Gyermek áru

A legjobb babakocsik (teszt 2019)

legjobb babakocsik A babakocsi a kelengye elengedhetetlen része minden kisgyermek számára. Ez biztosítja a kényelmét, a szülőknek pedig segíti a gondoskodást és egyszerűsíti az utazást. Ugyanakkor valószínűleg a legdrágább beruházás és ezért az igények is nagyok vele szemben – mind a funkcionalitás, a biztonság és a stabilitás, úgy a dizájn és a felhasznált anyagminőség tekintetében. Aktuálisan a legjobb babakocsik a piacon biztosan megfelelnek ezeknek a tulajdonságoknak.

A megfelelő babakocsi kiválasztása, amely minden fontos követelménynek megfelel, a leendő szülők számára kihívást jelent. Leginkább figyelembe kell venni a gyermek életkorát és a babakocsi használatát. Hosszú sétákat tervez a babával? Olyan babakocsit keres, amely könnyen összecsukható és zökkenőmentesen belefér az autó csomagtartójába? Szeretne olyan babakocsit vásárolni, amely néhány évig kitart és alkalmazkodik a gyermek igényeihez? Fontos az Ön számára, hogy elférjen a liftben, az erkélyen?

Megnéztük a legkedveltebb és legkeresettebb babakocsik kínálatát, és áttekintést adunk a 2019-es év 10 legjobb babakocsijáról, amelyek nagyon népszerűek a szülők körében.

Ezek kiváló minőségű modellek, amelyeket több teszt és a fogyasztói értékelés is igazolt. Nem csak egy típusra és méretre összpontosítottunk, úgyhogy reméljük, hogy a kedvencét megtalálja a rangsorunkban – legyen Ön várandós anyuka, akinek szüksége van egy megbízható és biztonságos hármas kombinációra a kisbabájának, vagy egy kis örökmozgó gyermek szülője, aki egy hosszú séta után a parkban szívesen pihen egy praktikus és könnyű sport babakocsiban.

Tudjon meg többet arról, hogy mit fontos mérlegelni és milyen lehetőségeket kínálnak a különböző típusú babakocsik a praktikus kiválasztási útmutatóban a cikk második felében.

A legjobb kombinált babakocsik (teszt 2019)

A legjobb sport babakocsik (teszt 2019)

A legjobb Ikerbabakocsik (teszt 2019)

Hogyan válassza ki a babakocsit?

Valószínűleg már sok e-bolton ment keresztül, sok babakocsi modellt látott és kedvencei is vannak. De elég egy diszkusszió a babakocsikról, és hirtelen rájön, hogy a kiválasztottnak van néhány hátulütője. Mindjárt az elején jó tudni, hogy ideális babakocsi nem létezik. Egyik anyukának probléma nélkül megfelel egy olcsóbb babakocsi is 3 – 4 évre, egy másik váltogatja a drága babakocsikat félévente. Ugyanúgy, mint más dolgokra, a babakocsikra is az vonatkozik, hogy minden a lehetőségeinktől és igényeinktől függ.

szülők

A babakocsi kiválasztásakor azonban a jövőbeni szülők kicsit igényesebbek a kisgyermekeik biztonsága és kényelme miatt. Ezért, mielőtt megismerkedne a babakocsik különböző kategóriáival és a jelenlegi piaci ajánlatokkal, fontos a következő kérdések megválaszolása:

 • Hány éves / hónapos a gyermeke? Nyilvánvaló, hogy más babakocsit vásárol egy újszülöttnek, és mást egy kétéves gyermeknek.
 • Milyen környezetben él? Ha faluban, olyan babakocsira lesz szüksége, amely akár kisebb terepen is jól teljesít. Ha városban él, akkor egy ügyes babakocsival is megelégszik, amelynek kisebb átmérőjű kereke van.
 • Hogyan szállítja? Fordítson kellő figyelmet arra, hogy a babakocsi összecsukható-e és belefér-e az autó csomagtartójába. Ha tömegközlekedéssel utazik, keressen olyan babakocsit, amely könnyebb, egyszerűen kezelhető és mindenekelőtt – nem túl széles.
 • Fog aludni a gyermeke a babakocsiban? Ha igen, akkor az állíthatóság és a párnázat puhasága fontos tényező lesz a babakocsi kiválasztásakor.
 • Milyen magas? Figyelje meg a fogantyú magasságának állíthatóságát. Ideális, ha szabályozható. Mert akkor a babakocsit kényelmesen tolhatja egy 160 cm magasságú anya, de akár egy 180 cm magasságú apa is.

A minőségi babakocsi célja, hogy a gyermeknek elég helyet biztosítson, de nem a nagy külső méretek árán. Ergonomikus, intuitív beállítás, jól kiegyensúlyozott súlypont és egy kézzel is működtethető. Nem hiányoznak a biztonsági funkciók, és a gyártásánál a gyermek és a szülő kényelmére gondoltak.

Babakocsik alapvető típusai

Mély babakocsi

A mély babakocsi egykor a fiatal család alap és szinte az egyetlen berendezése volt. Ez egy alvázból és egy mély mózeskosárból állt, amely nagy teret adott a gyermeknek a születésétől 7-8 hónapos koráig a pihenésre. Jelenleg ez a fajta babakocsi kevésbé értékesíthető. Konkurálnak nekik a babakocsik, amelyek sokkal hosszabb ideig használhatók. Fő előnye a kiváló „felfüggesztés“ – rugózás, ezért kellemesen és lágyan elringatja a gyermeket. Másrészről kevésbé kompakt és sok helyet foglal el mind otthon, mind az autóban.

Kombinált babakocsi

A kombinált babakocsik a legnépszerűbb típusok közé tartoznak, és nem is lehet ezen csodálkozni. Egy jól átgondolt alvázon alapul, amire a mózeskosarat csatolhatja, és később, amikor a gyermek már ül, egy sportülést (kettős kombináció), vagy mindjárt a kezdetektől egy hármas kombinációt szerezhet be, amely magába foglal egy praktikus babahordozót is az újszülöttek számára. Ezt autósüléseként is használhatja (ezért adjon a minőségre). A kombinált babakocsi legfeljebb 3 éves korig használható. Különös figyelmet kell fordítani az alvázra és a kerekekre, amelyek nagyobbak legyenek, az adapterek minőségére, amelyekhez az autósülés, a mózeskosár és az ülés csatlakozik. Ebben az esetben a rugózás valamivel rosszabb, mint a mély babakocsik esetében, de jobb a tárolhatóság.  A hátránya a babakocsi kissé nagyobb súlya is – körülbelül 13 – 16 kg.

Sport babakocsi

Ha gyermekét már érdekli a világ, ül, sétál és aktívabb, akkor nem ront el semmit a sport babakocsival. A „sport“ jelölést éppen azért kapta, mert konstrukciójának köszönhetően Önnel együtt bírja a kirándulásokat, a hosszabb túrákat és a kihívást jelentő terepet. Ugyanis elegendő kerékkel rendelkezik ahhoz, hogy ezzel elbánjon, de ellentétben a kombinált babakocsival az ülésrész kissé keskenyebb. A legjobb sport babakocsik egy kézzel összecsukhatók, és nem kell az ülésrészt eltávolítani. Ezen kívül állíthatók és kissé könnyebbek.

Sport babakocsi (jogging)
Sport babakocsi (jogging)

Golf babakocsi

A golf babakocsik a legtöbb szülő számára az utolsó megálló a babakocsi vásárlásban. Bár a gyermek már egyedül megy, de a hosszabb utak még mindig kimerítőek számára. Bár a könnyű, összecsukható golf babakocsi nem kínál sok vívmányt, nem jól manőverezhető a nehéz útvonalakon (kis átmérőjű kerekekkel rendelkezik), tökéletes a vásárláshoz vagy a parkban való sétához. Összecsukás után minimális helyet foglal el, de a rendeltetését egyesre teljesíti.

Testvér babakocsi

Ha ikrek születnek a családban, vagy ha kiskorkülönbségű, vagyis 1-2 év alatt két gyermeke van, akkor a megfelelő babakocsi kiválasztása fejfájást okozhat. Bár a testvér babakocsik vagy iker babakocsik kínálata nem olyan széles, de nagy szerepe van a biztonságnak és az árnak, ami magasabb az igényesebb konstrukció miatt. Számos lehetőség van a mózeskosarak (később az ülőrészek) elhelyezésére – a gyerekek lehetnek egymás mellett, egymás mögött, vagy egymás felett. Minden változatnak van plusza és mínusza, fordítson különös figyelmet a fizikai lehetőségeire és a lakóhelyére (ajtószélesség, lépcső, lift).

Mire figyeljen a választáskor?

legjobb babakocsik

Életkor meghatározás

Általában hónapokban van megadva – 0 – 36 hónap, 6 – 36 hónap. Ügyeljen arra, hogy ne helyezzen olyan gyermeket, aki nem tud egyedül ülni egy olyan babakocsiba, amely nem állítható teljesen fekvő helyzetbe. Egyes sport babakocsik pl. legfeljebb 150 °-ig és mások teljesen fekvő helyzetig hajthatók.

Babakocsi teherbírása

Az életkor mellett fontos figyelembe venni a gyermek súlyát. A gyermekek 3 éves korukban körülbelül 15 kg súlyúak. Ezért a babakocsi teherbírása általában legfeljebb 15 kg, de megerősített konstrukcióval is találhatók, amelyek teherbírása 20-25 kg. Azonban a gyártók számítanak arra, hogy az alsó kosárban hazaviszi a bevásárlást, és egy pelenkázó táskát hord a fogantyúra akasztva. Ezért a babakocsi teljes teherbírása általában 5-8 kg-mal nagyobb.

Babakocsi súlya

Érezni fogja a babakocsi súlyát az első sétánál, és ha nem megfelelő Önnek ez a paraméter, akkor valószínűleg nem lesz elégedett a babakocsival. Általában érvényes, hogy minél könnyebb a babakocsi (például a minőségi könnyű anyagok), annál jobb Önnek. A babakocsit a babával és a bevásárlással együtt emeli, így a teljes súly több tíz kilogrammra emelkedhet.

A konstrukció típusa és az összecsukhatóság

Legyen szó kombinált-, sport- vagy golf babakocsiról, a többségük egy összecsukó-mechanizmussal van felszerelve, amely biztonságosan rögzíthető, hogy elkerülje a kinyílását. Kombináltak esetén a felső részt kell először összecsukni, és az alvázat külön kell összehajtani. A sport- és golf babakocsik előnye, hogy az üléssel együtt csukhatók össze.

Kerekek átmérője

Minél nagyobb a kerekek átmérője, annál könnyebb irányítani az egyenetlen talajon és a járdákon, valamint képes az akadályok leküzdésére. A 20 cm-nél nagyobb átmérőjű kerekek jobban bírják az egyenlőtlenségeket, mint a kisebb, körülbelül 12 cm átmérőjű kerekek. A kerekek összetételére is összpontosítson. Külső gumi és belső alkotja? Időnként fennáll a defekt veszélye úgy, mint egy kerékpárnál. Ha tömör hab kerékkel rendelkezik, később, ha károsodott a felületi rétege, zötyöghet vagy rázkódást válthat ki.

Felfüggesztés

A kerekek minősége mellett fontos a felfüggesztés megemlítése. Ha a babakocsi jól rugózik (az első és a hátsó kerekeken), a babának zavartalan kényelmet nyújt, ha az úton bármi is történik.

Fékrendszer

A fékek a biztonság szempontjából elengedhetetlenek. A rögzítőfék alapfelszereltség. Ez megakadályozza a hátsó kerekek mozgását, így a babakocsi nem mozdul el. Általában ez lábfék – lábbal működtethető. Legjobb esetben a fogantyún van elhelyezve, így azonnal megállíthatja a babakocsit, még akkor is, ha korcsolyán áll.

Babakocsi anyaga

Manapság többféle igény van a modern babakocsikkal szemben. Amellett, hogy a babakocsi esztétikailag kellemes és ízlésének megfelelő, ideális, ha az anyag megőrzi eredeti formáját és színét is. Ezenkívül vízlepergetést, extra könnyű tisztítást és karbantartást, légáteresztő képességet, napvédelmet (UVA és UVB szűrők textíliákban) is igényelhet. Az egyik legfontosabb és gyakran vitatott követelmény, hogy az anyaga ne legyen egészségre káros, ennek érdekében keresse a biztonsági és minőségi tanúsítványokat.

Állíthatóság

Az állíthatóság különösen a 6 – 36 hónapos gyerekeknek ajánlott babakocsikra vonatkozik. A háttámla és a lábtartó is állítható. Bizonyos esetekben a karfa is, amely a gyermek hasa előtt van. Az állítás egy „click rendszerrel“ működhet, és számos előre beállított szint áll rendelkezésre (1 kézzel vezérelheti, ránézés nélkül). Vagy a vezérlőszalagok segítségével, ahol pontosan beállíthatja a kívánt dőlést (két kézzel vezérelheti).

Egyéb tartozékok és kiegészítők

A babakocsihoz rengeteg hasznos tartozék található. Ez azonban a gyártótól függ. Vannak, akik mindent hozzáadnak, másoknál külön kell megvásárolni a kiegészítőket. Mi jöhet jól a babakocsi használata közben?

 • Esővédő
 • Lábzsák a hideg ellen
 • Szúnyogháló
 • Karfa a gyermek előtt
 • Pult a gyermek előtt
 • Ital-tartó
 • Babakocsi táska
 • Napernyő vagy árnyékoló
 • Kézmelegítő a fogantyúra
 • Adapterek autósülések, hordozók rögzítéséhez

Hogyan tudja meg, hogy a babakocsi biztonságos?

babakocsik A biztonságos babakocsi megfelelően és egyértelműen azonosítható az EN 1888 európai szabvány alapján, amely kijelenti, hogy a babakocsi célja, hogy biztonságosan szállítson egy gyermeket (vagy többet a babakocsi típusának megfelelően).

Például:

 • A babakocsi nem tartalmazhat éles éleket a gyermek számára hozzáférhető területen, vagy olyan kis hézagokat, amelyekbe a gyermeknek beszorulhat az ujja.
 • A fém részeknek korrózió ellen védettnek kell lenni, ugyanakkor a felületkezelés nem lehet mérgező a gyermekre.
 • A gyermekrészben nem lehet olyan elem, amelytől megfulladhat a gyermek. (laza szövet, töltőanyag, szálak, kis műanyag elemek)
 • A fékeknek működőképeseknek kell lenniük.
 • A biztonsági öveknek hatékonyaknak és tartósaknak kell lenniük.

Babakocsi e nélkül a jelölés nélkül és ráadásul még egy pofidér ismeretlen kereskedőtől mindig nagy kockázatot jelent!

Kísérje figyelemmel a fogyasztói véleményeket és a babakocsi teszteket

Ha még mindig nem tudja, hogy milyen babakocsit vásároljon, ne aggódjon. Bár ez egy igényesebb és felelősségteljesebb választás, a boltok mai kínálatában, biztosan találkozik egy olyan termékkel, amely mind funkcionálisan, úgy árban és dizájnilag is megfelel Önnek. Azonban, mielőtt megvásárolja, javasoljuk, hogy keresse meg az anyukák véleményét a diszkussziókban és a fórumokon, akiknek már az adott babakocsival van tapasztalatuk. Vagy újra tekintse meg a mi választékunkat. Bár a babakocsik a „2018„, „2019“ elnevezést viselik a nevükben, hiteles konstrukciókról és kiadásokról van szó, amelyek most új ruhát, színt kaptak, és a gyártók néhány részletét javították. A szülői elégedettség és a fogyasztói tesztek nagyon jó eredményei minden bizonnyal bizonyítják ezt.

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk az új babakocsi kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb babakocsit.