Háztartás

A legjobb ebédhordók (recenziók és teszt 2024)

ebédhordók

Rendszeresen hord magával ételt? Ha igen, akkor felhívjuk a figyelmét a legjobb ebédhordókra vonatkozó alábbi tippekre, amelyek érdekes előnyöket kínálnak a készételek szállításával és tárolásával kapcsolatban. Az ebédhordót, vagy másképpen ételhordót magával viheti a munkahelyére, az iskolába, a természetbe piknikre, túrázásra, sőt, akár egy hosszú autóútra is. Sok helyzetben jól jön, ha kéznél van egy jó házi készítésű étel.

Az ebédhordók ma már sokféle formában léteznek. Ez már nem csak egy „közönséges“ alumínium doboz. Vannak rekeszes ebédhordók, emeletes ebédhordók, ebédhordók melegítési funkcióval vagy termo ebédhordók és termo tálak, amelyek több órán át melegen tartják az ételt. Méretük, anyaguk, kivitelezésük minősége és tisztításuk nehézsége eltérő. Bár a választás során nem kell bonyolult műszaki paramétereket figyelembe vennie, mégis jó, ha van egy alapvető áttekintés a kéznél, hogy olyan kialakításra összpontosíthasson, amely teljes mértékben megfelel az igényeinek.

Figyelmünket az olyan ebédhordók keltették fel, amelyek ár/érték aránya a felhasználás szempontjából több mint ideális. A rangsorban minőségi ebédhordókat talál a munkába, az iskolába és a természetbe piknikre. Készítettünk egy választási útmutatót, amelyben megtudhatja, hogy milyen típusú ebédhordók közül választhat, és milyen paramétereket kell figyelembe vennie. Ha biztosra akar menni, vegye igénybe az ebédhordó tesztek és recenziók segítségét. Jelenleg a legnépszerűbb ebédhordók a Tescoma, Orion, Banquet, Klarstein, Clatronic márkáktól származnak.

A legjobb ebédhordók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tescoma FRESHBOX
Méret: 0,8 l / 1,5 l
Mosogatógép: IGEN
+ vízállóak és légmentesen lezárhatóak
+ magassága 7,5 cm, átmérő: 15 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)10600 Ft Alacsony ár
2.Orion 3szintes
Méret: 3x 1,1 l
Mosogatógép: NEM
+ átmérõ 16 cm, teljes magasság 29 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)10900 Ft Alacsony ár
3.Banquet Store Line 4
Méret: 4 részes
Mosogatógép: NEM
+ a teljes készlet magassága 21,8 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)6550 Ft Alacsony ár
4.Princess 492705 elektromos ételhordó
Méret: 1,5 l
Mosogatógép: -
+ ételhordó - elektromos
+ melegítési funkció 60°C-ig
+ 12/24V vagy 220-240V feszültségen használható
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12900 Ft Alacsony ár
5.Ételhordók rekeszekkel 4 részes
Méret: mindegyik 1040 ml
Mosogatógép: IGEN
+ üvegből
+ sokoldalú
+ 3 külön rekesszel
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)19100 Ft Alacsony ár
6.Orion Almi
Méret: 1,15 l
Mosogatógép: IGEN
+ műanyag élelmiszer-hordozó
+ Méretek: 1 tál - 15 x 15 cm, magassága 19/24 cm
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)3500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon ebédhordót

Ételt cipelni magával, amikor mindenhol gyors étel kiszállítások állnak rendelkezésre? Természetesen így sok komplikáció elkerülhető. Ön teljes mértékben ellenőrzése alatt tartja az otthon elkészített ételeket. Tudja, hogy mit eszik, és milyen összetevőket használt fel. Nem fogja meglepni az égett sült krumpli, nem eléggé átsütött hús vagy rejtett allergének. Ilyen helyzetben jól jön az ebédhordó. És nem csak akkor. Jelenlétét értékelni fogja egy hosszú autóúton, finomságokat vihet magával egy piknikre, társaságot nyújt egy hosszú túrán. Vagy akár meleg ebédet is csomagolhat egy olyan családtagnak vagy barátnak, aki jelenleg egészségügyi problémákkal küzd, és eszébe sem jut főzni. Röviden, az ilyen felszerelés minden háztartásban jól jön, és időről időre teljes mértékben ki van használva.

Tehát – hogyan válasszon olyan ebédhordót, amellyel minden szempontból elégedett lesz? Érdekes információk, tippek és tanácsok találhatók a következő sorokban.

legjobb ebédhordók

Ebédhordó – felhasználása és jellemzői

Talán Ön is ismeri – a szekrény tele van tálkákkal és tégelyekkel, de nem bízik egyetlenegyben sem, hogy megbízhatóan, kiömlés nélkül elvinné benne a csípős szószt. Itt jön a képbe egy minőségi ebédhordó, amelyet úgy terveztek, hogy megbirkózzon a hideg és meleg ételekkel. Miért jó, ha van otthon legalább egy minőségi ebédhordó? Az alábbi lista ízelítőt ad az előnyeiről.

 • Az ebédhordó elkülönítve tartja az ételeket/adagokat: Ha rekeszes vagy emeletes ebédhordó mellett dönt, akkor a rizs, a hús és a leves külön-külön is lehet. Az ételek nem keverednek egymással, így könnyedén tálalhat magának egy ízletes tányért a kedvenc ételeiből a munkahelyén, amely szépen és esztétikusan néz ki.
 • A minőségi ebédhordó nem szivárog: Tömítéseket, kapcsokat és klipszeket tartalmaz, hogy a tálak tartalma a szándéka szerint maradjon. Igaz azonban, hogy az olcsó ebédhordók nem biztos, hogy megfelelnek a kihívásnak. Ha nem akarja a szaftot a táskájából kiönteni, válasszon olyan termékeket, amelyek mellett pozitív vélemények szólnak.
 • Az ebédhordóknak olyan anyagokból kell készülnie, amelyek nem károsak az egészségre: Leggyakrabban rozsdamentes acél, BPA-mentes műanyag és üveg – olyan anyagok, amelyek jó kivitelezés mellett nem lépnek reakcióba az élelmiszerekkel (sem savas, sem forró). Az élelmiszer minősége megmarad (nincs kémiai reakció és nincs utóíz), az ebédhordó falának minősége szintén változatlan.
 • Az ebédhordó könnyen tisztítható: Az ebédhordókat a karbantartás szempontjából is praktikus felszerelésnek tervezték. A legtöbb műanyagból készült például mosogatógépben mosható. Ha van otthon egy olyan ebédhordója, amelynél szivárgó tömítéssel küzd, cserélje ki egy jobbra.
 • Az ebédhordó használata környezetbarátabb: Nem kell eldobható edényeket és tálakat használni (ami a kiszállításra jellemző).

Az ebédhordók alaptípusai

Annyi forma, méret és kivitel! Az ételhordók választéka széles, és első pillantásra bizonytalanná teheti az Ön egyértelmű döntését. A legfontosabb, hogy olyan ebédhordót válasszon, amely méretét, „funkcióit“ tekintve megfelel Önnek, és leegyszerűsíti az étkezést.

Hogyan válasszon ebédhordót

Egyszerű ebédhordó rekeszekkel

Az egyszerű ebédhordó egy egyszintes doboz (tízórais doboz, ebéddoboz), amely belül több rekeszre van osztva.

Ahhoz, hogy a doboz rendeltetésszerűen működjön, minden rekesznek külön tömítésének kell lennie. A tömítés például a fedél része, és speciálisan úgy van kialakítva, hogy a fő kapcsok meghúzásakor a tömítés minden egyes része szilárdan illeszkedjen az adott rekeszre. Olyan dobozok is kaphatók, amelyekben kisebb, külön zárható tartályok találhatók.

Ez a fajta ebédhordó kevésbé alkalmas folyékony ételekhez. Ha azonban növelni szeretné a gyümölcs- és zöldségfogyasztást a nap folyamán, értékelni fogja a hatékonyan strukturált helyet.

Emeletes ebédhordó

Az emeletes ebédhordók a legkelendőbbek közé tartoznak. Lehetnek két-, három- vagy négyemeletesek. Konstrukciójuk lehetővé teszi, hogy annyi tálat hordozzon, amennyire szüksége van. Az oldalsó kapcsok ugyanis úgy vannak kialakítva, hogy egy-egy szint könnyen hozzáadható vagy eltávolítható, nem kell az egész ebédhordót cipelni, ha egy adott napon beéri a térfogat felével.

Az egyik szinten leves, a másikon köret, a harmadikon pedig mártás hússal. Az egyes tálak térfogatától függően (0,6-1,5 liter) az emeletes ebédhordó egyszerre több személy számára is képes ebédet szállítani.

Ebédhordó termotáskával

Ahogy a neve is sugallja, az ilyen típusú ebédhordónak extra szerepe van. Az ételek melegen vagy hidegen tartása – pont úgy, ahogy Önnek szüksége van rá. Több tartályból áll, amelyek víz- és légmentesen lezárhatók. Miután megtöltötték, a tartályokat egy termotáskába tárolják, amelybe méreteikkel pontosan illeszkednek. A termotáska alumíniumfóliával és gyakran hordozószíjjal van ellátva.

Ez a megoldás nagyon népszerű a hosszabb autóval és vonattal való utazások, a túrázás és a „szabadtéri“ jellegű munkakörök (építőipari munkások, erdészek, útépítők, …) esetében.

Termo ebédhordó / ételtermosz

Megbízhatóbb hőszigetelő tulajdonságokat keres? Ezután összpontosítson az úgynevezett termo ebédhordókra, amelyek órákig megtartják az étel hőmérsékletét a belerakás után. Ezek elvileg ételtermoszok. Ugyanazon az elven működnek, mint az italtermoszok, de az ételek szállítására alkalmasak (szélesebb alj = könnyebb kanalazni, ha közvetlenül belőlük akar enni). A kiváló minőségű termo ebédhordók duplafalú konstrukcióval, precíziós tömítéssel a fedélben és gőzelvezető szeleppel rendelkeznek.

Termoedény / Termotál

Bár ezek nem olyan ebédhordók, amelyeket a munkahelyre is magával visz, mégis szállítanak benne ebédet. Mi ez? Ezek termoedények vagy termotálak, amelyek átlagos űrtartalma 2-4 liter. Tehát ez egy nagyobb tartály, amely dupla konstrukciójú (például kívül műanyag, belül rozsdamentes acél tál), bizonyos vastagságú szigeteléssel kiegészítve. A termoedényhez/termotálhoz tartozik egy fedél tömítéssel és egy hordozófogantyú.

Ez a termo konyhai felszerelés több adag leves, szósz, gulyás szállítására szolgál (ha a lányának, fiának, … a kedvében akar járni). Talán leggyakrabban kellemesen meleg hússzeleteket fedezhet fel benne!

Elektromos ebédhordó / Hordozható ételmelegítő

Ha már unja, hogy arra vár, hogy a munkahelyi konyhában felszabaduljon a hely, akkor használjon egy elektromos ebédhordót, amely felmelegíti az ebédet. Ez egy olyan ebédhordó, amely melegítő funkcióval rendelkezik – tehát ez egy nem feltűnő elektromos készülék. Amint csatlakoztatva van a hálózathoz, elkezdi felmelegíteni az ételt. Előre beállított fűtési hőmérséklettel rendelkezik, leggyakrabban 50-80 °C. A melegítés időtartama az étel állagától függ. Készüljön fel előre az ebédszünetre, és körülbelül 20-40 perccel az ebédszünet kezdete előtt kapcsolja be az elektromos fűtést.

Egyes elektromos ebédhordók lehetővé teszik, hogy csatlakoztassa őket egy 12 V-os autós aljzatba, így praktikus segítőtársak lehetnek a hosszú utazások során.

Anyag: A műanyag vagy a rozsdamentes acél ebédhordó jobb?

Régebben csak egyféle ebédhordót lehetett vásárolni – az alumínium dobozt. Azonban a nevének javítására tett erőfeszítések ellenére (az alumínium edények káros hatása a múltban) az alumínium nem jutott vissza az első helyre, helyét a konkurencia – a rozsdamentes acél és a műanyag – vette át. Mindkét anyagnak nagy lehetősége van arra, hogy megmutassa tulajdonságait az ebédhordók szegmensében.

 • Műanyag ebédhordók – Előnyük az alacsony súly, a vonzó dizájn (különböző színek és dekorációk), az egyes tálak mikrohullámú sütőben való melegítésének és mosogatógépben való mosásának lehetősége. Azonban mindig ellenőrizze a gyártó ajánlásait – ez nem szabály, inkább a jobb minőségű modellek kiváltsága. Az élelmiszerrel érintkező műanyag nem lehet mérgező, és ideális esetben BPA-mentesnek kell lennie. Az olcsó műanyag ebédhordóknak hiányosságai/hátrányai közé tartozik különösen az, hogy a műanyag elszíneződik, beveszi a szagokat, és nagyobb a sérülékenységük leesés esetén.
 • Rozsdamentes acél ebédhordók – Bár nehezebbek, elegánsnak és időtállónak tűnnek, és ellenállóbbak a sérülésekkel szemben. Egy jó választás esetén évekig tartó segítőre tehet szert. Nem hajlamosak a szagok átvételére, és még a savas ételek sem veszélyeztetik a rozsdamentes acél minőségét. Az azonban több mint biztos, hogy a rozsdamentes acélból készült ebédhordót nem szabad a mikrohullámú sütőbe tenni. A rozsdamentes acélból készült ebédhordó egyes tálait általában beteheti a mosogatógépbe.
 • Műanyag-rozsdamentes acél ebédhordók – Mindkét anyag legjobb tulajdonságait ötvözik. A kívül műanyag, belül pedig rozsdamentes acél, egy szigetelőréteggel kombinálva, jobb hőmérsékleti feltételeket biztosít a behelyezett élelem számára. Ha forró levest önt a tartályba, az ebédhordó felszíne nem lesz forró.

Mit kell figyelembe venni az ebédhordó kiválasztásakor?

Méret / Térfogat

Ha 0,6 literes térfogatú ebédhordót keres, akkor olyat talál! Akár egy négyemeletes ebédhordót is vásárolhat, ahol minden tálnak 1,5 liter a térfogata. Számos különböző térfogat áll rendelkezésre. A megfelelő méretű ebédhordó kiválasztásakor vegye alapul az étkezési szokásait, és azt is vegye figyelembe, hogy hány adagot szeretne magával vinni. Ahogy nő a térfogat, az ebédhordó természetesen nehezebben szállítható és tárolható.

Rekeszek / emeletek száma

Egy másik paraméter, amelyet az Ön preferenciái szerint testre szabhat. A legalább 2-3 rekeszes ebédhordók a legnépszerűbbek. Ha a több emeletesekről beszélünk, akkor olyan ebédhordókat ajánlunk, amelyek lehetővé teszik, hogy annyi emeltet/szintet vigyen magával, amennyire egy adott napon szüksége van.

Zárás és tömítés

Az ebédhordó használatával kapcsolatos teljes elégedettsége a tömítésen és a minőségi lezáráson alapul. Ideális esetben a lezárás a lehető legjobban átgondolt, hogy az ebédhordó ne nyíljon ki véletlenül a táskában, amikor először akadályba ütközik. Az ebédhordók felhasználói értékelései értékes információkkal szolgálnak.

Tisztítás

Két lehetőség van – kézi mosogatás vagy kézi + mosogatógépben. Mindkét lehetőség kellemesen egyszerű lehet, de ugyanannyira megterhelő a felhasználó számára. A legegyszerűbb, ha az étel elfogyasztása után azonnal figyelmet fordít az ebédhordóra, hogy a maradéknak ne legyen esélye megszáradni a résekben és a tömítésekben.

Hőmérsékletállóság

Nem minden ebédhordó esetében talál ilyen adatot, de ha forró levest akar a tálba önteni, jobb, ha biztos vagy benne, hogy az anyag 90 °C körüli hőmérsékletet is kibír. Egyes ebédhordók fagyasztóba is alkalmasak, és akár -30°C-os hőmérsékletet is kibírnak.

Ebédhordók ára

Mennyit fizet egy minőségi ebédhordóért? A gyorsabb tájékozódás érdekében az alábbi három kategóriába soroltuk az ebédhordók kínálatát.

Ebédhordók 3500 forintig

Több száz ebédhordó és ételhordó található az alap árkategóriában, és szó szerint néhány ezer forintért. Még ezek között is vannak nagyon jól minősített termékek mindennapi használatra. A műanyag ebédhordók esetében figyeljen arra, hogy a tálak hűtőszekrényben, fagyasztóban tárolhatók legyenek és mikrohullámú sütőben történő melegítésre is megfelelők legyenek – ezek a jellemzők nem minden modellnél vannak jelen.

Ebédhordók 3500 és 7000 forint között

Egy kategória, amelyben a jelenleg legkelendőbb, különböző méretű és anyagú ebédhordókat találja. Sőt még néhány elektromos ebédhordót, termo ebédhordót és a nagyon népszerű 4 emeletes „családi“ ebédhordót is. Azok a felhasználók, akik kellemes, modern dizájnt és aprólékosan kidolgozott részleteket keresnek, szintén megtalálják a számításukat.

Ebédhordók 7000 forinttól

Érdekes márkás ebédhordók kínálata különböző helyzetekre és helyszínekre. Népszerűek az elektromos ebédhordók, amelyek az autós konnektorhoz és a hálózathoz is csatlakoztathatóak, vagy a kiváló minőségű, rozsdamentes acélból készült több emeletes termo ebédhordók. Kiváló kivitelezéssel és tartóssággal rendelkező modellek.

A legjobb ebédhordó márkák

 • Tescoma – A konyhai eszközök népszerű értékesítője különböző típusú termoszokat – termo ebédhordókat, műanyag és rozsdamentes acél ebédhordókat kínál gyerekeknek és felnőtteknek.
 • Orion – Különböző konstrukciójú ebédhordók hatalmas választéka. Kisebb és nagyobb családi modellek. Nagyon jó értékesítés és elfogadható árak.
 • Banquet – Egy másik népszerű gyártó, amely az ebédhordók széles portfóliójával büszkélkedhet. Modern és hagyományos kivitelezés, jó ár/érték arány.
 • Klarstein – Aprólékosan megmunkált, rekeszes ebédhordók. Kiváló minőségű műanyag, könnyű karbantartás.
 • Clatronic – A jó eladottságnak örvendő elektromos ebédhordók képviselője, széleskörű felhasználási lehetőségekkel és kényelmes használattal.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tescoma FRESHBOX
Méret: 0,8 l / 1,5 l
Mosogatógép: IGEN
+ vízállóak és légmentesen lezárhatóak
+ magassága 7,5 cm, átmérő: 15 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)10600 Ft Alacsony ár
2.Orion 3szintes
Méret: 3x 1,1 l
Mosogatógép: NEM
+ átmérõ 16 cm, teljes magasság 29 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)10900 Ft Alacsony ár
3.Banquet Store Line 4
Méret: 4 részes
Mosogatógép: NEM
+ a teljes készlet magassága 21,8 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)6550 Ft Alacsony ár
4.Princess 492705 elektromos ételhordó
Méret: 1,5 l
Mosogatógép: -
+ ételhordó - elektromos
+ melegítési funkció 60°C-ig
+ 12/24V vagy 220-240V feszültségen használható
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12900 Ft Alacsony ár
5.Ételhordók rekeszekkel 4 részes
Méret: mindegyik 1040 ml
Mosogatógép: IGEN
+ üvegből
+ sokoldalú
+ 3 külön rekesszel
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)19100 Ft Alacsony ár
6.Orion Almi
Méret: 1,15 l
Mosogatógép: IGEN
+ műanyag élelmiszer-hordozó
+ Méretek: 1 tál - 15 x 15 cm, magassága 19/24 cm
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)3500 Ft Alacsony ár