Sport és outdoor

A legjobb freestyle rollerek (teszt 2024)

legjobb freestyle rollerekÚgy döntött, hogy megkeresi a legjobb freestyle rollereket? Az utóbbi években a freestyle rollerek szenzációvá váltak a fiatalok és2 a felnőttek körében. Nekik köszönhetően élvezheti az igazi adrenalint a kaszkadőr darabokkal. A hagyományos robogókkal szemben, amelyeket az A helyről a B helyre való eljutásra terveztek, az ilyen típusú rollerek igényes, sőt még agresszív bánásmódot is kibírnak, az anyag feldolgozás pedig lehetővé teszi, hogy különféle dolgokat és trükköket hajtson végre gördeszkaparkokban, freestyle parkokban vagy akár, ha nem tökéletesen sima felületen közlekedik.

Ezúttal útmutatónkban számos fontos paraméteren keresztül vezetjük, amelyeket egyértelműen figyelembe kell vennie az ilyen típusú rollerek kiválasztásakor. Nagy különbség van, hogyha Ön kezdő vagy profi. Függetlenül attól, hogy van-e tapasztalata a freestyle rollerekkel, vagy sem, annak érdekében, hogy közlekedése biztonságos és problémamentes legyen, meg kell ismernie bizonyos alapvető tudnivalókat.

Megvizsgáltuk a freestyle rollerek szakmai értékeléseit és recenzióit, és modellek egyértelmű rangsorát mutatjuk be, amelyeknek pozitív visszhangjuk van. Ezek elsősorban kezdőknek és középhaladóknak vannak tervezve. A professzionista valószínűleg már tudja, hogy a csúcsminőségű freestyle rollerhez jutáshoz az a legjobb módszer, ha azt minőségi alkatrészekből állítja össze, pontosan a saját igényei szerint.

A legjobb freestyle rollerek

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Street Surfing Ripper
Tömeg: 3,9 kg
Roller hossza: 690 mm
Teherbírás: 100 kg
Váz anyaga: Alumínium
5 out of 5 stars (5 / 5)47500 Ft Alacsony ár
2.Street Surfing Bandit
Tömeg: 3,4 kg
Roller hossza: 660 mm
Teherbírás: 100 kg
Váz anyaga: Alumínium
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)42000 Ft Alacsony ár
3.Ripper Myth
Tömeg: 3,9 kg
Roller hossza: 690 mm
Teherbírás: 100 kg
Váz anyaga: Alumínium
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)47000 Ft Alacsony ár
4.Bestial Wolf Jackie
Tömeg: 3,2 kg
Roller hossza: 660 mm
Teherbírás: 100 kg
Váz anyaga: Alumínium
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)32500 Ft Alacsony ár
5.Arcore ESC2.0T
Tömeg: 3.3 kg
Roller hossza: -
Teherbírás: 100 kg
Váz anyaga: Alumínium
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)28000 Ft Alacsony ár
6.Arcore ARCADE
Tömeg: 2,6 kg
Roller hossza: -
Teherbírás: 100 kg
Váz anyaga: Alumínium
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)20000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon freestyle rollert

Gyorsan növekvő akciósport. Pontosan így lehet röviden leírni a freestyle rollerezést, amelyet nem a folyamatos (és esetleg unalmas) sík terepen való használatra terveztek. A gördeszkák és a hosszúdeszkák korszaka után csak idő kérdése volt, hogy a fiatalok felfedezzék a rollerek lehetőségeit a rámpákon. A rollerek vezető gyártói gyorsan reagáltak igényeikre, így ma már nem probléma olyan rollert találni, amely bírja a sebességet, ugrásokat, ütéseket vagy hirtelen változásokat.

Vessünk egy pillantást arra, hogy milyen magas kormány felel meg az Ön alakjának és életkorának, milyen előnyökkel jár a könnyű alumínium, vagy a bevált acél, mikor érdemes drágábbat választani, és mikor lehet fontolóra venni egy olcsó freestyle roller vásárlását.

Hogyan válasszon freestyle rollert

Freestyle roller és klasszikus roller – mi a különbség?

A fő különbség a kormányban található – a freestyle rollerek kormányai fix magasságúak, beállítási lehetőség nélkül. A fix magasságú kormányok képesek elvonni a becsapódás energiáját és az Ön súlyát úgy, hogy megőrizzék a formájukat és elegendő támaszt nyújtsanak. A freestyle rollerekben a megerősített merevítésre helyezik a hangsúlyt – nem csak a kormány, hanem a deszka, a villa és a kerekek esetében is. Úgy vannak tervezve, hogy megbirkózzanak az agresszív vezetési stílussal és a rosszabb körülményekkel. Ez azonban nem azt jelenti, hogy halhatatlanok.

Nagyobb terhelés esetén az alkatrészek megrepedhetnek, és a kerekeket vagy a kormányt időről időre ki kell cserélni. Szerencsére a sporteszközök e kategóriája esetében sok jó hírnevű gyártó a „büszkeséget” félretéve, a különböző gyártók alkatrészeit kombinálják és kiegészítik.

Mit lehet csinálni egy freestyle rolleren?

Freestyle scootering – e kifejezés alatt számos külföldi, de helyi videót is talál, amelyekben a versenyző képességeit egy minőségi freestyle roller támogatja teljes parádéban.

Néhány rollerezés után azonban nem kapja meg a megfelelő adrenalint és tapasztalatot. Ha kezdő, elegendő időt kell fordítania az edzésre, megtalálnia a megfelelő környezetet, és fokozatosan meg kell próbálnia néhány leginkább népszerű trükköt. Nem kezdünk el egy hosszú leírást, amelyből valószínűleg még mindig nem lenne egyértelmű elképzelése, hogyan csinálja az adott trükköt. A legjobb, ha egy adott trükköt és annak végrehajtását videó formájában találja meg. Határozottan érdemes megkeresni a következő trükköket: Fakie, Nose Pivot, Barspin, Backflip, Frontflip, Tailwhip, Shifty, One Foot Shifty, Airwalk, Backside (180 és 360), Frontside (180 és 360), Indian Air és mások.

A roller felszerelésének alapvető részét kell képeznie egy védősisaknak és térdvédőnek, esetleg könyökvédőnek. A klasszikus kerékpáros sisak nem elegendő. Nem védi kellőképpen a fej hátsó részét, amely leginkább ki van téve a súlyos sérülések veszélyének, amikor egy freestyle rollerről leesik.

Miben különbözik a freestyle roller kezdőknek és haladóknak?

Hatalmas minőségi különbségek lehetnek a rollerek között. Ha úgy dönt, hogy megvásárolja az első freestyle rollerét, és nem tudja, hogy ez az új hobbi mennyire fog bejönni, akkor valószínű, hogy az olcsó modellek között fog körülnézni. Ez az eljárás azonban nem biztos, hogy működik. A rosszabb roller nem nyújt optimális vezetési kényelmet, nincs bátorsága új trükkök kipróbálására, és gyorsabban elhasználódik, ami végül egy másik rollerbe történő korai beruházást jelenthet.

Ezen felül, ha gyermek vagy tinédzser rollerről van szó, akkor fennáll annak a kockázata, hogy nem illik a street parkban közlekedő márkás rollerekhez, nem lesz sikeres, és makacsul el lesz utasítva.

A haladóknak szánt freestyle roller legalább kétszer drágább, mint az alap modell, és magasabb tartósság is jellemzi. Jó feltételeket teremt az előrehaladáshoz, kisebb javítási beruházásokat a javításra és egyébiránt – ha nem izgatja az extrém rollerezés, akkor a bazáron keresztül gyorsan megszabadulhat tőle. Egy minőségi modellre mindig van érdeklődő.

Video

A kormánymagasságát a felhasználó magassága szerint válassza ki

Ennek az alapszabálynak a betartásával elkerülhet számos komplikációt. A freestyle roller kormánya nem állítható, ezért ügyeljen a helyes választásra.

A kormány magassága nem a roller teljes magassága. A headsettől felfelé kell mérni. Ideális esetben a kormánynak a rolleren állva derékig kell érnie. Ha a kormány alacsony, a használó meggörbül. Ha magas, a rollert nehezebb irányítani trükközéskor. Minden azonban az előnybe részesített felhasználási módtól függ.

Ha idővel úgy találja, hogy egy másik méret felelne meg az Ön vezetési stílusának, akkor a kormányt ki lehet cserélni. A rövid áttekintésben megtalálja az alapvető indikatív értékeket:

 • rollerező magassága 100 – 130 cm → kormánymagasság 35 – 39 cm
 • rollerező magassága 110 – 140 cm → kormánymagasság 40 – 44 cm
 • rollerező magassága 120–150 cm → kormánymagasság 45–49 cm
 • rollerező magassága 130–160 cm → kormánymagasság 50–54 cm
 • rollerező magassága 140 – 170 cm → kormánymagasság 55 – 59 cm
 • rollerező magassága 150 – 180 cm → kormánymagasság 60 – 64 cm
 • rollerező magassága 160 – 190 cm → kormánymagasság 65 – 69 cm
 • rollerező magassága 170 és annál több cm → kormánymagasság 70 és több cm

Fontos paraméterek a kiválasztásnál

Deszka

Nem csak a cipő mérete, hanem a roller preferált használatának módja is eldönti, hogy milyen hosszúság megfelelő az Ön számára. Igaz, hogy minél rövidebb a deszka, annál inkább alkalmas gördeszkaparkba, rámpákra és peronokra. Ügyesebb és gyorsabb. Kissé hosszabb deszkákat viszont utcai használatra szánták. Körülbelül 45–60 cm hosszúság és 10–14 cm szélesség között választhat.

Roller szélessége

A roller szélességét a kormány szélessége határozza meg. Ebben a sportágban különösen szélesebb kormányokat talál, amelyek praktikusak és jobban megfoghatók trükkök végrehajtásakor.

A kormány alakja és anyaga

Leggyakrabban az „Y“ és „T“ alakú kormányokkal találkozhat.

 • A T-kormány általában az anyagtól függetlenül könnyebben, és a kezdők számára is egyszerűbben megfogható.
 • Az Y kormány (BMX stílus) tapasztaltabb rollerezőt igényel – ezeket pontosabban meg kell ragadni. A rugóstagoknak köszönhetően erősebbek, és ezért haladók számára is alkalmasak.

A kormány esetében két fém dominál: alumínium és acél. Az alumínium legalább 30%-kal könnyebb, mint az acél, de kevesebb ideig bírja. A felhasználók tapasztalatai azt mutatják, hogy az alumínium kormányok jobban a kezdőknek megfelelők, akiknek súlya legfeljebb 50 kg. Egy haladó rollerező és a profi mindenképp körülnéz az acél kormányokkal ellátott freestyle rollerek kínálatában.

Kerekek

Egy kis rolleres dilemmánál vagyunk. Ha a kerekek nagyobbak, a roller gyorsabb, de nehezebb irányítani. A kisebb kerekek lassúbbak, de gyorsan reagálnak a változásokra.

Leggyakrabban 100 – 110 mm átmérővel találkozhat. A haladó rollerezők, akik már ismerik képességeiket, 120 – 125 mm átmérőhöz folyamodnak. Tapasztalataik vannak és tudják, mit várhatnak el a rollertől, ezért örülnek, hogy megnövelik a sebességet. Kezdőknek és különösen a gyerekeknek válassza a kisebb kerékátmérőket.

Csapágyak

Ezek az értékek az ABEC 1 és az ABEC 9 közötti intervallumban vannak. Minél nagyobb a szám, annál pontosabbak és gyorsabbak a csapágyak (a kerekek rángatózás nélkül forognak, teljesen simán és hosszabb hatótávjuk van, kevesebb fékezés mellett). Legalább az ABEC 5-el kell indulnia, ideális az ABEC 7-es vagy annál magasabb.

Fék

A freestyle rolleren csak a hátsó fék van jelen. Leggyakrabban egy kicsi lábfék, amely úgy néz ki, mint a hátsó kerék sárvédője. Ha megnyomja, súrlódás keletkezik és végül a kerék forgása megáll.

Villa

A villával kapcsolatban különös figyelmet kell fordítani az anyagára, kivitelezésére és a kerekek átmérőjére, amelyeket a villa képes tartani (-tól /–ig mm-ben). Talál majd olcsó és kevésbé tartós menetes villákat, amelyek aktívabb felhasználásakor hamarosan meghajlanak. Éppen ellenkezőleg, a modern menet nélküli villák, amelyek ugyanakkor menet nélküli headsetet és megbízható kompressziós rendszert is igényelnek. Az élettartam jelentősen magasabb, de ezzel együtt a roller ára is növekszik.

Headset

Másképp a fejrész összetétele. A deszkában van elhelyezve, és biztosítja a kormánytengely egyenletes forgását.

Kompressziós rendszer

A kompressziós rendszer meghúzza a kormánytengelyt a deszkában. A kezdőknek való rollereknél talál egy menetes rendszert, amelyet időről időre meg kell húzni (különben előfordulhat, hogy a villa nem reagál a kormányrúd mozgására, így a kerék nem fordul el). A drágább freestyle rollerek a haladók számára tartósabb menet nélküli rendszereket (ICS, SCS, IHC) tartalmaznak, amelyek kevésbé hajlamosak a meglazulásra és villák és a kormány csatlakozását tökéletes fenntartja.

Video

Freestyle rollerek ára

Az előző sorok olvasása után valószínűleg világossá vált Önnek, hogy az ár fontos minőségi, és különösen a rollerezési képesség szintjének mutatója. Ha Önnek vagy gyermekének lehetősége van fejlődni, akkor a minőséget keresse, és ne spóroljon a nem megfelelő helyen.

✅ Freestyle rollerek 20000 Ft-ig

Ebben a kategóriában a kezdő és a kevésbé igényes felhasználó tud választani. Maguk a freestyle rollerek nem „elhanyagolhatók“, de az akció során minden bizonnyal nem sikeresek. Ha szereti az ilyen vezetési technikát, nagy valószínűséggel hamarosan jobb kivitelezést fog keresni.

✅ Freestyle rollerek 50000 Ft-ig

A 20000 – 50000 Ft árkategóriában már találhat néhány érdekes darabot jó ár / minőség arányban. Ezek a freestyle rollerek haladó rolleresek számára vannak tervezve, amelyeken biztonságosabban fogja érezni magát.
Ha freestyle rollert vásárol 170 cm magas és magasabb tinédzsernek, ne keressen a kezdőknek való modellek között. Kifizetődőbb a haladó rolleresek számára tervezett freestyle rollerek között tájékozódni és keresni.

✅ Freestyle rollerek 50000 Ft-tól

Miután elsajátította a rollerezés technikáját, és valóban nagyon jó egy freestyle rolleren, keresse a csúcsminőségű komponenseket. Arról, hogy ezen szabadidős sport iránt valóban nagy az érdeklődés, azt a drágább modellek rendkívül jó eladottsága is igazolja, amelyek már az átlagon felüli kényelmet és hosszabb élettartamot kínálnak.

A pótalkatrészek ára gyakran fontos a felhasználók számára. Előfordulhat, hogy időnként ki kell cserélni a kereket. Minden bizonnyal meg fogja érezni a különbséget, ha egyért 2000 vagy 10000 forintot kell fizetnie. Ezért informálódjon vásárlás előtt.

A legjobb húsdaráló márkák

A Freestyle roller tesztek előtérbe helyezték azokat a márkákat, amelyeknek hagyománya van a minőségi rollerek gyártásában. Több tucat modell létezik a különböző szintű és stílusú rollerezéshez. Melyik márkáknál érdemes inspirációt keresni?

 • Oxelo – Megfizethető rollerek érdekes választéka fiatalok és középhaladók számára. A Decathlon üzletláncban kaphatók.
 • Slamm – A brit márka számláján valóban stílusos freestyle rollerek vannak, amelyeket még az igényesebb felhasználók is örömmel fogadnak. Kiváló paraméterek és anyagok.
 • Spartan – Az osztrák Spartan márka Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban már bizonyított. Jelenleg ez a legkeresettebb freestyle roller, kiváló recenziókkal. A kezdők itt megtalálják a magukét, de a magasabb árkategóriában az átlagon felüli modellek választékát is megtalálja.
 • Street Surfing – Maga a név azt sugallja, hogy ez a márka (eredetileg Kaliforniából származik) komolyan veszi a parádés utcai közlekedést és tudja, hogyan kell csinálni. A sok longboard, gördeszka és pennyboard között talál szilárdan megépített freestyle rollereket is, amelyek ára meglepni Önt.
 • District – A világszerte elismert úttörő márka portfóliójában elsősorban a haladóknak szánt freestyle rollerek vannak. Magasabb ár és kiváló minőség.
 • Ethic – Ha egy átlagon felüli formatervezést keres, akkor keresgéljen e francia márka ajánlatában, amely elsősorban a minőségi freestyle rollerekre összpontosít, ugrások és minden más trükkök végrehajtásához. Fejlett technológiák és kiváló minőségű kivitelezés.
 • MGP – Az ausztrál márka megfelel a magas színvonal, a biztonság és a kényelem minden kritériumának. A profi rolleresek körében is népszerű. Ha szeretne vásárolni egy ilyen márkájú freestyle rollert, nagyobb összegre készüljön fel.

freestyle rollerek teszt

Gyakran ismételt kérdések

Acél vagy alumínium roller?

Lehet, hogy a válasz nem egyértelmű. Az alumínium rollerek könnyebbek, egyszerűbben kezelhetők és kevesebb erőfeszítéssel hajt végre trükköket velük. Különösen a kevésbé tapasztalt rolleresek vásárolják ezeket. A professzionista már ad arra, hogy ne kelljen pár havonta új robogót vásárolnia, és elviseli azt is, hogy az acél roller jellemzően kissé nagyobb súllyal rendelkezik. Az acél nehezebb, de tartósabb.

A freestyle roller teherbírása átlagon felüli?

Nem, de van egy bizonyos sajátossága. A teherbíró képesség általában 80-100 kg, és emellett jobb, ha legalább 10-15% tartalékot tart fenn. Így egy 75 kg-os rolleresnek inkább 100 kg teherbírású rollert kell keresnie.

Az ilyen típusú rollerek teherbírása azonban a terheléses helyzetekre van méretezve, ezért a 80 kg-os teherbírású freestyle roller lényegesen tartósabb, mint az azonos teherbírású hagyományos roller.

Hol lehet freestyle rollert vásárolni?

Válasszon szakkereskedőt, akinél nem lesz gondja a szervizeléssel és a pótalkatrészek elérhetőségével. A szaktudást felismeri arról is, hogyha a kereskedő lehetővé teszi saját, egyedi roller összeállítását, és tanácsot ad a komponensek kombinálására, hogy személyre szabott rollere kitűnjön a szokásos „gyárilag összerakottól“.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Street Surfing Ripper
Tömeg: 3,9 kg
Roller hossza: 690 mm
Teherbírás: 100 kg
Váz anyaga: Alumínium
5 out of 5 stars (5 / 5)47500 Ft Alacsony ár
2.Street Surfing Bandit
Tömeg: 3,4 kg
Roller hossza: 660 mm
Teherbírás: 100 kg
Váz anyaga: Alumínium
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)42000 Ft Alacsony ár
3.Ripper Myth
Tömeg: 3,9 kg
Roller hossza: 690 mm
Teherbírás: 100 kg
Váz anyaga: Alumínium
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)47000 Ft Alacsony ár
4.Bestial Wolf Jackie
Tömeg: 3,2 kg
Roller hossza: 660 mm
Teherbírás: 100 kg
Váz anyaga: Alumínium
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)32500 Ft Alacsony ár
5.Arcore ESC2.0T
Tömeg: 3.3 kg
Roller hossza: -
Teherbírás: 100 kg
Váz anyaga: Alumínium
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)28000 Ft Alacsony ár
6.Arcore ARCADE
Tömeg: 2,6 kg
Roller hossza: -
Teherbírás: 100 kg
Váz anyaga: Alumínium
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)20000 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új freestyle roller kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb freestyle rollert.