Sport és outdoor

A legjobb elektromos rollerek – recenziók és teszt 2024

legjobb elektromos rollerek A rollerek hosszú évekig csak szórakoztató mozgásformát jelentettek a gyermekek számára. Az elmúlt években jelentős változásokon mentek át, és egyre inkább a felnőttek figyelmét is felkeltették. Viszonylag olcsó és környezetbarát közlekedési móddá váltak – akár a kora reggeli csúcsforgalomban munkába menet, akár a hétvégi kirándulásokon a környező tájakon. A kerékpárokhoz hasonlóan, csak idő kérdése volt, mikor kapnak a rollerek saját motort, hogy a rollerezést kényelmessé tegyék. Manapság a piacon több száz elektromos rollert talál, és ez a terület folyamatosan növekszik. Ezért adtuk feladatul magunknak az aktuálisan legjobb elektromos rollerek kiválasztását, amelyek kitűnnek a kedvező ár/minőség, ár/teljesítmény arányukkal és nemcsak a városi forgalomban használhatók. A rangsor összeállításakor figyelembe vettük a szakmai teszteket és a felhasználói véleményeket az elektromos rollerekről.

Melyek az elektromos roller előnyei? A friss levegőn tölti el az időt, nem kell reggel vagy délután csúcsforgalomban várakozni, az elektromos robogó egyszerűen kezelhető, kompakt méretű, összecsukható szerkezetű és kombináltan is közlekedhet velük (az elektromos rollert a vonatra vagy a tömegközlekedési eszközökre is fel tudja vinni). Mielőtt eldönti, hogy elektromos rollert vásárol, fontos mérlegelni, hogy ki fogja használni, és milyen terepet és távolságot tudjon vele gond nélkül megtenni. Egyszerűbb, olcsóbb elektromos rollerekkel, de a legmodernebb modellekkel is találkozik. Érdekes információkat, tanácsokat és tippeket adunk a választási útmutatónkban.

A legjobb elektromos rollerek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr
1.Xiaomi Electric Scooter 4 Pro

 LEGJOBB MODEL 
Akkumulátor kapacitás: 12,4 Ah
Max. sebesség: 25 km/h
Megtehető távolság: 45 km
Teljesítmény: 350 W
Tömeg: 16,5 kg
Max. kapacitás: 120 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)$$ Alacsony ár
2.Ninebot Segway Kickscooter MAX G30
Akkumulátor kapacitás: 15,3 Ah
Max. sebesség: 25 km/h
Megtehető távolság: 65 km
Teljesítmény: 350 W
Tömeg: 18 kg
Max. kapacitás: 100 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)$$ Alacsony ár
3.Joyor X5S
Akkumulátor kapacitás: 13 Ah
Max. sebesség: 35 km/h
Megtehető távolság: 40 km
Teljesítmény: 500 W
Tömeg: 15,5 kg
Max. kapacitás: 120 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)$$$ Alacsony ár
4.W-TEC Lonix
Akkumulátor kapacitás: 13 Ah
Max. sebesség: 30 km/h
Megtehető távolság: 30 km
Teljesítmény: 350 W
Tömeg: 18 kg
Max. kapacitás: 120 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)$$$ Alacsony ár
5.Sencor Scooter Two S60
Akkumulátor kapacitás: 15 Ah
Max. sebesség: 25 km/h
Megtehető távolság: 45 km
Teljesítmény: 400 W
Tömeg: 16 kg
Max. kapacitás: 120 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)$ Alacsony ár
6.W-TEC Dalehunter 10"
Akkumulátor kapacitás: 21 Ah
Max. sebesség: 25 km/h
Megtehető távolság: 40 km
Teljesítmény: 350 W
Tömeg: 15 kg
Max. kapacitás: 120 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)$$ Alacsony ár
7.VeGA Xtrem Cross 1000 plus
Akkumulátor kapacitás: 16 Ah
Max. sebesség: 30 km/h
Megtehető távolság: 35 km
Teljesítmény: 1000 W
Tömeg: - kg
Max. kapacitás: - kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)$$ Alacsony ár
8.Ducati Pro-III
Akkumulátor kapacitás: 13 Ah
Max. sebesség: 25 km/h
Megtehető távolság: 50 km
Teljesítmény: 350 W
Tömeg: 17,5 kg
Max. kapacitás: 100 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)$$$ Alacsony ár

Hogyan válassza ki az elektromos rollert

Az elektromos roller kiválasztásának döntő kritériuma elsősorban a felhasználásának célja. Ennek megfelelően legalább az ár alapján képesek lesznek orientálódni, mivel a kevésbé hatékony elektromos rollerek néhány tízezerbe kerülnek, az erősebbek ára akár háromszázezerre emelkedik. Ha rendszeresen szeretné használni az elektromos rollert, mint mindennapi közlekedési formát, akkor a bevált minőségi modelleket választja, ha csak szórakozásra, a szabadidős tevékenységek színesebbé tételére akkor az olcsóbb kivitelezés is megfelel – minimálisan a kezdetekre.

 • Városba – a városi elektromos rollerek könnyűek, egyszerűen összecsukhatók és kerekeik átmérője valamivel kisebb, hogy még a kisebb területeken is megtartsák ügyességüket. A motor teljesítménye elég, ha 250-350 W, mivel a nagy sebesség nem alkalmas a városban történő közlekedésre.
 • Kirándulásokra – Ha a rollert nemcsak a városban fogja használni, akkor biztosan értékelni fogja az erősebb motort, amely még enyhe emelkedővel is képes megbirkózni. Hagyja a habkerekeket a városi rollerekre, értékelni fogja a felfújható gumikerekeket és a kissé nagyobb átmérőt, amely elnyeli az egyenlőtlenségekből eredő ütéseket. A tartósabb kialakításra, a csúszásgátló minőségre és a megbízható fékekre adjon.

elektromos rollerek

Mire figyeljen a választásnál?

Keret anyaga és súly

Az elektromos rollerkeretnek tartósnak és biztonságosnak kell lennie. Könnyű alumíniumból vagy nehezebb acélból készülhet. Különösen az Ön elvárásai lépnek előtérbe – szeretné egyszerűen összecsukni a rollert, feldobni a vállára és utazni tömegközlekedési eszközökön? Fontolja meg fizikai lehetőségeit. Az elektromos rollerek súlya kb. 7–8 kg-nál kezdődik, de 40 kg-nál végződik.

Teherbírás

A legtöbb e-roller által kínált szabványos teherbírás 100-120 kg. A robusztus és nagyon jól megtervezett modellek a közel 140 kg-os személyt is elbírhatják. Azonban tartson legalább 10-15% tartalékot, és ne vásároljon olyan elektromos rollert, ahol az Ön súlya nagyon közel van a teherbírás határértékéhez, a motor stabil teljesítményének fenntartása érdekében. Néhány extra kilogrammot hozzáadhat egy bevásárlótáska vagy egy hátizsák is.

Összecsukható szerkezet

Ha gyorsan fel szeretne szállni a tömegközlekedési eszközökre, vagy az elektromos rollert a lakásban tárolja vagy az autó csomagtartójában szállítja, akkor egy egyszerű és gyors összecsukható mechanizmust értékelni fog, ahol a kormányrúd a talapzatra hajlítható. Néhány modell egy összecsukható nyereggel is felszerelhető, amely a szokásos álló helyzetet kényelmes ülő helyzetre váltja fel.

Elektromotor: Teljesítmény és maximális sebesség

Minden elektromos roller nagyon fontos eleme, azaz a szíve – az elektromotor, amely energiát merít az újratölthető akkumulátorból. Nem kell hajtania magát, az elektromos roller viszi Önt bármilyen tevékenység nélkül. A gyermek elektromos roller nem rendelkezhet több mint 100 wattos teljesítményű motorral. Normál használat esetén a városban vagy a kövezett utakon egy felnőtt személy is megelégszik egy 250 – 350 W teljesítményű rollerrel. Minél nagyobb a teljesítmény, annál nagyobb a sebességre képes szert tenni és megbirkózik a dombokkal is, így a boltokban 1000 wattos teljesítményű modelleket is találhat. Azonban vigyázzon, mert a lakott területen nem szabad 25 km / h-nál nagyobb sebességgel haladni az elektromos rollerrel.

Akkumulátor: Töltés és hatótávolság

Az akkumulátor vagy az újratölthető akkumulátor az elektromos roller alapján található. Különböző kapacitások állnak rendelkezésre, és érvényes, hogy minél nagyobb a kapacitás, annál hosszabb az elektromos roller hatótávolsága. Ez 20 – 60 km lehet, az akkumulátor kapacitásától, a felhasználó súlyától és az útvonal profiljától (sík vs. emelkedős), de az időjárási viszonyoktól is (rövidebb a hatótávolság, ha egész úton a széllel szemben halad). Egy egyszerű kijelzőn pontosan láthatja, hogy hány százalékra van feltöltve az akkumulátor. Érdeklődjön a töltési időről is, átlagosan a teljes töltöttségig 4-5 óra.

Vezérlés

Hogyan lehet beállítani az elektromos roller sebességét? A kormányon talál egy kart, és a kívánt sebességfokozat közül választhat az igényeinek megfelelően. A beállított sebességet a kormányon megtartja, éppen úgy, ahogy az autóban a lábát a gázpedálon tartja. A fejlett modellek egy tempomattal, azaz sebességtartó elektronikával vannak felszerelve, hogy a beállított sebességet megtartsák egy gomb megnyomása után, az egész idő alatt változatlanul és a kéz fáradtsága nélkül.

Kerekek: Méret, kialakítás és anyag

A kerekek mérete és kialakítása jelentősen befolyásolhatja az Ön kényelmét és vezetési stílusát.

Méret:

 • Kis kerekek, 5 – 6,5 „átmérővel városba és kezdők számára alkalmasak. A kisebb kerekekkel rendelkező rollerek ügyesebbek, kisebb méretűek, de kevésbé képesek megbirkózni a tereppel.
 • Ha tapasztalt felhasználó, és szeretne dombos terepen rollerezni, nem kell félnie a nagyobb átmérőjű kerekektől Bár ezek a rollerek nagyobbak és kevésbé ügyesek, tökéletesek egy sebesebb utazásra is.

Felfújható vagy tömör?

 • A levegő nélküli, tömör kerekek karbantartásmentesek, és nem kell aggódnia a defekt miatt. Természetesen az idő múlásával, különösen, ha a gumi réteg elhasználódik, meg fog érezni minden dudort és a kavicsot. Elhasználódás után az egész kereket ki kell cserélni.
 • A felfújható kerekek kényelmesebb rollerezést biztosítanak – tompítják az ütéseket, az út egyenetlenségeit. Azonban fennáll annak a veszélye, hogy kilyukadhatnak. De nem szükséges kicserélni az egész kerekeket, elég megjavítani a defektet, vagy kicserélni a belső és külső gumit (hasonlóan, mint egy kerékpáron), és haladhat tovább.

Fékrendszer

A standard megoldás a hátsó sárhányóra felszerelt taposófék, amelyre elég lábbal rálépni a lassításhoz. Ha nem akarja a stabilitást kockáztatni, akkor választhat tárcsa- vagy dobféket, amelyeket a kormányon lévő karral vezérel (hasonlóan, mint a kerékpáron). A drágább modellek kényelmes elektromágneses fékkel vannak felszerelve, de ezek az akkumulátor teljes lemerülése után nem működnek, ezért jó, ha van tartalékban legalább egy mechanikus fék is. A csúcsmodellek modern giroszkopikus rendszerrel is rendelkeznek – a kormányon a súlyt előre vagy hátra mozgatva dönt a gyorsításról vagy a fékezésről.

Vezetési kényelem

Az elektromos roller alapfelszereltségében nem hiányozhat a csúszásgátló láblemez és az állítható kormánymagasság.

Alapfelszereltség felett

 • Fékenergia-visszanyerő rendszer – A túlzott fékenergia az akkumulátorba kerül vissza. Különösen hasznos, ha gyakran fékez haladás közben (rövid szakaszok a városban a csomópontok között). Hosszú útszakaszok esetében ennek a felszereltségnek nincs praktikus jelentősége.
 • Telefonkapcsolat – Nyomon követi a megtett kilométereket és az útvonal profilját, az akkumulátor lemerüléséig lévő időt vagy a megtehető kilométereket.
 • Sebességtartó automatika (Tempomat) – Egy gomb lenyomásával a beállított sebesség megmarad.

VIDEO

Az elektromos rollerek ára

Ha az új roller rendszeres napi feladata az lesz, hogy Önt A pontból B pontba szállítsa, akkor ne féljen befektetni. Ellenkező esetben, ha főként a szórakozásról van szó, nem ront el semmit az alapár-kategóriából való e-rollerrel.

 • Elektromos rollerek 90 000 Ft-ig

Ezek a kezdőknek alkalmas elektromos rollerek, amelyeknek a teljesítménye körülbelül 100-300 W. Számos megbízható gyermek elektromos rollert talál itt, valamint maximum 100 kg teherbírású modellt is. Kisebb kerékátmérőjük van, összecsukhatók és kis súlyúak.

 • Elektromos rollerek 180 000 Ft-ig

Ha egy kiváló minőségű e-rollert keres, nézzen körül a magasabb árkategóriában, ahol számos strapabíró modellt talál. Már látszatra is ellenállóbbak, rugalmasabbak és bírják a mindennapi utat munkába és vissza. Nagyobb motorteljesítményt kínálnak: 250-500 W, nagyobb teherbírást, jobb felszereltséget és nagyobb kényelmet. Ebben a kategóriában számos olyan legeladottabb elektromos rollert talál, amelyek a szakértői értékelésekben is jól ismertek.

 • Elektromos rollerek 180 000 Ft felett

Erős motorteljesítmény, nagyobb teherbírás, nagy akkumulátor-kapacitás + átlagon felüli hatótávolság, gazdag felszereltség – ezek a 180 000 Ft-nál drágább elektromos rollerek fő jellemzői. Sok közülük azonban szignifikánsan eltér a szokásos rollerről alkotott elképzeléstől, ezért találják meg a támogatóikat az igazi rajongók körében.

A legjobb elektromos roller márkák

Melyik márkák sikeresek az elektromos roller tesztekben, és valóban sikeres darabjaik vannak? Melyek szereztek jó ár-teljesítmény arányt, és kerültek az ellenőrzött termékek közé? Tekintse meg velünk a népszerű gyártók listáját, akik valóban érdekeltek a modern elektromos rollerek fejlesztésében és gyártásában.

 • Xiaomi – a kiválóan kidolgozott, modern elektromos rollerek nagyon jó minősítést kaptak a német tesztekben és a felhasználói véleményekben, ezt bizonyítja a Heureka.sk portál Év terméke 2018 díja is.
 • Eljet – minőségi elektromos rollerek, amelyeket kifejezetten a városba terveztek. Modern anyagok és jól megtervezett design.
 • Inmotion – ezek a rollerek igényes felhasználóknak készültek, akik élvezik a széllel való versenyzést. Exkluzív dizájnokat, nem hagyományos kombinációkat és kiváló felszereltséget kínálnak.
 • Joyor – az erősebb motorral rendelkező tartós e-rollerek képviselője. Tökéletes kivitelezés, korszerű felszereltség és modern anyagok. Áruk 150 000 – 30 000 forint.
 • Denver – könnyű, összecsukható, városi elektromos rollerek, melyek ára 90 000 Ft körül mozog.

Gyakran feltett kérdések

Mennyi az elektromos roller maximális hatótávolsága?

Az akkumulátor teljes töltöttsége esetén a hatótávolság 20 és 60 km között mozog a kapacitás és az akkumulátor típusától függően. Nyilvánvaló, hogy a kiváló minőségű elektromos rollerek jobb, hosszabb üzemidejű akkumulátorokat rejtenek. Ugyanakkor a felhasználó súlya, a terep profilja és nehézsége is jelentős szerepet játszik. Ha a felhasználó súlya közeledik a roller teherbírásának határértékéhez, az elektromos roller jobban le lesz terhelve, mintha egy 30 kg-l könnyebb személyt vinne, és az akkumulátor hamarább lemerül. Normál használathoz elegendő a 30 – 40 km-es hatótávolság. Előfordulhat azonban, hogy órákban vagy percekben van megadva a hatótávolság– ez az akkumulátor üzemidejének átlagos értéke optimális vezetési körülmények között.

Milyen legyen az elektromos roller terepre?

Ha elektromos rollert az aszfaltos utakon kívül is szeretné használni, keresse meg a legjobbat, amit az adott szegmens kínál. Nagy szilárdságra, tartósságra és ellenállóságra lesz szüksége. Ragaszkodjon egy könnyű dúralumínium vagy szénszálas kerethez. Az akkumulátor kapacitása nagyobb legyen, hogy nehezebb terepen is hosszabb hatótávolságot biztosítson. Teljesítményük általában 1000 W felett van. Ne takarékoskodjon a kerekek kialakításán, villás felfüggesztésen és az első és a hátsó fékek minőségén.

Lehet rollerezni lemerült akkumulátorral az elektromos rolleren?

Igen, természetesen, ez egy kicsit nehezebb lesz az elektromos roller nagyobb súlyának és a motor ellenállásának köszönhetően. Ha elektromágneses fékkel rendelkező elektromos rollert választ, akkor nem fog tudni fékezni, ha az akkumulátort lemerült. Ezért jobb kombinált fékkel rendelkező modellt keresni – mechanikus + elektromágneses.

Hány éves kortól használható az elektromos roller?

Az életkor nincs pontosan meghatározva. A piacon vannak 100 W-s motorteljesítményű, kisebb konstrukciójú elektromos rollerek, amelyek első pillantásra alkalmasak a gyermekek számára, körülbelül 12 és 13 éves kortól. Javasoljuk, hogy fontolja meg, hogy gyermeke képes-e felelősségteljesen irányítani az elektromos rollert, hogy ne veszélyeztessen más személyeket. A nagyobb teljesítményű elektromos rollerek leírásában általában meg van adva a felhasználó minimális kora.

Lehet, hogy érdekli:

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új elektromos roller kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb elektromos rollert.