Háztartás

A legjobb ágyneműk nyárra: Milyen anyagot és dizájnt válasszon?

Keresi a legjobb ágyneműt nyárra, amelyben öröm lesz pihenni? Ha a forró nyári éjszakákon idegesen hánykolódik, melege van, és nem tud elaludni, vegye tudomásul, hogy az ágynemű is bűnös lehet, nemcsak a bosszantó szúnyogok. Az ideális ágynemű hűsítő hatású, légáteresztő valamint felszívja az izzadságot és elvezeti a nedvességet. Milyen anyagokra kell összpontosítani?

legjobb ágyneműk nyárra
Életünk legalább egyharmadát ágyban töltjük, ezért a lehető legnagyobb figyelmet kell fordítani a közvetlen környezetre és az anyagokra. Úgy ahogy kényelmes kanapét, irodai széket választunk, ne hagyjuk a véletlenre az ágyat alkotó elemeket se. Fontos az ágy mérete, az ágy fekvőfelülete, a matrac és az ágyács minősége, az ágy elhelyezése a hálószobában, és természetesen azok az anyagok, amelyek alvás közben körülvesznek. Egyikünk sem dönt úgy, hogy kényelmetlen, szúrós pizsamában megy lefeküdni. Elsősorban a puhaságot és a kényelmet keressük. Az ágyneműtől azonban szeretnénk még valamivel többet is. Általában a kinézetük, színük és a motívumuk szerint választjuk ezeket. Ha talált néhány gyönyörű ágyneműt virágnyomtatással, gyorsan ellenőrizze az összetételét. Néhány ágynemű, bár első ránézésre gyönyörű, nem tesz jó szolgálatot a minőségi alvás érdekében.

A legjobb ágyneműk nyárra (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.BAUER brokát ágynemű Como
Anyag: damaszt
Ajánlott mosás: 60 °C
5 out of 5 stars (5 / 5)43000 Ft Alacsony ár
2.Luxury Collection szatén
Anyag: 100 % pamut szatén
Ajánlott mosás: 60 °C
5 out of 5 stars (5 / 5)12000 Ft Alacsony ár
3.Veba Geon JIN és JANG
Anyag: damaszt
Ajánlott mosás: 60 °C
5 out of 5 stars (5 / 5)28500 Ft Alacsony ár
4.Kvalitex Stripe szatén
Anyag: 100 % pamut szatén
Ajánlott mosás: 40 °C
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)10100 Ft Alacsony ár
5.DecoKing Dukato Panels
Anyag: 100% pamut szatén
Ajánlott mosás: 60 °C
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)11700 Ft Alacsony ár
6.BAUER Livia
Anyag: 100% pamut szatén
Ajánlott mosás: 60 °C
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)53700 Ft Alacsony ár

Milyen kritériumok szerint válasszon ágyneműt?

✔️ Tetszenek az új ágyneműk?

Először is a saját ízlése szerint válasszon. Néhányan kényelmesen érzik magukat finom virágos ágyneműkben, mások inkább a sötét színeket részesítik előnyben, jellegzetes geometrikus mintával. Nem kell követnie a divatdiktátumot, ez az Ön ízléséről és elégedettségéről szól. Fontos a hálószoba belső teréhez való harmonizálás is.

✔️ Nem gyűrődős anyagot keresek, vagy nem zavar, hogy vasalni kell?

Az ágynemű a hálószoba egyik legnagyobb vízszintes területét foglalja el. Ezért helyénvaló követelményeket támasztani a simaságukkal szemben. Egyes anyagok természetesen gyűrődőbbek, mások néhány éjszaka után is jól mutatnak. A mosás utáni vasalási igény attól függ, hogy milyen anyagból készültek, valamint annak kivitelezésétől. A pamut ágyneműk jól vasalhatók, ha mosás után egy kis százalékban van még nedvességtartalmuk. Egyáltalán nem kell vasalni a mikroplüss és krepp ágyneműket (+ a szatén ágyneműket vasalásmentes kezeléssel). Ha ügyel arra, hogy a flanel ágyneműk egyenletesen legyenek kiteregetve, szintén elkerüli a vasalódeszka melletti állást. Azonban nem mindegyik megnevezett anyag alkalmas nyárra!

✔️ A színek mosás után is ugyanolyan élénkek maradnak?

Az anyag stabilitását és színét nem lehet előre megbecsülni egy szép csomagolás láttán. Még egy nagyon kellemes anyag is hirtelen kifakulhat, ha a napon szárad. Ha minőségi és állandó színeket keres, keresse meg az anyag atesztációját és tanúsítványát. A minőségi textilgyártók törődnek azzal, hogy a potenciális vevők ezekhez hozzáférjenek. Ha nem találja ezeket az információkat, kérjük, hívja segítségül az ágyneműk felhasználói recenzióit.

✔️ Melegítő vagy hűsítő hatásúak legyenek?

Néhány ágynemű a téli hónapokban használható. Például a flanel vastag szálának köszönhetően szinte azonnal fantasztikus melegségérzetet vált ki. Valószínűleg azonban nem szeretne trópusi éjszakát flanel ágyneműben tölteni. A nyár folyamán a legnépszerűbb anyagok a 100% pamut, a pamut szatén és a bambusz. A következő bekezdések már több információt nyújtanak az anyagokról, ahol megtalálja előnyeiket és alkalmasságukat az adott szezonban.

Ágynemű – a legnépszerűbb anyagok és tulajdonságaik

A következő tíz anyagot használják leggyakrabban az ágynemű gyártására. A sorrend egyfajta rangsor is, amely kifejezi az anyag alkalmasságát a meleg nyári éjszakákra. Bár ez a szubjektív értékelésünk, a szerkesztőségben megállapodtunk abban, hogy a nyár folyamán a legjobban pamut, pamut szatén és damaszt ágyneműben érezzük magunkat. A rangsor végén melegítő hatású anyagokat talál, amelyeket hosszú téli éjszakákra készítettek.

1. Pamut ágyneműk

A pamut ágyneműk verhetetlen klasszikusok, amelyek az erősödő verseny ellenére is stabil helyzetben vannak. Kellemes, tartós és színtartó anyag évtizedekig kibírja, ha megfelelően gondoskodik róla. Ha szereti a minőséget, keressen nagyobb gramázsú pamutot. Vitathatatlan előnyeik közé tartozik a kiváló nedvességelvezetés és a légáteresztő képesség. Nem irritálja a bőrt, ezért a pamut alkalmas érzékeny bőrű és bőrproblémákkal küzdő emberek számára. Nem hiába a 100% pamut az első számú választás a csecsemők számára. Az egyetlen hátránya a vasalás szükségessége.

 • Minőségi anyag, nagy tartóssággal
 • Szín- és alak-stabilitás
 • Légáteresztő képesség és jó izzadságelvezetés
 • Hipoallergén anyag, ideális nyárra

2. Pamut szatén ágyneműk

A szatén ágyneműk tökéletesek nyárra. Azonban győződjön meg arról, hogy valóban minőségi pamut szaténról van szó, és nem szintetikus anyagról. A pamut szatén 100% pamutból készül, és a fenti bekezdésben felsorolt ​​összes előny érvényes ezekre az ágyneműkre is. Az anyag azonban úgy van kialakítva, hogy tapintásra puha, lágy és ránézésre fényes legyen. Nyáron kiváltja a kívánt hűsítő hatást. Hosszú élettartamú anyagok közé tartozik, és nem gyűrődős kivitelben is kapható. A speciális felületkezelés azonban érzékenyebb mosást igényel. A szatén ágyneműt általában kifordítva, enyhe mosószerekkel és alacsonyabb hőmérsékleten kell mosni.

 • Rendkívüli puhaság és finomság
 • A fényességének köszönhetően a hálószoba egy leheletnyi luxust kap
 • Kellemesen hűsítő hatású anyag nyárra
 • A pamut szatén a minőségi pamut összes tulajdonságával rendelkezik

3. Damaszt ágyneműk

A damaszt szöveten gyönyörű dombornyomott minták tűnnek fel. A hálószobában ezek az egyszínű ágyneműk elegánsnak tűnnek, és vonzóan ragyogó luxust kölcsönöznek neki. A damaszt a tiszta gyapot sós oldatban való mercerizálásával jön létre. Nevét a szíriai Damaszkusz városáról kapta, amely korának legkiválóbb minőségű textíliáinak fő központja volt. Egyes családokban a minőségi damaszt ágyneműket generációról generációra örökölték. Nem igényelnek bonyolult gondoskodást, és színvonalon felüli kinézettel és nagyon kellemes tapintással jutalmazzák meg Önt.

 • Elegáns fényes anyag ornamens és virágos szövésű mintákkal
 • Extra hosszú élettartam
 • Könnyen karbantartható, egész évben használható
 • Igényeseknek is megfelelő ágynemű

4. Bambusz ágynemű

A bambusz nagyon népszerű anyag a törölközők, fürdőlepedők és zoknik esetében. Kiváló nedvszívó képességgel, légáteresztő képességgel rendelkezik, és ez egy következő ökológiai természetes anyag, amely kellemes érzést vált ki a bőrrel érintkezve. Pamuttal kombinálva hűsítő hatású ágyneműk készülnek nyárra, amelyek jól elvezetik a nedvességet, légáteresztők, színtartóak és modernek.

 • Természetes anyag, kellemes tapintású
 • Nyáron hűsítő, télen melegítő hatásúak
 • Alkalmas allergiások és érzékeny bőrűek számára
 • Tartós és színtartó ágyneműk, egyszerű karbantartással

5. Viszkóz ágyneműk

A viszkóz ágynemű hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a bambusz ágynemű. A viszkózt cellulóz regenerálásával nyerik, ahol a bükkfa a leggyakoribb alapanyag. Ha a viszkózt pamuttal kombinálják, ez részben sem szintetikus anyag, mint ahogy sokan tévesen gondolják. Ebből az anyagból készült ágyneműknek számos vonzó tulajdonsága van – magas nedvszívó tulajdonságokkal rendelkeznek, színtartók és minimális karbantartási követelményekkel rendelkeznek. Sőt még vasalni sem kell ezeket. A döntés hozatalnál meggyőzheti Önt a finom fényessége is, amely összetéveszthetetlen atmoszférát kölcsönöz ágyának.

 • Természetes erősen nedvszívó anyag
 • Karbantartás nélküli ágynemű
 • Finom fényesség
 • Kellemesen puha tapintású

6. Krepp ágyneműk

A krepp ágyneműk szintén 100% pamutból készülnek, amelyekre jellemző az egyenletesen gyűrött kinézet. Ez a kezelés egyben előjoguk is. A krepp-redők megőrzik formájukat, és mosás után sem kell vasalni az ágyneműket. A krepp esetében ez egy nem kívánt tevékenység. A bőrrel érintkezve rendkívül levegős anyag, mert más sima anyagokkal összehasonlítva nem tapad a teljes érintkezési felületre.

 • Ágynemű bevált klasszikus anyagból – pamutból
 • Állandóan redőzött szerkezet, amely megtartja az alakját
 • Nem kell vasalni
 • Levegős és könnyű

7. Polycotton ágyneműk

A polycotton viszonylag újdonság a piacon, amely különösen az alacsony ára miatt vonzó. Pamut (35%) és poliészter (65%) kombinációja. Ennek eredményeként az anyag nagyon könnyű, gyorsan szárad és nem kell vasalni. Ezek az ágyneműnek úgynevezett „peach skin“ (barack bőr) felületkezeléssel rendelkeznek – tapintásra nagyon kellemesek és lágyak, de melegségérzetet kelthetnek.

 • Könnyű, gyorsan száradó anyag
 • Kellemesen puha tapintású
 • Jó színtartóság

8. Mikroszálas ágyneműk

A mikroszál egy kissé ellentmondásos szintetikus anyag (100% poliészter). Vannak emberek, akik szó szerint ezeket keresik, másokat megijeszt az a gondolat, hogy mikroszálas ágyneműbe feküdjenek le. A mikroszál extra könnyű, néhány perc alatt megszárad, nem szükséges vasalni és sok mosás után is megőrzi tökéletes színét. Számos gyártó kijelenti, hogy kiváló hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik – télen melegít, nyáron hűsít, de elsősorban saját tapasztalataikra és érzéseikre kell hagyatkozni.

 • Extra gyorsan száradó anyag
 • Alacsony súlyú és összehajtva kis méretekkel rendelkezik – alkalmas poggyászba
 • A színek állandók

9. Mikroplüss ágyneműk

A mikroplüss a mikroszál „bojtos“ változata. Ez is 100% könnyített poliészter, de első pillantásra láthatja, hogy szerkezete olyan, mint egy finom plüss maci felülete. Végül is pokrócok és a fürdőköpenyek is készülnek mikroplüssből. Ez a puha anyag ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a mikroszálas – gyorsan szárad, nem szükséges vasalni és gyönyörű, telített színekkel rendelkezik. Remek melegségérzetet teremt, ezért a hideg téli éjszakákra megfelelő választás. Extra bónusz – ez az anyag nem népszerű az atkák körében, ezért az allergiások is keresik.

 • Puha, plüss és melegítő hatású anyag
 • Gyorsan száradó
 • Nagy színtartósság
 • Allergiások számára is alkalmas

10. Flanel ágyneműk

A listánk utolsó eleme a már hagyományos flanel ágynemű – első számú választás a téli hónapokra. A flanel sűrűn szőtt pamutból készül, és speciális fésülési módszerrel kezelik. Ez egy természetes anyag, amely az igazi melegségérzetet kelti a paplan alatt az első másodpercektől. Mosáskor azonban legyen óvatos – kövesse az összes gondozási javaslatot. Néhány rosszabb minőségű flanel ágynemű gyorsan elveszíti színét.

 • Ideális anyag a téli hónapokra
 • Remek melegségérzet
 • Puha ágyneműk, magasabb bojtozással

Összegzésképpen: Milyen ágyneműket vásároljon a forró nyári éjszakákra?

Lehet, hogy megtalálta kedvencét a fő anyagok áttekintésében. Ügyeljen arra, hogy ne hagyja ki a táblázatban található tippeket. Ezek olyan ágyneműk, amelyek sok pozitív visszajelzést kaptak.

A természetes sima anyagok alkalmasabbak a nyárra, mint a szintetikus társaik. Ne felejtse el, hogy egy tikkasztó meleg éjszaka során értékelni fogja az ágyneműt, amely lélegzik, légáteresztő és jól elvezeti az izzadságot. A modern felületkezelések viszont az ágynemű karbantartását, gondozását megkönnyítik, így még a gyakoribb mosás sem fogja zavarni Önt. Feleslegesen nem gyűrődnek, és hosszú évekig megőrzik alakjukat és színüket.

Ha tétovázik a színekkel kapcsolatban, és az univerzális bútorok lehetővé teszik a színekkel való kísérletezést, remek választás a zöld és kék különböző árnyalatai, amelyek természetesen a hideg hatást idézik. A kék és a türkiz szín tengerparti légkört idézi fel, a zölddel még álmában is vándorolhat a dzsungelben vagy a hegyekben.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.BAUER brokát ágynemű Como
Anyag: damaszt
Ajánlott mosás: 60 °C
5 out of 5 stars (5 / 5)43000 Ft Alacsony ár
2.Luxury Collection szatén
Anyag: 100 % pamut szatén
Ajánlott mosás: 60 °C
5 out of 5 stars (5 / 5)12000 Ft Alacsony ár
3.Veba Geon JIN és JANG
Anyag: damaszt
Ajánlott mosás: 60 °C
5 out of 5 stars (5 / 5)28500 Ft Alacsony ár
4.Kvalitex Stripe szatén
Anyag: 100 % pamut szatén
Ajánlott mosás: 40 °C
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)10100 Ft Alacsony ár
5.DecoKing Dukato Panels
Anyag: 100% pamut szatén
Ajánlott mosás: 60 °C
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)11700 Ft Alacsony ár
6.BAUER Livia
Anyag: 100% pamut szatén
Ajánlott mosás: 60 °C
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)53700 Ft Alacsony ár