olcsóbb porszívóknak nincs saját navigációjuk a szó valódi értelmében. Előre beállított mozgások alapján, vagy véletlenszerűen takarítanak. Az egyetlen orientációs segédeszköz az „ütköző“, amely figyelmezteti a készüléket – akadályba ütközés esetén – arra, hogy más irányba menjen. A probléma nyilvánvaló. A robot véletlenszerűen körbejárja a helyiséget, és vannak helyek, melyeket többször végigjár, míg más helyeket látszólag makacsul elkerül. A takarítás hosszabb ideig tart, és nem biztos, hogy komplett.
 • Modellek saját navigációval – A magasabb szintet azok a robotok képviselik, amelyek saját navigációs rendszerrel rendelkeznek. A tájékozódást ilyen esetben egy specifikus rendszer biztosítja a GPS-től a kamerákon át a lézeres navigációig vagy több lehetőség kombinációja. A minőségi modellek elkerülik az akadályokat, anélkül, hogy azokba ütköznének, szisztematikusan takarítanak, elkerülik a lépcsőn történő leesést is, és némelyek automatikusan visszatérnek arra a helyre, ahol befejezték a takarítást, amikor a munka megszakadt (pl. lemerült akkumulátor miatt). A nyilvánvaló hátrány ezen eszközök magasabb ára.

Robotporszívó töltése és dokkoló állomás

A töltőbázis vagy állomás minden robotporszívó legfontosabb és nélkülözhetetlen tartozéka. Egy helyen marad, csatlakozik a hálózathoz, és a porszívónak „dokkot“ biztosít, amelyet a porszívó megkeres az akkumulátor alacsony töltöttségi szintje esetén. A dokkoló állomás lehetőségei az adott modell felszereltségétől függenek.

Automatikus visszatérés

Általában alapfunkció az automatikus visszatérés az állomásra. A porszívó felismeri, hogy ideje tölteni, és az Ön beavatkozása nélkül az állomásra megy. Ma már ez alapfelszereltség, csak a régebbi vagy nagyon olcsó modellekből hiányozhat.

Különbségek lehetnek azonban abban, hogy a porszívó milyen könnyen és gyorsan találja meg a töltőállomást. Itt szerepet játszik a navigáció és az állomással való kommunikáció módja. Az egyszerűbb modellek, amelyek csak alapvető navigációval rendelkeznek, és egy bizonyos algoritmus szerint működnek, viszonylag sokáig kereshetik az állomást, ha távolabb vannak tőle – vagy több akadály áll az állomás és a porszívó között.

A porszívó kiürítése

Néhány töltőállomás a hulladéktartály automatikus kiürítésének funkcióját is kínálja. Az alapjába integrálva van egy nagyobb tartály és vákuumszívás, amely kiüríti a porszívót. Ez kényelmes lehet nagyobb területek porszívózásakor. Az állomás nagyobb beépített tartálya a porszívó tartalmának tízszeresét (vagy annál többet) képes befogadni. De ne számítson erre a tulajdonságra a legolcsóbb modelleknél. Az integrált tartály jelentősen megnöveli az állomás méreteit is.

Az akkumulátorok típusai

Nagyon fontos döntési tényező – gyakorlatilag minden akkumulátoros eszköz esetében – az akkumulátor típusa. Jelenleg Ni-MH akkumulátorokat és Li-Ion akkumulátorokat találhat robotporszívókban.

 • Ni-MH – Megfizethetőbb lehetőség, amely nem kínál olyan nagy kapacitást. Még mindig bizonyos memóriaeffektus terheli, és tulajdonságai fokozatosan romlanak.
 • Li-Ion – Jelenleg a legfejlettebb típusú akkumulátor. Kiváló kapacitás a cella tömegéhez és méretéhez viszonyítva. Nincs memóriaeffektus, nincs szükség formátozásra. Nagyon hosszú élettartamú. Hátránya a kissé magasabb ár és a rosszabb viselkedés nagyon alacsony hőmérsékleten (ami azonban általában nem jelent problémát egy háztartási porszívó esetében). Ha a teljesítmény, a töltési idő, a kapacitás és az élettartam optimális arányát szeretné elérni, válasszon egy készüléket ilyen akkumulátorral.

Tartály térfogata

Minden porszívó (nemcsak robot) hulladéktartállyal van felszerelve, és a térfogata mindig fontos a választás során. A robotporszívók hátránya általában csak a tartály minimális kapacitása. Gyakran ki kell üríteni. Előfordulhat, hogy a robot nem képes az egész helyiséget vagy a lakást tartály kiürítése nélkül kitakarítani, ha például hosszabb ideje nem volt felporszívózva és erősen szennyezett.

Elvileg (nemcsak a tartály térfogata, hanem a korlátozott teljesítmény is) ezeket az eszközöket ezért elsősorban a lakóterek rendszeres és folyamatos takarítására tervezték. A tartály kapacitása általában 0,3–0,8 l. A nedves törlés funkcióval rendelkező porszívóknak víztartályuk is van. Ez rendszerint körülbelül 0,3 l űrtartalmú.

Robotporszívó karbantartása

Az akkumulátor kapacitása, üzemidő

A robotporszívók akkumulátoros eszközök. Általában Li-ion akkumulátorokkal, régebbi vagy olcsóbb modellekkel esetleg Ni-Mh akkumulátorokkal vannak felszerelve, amelyek általában valamivel rosszabb tulajdonságokkal rendelkeznek. Az akkumulátor kapacitása leggyakrabban 2000 mAh és 5000 mAh között van.

Ami az üzemidőt illeti, lehet csak néhány tíz perc, de körülbelül 3 óra is. A legtöbb modell esetében körülbelül 90-120 perc. Ugyanakkor a töltési idő is fontos. Általában körülbelül 2-5 óra.

Magasság

A robot magassága különösen fontos lehet, ha a helyiségben alacsony bútorok vannak, amelyek alá egy magasabb robot nem jut be. Nagyon alacsony robotok (8 cm alatt) is vásárolhatók, de még a magasabb modellek sem lépik túl a 10 cm-es határt.

Zajszint

A hagyományos porszívókhoz képest a robotok általában csendesebbek, ami minden bizonnyal előnynek tekinthető. Azonban arra számíthat, hogy a legtöbb modell eléri a 60–70 dB-es zajszintet. Jó hír, hogy a porszívó akkor tud takarítani, amikor nincs otthon senki, és a zaj senkit sem zavar (talán csak a szomszédokat).

Szűrés

A robotporszívónak HEPA típusú szűrővel kell rendelkeznie, amely nagyon hatékony szűrő. A legtöbb jelenlegi eszköz megfelel ennek a feltételnek. Ezek a szűrők továbbá számokkal vannak jelölve. A legalacsonyabb a HEPA (ill. EPA) 10, amely a részecskék 85%-át felfogja. A HEPA 13 már a részecskék 99,95%-át.

Funkciók, lehetőségek és tartozékok

Az új robotporszívók viszonylag gazdag funkcionális felszereltséggel rendelkezhetnek. Tehát nézzünk meg legalább néhány praktikus és érdekes funkciót.

Távirányító

A távirányító része lehet egyes modellek felszereltségének – különösen azoknak a modelleknek, amelyeket a képzeletbeli középkategóriába sorolhatnánk. Lehetővé teszi a porszívó kényelmes távirányítását, hasznos eszköz, de nem nélkülözhetetlen. A használhatósága határozottan nem ugyanaz, mint például egy TV irányításánál. A modern és fejlettebb modelleknél már megtalálhatja a porszívó vezérlésének lehetőségét egy mobil eszközön található alkalmazás segítségével is.

„Intelligens porszívó“ funkció

Manapság egyre gyakoribb a készülékek és az elektronika mobileszközökkel való összekapcsolásának lehetősége. Biztosan nem tart sokáig, és ez egy általános standard lesz. A robotporszívók általában a vezeték nélküli Wi-Fi interfészt használják. Ennek köszönhetően parancsokat is adhat, például a munkából is – nem korlátozza az elérhetőség. Ezenkívül a vezérlő alkalmazások nagyon kifinomultak lehetnek.

Virtuális fal

Nagyon érdekes funkció, amely lehetővé teszi, hogy a robot számára meghatározzon bizonyos határokat, és megakadályozza, hogy például beleütközzön valamibe vagy behatoljon bizonyos helyekre, ahol kárt okozhat vagy elakadhat. A virtuális fal létrehozásának számos módja van. Például kicsi „adók“ segítségével, amelyek általában infravörös sugárral működnek, és amelyeket megfelelően szétrak. Egy másik – és kényelmesebb – lehetőség egy virtuális fal beállítása közvetlenül a vezérlő alkalmazásban. Természetesen meg kell róla győződnie, hogy a robot rendelkezik-e egyáltalán ilyen lehetőségekkel. Ezek olyan fejlettebb funkciók, amelyek nem biztos, hogy elérhetőek olcsó eszközök esetében.

Egyéb alkalmazási lehetőségek

Ha visszatérünk a robotporszívó mobilalkalmazás segítségével történő vezérléséhez – akkor tudnia kell, hogy a funkciók skálájának nem kell az alapvető parancsokkal és a virtuális fallal végződnie. A fejlettebb modellek és alkalmazások esetében például meghatározhatja a porszívózási zónákat, kiszámíthatja az optimális útvonalat, különböző porszívózási programokat választhat és kihasználhat sok más előnyt, amelyek a robotporszívót a modern „intelligens“ otthon teljes értékű részévé teszik.

Érzékelők

A robotporszívók modern modelljeit általában különféle speciális érzékelőkkel gyártják, amelyek megkönnyítik és hatékonyabbá teszik mozgásukat a térben. Megakadályozhatják a különféle baleseteket is. Rendszerint találkozhat érzékelőkkel a zuhanás ellen (amelyeket értékelni fog például, ha a készülék a lépcső körül porszívóz), valamint érzékelőkkel a bútorokba ütközés ellen is.

Ez minden bizonnyal jelentős előrelépés az egyszerű ütközővel szemben, amellyel az olcsó és régebbi modellek „kitapogatták“ az útvonalat. Nagyon praktikus felszereltség az érzékelő a szennyeződős felismerésére. Ezek az érzékelők kiértékelhetik egy adott terület szennyezettségét, majd egyszerűen fokozottabb figyelmet szentelnek bizonyos helyeknek, amíg nincs tökéletesen felporszívózva.

További lehetőségek és funkciók

A jelenlegi robotporszívók által kínált lehetőségek listája meglehetősen hosszú lehet. Íme, néhány további funkció, amelyet mindenképpen érdemes megemlíteni.

 • UV lámpa – A robotporszívó része lehet egy speciális UV lámpa, amelynek feladata a baktériumok és mikrobák eltávolításának biztosítása a porszívózás során. Ez minden bizonnyal nagyon érdekes és vonzó azok számára, akik szeretik a tökéletes tisztaságot, mert allergiától vagy más problémáktól szenvednek. De vigyázzon: ennek a lámpának a hatékonysága nem mindig megfelelő. Jó, ha orientálódik a robotporszívók szakmai tesztjei alapján, amelyek erre a berendezésre összpontosítanak.
 • SPOT rendszer – Ez egy nagyon kis terület rendkívül alapos tisztítása, általában ez kb. 1 m2 terület. Ez a funkció hasznos lehet például akkor, ha bármi kiömlik, vagy olyan háztartásokban, ahol kisgyerekek vagy háziállatok vannak, akik gyakran véghezvisznek valamit.
 • Antiangle rendszer – A robotporszívók régebbi modelljei gyakran kerültek olyan háztartásokba, ahol elektronikai kábelek, függönyvégek, rojtos szőnyegek vagy takarók és egyéb akadályok keveredtek. Ilyen helyzetekben az antiangle rendszer hátrameneti irányt vált ki, amely megszabadítja a porszívót az összekuszálódástól.
 • Folyamatos takarítás – Egy másik nagyon praktikus funkció, amelyet különösen egy nagyobb háztartásban értékel majd, de ezt a porszívó egyetlen feltöltéssel nem tudja elvégezni. Nem kell megjegyezni, hogy a porszívó a lemerülés után hol volt vagy hol kell újrakezdeni a porszívózást. Az akkumulátor feltöltése után a készülék automatikusan visszatér arra a helyre, ahol abbahagyta, és folytatja a szisztematikus takarítást.
  Jelzések – Az akkumulátor állapota, a hulladék vagy a víztartály megtelt.
 • Késleltetett takarítás – Beállíthatja, hogy a robot mikor kezdje el a takarítást.

Robotporszívók ára

Mennyibe kerül egy minőségi robotporszívó, mennyibe kerül egy megfizethető eszköz és mennyibe a legjobban felszerelt modellek? Ismét három alapvető árcsoportot kínálunk az Ön számára, és a szortimentjük összefoglalóját az aktuális kínálat jobb áttekintése érdekében.

✅ Robotporszívók 65000 Ft-ig

Ma már ebben a kategóriában is nagyon tisztességes a választék, és a legolcsóbb modelleket 26000 Ft körül lehet megvásárolni. Ezen megfizethetőbb készülékek között is számos legkelendőbb robotporszívó található, amelyek elegendőek a kevésbé igényes felhasználóknak. Ebben a kategóriában a Tesla és a Sencor márka örvend nagy érdeklődésnek.

✅ Robotporszívók 130000 Ft-ig

Itt érdekesebb felszereltséggel rendelkező porszívókra számíthat, amelyek általában tartalmaznak valamiféle ön-navigációt, különféle érzékelőket és speciális funkciókat. Hatékonyabb takarításra számíthat. Itt megtalálja például a Xiaomi, a Tesla, az Evolveo, a Concept és a Symbo nagyon népszerű modelljeit.

✅ Robotporszívók 130000 Ft-tól

Nagyon fejlett modellek csúcstechnikával. A kifinomult navigációs rendszerek és érzékelők magától értetődőek, itt általában nedves törlés funkcióval rendelkező modelleket talál. Ezek a modellek nagyon igényes felhasználók számára alkalmasak. A legmagasabb kategóriát olyan márkák uralják, mint az iRobot, a Xiaomi vagy a Neato.

Videó

A legjobb robotporszívó márkák

Mely gyártók foglalkoznak praktikus segítőkkel robotporszívók formájában. Van néhány tippünk a legnépszerűbb márkákra.

 • iRobot – Nagyon rangos és népszerű márka. A legnagyobb modellválaszték, és a robotporszívó teszteken is nagyon magas minősítés értek el. De az árak meglehetősen magasak.
 • Xiaomi – Valószínűleg a legnépszerűbb márka. Porszívói hosszú ideig az elsők között voltak. A Xiaomi nagyon érdekes felszerelésekre támaszkodik, és a tesztekben és az értékelésekben gyakran rendelkeznek a legmagasabb minősítéssel.
 • Robzone – A porszívók megfelelő választéka, különösen 90-130 ezer forint körüli áron. Az adott területen jól ismert márka, amelyet mások már némileg lehagytak.
 • Sencor – A Sencor márkanév hazánkban jól ismert- elsősorban a háztartási eszközöknek és az elektronikának köszönhetően, nagyon kedvező áron, ugyanakkor jó minőségben. Ez vonatkozik a robotporszívókra is.
 • Tesla – Egy másik keresett márka, magas minősítéssel. Néhány modellje meglepően megfizethető.

Gyakran ismételt kérdések

A robotporszívókat lehet használni keménypadló felületeken és szőnyegeken is?

Általában igen. Néhány kevésbé erős modell nem biztos, hogy teljesen hatékony a szőnyegeken. Ha a szőnyegek túlsúlyban vannak a lakásában (különösen a magasabb szálúk), figyeljen oda választáskor, és inkább nagyobb teljesítményű készüléket vásároljon.

Mekkora a robotporszívó üzemeltetési költsége?

Ma a robotporszívók, a vételárat tekintve továbbra is az egyik legdrágább eszköznek számítanak. Különösen jól felszerelt, modern modellek általában 130 ezer vagy annál többe kerülnek. De az üzemeltetési költségük barátságosabbak. A robotporszívók szívóteljesítménye általában nagyon alacsony. Általában néhány tíz W nagyságrendű. Az akkumulátor kapacitása leggyakrabban körülbelül 1500 és 4000 mAh között van. Ez összehasonlítható egy mobiltelefonnal. Maga a fogyasztás tehát eléggé elhanyagolható.

Néhány alkatrészt azonban rendszeresen cserélni is kell. Pontosabban ezek a szűrő és az oldalkefék. Célszerű évente legalább egyszer cserélni (a használat intenzitásától és a kopástól függően). A cserék költsége évente néhány ezer forint körüli. Ez megint nem egy szörnyű dolog.

Használati tippek robotporszívóhoz

Íme, néhány tipp és trükk a robotporszívó hatékony használatához – és annak megfelelő gondozásához.

Első töltés

Az új Li-Ion akkumulátorokkal nem szükséges semmi különöset tenni, és a készüléket normálisan használhatja. Az olcsóbb Ni-MH cellák esetében az elején célszerű formátozni az akkumulátort, amely több teljes lemerülés és az azt követő teljes töltés ciklusából áll.

Hely előkészítése

Az újabb modelleknél, amelyek különböző érzékelőkkel és fejlettebb navigációval rendelkeznek, a hely elhatárolása nem jelent nagy problémát. Használhatja az említett „virtuális falat“ is, amely megakadályozza, hogy a porszívó hozzáférjen bizonyos helyekhez.

Régebbi és olcsóbb modelleknél kell biztosítani a helyet saját erőből. Mindenekelőtt el kell távolítania a különféle kábeleket, függönyöket, rojtos takarókat vagy szőnyegeket a porszívó elérhetőségéből – bármit, amibe belekeveredhet. Alacsony bútorok, amelyek alatt a porszívó megakadhat, szintén problémát okozhatnak (ez előfordulhat egyes radiátorok alatt is).

A problematikus helyeket akkor veszi észre, ha első használat esetén figyeli a porszívót munka közben. Ezenkívül a dokkoló állomást megfelelően kell elhelyezni. Körülötte szabad helynek kell lenni. Ez könnyű hozzáférést biztosít a porszívónak.

Robotporszívó karbantartása

Hogyan kell gondoskodni a robotporszívóról?

 • Minden használat után ürítse ki a porszívó hulladéktartályát (vagy rendszeresen ürítse ki a tartályt a dokkoló állomásban), alaposan mossa meg és tisztítsa meg néhány használat után.
 • Tisztítsa meg az oldalkeféket (többszöri használat után) és a porszívó házát.
 • Ügyeljen arra, hogy rendszeresen cserélje a szűrőket (kb. évente 1-3 alkalommal, a használat intenzitásától függően).
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.iRobot Roomba i7+
Rendeltetés: Minden padlótípushoz, Linóleumra, Fapadlóra, Hajópadlóhoz
Funkció: Automata feltöltés , Kábelek gubancolása elleni funkció , Takarítás folytatása újratöltés esetén , Lépcsőről való leesés elleni érzékelő , Ütközésérzékelő , Automata kiürítés , Szennyeződés felismerés , Időzíthető takarítás
Portartály térfogata: 0,6 l
Akkumulátor típusa: Li-ion
5 out of 5 stars (5 / 5)655000 Ft Alacsony ár
2.Roborock Q7 Max
Rendeltetés: Minden padlótípushoz
Funkció: Takarítandó helyiség meghatározása , Lépcsőről való leesés elleni érzékelő , Haj rácsavarodással szembeni ellenállás , Ütközésérzékelő , Több helyiségbeni porszívózás
Portartály térfogata: 0,47 l
Akkumulátor típusa: Li-ion
5 out of 5 stars (5 / 5)185000 Ft Alacsony ár
3.Rowenta X-Plorer S75s+ 4in1
Rendeltetés: Minden padlótípushoz, Szőnyegre
Funkció: Automata feltöltés , Tartály kiürítése az állomáson , Takarítandó helyiség meghatározása , Takarítás folytatása újratöltés esetén , Lépcsőről való leesés elleni érzékelő , Ütközésérzékelő , Több helyiségbeni porszívózás , Automata kiürítés , Padlófelszínhez való alkalmazkodás
Portartály térfogata: 0,26 l
Akkumulátor típusa: Li-ion
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)230000 Ft Alacsony ár
4.CONCEPT VR3210 3 az 1-ben Laser UVC
Rendeltetés: Minden padlótípushoz, Szőnyegre, Linóleumra, Fapadlóra, Hajópadlóhoz
Funkció: Automata feltöltés , Takarítandó helyiség meghatározása , Lépcsőről való leesés elleni érzékelő , Ütközésérzékelő , Több helyiségbeni porszívózás , Padlófelszínhez való alkalmazkodás , Csehül beszélő , Időzíthető takarítás
Portartály térfogata: 0,6 l
Akkumulátor típusa: Li-ion
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)155000 Ft Alacsony ár
5.Tesla RoboStar T60
Rendeltetés: Moppal, Szőnyeghez, Állatszőrhöz, Minden padlótípushoz, Fapadlóhoz, Kárpithoz
Funkció: Automata feltöltés
Portartály térfogata: 0,45 l
Akkumulátor típusa: Li-Ion
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)100000 Ft Alacsony ár
6.Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2
Rendeltetés: Szőnyegre, Kemény padlóra, Linóleumra, Fapadlóra, Hajópadlóhoz
Funkció: Automata feltöltés , Takarítandó helyiség meghatározása , Takarítás folytatása újratöltés esetén , Ütközésérzékelő , Több helyiségbeni porszívózás
Portartály térfogata: 0,55 l
Akkumulátor típusa: Li-Ion
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)120000 Ft Alacsony ár
7.Rowenta Explorer Serie 60 RR7455WH
Rendeltetés: Minden padlótípushoz, Szőnyegre
Funkció: Automata feltöltés , Lépcsőről való leesés elleni érzékelő , Ütközésérzékelő , Több helyiségbeni porszívózás , Padlófelszínhez való alkalmazkodás , Csehül beszélő
Portartály térfogata: 0,4 l
Akkumulátor típusa: Li-Ion
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)110000 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új robotporszívó kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb robotporszívót.