Háztartás Háztartási gépek

A legjobb De’Longhi kávéfőzők (recenziók és teszt) 2024

legjobb De’Longhi kávéfőzők
A DeLonghi márkájú kávéfőzők már régóta a legkelendőbbek közé tartoznak a piacunkon, és több száz pozitív értékelés kíséri őket. Meggyőztek teljesítményükkel, formatervezésükkel, funkcióikkal és nem utolsósorban a minőségi kávékészítéssel. Nézzük meg közelebbről a legjobb DeLonghi kávéfőzőket, amelyek nem maradhatnak figyelmen kívül.

A Delonghi kávéfőzők kínálata az egyik legszélesebb, és számos kategóriában könnyedén elfoglalja az eladási top pozíciókat. A Delonghi automata kávéfőzői vitathatatlanul az első helyen állnak, és eleganciájuk, automatikus működésük és egyszerű használatuk miatt vonzóak. Segítségükkel akár nulla barista tapasztalattal is elkészítheti kedvenc kávéitalait. Már több ezer magyar háztartás konyháját díszítik. Egy kis figyelmet elloptak a megfizethetőbb DeLonghi karos kávéfőzők, amelyek nemcsak stílusosan néznek ki, de lehetővé teszik, hogy a tulajdonos pontosan felügyelje a kávé elkészítését, és pontosan az elvárásoknak megfelelően végezzék a munkájukat. A világhírű DeLonghi márka portfóliójában azonban kapszulás kávéfőzők, elektromos eszpresszógépek, kávédarálók és kávéfőző tartozékok teljes választéka is megtalálható. Röviden – minden egy helyen a tökéletes kávékészítéshez kellemes otthoni környezetben.

DeLonghi kávéfőzőt szemelt ki, és szüksége van egy kis löketre a helyes irányba? Tanácsot adunk, hogy milyen típusú kávéfőzőt keressen, attól függően, hogy milyen kávét szeret, és mennyi ideje van a kávéfőzésre. Áttekintjük a De’Longhi márka érdekes történetét, és bemutatjuk a legnépszerűbb modellcsaládokat és azok képviselőit. Hogy a De’Longhi kávéfőzők jó választásnak bizonyulnak-e, az valószínűleg nem kétséges. A 100%-os elégedettség eléréséhez csak a megfelelő választás szükséges a széles választékból. Ebben segítenek a DeLonghi kávéfőzők elérhető recenziói is, amelyeket érdemes figyelmesen elolvasni a választáskor, hogy ne maradjon le semmilyen részletről és az Ön előtt lévő felhasználók tapasztalatairól.

A legjobb De’Longhi kávéfőzők (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110
Típus: Automata kávéfőző
Teljesítmény: 1450 W
Nyomás: 15 bar
Víztartály: 1,8 l
5 out of 5 stars (5 / 5)138000 Ft Alacsony ár
2.De'Longhi ECAM 370.95 T
Típus: Automata kávéfőző
Teljesítmény: 1450 W
Nyomás: 19 bar
Víztartály: 1,8 l
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)310000 Ft Alacsony ár
3.De'Longhi EC 685.R
Típus: Karos kávéfőző
Teljesítmény: 1350 W
Nyomás: 15 bar
Víztartály: 1,2 l
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)63000 Ft Alacsony ár
4.NESPRESSO De'Longhi Essenza mini EN 85.B
Típus: Kapszulás kávéfőző
Teljesítmény: 1370 W
Nyomás: 19 bar
Víztartály: 0,6 l
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)31500 Ft Alacsony ár
5.De'Longhi PrimaDonna Class ECAM 550.65
Típus: Automata kávéfőző
Teljesítmény: 1450 W
Nyomás: 19 bar
Víztartály: 2 l
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)350000 Ft Alacsony ár
6.De'Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB
Típus: Automata kávéfőző
Teljesítmény: 1450 W
Nyomás: 15 bar
Víztartály: 1,8 l
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)142000 Ft Alacsony ár

A De’Longhi márkáról

Valószínűleg a De’Longhi márka említésekor először a világszerte népszerű kávéfőzők jutnak eszünkbe. Ez az eredeti olasz márka azonban már évtizedek óta más irányvonalú gyártásra koncentrál, és ezen a területen is hasonló sikereket ért el, mint ma a kávéfőzők fejlesztése és gyártása terén.

A De’Longhi márkát 1902-ben alapították a Velence melletti Treviso olasz kisvárosban. Nevét az alapító családról kapta. Az első években kis ipari alkatrészek gyártásával foglalkoztak. Az 1950-es évektől kezdve a korábban családi vállalkozásként működő ipari műhely szakosodott a fűtőtestek alkatrészeinek szállítására. 1974-ben jött az első jelentős siker – az akkori olajválságra válaszul megalkották a hordozható olajradiátort. Otthonok millióiban foglalta el a helyét.

Az 1980-as évekig a De’Longhi márka elkötelezetten fejlesztette az ebben a szegmensben rejlő lehetőségeket. Más saját márkás termékek – elektromos hősugárzók és katalitikus kályhák – jöttek létre, minden alkalommal az elődjéhez képest nagyobb hatékonysággal. Az 1980-as évekre a De’Longhi márka már diverzifikálta termelését, aminek eredményeképpen számos olyan termék született, amelyek akkoriban rendkívül népszerűek voltak – például az elektromos sütő, a hordozható légkondicionáló, az innovatív forgókosaras olajsütő (a világon elsőként). A vállalat Európa-szerte, sőt még az Egyesült Államokban is felkeltette a figyelmet és sikert aratott.

Míg 2000-ig a tervezés, fejlesztés és gyártás Olaszországban zajlott, a Kenwood márka felvásárlásával a gyártás egy része Kínába került. A Kenwood márka (konyhai készülékek) mellett a De’Longhi a Climaveneta SpA és a DLRadiators márkákat (ipari klímaberendezések), az Ariete márkát (vintage dizájnnal rendelkező háztartási készülékek), valamint a Braun termékek gyártási jogait is megszerezte a kisgépek szegmensében.

Világszerte jó hírnevét a kávéfőzők széles portfóliójának köszönheti. 2003-ban mutatták be az első szuperautomata és mára ikonikussá vált gépet – a De’Longhi Magnifica-t, amely fokozatosan piacvezetővé tette a márkát a kávéfőzők terén. A házilag készített minőségi kávé iránti megnövekedett kereslet az elmúlt években a De’Longhi kávégépek értékesítésének hatalmas növekedéséhez vezetett. A számok magukért beszélnek: az olasz gyártó 180,8 millió eurós nettó nyereséget mutatott ki 2021 első hat hónapjára vonatkozóan, ami elképesztő 319,5%-kal több, mint 2020 azonos időszakában.

Források:

csésze kávé

Hogyan válasszon De’Longhi kávéfőzőt

Hogyan válasszon olyan DeLonghi kávéfőzőt, amellyel minden szempontból elégedett lesz? Érdekes információk, tanácsok és tippek találhatók a következő sorokban. Először azonban nézzünk át néhány általános információt, amelyek segítenek a megfelelő kávéfőző konstrukció kiválasztásában.

Kapszulás, automata vagy karos kávéfőző?

Bármilyen márkájú kávéfőző kiválasztásakor talán a legfontosabb, hogy a megfelelő típusú kávéfőzőt válasszuk – a konstrukció, a kapacitás, a használat és a kávékészítés igényessége szempontjából.

 • Kapszulás kávéfőzők – Viszonylag alacsony áron kaphat egy kompakt gépet, amely szó szerint egy gombnyomással készít kávét. Nem kell aggódnia a kávé őrlésével és mérésével. Minden előre elkészített kávékapszulában van. Egy kávékapszula = egy ital, de egy eldobandó csomagolás is. Előzetesen tájékozódjon a kompatibilis kapszulák választékáról és áráról. Mert a leendő kávéfőzője nem fog kijönni másokkal. A kávékínálat ezért részben korlátozott, és a gyakori használat esetén a kávéfogyasztás drágábbá válik.
 • Automata kávéfőzők – Ezek félautomata (beépített kávédaráló nélkül) és teljesen automata (beépített kávédarálóval és tejrendszerrel) kávéfőzők. A magasabb ár ellenére a valaha volt legkelendőbb kávéfőzők közé tartoznak. Friss alapanyagokból finom kávéitalt tudnak készíteni. Ön dönti el, hogy milyen minőségű kávét használ, és semmi sem akadályozza meg abban, hogy különböző kávémárkákkal kísérletezzen. Az automata modellek többféle kávéfajtát készíthetnek, lehetővé teszik az őrlés mértékének, az ital mennyiségének kiválasztását. Számos funkcióval és könnyű használhatósággal, kiváló eredményekkel vonzanak. Ezek a jellegzetesebb gépek a konyhapult ékességei otthon és a munkahelyen is.
 • Karos kávéfőzők – Megoldás a lelkes kávéfogyasztók számára, akik teljes mértékben jelen akarnak lenni a kávékészítés során. A kávét meg kell őrölni és egy tamper segítségével össze kell nyomni. Lehetősége van különböző kávéfajtákat kipróbálni, kísérletezni az arányokkal, a hőmérséklettel és a nyomással. Minden teljesen az Ön ellenőrzése alatt áll, és néha előfordulhat, hogy a kávé elkészítése tovább tart, mint annak megivása. Ez azonban egyáltalán nem jelent akadályt a karos kávéfőzők és az általuk nyújtott élvezetek esetében. Számítson magasabb árcédulára.
 • Csepegtető kávéfőzők – Az elektromos csepegtető kávéfőzők ideálisak azok számára, akik szeretik a klasszikus feketekávét, és több kávét isznak, mint mások. Ezek a gépek alacsony árukkal és könnyű kezelhetőségükkel csábítanak.
 • Elektromos mokka kávéfőzők – A mokka kávéskannában történő kávékészítés az olasz hagyományt követi, de kissé modernebb kivitelben. Ezt a típusú kávéfőzőt nem kell a tűzhelyre helyezni, saját elektromos „lemezzel“ rendelkezik az alapban. A nyomás alatt lévő gőz segít a kávé elkészítésében, és az íze nagyon hasonlít az igazi eszpresszóéhoz.

Alapvető kritériumok a kávéfőző kiválasztásakor

 • Kávéfőző funkciói és felszereltsége - Gondosan fontolja meg, hogy mit vár el a kávéfőzőtől. A felszereltség a készülék árában és méretében nyilvánul meg. A tejrendszerrel és darálóval ellátott kávéfőzők természetesen nagyobbak, mint a kevésbé felszerelt modellek.
 • Beállítási lehetőségek - A kapszulás kávéfőzők esetében a beállítási lehetőségek minimálisak. A karos és automata kávéfőzők azonban már "több gombot" és ezáltal többféle elkészítési lehetőséget kínálnak - a kávéőrlés mértéke, a kifolyó állítható magassága (magas csészékhez is), állítható hőmérséklet és vízmennyiség, …
 • Kávéitalok - Az alap eszpresszótól kezdve a doppio, macchiato, caffe latte és latte macchiato kávékon át. Ne vásároljon "hagyományos" forrázott kávéhoz kávéfőzőt, ha a bolyhos tejhabbal készült kávéitalok szerelmese.
 • A kávéfőző mérete és elhelyezése - Döntő tényező, különösen, ha a konyhapulton korlátozott a hely. A kávéfőzőt általában nem a kamrában helyezik el, hanem büszkén mutogatják, hogy mindenki láthassa. Ezért gondoskodjon arról, hogy elegendő hely és könnyen elérhető fiók álljon rendelkezésre a kiszemelt modell számára.
 • A kávéfőző ára - Szorosan kapcsolódik a kávéfőző típusához és felszereltségéhez. Az egyszerű gépek (kapszulás kávéfőzők, csepegtető kávéfőzők és mokka kávéskannák) olcsóbbak, a karos és a teljesen automata kávéfőzők már nagyobb beruházást igényelnek.
 • Karbantartás és tisztítás - Ha azt szeretné, hogy kávéfőzője hosszú éveken át jól szolgálja Önt, mindenképpen érdeklődjön előzetesen a tisztítás módja iránt. Ideális esetben öntisztító funkcióval van felszerelve. Az automatikus vízkőmentesítés megkönnyíti a kávéfőző ápolását, javítja a kávé ízét, és megakadályozza a kulcsfontosságú alkatrészek idő előtti elhasználódását.

📌Ha további tanácsokat és tippeket szeretne kapni a kávéfőző kiválasztásához, tekintse meg nagyszerű útmutatónkat:

A legjobb kávéfőzők: TOP 14 termék recenziók és tesztek alapján + Hogyan válasszunk

kedvenc kávé

DeLonghi kávéfőző sorozat: Alapvető áttekintés a kínálatról és az árakról

Térjünk rá a fontos dolgokra! Itt az ideje, hogy röviden bemutassuk a DeLonghi kávéfőzőket.

Mi áll a nagy népszerűségük mögött? Ennek egyik oka valószínűleg az olasz "származásuk", ami hozzájárul a szilárdságukhoz. Több éve egymás után a legkeresettebbek közé tartoznak, és sok fogyasztó tetszését elnyerték. A rangos kávéfőző teszteken a DeLonghi kávéfőzők vezető pozíciókat foglalnak el (például a DeLonghi PrimaDonna Soul ECAM 610.75 MB - a Stiftung Warentest 2021 és a német Testmagazin 2021 győztese - forrás: testberichte.de).

Minden kategóriában több tucat DeLonghi kávéfőző modell található. Az árak változatossága is érdekes. A gyártónak sikerül hat számjegyű árcédulával prémium kategóriás kávéfőzőket gyártania, és még a pár tízezer forintos alapmodellek sem rontják a nevét. A folyamatos innovációk, a jobb kávéminőséget és a kényelmesebb használatot célzó technológiai fejlesztések a DeLonghi kávéfőzőket nemcsak a mi piacunkon töltik be a vezető szerepet.

DeLonghi automata kávéfőzők

Ha olyan kávéfőzőt keres, amely 100%-os eredményt nyújt számos variációban, akkor ragaszkodjon a DeLonghi jól felszerelt automata kávéfőzőihez. Könnyedén beállíthatja a kávé erősségét, hosszát és hőmérsékletét. Egyes modellek lehetőséget kínálnak saját italok elkészítésére, bár sok esetben már maga az előre beállított italkínálat is átlagon felüli. Az ECAM, ESAM és ETAM megnevezés alatt találja ezeket, majd ezt egy betű- és számkombináció követi, kiegészítve a termékcsalád nevével (Magnifica, Dinamica, PrimaDonna sorozat).

Ez a legszélesebb választék, amelyben olcsóbb és csúcsmodelleket is találhat magasabb áron. Közös nevezőjük, hogy 15-19 bar nyomással dolgoznak, 1200-1450 W bemeneti teljesítménnyel, aminek köszönhetően gyorsan és megbízhatóan kezelik a teljes kávékészítési folyamatot. A DeLonghi automata kávéfőzők tejrendszerrel (fúvóka, habosító, tejtartály) és integrált kávédarálóval rendelkeznek.

DeLonghi Magnifica

A DeLonghi legnépszerűbb automata kávéfőzői nagyon jó ár/teljesítmény aránnyal - középkategóriás, elegáns fekete, ezüst és fehér kivitelben. Egyszerre akár 2 italt is tudnak készíteni. Tartalmaznak egy kézi gőzölő tejhabosítót. A Magnifica kávéfőzők ára – 98000 - 252000 Ft tájékoztató jelleggel.

DeLonghi Dinamica

Az elegáns Dinamica sorozat jellegzetessége a hosszúkás központi vezérlőpanel. A felszereltség valamivel jobb, mint a Magnifica sorozaté. A Dinamica kávéfőző sorozat a felső középkategóriába tartozik. Több automatizálást és kevesebb kézi beavatkozást kínál. Ebben az esetben az automata tejhabosító már a része. A Dinamica kávéfőzők ára – 140000 - 385000 Ft tájékoztató jelleggel.

DeLonghi PrimaDonna

Egy olyan sorozat, amely zászlóshajó modelleket tartalmaz, maximális felszereltséggel és funkciókkal. Ezek prémium felszereltséggel rendelkező modellek, amelyek az igényes vásárlóknak is örömet szereznek. Érdekesség az a funkció, amely a kávéfőző működését a kávébabok típusához igazítja. Az áttekinthető TFT érintőképernyős kijelzőn akár 18 féle ital közül választhat, amelyek a használat gyakorisága szerint vannak rendezve. Nagy előnyük a teljesen automatikus LatteCrema tejrendszer. A PrimaDonna kávéfőzők ára – 308000 - 700000 Ft tájékoztató jelleggel.

Videó - De'Longhi Magnifica Evo ECAM 290.81.TB | Teljesen automata kávéfőző

DeLonghi kapszulás kávéfőzők

Ha kapszulás kávéfőzőt szeretne vásárolni, a DeLonghi kínálatában számos stílusos darab található fekete, fehér, krémszínű és gyönyörű piros színben. A név egy betűpárt rejt - EN + egy számkombináció.

Előnyeik közé tartozik a kompakt méret, a 19 bar gőznyomás és az 1260-1370 W teljesítmény. A Nespresso kapszulákkal működnek, amelyek kínálata és választéka valóban lenyűgöző. A DeLonghi kapszulás kávéfőzők ára – 24500 - 105000 Ft tájékoztató jelleggel.

DeLonghi karos kávéfőzők

Hagyományos stílus és figyelem a részletes kézműves kidolgozásra. A DeLonghi karos kávéfőzők tökéletesek az otthoni kávékészítéshez, ahol Ön szeretné kézben tartani az irányítást. A kisebb karos eszpresszógépek vonzó dizájnnal és teljesen fémből készült kivitelezéssel rendelkeznek. Nevükben szerepel az EC jelölés, és 28000 forinttól kaphatók. A DeLonghi Dedica sorozat különösen érdekes a felhasználók számára – ára 49000 forinttól kezdődik.

A retro stílus kedvelői imádni fogják a gyönyörű, pasztellszínekben pompázó DeLonghi Icona Vintage kávéfőző sorozatot, amely más kisebb konyhai eszközökkel (vízforraló, kenyérpirító) is párosítható. Ennek a sorozatnak az ára 49000 - 56000 Ft tájékoztató jelleggel.

A DeLonghi La Specialista karos kávéfőző a formatervezésével a legjobbak közé tartozik, és bárhol felhívja magára a figyelmet. 19 bar professzionális nyomással és 1450 W teljesítménnyel működik, beépített kávédarálóval, beépített csészemelegítővel rendelkezik, és lehetőséget biztosít két kávé egyidejű elkészítésére. A kávéfőző ára – 252000 Ft-tól tájékoztató jelleggel.

Videó - De'Longhi Dedica Metallics Blue | Slim karos kávéfőző

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110
Típus: Automata kávéfőző
Teljesítmény: 1450 W
Nyomás: 15 bar
Víztartály: 1,8 l
5 out of 5 stars (5 / 5)138000 Ft Alacsony ár
2.De'Longhi ECAM 370.95 T
Típus: Automata kávéfőző
Teljesítmény: 1450 W
Nyomás: 19 bar
Víztartály: 1,8 l
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)310000 Ft Alacsony ár
3.De'Longhi EC 685.R
Típus: Karos kávéfőző
Teljesítmény: 1350 W
Nyomás: 15 bar
Víztartály: 1,2 l
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)63000 Ft Alacsony ár
4.NESPRESSO De'Longhi Essenza mini EN 85.B
Típus: Kapszulás kávéfőző
Teljesítmény: 1370 W
Nyomás: 19 bar
Víztartály: 0,6 l
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)31500 Ft Alacsony ár
5.De'Longhi PrimaDonna Class ECAM 550.65
Típus: Automata kávéfőző
Teljesítmény: 1450 W
Nyomás: 19 bar
Víztartály: 2 l
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)350000 Ft Alacsony ár
6.De'Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB
Típus: Automata kávéfőző
Teljesítmény: 1450 W
Nyomás: 15 bar
Víztartály: 1,8 l
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)142000 Ft Alacsony ár