RECENZIÓ

A Braun Series 6 60-N7650cc Wet&Dry borotva recenziója

Ha igazán magasak az elvárásai az arca kinézetével kapcsolatban, nem valószínű, hogy bármilyen borotvával megelégszik. Valószínűleg valami extrát fog keresni. Egy olyan borotvát, amely tökéletes simaságot biztosít. Vagy a tökéletes bajuszvágást és formázást, mint egy barber shop-ban. Itt jön azonban a kérdés – Melyik borotva képes erre? Ma átfogó recenziót/felülvizsgálatot készítettünk a Braun Series 6 – borotváról, amely a legjobb minőségűek közé tartozik, és amely a legigényesebb felhasználók igényeit is képes kielégíteni. Vajon tényleg megállja a helyét és igazolja a nem túl alacsony árát? Ezt próbáljuk ma kideríteni. Különösen a Braun Series 6 60-N7650cc Wet&Dry modell esetében.

Braun Series 6 60-N7650cc Wet&Dry borotva recenziója

Ha minőség, akkor Braun…

Logo BraunA Braun biztosan nem olyan márka, amelyet teljesen az alapoktól kezdve kell bemutatnunk. Egy hírhedt német gyártóról van szó, amely egyébként már 101 éve – 1921 óta – létezik. A Braun eredetileg rádiók és audió berendezések gyártójaként indult. Azonban már az 1950-es években megtalálta az „igazi útját“. Elektromos borotvák. Akkor ezek még gyerekcipőben jártak, de a Braun az első prototípusnál oszcilláló pengéket használt, és ezt az elvet még ma is alkalmazza. Természetesen a technológiája azóta jelentősen fejlődött.

A Braun ma az egyik hagyományos és legismertebb elektromos borotva-gyártók közé tartozik. Érdemes megjegyezni, hogy a Braun az 1980-as évek óta egy másik ismert borotvamárka, az amerikai Gillette leányvállalata. Ez utóbbi inkább a hagyományos kézi borotvákra összpontosított. Az új évezred óta azonban a két márka a Procter & Gamble cég alá tartozik, és így lényegében egyenrangúak.

A Braun a legendás és közmondásos német minőség és precizitás képviselője. Igyekszik hű maradni ezekhez az eszmékhez – és általánosságban elmondható, hogy a márka sikerrel jár. A Braun borotvák a legjobbak közé tartoznak, és a Philips borotvákkal együtt a legjobb és legkelendőbb borotvák közé tartoznak nemcsak itthon, hanem világszerte is.

A Braun hatalmas választékot kínál borotvákból. A Braun Series 1-9, beleértve a Series X sorozatot is, az alapot jelenti. Mindegyik sorozat különböző modelleket kínál, és elmondható, hogy minél magasabb a sorozatszám, annál csúcskategóriásabb, modernebb a felszereltség és annál magasabb az ár (de ez nem érvényes maradéktalanul). Kedvenc Braun Series 3 vagy Series 5 borotvát is beszerezheti megfizethető áron, 28000 forint alatt.

Braun Series 6 60-N7650cc Wet&Dry – a tökéletes ápolásért

Ma azonban a magasabb kategóriájú Braun Series 6 modellek egyikét fogjuk megvizsgálni, amelyek az igényesebb vásárlóknak tetszenek.

A Braun Series 6 60-N7650cc Wet&Dry valamivel több, mint 67000 forintért vásárolható meg, ami egy nagyobb beruházás, és ezért ezt nem mindenki hajlandó megvásárolni. Különösen, amikor vannak olyan borotvák, amelyek 17500 forint alatt megvásárolhatók.

Ez a modell azonban a magas színvonalú kivitelezés és a modern technológia használata révén tökéletes borotválkozást vagy trimmelést tesz lehetővé. És messze nem ez a legdrágább Braun borotva. Inkább egy arany középút, amely nem nevezhető kompromisszumnak, hanem tisztességes árúnak.

A csomag tartalma igazán bőséges – talál benne: borotvát, dokkoló- és tisztítóállomást, tisztító- és fertőtlenítő patront, töltőt, számos tartozékot arcra és testre, valamint egy kis tisztítókefét.

Braun Series 6 60-N7650cc Wet&Dry borotva

Bevált pengés rendszer

A Braun ennél a borotvánál is a hagyományos oszcilláló pengék elvét alkalmazza, amelyet több mint 70 év alatt tökéletesített. A pengés rendszerek a vágórendszerekhez képest (amelyeket főként a versenytárs Philips használ) precízebb, simább borotválkozást eredményez, amely inkább hasonlít a borotvapenge használatához. A Braun Series 6 7650cc modell azonban a többnapos borostával is remekül megbirkózik, ahol már más típusú borotvák meghibásodnak, és nem kapnak levegőt. Ugyanakkor ennek a borotvának a pengés mechanizmusa alkalmasabb az érzékenyebb bőrű férfiak számára is, mivel kevésbé irritálja a bőrt.

A Braun Series 6 60-N7650cc a szabadalmaztatott SensoFlex fejet használja. Ez rendkívül rugalmas, és minimalizálja a bőrre gyakorolt nyomást. Nemcsak alkalmazkodóképességet, hanem maximális kíméletességet is biztosít. Ha érzékenyebb a bőre, ez a borotva nagyszerű választás lehet az Ön számára. Borotválkozási kísérletünk során más borotvákhoz képest valójában nincs nyomás vagy irritáció. A prémium SensoFoil pengék precíziósan simává varázsolják az arcát.

A borotvafej úgy van kialakítva, hogy engedjen és elérje a legnehezebben elérhető területeket is. Tehát már nem érvényes, hogy a trimmelők jobban alkalmazkodnak. Ezzel szemben a pengefej simább borotválkozást biztosít anélkül, hogy meg kellene keresni a megfelelő szöget és hosszabb ideig irritálni a bőrt, mint sok trimmelő modell esetében.

Wet&Dry – száraz és nedves használatra

A borotva kiemelkedő tulajdonsága a száraz és nedves borotválkozás lehetősége. Az egész borotva teljesen vízálló. Akár teljesen vízbe is merítheti, vagy, mint mi, egyenesen a zuhany alá is viheti. Így borotválkozhat teljesen szárazon vagy akár habbal is. Úgy gondoljuk, hogy a nedves borotválkozás kíméletesebb, gyengédebb. Ismételten, különösen azok a férfiak fogják használni és értékelni, akik a száraz borotválkozást irritálóbbnak találják.

Tartozékok különböző műveletekhez

Kiváló előnye, hogy a borotva nem csak a rendszeres, sima borotválkozás fenntartására szolgál. A tartozékok között cserélhető fejek is szerepelnek. Ez a borotvát vágógéppé/trimmelővé alakítja át. Ezzel a módszerrel formázhat hosszabb bajuszt vagy akár teljes bajuszt és szakállt is, és van egy kifejezetten a testszőrzet borotválásához igazított tartozék is, ami szintén jól jön. Ez jelentősen növeli a borotva használhatóságát.

Ezenkívül fontos elmondani, hogy a „másodlagos“ fejek is nagy hatékonyságot és eredményességet kínálnak. Ez nem csak egy marketingfogás, mint ahogyan az néha a különböző cserélhető tartozékok esetében történik. A Braun büszke minden egyes elem minőségére. Az egyes tartozékok cseréje talán nem olyan tökéletesen zökkenőmentes, mint ahogyan azt egy ilyen borotva esetében elképzelhető, de ez tényleg egy apró részlet.

A Braun Series 6 7650cc a tartozékok széles választékát tartalmazza közvetlenül a csomagban.
A Braun Series 6 7650cc a tartozékok széles választékát tartalmazza közvetlenül a csomagban.

Ergonómia és vezérlés

A Braun remekül kézbe vehető. A test elég erős ahhoz, hogy kényelmesen meg lehessen fogni az egész tenyérrel, de a nehezebb manővereknél könnyedén irányíthatja csak az ujjaival. Ezenkívül a markolati zónák puhák és csúszásmentesek, és nagyon kellemes tapintásúak. A készülék testén egy elegáns LED kijelző található, de a gép nem igényel bonyolult beállításokat. Egyetlen gombbal vezérelheti. Végül is ez eléggé megszokott a borotváknál. Mindenesetre a vezérlés, a manipuláció és a kényelem terén nincs semmi kifogásolnivaló a borotván.

Mennyi az üzemideje?

A kiváló minőségű lítium-ion akkumulátornak köszönhetően a borotva nagyon jó üzemidőt biztosít. Rendszeres használat mellett is néhány hétig bírja egyetlen töltéssel. Ha véletlenül elfelejtené feltölteni a borotvát, csak tegye a dokkoló állomásra néhány percre, hogy egy borotválkozásra elegendő energiát kapjon. Egy teljes feltöltés körülbelül egy órát vesz igénybe.

Tartalmazza a már említett SmartCare Center dokkoló- és töltőállomást, amely nem csak az akkumulátor feltöltésére szolgál, hanem a borotva karbantartását – tisztítását és kenését – is itt végzi el. A tartozék tartalmaz egy tisztítópatront, amely a dokkolóba helyezhető. Azonban már a másikat meg kell vásárolnia.

A felülvizsgálat összefoglalása

A Braun Series 6 60-N7650cc valamivel több, mint 67000 forintos árával remek választás az igényes férfiak számára, akik tökéletesen sima arcot szeretnének fenntartani, vagy akár a hosszabb bajuszt, arcszőrzetet is szeretnék formázni, trimmelni, vagy akár a test más részein lévő szőrzetet lerövidíteni.

A Braunt az érzékenyebb vagy nagyon érzékeny bőrű férfiak is értékelni fogják. A forgó fejjel ellátott pengés rendszer rendkívül rugalmas. Ráadásul a Braunnal kétféleképpen borotválkozhat – nedves vagy habos borotválkozással. A borotva nagyszerű, megbízható teljesítményt nyújt, és az akkumulátor üzemideje elég hosszú. Nagy előnye a dokkoló állomás, amelyben a borotva tisztítható és kenhető. Másrészt, tisztító patronokat kell vásárolnia, ami plusz költséget jelent, de nem magasat (egy 4 darabos patroncsomag körülbelül 7000 forintba kerül).

Összességében egy kiváló gép, amelynél nehéz komolyabbat találni. Az ár-minőség arány kiváló, és biztosan nem fogja megbánni a befektetését.

A csomagban egy praktikus utazótokot talál a borotva tárolására.
A csomagban egy praktikus utazótokot talál a borotva tárolására.