Háztartás

A legjobb díványok (recenziók és teszt) 2024

legjobb díványok
A dívány kihagyhatatlan lakberendezési tárgy. Kellemes pihenésre hív, nagyfokú kényelemet biztosít, és mindezt rendkívül esztétikus kialakításban. Hogyan válassza ki a legjobb díványt? Ha úgy érzi, hogy hiányzik egy ilyen privát hely a nappalijából, dolgozószobájából vagy hálószobájából, nézze meg a következő tippeket, amelyek felkeltették a vásárlók figyelmét.

Dívány, sezlon (a francia chaise longue-ból) – ezek a különböző elnevezések alapvetően ugyanazt a bútortípust írják le, amelyen lelkesen heverész, könyvet vagy kedvenc magazinját olvasva, illetve zenét hallgatva. A fogalom nem új keletű, a díványok a 17. és 18. században élték legnagyobb hírnevüket, ahol egyetlen királyi vagy arisztokrata szalonból sem hiányozhattak. A háttámlák jellegzetes szabása, az aprólékos részletek és a drága anyagok olyan gyöngyszemekké tették ezeket, amelyeket még ma is megcsodálhatunk a múzeumokban. Napjainkban a díványok modernebb formát öltöttek – ahogyan az természetesen várható is. A kínálatban megtalálhatók az eleganciát hangsúlyozó luxus díványok, de retro és vintage díványok, vagy egyszerű minimalista stílusú díványok is.

Igen, a dívány megjelenése kétségtelenül a választás egyik fontos szempontja. Ezen kívül van még néhány más, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Jó, ha ismeri a különböző típusú díványokat a konstrukció, a gyakran használt anyagok alapján és a minőségi díványok által kínált további kiegészítő lehetőségek szempontjából. Tudta például, hogy praktikus tárolórekeszt rejthetnek? Vagy azt, hogy némelyik könnyen vendégággyá alakítható? Ha teljes képet szeretne kapni, ne hagyja figyelmen kívül a lakásba való díványok tesztjeit és recenzióit. Ezekben érdekes információkat talál a használat érzetéről és a kialakítás minőségéről.

A legjobb díványok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.FALCO Dívány / Heverő
✅ 3 stílusos szín
✅ A kárpit velúrból készült
✅ Puha és rugalmas hab a kanapéban
⭐ 100 %248000 Ft Alacsony ár
2.Max Winzer Norris Velor kék fekvőfotel
✅ 7 stílusos borító
✅ Ideális hely a kikapcsolódásra
⭐ 97 %328000 Ft Alacsony ár
3.Dívány Kondela, tárolóhely, bal, SUELA
✅ Minőségi kivitelezés a részletekre fektetve
✅ Kedvenc és kedvelt barna anyag
✅ Oldalról nyíló tároló
⭐ 94 %168000 Ft Alacsony ár
4.Actona Slinky szürke bársony fekvőfotel
✅ Tipikus skandináv dizájn
✅ Bársony kárpitozás
⭐ 90 %156000 Ft Alacsony ár
5.Kooko Home Harmony türkiz bársony heverő
✅ 3 stílusos borító
✅ Időtlen elegancia
⭐ 87 %376000 Ft Alacsony ár
6.Kooko Home Lento bézs heverő, jobb oldali
✅ Elegáns retro stílus
✅ Kényelmes párnával
⭐ 85 %295000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon díványt lakásba

Mi az a dívány? A dívány egy általános elnevezése egy beltéri fekvőhelynek, amely jellegzetes kárpitozással (hab, rugók, huzat) és stabil vázszerkezettel rendelkezik. A dívány kiválasztásakor fontos figyelembe venni minden olyan kritériumot, amelyekre egy ülőgarnitúra vásárlása előtt odafigyelne – különösen a méret, a stílus, a kényelem, a teherbírás, az anyagok minősége, a karbantartási követelmények. Valójában gyakran láthatunk egy díványt a fő kanapé közelében elhelyezve – tónusban vagy kontrasztban. A legtöbb esetben úgy tervezik, hogy egy személy pihenhessen rajtuk, de vannak tágasabb két személy számára alkalmas díványok is.

hogyan válasszon díványt lakásba

Dívány, fekvőfotel vagy füles fotel?

Mielőtt rátérnénk magukra a díványokra, csatlakozzon hozzánk, hogy megtudja, a dívány a megfelelő konstrukció-e az Ön számára. Feltételezzük, hogy egy privát, kényelmes helyet keres, ahol pihenhet, könyvet olvashat, köthet-horgolhat, vagy zenét és podcastokat hallgathat. Számos megoldás közül választhat, amelyeket három fő kategóriába sorolhatunk: a füles fotel, a fekvőfotel és a dívány.

 • A füles fotel egy kényelmes, kárpitozott fotel, jellegzetes és magas háttámlával. Nem hiányoznak a karfák sem, és gyakran lábzsámollyal együtt, készletben árulják. A füles fotelben többé-kevésbé egyenesen ül, csak sporadikus esetekben enged enyhe hátradőlést. Megvan a helye az olvasósarokban, a dolgozószobában, de népszerű a friss anyukák körében is, akik kényelmesen beleülhetnek a füles fotelbe a babával, és elaltathatják vagy megetethetik. A füles fotel merész színekben és stílusokban kapható.
 • A fekvőfotel kényelmes pihenést biztosít tévénézés, könyvolvasás vagy délutáni szieszta közben. Legnagyobb előnye a láb- és hátrész állíthatósága – ülőhelyzetből pillanatok alatt fekvőhelyzetbe kerül. Ha ehhez hozzáadjuk a beépített masszázsfunkciókat (állítható masszázsfotel), akkor ráadásul a fájó izmok számára is üdvözlendő megkönnyebbülést nyújthat.
 • A dívány elvileg egy fotel és egy heverő keresztezése. Lehet sík, egyenes alap, amelyet oldaltámaszok egészítenek ki, vagy a hát mögötti részek és a lábak területén különböző szögben állíthatóak. A tipikus „S“ ívű díványok is népszerűek – állíthatósági lehetőségek nélkül. A díványon heverészünk, és alapvetően a test inkább félig fekvő és fekvő helyzetben van, mint ülőhelyzetben.

Hova helyezzük el a díványt a lakásban?

A dívány az egyik legdominánsabb bútordarab, és ritkán marad figyelmen kívül. Különösen jól mutat a nappaliban. Gyönyörűen mutat egy könyvespolc mellett, egy válaszfal mellett vagy a kertre néző nagy teraszablakok közelében. Méretei nem elhanyagolhatóak, ezért mindig gondoljon arra, hogy melyik oldalról fogja megkerülni.

Az egyszerű, egyenes (ívek nélküli) díványok hallokban vagy nagyobb előszobákban találták meg a helyüket. A dolgozószobában viszont harmonikus sarkot teremthet a munkafeladatok közötti rövid pihenésre.

Mivel a dívány célja a heverészésre (és a rövid szunyókálásra) szolgáló hely megteremtése, érdemes a lakás vagy a ház egy csendes részén elhelyezni, ahol nem zavarja Önt a háztartás többi tagjának gyakori áthaladása.

Díványok belső stílus szerint

Úgy érzi, hogy nem talál olyan díványt, ami illik a belső teréhez? A jelenlegi kínálat hatalmas, és gyönyörűen tükrözi a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat.

Vannak kifinomult, velúr vagy fényes bársony kivitelű, dekoratív gombokkal díszített díványok, amelyek egyaránt illenek a rusztikus és az eklektikus stílusú lakberendezéshez. Keresse az ilyen modelleket a chesterfield díványok címke alatt.

A minimalizmus kedvelői választhatnak az egyszerű és letisztult vonalvezetésű, túlzott díszítés nélküli díványok közül.

A hagyományos stílusú díványok, amelyek retro, vintage vagy shabby chic stílusban díszítik a belső teret, szintén gyönyörűen néznek ki. Különösen, ha díszes falábakon állnak, akkor rendelkeznek megfelelő eleganciával.

Ha ipari stílusú enteriőrben él, nyúljon a sötétebb tónusú és élesebb vonalvezetésű díványokhoz. A kárpitanyagokat illetően a bőr, a műbőr vagy a velúrbőr kiváló választás.

dívány a lákasba

A díványok alaptípusai konstrukció szerint

Ahogyan a kanapék és a fotelek formái is változatosak, úgy a díványoknak is különböző formái vannak, míg egyeseknél a legérdekesebb a görbület, másoknál az érdekes fejtámlák és oldaltámlák jelentik az elsődleges vonzerőt.

 • Dívány oldaltámasz nélkül – fix: Az ilyen típusú díványok leggyakrabban íves formájú konstrukcióval rendelkeznek, amelyeknek megfelelő alátámasztást kell nyújtaniuk a testnek fekvés közben. Nincsenek oldaltámlái, ami leegyszerűsíti a térben való elhelyezését.
 • Dívány oldaltámasz nélkül – állítható: Ez az előző típus továbbfejlesztése, ahol a láb alatti rész több pozícióban is elhelyezhető. Egyes modelleknél a háttámla is állítható, és a dívány tökéletesen vízszintes fekhellyé alakítható a vendég számára.
 • Dívány fejtámlával és egy oldaltámasszal: A „sziluett“ dívány mellett nagyon népszerűek az egyenes ülőrésszel, markáns fejtámlával és az egyik oldalon fokozatosan csökkenő oldaltámlával rendelkező modellek is. Ezt viktoriánus dívány néven keresheti. Gyönyörűen mutat a fal mellett.
 • Dívány fejtámlával és két kartámasszal: Ez a fajta dívány hasonlít a lábtartós fotelhez, azzal a különbséggel, hogy az ülőrész sokkal hosszabb és összefüggő. Ilyen díványon nagyon kényelmes olvasni, hiszen mindkét kar kényelmesen támaszkodhat a kellemes oldaltámlákon.
 • Dívány két fejtámlával (támasz nélkül): Az úgynevezett kétoldalas dívány talán a legkevésbé alkalmas a pihenésre. Mindkét végén magasabb fejtámlával rendelkezik, általában lekerekített széllel. Szépen mutat egy nagyobb előszobában vagy egy ablak alatt az étkezőben, hálószobában, télikertben, … Rekamié néven is ismert.

A leggyakrabban használt anyagok

A dívány fémből, fából vagy fa és fém kombinációjából készült vázszerkezetből áll. Ezt követi a puha habrétegbe burkolt hab- vagy rugómag. A kárpitanyag hozzájárul a dívány általános megjelenéséhez. Meghatározza továbbá a kopással és egyéb mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállást és a karbantartási követelményeket. Szerencsére a kiváló minőségű díványok olyan anyagokból készülnek, amelyek figyelembe veszik rendeltetésüket. Ugyanolyanok, mint az ülőgarnitúrákon és a foteleken is gyakran előforduló anyagok.

 • Velúr / Szemis – Bársonyos simaság és puhaság jellemzi ezt az anyagot. Meglepetést okoz azonban tartósságával és viszonylag alacsony karbantartási igényével.
 • Mikroszálas anyag– Egy modern típusú huzatot képvisel, amely rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amelyeket egy huzattól elvár. Elég tartós, számos színben és megjelenésben kapható. Nagy tartósságot mutat, és alkalmas olyan otthonokba, ahol kisgyermekek és háziállatok vannak.
 • Szövet – A szövethuzatok – a jacquard szövettől a zsenília szövetig – alkotják a huzatok legnagyobb csoportját, különféle árakban, színekben, mintákban és minőségekben. Különböző módon és különböző vastagságban vannak szőve, ami befolyásolja élettartamukat, színtartósságukat, kopásállóságukat és sérülésérzékenységüket. Egyes olcsó szövetek hajlamosak a szöszösödésre, míg mások hajlamosak a szálak elszakadására.
 • Bőr – Luxusanyag, amelyért felárat kell fizetni. Az irodába vagy járóbeteg-rendelőbe való prémium kategóriás díványokon található. Természetesen lakásba is alkalmasak, de jobb, ha a bőrdívány nincs kitéve állati karmok formájában jelentkező kockázatoknak. Magasabb ápolási igényekkel és kisebb színválasztékkal kell számolni.

A dívány méretei és teherbírása

A díványt úgy tervezték, hogy egy személy számára kényelmes helyet biztosítson. Méretei és teherbírása ennek megfelelő. A dívány hossza körülbelül 160-180 cm, szélessége pedig 70-90 cm. Természetesen találhat szubtilis, kisebb helyiségekhez való díványokat, de találhat kétszemélyes, 120-140 cm széles, robusztusabb díványokat is.

Ha azt tervezi, hogy az állítható díványt időről időre alvóággyá alakítja, válasszon legalább 80 cm széles és 180 cm hosszú díványt, hogy kényelmesen lehessen rajta aludni.

A dívány szabványos teherbírása 110-150 kg. A megerősített szerkezetek/konstrukciók és a nagyméretű díványok teherbírása akár 240 kg is lehet.

elegáns dívány

Díványok ára

A díványok árában több változó is tükröződik – dizájn, felhasznált anyagok, robusztusság, méret.

✅ Díványok 70000 forintig

Egyszerűbb díványok egy személy számára. Az anyagokat főként a mesterséges szövetek és a különböző szövött anyagok uralják. Egyes díványok saját vázszerkezettel rendelkeznek (nem nyitható), mások egy meghosszabbított babzsákra hasonlítanak, így kiválóan alkalmazhatók gyermek- és diákszobákban.

✅ Díványok 70000 és 140000 forint között

Különböző méretek és formák széles választéka. Jelenleg a legkelendőbb díványok a piacon. Az ár/minőség arány már nagyon jó szinten van. Itt elegáns, robusztus támlákkal ellátott díványokat és minimalista dizájnú díványokat egyaránt talál. Népszerűek a pozícionálható, az ülőrész alatti tároló helyekkel rendelkező vagy ággyá szétnyitható modellek.

✅ Díványok 140000 forinttól

Gyönyörű design darabok, amelyeket az igényes emberek értékelnek. Minőségi anyagokból készültek, nagy tartóssággal. A kínálatban kiváló minőségű kétszemélyes díványok is megtalálhatók. A bársony díványok, a valódi bőr díványok és a Chesterfield stílusú díványok magukra vonzzák a figyelmet.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.FALCO Dívány / Heverő
✅ 3 stílusos szín
✅ A kárpit velúrból készült
✅ Puha és rugalmas hab a kanapéban
⭐ 100 %248000 Ft Alacsony ár
2.Max Winzer Norris Velor kék fekvőfotel
✅ 7 stílusos borító
✅ Ideális hely a kikapcsolódásra
⭐ 97 %328000 Ft Alacsony ár
3.Dívány Kondela, tárolóhely, bal, SUELA
✅ Minőségi kivitelezés a részletekre fektetve
✅ Kedvenc és kedvelt barna anyag
✅ Oldalról nyíló tároló
⭐ 94 %168000 Ft Alacsony ár
4.Actona Slinky szürke bársony fekvőfotel
✅ Tipikus skandináv dizájn
✅ Bársony kárpitozás
⭐ 90 %156000 Ft Alacsony ár
5.Kooko Home Harmony türkiz bársony heverő
✅ 3 stílusos borító
✅ Időtlen elegancia
⭐ 87 %376000 Ft Alacsony ár
6.Kooko Home Lento bézs heverő, jobb oldali
✅ Elegáns retro stílus
✅ Kényelmes párnával
⭐ 85 %295000 Ft Alacsony ár