Háztartási kisgépek

A legjobb kapszulás kávéfőzők – recenziók és teszt 2024

Nespresso kávéfőzők Ön is azok közé tartozik, akik szeretik az egyszerű, mégis funkcionális dolgokat? Akkor értékelni fog egy olyan segítőt, amely a reggeli rohanásban is finom kávét készít, minden erőfeszítés és barista tapasztalat nélkül. Bemutatjuk a legjobb kapszulás kávéfőzőket, amelyekről számos elégedett vélemény született, és amelyekből kiderül, hogy ez a fajta kávéfőző is sokat tud nyújtani.

A kapszulás kávéfőzőket számos ellentmondásos állítás kíséri. „A kávé, amit főznek nem igazi kávé. A kávé nem friss. Nem tudnak tejes kávéitalokat készíteni…“ Érdekes, hogy a kávé mennyire össze tudja hozni az embereket, de az elkészítése viszont megosztja őket. Ez főként a kávéfőzők széles választékának köszönhető, amelyek különböző elvek alapján működnek, de a kávé elkészítéséhez is eltérő megközelítést igényelnek. Az automata és karos kávéfőzők társaságában azonban a kapszulás kávéfőzők még mindig megállják a helyüket. És ez elsősorban az állandó fejlődésre való törekvésüknek köszönhető! Alacsony beszerzési árukkal és a világ minden tájáról származó kávéitalok egyszerű elkészítésével győzik meg a vásárlókat.

A következő sorok ezért a kapszulás kávéfőzőkről és azok előnyeikről szólnak. Bizonyára hallott már az olyan kapszulákról, mint a Dolce Gusto, a Nespresso, a Tassimo vagy a Tchibo Cafissimo, így helyénvaló bemutatni a gépeket, amelyekhez ezek tartoznak. Rangsorunkban a legérdekesebb modellekből talál egy válogatást, de figyelmébe ajánljuk a kapszulás kávéfőzők tesztjeit és recenzióit is, amelyekből közelebbről megismerheti az előnyeiket és hátrányaikat.

A legjobb kapszulás kávéfőzők (teszt 2024)

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.Nespresso Krups Essenza Mini XN110B
Energiafelhasználás: 1200 W
Nyomás: 19 bar
Víztartály: 0,6 l
Kompakt méretek, 2 kávé recept (Espresso, Lungo)
5 out of 5 stars (5 / 5)27500 Ft Alacsony ár
2.NESPRESSO De'Longhi
Citiz EN267

Energiafelhasználás: 1 710 W
Nyomás: 19 bar
Víztartály: 1 l
Tejhabosító, Automatikus leállítás
5 out of 5 stars (5 / 5)70000 Ft Alacsony ár
3.NESPRESSO De'Longhi Lattissima Touch EN 560 S
Energiafelhasználás: 1 400 W
Nyomás: 19 bar
Víztartály: 0,9 l
Cappuccino és latte, Tejrendszer, Vízkőtelenítő rendszer
5 out of 5 stars (5 / 5)81000 Ft Alacsony ár
4.KRUPS KP1A3B31
Nescafé Dolce Gusto

Energiafelhasználás: 1 600 W
Nyomás: 15 bar
Víztartály: 0,8 l
3.7 out of 5 stars (3,7 / 5)28000 Ft Alacsony ár
5.Tchibo Cafissimo EASY
Energiafelhasználás: 1250 W
Nyomás: 15 bar
Víztartály: 0,65 l
3.7 out of 5 stars (3,7 / 5)8000 Ft Alacsony ár
6.Tassimo TAS4502N
Energiafelhasználás: 1300 W
Nyomás: - bar
Víztartály: 1,4 l
3.7 out of 5 stars (3,7 / 5)13000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon kapszulás kávéfőzőt?

A kapszulás kávéfőző használatának ötlete vonzó a kezdő kávéfogyasztók számára. Egyszerűen helyezze be a kapszulát a lemért, hermetikusan lezárt őrölt kávéval a gépbe, és néhány perc alatt az egész konyha illatos lesz. Nincs többé őrlés, mérés vagy hosszadalmas beállítás. Minden egyszerűen és néhány kattintással, gond és rendetlenség nélkül.

Nehéz lehet azonban eligazodni a több száz vonzó, érdekes dizájnnal rendelkező kávéfőző között. Tanácsot adunk, hogyan válasszon kapszulás kávéfőzőt, milyen paramétereket és funkciókat vegyen figyelembe, és megkönnyítjük a döntést, hogy a kapszulás kávéfőző a legjobb választás-e az Ön számára.

kávé habbal

Kapszulás, automata vagy karos kávéfőző?

Kezdjük a kávéfőzők alapvető típusainak rövid bemutatásával. Részletes leírást és egyéb érdekes tippeket és tanácsokat talál, a Hogyan válasszon kávéfőzőt útmutatónkban.

Kapszulás kávéfőzők

Ezek méretileg kisebb gépek, amelyek alacsony árukkal vonzanak. A kész kapszulát beteszi a gépbe, és egy gombnyomással percek alatt kész a kávé. Nincs szükség kávédarálóra vagy a kávéfajták tökéletes ismeretére. A használattal való elégedettséget elsősorban a kapszulák típusának kiválasztása befolyásolja, mind a kínálat sokszínűsége (hogy a kávéfajtákat váltakoztathassa), mind az ár (drágább vs. olcsóbb kapszulák) szempontjából.

Automata kávéfőzők

Ezek népszerű választásnak számítanak azon kávéfogyasztók számára, akik az egyszerűséget keresik, de nem szeretnének a kapszulás kávék és italok választékára korlátozódni. Az ilyen típusú kávéfőzők előnye a teljesség és a megbízhatóság. Integrált kávédarálóval, víztartállyal, tejhabosítóval (szintén integrált tartály) rendelkeznek. A legnépszerűbb italok közül többnek az elkészítésére be vannak programozva. Ezek nagyobbak, drágábbak, intenzív használattal is megbirkóznak, ezért olyan környezetbe valók, ahol nagyobb a kávéfogyasztás.

Karos kávéfőzők

Ez a típusú kávéfőző az igazi ínyencek, tehát azon kávéfogyasztók számára alkalmas, akik számára maga a kávé elkészítése legalább annyira fontos, mint a kávé fogyasztása. Ezek magasabb árcédulával rendelkező prémium gépek, amelyek dominánsak és azonnal felkeltik a figyelmet. A kávét előzetesen meg kell őrölni, és a karban lévő tömő segítségével óvatosan meg kell tömni. A karos kávéfőzők elég magas nyomással dolgoznak ahhoz, hogy a barista kávéfőzőkhöz hasonló szintre kerüljenek. Számítson arra, hogy a készülékeket nehezebb lesz karbantartani és működtetni.

Kapszulás kávéfőző: Előnyök és hátrányok

Fordítsuk figyelmünket most a kapszulás kávéfőzőkre. Alkalmanként a nagyobb és még a drágább „testvéreik“ árnyékában maradnak, de célcsoportjukat mindenképpen sikerül meggyőzniük. Milyen előnyei és hátrányai vannak a kapszulás kávéfőző használatának? Lásd az alábbi összefoglalót…

Előnyök

 • Ez egy megfizethető árú, vonzó dizájnnal rendelkező kávéfőző.
 • Nagyon egyszerű a működtetése.
 • Ideális otthoni használatra, ahol naponta 2-6 kávét isznak.
 • Még egy idősebb gyermek is tudja kezelni (például tea, hideg italok vagy forró csokoládé készítésekor).
 • Kompakt mérete miatt kisebb konyhákba is alkalmas.
 • A kapszula behelyezése után a kávéfőző mindent magától elintéz.
 • A kávé kifejezetten gyorsan elkészül.
 • Nem kell időt töltenie a kávé őrlésével vagy a rendetlenség feltakarításával.
 • A vákuumzáras kapszulából származó kedvenc kávéja mindig ugyanolyan minőségű. Nem oxidálódik a tartályban, és nem penészedik.
 • Az elkészítéshez hasonlóan maga a kapszulás kávéfőző tisztítása is egyszerű.

Hátrányok

 • A kapszulák (és így a kávéfajták) választéka korlátozott a kávéimádók számára.
 • A kapszulás kávéfőző csak kompatibilis kapszulákkal működik.
 • A kapszulák ára magasabb a klasszikus kávébabokhoz képest (kevésbé alkalmas intenzív használatra).
 • Szinte minden kapszula egy használat után hulladékká válik.
 • A kisebb kávégép kisebb víztartályt is tartalmaz, ami gyakoribb újratöltést jelent.

Kompatibilitás a kávékapszulákkal

Mielőtt rátérnénk a technikai paraméterekre, beszéljünk a kapszulás kávéfőző kiválasztásáról a kapszulák típusa szerint. Ennek oka, hogy a legtöbb készülék csak egy eredeti márkával kompatibilis, ami részben előre meghatározza a jövőbeli italkínálatot és ezzel együtt az italonkénti árat.

Az eredeti kapszulákon kívül (Nespresso, Nescafé Dolce Gusto, Tassimo, Tchibo Caffisimo) találhat nem eredeti kapszulákat is, amelyek kompatibilisek lehetnek, de a legjobb, ha egy kis kiszerelésen teszteli az eredményt.

Hogyan válasszon kapszulás kávéfőzőt

 • Nespresso kapszulák Nespresso kávéfőzőkhöz – A tipikus ismertetőjegy a kapszulák csészeformája. Itt eredeti olasz és a világ kávéinak széles választékát találja kiváló minőségben. Orientációs ár 140 – 245 forint / darab.
 • Nescafé Dolce Gusto kapszulák KRUPS Nescafé Dolce Gusto kávéfőzőkhöz – Változatos italok széles választéka (Starbucks, espresso és ristretto, lungo és grande, cappuccino és latte, hideg italok, csokoládés italok, BIO kávé). Orientációs ár 87 – 147 forint / darab.
 • Tassimo kapszulák a BOSCH Tassimo kávéfőzőkhöz – A kávé, kávés és csokoládés italok érdekes választékát kiegészítik a finom ízek a neves márkákkal (Milka, Oreo, L´OR) való együttműködése. A kapszulák még a csészemérethez is igazodnak (kis, közepes, nagy és extra nagy csésze). Orientációs ár 87 – 192 forint / darab.
 • Tchibo Cafissimo kapszulák Tchibo Cafissimo kávéfőzőkhöz – Nagyon jó kínálat az eszpresszótól a caffè crema kávén át a különböző limitált kiadásokig (karamell, csokoládé, dió, gyümölcs, vanília). A kávé intenzitás szerint 6 fokozatba van osztva, valamint lehetőség van a csészeméret kiválasztására. Orientációs ár 80 – 115 forint / darab.

Alapvető paraméterek: Nyomás, bemeneti teljesítmény, víztartály kapacitása

Nyomás

Ha igazán jó eszpresszót szeretne inni, új gépének legalább 8-9 bar gőznyomást kell tudnia produkálni.

Az olcsó kapszulás kávéfőzőknél 3,3 bar gőznyomással is találkozhat. Az igazság az, hogy valószínűleg nem fogja tudni a legtöbbet kihozni a felhasznált kávé ízéből és aromájából (kávét fog főzni, de az íze olyan lesz, mint a hagyományos csepegtetett kávéé). Inkább a gyermekek számára készült forró italok készítésére alkalmas. Jó hír, hogy már a közép árkategóriás kapszulás kávéfőzők is 15 bar nyomásig működnek.

Bemeneti teljesítmény

Minél nagyobb a kapszulás kávéfőző bemeneti teljesítménye, annál gyorsabban és hatékonyabban tud dolgozni. A kávéfőzők szempontjából ez elsősorban a víz felmelegítéséről és a gőznyomás előállításáról szól. A kapszulás kávéfőzők gyorsan működnek. A gép bekapcsolásától számítva az első csésze kávé 1-3 percen belül kész, a következő csésze pedig még gyorsabban. A kiváló minőségű kapszulás kávéfőzők 1200-1500 W bemeneti teljesítménnyel rendelkeznek. Az alacsonyabb bemeneti teljesítmény hosszabb főzési időt jelent, az extra magas bemeneti teljesítmény előnyei gyakorlatilag észrevehetetlenek.

A fogyasztás szintén szorosan összefügg a bemeneti teljesítménnyel. Mivel ez egy olyan készülék, amely naponta csak néhány percig fogyaszt, nem okoz nagy változást a villamosenergia-költségekben.

Víztartály kapacitása

A kapszulás kávéfőző kialakítása első ránézésre nem terjedelmes és nem is bonyolult. A tipikus ismertetőjegye a „fej“, amelybe a kapszulát helyezik, a hely ahová a csészét a kifolyócső alá teheti és a víztartály. Előnyösebb, ha átlátszó anyagból készül, hogy jól látható legyen a maradék víz mennyisége. Kapacitása átlagosan 0,5-1,5 liter, ami általában 2-8 csésze elkészítéséhez elegendő.

Kapszulás kávéfőzők felhasználás szerint

A kapszulás kávéfőzők ellenzői gyakran hivatkoznak hiányos képességeikre. Részben igazuk van. A kapszula, amely kávét és tejport is tartalmaz, csupán kompromisszum ahhoz az italhoz képest, amely történetesen őrölt kávét és frissen felhabosított tejet tartalmaz.

A kapszulás kávéfőzők azonban már az 1970-es évek óta a piacon vannak, és fejlődésük és fejlesztésük természetesen nem állt meg. Ma már erős kávét tudnak készíteni, krémes tejhabbal. A kapszulás kávéfőzők képességeiktől függően a következőkre oszthatók:

 • Klasszikus kapszulás kávéfőzők – Finom feketekávét és csokoládés italokat tudnak készíteni. Tejjel nem dolgoznak.
 • Kapszulás kávéfőzők tejrendszerrel – Ezek fejlett és valamivel nagyobb gépek, amelyek tejhabosítóval vannak felszerelve, amely a tejet egy külső tartályból vagy tejtartályból szívja, amely közvetlenül a gép része.
 • Multifunkciós kapszulás kávéfőzők – Kávét, tejes kávéitalokat, teákat, forró csokoládét és hideg italokat, például jeges teát vagy Cold Brew-t tudnak készíteni.

Kapszulás kávéfőzők felszereltsége

A legjobb, ha a saját szemével győződik meg arról, hogy egy kapszulás kávéfőző tökéletesen könnyen kezelhető. Próbáljon ki egy kapszulás kávéfőzőt a barátainál, vagy nézze meg a konstrukcióját és a vezérlőelemeit közvetlenül a kiállított darabon a boltban. A megbízható gőznyomás, a gyors felmelegedés és a precíz kivitelezés mellett a legjobb kapszulás kávéfőzők felszereltségét néhány hasznos elemmel is kiegészítették:

 • Állítható csészemagasság – Alacsony és magas csészékbe is biztonságosan adagolhatja a kávét anélkül, hogy egyetlen csepp is kifolyna.
 • Vízmennyiség beállítása – Erősebb vagy gyengébb kávéitalt készíthet, pontosan az Ön ízlése szerint.
 • Vezérlés okostelefonnal – Érdekes módja annak, hogy távolról, akár az ágyból is elkészíthesse kávéját reggelente. Mindezt azzal a feltétellel, hogy van egy kapszula a gépben, elegendő víz a tartályban és egy csésze a helyén.
 • Intelligens kapszulák – A kávéfőző „kiolvassa“ belőlük, hogy milyen nyomást kell használni az adott ital elkészítéséhez.
 • Vízkőmentesítő rendszer – A kávéfőző figyelmeztetheti Önt a vízkőmentesítés szükségességére. Ideális esetben a vízkőmentesítési folyamatot szinte magától elvégzi.
 • Hideg és forró tejhab készítése – A tejrendszerrel ellátott kapszulás kávéfőzők népszerű funkciója.
 • Automatikus kikapcsolás üresjáratban – Körülbelül 7-10 perc inaktivitás után a kávéfőző automatikusan kikapcsol, és nem fogyaszt plusz energiát.

VIDEO

Kapszulás kávéfőzők ára

Az ár egyértelműen jelzi a kapszulás kávéfőzők képességeit és felszereltségét. Mennyit fizet egy jó minőségű kapszulás kávéfőzőért, jó felszereltséggel?

Kapszulás kávéfőzők 17500 forintig

Alap készülékek, amelyek jól megbirkóznak az egyszerű kávéitalok elkészítésével. Alacsonyabb gőznyomással dolgoznak, ami a fő korlátozó tényezőjük lehet. Ezeknek a kisebb, helytakarékos kávéfőzőknek azonban megvannak a hűséges rajongói, különösen az attraktív Bosch Tassimo kávéfőzőknek.

Kapszulás kávéfőzők 17500 és 35000 forint között

Egy kategória, amelyben a jelenleg legkelendőbb kapszulás kávéfőzőket találja, nagyon jó ár/használhatóság aránnyal. Többféle italfajtával képesek megbirkózni, és lényegesen nagyobb gőznyomással dolgoznak, ami egyben jobb minőségű kávét is jelent. Kiváló recenziók és magas eladások kísérik ezeket. Figyelmükbe ajánljuk a Krups NESCAFÉ Dolce Gusto, Bosch Tassimo, DeLonghi EN népszerű kapszulás kávéfőzőket Nespresso kapszulákhoz.

Kapszulás kávéfőzők 35000 forinttól

Ha még jobban felszerelt kapszulás kávéfőzőt szeretne, könnyű kezelhetőséggel, nagy gőznyomással és precíz kivitelezéssel, akkor figyelmébe ajánljuk a 35000 forintnál magasabb árral rendelkező kapszulás kávéfőzőket. Ezek olyan tejrendszerrel működő kávéfőzők, amelyek különféle kávé- és csokoládéitalok, teák elkészítésére alkalmasak.

A legjobb kapszulás kávéfőző márkák

 • Nespresso – A világ legfinomabb kávéit és olasz kávékat a Nespresso rendszert támogató kávéfőzők készítik. Ezek főként a Krups és a DeLonghi márkák modelljei.
 • Tassimo – Ha hezitál, hogy melyik kapszulás kávéfőzővel kezdjen, vagy milyen ajándékot vegyen egy barátjának, akkor nézze meg a Tassimo kapszulás kávéfőzőket. A modern Bosch márkájú kávéfőzők például jó áron (10500-17500 forint) képesek ezekkel működni.
 • Dolce Gusto – Kávérendszer TOP értékesítéssel. A népszerű Krups kávéfőzők Dolce Gusto kapszulával nagy gőznyomásukkal és precízen kidolgozott formatervezésükkel győzik meg Önt.
 • Tchibo Cafissimo – A Tchibo kávéfőzők a Cafissimo MINI, PURE, EASY, CLASSIC kiadásai ízletes és illatos Tchibo kávét készítenek.
TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.Nespresso Krups Essenza Mini XN110B
Energiafelhasználás: 1200 W
Nyomás: 19 bar
Víztartály: 0,6 l
Kompakt méretek, 2 kávé recept (Espresso, Lungo)
5 out of 5 stars (5 / 5)27500 Ft Alacsony ár
2.NESPRESSO De'Longhi
Citiz EN267

Energiafelhasználás: 1 710 W
Nyomás: 19 bar
Víztartály: 1 l
Tejhabosító, Automatikus leállítás
5 out of 5 stars (5 / 5)70000 Ft Alacsony ár
3.NESPRESSO De'Longhi Lattissima Touch EN 560 S
Energiafelhasználás: 1 400 W
Nyomás: 19 bar
Víztartály: 0,9 l
Cappuccino és latte, Tejrendszer, Vízkőtelenítő rendszer
5 out of 5 stars (5 / 5)81000 Ft Alacsony ár
4.KRUPS KP1A3B31
Nescafé Dolce Gusto

Energiafelhasználás: 1 600 W
Nyomás: 15 bar
Víztartály: 0,8 l
3.7 out of 5 stars (3,7 / 5)28000 Ft Alacsony ár
5.Tchibo Cafissimo EASY
Energiafelhasználás: 1250 W
Nyomás: 15 bar
Víztartály: 0,65 l
3.7 out of 5 stars (3,7 / 5)8000 Ft Alacsony ár
6.Tassimo TAS4502N
Energiafelhasználás: 1300 W
Nyomás: - bar
Víztartály: 1,4 l
3.7 out of 5 stars (3,7 / 5)13000 Ft Alacsony ár