Kert és műhely

A legjobb függőszékek (recenziók és teszt) 2024

legjobb függőszékek
Tippeket keres a legjobb függő hintaszékekre? Akkor jó helyen jár. A következő rangsorban nagyon jól értékelt konstrukciókat talál, amelyeket pozitív felhasználói recenziók kísérnek. A függőszékek az utóbbi években trenddé váltak. Tökéletesen ötvözik a praktikumot, a kényelmet és az érdekes dizájnt.

A minőségi függőszék magára vonzza a figyelmet – akár a kertben, az erkélyen, a teraszon, de a belső térben is. A formák és anyagok sokfélesége miatt bármilyen helyre alkalmasak – ultramodern terekben és kertekben, de hagyományos vagy bohó stílusú helyeken is. A több száz különböző modell között biztosan talál olyan dizájnt, amely tökéletesen megfelel az elképzeléseinek és szépíti a teret.

Ha kivételes helyet keres a pihenésre, relaxálásra, akkor egy útmutatót kínálunk Önnek, amelyben választ talál a függőszék, függőfotel kiválasztásával kapcsolatos kérdéseire és arra, hogy milyen fontos kritériumokat vegyen figyelembe. A függő hintaszék több tízezer forintba kerülhet, és évekig a belső vagy külső tér stabil elemévé válik. Fontos, hogy ne csak az első benyomások alapján vásároljon, hanem vegye figyelembe az általános felhasználást és az elvárásokat is. Ezért keresse meg az optimális ár / minőség arányt, és tekintse meg a függőszékek tesztjeit és recenzióit, ahol értékes, első kézből származó információkat talál, amelyek segítenek eligazodni a sokféle termék között.

A legjobb függőszékek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tempo Kondela NOLAN NEW
Anyag: műrattan/fém/szövet
Terhelhetőség: 130 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)62000 Ft Alacsony ár
2.blumfeldt Biarritz
Anyag: fém/szövet
Terhelhetőség: 130 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)96500 Ft Alacsony ár
3.Tempo Kondela NIKOLO
Anyag: pamut/poliészter/fa
Terhelhetőség: 120 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)14500 Ft Alacsony ár
4.Tempo Kondela KALEA 2 NEW
Anyag: acél/műrattan/szövet
Terhelhetőség: 130 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)78000 Ft Alacsony ár
5.Tempo Kondela BUNGY
Anyag: fém/rattan
Terhelhetőség: 100 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)55000 Ft Alacsony ár
6.Tempo Kondela SPAVIN NEW
Anyag: szövet/acél
Terhelhetőség: 150 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)86000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon függőszéket

modern függőszékA függő hintaszékek tökéletesen kiegészítették a kerti bútorok „családját“. A kerti bútorokhoz, nyugágyakhoz és hintákhoz érkezett egy érdekes fiatalabb testvér, amely egyenesen vonzza Önt az egyéni pihenésre, henyélésre.

A függőszék leggyakrabban egy személy számára kínál kényelmes helyet, de tágasabb konstrukciókat is talál, maximum két személy számára. Tökéletes kikapcsolódáshoz könyvvel a kezében, vagy egy csésze kávéval vagy nyári itallal. Akár szundikálhat is benne – a puha párnázás és a kellemes lengés a szellő ritmusában gondoskodik erről.

A függőszék kiválasztásakor néhány kulcsfontosságú szempontot kell figyelembe venni:

 • válassza ki a szék konstrukciójának fő anyagát + a párnázáshoz és párnákhoz használt anyagokat;
 • döntse el a helyet, ahová felakasztja a széket – külön állvány vagy horog a mennyezeten, gerenda, egy erős faág, szintén, hogy belső vs. külső tér;
 • ne hagyja figyelmen kívül a függőszék súlyát és teherbírását;
 • tudja meg, melyek a fő anyagok karbantartási követelményei – pácolás, festés, lakkozás, impregnálás + milyen az ellenállóképessége az időjárási viszonyokkal és a napsugárzással szemben;
 • az év melyik részében szeretné használni a függőszéket – akár egész évben (belsőtér, erkély, télikert), vagy csak tavasztól őszig (kint a fedetlen teraszon).

Minderről a következő sorokban fogunk beszélni…

4 legfontosabb kérdés

1. Beltéri vagy kültéri függőszék?

Ennek függvényében választja ki az anyagot, a dizájnt és a tartósságot.

 • A beltéri függőszékek esetében a részletekre és az aktuális trendekre helyezik a hangsúlyt. A fából készültek, a domináns fémszerkezetek vannak túlsúlyban, de ránézésre szellős textíliákból is, számos bojttal, makramé stílusban. Hatékonyan képesek kitölteni egy üres helyet a nappaliban, a hálószobában vagy a gyerekszobában.
 • Kültéri függőszék kiválasztásakor figyelembe kell venni a nedvességgel, széllel, napsütéssel és esővel szembeni ellenállóképességét is. Ugyanakkor jó olyan székeket, foteleket keresni, amelyek lehetővé teszik a napvédő vagy a szúnyogháló felszerelését.

2. Hol helyezze el a függőszéket?

A függőszéket fel lehet akasztani a mennyezetről lógó horogra, gerendára, áthidalóra vagy kellően erős ágra. Fontos e kulcsfontosságú elem stabilitása és teherbírásának tiszteletben tartása. Az állvány nélküli függőszékek ára alacsonyabb. Azonban válasszon olyan helyet, amely biztonságos, ahol a szék nem zavarja, és amikor mozog, nem ütközik bele a közeli falakba vagy tárgyakba. Fáradságosabb telepítésre számíthat, és ha nincs más helye otthon vagy a kertben a felakasztására, a szék egész idő alatt változatlanul egy helyen marad.

Ha nincs ilyen elem a kertben vagy a belső térben, akkor a megoldás egy különálló állvány, ill. függőszék vásárlása közvetlenül állvánnyal. Bárhova teheti az állványt. Bár a székkel együtt több tíz kilogramm is lehet, csak egy síkfelületet kell találnia, és néhány perc múlva a szék a terasz másik oldalán áll, ahova nem süt a nap. A teljes szék + állvány készlet ára magasabb. Ha azonban online vásárol, győződjön meg arról, hogy az ár a készletre vonatkozik. Előfordul, hogy a képek illusztrációk, és a vonzó ár csak állvány nélküli fotelra, székre vonatkozik.

3. Ki fogja használni a függőszéket?

Észrevette, hogy a kávézók teraszain, ahol függőszékek találhatók, minden széken talál egy címkét a maximális teherbírással?

A gyerekeknek szánt függőszék teherbírása és a felnőttek által is használt függő hintaszék teherbírása között több tíz kilogramm lehet a különbség. A legnehezebb felhasználó súlyához adjon 20 kg rezervát, és megkapja a függőszék optimális teherbírását, amelyet a háztartás minden tagja korlátozás nélkül használhat.

4. Mennyi időt tölthet el a függőszék karbantartásával?

A szék és az állvány fa szerkezetét időnként pácolni vagy impregnálni kell, a fémet védeni kell korróziótól, és a szöveteket időről időre ki kell mosni. A mesterséges rattan a legkevésbé igényes a karbantartás szempontjából.

A függőszék karbantartásának gyakorisága elsősorban annak helyétől függ. Kültéri környezetben jobban ki van téve az időjárásnak, a pornak és a rovarok és madarak által okozott szennyezésnek.

Alapvető paraméterek

függőszék belso

A függő hintaszékek kínálatában érdekes változatosság tapasztalható, amely tükrözi az aktuális trendeket. Hogyan válassza ki magának a legjobb függőszéket a számos termék közül? Kezdje a tiszta racionális paraméterekkel, mint például méretek, teherbírás és súly. A választék több százról néhány tízre szűkül, ahol már a dizájnra, az anyagra, a karbantartásra és a felszereltségre összpontosít.

⏩ Méretek

A függő hintaszék méreténél vegye figyelembe a teret és a felhasználók igényeit. A szövet függőszékek alkalmasak kisebb terekbe, például az erkélyre, viszont a fa- és fémkonstrukciók nagyobb teraszokra. Mindig olyan ülőrészt válasszon, amely elég széles és elég mély ahhoz, hogy kényelmes legyen, szűkös érezés nélkül.

⏩ Súly

A függőszék súlya a felhasznált anyagokkal függ össze. Ha olyan széket keres, melynek súlya 5 kg-ig terjed, válasszon a szövet függőszékek közül, melyek hasonlítanak a hintahálókhoz és a függőágyakhoz. Vihar előtt könnyen leakaszthatók, áthelyezhetők, akár magával viheti a nyaralóba vagy a kempingbe is. A nagy, fém- vagy fakonstrukciójú székek, fotelek és állvánnyal rendelkezők súlya már több tíz kilogramm.

⏩ Teherbírás

Ez az egyik legfontosabb paraméter. A gyermek függőszékek kisebb méretűek, és például 50-70 kg teherbírásúak.

A normál függőszékek esetében (felnőtteknek) már 100 kg vagy annál nagyobb teherbírással számolhat. Itt érvényes, hogy minél több, annál magasabb minőségű a szék, szövését vagy stabilitását nem veszélyezteti még az sem, ha a gyerekek ráugranak Önre. A legkelendőbb függőszékek elegendő rezervát kínálnak – teherbírás 120-150 kg.

📌Mint olvashatta – adjon hozzá 20 kg-ot a háztartás legnehezebb tagjának súlyához, és megkapja az ideális teherbírást. Ha a családfő súlya 100 kg, akkor a függőszék teherbírásának min. 120 kg-nak kell lenni.

⏩ A függőszék alakja

A szövet függőszék teljesen alkalmazkodik a benne ülőhöz. Kényelmes és nem nyom sehol. Ez alapvetően a függőágy „miniatűrje“.

Ha a szék konstrukciója szilárd, akkor lehet lekerekített háromszög alakú karfák nélkül, vagy kerti nyugágy alakú, ahol van hely a lábak kinyújtására is (ebben az esetben a nyugágy a levegőben van, nem pozícionálható, kisebb lengési szöggel).

A tojás alakú függőszékek/függőfotelek szintén nagyon népszerűek. A tipikusan lekerekített fonott konstrukció stílusos, jól néz ki a térben, részleges magánszférát biztosít, és ugyanakkor védelmet nyújt a napsugárzás ellen. Belegömbölyödhet a tojásba, és nyugodtan hintázhat egyik oldalról a másikra.

⏩ Praktikus felszereltség

A függőszékek kapcsán természetes, hogy magasabb fokú kényelmet vár el. Végül is azért vásároljuk, hogy pihenhessünk bennük és jól érezzük magunkat…

Ezért a puha párnák, háttámlák és fejtámlák szerves részévé váltak. Ezen kívül van egy függő zseb a személyes tárgyak és könyvek tárolására. Ha az ülőrész konstrukciója felülről nyitott, értékelni fogja a napellenző felszerelésének lehetőségét. A függőszékek felszereltségébe vízálló védőburkolat is lehet.

Függőszék konstrukciójának anyaga

függőszék bambusz

Fa, fém, mesterséges rattan és textil. Ez a négyes stabil játékos a kerti bútorok esetében. Mindegyik anyagnak megvannak a sajátosságai, előnyei és hátrányai, valamint más karbantartási követelményei. Nyilvánvaló, hogy a függőszék általános kialakítása és arculata szorosan összefügg a fő anyagokkal.

 • Fa – Hagyományos, évek óta bevált anyag, amely időtlenségével jeleskedik. A fából készült függőszékek stílusosak, általában ezeket tartós természetes szövetekkel és földszínekkel kombinálják. A fa, ha szabadban van speciális karbantartást igényel védőbevonatok formájában. A fa állványnak nem szabad füvön vagy agyagon állnia.
 • Fém – Alaktartó anyag, nagy tartóssággal és élettartammal. A székek nagyobb teherbírásúak, ugyanakkor a nehezebbek közé tartoznak. A fém függőszékek fém-szövéssel („pókháló“ a fő rudak között), műanyag-szövéssel vagy polyrattan szövéssel rendelkezhetnek. A szék fém alkatrészei időről időre védőbevonatot igényelnek a korrózió ellen. A csatalakozások és a hegesztések a legveszélyeztetettebb részei.
 • Polyrattan – A mesterséges rattan polietilénből készül – mint nem mérgező és újrahasznosítható anyag. Könnyű, de tartós. Az ülőrész szövésére szolgál. Előnye a magas és alacsony hőmérsékletnek való ellenállás és a minimális ápolási igény. Egy gyengébb minőségű polyrattan esetében azonban fennáll annak a kockázata, hogy idő előtti repedezés és szétbomlás következik be. Tehát vigyázzon a gyanúsan alacsony ár esetén.
 • Textíliák – Természetes és szintetikus, nagyobb szakítószilárdsággal. Ezek képezik az alapját a szövet függőszékek ülőrészének. Kiváló minőségű, bőrbarát természetes anyagok alkalmasak beltéri használatra. A szabadban is használhatja ezeket, ha a szék olyan helyen van, ahol nem esik rá az eső. Ha egy szövet függőszékről van szó, amelyet időnként erős záporok is érnek, akkor ragaszkodjon a légáteresztő képességhez (például háló) és a gyors száradáshoz. A szintetikus anyagok ilyen tulajdonságokkal rendelkeznek, de az igazság az, hogy gyorsabban izzadhat rajta a forró nyár folyamán.

A párnázat és a párnák anyaga

A párnázatot és párnákat textilzsinórokkal vagy tépőzárral rögzítik az ülőrészhez. Ha a természetes és a szintetikus anyag között fog dönteni, segíthetnek Önnek a következő kérdések:

 • Ki lesz téve a függőszék esőnek? Ha igen, és ugyanakkor nem akarja minden alkalommal száraz helyen elrejteni a párnázatot, akkor vízálló szintetikus huzatra lesz szüksége. Eső után öntse ki a redőkben rekedt vizet. Nem tesz jót az anyagnak, és a nedvességet kedvelő rovarfajok, például a fülbemászók, hamarosan ide költözhetnek.
 • Egész nap sütni fog a függőszékre a nap? Szintetikus anyagokban a festék jobban fixálva van és ellenállóbb a fakulásnak. Ha természetes szöveteket szeretne, akkor válasszon naturális, halványabb árnyalatokban.
 • Fontos Önnek az általános érzés? A természetes anyagok kellemesek a bőr számára, nedvszívóak és kellően lélegzőek. A mesterséges anyagokból hiányozhatnak ezek a tulajdonságok, de ez nem mindig van így. Nyáron azonban hamarosan megizzad rajtuk.

Függőszékek ára

Elérkeztünk a választás fontos kérdéséhez – az árhoz. Bár nem javasoljuk a függő hintaszék kiválasztását csak ár alapján, de egyértelmű, hogy ez a tényező kulcsszerepet játszik. Mennyibe kerül egy minőségi függőszék? Íme, három árkategória és azok általános jellemzői.

✅ Függő hintaszékek 17500 forintig

Egyszerű szövet és fonott függőszékek, amelyek teljessé teszik a kertet és a belső teret. Sok bojt, makramé technika, természetes anyagok. Ezek az állvány nélkül értékesített fotelek, amelyek telepítést igényelnek a szilárd felfüggesztő elemre. Teherbírás átlagosan 100 kg.

✅ Függő hintaszékek 70000 forintig

Kategória, amelyben megtalálja a jelenleg legeladottabb függőszékeket – állvánnyal vagy anélkül, lekerekített háromszög, tojás és függőágy formájában. Az anyagok közül fém, mesterséges rattan viszi a prímet. Egyaránt alkalmas kültérre és beltérre, teherbírása átlagosan 120 kg.

✅ Függő hintaszékek 70000 forinttól

Gyönyörű formatervezésű modellek, hangsúlyt fektetve a nagyobb stabilitásra és a felhasznált anyagok tartósságára. A függőszékek különféle konstrukciói a legigényesebbek követelményeit is kielégítik. Alkalmas külső és belső elemként. A részletekre, a kényelemre és a nagyobb teherbírásra helyezve a hangsúlyt – kb. 120-150 kg. 240 kg teherbírású dupla foteleket is talál.

A legjobb függőszék márkák

A gyorsabb tájékozódás érdekében összefoglaljuk a bevált márkák listáját és legnépszerűbb termékeiket a függő hintaszék kategóriából.

 • Nabbi – Több tucat különböző anyagból készült függőszék, állvánnyal vagy anélkül. Alkalmas hagyományos és modern kertekbe. Gyerek függőszék és hinta is van a kínálatban.
 • Tempo Kondela – Ismét a különböző konstrukciók szélesebb választéka, amelyek kialakításuk miatt a legkeresettebbek közé tartoznak. Minden modellt minden oldalról láthat. A webáruház 360 °-os elforgatást adott az oldalához.
 • Blumfeldt – Modern szimpla és dupla függőszékek érdekes kínálata. Robusztus acélszerkezet finom kárpitozással kombinálva.
 • Tectake – Ha rojtos függőszéket vagy függőágyat keres, akkor nézze meg a Tectake márka kínálatát, amely felkelti figyelmét a megfizethető ár miatt.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tempo Kondela NOLAN NEW
Anyag: műrattan/fém/szövet
Terhelhetőség: 130 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)62000 Ft Alacsony ár
2.blumfeldt Biarritz
Anyag: fém/szövet
Terhelhetőség: 130 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)96500 Ft Alacsony ár
3.Tempo Kondela NIKOLO
Anyag: pamut/poliészter/fa
Terhelhetőség: 120 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)14500 Ft Alacsony ár
4.Tempo Kondela KALEA 2 NEW
Anyag: acél/műrattan/szövet
Terhelhetőség: 130 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)78000 Ft Alacsony ár
5.Tempo Kondela BUNGY
Anyag: fém/rattan
Terhelhetőség: 100 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)55000 Ft Alacsony ár
6.Tempo Kondela SPAVIN NEW
Anyag: szövet/acél
Terhelhetőség: 150 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)86000 Ft Alacsony ár