Sport és outdoor

A legjobb rollerek (teszt 2024)

legjobb rollerek A rollerezés nem csak a tinédzserek és a gyerekek számára megfelelő – egyre több felnőttet láthat a városban, hogy rolleren megy reggel a munkahelyére, vagy csak a szabadidejében a lakótelepek között használja ezt az eszközt. Ez az igénytelen tevékenység valójában a motorikus képességeket, a combokat és a lábikrát tornáztatja át, ami hozzájárul az általános fizikai jóléthez. Ráadásul korábban a helyszínen van, és néha minden perc számít.

A legjobb felnőtt rollerek stabilak, ütésállóak, és ha a városban rollerezik a buszra vagy a villamosra is fel tudja vinni, mert összecsukhatók. Ma már természetesek a túra rollerek is, melyek nagyobb kerekekkel rendelkeznek, így még az aszfalttal nem rendelkező ösvényeken is használhatja.

A minőségi gyermek rollerek állítható fogantyú magassággal rendelkeznek, így a roller egy bizonyos ideig együtt nőhet a gyerekkel, és nincs gondja arra, hogy újat vásároljon. Természetes a stabil szerkezet és megbízható fék.

De hogyan orientálódjon az ajánlatok között? Az áttekintésben segít a roller teszt, amelyet rendszeresen frissítünk új információkkal. Emellett megpróbáltunk válaszolni a leggyakrabban feltett vásárlói kérdésekre, hogy könnyebbé tegyük az új roller vásárlását. Örülünk, ha csatlakozik a beszélgetéshez, és így segít másoknak az új roller kiválasztásában.[/su_expand]

A legjobb felnőtt és gyermek rollerek szerintünk – TOP 7 teszt 2024

TermékÉrtékelésParaméterekÁr (-tól)
1.Spartan Jumbo
5 out of 5 stars (5 / 5)Kerekek mérete: 200 mm
Súly: 3.50 kg
Csapágyak: ABEC 5
Kormány magassága: 78-98 cm
Max. teherbírás: 100 kg
20000 Ft Alacsony ár
2.WORKER Authico
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)Kerekek mérete: 230 mm
Súly: 5.57 kg
Csapágyak: ABEC 9
Kormány magassága: 84-104 cm
Max. teherbírás: 100 kg
51000 Ft Alacsony ár
3.Roller Spartan Jumbo II
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)Kerekek mérete: 200 mm
Súly: 5.50 kg
Csapágyak: ABEC 7
Kormány magassága: 82.50-105 cm
Max. teherbírás: 100 kg
35500 Ft Alacsony ár
4.WORKER City
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)Kerekek mérete: 16 "
Súly: 9.50 kg
Csapágyak: -
Kormány magassága: 99-112 cm
Max. teherbírás: 100 kg
59500 Ft Alacsony ár
5.inSPORTline Fricola
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)Kerekek mérete: 200 mm
Súly: 4.30 kg
Csapágyak: ABEC 7
Kormány magassága: 77-91 cm
Max. teherbírás: 100 kg
28500 Ft Alacsony ár
6.WORKER Nuvola
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)Kerekek mérete: 230 mm
Súly: 5.57 kg
Csapágyak: ABEC 9
Kormány magassága: 84-104 cm
Max. teherbírás: 100 kg
51000 Ft Alacsony ár
7.Roller Crussis ONE Cobra 4.1
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)Kerekek mérete: 26” / 20”
Súly: 7.6 kg
Csapágyak: -
Kormány magassága: 93 cm
Max. teherbírás: 120 kg
237500 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb felnőtt rollert?

 • Terep szerint.
  A felnőttek számára készült városi rollerek kisebb kerekekkel és kisebb teherbírással rendelkeznek, ráadásul gyorsan összecsukhatóak abban az esetben, ha valahova a tömegközlekedéssel kell eljutnia.
  A túra rollerek nagyobb kerekekkel rendelkeznek, így kényelmesen rollerezhet a dűlőutakon és az erdei ösvényeken.
  Az ajánlatok között vannak az úgynevezett „freestyle rollerek“, amelyeket szórakozásra és ugrásokra terveztek egy skateparkban.
 • Roller anyaga. Az olcsóbb rollerek alumíniumból készülnek, amely könnyű, de kevésbé stabil – ilyen rollerek a városba alkalmasak, ahol nem igényel ellenálló rollert. Az acél valamivel erősebb, de ez az árban is tükröződik; túlsúlyos emberek számára is alkalmasak. A piacon már karbon rollerek is megtalálhatók, amelyek igényes vásárlóknak ajánlottak és a sportos rollerezésre is alkalmasak.
 • Fékek. A rollerfékek lehetnek taposó (hátsó fék, melyre rá kell lépni), fékpofás (kissé robusztusabb, amire például a városban nincs szüksége), vagy tárcsa fékek (sport rollereknél igényes vásárlók számára).
 • Összecsukható rollerek. Gyakran találkozhat összecsukható rollerekkel, amelyek ideálisak a városba; ha buszon, villamoson szeretne utazni vagy az autó csomagtartójában szállítani, akkor semmi gond. Általában alumíniumból készülnek, így könnyűek. Azonban az aszfalton kívül nem ajánlott a használatuk, arra a túra rollerek vannak.
 • Ár. Válasszon olyan áron rollert, amely megfelel annak az ár érték aránynak, amit a rollertől elvár. Nem éri meg a legolcsóbb roller, de nem kell túl sokat fizetnie, ha a rollert csak ritkán szeretné használni.
 • Merítsen ihletet. Keresse fel a roller tesztet az interneten, olvassa el a véleményeket és az ügyfelek tapasztalatait. Ez az információ segít a piacon orientálódni és a legjobbat kiválasztani.

Hogyan válassza ki a legjobb gyermek rollert?

 • Fogantyú beállítása. A gyerek nő, és vele együtt a roller is nőhet. Vásárláskor gondolja meg, hogy a fogantyú magasságát szükséges lesz állítani, az szerint, ahogy a gyermeke nő. A gyermek rollereknek legalább négyfokozatú állítható fogantyú magassággal kell rendelkezniük. Ha egy gyermek 140 cm-nél magasabb, már felnőtt rollert is használhat, persze, ha jól érzi magát rajta.
 • Teherbírás. Ez az adat azért fontos, mert ahogy a gyermek nő, nemcsak a magassága, hanem a súlya is változik. Soha ne lépje túl a roller maximális teherbírását.
 • Fékek a gyermek rolleren. Legtöbbször egy taposó fékkel fog találkozni, ami elegendő ahhoz, hogy a városban közlekedjen az aszfaltozott járdákon. A fékpofás fékek a terepre szánt gyermek rollerekre készültek.
 • Kerekek típusa. A PVC kerekek kemények, nagyon jó élettartamúak és nagyszerűek a városon belül. A poliuretán kerekek (PU) alkalmasak a városban és városi parkokban, mivel elnyelik a kisebb egyenlőtlenségekből eredő ütéseket. Önön múlik, milyen kereket helyez előnybe.
 • Tartozékok a rollerhez. Érdeklődje meg, hogy az adott típusú rollerhez vásárolhatók-e tartozékok, mint például üvegtartó, csengő vagy villogó fény az esti órákban történő rollerezéshez. A gyerekek általában szeretik ezeket a tartozékokat.

Hogyan állítsa be helyesen a gyermek roller fogantyú magasságát?

A fogantyúnak a mellkas szintjén kell lennie, hogy a gyermeke háta egyenes legyen a rollerezés során. A fogantyú ne legyen se magasabban, se alacsonyabban, mint a mellkas szintje.

Kapható gyermek sport roller?

A gyermek rollerek általában nem sport rollerek, talál városba vagy összetettebb terepre, például erdei ösvényekre vagy aszfalt nélküli járdákra valókat. Leggyakrabban azonban a városi aszfaltra való rollert tud vásárolni egy taposó fékkel. Továbbá nem gyártanak gyermek karbon rollereket sem, mivel ez nem szükséges a normál rollerezéshez.

Lehet a gyermek roller összecsukható?

A legtöbb gyermek roller összecsukható, és alumíniumból is készülnek, így ha a gyerek már nem akar rollerezni, akkor könnyedén összecsukható és egy kézben hazavihető.

Mit fejleszt a rollerezés (gyermekeknél)?

Leginkább fejleszti a koordinációs képességet és az egyensúlyérzetet. A roller használatának tanulása közben szükség van kitartásra, bátorságra és koncentrációra is és nem utolsó sorban sikerélményt ad nekik a rollerezés.

Milyenek a freestyle rollerek?

Az ilyen rollereket rendszerint olyan tizenévesek számára tervezték, akik szeretnek szórakozni valahol a skateparkban. A freestyle rollereket az ugrásra és az őrületre tervezték. Az alapfeltétel a kis kerekek és nagyon szilárd anyag, amelyeknek különböző ütéseket kell kibírniuk.

Fellépő magassága, hossza, szélessége

Nem gondolja mindenki, hogy a fellépő magassága fontos dolog a rollerek tulajdonságai között. Ha magasabb a fellépő kevésbé akad fent a roller az egyenetlen terepen, de a tartó láb viszont sokkal jobban elfárad. Az alacsony fellépővel rendelkező rollereknek kevésbé fárasztó a használatuk, de ha túl alacsony könnyen fennakad. A fellépő hossza és szélessége a kényelem szempontjából fontos.

Milyen előnyökkel jár a roller használata?

Egyre divatosabb a roller használata. Vannak előnyei a futással és a kerékpározással szemben egyaránt. A futással szemben például gyorsabban jut el a célig, nem terheli annyira a lábát; a kerékpározással szemben például egészségesebb a testtartás – nem kell görnyedni rajta és nem utolsó sorban kevésbé veszélyes közlekedési forma. A rollerezés praktikus, környezettudatos, élvezetes és még biztonságos is, mert nem kell vele az úttestre autók közé menni, használhatja a járdán. Megfizethető közlekedés, mert nincs szükség üzemanyagra, költséges karbantartásra és még a tömegközlekedés árát is megspórolja vele. Praktikus, mert általában összecsukhatók, magával viheti bárhová, nem kell az utcán lelakatolva sorsára hagyni. Ha elkezd esni az eső vagy megunta a gurulást, akkor csak összecsukja és felpattan a tömegközlekedési eszközökre.

Mire érdemes odafigyelni rollervásárlásnál?

Érdemes odafigyelni: a kerék méretre és a kerekek számára (gyerekeknél), a váz anyagára, a hordozhatóságra (összecsukás), súlyára, teherbírására és a kormány burkolatára. A tökéletes roller a disegn, a praktikum és az ergonómia ötvözete; persze tartsuk szem előtt korosztály, súly, terep stb. szerinti választást.

Biztonság és tárolás

Rollerezés közben a sérülések elkerülése érdekében használjon védőfelszerelést – kéz-/csukló-, térd-, fej- és könyökvédőt. Rollerezés közben sportcipőt viseljen, ne legyen mezítláb vagy nyitott cipőben. Ügyeljen rá, hogy a cipőfűző ne lógjon, mert beleakadhat a kerékbe, vagy a roller más részébe. Óvatosan rollerezzen, hogy ne essen el, így elkerülve a sérüléseket. Mindkét kezével fogja a kormány burkolatot, kanyarodásnál csökkentse a sebességet és szabályosan közlekedjen. A rollert száraz helyen tárolja, ne rakjon rá semmilyen nehéz tárgyat az eldeformálódás elkerülése érdekében.

TIP: A legjobb elektromos rollerek + tanácsok a helyes kiválasztáshoz

Segített Önnek ez a roller teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt modellről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani egy minőségi rollert, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.

1 Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

 • Volt alkalmam egy önöknél oly nagyszerű helyezést elért Spartan rollert összehasonlítani a saját hirdetésben talált és nagyon megszeretett tárcsafékes Toldysport rolleremmel. Először is a Spartan rugózása lágyabb, de használat során nem ér semmvel sem többet, csak jóval hangosabb. A Spartan kerekei némileg hurkábbak is.
  A Toldy-t nehezebb kinyitni, de kömnyen megszokható. Guríthatóság és lendület szempontjából pedig a Spartan gazdájával is egyetértünk abban hogy a lágy lengéscsillapítói miatt hamarabb veszít a Spartan a lendületéből, főleg hagyományos úttesten. A Toldy mellett szól a plusz tárcsafék is, ha blokkolni nem is lehet vele a kereket legalább nem a kerék kopik el fèkezéskor. Ami miatt verhetetlen a Toldy, egyrészt az hogy igen is lehet 20 000 forint alatt rollert venni, másrészt lehet hozzá hordtáskát és alkatrészeket IS kapni nagyon nagyon olcsón. Az hogy nagykerekű, összteleszkópos és tárcsafékes és van vállra akasztó is rajta már csak hab a tortán.