Háztartás

A legjobb fali légkondicionálók (recenziók és teszt) 2024

legjobb fali légkondicionálókÖn is küzd az idei nyári hőséggel? Itt az ideje, hogy beszerezzen egy légkondicionálót/klímaberendezést! Segítségével otthoni környezetét olyan komfortos hellyé varázsolhatja, ahová mindig szívesen tér vissza, és a belső hőmérséklet olyan lesz, amilyet szeretne. A következő rangsorban tippeket talál a legjobb fali légkondicionálókra, amelyek máris érdeklődési hullámot keltettek, és sok felhasználót meggyőztek tulajdonságaikkal. Összeállításánál a fali légkondicionálók tesztjei és recenziói inspiráltak bennünket, melyekben olyan népszerű márkák kedvenceit találtuk meg, mint az LG, a Toshiba, a Samsung és a Klarstein.

Mobil vagy fali légkondicionáló? Mono-split vagy multi-split klímaberendezés? Kültéri egységgel vagy falra szerelhető légkondicionáló kültéri egység nélkül? Nem tud dönteni, és még nem is találkozott néhány kifejezéssel? Akkor ne hagyja ki választási útmutatónkat, amelyben fontos információkat gyűjtöttünk össze a légkondicionálókról. Teljes képet kaphat, és gyorsabban eligazodik a légkondicionálók széles választékában. A minőségi fali légkondicionálóba való befektetés nem elhanyagolható tétel, és a legmegfelelőbb megoldást sokszor olyan részletek határozzák meg, mint a légkondicionáló elhelyezése, zajszintje vagy a kiegészítő funkciók.

A legjobb fali légkondicionálók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Klarstein Windwaker Eco split klíma
✔️ Split klíma 18.000 BTU/5,2 kW és max. 800 m³/ó légáramlással 53-88 m²-es helyiségekbe
✔️ 16 és 30 ° C között állítható hőmérséklet
✔️ Auto-Clean – a tisztító üzemmód biztosítja a megbízható és zökkenőmentes működést
5 out of 5 stars (5 / 5)460500 Ft Alacsony ár
2.Klarstein Windwaker Pro 9
✔️ Split klíma nagy hatótávval és 600 m³/ó+ légárammal, egyszerű telepítéssel
✔️ 5 üzemmód – automatikus, hűtés, fűtés, szárítás és ventilátor
✔️ 4 fokozatú beépített ventilátor, oszcillációs funkció a jobb légkeverésért
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)345000 Ft Alacsony ár
3.Klarstein Windwaker Pro 12
✔️ Hatékony 12.000 BTU/3,5 kW hűtőteljesítmény és 4,0 kW hőteljesítmény takarékos fogyasztás mellett, A++ energiahatékonysági osztály
✔️ 4 fokozatú beépített ventilátor, oszcillációs funkció a jobb légkeverésért
✔️ 5 üzemmód – automatikus, hűtés, fűtés, szárítás és ventilátor
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)388000 Ft Alacsony ár
4.Klarstein Koloss álló klíma
✔️ Erős, 40000 BTU/12 kW hűtőteljesítmény, 13,6 kW fűtőteljesítmény, energiahatékonysági osztálya A besorolású
✔️ 4 fokozatú beépített ventilátor, oszcillációs funkció a jobb légkeverésért
✔️ A kívánt hőmérsékletet 1 °C-os lépésekben állíthatja be, 16 és 30 °C között
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)1300000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon fali légkondicionálót

Hazánk éghajlata változik, és a kiszámíthatatlan időjárási jelenségek mellett trópusi hőmérsékletű nyarakat is hoz magával. A forró napok túlzott terhet jelentenek az emberek és az állatok számára, és ha ezekhez trópusi hőmérsékletű éjszakák társulnak, a hőség negatív hatása még inkább felerősödik. Ha a beltéri hőmérséklet eléri a 26°C-ot, és ehhez 60 % feletti páratartalom társul, egyikünk sem tud megpihenni még a lakásunk vagy házunk falai között sem. Kipróbálta már az összes tippet, hogy hogyan hűtse le a beltéri levegőt, de az eredmény nem ideális? Tudjon meg többet a lakásokhoz vagy családi házakhoz való légkondicionálókról, és változtassa az önkéntelen szaunázást kellemes otthoni pihenéssé.

Légkondicionáló lakásba/házba és annak feladatai

Mi a légkondicionálás fő célja egy lakás vagy ház esetében? Akár mobil, akár falra szerelhető légkondicionálót kedveli, talán az egyetlen dolog, amiben nem okozhat csalódást, az a levegő hatékony hűtése és az optimális beltéri klíma megteremtése.

A légkondicionálók a levegő elvárt hűtésén kívül további hasznos funkciókat is „vállaltak“. Ha a készülék a levegőt visszavezeti, akkor nagy valószínűséggel a levegőt is képes megtisztítani. Ezért számos légkondicionálót hatékony szűrőkkel szereltek fel, amelyek nemcsak a port, a polleneket és az allergéneket fogják fel, hanem antibakteriális és vírusellenes hatásúak is.

Egy másik népszerű funkció a levegő ionizációja. A jobban felszerelt légkondicionálók némelyike képes szellőztetni, rendelkezik ventilátor funkcióval, és a hideg hónapokban képes a helyiség fűtésére, amelyben telepítve/elhelyezve van. És ez elég érdekes feladathalmaz, amihez jó lenne egy távirányító vagy egy alkalmazás a telefonon, hogy minden fontos beállítást elvégezhessen. Mindez az Ön új légkondicionálójának is része lehet, amely több szinten felel majd az otthonában lévő levegő minőségéért és hőmérsékletéért.

Fali vagy mobil légkondicionáló/klíma?

Olyan mobil megoldás érdekli, amelyet szükség szerint egyik helyről a másik helyre lehet vinni? Vagy biztos benne, hogy egy fix, falra szerelt, állandó elhelyezésű légkondicionálóra van szüksége? A piacon lévő széles kínálat minden csoportot kielégít a választékkal, a fontos dolog az, hogy figyelembe vegyük az adott konstrukció összes előnyét és hátrányát.

📌Mobil légkondicionáló

A mobil légkondicionáló/klímaberendezés előnye, hogy rendkívül könnyen telepíthető, szinte nem is kell. Egyszerűen helyezze a készüléket a kiválasztott helyre, csatlakoztassa egy elektromos aljzatba, és helyezze a hőelvezető tömlőt a legközelebbi ablakon kívülre.

Nem szükséges a kültéri egységhez csatlakoztatni. A kompakt, kerekeken guruló készülékben minden fontos dolog közvetlenül megtalálható. A mobil légkondicionáló hátránya azonban a magasabb zajszint, ami zavaró lehet, különösen, ha hálószobában vagy gyermekszobában helyezik el.

📌Fali légkondicionáló

Ahogy a neve is mutatja, a falra szerelt légkondicionáló egy állandó megoldás, fix elhelyezéssel a belső térben. Ez a típusú légkondicionáló felszerelhető magasabban az oldalfalra (fali légkondicionáló), az ablakpárkány szintjére (parapet légkondicionáló) vagy a mennyezetre (mennyezeti légkondicionáló).

Az esetek túlnyomó többségében nem nélkülözheti a szakszerű beszerelést és a kültéri egységhez való pontos csatlakoztatást. A kültéri (kondenzációs) és a beltéri hűtőegységek csövekkel vannak összekötve, ami a falon átfúrt lyukakat jelent. Még a kültéri egység nélküli, falra szerelt légkondicionáló esetében is lyukakat kell készíteni a falon a két cső számára. A fali légkondicionálók előnye azonban a nagyobb hatékonyság, a beállított hőmérséklet gyorsabb elérése és a lényegesen alacsonyabb zajszint.

lakás és légkondicionáló

A fali légkondicionálók/klímaberendezések típusai – mono-split, multi-split és kültéri egység nélküli fali klímaberendezés

Hogyan működik egy kültéri és egy beltéri egységből álló fali légkondicionáló? Van valódi levegőcsere? A beltéri levegő elvileg nem cserélődik ki a kültéri levegővel. „Csak“ egy kifinomult energiacsere történik, amely a levegő hőmérsékletét a kívánt értékre állítja be.

Az alapelv a fizikai kémiában található: Amikor a folyadék elpárolog és gázzá alakul, egyúttal hőt is vesz fel.

A légkondicionáló feladata, hogy a hűtőközegnek nevezett folyadékot folyadékból gázzá alakítsa, majd vissza. A hűtőközeget úgy tervezték, hogy alacsony forráspontú legyen. Már szobahőmérsékleten is gázzá alakul. Amikor azonban gázzá alakul (amely a csövekben marad), a hűtőközeg energiája felszabadul, és lehűti a csöveket az elpárologtatóban. Az elpárologtatóban lévő ventilátor a hideg csövön keresztül hajtja a levegőt, és hideg szellőt fúj a belső tér felé. A légkondicionáló második feladata az eltávolított hőt szállító gáznemű hűtőközeg újra cseppfolyósítása. Erre a célra egy kompresszort használ, amely annyira megnöveli a hűtőközeg gáz nyomását, hogy ezt követően cseppfolyósítsa azt a kondenzátorban. A ventilátor átfújja a levegőt a külső kondenzátoron, így visszahűti a csővezetékben lévő hűtőközeget, a hőt a külső térbe továbbítja, és folyékony állapotban visszatér az elpárologtatóba.

(Forrás: vtm.zive.cz)

Konstrukciójukat tekintve találkozhat a piacon mono- split, multi-split és kültéri egység nélküli fali klímaberendezésekkel. A kulcsszó a „split“(lefordítva: osztott), ami azt jelenti, hogy a légkondicionáló egy kültéri és egy beltéri részre van osztva. Bővebben az alábbi jellemzésekben…

⏩ Mono-split fali légkondicionáló

A mono-split (vagy röviden split) fali légkondicionáló egy kültéri és egy beltéri egységből áll, amelyeket csövek kötnek össze egymással – lehetőleg a lehető legrövidebb úton.

Elvileg nem igényelnek bonyolult telepítést, de a falba való beavatkozások elkerülhetetlenek. Ez egy olyan megoldás, ahol a légkondicionáló berendezés egy helyiség levegőjét hűti le. Ha van lehetőség két helyiség között kinyitni az ajtót, akkor két helyiségben is nagyobb teljesítmény mellett meg tudja teremteni az optimális hőmérsékletet. Ez olcsóbb megoldás, könnyebben megvalósítható.

⏩ Multi-split fali légkondicionáló

Multi-split – vagy más néven többszörös osztás. Egy nagy teljesítményű kültéri egység 2-5 beltéri egységhez és a hozzá tartozó csövekhez csatlakozik. A hatékonyság és a telepítés szempontjából egy ilyen összetettebb, több helyiségre kiterjedő megoldás már szakértői értékelést igényel, hogy az egész projekt minden ponton működjön.

Az egyes beltéri egységek különböző formájúak lehetnek (fali, parapet, mennyezeti). Minden helyiséghez külön vezérlés áll rendelkezésre. Ez egy nagyobb beruházás, amelyet inkább az igényesebb vásárlók keresnek. Ekkor a külső homlokzaton csak egyetlen központi egység található.

⏩ Fali légkondicionáló kültéri egység nélkül

A szomszédok vagy a műemlékvédők nem fogják megengedni, hogy a homlokzatra kültéri egységet szereljen? Ez is gyakori eset, ezért tájékozódjon minden lényeges részletről, mielőtt fix klímaberendezést vásárolna – különösen, ha a város történelmi részében lakik. Nem szeretne mobil klímaberendezést? Érdekes alternatíva a kültéri egység nélküli fali légkondicionáló (vagy monoblokk légkondicionáló).

A teljes mechanizmus (elpárologtató, kompresszor és kondenzátor) egyetlen beltéri egységben található. Csak két csőkivezetés van kifelé, amelyek viszonylag feltűnésmentesek és elfogadhatóak a homlokzaton, így az épület esztétikája nem sérül. Azonban – készüljön fel a magasabb beruházásra és a zajosabb készülékre, mint a mobil légkondicionálók esetében. A léghűtés mértéke azonban nagyon jó szinten van.

Hogyan válasszon légkondicionálót a teljesítménye alapján?

Az elméleti részből most térjünk rá arra, ami az egyik legfontosabb paraméterekhez tartozik a fali légkondicionáló kiválasztásakor.

Milyen hűtőteljesítményű legyen a légkondicionáló? A légkondicionáló hűtőteljesítményét kW (kilowattóra) vagy BTU egységekben adják meg, ahol 1 kW körülbelül 3400 BTU/óra.

Az alapvető orientációhoz számoljon 1 kW teljesítményt 10 m2 területre vagy 1 kW-ot 25 m3 helyiségtérfogatra. A legkelendőbb fali légkondicionálók 3-3,5 kW teljesítményűek, ami 30-35 m2 területnek vagy 75-80 m3 térfogatú helyiségnek felel meg.

A légkondicionáló teljesítménye nem lehet alulméretezett vagy túlméretezett. Az alacsony teljesítmény még folyamatos működés esetén is gyenge hatásfokot jelent, a nagy teljesítmény szükségtelenül nagyobb zajt és fogyasztást eredményez.

A helyiség kiterjedésén (térfogatán) kívül azonban más tényezőket is figyelembe kell venni. Ezek különösen a helyiség tájolása az égtájak szerint, az ablakok száma és mérete, a falak és ablakok szigetelése, a helyiségben tartózkodó személyek és készülékek száma. Gyakorlatilag és egyszerűen, minél inkább hajlamos a helyiség a túlmelegedésre (nyáron 28 °C feletti belső hőmérséklet), annál nagyobbak a légkondicionáló teljesítményével szemben támasztott követelmények.

konyha klímával

Fali légkondicionáló inverteres vagy on/off?

A legtöbb modern légkondicionáló ma már inverteres technológiával van felszerelve. Az on/off légkondicionálók elavultnak számítanak, és kiárusításra kerülnek; új modelleket már nem gyártanak.

Mi a különbség? Az inverteres légkondicionáló folyamatosan értékeli az adott helyiségben uralkodó körülményeket, és ennek megfelelően állítja be a működését. Nem fut mindig teljes teljesítményen. A légkondicionáló eleinte 100%-os teljesítményen működik, de ha a kívánt hőmérsékletet gyorsan eléri, akár 80%-kal is csökkentheti a teljesítményt, és sokkal csendesebben és alacsonyabb fogyasztási igényekkel dolgozhat. Ez alkalmassá teszi a készüléket olyan helyiségekbe, amelyekben egyszerre több órán át tartózkodnak.

A klasszikus on/off (bekapcsol/kikapcsol) légkondicionáló bekapcsol és folyamatosan 100%-os teljesítményen működik, a környezeti hőmérsékletre való tekintet nélkül. Zajosabb, és az üzemeltetési költségek általában magasabbak – különösen, ha elfelejti kikapcsolni a légkondicionálót, mielőtt elmegy.

Fali légkondicionáló fűtéssel? Figyeljen erre az adatra

A modern fali légkondicionálókkal kapcsolatban találkozhat azzal a ténnyel, hogy hőszivattyút tartalmaznak. Gyakorlatilag minden olyan légkondicionáló berendezés, amely fűtési funkcióval rendelkezik, rendelkezik hőszivattyúval. Mikor használjunk légkondicionálót fűtésre? Általában ezt a fűtési módszert inkább az évszakok közötti időszakokban használják, amikor az emberek a hideg panellakásokban szenvednek, amíg nincs bekapcsolva a központi fűtés.

De nem kell, hogy vészhelyzeti fűtési módszerként maradjon. A hőszivattyús légkondicionálóval való fűtés akár 70%-os villamosenergia-megtakarítást is eredményezhet egy hagyományos elektromos fűtőberendezéshez képest! Ezért használják a hőszivattyúkat hőforrásként az alacsony energiafelhasználású házakban.

Legyen tisztában azzal, hogy a légkondicionálót télen milyen hőmérsékleten lehet üzemeltetni. Egyes légkondicionálók működési tartománya -15°C-ig terjed, a jobb modelleknek akkor is garantált a fűtési teljesítménye, ha a külső hőmérséklet közel -25°C.

A fali légkondicionálók egyéb paraméterei és jellemzői

A fali légkondicionálók hűtőteljesítményéről, típusairól és kialakításáról már leírtuk a legfontosabb információkat, de van még „néhány részlet“, ami eldöntheti a választást.

 • Készülék bemeneti teljesítménye – Vigyázat, ne tévessze össze a termékleírásban szereplő hűtőteljesítményt a légkondicionáló bemeneti teljesítményével. Mindkettő kW-ban szerepelhet. A bemeneti teljesítmény az az energia, amelyet a légkondicionáló a működéséhez (kompresszor, ventilátorok, …) fogyaszt. A bemeneti teljesítmény általában alacsonyabb, mint a hűtőteljesítmény. Ha nem találja ezt a számadatot a leírásban, keresse az energiaosztályt, amelyből többet megtudhat arról, hogy a légkondicionáló hogyan viszonyul a versenytársaihoz fogyasztás tekintetében.
 • Energiaosztály – A légkondicionálóknál legalább egy energiaosztály található, ha fűtéssel is rendelkezik, akkor kettő. Minél jobb az energiaosztály, annál alacsonyabbak lesznek az üzemeltetési költségek az elkövetkező években. Az alsó kategóriás légkondicionálók A-tól G-ig terjedő energiacímkével rendelkeznek (olcsó modellek), a középkategóriás légkondicionálók A+ energiacímkével rendelkeznek (keresettek a jó ár/teljesítmény arány miatt), a legjobb fali légkondicionálók pedig a felső kategóriásak, ami az A++ és A+++ kategóriának felel meg (energiatakarékos, tökéletes felszereltség, több funkció TOP szinten). Ha fűtésre szeretné használni a légkondicionálót, győződjön meg róla, hogy ebben az üzemmódban legalább A+ kategóriájú.
 • Zajszint – A minőségi split fali légkondicionálók meglepően zajmentesek. A 20 dB alatti zajszintű modellek szintén bekerültek a rangsorunkba. Vegye figyelembe a zajszintet, különösen, ha a légkondicionáló abban a szobában lesz, ahol alszik. A külső hűtés nélküli légkondicionálók és a mobil légkondicionálók már jelentősen zajosabbak és zavaróak lehetnek.
 • Dizájn – Az univerzális fehér modellek olcsóbbak, mint a dizájner darabok, amelyek tökéletesen kiegészítik a belső teret. Itt is érvényes, hogy a dizájnért néhány százezer forint felárat kell fizetni.
 • További funkciók – Légszűrés, levegő párásítás, levegő ionizáció, levegőfűtés, időzítő, öntisztító üzemmód, szellőztetés üzemmód, éjszakai üzemmód, időzítő.
 • Hasznos felszerelés – Idetartozik különösen a távirányító, a légkondicionáló mobiltelefonos vezérlése WiFi-n keresztül, állítható lamellák.

Fali légkondicionáló telepítése és karbantartása

Ne siesse el a fali légkondicionáló felszerelését, és kérjen tanácsot tapasztaltabb emberektől. Mind a kültéri, mind a beltéri egységekhez jó hozzáférést kell biztosítani. Fontos, hogy a telepítést jó hírű telepítő céggel végeztesse el. Képesek kezelni a gyártó követelményeit, hogy biztosítsák a termék teljes funkcionalitásának megőrzését.

Ideális esetben képesek egy jövőbeli szervizszolgáltatási szerződést nyújtani Önnek. A légkondicionáló rendszeres karbantartását legalább havonta 1-2 alkalommal el kell végezni. Ez a problémamentes és higiénikus működés előfeltétele. Különösen mindkét tárolótartály és a szűrők tisztítását, valamint a csatlakozások és a tömítések ellenőrzését kell elvégezni.

Fali légkondicionálók ára

Javasoljuk, hogy a fali légkondicionálóba történő befektetést minden szempontból mérlegelje – a hűtőteljesítménytől kezdve a fogyasztáson át a dizájnig és a kiegészítő funkciókig. Ha egy online áruházban választana légkondicionálót, akkor találkozhat egy 3 osztályba sorolt alapvető kategorizálással – alsó, közép és felső osztály, amelyhez árkategóriák is tartoznak.

✅Fali légkondicionálók 210000 forintig

Az alsókategóriás légkondicionálók viszonylag jó megfizethetőségükkel vonzanak, ezért is tartoznak a valaha volt legkelendőbb légkondicionálók közé.

A választáskor alaposan ellenőrizze a hűtőteljesítményt, a zajszintet és az energiaosztályt. Az olcsó légkondicionálók nem a leggazdaságosabb modellek a piacon, és energiaosztályuk A-tól G-ig terjed. Ezek az alapvető funkciókat tartalmazzák – fűtés és légtisztítás, és jó esetben ventilátor. A Klarstein, a Daikin és a Whirlpool márkák légkondicionálói felkeltették a vásárlók figyelmét.

✅Fali légkondicionálók 210000 és 420000 forint között

A középkategóriába tartozó fali légkondicionálók jó ár-minőség arányt képviselnek.

Energiatakarékosabbak (A+, A++), csendesebbek, dizájnilag modernebbek. Kifinomultabb funkciókkal látták el ezeket, amelyek nemcsak a hűtési komfortra (állítható lamellák), hanem a levegő minőségére (nagyobb számú légtisztító szűrő) is pozitív hatással vannak. A népszerű légkondicionálók az LG, a Samsung, a Toshiba vagy a Daikin gyártmányai.

✅Fali légkondicionálók 420000 forinttól

Ha kompromisszumok nélküli, tartós megoldást keres, amely pontosan az Ön igényei szerint működik, akkor keresse a márkájukban a legjobbak közé tartozó felsőkategóriás légkondicionálókat.

Erősségük az alacsony energiafogyasztás (A++, A+++ energiaosztály), a 20 dB alatti zajszint, a kifinomult műszaki részletek és a csúcsdizájn. Teljes funkcionális felszerelést kínálnak – tisztítás, párásítás, párátlanítás, ionizálás, fűtés, egyéni ütemezés, mobiltelefonos távvezérlés,… A neves Daikin, Samsung, LG, Toshiba márkák sorában találhat alanyokat.

A legjobb fali légkondicionáló márkák

 • LG – Az LG modern, részletekig átgondolt fali klímaberendezései többféle árkategóriában kaphatók. Megnövekedett hatékonysággal és csökkentett zajszinttel lepnek meg.
 • Samsung – A Samsung légkondicionálók a piacunkon jól eladott és teljesen felszerelt modellek közé tartoznak. A felsőkategóriájú légkondicionálók egyik erőssége a Tri-Care szűrő, amely három rétegből áll, és amely felfogja a nagyobb porszemcséket és a szőrszálakat. Emellett elnyeli a finom port, és csökkenti a vírusok, baktériumok és allergének jelenlétét.
 • Toshiba – Kínálat, amely még a legigényesebbek számára is vonzó. Érdekesség a dizájner belső egység innovatív textil kivitelben, amely lehetővé teszi, hogy saját klímaburkolat motívumokat hozzon létre. Beépített WiFi modul, kommunikáció a népszerű hangasszisztensekkel.
 • Daikin – Piacunk valószínűleg leggazdagabb modellkínálata megfizethető ár/teljesítmény aránnyal rendelkező klímaberendezéseket, valamint csúcsparaméterekkel és technológiákkal rendelkező légkondicionálókat kínál.
 • Whirlpool – A Whirlpool klímaberendezések 140000-245000 forint közötti árakkal különösen felkeltették a vásárlók érdeklődését.
 • Klarstein – Az árban és kialakításban attraktív Klarstein légkondicionálók nem tartoznak a legdrágábbak közé a piacon, de meglepnek gazdaságos működésükkel a hűtés és fűtés terén is.
 • Olimpia – Ha minőségi fali egységet keres kültéri egység nélkül, akkor az Olimpia termékcsaládban számos érdekes készüléket talál.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Klarstein Windwaker Eco split klíma
✔️ Split klíma 18.000 BTU/5,2 kW és max. 800 m³/ó légáramlással 53-88 m²-es helyiségekbe
✔️ 16 és 30 ° C között állítható hőmérséklet
✔️ Auto-Clean – a tisztító üzemmód biztosítja a megbízható és zökkenőmentes működést
5 out of 5 stars (5 / 5)460500 Ft Alacsony ár
2.Klarstein Windwaker Pro 9
✔️ Split klíma nagy hatótávval és 600 m³/ó+ légárammal, egyszerű telepítéssel
✔️ 5 üzemmód – automatikus, hűtés, fűtés, szárítás és ventilátor
✔️ 4 fokozatú beépített ventilátor, oszcillációs funkció a jobb légkeverésért
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)345000 Ft Alacsony ár
3.Klarstein Windwaker Pro 12
✔️ Hatékony 12.000 BTU/3,5 kW hűtőteljesítmény és 4,0 kW hőteljesítmény takarékos fogyasztás mellett, A++ energiahatékonysági osztály
✔️ 4 fokozatú beépített ventilátor, oszcillációs funkció a jobb légkeverésért
✔️ 5 üzemmód – automatikus, hűtés, fűtés, szárítás és ventilátor
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)388000 Ft Alacsony ár
4.Klarstein Koloss álló klíma
✔️ Erős, 40000 BTU/12 kW hűtőteljesítmény, 13,6 kW fűtőteljesítmény, energiahatékonysági osztálya A besorolású
✔️ 4 fokozatú beépített ventilátor, oszcillációs funkció a jobb légkeverésért
✔️ A kívánt hőmérsékletet 1 °C-os lépésekben állíthatja be, 16 és 30 °C között
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)1300000 Ft Alacsony ár