Háztartás

A legjobb serpenyők (teszt 2021)

Miről lehet felismerni a legjobb serpenyőket? Milyen típusú serpenyőket fog használni a konyhájában? Választás előtt nézzen körül és rendelkezzen elegendő információval. Hisszük, hogy tanácsaink segítenek Önnek.

legjobb serpenyők
Megtörtént Önnel, hogy vásárolt egy serpenyőt „csak úgy“, mert akciós volt a boltban? Mi lett a sorsa? Gyakran előfordul, hogy olyan kialakításút választunk, amelynek nincs haszna a konyhánkban, csak minket vonzott az alacsony ára. Ezért ezúttal úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk Önnek a legjobb serpenyőket különböző kategóriákban, hogy otthonában ne legyenek halomban a kihasználatlan edények.

Serpenyők sütéshez, grillezéshez, wok serpenyők, serpenyők palacsinta, talkedli, tükörtojás sütéséhez – mint láthatja, több lehetőség is van. Ehhez jön még a megfelelő anyag kiválasztás, a felületkezelés vagy az alkalmazhatóság a tűzhely típusához (áram, gáz, indukció), tehát nem lesz könnyű a döntés. Azonban útmutatónk segítségével néhány perc alatt tud majd dönteni.

Elkészítettük a legfontosabb információk összefoglalását, amelyek hasznosak lehetnek a választás során. Ezenkívül ne hagyja figyelmen kívül a serpenyők felhasználói recenzióit, amelyek jobban felmérik a rendszeres használat során a kiszemelt modellek minőségét.

A legjobb serpenyők

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Levehető fogantyú
TEFAL 24 + 28 cm INGENIO ELEGANCE
Átmérője: 24 + 28 cm
Típus: Klasszikus
Főzőlap/Tűzhely: Gáz, Kerámia, Elektromos
5 out of 5 stars (5 / 5)15500 Ft Alacsony ár
2.WOK serpenyő
Tefal Invissia 28 cm-es Wok
Átmérője: 28 cm
Típus: Wok
Főzőlap/Tűzhely: Gáz, Kerámia, Elektromos
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)7500 Ft Alacsony ár
3.Grill serpenyő
Tefal Invissia Grill serpenyő
Átmérője: 26 x 26 cm
Típus: Grill
Főzőlap/Tűzhely: Gáz, Kerámia, Elektromos
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)9000 Ft Alacsony ár
4.FiveStar Legend Mini Maxi
Átmérője: 26 + 14 cm
Típus: Klasszikus
Főzőlap/Tűzhely: -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)8500 Ft Alacsony ár
5.Palacsintasütő
TEFAL EVEREST
Átmérője: 25 cm
Típus: Palacsintasütő
Főzőlap/Tűzhely: Indukciós, Gáz, Kerámia, Elektromos
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)10000 Ft Alacsony ár
6.Delimano Stone Legend Classic
Átmérője: 24/28 cm
Típus: Klasszikus
Főzőlap/Tűzhely: -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)6500 Ft Alacsony ár
7.Banquet Premium Dark Brown
Átmérője: 24 cm
Típus: Klasszikus
Főzőlap/Tűzhely: Indukciós, Gáz, Kerámia, Elektromos
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)5000 Ft Alacsony ár
8.Apetit Patina
Átmérője: 20 cm
Típus: Klasszikus
Főzőlap/Tűzhely: Gáz, Kerámia, Elektromos
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)3000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon konyhai serpenyőt

Hogy a főzés öröm legyen, a konyhát minőségi konyhai edényekkel kell felszerelni. A fazekak és kések után a gyakran használt serpenyők kerültek sorra, amelyeket a következő sorokban mutatunk be Önöknek, különféle típusok, felhasználás és anyagok szempontjából.

Az alkalmasságukra is összpontosítunk a főzőlap típusától függően, és nem felejtjük el azon gyártók listáját sem, amelyek serpenyőit mindenképpen érdemes kipróbálni.

Milyen serpenyőket vásároljon a konyhába?

A családok szívesen használnak többféle serpenyőt, mindegyiket másra használják. Nagy népszerűségnek örvendenek a palacsintasütők, a bordás aljú négyzet alakú serpenyők a hús- és a zöldség grillezéséhez, és nem maradnak el a nagyobb univerzális, magasabb peremmel és fedővel ellátott serpenyők sem, amelyekben mártásokat, főtt vagy párolt köreteket is elkészíthetünk. Nem kell túlzásba vinni a mennyiségüket. Csak válassza ki a megfelelő anyagot és átmérőt.

A gyártók szép serpenyőkészletekkel próbálják elcsábítani a fogyasztókat. A probléma azonban az, hogy ezek általában egyfajták, csak különböző átmérővel, ami nem biztos, hogy elegendő az ételek elkészítésének sokfélesége miatt és az a tény, hogy a serpenyők „összhangban vannak“ még nem elegendő ahhoz, hogy ne jusson gyorsan a konyhaszekrény mélyére. Csak Önön múlik. Örömmel adunk tanácsot arra, hogy mire érdemes figyelni a serpenyők választásánál.

Hogyan válasszon konyhai serpenyőt

Milyen típusú serpenyőket ismerünk?

Kicsi, közepes, nagy, kerek, négyzet alakú, alacsony, magas és ferde peremmel rendelkező serpenyők – több lehetőség van, mint amire számít. Leginkább azoknak az ételeknek az elkészítésére használható, amelyekre szánták őket. Milyenre lenne szüksége?

 • Klasszikus serpenyők – A konyhában a leginkább kihasználhatók. Megtalálhatók alacsony egyenes peremmel (2 – 3 cm), de vannak olyan nagy serpenyők is, amelyek pereme meghaladja a 7 cm-t is. Ebben már elkészítheti az ebédet az egész családnak, csak vegyen hozzá egy megfelelő átmérőjű fedőt. Különböző átmérőjűek állnak rendelkezésre.
 • Palacsintasütő serpenyők – Ezek körülbelül 25 cm átmérőjű, alacsony peremű serpenyők, így könnyen megfordíthatja benne a palacsintát, tócsnit vagy omlettet. Alap a tökéletesen tapadásmentes felület, amelyre nem kell egy csepp olajat sem használni.
 • Wok serpenyők – Jellemző az alsó és a felső átmérő közötti különbség. A pereme ferde. Alkalmasak zöldségek, ázsiai ételek és húsdarabok gyors sütésére. Reszelt zöldség tésztával való összekeverésére is alkalmas. Úgy néznek ki, mint egy üst.
 • Grill serpenyők – A tipikus forma a négyzet, amely alacsonyabb peremmel, bordázott alsó résszel és kiöntő résszel rendelkezik. A grillezett húson és zöldségen látványos csíkok képződnek, hasonlóan, mint a grill esetében. A serpenyők nagyobbak, nehezebbek. Ennek alapja a kiváló hőeloszlás.
 • Specifikus serpenyők – Idetartoznak azok a serpenyők, amelyek szinte csak egy célra használhatók. Tipikus képviselője egy palacsintasütő vagy tükörtojás sütő serpenyő. Nemcsak kör alakú, hanem például szív alakú is lehet.
 • Elektromos serpenyők – Ideális víkendházakba, kollégiumokba vagy olyan helyekre, ahol nincs tűzhely vagy főzőlap. Ezek elektromos készülékek, amelyek formájukban hasonlóak a serpenyőkhöz, de a belsejükben van egy fűtőelem. Az ügyes remoskák szintén az egyik képviselőjüknek tekinthetők.

Serpenyők méret szerint

A serpenyők szortimentje nagyon gazdag, ezért nehezebb olyan felosztást létrehozni, amely minden lehetőséget tartalmazna, ezért megpróbáltuk kiválasztani a leggyakoribbakat.

 • Kis serpenyők – átmérője 20-25 cm – alkalmas kisebb adag élelmiszerek sütésére, palacsinták, omlettek vagy rántások készítésére.
 • Közepes serpenyők – átmérője 26 – 32 cm – a leguniverzálisabb a felhasználhatóságuk a konyhában. Különböző magas peremekkel kapható, gyakran fedelekkel kiegészítve. Nem foglalnak el nagyobb helyet a főzőlapon, mint egy közönséges edény. A legszélesebb választék számos minőségi darabbal.
 • Nagy serpenyők – átmérője 34 – 40 cm – alkalmas nagy családi főzéshez. A serpenyőbe nagy steakek és egész halak is elférnek. Az ilyen nagy serpenyők nehezebbek, esetlenebbek és több helyet foglalnak el a főzőlapon és a konyhaszekrényben.

Anyag

Milyen anyagokból készülhetnek a serpenyők? Maga a serpenyő anyaga a döntő vagy annak felületi kezelése? Vessen egy pillantást arra a választékra, amely piacunkon a serpenyők esetében a leggyakrabban jelennek meg, és ismerje meg azok előnyeit, de hátrányait is.

 • Öntöttvas – Kissé nehezebb serpenyők, amelyekre a tartósság a jellemző, és helyesen kezelve évtizedekig is kitart a minőségük változása nélkül. Az első használat előtt egy tapadásmentes réteg, „patina“ létrehozása az alap. Hosszú ideig melegszenek fel, de ugyanolyan hosszú ideig hűlnek ki, de nem riadnak meg még a magas hőmérséklettől sem, ezért hosszabb sütésre is alkalmasak.
 • Rozsdamentes acél – Bár a konkurencia a rozsdamentes acél serpenyőket legyőzi a vezetőképesség szempontjából, de nem tagadható le a minőségük. Funkcionális és tartós anyag, amely nem rozsdásodik és képes kezelni a magas hőmérsékletet. A rozsdamentes acél az alapja a piacon legeladottabb serpenyőnek – jó megfizethetőségükkel és különféle formatervezésükkel vonzóak.
 • Alumínium – Az alumínium serpenyők egyfajta ellentéte az öntöttvasnak – könnyűek, gyorsan felmelegszenek, és gondatlan használat esetén gyorsabb károsodás veszélye áll fenn. Rosszabbul kezelik a gyakoribb magasabb hőmérsékleteket, és inkább alkalmasabbak az egyszerű, gyors ételek elkészítésére. Ezért tartósabb, edzett alumíniumötvözeteket és több fémes anyag kombinációját alkalmazzák, amelyekhez előnyös az alumínium gyors vezetőképessége.
 • Réz – A réz serpenyők drágábbak és vizuálisan fényűzőbbek, különösen, ha a külső réteg tökéletesen csiszolt. A réz kiváló hővezető képességgel rendelkezik, és alacsonyabb hőmérsékleten is tökéletesen felmelegszik. Megfelelő karbantartással hosszú évekig szolgál. A réz azonban reakcióba lép az étellel, ezért a belső réteget ártalmatlan anyaggal vonják be, leggyakrabban rozsdamentes acéllal.
 • Titán – A megerősített titán serpenyők ellenálló képessége, tartóssága várhatóan kétszer-háromszor nagyobb lesz, mint az átlagos anyagoké. Minden típusú főzőlapra alkalmasak, beleértve az indukciósat is. Drágábbak, de tapadásmentes felületükkel és 240 ° C-ig terjedő hőállóságukkal vonzóak lehetnek (besütésre is alkalmasak a sütőbe).

Felületkezelés

A serpenyők leírása és osztályozása néha megtévesztő. A kerámiaserpenyő valójában egy fém vagy alumínium serpenyő, amelyet hővezető kerámia réteg borít. Ez a helyzet a teflonnál is és az egyre népszerűbb kőedények esetében is. A serpenyő magja optimális vezetőképességű, és a felületkezelés biztosítja a tapadásmentességet és a könnyű karbantartást. Melyek ennek a triónak a legfőbb jellemzői?

Kerámia serpenyők

Általánosságban elmondható, hogy a kerámia az egyik legnépszerűbb bevonat, amely nemcsak jól néz ki, hanem kiváló hővezető képességgel is rendelkezik – mind a serpenyő alján, mind a peremén keresztül. Vigyázzon, amikor fém eszközöket használ – sérülésre hajlamos (ütés esetén is), és nem alkalmas a mosogatógépbe.

Teflon serpenyők

A teflon egy speciálisan kialakított hőre lágyuló műanyag, amely 327 ° C-tól olvad. Kitűnő a tapadósmentessége és jó az ellenálló képessége, de a kritikus hőmérséklettől kezdve – körülbelül 250 ° C-tól – fokozatosan megváltozik a szerkezete és a felszabaduló részecskék a készített ételbe kerülnek. Vigyázzon a felületi sérülésekkel – csak fa vagy műanyag kiegészítőket használjon.

Serpenyő kő felülettel

Az új továbbfejlesztett kőfelületeket vékony rétegben miniatűr részecskék alkotják, amelyek első ránézésre simák, de alaposan szemügyre véve azt tapasztalhatjuk, hogy ez recés szerkezet, amely hozzájárul a kőserpenyők kiváló tapadásmentességéhez. Zsír felhasználása nélkül lehet főzni bennük, az anyag ellenáll a karcolásoknak, és a hő sugárzik belőle, mint egy kőből – lassan és egyenletesen. A kőfelület-kezelést a legmodernebb serpenyőkön találja meg, kiváló eladottsággal.

Serpenyő vs. főzőfelület

Íratlan szabály lett, hogy a főzőfelülettel közvetlenül érintkező konyhai eszközök kiválasztásakor a főzőlap típusának megfelelő alkalmasságot is ellenőriznünk kell. A háztartásokban gáz- és elektromos tűzhelyeket, kerámia főzőlapokat és indukciós főzőlapokat talál. Különösen az indukció csak ferromágneses anyagból készült edények használatát igényli annak érdekében, hogy a főzőlap képes legyen egy mezőt létrehozni a serpenyő aljával, amely úgy reagál, hogy melegíteni kezd.

minőségű serpenyő

Serpenyők ára

A minőségi serpenyőnek nem feltétlenül háromjegyű árcédulával kell rendelkeznie ahhoz, hogy elbűvölhesse Önt a konyhában. A végső árat nemcsak a márkanév, hanem különösen a felhasznált anyag, valamint a méret és a típus határozza meg. Megmutatjuk a fő különbségeket a három árszintben.

✅ Serpenyők 14000 Ft-ig

Piacunkon a legszélesebb választék, közülük több a „hosszú ideje a legkelendőbb serpenyők“ felirattal rendelkezik. Itt megtalálja a bevált márkák képviseletét és számos minőségi modellt. Tájékozódjon a fogyasztói értékelések szerint. Az anyagok közül az alumínium és a rozsdamentes acél dominál, a felületkezelés kerámia vagy teflon.

✅ Serpenyők 28000 Ft-ig

Több igényes fogyasztót vonzanak, akik nagy tartósságot, hosszú élettartamot és tökéletes hőelosztást keresnek. Ebben az árkategóriában lévő serpenyők többféle anyag előnyeiben részesülnek, így elképzelhető, hogy rozsdamentes acél + réz + kő kombinációjával találkozik. Nem ritkaság a különböző átmérőjű serpenyőkészlet sem. A tulajdonságok közül választhatunk – alkalmasság a sütőbe, a magas hőmérsékletnek ellenálló fogantyú, indukciós főzőlapon történő használat, fedél az árban.

✅ Serpenyők 28000 Ft-tól

Az öntöttvas, titán és réz serpenyők érdekes kínálata azoknak az embereknek fog tetszeni, akiknek a főzés hobbi vagy hivatás. A legjobb minőségű serpenyők alapvető tulajdonságai közé tartozik a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenálló képesség, az egészségbiztonság, a nagyobb átmérő és a magasabb perem, a hosszú élettartam a minőség és a kinézet megváltoztatása nélkül, és természetesen a tökéletes tapadásmentesség.

A legjobb serpenyő márkák

Amikor rangsorunkba választottuk a termékeket, nem becsültük alá a 2 fő tényezőt – a serpenyők szakmai tesztjeit és az emberek hangját -, azaz a fogyasztói értékeléseket és a nyilvánosan elérhető véleményeket, recenziókat. Ezek alapján összeállítottuk azon gyártók listáját, amelyek ajánlatára összpontosíthat, ha TOP gyártmányra vágyik, de ésszerű ár / minőség arányra is.

 • Tefal – A legnépszerűbb serpenyők a piacunkon, amelyekre tipikus a közepén lévő vörös Thermo Spot. Szabadalmaztatott többrétegű anyagok, nagyobb ellenálló képességgel. Az ETM Testmagazine serpenyő tesztjében az értékelése több mint 94%.
 • Lamart – Serpenyők, amelyek különösen az igénytelen felhasználók számára érdekesek, akik kevesebb időt töltenek a konyhában.
 • Tescoma – A cseh Tescoma márka megfizethető serpenyői. Különböző méretek és típusok, ugyanolyan dizájnú, de eltérő felhasználású serpenyőkészlet is összerakható.
 • De Buyer – A francia gyártó a serpenyők egyszerű és mindennapi dizájnjára és sokoldalú felhasználhatóságára fogad. A serpenyők könnyűek, tartósak és a legtöbbjük indukcióra is alkalmas.
 • Banquet – Az alacsonyabb árkategóriába tartozó serpenyők egy másik képviselője közel kétszáz serpenyőt kínál különböző formában, méretben és színben. Az alumínium serpenyők dominálnak.
 • BerlingerHaus – Tartós márvány felület, minőségi serpenyők grillezéshez, vagy ügyesen összerakott serpenyőkészletek. Kedvező árral kombinálva az Ön konyhájába is ideális.

Videó

Gyakran ismételt kérdések

Betehetem a serpenyőt a mosogatógépbe?

Ha a serpenyője jó minőségű, nem szükséges a mosogatógépben hosszasan tisztítani. Törölje le puha ruhával, vagy öblítse le folyó víz alatt. Egyes anyagok nem alkalmasak a mosogatógépbe – pl. réz vagy öntöttvas, fennáll a teflon vagy kerámia réteg károsodásának veszélye is. A legtöbb rozsdamentes acélból vagy titánból készült edényt mosogathatja mosogatógépben, de ha nem találja ezt az ajánlást a kézikönyvben, ne kockáztassa feleslegesen a serpenyő károsodásának lehetőségét.

Melyik serpenyő alkalmas a sütőbe?

Annak elkerülése érdekében, hogy besütés miatt más edényeket beszennyezzen, válasszon azon serpenyők közül, amelyeken megtalálható a „megfelelő a sütőbe” felirat – a fogantyú olyan anyagból készült, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek, vagy levehető. A serpenyő testének anyaga 200 ° C feletti hőmérsékleten is stabil, és nem lép reakcióba az étellel.

A legjobb grill serpenyő – milyen legyen?

A méretet a háztartás tagjainak száma határozza meg. A négyzet alakú grill serpenyők a nagyobbak és terjedelmesebbek közé tartoznak, így egyszerre több szelet húst készíthet bennük. Ezért a serpenyő recenziók olvasása során összpontosítson a teljes tömegének és a fogantyú egyensúlyának értékelésére (hogy könnyen kezelhető legyen), valamint arra, hogy a serpenyő képes-e minden helyre egyenletesen elosztani a hőt.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Levehető fogantyú
TEFAL 24 + 28 cm INGENIO ELEGANCE
Átmérője: 24 + 28 cm
Típus: Klasszikus
Főzőlap/Tűzhely: Gáz, Kerámia, Elektromos
5 out of 5 stars (5 / 5)15500 Ft Alacsony ár
2.WOK serpenyő
Tefal Invissia 28 cm-es Wok
Átmérője: 28 cm
Típus: Wok
Főzőlap/Tűzhely: Gáz, Kerámia, Elektromos
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)7500 Ft Alacsony ár
3.Grill serpenyő
Tefal Invissia Grill serpenyő
Átmérője: 26 x 26 cm
Típus: Grill
Főzőlap/Tűzhely: Gáz, Kerámia, Elektromos
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)9000 Ft Alacsony ár
4.FiveStar Legend Mini Maxi
Átmérője: 26 + 14 cm
Típus: Klasszikus
Főzőlap/Tűzhely: -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)8500 Ft Alacsony ár
5.Palacsintasütő
TEFAL EVEREST
Átmérője: 25 cm
Típus: Palacsintasütő
Főzőlap/Tűzhely: Indukciós, Gáz, Kerámia, Elektromos
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)10000 Ft Alacsony ár
6.Delimano Stone Legend Classic
Átmérője: 24/28 cm
Típus: Klasszikus
Főzőlap/Tűzhely: -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)6500 Ft Alacsony ár
7.Banquet Premium Dark Brown
Átmérője: 24 cm
Típus: Klasszikus
Főzőlap/Tűzhely: Indukciós, Gáz, Kerámia, Elektromos
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)5000 Ft Alacsony ár
8.Apetit Patina
Átmérője: 20 cm
Típus: Klasszikus
Főzőlap/Tűzhely: Gáz, Kerámia, Elektromos
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)3000 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új serpenyő kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb serpenyőt.