Háztartás

A legjobb matracok (teszt 2024)

legjobb matracot Nincs annál jobb dolog, mint pihenni a saját ágyunkban, ahol igazán jót nyújtózkodhatunk és zavartalanul relaxálhatunk. Ahhoz, hogy a saját ágyában egyedülállóan érezze magát, már vásárláskor meg kell keresni a legjobb matracokat. Rengeteg matrac van a piacon, és mindegyik tökéletes alvást ígér – a választás csak az ügyfélen múlik.

Ezért döntöttünk úgy, hogy készítünk egy matrac tesztet, ami megkönnyíti a vásárlást. Minden gyártó azt ígéri, hogy az ő általa gyártott matracok a legjobbak, de gyakran az ellenkezője az igaz. Vásárlás esetén nem kell a szlogenekkel foglalkozni, csak a saját igényeivel törődni. Fáj a hátgerince? Napokig fizikailag dolgozik? Problémái vannak az ízületeivel? Idősebb, és a kemény matracok az Ön számára katasztrófát jelentenek?

Ez a cikk válaszolni fog a leggyakoribb kérdésekre, amelyeket a vevők tesznek fel, amikor új matracot keresnek, mivel elsősorban a híres tesztvállalatok, az ügyfelek véleménye és a szakértői vélemények eredményein alapul.

Ha megismeri a legjobb matracokat a piacon, akkor majd jobban tud orientálódni a kínálatban, és könnyebben választja ki a sajátját. Az alvás rendkívül fontos, és az ágymatrac választását vegye komolyan.

Legjobb matracok?

 1. Dormeo Air+ Select
 2. Dormeo IMemory S Plus II
 3. Dormeo IMemory Silver
 4. Dormeo Options Silver Cell
 5. Dormeo Fresh Prima
 6. Dormeo Siena

Legjobb ágymatracok 2024 – TOP szerintünk és a vélemények alapján

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Dormeo Air+ Select
Magasság: 27 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)210 000 Ft Alacsony ár
#2Dormeo IMemory S Plus II
Magasság: 20 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)121 000 Ft Alacsony ár
#3Dormeo IMemory Silver
Magasság: 18 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)121 000 Ft Alacsony ár
#4Dormeo Options Silver Cell
Magasság: 18 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)62 000 Ft Alacsony ár
#5Dormeo Fresh Prima
Magasság: 18 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)281 000 Ft Alacsony ár
#6Dormeo Siena
Magasság: 14 cm
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)50 000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb matracot?

 • Matrac keménysége. Felejtse el a mítoszokat, hogy csak a kemény matracok állnak ellen a kifekvésnek. Napjainkban vásárolhat olyan puha matracot is, amelyet nem egyszerű kifeküdni, így élvezheti a kényelmet. Csak Önön áll, hogy mit választ. Mindig próbálja ki a matracot a boltban; minden jó boltban a matracminták ki vannak állítva kipróbálás céljából, melyekre lefekhet és megfordulhat rajta.
 • Matrac töltelék, matrac mag alapanyaga. Választhat rugós matracot vagy különféle habból készült matracot. Általában ez PUR (poliuretán) hab és annak különböző változatai, vagy biohabok természetes anyagokból. Fontos a hab sűrűsége, mely kg / m3-ben van megadva (a matrac legyen legalább 25 kg / m3 sűrűségű). Ami a rugósakat illeti, választhat a klasszikus vagy az újabb táskarugós közül.
 • Vegye figyelembe a rácsot is. Ugyanis nem mindegy, milyen az Ön ágyrácsa. Ha például lamellás ráccsal rendelkezik, mindenképpen felejtse el a rugós matracot. A legrosszabb ágyak ágydeszkával rendelkeznek, mivel nem jut a levegő a matrachoz, ami elősegíti az atkák felhalmozódását.
 • Matrac huzat. A matrac rendelkezhet lehúzható huzattal, amely nagyon könnyen mosható. Itt meg kell jegyeznünk, hogy figyeljen rá, hogy 60 ° C-on lehessen mosni, mert az alacsonyabb hőmérsékleten történő mosással nem tud megszabadulni a szennyeződésektől és az atkáktól, amelyek közül némelyek ott maradnak, így a mosás valójában nem hatékony. A fix matrac huzatok nem moshatók. A legjobb, ha a gyapot mellett egy másik anyagot, például poliésztert vagy kókuszrostot tartalmaz.
 • Tanúsítvány és a márka hagyománya. Különösen fontosak a független tesztvállalatok tanúsítványai, ne támaszkodjon csak a gyártó tanúsítványára. Egy jó gyártónak nem probléma a matrac tulajdonságainak és anyagainak részletezése, de ne szuperlatívuszokban, a „mi matracunk a legjobb“ stílusban. A márka hagyománya azt is elmondja, hogy jó gyártóról van szó, vagy inkább máshol kell keresni. A kiterjesztett garancia azt jelenti, hogy a gyártó hosszabb ideig biztosítja a matrac jó tulajdonságait.
 • Merítsen ihletet vásárláskor. Keresse meg a matrac tesztet az interneten, olvassa el a véleményeket és az ügyfelek tapasztalatait. Ezek az információk segítenek Önnek eligazodni a piacon és végül a legjobbat választani.

Hogyan van meghatározva a matrac keménysége?

A matrac keménységét 1-től (legpuhább) 5-ig (legkeményebb) terjedő skála határozza meg.

 • Keménység 1: a matrac extra puha, alkalmi alvásra való valahol a víkendházban, vagy megfelel idős embereknek és olyan személyek számára, akiknek fáj az ízületük. Az ilyen matrac nem fejt ki semmilyen ellennyomást a használójára.
 • Keménység 2: a gerinc egyenesen van, a matrac minimális nyomást fejt ki fekvő személy testére. Ez a legeladottabb típusú matrac, főleg a nők választják.
 • Keménység 3: a matrac keményebb, merevebb. Legtöbbször férfiak és azok vásárolják, akiknek nem felel meg az alvás puha matracon. Még itt is a gerinc egyenesen van.
 • Keménység 4: tömör matrac, amelyet nagyobb súlyú emberek számára terveztek. A matrac keményhab töltelékkel rendelkezik.
 • Keménység 5: a matracok nem alkalmasak a mindennapi ügyfeleknek, túlsúlyos emberek vásárolják. Sok gyártó kínálatában nincsenek ilyen matracok.

Milyenek a rugós matracok?

A rugós matracok rendszerint levegősebbek (kiválóan átszellőzők), mint a habmatracok, ezért általában nem halmozódnak fel bennük az atkák. Legyen az klasszikus rugós matrac vagy modern táskarugós.

Technológiai szempontból a táskarugósak jobbak, de nem lehet megmondani, hogy éppen Önnek melyiken lesz jobb aludni. Próbálja ki mindkét típust a boltban, és ez alapján döntsön.

A rugósok esetében érvényes alapelv: vásároljon minőségit magasabb áron, vagy inkább folyamodjon a habmatrachoz. A nem minőségi rugós matracok hosszabb ideig tartó használat esetén kényelmetlenné vállnak, mivel a rugók nem megfelelően vannak csomagolva.

Milyenek a habmatracok?

A matracok alapja a hab, leggyakrabban PUR hab. A habmatrac, melyet nem PUR hab matracnak neveznek, a legtöbb esetben csak módosított PUR habot tartalmaznak.

Ismerjük például a hideg HR habot; az ilyen matracban kevésbé halmozódik fel a nedvesség, mert nagyobb „pórusokkal“ rendelkezik, amelyeken keresztül szellőzik. A MEF hab / memóriahab a hőmérséklet függvényében változik, és az Ön testének lenyomata megmarad a matracon, amely idővel kiegyenlítődik. Az ilyen matrac puha, néha hátgerinc fájdalmakra ajánlják.

Milyenek a latex matracok?

A latex matracok antiallergénnek, antibakteriálisnak és puha matracnak számítanak. A nyomásigényes helyen besüpped, de használat után kiegyenlítődik. Magas minőségű matrac magasabb áron, azonban hosszabb ideig, akár több évig szolgálja Önt.

Milyen a biohab matrac?

A biohab matrac többnyire természetes anyagokból készül. Az ilyen matracok ortopédiai tulajdonságokkal rendelkeznek, és jól tartják a formájukat, előnyük, hogy természetes alapú anyagokat tartalmaznak. Alkalmasak az allergiások számára is. Ügyeljen arra, hogy a matrac legalább 50%-a természetes anyagokból készüljön, ellenkező esetben több pénzt fizet a semmiért.

Hogyan válasszon matracot az ágyrács szerint?

 • A léces ágyrács szilárd lapokkal rendelkezik, így ehhez rugós matracot vagy durva habmatracot is vásárolhat.
 • A lamellás rács már rugalmas, ezért habmatracot vagy latex matracot vásároljon hozzá.
 • Az ágydeszkás ágyakhoz nagy pórusú matracokra van szükség, hogy lélegezzenek, mert egyébként a rendkívül fontos levegőáramlás nem lesz biztosítva. Válasszon rugós matracot vagy biohab matracot.

Matrac választás testsúly alapján

A testsúly alapján különböző keménységű matracot szükséges választani:

 • 40 kg-ig – 1 keménységű matrac ajánlott,
 • 40-től 60 kg-ig – 2 keménységű matrac ajánlott,
 • 60 kg-tól 100 kg-ig – 3 keménységű matrac ajánlott,
 • 100 kg felett – 4 keménységű matrac ajánlott.

Hogyan választja ki a matrac vastagságot?

Nem mindegy milyen vastagságú matracot választ, mivel a matrac vastagsága és tartóssága egyenes arányosságban van.

A 14-18 cm vastagságú matracok a szakértők szerint már megfelelő matracvastagságnak számítanak. A 14-18 cm-nél vékonyabb matracok felnőtteknek nem ajánlottak. Minél vékonyabb egy matrac annál rövidebb lesz az élettartama és a komfortérzete is rosszabb lesz rajta. Tehát igyekezzen úgy matracot választani, hogy vastagsága 14-18 cm környékén legyen.

Milyen időközönként ajánlott matracot cserélni?

Egy matracot 6-8 (maximálisan 10) évig ajánlott használni. A későbbiekben nem nyújt elegendő alátámasztást a gerincének, reggelente hát- és derékfájdalmakkal ébredhet, nem beszélve a higiéniai szempontokról (verejték maradvány, atkaürülék stb.).

Mire figyeljen a matrac kiválasztásánál?

A matracválasztás nem egyszerű dolog, mert mindenkinek mások az igényei, elvárásai, hogy pihentető alvásban legyen része.

Vegye figyelembe a következő pontokat:

 • alvási szokások, pozíciók
 • matrac keménység (puha vagy kemény matrac)
 • egészségügyi problémák (hátgerinc problémák, ízületi problémák, allergia stb.)
 • alvás közbeni izzadás
 • testsúly
 • tisztán tarthatóság (pl. mosható huzat)
Segített Önnek ez a matrac teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb ágymatracot, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.