Sport és outdoor

A legjobb termobögrék (teszt 2024)

termobögrék Tefal A kávé- vagy a tearajongók közé tartozik, és elrontja a hangulatát, ha a kedvenc itala kihűl, mielőtt élvezhetné? Mivel a kávé és a tea szó szerint az ikonikus élvezetek közé tartozik, így egyre népszerűbbek az úgynevezett termobögrék.

Ezek az edények melegen tartják italát, és nagyszerűek például akkor, ha otthon elkészíti a kávéját, és autójában issza meg, vagy olyan munkahelyen fogyasztja el, ahol nincs esélye megfőzni azt. A legjobb termobögrék sok órán keresztül megtartják az optimális hőmérsékletet, ezáltal ideális megoldás azok számára, akik a „forró” italukat örökre hidegnek találják.

A termobögrét azonban sok másra is fel lehet használni. Rövidebb utakra vagy kirándulásokra is elviheti, és forró nyáron is jól használhatja, amikor jéghideg vízzel vagy limonádéval megtölti, és hosszabb ideig hidegen tartja. Ez a praktikus dolog manapság viszonylag olcsó, tehát nincs ok megtagadni magától ezt az apró kényelmet. Ezért készítettük el a termobögrék recenzióját, amelyben megtalálja a jelenlegi ajánlat hat legérdekesebb termékét. Tartalmaz alig több mint ezer forintos és több mint hatezer forintos darabokat is. Igazán bárki tud választani.

Végül hozzáadunk egy útmutatót a termobögre vásárlásához, ahol megtudhatja például, hogy miben különbözik a klasszikus termosztól, valamint annak előnyeit és hátrányait, milyen anyag ideális ehhez az edénykéhez, és további tippeket, amelyek segítenek a helyes vásárlásban.

A legjobb termobögrék 2024

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1Tefal TRAVEL MUG
Űrtartalom: 360 ml
Tömeg: 420 g
Anyag: rozsdamentes acél
Ital hidegen tartása: 8 óra
Ital melegen tartása: 4 óra
5 out of 5 stars (5 / 5)10000 Ft Alacsony ár
#2Tefal TRAVEL MUG GRANDE
Űrtartalom: 500 ml
Tömeg: 450 g
Anyag: rozsdamentes acél
Ital hidegen tartása: 12 óra
Ital melegen tartása: 6 óra
5 out of 5 stars (5 / 5)11500 Ft Alacsony ár
#3STANLEY CLASSIC SERIES 2.0
Űrtartalom: 470 ml
Tömeg: 360 g
Anyag: rozsdamentes acél, műanyag
Ital hidegen tartása: 10 óra
Ital melegen tartása: 7 óra
5 out of 5 stars (5 / 5)11300 Ft Alacsony ár
#4Les Artistes A-1833
Űrtartalom: 500 ml
Tömeg: 200 g
Anyag: rozsdamentes acél
Ital hidegen tartása: 10 óra
Ital melegen tartása: 5 óra
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)6100 Ft Alacsony ár
#5Tefal TRAVEL CUP
Űrtartalom: 200 ml
Tömeg: 220 g
Anyag: rozsdamentes acél
Ital hidegen tartása: -
Ital melegen tartása: -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)5000 Ft Alacsony ár
#6KeepCup Brew Nitro
Űrtartalom: 340 ml
Tömeg: -
Anyag: üveg, műanyag, Szilikon
Ital hidegen tartása: -
Ital melegen tartása: -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)6500 Ft Alacsony ár
#7Vango Magma Mug
Űrtartalom: -
Tömeg: - g
Anyag: rozsdamentes acél
Ital hidegen tartása: -
Ital melegen tartása: -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)4700 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon termobögrét?

A termobögrék recenziója mögöttünk van, és eljutottunk az ígért útmutatóhoz. Ez nem olyan tétel, amely bármilyen invesztíciót képviselne, ezért a vásárlás nem igényel nagyon alapos kiválasztását és mérlegelését minden szempontból, és az összes változat összehasonlítását. Jó azonban tisztázni, hogy milyen típusú bögrét szeretne, különösen attól függően, hogy mire használja.

De először nézzük meg a különbséget a termobögre és a jó öreg termosz között.

termobögrék

Termobögre vagy termosz?

A két termék közötti különbség nem radikális és pontosan nem körülhatárolt, mégis könnyen megkülönböztethetők egymástól. Az űrtartalom játssza a főszerepet. Míg a termoszok általában nagy térfogatúak (általában 1 liter vagy annál több), a bögrék jóval kisebbek, és a szokásos belső űrtartalmuk 0,3–0,5 liter.

A termoszok mindig egy szilárd kupakkal rendelkeznek, amelyet általában teljesen le kell csavarni ahhoz, hogy ihasson. Másrészt a termbögréknek egy kisebb fedéllel ellátott kupakja van, amely kényelmesebb és gyorsabb iváshoz használható. Néhány termobögrével az a probléma, hogy a fedéllel ellátott kupakja nem „beépített“, például hátizsákban vagy táskában való tárolás esetén kifolyhat a tartalma.

Ugyanakkor az utazási bögréknek megfelelő minőségű tömítésekkel kell rendelkezniük, hogy megakadályozzák a szivárgást. Ezzel szemben a műanyagból, porcelánból vagy üvegből készült termobögréket nem mindig az utazásra tervezték, és szinte nem rendelkeznek tömítéssel. Otthoni vagy irodai használatra alkalmasak.

Mikor jobb a termosz?

A termosz úgy van gyártva, hogy az italok hőmérsékletét hosszú ideig megtartsa. Éppen ellenkezőleg, némelyik termobögre, különösen az üveg vagy porcelán, de a műanyag is, csak minimális szigeteléssel rendelkezik, és az ital hőmérséklete csak kb. 2 órán keresztül tartható fenn. Ezért lassú, de azonnali fogyasztásra szánják a bennük lévő italokat, nem pedig tárolásra.

A termosz hosszabb utazásra is alkalmas. Kialakításának és űrtartalmának köszönhetően általában tartósabb és praktikusabb. Beledobhatja őket hátizsákba vagy akár bőröndbe, és sok óra után előveheti még mindig meleg vagy hideg itallal.

Mikor jobb a termobögre?

A termobögre jobban megfelel a gyorsabb fogyasztáshoz. Fő céljuk például a munkahelyi használat, ahol a z elfoglaltsága miatt nincs ideje egyszerre meginni a kávéját. Használhatja őket otthon is, stb.

Az utazási termobögrék – általában rozsdamentes acélból vagy műanyagból készültek – beleteheti azokat az aktatáskába, táskába vagy retikülbe, és melegen tarthatja így az italt az iskolába vagy a munkába vezető úton. Rövidebb utakra alkalmasak. Nyáron ilyen helyzetben értékelni fogja a hűvös felüdülést, és a rövid séta miatt nem kell a nehéz, nagy termoszt cipelnie.

legjobb termobögrék

Milyen anyagot válasszon?

A bögre anyaga a legfontosabb tényező, amely befolyásolja a használatának módját, árát és természetesen azt az időtartamot, ameddig az ital megőrzi a bögrében a hőmérsékletét. Milyen lehetőségek vannak?

Üveg

Az üveg termobögrék jól tömített fedéllel rendelkezhetnek, és be lehetnek vonva egy szilikon bevonattal is, amely fokozza a szigetelést. Ezeket a bögréket ezért rövidebb távolságokra is magával viheti, de mivel a szigetelés minimális, az ital legfeljebb két órán keresztül marad meleg. Érdekes változat az úgynevezett termo üvegpohár. Ezek klasszikus üvegpoharak, dupla fallal a jobb szigetelés érdekében. Ezeket az üvegpoharakat például a 4Home márka gyártja.

Porcelán

A porcelán bögrék általában nem nagyon alkalmasak utazásra, és nem jól zárnak. Ideálisak statikus használatra otthon vagy az irodában, maximálisan az autóban lévő italtartóba helyezhetők. A szigetelés körülbelül olyan gyenge, mint az üveg bögrék esetében.

Műanyag

A műanyag bögrék dupla falúak, és valamivel jobb szigetelést biztosítanak, mint a két előző anyag, és gyakran alkalmasak utazáshoz és elhelyezhetők táskában vagy más poggyászban. Relatíve tartósak, és jelentős előnye az alacsony súly, és általában nagyon alacsony ár is. Ezek azonban nem alkalmasak az ital hosszú ideig tartó tárolására. Kicsit hosszabb ideig tartja a hőmérsékletet, mint a porcelán és az üveg bögrék.

 Rozsdamentes acél

És végre a rozsdamentes acélhoz jutunk, amely valóban teljesíti a „termo“ előtag lényegét. A szigetelési képessége gyakran összehasonlítható a kiváló minőségű termoszokkal. Az olcsóbb opciók optimális hőmérséklet esetén 4 óráig megőrzik a forró italok hőmérsékletét, de a legjobb rozsdamentes acélból készült bögrék sokkal hosszabb ideig megtartják azt (kivételesen 15 órán keresztül vagy tovább).

Hideg italok esetén ez az idő mindig magasabb, általában 12 óra körül mozog. A rozsdamentes acélból készült bögrék természetesen a legtartósabbak, ideális higiéniai tulajdonságokkal rendelkeznek, nem szívják magukba a szagokat stb.

Hogyan döntse el, hogy milyen bögrét vásároljon?

Néhány kérdéssel segítünk Önnek:

  • Szeretne kávét főzni a munkahelyén vagy otthon, de nem akarja, hogy 20 perc alatt hideg legyen? – akkor válasszon műanyag vagy porcelán változatot, legfeljebb 0,3 l űrtartalommal, tömítés nélkül.
  • Szeretné otthon elkészíteni a kávét, és az autójában vagy a munkahelyén meginni? – elegendő egy kb. 0,3 l űrtartalmú műanyag vagy üveg változat. A tömítésnek nem feltétlenül kell 100%-nak lenni, ha a bögrét a kezében viszi vagy az autó italtartójában tartja.
  • Szeretne egy bögrét gyermeke számára, amelybe teát készít neki az iskolába vagy egy kirándulásra? – válasszon egy műanyag vagy rozsdamentes acélból készült bögrét jó tömítéssel. Ügyeljen az alacsonyabb súlyra és a megfelelő űrtartalomra.
  • Szeretne egy bögrét, amely tudja mindazt, amit az előzők és még sok minden mást? – válasszon egy kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, jó tömítéssel rendelkező bögrét. Ugyanazt tudja, mint egy kisebb űrtartalmú termosz.

Mire kell még összpontosítani?

  • Kupak – nem egy csavaros kupakra gondolunk, hanem egy ivókupakra. Próbálja meg, hogy mennyire kényelmesen és könnyen nyitódik. Az ivásnak belőle kényelmesnek és praktikusnak kell lennie, hogy ne forrázza le magát vagy elkerülje a csepegést. Ha a bögrét a táskájában szeretné hordozni, annak jól kell tömíteni.
  • Karbantartás – fontos, hogy a bögre és a fedelének minden sarka elérhető legyen a teljes tisztításhoz. Ellenkező esetben fennáll a szennyeződés lerakódás, szagok stb. veszélye.
  • Tartó – nagyon jó megoldás egy szilikon burkolat vagy gumírozott változat, így a bögrét nagyon kényelmes tartani, nem csúszik, stb. Egy másik lehetőség a fogantyú, de fölöslegesen útban lehet.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1Tefal TRAVEL MUG
Űrtartalom: 360 ml
Tömeg: 420 g
Anyag: rozsdamentes acél
Ital hidegen tartása: 8 óra
Ital melegen tartása: 4 óra
5 out of 5 stars (5 / 5)10000 Ft Alacsony ár
#2Tefal TRAVEL MUG GRANDE
Űrtartalom: 500 ml
Tömeg: 450 g
Anyag: rozsdamentes acél
Ital hidegen tartása: 12 óra
Ital melegen tartása: 6 óra
5 out of 5 stars (5 / 5)11500 Ft Alacsony ár
#3STANLEY CLASSIC SERIES 2.0
Űrtartalom: 470 ml
Tömeg: 360 g
Anyag: rozsdamentes acél, műanyag
Ital hidegen tartása: 10 óra
Ital melegen tartása: 7 óra
5 out of 5 stars (5 / 5)11300 Ft Alacsony ár
#4Les Artistes A-1833
Űrtartalom: 500 ml
Tömeg: 200 g
Anyag: rozsdamentes acél
Ital hidegen tartása: 10 óra
Ital melegen tartása: 5 óra
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)6100 Ft Alacsony ár
#5Tefal TRAVEL CUP
Űrtartalom: 200 ml
Tömeg: 220 g
Anyag: rozsdamentes acél
Ital hidegen tartása: -
Ital melegen tartása: -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)5000 Ft Alacsony ár
#6KeepCup Brew Nitro
Űrtartalom: 340 ml
Tömeg: -
Anyag: üveg, műanyag, Szilikon
Ital hidegen tartása: -
Ital melegen tartása: -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)6500 Ft Alacsony ár
#7Vango Magma Mug
Űrtartalom: -
Tömeg: - g
Anyag: rozsdamentes acél
Ital hidegen tartása: -
Ital melegen tartása: -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)4700 Ft Alacsony ár