Autó / Motor Gyermek áru

A legjobb autós gyerekülések (teszt 2020)

legjobb autós gyerekülésekAz autós gyerekülés kötelező felszerelés minden gyermeket szállító gépjárműben. Ez a legfontosabb biztonsági elem, ezért szeretnénk megmutatni Önnek, milyen adatokra figyeljen az autós gyerekülés esetében, és hogyan válasszon olyan autós gyerekülést, amely maximális biztonságot és kényelmet nyújt gyermeke számára életkorának megfelelően.

Kizárólag a legjobb autós gyerekülésekre összpontosítottunk, amelyek a rangos német magazinok és a németországi ADAC legismertebb autósklub tesztjeiben elnyerték a vezető helyeket és a legjobb értékeléseket.

Mielőtt úgy dönt, hogy egy megfelelő autós gyerekülést vásárol, számos lehetőséget kell mérlegelnie, nem csak a színt és az árat. Mire kell figyelnie, ha minőségi autós gyerekülést szeretne vásárolni?

1. Az autós gyerekülésnek meg kell felelnie az ECE R44 / 04 szabványnak – az egész Európában egységes vizsgálati szabványnak. A jelölés nélküli autós gyerekülés nincs ellenőrizve – nem használható. Az ECE R129 új európai szabvány, az úgynevezett i-Size szabvány azonban már hatályban van. Az ilyen autós gyerekülések már fel vannak szerelve Isofix-szel, a 15 hónaposnál fiatalabb gyermekek esetében az autós gyerekülést menetiránynak háttal kell rögzíteni, nemcsak a súly, hanem a magasság figyelembe vételével is, és ezekben a modellekben jelentősen javult az oldalsó ütközés elleni védelem.

2. Vegye figyelembe a gyermek életkorát, súlyát és magasságát, és válassza ki ennek megfelelően az autós gyerekülés típusát. Választáskor fontos megérteni a következő kategóriákat és azok jelöléseit:

Alapkategóriák:

 • 0+: babahordozó 13 kg-ig terjedő gyermekek számára (születéstől 1 éves korig)
 • I: 9-18 kg-os gyermekek számára (1-4 éves)
 • II / III: 15-36 kg-os gyermekek számára (4 – 12 éves vagy 36 kg súlyú vagy 150 cm magas)

Univerzális kategóriák:

 • 0 / I: születéstől 18 kg-ig
 • I / II / III: 9 kg-tól 36 kg-ig

3. Az autós gyerekülés autóba történő rögzítésének kétféle módja van – hárompontos biztonsági övvel vagy az Isofix rendszerrel (a rendszerrel kapcsolatos további információkat a recenzióban alább talál). Ezen felül az autó típusa és gyártmánya a döntő. Az UNIVERSAL jelöléssel ellátott autós gyerekülések szinte minden autóhoz illeszkednek, de néhány autós gyereküléseket csak meghatározott márkákhoz terveztek.

4. Kényelem vs. Dizájn? A második nem olyan fontos. Inkább a használt anyagok biztonsága, a levehető huzatok egyszerű karbantartással, a kellemesen puha párnázat, az autós gyerekülés dönthetősége, a fejtámla állíthatósága és a felszerelés (tető, fényellenző, stb.) érdekelje.

Ha kíváncsi arra, hogy milyen kritériumok alapján kell kiválasztani az autós gyerekülést, mikor kell kicserélni, hogyan kell rögzíteni az autójában és mennyi az élettartama, akkor ne hagyja ki az átfogó választási útmutatónkat.

A legjobb autós gyerekülések (teszt 2020)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Britax-Römer Baby-Safe 2 i-Size
Gyermek tömege: 0-13 kg
Ülés rögzítése: Rögzíthető 3 pontos övvel / ISOFIX rendszerrel
Tömeg: 4,7 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)64990 Ft Alacsony ár
2.Zopa X1 Plus i-Size
Gyermek tömege: 0-13 kg
Ülés rögzítése: ISOFIX rendszer, Biztonsági öv
Tömeg: 7 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)47190 Ft Alacsony ár
3.Britax-Römer Baby-Safe Plus SHR II
Gyermek tömege: 0-13 kg
Ülés rögzítése: Rögzíthető 3 pontos övvel / ISOFIX rendszerrel
Tömeg: 3,9 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)53890 Ft Alacsony ár
4.Maxi-Cosi Cabriofix
Gyermek tömege: 0-13 kg
Ülés rögzítése: ISOFIX rendszerű bekötési lehetőség a 2WAYFIX , FAMILYFIX illetve az EASYFIX alaplap segítségével
Tömeg: 3,5 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)40990 Ft Alacsony ár
5.Petite és Mars Prime ISOFIX
Gyermek tömege: 9-36 kg
Ülés rögzítése: ISOFIX rendszer
Tömeg: 9 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)55490 Ft Alacsony ár
6.Zopa Carrera Fix
Gyermek tömege: 9-36 kg
Ülés rögzítése: ISOFIX rendszer
Tömeg: 7,5 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)52590 Ft Alacsony ár
7.Zopa Spinfix
Gyermek tömege: 0-18 kg
Ülés rögzítése: ISOFIX rendszer
Tömeg: 13,9 kg
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)84190 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon autós gyerekülést – Teljes útmutató

Ha van autója, és gyarapodni fog a családja, a jó minőségű autós gyerekülés kötelező felszerelés, amiről nem szabad megfeledkezni a „kelengye” költségeinek tervezésekor. Milyen autós gyerekülést válasszon az újszülött számára? Hogyan orientálódjon az autós gyerekülések kínálatában, ha gyermeke kinőtte a babahordozót? Különböző típusú autós gyerekülések vagy üléspárnák kötelezőek a gyermekek számára 12 éves korig vagy 150 cm magasságig és 36 kg súlyig. A kiválasztás döntő jelentőségű, mivel a gyermeknek magas szintű védelemre és biztonságra van szüksége az autóban. A balesetek növekvő száma, gyorsabb és erőteljesebb autók, az agresszív sofőrök csak néhány olyan tényező, amely másodpercek alatt szerencsétlenséggé megváltoztathatja a problémamentes utazást.

Ezért nemcsak a különböző kategóriájú legjobb autós gyerekülések kiválasztásához adunk tippeket, hanem összefoglaljuk az autós gyerekülésekkel kapcsolatos összes fontos információt is. Célunk, hogy a következő sorok elolvasása után kiválaszthasson egy olyan autós gyerekülést, amely pontosan megfelel a gyermeke magasságának, súlyának és utoljára, de nem utolsósorban gyermeke életkorának. Csináljuk!

Miért elengedhetetlen az autós gyerekülés az autóban?

Az autós gyerekülés elsősorban visszatartó funkciót lát el hasonlóan, mint a biztonsági övek, melyet a felnőtt utasok használnak. Ütközés esetén a jármű rendkívül hirtelen lelassul nagyon rövid idő alatt. A nem bekötött gyermek ugyanolyan sebességgel ütközik az előtte lévő akadályokba (ülések, szélvédő üveg, autóajtó), mint amilyen sebességgel az autó abban a pillanatban haladt. A várható sérülések nagyon súlyosak vagy akár halálosak is lehetnek. Ha a gyermek be van kötve az autós gyerekülésbe, amely teljesíti a biztonsági előírások követelményeit, megfelel a gyermek „paramétereinek”, és megfelelően rögzítve van az autóban, a várható sérülés könnyű vagy közepes. A legjobb esetben – semmilyen.

4 fontos adat

Mikor eldönti, hogy melyik autós gyerekülést vásárolja meg, különösen a következő pontokat vegye figyelembe:

Gyerek súlya – Az autós gyereküléseknek több kategóriája van, mindegyik eltérő súlycsoporthoz tartozik. Tudjon meg többet a meghatározásokról alább. Soha ne vásároljon előre autós gyerekülést azzal, hogy a kisebb gyereket takaróval vagy mással kipárnázza – az utasbiztonsági rendszert (biztonsági övek) valószínűleg nem a kisebb anatómiájú testre tervezték, ezért nem nyújt alapos védelmet.

Gyerek magassága – Ha a gyermek feje meghaladja az ülés háttámla legmagasabb helyzetét, érdemes megfontolnia egy nagyobb és biztonságosabb modell vásárlását.

Gyermek kora – Ez egy nagyon individuális kritérium, mivel az azonos korú gyermekek eltérő magasságúak és súlyúak lehetnek. Vegye figyelembe azonban a fizikai képességeit. Ne erőltesse olyan gyermeket, aki még nem képes egyedül ülni ilyen pozícióba az autós gyerekülésbe se. Keressen egy állítható autós gyerekülést.

Ön autója – Ne habozzon, döntsön és fontolja meg a jármű lehetőségeit is. Mérje meg azt a helyet az ülésen, ahol az autós gyerekülést elhelyezi, ellenőrizze, hogy rendelkezik-e rögzítő rendszerrel, amely az újabb autók hátsó üléseibe van beépítve. Ha vannak, akkor keressen olyan ISOFIX autós gyereküléseket is, amelyek a független tesztek során a legjobb értékelést kapják.

Milyenek a homologizált gyermekülések? Érvényes szabványok

A homologizált autós gyerekülés megfelel az ECE R 44/04 (vagy annál régebbi, de még mindig érvényes ECE R 44/03) autós gyerekülésekre vonatkozó európai biztonsági szabványnak. A szabványra vonatkozó információkat egyértelműen fel kell tüntetni a jóváhagyási táblán. Min kellett átmennie egy adott autós gyerekülés modellnek, hogy megfeleljen ennek a szabványnak? Az autós gyerekülést dinamikus vizsgálatoknak vetették alá a viselkedésének meghatározására különféle típusú ütközéseknél vagy az autó felboruláskor. Ellenőrzik a felhasznált anyagok minőségét és kialakítását – biztonságosságát, gyúlékonyságát, toxicitását, a hevederek és csatok szilárdságát, a fém alkatrészek korróziójának kockázatát, az éles peremeket és a kiemelkedéseket stb. A szabványon kívül a jóváhagyási címkén megtalálható a súlykategória (súlymeghatározás), a járműtípusonkénti felhasználás (általában univerzális, de vannak az adott autómárkákhoz gyártott egyedi ülések is), a gyártó, a származási ország és a jóváhagyási szám.

Van még egy új szabvány, az úgynevezett i-Size ECE R-129 szabvány, amely kimondja, hogy a 15 hónaposnál fiatalabb gyermeket az autós gyerekülésben a menetiránynak háttal kell rögzíteni. Ha az autós gyerekülés megfelel egy ilyen szabványnak, akkor fel van szerelve ISOFIX-fel, és a születéstől 105 cm-es magasságig (kb. 4 éves korig) lévő gyermek számára alkalmas, beleértve, hogy a gyermek legfeljebb 33 kg súlyú, oldalsó ütközési teszteken ment keresztül, és tartalmaz belső biztonsági öveket. Az egyre több tesztelés egyértelműen előnyére válik az így tervezett autós gyereküléseknek, ezért ezek jelenleg a legbiztonságosabb megoldás.

Miért válasszon ISOFIX-es autós gyerekülést?

Az ISOFIX egy modern rögzítő rendszer, amelyet közvetlenül az autóba szerelnek be. Acélszerkezetet, amelyet a fogantyúk / hurkok képviselik és hátsó üléseknél és a sofőr melletti ülésnél a háttámla és az ülés közötti térben találhatók. Az ISOFIX közvetlenül az autó karosszériájához van csatlakoztatva. Ha gyermekének vásárol egy ISOFIX-es autós gyerekülést, akkor, az szilárd alapokkal van ellátva, amely becsúsztatva bepattan az acél hurokba, így szilárdan rögzítve van az autó konstrukciójához. Ezen autós gyerekülések 96%-a helyesen van felszerelve. Az optikai vagy akusztikus jel tájékoztat a helyességről. Az ISOFIX-es autós gyerekülés éles kanyarok esetén sem dől oldalra, és erős fékezéskor sem mozdul előre. Könnyen leválaszthatja és telepítheti egy másik autóba – akár ISOFIX csatlakozással, akár biztonsági övvel, ha az autóban nincs ISOFIX. Az ISOFIX gyermekülések megfelelnek az i-Size ECE R-129 szabványnak.

Autós gyerekülések alapkategóriái és használata

0. kategória – autós gyerekülések 0–10 kg-ig és 0+ kategória – autós gyerekülések 0–13 kg-ig

Ezek a kategóriák már az újszülött kortól alkalmasak. Valószínűleg tojás vagy hordozó néven ismeri őket. Alappozíciójuk fekvő, később pedig félig fekvő. Megerősített oldalfalakkal és praktikus hordozófogantyúval rendelkeznek. Ezek közül sok, különösen a neves gyártóktól, kompatibilis a babakocsik alvázával, vagy adapterek vásárolhatók hozzá. A járműbe a mentiránynak háttal vannak rögzítve, akár hárompontos biztonsági öv segítségével, akár az ISOFIX segítségével. Ha a tojást az első ülésre helyezi, ne felejtse el kikapcsolni a légzsákot. Noha az van megadva, hogy az autós gyerekülések 10 kg esetleg 13 kg súlyú gyermekeknek szánják, gondosan ellenőrizze, hogy gyermeke feje megfelelően védett-e. Amint túllépi az autós gyerekülés felső szélét, itt az ideje, hogy újat vásároljon.

0 / I kategória – autós gyerekülések 0 – 18 kg-ig

Ezek univerzális autós gyerekülések születéstől 18 kg-ig terjedő súlyú gyermekek számára. 13 kg-os súlyig az autós gyerekülés a menetiránynak háttal van rögzítve, később, ahogy a gyermek felcseperedik meg van fordítva a menetirányba. Ezek nagyobb és nehezebb, fogantyú nélküli autós gyerekülések, amelyekkel nehezebb a manipuláció, és általában nem kínálnak lehetőséget arra, hogy a babakocsi alvázára kattinthassa.

I kategória – autós gyerekülések 9-18 kg-ig

Az ilyen autós gyereküléseket a szülők általában közvetlenül a tojás leváltása után vásárolják. A gyermek kb. 4 éves koráig megfelelő. A legtöbb esetben a menetirányba van felszerelve, de az i-Size szabványnak megfelelő modelleket a menetiránynak háttal kell fordítani. Saját 5 pontos biztonsági rögzítésük van, vagy merev héjszerkezettel vannak felszerelve a test rögzítéséhez. Az ülő pozíción kívül félig fekvő helyzetbe állíthatók és a háttámla magassága is állítható.

I / II kategória – autós gyerekülések 9-25 kg-ig

A gyerekek 1,5 – 6 éves koráig alkalmasak. A jobb minőségűek dönthetők, állítható háttámla magassággal és állítható fejtámla szélességgel. Belső biztonsági rögzítéssel rendelkeznek, és lehetőséget nyújtanak az idősebb gyermek rögzítésére a fő biztonsági öv használatával, amelyet az autós gyerekülés résein át kell vezetni, hogy a vállon haladjon át, és ne a nyakon.

I / II / III kategória – autós gyerekülések 9-36 kg-ig

Noha a súly és az életkor meghatározása nagyon széles, évek óta „legeladottabb autós gyerekülések“ címkét viselik, és az e-boltok és üzletek kínálatában ezekből van a legtöbb. Ha egy minőségi modellt vásárol, akkor ez sok éven keresztül növekszik a gyermekével. Ezek variálható autós gyerekülések, amelyek több irányban szabályozhatók, kényelmesek, de a törékeny és a fiatalabb gyermekek számára az első néhány évben nem biztosítanak megfelelő védelmet. Összpontosítson azokra, amelyeknek kiegészítő ülése van, ami a gyerekülés ülésfelületére helyezhető. Készüljön fel a nagyobb súlyra és az általános terebélyességre.

II / III. kategória – autós gyerekülések 15-36 kg-ig

Anatómiájuknak és formájuknak köszönhetően óvodástól 12 éves korig alkalmazhatók. Kényelmes üléssel és szélesebb háttámlával rendelkeznek, amelynek nemcsak a magasságát lehet beállítani, hanem a növekvő váll szélességéhez is igazítani lehet. A népszerű üléspárnáktól eltérően, oldalsó ütközés esetén biztosítják a hát és a fej védelmét. A gyermeket az ülés fő biztonsági övével rögzíti, ezért nagyon fontos, hogy az autós gyerekülés stabilan illeszkedjen az ülésen és ne csússzon. Ha az iskoláskorú gyereke ezt a típust bojkottálja, akkor vásárolhat leszerelhető háttámlával rendelkezőt és a teljes autós gyerekülést csak hosszabb útvonalakon használja, ahol nagyobb a balesetek kockázata, mint egy rövid és ismerős iskolába vezető úton.

Video

Autós gyerekülés kivitelezése

Már tudja, hogy melyik méretkategóriába fog mozogni, eldöntötte, hogy az ISOFIX-el vagy az nélkül – nézzük meg az anyag minősége, a gondoskodás és karbantartás szempontjából. A kisebb gyermekek szülei minden bizonnyal igazat adnak nekünk, hogy az autós gyerekülés meg kapja a magáét a gyermekektől. Rendszeresen tisztítják az ételek és italok különféle foltjait. Ezen túlmenően figyelembe kell venni a gyermek kényelmét, a párnázat puhaságát és az anyagok nedvszívó képességét. Ezért:

 • Kövesse az autós gyerekülések recenzióját, és keressen olyanokat, amelyek könnyen tisztán tarthatók, az egyes szövetrészek moshatók és könnyen eltávolíthatók az autós gyerekülés konstrukciójáról.
 • A piacon minden bizonnyal talál olyan autós gyereküléseket, amelyekben a gyermeke még a nyári napokon sem izzad, és a bőr nem pálik be. Ragaszkodjon a minőségi nedvszívó anyagokhoz és az olyan ügyes megoldásokhoz, amelyek biztosítják az optimális légáramlást.
 • Az olcsó, ismeretlen eredetű autós gyerekülések a textil- és műanyag alkatrészeikben tartalmazhatnak káros vegyi anyagokat.
 • A kiváló minőségű autós gyermekülést úgy tervezték, hogy ne legyen éles széle vagy kiálló része, amelytől a gyermek megsérülhet. Nincs olyan elérhető hely sem, ahova az ujjai beszorulhatnak.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kell rögzíteni az autós gyereküléstHogyan kell rögzíteni az autós gyerekülést?

Alapvető tanács – mindig kövesse az utasítást / kézikönyvet, amelynek magyar nyelven kell lennie. Lehetséges, hogy elveszíti a papír használati utasítást, ezért feltétlenül vegye figyelembe az autós gyerekülések oldalára vagy hátuljára ragasztott ábrákat és címkéket. Ne tépje le őket! Pontosan megmagyarázzák, honnan kell vezetni az autó fő biztonsági övét (vagy hogyan kell az ISOFIX-et rögzíteni), és hogyan kell a gyermeket az ülésbe leszíjazni, a magasságától és a súlyától függően.

 • Fontos, hogy az autós gyerekülés teljes felületével nehezedjen az ülésre. A rögzítés után nem szabad előre vagy hátra, balra vagy jobbra kilengnie. Ha a biztonsági övvel rögzíti, akkor valószínűleg kissé elmozdul, az ISOFIX autós gyermekülések szorosan rögzítve vannak az autó karosszériájához.
 • Ha az autós gyerekülés fejtámlája fel van emelve, feltétlenül emelje fel a fő ülés fejtámláját is.
 • Ha az autós gyerekülést légzsákkal ellátott helyre (a vezető melletti ülés) helyezi, elengedhetetlen a légzsák kikapcsolása.
 • Ez a szabály érvényes – az autós gyerekülést csak olyan ülésre lehet helyezni, amely saját biztonsági övvel fel van szerelve. Soha ne próbáljon meg 2 autós gyerekülést egy biztonsági övvel rögzíteni.

Melyik a legbiztonságosabb hely autóban?

Erre nincs válasz, hogy melyik mentené meg Önt vagy gyermekét teljes mértékben az ütközés esetén a veszélyétől. Az ütközés során a jármű belsejében különféle deformációk vannak, az utasok elmozdulnak. Statisztikai szempontból azonban a jobb hátsó ülést tekintik a legbiztonságosabbnak – az autó jobb oldala általában az útpadka mentén mozog, ahol kevesebb a mozgás, mint a középvonalon.

Hogyan lehet biztonságosan használni az autós gyerekülést?

Hol követik el a szülők a leggyakoribb hibákat? Mire figyelmeztetnek a szakértők? Annak ellenére, hogy az autós gyerekülések fontossága folyamatosan hangsúlyozva van, továbbra is vannak szülők, akik nemcsak alábecsülik az autós gyerekülés kiválasztását és annak a gyermek számára való alkalmasságát, „félvállról veszik“ a gyermek megfelelő rögzítését is benne.

 • Az autóban szabadon lévő, terjedelmes vagy nehéz tárgyak, amelyek nincsenek megfelelően rögzítve, hirtelen fékezés / ütközés esetén előre repülnek! Ezért egy olyan gyermek, aki „csak ül” egy rögzítetlen autósülésben, életveszélyben van.
 • Mindig kövesse a használati utasításban leírt utasításokat, és figyeljen az autós gyerekülésen található címkékre és matricákra.
 • Ne tegyen az autós gyerekülésben lévő gyermek alá takarót vagy párnát. Télen kerülje a vastag kabát viselését – a biztonsági övek csúsznak a kabáton, és nem húzhatók meg megfelelően a gyermek védelme érdekében.
 • Ne használjon olyan autós gyermekülést, amely túl nagy a gyermekének vagy fordítva, kicsi. Már sok szülő döntött úgy, hogy átugorja az egyik köztes lépést azzal a gondolattal, hogy majd „ebbe az autós gyerekülésbe belenő” a gyerek. Ez egy tipikus hiba, különösen akkor, amikor a tojást cserélik le. Egy kicsi 7-9 hónapos gyermek elveszik az univerzális 9–36 kg-os autós gyerekülésben. Nem is beszélve arról, hogy az állíthatóság félig fekvő helyzetbe / fekvő helyzetbe általában hiányzik, és a gyermeknek, ha akar, ha nem ülnie kell. Ha idősebb a gyermek, akit már hárompontos biztonsági övvel rögzítettek, ne feledje, hogy a biztonsági öv nem haladhat keresztül a nyakán. Ütközés esetén fojtani fogja. Az övnek a kis utasnak is a vállán keresztül kell áthaladnia.
 • A szülők gyakori hibája, hogy a biztonsági öveket túlságosan lazán hagyják (hogy ne nyomják a gyermeket, és ne legyen idegesen az út során). Viszont ha meg vannak engedve, akkor nem teljesítik a funkciójukat. Állítsa be az öveket, üléstartót vagy más biztonsági tartó rendszereket és legfeljebb 1-2 cm-re engedje meg.
 • Kerülje az autós gyerekülések vásárlását másodkézből vagy bazárból. Noha látszólag sértetlennek tűnik, soha nem tudhatja, min ment keresztül és hogyan kezelték. Elegendő egy kis repedés, és funkcionalitása csökken.

Mikor kell kicserélni az autós gyerekülést?

Ha egy normál táblázat szerinti gyermek szempontjából nézzük, aki megfelelő növekedésű, magasságú és súlyú, kb. 10-12 éves korig kb. 4-5 autós gyerekülésre lesz szüksége. Az autós gyereküléseket általában családi vagy baráti viszonyok között örökölhetik, de az ilyen típusú felszereléseknél figyelembe kell venni az autós gyerekülések élettartamát is (és nem a megkopott és kifakult párnázásról van szó a több éves használat után).

Az autóülések gyártói és a fejlesztésbe bevont szakértők beszámolnak arról, hogy egy autós gyerekülés élettartama körülbelül 5 év. Bár a kiváló minőségű autós gyerekülések tartós műanyagból készülnek, az autóban gyakran nagyon alacsony hőmérsékleteknek (éjszaka – 15 ° C) és nyáron rendkívül magas hőmérsékleteknek (a zárt autóban, napos helyen + 70 ° C) vannak kitéve. A műanyag tulajdonságai fokozatosan megváltoznak, és a konstrukció hajlamosabb a sérülésekre és a repedésekre.

Javasoljuk, hogy minden baleset után cserélje ki az autós gyerekülést, még akkor is, ha első látásra sértetlennek tűnik.

Ha gyermeke feje magasabban van, mint a legmagasabb hely a fejtámlán, ne habozzon, hanem vásároljon egy nagyobb és kényelmesebb modellt.

Melyik autós gyereküléses tesztet kell követni?

Az autós gyerekülések egy szigorúan ellenőrzött kategóriát képviselnek, és csak a megszabott és érvényes szabványoknak megfelelő modelleket szabad eladni üzleteinkben és e-üzleteinkben. A dinamikus tesztelés során értékelték őket, ahol szimulálták az elülső, a hátsó ütközést és az autó felborulását. Hogyan lehetséges, hogy 15 kilogrammos gyermekének 12000 Ft-ért, de 90000 Ft-ért is vásárolhat autós gyerekülést? Mindegyik ugyanazt a szabványt teljesítette?

Az igazság az, hogy a szabványokat úgy állítják be, hogy az egyes tulajdonságok értékelési intervallumai elég szélesek legyenek. Ezért, ha gyermekének a magas szintű biztonságot keresi, figyelje meg a független ADAC értékeléseket, összpontosítson az Euro NCAP szigorú tesztelésein túlmenő autós gyerekülésekre, és az ütközési tesztek szintén jó információforrás arról, hogy melyik autós gyerekülés esetében végezték el. Az olyan márkák, mint a Cybex, a Recaro, a BeSafe (és a többi recenziónkban található legjobb autós gyerekülés) nagy erőfeszítést fektettek be a hosszú évek alatt a kutatásba és fejlesztésbe, hogy megugorják a sokkal magasabb tesztkritériumokat, és így lényegesen biztonságosabbá váljanak, mint amit a szabvány megkövetel.

Fektessen be a minőségbe, amelyet több teszt is bizonyít. Ellenőrizze, hogy az autós gyerekülés megfelel-e a biztonsági előírásoknak és a tanúsítványoknak. Soha ne spóroljon a gyerekülésen.

Feladata a legértékesebb – az ember életének védelme.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Britax-Römer Baby-Safe 2 i-Size
Gyermek tömege: 0-13 kg
Ülés rögzítése: Rögzíthető 3 pontos övvel / ISOFIX rendszerrel
Tömeg: 4,7 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)64990 Ft Alacsony ár
2.Zopa X1 Plus i-Size
Gyermek tömege: 0-13 kg
Ülés rögzítése: ISOFIX rendszer, Biztonsági öv
Tömeg: 7 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)47190 Ft Alacsony ár
3.Britax-Römer Baby-Safe Plus SHR II
Gyermek tömege: 0-13 kg
Ülés rögzítése: Rögzíthető 3 pontos övvel / ISOFIX rendszerrel
Tömeg: 3,9 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)53890 Ft Alacsony ár
4.Maxi-Cosi Cabriofix
Gyermek tömege: 0-13 kg
Ülés rögzítése: ISOFIX rendszerű bekötési lehetőség a 2WAYFIX , FAMILYFIX illetve az EASYFIX alaplap segítségével
Tömeg: 3,5 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)40990 Ft Alacsony ár
5.Petite és Mars Prime ISOFIX
Gyermek tömege: 9-36 kg
Ülés rögzítése: ISOFIX rendszer
Tömeg: 9 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)55490 Ft Alacsony ár
6.Zopa Carrera Fix
Gyermek tömege: 9-36 kg
Ülés rögzítése: ISOFIX rendszer
Tömeg: 7,5 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)52590 Ft Alacsony ár
7.Zopa Spinfix
Gyermek tömege: 0-18 kg
Ülés rögzítése: ISOFIX rendszer
Tömeg: 13,9 kg
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)84190 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új autós gyerekülés kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Talán az Ön véleménye segít másoknak egy minőségi autós gyerekülés kiválasztásában a piacon.