Kert és műhely

A legjobb építőipari keverők (recenziók és teszt) 2024

legjobb építőipari keverők
„Jól kezelhető, egyszerre 2-3 talicskát tud keverni, könnyű tisztítani, mozgatni és gond nélkül szállítani kombiban is.“ Ha Ön tanúja volt egy ilyen párbeszédnek, akkor bizonyára egy jó és megbízható építőipari keverőről volt szó. Ez a berendezés aranyat ér a barkácsolóknak/ezermestereknek, vagy inkább jól megkevert betont, felesleges állásidő nélkül. Ezért azt a feladatot tűztük ki magunk elé, hogy megtaláljuk a legjobb otthoni használatra szánt építőipari keverőket, amelyeket az alábbi rangsorban összefoglalva talál.

Ahogy az idősebb generáció úriemberei mondanák, egy minőségi keverőgép több házat felépít az utcában. Az ilyen robusztus gépek, amelyeket több ember tolt felfelé egy enyhe dombon, nem féltek a nagyszabású munkától. Modern megfelelőik ma is kaphatók, de használatuk elsősorban a szakemberek körében jellemző, akik nagyra értékelik kapacitásukat és kitartó teljesítményüket. Az átlagos ezermester, akinek egyedül kell befejeznie a ház körüli munkákat, betonoznia kell a pavilon alatti területet, vagy saját járdaszegélyeket kell készítenie, értékelni fogja egy kisebb méretű építőipari keverő előnyeit, amely az ő tempójában fog működni.

Hogyan válasszon egy olyan építőipari keverőt, amely kiszolgálja az Ön igényeit? Milyen paraméterekre kell összpontosítani? Minden fontos dolog megtalálható a következő választási útmutatóban, amelyben bővebben beszélünk a keverők közötti különbségekről, amelyek az árban és a használatban tükröződnek. A választás során figyelembe veheti az ismerősei, barátai tapasztalatait. Ezek nagy jelentőséggel bírnak, csakúgy, mint az építőipari keverőkről rendelkezésre álló tesztek és recenziók. A leggyakrabban olyan márkák modelljeit említik, mint a Hecht, Scheppach, Güde vagy Strend.

A legjobb építőipari keverők (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.LESCHA Star 150
Elektromos bemenet:: 500 W
Dob térfogata:: 130 l
Súly: 49 kg
Motortípus: 230 V
5 out of 5 stars (5 / 5)260500 Ft Alacsony ár
2.Scheppach MIX 140
Elektromos bemenet:: 550 W
Dob térfogata:: 140 l
Súly: 51 kg
Motortípus: 230 V
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)140000 Ft Alacsony ár
3.Güde GBM 130
Elektromos bemenet:: 550 W
Dob térfogata:: 130 l
Súly: 49 kg
Motortípus: 230 V
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)166000 Ft Alacsony ár
4.ZIPPER ZI-BTM180
Elektromos bemenet:: 800 W
Dob térfogata:: 180 l
Súly: 58 kg
Motortípus: 230 V
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)189000 Ft Alacsony ár
5.Proteco 120 L
Elektromos bemenet:: 500 W
Dob térfogata:: 120 l
Súly: 40 kg
Motortípus: 230 V
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)95000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon építőipari keverőt

Az építőipari keverő jó segítő. Elvégzi Ön helyett a habarcs- és betonkeverékek keverésének nehéz munkáját, hatékonyan dolgozik, és a végső keveréket az Ön által kívánt konzisztenciájúvá teszi. Így egy gyermek játszóház projekt, vakolatjavítás, kerti utak végleges befejezése vagy egy parkolóhely lehet az Ön következő megvalósított terve. Tanácsot adunk Önnek, hogy milyen paramétereket és jellemzőket kell keresnie, hogy gyorsan eligazodjon az építőipari keverők kínálatában.

Építőipari keverő – A konstrukció rövid leírása

A keverő alapja egy különböző térfogatú forgó dob, amelyben egy lapátrendszer van rögzítve az építőanyag keveréséhez. A dob forgatását egy oldalán elhelyezett villanymotor végzi (amely egy szellőzőnyílásokkal ellátott burkolat alatt van elhelyezve), míg a dobot egy fogaskerék és egy, a dob középső részébe szerelt gyűrű hajtja. Az elektromos motor lehet egyfázisú (230 V – kisebb hobbi-keverők) vagy kétfázisú (380 V – professzionális nagy teljesítményű gépek).

A dob különböző szögekbe dönthető, a forgó kerék fokainak számától függően, amelyről biztonságos kezelés érdekében nem hiányozhat a biztosíték. A forgó kerék (vagy kar) segítségével a megkevert keveréket az odaállított talicskába önti.

A dob csapágyakon keresztül egy stabil fémvázra van függesztve. A keverő kezelése során értékelni fogja a két szélesebb kereket és a gumírozott csúszásmentes kivitelű fogantyúkat.

építőipari keverőgép

Milyen célra tervezi használni az építőipari keverőt?

A keverő kiválasztásakor talán a legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venni, az a felhasználás célja. Ettől függ az Ön általános elégedettsége, valamint az építőipari keverő élettartama. A keverők között jelentős különbségek vannak, nemcsak az ár, hanem a teljesítmény, a dobtérfogat és a folyamatos működés hossza tekintetében is, a túlterhelés veszélye nélkül.

 • A hobbi építőipari keverőket a ház körüli egyszerű munkákhoz tervezték, amelyeket egyedül vagy egy barátja, sógora segítségével szeretne megvalósítani. A legnépszerűbbek a 100-120 literes dobtérfogatú, 230 V feszültséggel működő, 500-800 W bementi teljesítményű modellek. Nem túl robusztusak (úgynevezett két talicskásak), ami leegyszerűsíti az áthelyezésüket, tárolásukat, valamint a szállításukhoz elegendő egy kombi típusú autó.
 • Ha Ön tapasztaltabb barkácsoló, akkor a 130-180 liter űrtartalmú, 230 V hálózati feszültséggel működő és 800-1000 W bementi teljesítményű építőipari keverőkre érdemes lehet odafigyelnie. Nagyon jó ár/teljesítmény arányt kínálnak, és gördülékenyebbé teszik a munkát. Úgy tervezték ezeket, hogy a túlmelegedés veszélye nélkül kibírják a kissé nagyobb terhelést és a hosszabb üzemelést.
 • A professzionális építőipari keverők térfogata 200 liter vagy annál nagyobb. Ez egy robusztus, nehezebb berendezés, amelyet elég nehéz kezelni. Ezek több mint 1000 W bemeneti teljesítményűek, és valószínűleg háromfázisú (380/400 V feszültség) aljzatra lesz szükség a csatlakoztatásukhoz. Alkalmasak nagyobb projektekhez – például házépítéshez. Egész napos folyamatos üzemelésükkel hangzavart tudnak kelteni az utcán. Figyelembe kell azonban venni, hogy a nagyobb betonfelhasználáshoz – a dobba töltéshez, a talicskába való elszállításhoz – több pár kézre lesz szükség.

Építőipari keverő bemeneti teljesítménye

Az építőipari keverő bemeneti teljesítménye számos összefüggést jelez:

 • a nagyobb bementi teljesítmény előfeltétele a nagyobb teljesítményű működésnek;
 • az energiafogyasztás szorosan összefügg a bemeneti teljesítménnyel;
 • a nagyobb bemeneti teljesítmény gyakran a dob térfogatához kapcsolódik (egy erősebb motor nagyobb súlyt tud elviselni).

A kiváló minőségű, professzionális építőipari keverők több mint 1000 W-os bemeneti teljesítménnyel működnek. Így több órán át képesek folyamatos üzemelésre túlmelegedés nélkül. A 800-1000 W bemeneti teljesítményű, középkategóriába tartozó keverők a folyamatban lévő projekt igényesebb munkáival is megbirkóznak. A kisebb, 500-600 W-os bementi teljesítményű keverők körülbelül 5-6 talicskát kevernek egymás után, majd általában szünetet kérnek.

Az építőipari keverő tápellátása

A régebbi építőipari betonkeverők a mai szabványokhoz képest elavult elektromos technológiával rendelkeznek, ezért háromfázisú 380/400 V feszültségű aljzatra van szükségük. Azonban még a nagy teljesítményű, háromfázisú motorral felszerelt profi modellek sem tudnak meglenni ilyen telepítése nélkül.

A jó hír az, hogy a legtöbb háztartási használatra tervezett betonkeverő csatlakoztatható egy szabványos 230 V-os konnektorba. Az elektromos áramhoz való hozzáférést a ház körül, az építkezésen vagy a kertben így csak a hosszabbító kábel hossza korlátozza.

Méretek és súly vs. mobilitás

A dob mérete közvetlen kapcsolatban áll a tartószerkezet szilárdságával. Egy nagyobb dobban természetesen több építőanyag fér el, ami nagyobb igénybevételt jelent a teljes keverő stabilitására nézve.

A különböző modellek közötti súlykülönbségek több tíz kilogrammos nagyságrendűek. Míg egy kisebb térfogatú dobot tartalmazó hobbi betonkeverő 40-50 kg-ot nyom, addig egy professzionális modell súlya akár 80-90 kg is lehet. Ezt különösen akkor tartsa szem előtt, ha azt tervezi, hogy a keverőt magával viszi, például egy nyaralóba vagy egy barátjához/ismerőséhez segíteni. Ezért a 120 literes dobtérfogatú és kb. 50 kg súlyú építőipari keverők a legkelendőbb keverők közé tartoznak. Egyszerűen és világosan – praktikusságukkal, megfelelő teljesítményükkel és megfizethető árukkal meggyőzték a barkácsolás szerelmeseit.

Tudja, mihez van egy építőipari keverőnek különleges „tehetsége“? Néhányan közülünk már tanúi lehettünk annak, hogy egy keverőgép úgy döntött, hogy lefelé haladva egy dombon szaltózik néhányat. Ezért fontos, hogy a megbízható szállítóelemek kiválasztásakor körültekintően járjunk el. Ha lehetséges, a kerekek legyenek nagyobbak és szélesebbek, hogy az építkezésen a keverő könnyen manőverezhető legyen a homok- és kavicshalmokon keresztül. Ugyanilyen fontosak a csúszásmentes fogantyúk a fő lábon, amelyek segítségével magabiztosan megragadhatja a keverőt.

hogyan kell betonozni

Építőipari keverő felszereltsége

Dob, elektromotor, fém konstrukció. Az építőipari keverők felszereltsége itt még nem ér véget. Lásd a fontos elemek rövid összefoglalását.

 • Kerekek – Egy pár kerék lehetővé teszi a keverő mozgatását az építkezésen. Minél nagyobb és szélesebb, annál jobb.
 • Lábfék – Nem minden modellnél van jelen. Ha mégis, akkor ez egy extra biztonsági funkció, amely a keverőt a helyén rögzíti.
 • Fogaskerék (a dob kerületén) – A hosszabb élettartam érdekében ideális esetben öntöttvas.
 • Megerősített alsó rész – A legjobb minősítésű építőipari keverők előnye, amelyek nagyobb dobbal és nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek.
 • Forgókerék/Kar – Lehetővé teszi a dob oldalra billentését és az építési keverék kiöntését. A forgókerék lehet kézi, előre beállított pozíciókkal vagy saját sebességváltóval a fizikailag könnyű kezelhetőség érdekében. A legkisebb keverőkön a kerék helyett egy kar található.
 • Csúszásmentes fogantyúk – Praktikus felszerelés a biztonságosabb transzferekhez.
 • Lapátrendszer – Egyes betonkeverők kiegyensúlyozott lapátelrendezést kínálnak az egyenletes keveréshez a dob minden rézében.
 • Villanymotor burkolata – A burkolat lehet fém vagy megerősített ütésálló műanyag. Ez az elektromos motor alapvető védelme. A keverő minden egyes indítása előtt győződjön meg arról, hogy a motor hideglevegő-bemeneti nyílásai kellően tiszták.
 • Termikus relé a motor túlmelegedése ellen – Túlterhelés esetén az építőipari keverő automatikusan leáll, hogy megakadályozza a fontos alkatrészek károsodását. A további használat csak a gép lehűlése után lehetséges.
 • Fröccsenő víz elleni védelem – IP 44 vagy IP 45 szintű.

📌 A minőségi építőipari keverő kiválasztása már fél siker. A másik fele az, hogy ismerje a beton keverésének módját, hogy a kívánt minőségű legyen.

Hogyan kell a keverőről gondoskodni és hogyan kell tisztítani?

Az építőipari keverő a mesterember névjegye, ezért ne becsülje alá a karbantartását, és jutalomként mindig szánjon néhány percet a gondozására. A dobra rászáradó beton nem olyan dolog, amivel a legközelebbi munka során kapcsolatba szeretne kerülni. Ha nem akar nyers erőt alkalmazni, ahol fennáll a dob megkarcolódásának kockázata, akkor szükség lesz egy olyan eszközre, amellyel eltávolíthatja a rászáradt betont, ami nincs ingyen.

Próbálja meg tehát a munka után azonnal kiüríteni a dobot, amennyire csak tudja. Szüksége lesz egy spatulára, vízre és egy kefére (vagy egy durvább ecsetre) a tisztításhoz. Mosassa ki a dobot vízzel – kerti tömlővel vagy magasnyomású mosóval (vigyázzon a motor területére). Az utolsó simításokhoz használjon egy spatulát és egy kefét. Különösen nyáron a dob felületén lévő keverék egy része gyorsan rászáradhat, ezért ne várjon túl sokáig.

Építőipari keverők ára

A minőségi építőipari keverőbe való befektetés a megbízható, problémamentes működésben térül meg, amely jól összekevert betont eredményez. A rendelkezésre álló ajánlatokat három árkategóriába osztottuk, hogy gyorsabban eligazodhasson a lehetőségek között.

✅ Építőipari keverők 87500 forintig

Alkalmi hobbibarkácsoláshoz tervezett egyszerű, kisebb térfogatú építőipari keverők. Segítségükkel kisebb munkákat elvégezhet a ház körül vagy a teraszon. Alacsonyabb teljesítményfelvétellel működnek, és akár 120 literes dobot is tartalmaznak. Előnyük a kisebb méret (könnyű szállítás) és a kisebb súly. El a kezekkel azonban a gyanúsan olcsó keverőktől. Gyengeségük lehet a gyatra konstrukció, az alkatrészek rossz illeszkedése, de a gyorsan túlmelegedő motor is.

✅ Építőipari keverők 87500 és 175000 forint között

Egy kategória, ahol a jelenleg legkelendőbb építőipari betonkeverőket találja. Nagyon jó ár/teljesítmény arányuk miatt vonzóak, és nagyobb projektekhez is használhatók, ahol hosszabb, megszakítás nélküli működés várható. A dob térfogata 120-180 liter, és az elektromos motor teljesítménye is megfelelően nagyobb. A konstrukció a kulcsfontosságú pontokon megerősített, a hangsúlyt a stabilitásra és az egyensúly fenntartására helyezve.

✅ Építőipari keverők 175000 forinttól

Szüksége van egy építőipari keverőre, mint munkaeszközre? Akkor nézzen körül a félprofesszionális és professzionális modellek között, amelyek kitartóan és nagy teljesítménnyel dolgoznak hosszú órákon át. Az előnyök közé tartoznak a dob érdekes fejlesztései, a jól megtervezett motor és a biztonságos kezelés. Számítson nagyobb súlyra és nagyobb méretekre.

A legjobb építőipari keverő márkák

 • Hecht – A népszerű kerti felszereléseket gyártó márka kínálatában 120 l, 140 l, 180 l és 200 l űrtartalmú építőipari keverők találhatók. Jó ár/minőség arány, a szervizszolgáltatás elérhetősége, elégedett vélemények.
 • Scheppach – Ha jó áron keres keverőt, nézze meg a jól bevált Scheppach márka kínálatát. 125 literes, 140 literes, 160 literes és 180 literes dobbal rendelkező modellek állnak rendelkezésre. A márka néhány keverője az eladási listák élén áll.
 • Güde – Az összetéveszthetetlen sárga színű keverők szilárd teljesítményt, kúpos dobformát (a jobb keverés érdekében), öntöttvas fogaskereket és akár 16-szoros dobrögzítést kínálnak.
 • Strend – A Strend (vagy Slovakia Trend) márkanév alatt a különböző méretű dobokkal rendelkező keverők szélesebb választékát találja. Általános hobbi használatra tervezték ezeket. Kedvező ár.
 • Lescha – A Lescha építőipari keverők már kialakításukkal (és árukkal) egyértelművé teszik, hogy professzionális használatra alkalmasak. Robusztus kialakítás, erős motor, hosszú üzemelés túlterhelés nélkül.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.LESCHA Star 150
Elektromos bemenet:: 500 W
Dob térfogata:: 130 l
Súly: 49 kg
Motortípus: 230 V
5 out of 5 stars (5 / 5)260500 Ft Alacsony ár
2.Scheppach MIX 140
Elektromos bemenet:: 550 W
Dob térfogata:: 140 l
Súly: 51 kg
Motortípus: 230 V
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)140000 Ft Alacsony ár
3.Güde GBM 130
Elektromos bemenet:: 550 W
Dob térfogata:: 130 l
Súly: 49 kg
Motortípus: 230 V
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)166000 Ft Alacsony ár
4.ZIPPER ZI-BTM180
Elektromos bemenet:: 800 W
Dob térfogata:: 180 l
Súly: 58 kg
Motortípus: 230 V
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)189000 Ft Alacsony ár
5.Proteco 120 L
Elektromos bemenet:: 500 W
Dob térfogata:: 120 l
Súly: 40 kg
Motortípus: 230 V
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)95000 Ft Alacsony ár