Háztartás

A legjobb ülőpados cipőtartók (recenziók és teszt) 2024

legjobb ülőpados cipőtartók Egy cipőtartó paddal? Egy pad cipőtartóval? Ez egyszerűen egy ügyesen megtervezett előszobaelem, amely két kihívást old meg egyszerre. Az előszobában helyet teremt több pár cipő tárolására, ugyanakkor kényelmes helyet kínál a cipők felhúzásához. És nem csak ezt! Ne hagyja ki a legjobb ülőpados cipőtartókra vonatkozó tippjeinket, és inspirálódjon a megfelelő döntés meghozatala érdekében.

Cipősszekrény vagy cipőtároló. Ez a hivatalos megnevezése a cipők tárolására használt bútoroknak. A mi nyelvünkben azonban ezeket a megnevezéseket gyakran a cipőtartó szóval helyettesítjük. Ha azt mondjuk, cipőtartó, mindenki egy alacsonyabb szekrényre gondol, néhány polccal, vagy egy egyszerű, több soros fémkonstrukcióra a cipők tárolására. Egy előszoba vagy folyosó berendezésénél általában centiméterekkel varázsolunk. Szükségünk van egy helyre, ahová felakaszthatjuk a kabátokat, kardigánokat és kiegészítőket. Egy tükör is jól jöhet. És mivel a látogató az előszobában kapja az első benyomást otthonáról, nem csoda, hogy ennek a térnek a berendezését már nem bízzuk a véletlenre. Hanyagul letett cipő és lerúgott papucs? Egy jól megválasztott cipőtartó rendet és rendszert hoz az előszobába.

Mint az már nyilvánvaló, ezúttal úgy döntöttünk, hogy megnézzük a cipőtartók kínálatát, amelyek ülőalkalmatosságként is használhatók. Átnéztük az ülőpados cipőtartók értékeléseit, és találtunk néhány kedvencet a népszerű kiskereskedőktől. Ezek érdekes darabok, amelyek jól illeszkednek a jelenkori belső terekbe. Ha nem találtuk el az Ön ízlését, vagy más fadekort, színt vagy méretet keres, az alábbi választási útmutatóban érdekes tippeket és tanácsokat talál a lehetőségekről.

A legjobb ülőpados cipőtartók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Lóca cipőtartóval, LANGELLA NEW
✅ Anyag: szövet/fém
✅ A szövet kopásállósága: 65 000 Martindale
✅ Méretek (SzéxMéxMa): 81x31x49 cm
✅ Teherbírás: 80 kg
✅ Két fém polc
5 out of 5 stars (5 / 5)26600 Ft Alacsony ár
2.Kesper cipősszekrény paddal
✅ Összességében 2 db polccal rendelkezik
✅ Fényes felülettel kérkedhet
✅ Cipőtartót farostlemez anyagból alkották meg
✅ Mérete 47 × 60 × 30 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)28000 Ft Alacsony ár
3.Kesper cipőtároló paddal
✅ Összesen 10 polcot kínál
✅ Mintázat: tölgyfa
✅ Matt felülettel hivalkodhat
✅ Cipőtartót farostlemez alapanyagból hozták létre
✅ Méretei: 48 × 103,5 × 29,5 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)32200 Ft Alacsony ár
4.Szekrény párna nélkül, MARIO NEW TYP F
✅ Anyaga: laminált DTD
✅ Méretek (SzéxMéxMa): 60,2x30,6x44,7 cm
✅ Komód teherbírása: 90 kg
✅ Párna nélkül szállítva
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)27600 Ft Alacsony ár
5.Loft Wenko
✅ Terhelhetőség: 80 kg
✅ Cipők száma (pár): 10
✅ Méretek (SzéxMéxMa): 103x30x48 cm
✅ Anyag: farostlemez, kárpitozás anyaga
5 out of 5 stars (5 / 5)34500 Ft Alacsony ár
6.Bahari bambusz Wenko
✅ Terhelhetőség: 120 kg
✅ Cipők száma (pár): 4
✅ Méretek (SzéxMéxMa): 50x33x45 cm
✅ Anyag: bambusz
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)33200 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon ülőpados cipőtartót?

A padok használata a belső térben újjászületését éli. Nemcsak az étkezőasztalnál vannak masszív fapadok, hanem fokozatosan a belső tér más részein is helyet kapnak.

Különösen népszerűek például a padok az ágyhoz – elegánsak, lábakon állnak, decensen kárpitozottak és extra tárolóhelyekkel rendelkeznek. A gyerekszobákban praktikus ládákból vagy kényelmes ülőkével ellátott zsámolyokból játszó- vagy olvasósarkot alakítanak ki – egyszóval padot az ücsörgéshez és pihenéshez. Az előszobában könnyen kialakíthat egy olyan helyet, ahol kényelmesen leülhet, miközben le- és felveszi a cipőjét. Ezt nemcsak a kisgyermekes családok, hanem a fájós ízületű emberek is értékelni fogják. Egy esztétikus megjelenésű ülőpados cipőtartó vásárlására azonban nem kell hosszasan rábeszélni vagy okokat keresni. Ha szeretné feldobni előszobáját, számos ízléses stílus közül választhat.

A cipőtartók alaptípusai

Kezdjük a cipőtartók típusainak alapvető tájékoztatásával, hogy kiválaszthassa az előszobájához legmegfelelőbb megoldást.

Billenő cipőtartók

A billenő cipőtartók billenő nyitórendszerrel rendelkeznek. Ezek nem mély szekrények (általában legfeljebb 20 cm), ami különösen szűk helyeken jelent előnyt. A cipőket ferdén tárolják bennük, ami azt jelenti, hogy leginkább edzőcipők, félcipők és körömcipők tárolására alkalmasak. Nem alkalmasak robusztus őszi és téli lábbelikhez. Ha magasabbak, akkor tisztességes mennyiségű pár elfér bennük. Mivel ez egy „sekély“ szekrény, a biztonság kedvéért javasoljuk, hogy rögzítse a falhoz ezeket.

Nyitott polcos cipőtartók

Ezek egyszerű cipőtartók/cipőállványok, amelyek egy vázszerkezetből és több sorból állnak a cipők tárolására. A kényelmes cipőtároláshoz legalább 33-35 cm mélységűnek kell lennie. Ezek a sorok állhatnak vasráccsal ellátott párhuzamos rudakból, de ugyanígy készülhetnek laminált lapokból is. Alacsony lábbelik, bokacsizma és néhány csizma is belefér. Ebben az esetben érvényes minél szellősebb, annál jobb. A választék óriási – különböző méretek, stílusok és árkategóriák.

Szekrényes polcos cipőtartók

Szereti, ha a személyes tárgyai ajtók mögött rejtőznek, és semmi sem zavarja a belső térről alkotott benyomást? Akkor válasszon zárt polcos cipőtartókat. Ezek lehetnek fiókos és ajtós (komód stílusúak). Fontolja meg, hogy van-e elég hely az előszobában ahhoz, hogy a térbe nyíljon. A zárt cipősszekrények hátulját úgy tervezték, hogy minden egyes rész szellőzni tudjon. Ha szeretné elkerülni a polcok/fiókok rendszeres tisztítását, tárolja itt a tisztább cipőket.

Ülőpados cipőtartók

Elérkeztünk ahhoz a kategóriához, amely valószínűleg a leginkább érdekli Önt. Az előző két cipőtartó típus továbbfejleszthető. A stabilitás növelésével és egy párnázott ülés hozzáadásával praktikus előszobapadokká válnak, extra tárolóhellyel. Némelyik pontosan úgy néz ki, mint egy pad (4 láb, néha háttámla), és csak egy tároló rekesz van az alsó részen. Az ülőrész ésszerű magasságban van – körülbelül 45-50 cm, az ülésmélység legalább 35 cm, ideális esetben 40 cm és egy kicsit több.

A legtöbb esetben azonban ezek alacsonyabb cipőtartók – több soros szekrények a cipők tárolására. Ezeknek is legalább 33 cm mélységűnek és 80-100 kg körüli teherbírásúnak kell lenniük, hogy kényelmesen és biztonságosan rá lehessen ülni, majd átcserélni a cipőt. Mivel nem túl magasak, inkább hosszabbra vannak kialakítva, hogy legalább 5-6 pár cipő elférjen egy sorban. Vonzerejüket a fejlesztések fokozzák. Az ülőfelület például felhajtható, és alatta kisebb kiegészítők tárolására szolgáló helyet rejt. Még jobb megoldás egy széles, kb. 10-15 cm mély fiók, amely kihúzható, és gyorsan hozzáférhet az apró tárgyakhoz (sapkák, kesztyűk, kulcsok, cipőápolási termékek, cipőkanál, …).

Miért jó választás az ülőpados cipőtartó?

  • tárolóhelyet biztosít a cipőknek és a gyakran használt kiegészítőknek.
  • Az ülőrész megkönnyíti a cipő fel- és levételét, illetve a befűzését.
  • Számos méretben, színben és kivitelben kapható. Könnyen találhat olyan modellt, amely illeszkedik meglévő előszobai berendezéséhez/felszereléséhez.
  • Ez egy stílusos, mégis funkcionális bútordarab, amely jelenleg is keresett a belső terekbe. Még egy egyedi előszobabútor készítésekor is az egyik leggyakoribb követelmény egy pad beépítése.
  • Megvan a lehetősége arra, hogy egy hideg és szigorú előszobát hangulatosabb hellyé varázsolja. Tökéletesen megállja a helyét egy nyitott elrendezésű belső térben, ahol az előszoba finoman átfolyik a nappaliba.

Hogyan válasszuk ki a cipőtartó méretét?

Az előszobában rendelkezésre álló hely és a tárolni kívánt cipők száma alapján. Átlagosan a háztartás egy tagjának 3-4 pár szezonális cipője van „forgalomban“. Talán több, talán kevesebb, ez nem egy tudományosan pontos szám. 😉

A cipőtartó elsősorban az aktuálisan használt cipőket tartalmazza. A többi, szezonon kívüli cipőt biztonságosan elteheti és elpakolhatja egy nagy gardróbba vagy egy erre a célra kialakított szekrénybe. Elvégre senki sem akarja nézni nyáron a porosodó csizmákat!

Egy pár felnőtt cipő körülbelül 22-25 cm széles helyet foglal el, a gyermekcipők esetében 15-20 cm szélességgel kell számolni. Számítsa ki a várható „terhelést“, és máris elég jó becslést kap arról, hogy mekkora tárhelyre van szüksége. Természetesen a hely gyakran korlátozó tényező egy nagyobb terjedelem esetében. Ebben az esetben máris meg kell találnia a megfelelő kompromisszumot.

ülőpados cipőtartók Nabbi
ülőpados cipőtartók Nabbi

Nyitott vagy zárt cipőtartó?

Ez az Ön preferenciáitól függ. Fontos azonban figyelembe venni a cipők szellőzését és a cipőtartó tisztítási követelményeit.

Általában a szellős, nyitott cipőtartókat könnyebb tisztán tartani, még akkor is, ha a gyermek véletlenül sáros cipőket tesz bele. A cipők természetes módon szellőznek, és másnapra kiszáradhatnak. Másrészt ez esztétikai kérdés, és ha minimalizmust és a „mindig rendet“ szeretné megtartani az előszobában, akkor értékelni fogja az előlappal ellátott cipőtartót. A hátsó rész nem teljesen zárt, így nem kell aggódnia, hogy a cipő dohos lesz. Azonban jobb, ha a tömör polcokon kevésbé piszkos cipőket tárol. Minél bonyolultabb a cipősszekrény szerkezete, annál rosszabb a sarkok tisztítása.

Az ülőpados cipőtartó teherbírása

Az ülőpados cipőtartó teherbírása átlagosan 80-100 kg. Egy hosszabb, több ülőhellyel rendelkező cipőtartótól nagyobb teherbírást várnak, de ez nem feltétlenül van így. A cipőtartó teherbírásában és tartósságában nagy szerepet játszik a konstrukció kialakítása. Ha például egy hosszabb, laminált forgácslapból készült cipőtartót középen egy függőleges válaszfallal stabilizálva van, ez a felső lap horpadás-/törésállósága mellett plusz pontot jelent.

A jó hír az, hogy a jó minőségű ülőpados cipőtartók funkcionális bútordarabként készülnek, és ritkán hibáznak főszerepükben. Megfelelő tárhelyet biztosítanak, és a kényelmes ülés rajtuk valóság, nem csak reklámfogás.

A leggyakrabban használt anyagok

Tömörfa, fémötvözetek, laminált forgácslap, közepesen sűrű farostlemez MDF. A négy leggyakoribb anyag, amelyből ülőpados cipőtartók készülnek. Megfelelően átgondolt konstrukció esetén elég tartósak és stabilak ahhoz, hogy ne kelljen megkérdőjelezni az ülőfelület teherbírását. Bár – bizonyos különbségek a dizájn és a robusztusság terén várhatóak.

Az olcsó ülőpados cipőtartó laminált forgácslapból készül, vagy egy egyszerű fémszerkezet lesz, amelyet egy kényelmes párnával javíthat.

Az MDF vagy MDF/tömörfa és fémötvözetek kombinációjával készült cipőtartók magasabb minőségű kivitelezést kínálnak. Ha az ipari stílust kedveli, akkor a fekete porszórt bevonattal ellátott, elegáns fémkeretek, amelyekhez jellegzetes MDF- vagy tömörfa lapot szereltek, tetszeni fognak Önnek.

Ülőpados cipőtartók ára

Az ülőpados cipőtartó drágább, mint a klasszikus, ülés nélküli változat? Az igazság az, hogy nem a legolcsóbb cipőtartók között találja ezeket. Azonban, hacsak nem egy luxus dizájner darabot keres, az áruk nem túlzó.

Ülőpados cipőtartók 21000 forintig

A legolcsóbb darabok 12250 forint körüli áron kaphatók. Ezek kisebb, egyszerű cipőtartók, amelyek hossza körülbelül 60-70 cm. Körülbelül 17500-21000 forintért érdekes választékban kaphatók forgácslapból készült cipőtartók népszerű színekben, pl. fehér, fekete (magasfényű is), sonoma tölgy, betonszürke. Ez egy olyan alapvető kialakítás, amellyel nem lehet mellényúlni. Ez azonban nem fogja meggyőzni az igényes vásárlókat.

Ülőpados cipőtartók 21000 és 42000 forint között

A kategóriát a jelenleg legkelendőbb ülőpados cipőtartók képviselik. A választék egyszerre hatalmas és változatos. A hagyományos, minimalista, romantikus vagy rusztikus stílus kedvelői is megtalálják itt a kedvencüket. Érdekes anyagkombinációk, nagyon jó ár/minőség arány. A legmodernebb színdekorok.

Ülőpados cipőtartók 42000 forinttól

Olyan ajánlat, amely a legigényesebbek számára is vonzó. Ezek leginkább robusztus fa cipőtartók. Egzotikus faanyagok, érdekes famintázatú anyagok és precíz részletek jellemzik. Kiegészítve bőrutánzattal vagy elegáns bársonykárpitozással ellátott ülésekkel.

A legjobb ülőpados cipőtartó márkák

  • Kondela – A népszerű bútor webáruház jó áron, kellemes dizájnban és elfogadható méretben vett fel a kínálatába praktikus ülőpados cipőtartókat. Itt megtalálja a kedvencét, különösen, ha fehér, sötétbarna, sonoma tölgy és beton dekorációjú belső térrel rendelkezik.
  • Nabbi – A bútorok és lakberendezési tárgyak nagy online áruháza változatos választékával nyűgözi le, sokféle stílusban és színben. Gyönyörű előszobai ülőalkalmatosságok, stílusos és jól megszerkesztett cipőtartók paddal és tárolóval egyaránt.
  • Kesper – A német Kesper márka fából és természetes anyagokból készült termékekre specializálódott. A márkától származó ülőpados cipőtartók lenyűgözik formatervezésükkel, dizájnjukkal, célszerű felosztásukkal és tágasságukkal.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Lóca cipőtartóval, LANGELLA NEW
✅ Anyag: szövet/fém
✅ A szövet kopásállósága: 65 000 Martindale
✅ Méretek (SzéxMéxMa): 81x31x49 cm
✅ Teherbírás: 80 kg
✅ Két fém polc
5 out of 5 stars (5 / 5)26600 Ft Alacsony ár
2.Kesper cipősszekrény paddal
✅ Összességében 2 db polccal rendelkezik
✅ Fényes felülettel kérkedhet
✅ Cipőtartót farostlemez anyagból alkották meg
✅ Mérete 47 × 60 × 30 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)28000 Ft Alacsony ár
3.Kesper cipőtároló paddal
✅ Összesen 10 polcot kínál
✅ Mintázat: tölgyfa
✅ Matt felülettel hivalkodhat
✅ Cipőtartót farostlemez alapanyagból hozták létre
✅ Méretei: 48 × 103,5 × 29,5 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)32200 Ft Alacsony ár
4.Szekrény párna nélkül, MARIO NEW TYP F
✅ Anyaga: laminált DTD
✅ Méretek (SzéxMéxMa): 60,2x30,6x44,7 cm
✅ Komód teherbírása: 90 kg
✅ Párna nélkül szállítva
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)27600 Ft Alacsony ár
5.Loft Wenko
✅ Terhelhetőség: 80 kg
✅ Cipők száma (pár): 10
✅ Méretek (SzéxMéxMa): 103x30x48 cm
✅ Anyag: farostlemez, kárpitozás anyaga
5 out of 5 stars (5 / 5)34500 Ft Alacsony ár
6.Bahari bambusz Wenko
✅ Terhelhetőség: 120 kg
✅ Cipők száma (pár): 4
✅ Méretek (SzéxMéxMa): 50x33x45 cm
✅ Anyag: bambusz
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)33200 Ft Alacsony ár