Elektronika Sport és outdoor

A legjobb fülhallgatók futáshoz (recenziók és teszt) 2024

legjobb fülhallgatók futáshoz Ha szeret futni, és el sem tudja képzelni, hogy ezt zenehallgatás nélkül tegye, akkor előbb-utóbb szembesülni fog a kérdéssel – melyek a legjobb fülhallgatók futáshoz? A most használtaknak már lehet, hogy van néhány hibája. A jól illeszkedő fülhallgatóval, amelyet a sportolók igényeihez és a kültéri körülményekhez készítettek, még jobb érzést és élményt szerezhet a futás során.

Akár a kedvenc ritmusos zenéjét hallgatja futás közben, akár a podcastok és hangoskönyvek trendjének hódol, a fülhallgatóval a fülében való futás tökéletes kikapcsolódás lehet a test és az elme számára egyaránt. A futáshoz, fitneszhez vagy bármilyen más sporthoz való minőségi fülhallgatónak elsősorban tökéletesen kell illeszkednie, nagyobb nedvesség- és kopásállóságot kell nyújtania, és nem utolsósorban a kiváló minőségű reprodukciónak kell a vezető tulajdonságának lennie.

Milyen tulajdonságokkal és felszereltséggel kell rendelkeznie a futáshoz való sportfülhallgatónak? Milyen típusú fülhallgató lesz a legjobb az Ön számára? A vezetékes vagy a vezeték nélküli fülhallgató jobb? Az alábbi választási útmutatóban megtalálja a legfontosabb tudnivalókat. Ha elárasztja az elérhető ajánlatok sokfélesége, ne habozzon, vegye igénybe a futáshoz és sportoláshoz való fülhallgatók tesztjeinek és recenzióinak segítségét, ahol első kézből származó információkat talál. A kedvencek között nem lesz hiány olyan ismert márkák modelljeiből, mint a Beats by Dr. Dre, a Shokz, a Jabra, az APPLE vagy a Sony, amelyek szintén bekerültek az alábbi rangsorba.

A legjobb fülhallgatók futáshoz (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Shokz OpenRun PRO
+ A speciális kialakítás biztosítja a minőségi hangátvitelt
+ A Bluetooth 5.1 technológia stabil és tiszta hangátvitelt biztosít
+ Kompakt méret és könnyű tömeg
⭐ 100 %70000 Ft Alacsony ár
2.Jabra Elite 8 Active
+ Első osztályú vezeték nélküli fejhallgató
+ Akár 32 óra töltés (8 + 24)
+ A fejhallgató könnyű és kényelmes viselet
⭐ 100 %73000 Ft Alacsony ár
3.Apple AirPods Pro
+ Az aktív zajszűrés tompítja a nem kívánatos környezeti hangokat
+ Térhatású hangzás dinamikus fejpozíció-érzékeléssel
+ MagSafe töltőtok hangszóróval és pántcsatlakozóval
⭐ 98 %105000 Ft Alacsony ár
4.Sony True Wireless WF-C500
+ Könnyű és jól illeszkedő vezeték nélküli fejhallgató
+ A neodímium átalakítók kiváló hangminőséget biztosítanak
+ Gyors töltés támogatása
⭐ 96 %26000 Ft Alacsony ár
5.JBL Endurance Peak 3
+ Első osztályú vezeték nélküli fejhallgató
+ Kiváló hangvisszaadás
+ Akár 50 óra hallgatási idő (10 + 40)
⭐ 94 %43000 Ft Alacsony ár
6.Samsung Galaxy Buds2 Pro
+ 360 fokos hangzás
+ Nagyon jó hangminőség
+ Intelligens és hatékony zajszűrést
⭐ 94 %55000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon sportfülhallgatót futáshoz

A különböző típusú és rendeltetésű fülhallgatók széles kínálatában egyre nehezebb eligazodni. Akár a barátai tapasztalataira hagyatkozik, akár a saját keresés útját választja, már a legelső laikus keresést is megkönnyítik maguk a gyártók. A sportoláshoz tervezett fülhallgatókat ugyanis gyakran illusztratív képek kísérik, amelyeken mosolygó futók élvezik új felszerelésüket. Maguknak a termékeknek a leírásában olyan címkékkel találkozhat, mint „sport“, „futáshoz“, „edzéshez“ vagy „úszásra is alkalmas“. Bár első pillantásra nem tűnnek annyira különbözőnek az Ön által általában használt fülhallgatóktól, a paraméterek alapos vizsgálata bizonyos fejlesztéseket és változásokat mutat.

Alapvető kérdések a kiválasztás előtt

Ahogyan nem fog alkalmatlan/ nem megfelelő tornacipőben futni, úgy a fülhallgató terén sem szabad olyan kialakításhoz nyúlnia, amely később korlátozni fogja. Válaszoljon néhány egyszerű kérdésre:

 • Melyik fülhallgatót találja a legkevésbé zavarónak, amikor viseli?
 • A stabil vezetékes kapcsolatot kedveli, vagy a vezeték nélküli kapcsolat híve?
 • Igényesebb szabadtéri környezetben vagy edzőteremben fog sportolni?
 • Többet vagy kevesebbet izzad?
 • Szüksége van környezeti zajszűréssel rendelkező fülhallgatóra?

A sportfülhallgatók típusai kialakítás szerint

Fülbe dugható fülhallgatók (füldugók)

A futáshoz és általában a sportoláshoz jelenleg legkelendőbb fülhallgatók nagy rajongótábort szereztek. Könnyűek, könnyen tárolhatók, és ha eltalálja a megfelelő formát, tökéletesen illeszkednek a fülbe is. A teljesen vezeték nélküli fülhallgatók népszerűek, de ugyanígy a kábellel összekapcsolt fülhallgatók is, amelyek vezeték nélkül kommunikálnak az okostelefonnal. Ennek oka, hogy kisebb az esélye annak, hogy kiesik az egyik fülhallgatója, és elveszíti.

Fül mögé helyezhető fülhallgatók

Ez a fajta fülhallgató valójában a fülbe van beletéve, de nem olyan mélyen, mint a füldugók. A kialakítása kényelmes, puha, szilikonból készült klipeket tartalmaz, amelyek a fül mögé csúsztathatók. A felhasználók dicsérik a kényelmes viselést, az alacsonyabb kiesési arányt és a még mindig a viszonylag könnyű súlyt. Teljesen vezeték nélküli vagy összekapcsolt kivitelben készülnek, az összekötő kábel (szilikon szalag) a fej hátsó része mögött fut.

Fülhallgatók fejhíddal

A fülhallgatók talán leghagyományosabb kialakítását nem kell bemutatni. Két kerek fülhallgató, amelyek a fülre illeszkednek, amelyek egy állítható fejhíddal vannak összekötve. Figyelembe kell venni a plusz súlyt, a rázkódás közbeni elmozdulást és azt is, hogy sportoláskor a fülpárnák alatt izzadhat a fül. Alkalmazásukat a kevésbé dinamikus testmozgásnál – például súlyzós edzésnél – találják meg.

Futás

Tápellátás módja – vezetékes vs. vezeték nélküli sportfülhallgató

Vezetékes sportfülhallgatók

Vonzók az alacsonyabb ár és a stabil hangátvitel miatt. Egy kábellel csatlakoznak az okostelefonhoz, és nem kell szemmel tartani, hogy véletlenül nem merülnek-e le. A kábel azonban a legtöbb sporttevékenység során útban van. Ha otthon szeretné hagyni a telefonját, akkor nélkülöznie kell a kedvenc zenéit is.

Vezeték nélküli fülhallgatók

Saját energiaforrással – beépített akkumulátorokkal – rendelkeznek. Ezért az akkumulátor töltésenkénti üzemideje az egyik fő paraméter, amelyre hangsúlyt kell fektetni. A választás során gondosan figyelje meg, hogyan van feltüntetve a fülhallgató üzemideje. A magas értékek (pl. 36 óra) tartalmazhatnak fokozatos újratöltést a töltőtokban. Ezenkívül a prémium modellek nagyon jó vízállósággal rendelkeznek – akár IPX8 szinttel. Nem félnek a hirtelen leeséstől vagy az úszástól. A vezeték nélküli fülhallgatók leggyakrabban Bluetooth technológián keresztül kommunikálnak a telefonnal vagy az okosórával. Maguk a sportfülhallgatók összekapcsolhatók egymással, vagy úgynevezett True Wireless fülhallgatók – vagyis teljesen kábelmentesek.

Főbb paraméterek és felszereltség

A kialakítás mellett fontos megemlíteni a sportfülhallgatók főbb hangparamétereit és funkcionális felszereltségét is.

 • Frekvenciatartomány – Megmutatja, hogy a fülhallgató milyen hangfrekvenciákat képes reprodukálni. A standard a 20-20 000 Hz közötti tartomány lett.
 • Érzékenység – Ezt decibelben (dB) fejezik ki, és a hangnyomást tükrözi. Minél nagyobb az érzékenység, a fülhallgató annál nagyobb hangerőt képes elérni alacsonyabb energiafogyasztás mellett.
 • ANC / Active Noise Cancelling – Ez egy olyan technológia, amely gondoskodik a környezeti zajok aktív elnyomásáról. Ebben az üzemmódban csak a fülhallgató hangját hallja, a külső zajokat a fülhallgató tompítja. Ha a szabadban sportol, jó, ha kissé éber marad, és meghallja a közeledő autókat vagy kerékpárokat. Az edzőteremben viszont ügyesen tompíthatja a gépek és a csevegő „kollégák“ környezeti zaját.
 • Mikrofon – A népszerű felszerelés lehetővé teszi, hogy bármikor telefonálhasson.
 • Hangasszisztens – A fejlett, drágább modellek lehetővé teszik, hogy hangutasításokkal vezérelje a zenei lejátszási listát, állítsa a hangerőt vagy fogadjon hívásokat.

Fülhallgatók ellenálló képessége sportoláshoz és futáshoz

Az ellenálló képesség olyan paraméter, amely előtérbe kerül, amikor futáshoz, fitneszhez vagy sportoláshoz való fülhallgatóról van szó. Nemcsak a konstrukció ellenálló képessége fontos, hanem a nemzetközi szabvány által kijelölt IP-érték is, amelyet általában 2 számérték követ – az első szám a szilárd részecskékkel szembeni védelem mértékét, a második a vízzel szembeni védelem mértékét fejezi ki.

Minél magasabbak a számok, annál komplexebb és hatékonyabb a védelem. Sportfülhallgatók esetében célszerű IPX5, IPX6, IPX7 és IPX8 védettségű modellekhez nyúlni. Az IPX5-ös fülhallgatót nem zavarhatja az izzadság vagy a könnyű eső. Az IPX8-as fülhallgatóval már úszni is lehet.

Fülhallgató vezérlés

A fülhallgatón lévő kezelőelemek a fülhallgató be- és kikapcsolására, a hangerő beállítására vagy a hívások fogadására szolgálnak.

A vezetékes sportfülhallgatók a kábelen vagy magán a fülhallgató konstrukcióján vezérelhetők. A vezeték nélküli fülhallgatók közvetlenül a fülhallgatón található kis gombokkal vezérelhetők, vagy a népszerű érintésvezérléssel rendelkeznek. A kategória prémiummodelljei hangasszisztenssel büszkélkedhetnek.

Sportfülhallgatók dizájnja

Rég elmúltak már azok az idők, amikor régi melegítőnadrágban és több éves tornacipőben futottunk a ház mögött. A sportfelszerelések minőségére, funkciójára és dizájnjára egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, ahogyan maga a sport iránti érdeklődés is növekszik. Így természetes, hogy a sportfülhallgatók dizájnját is megnézzük. Ez utóbbi a legtöbb esetben dinamikus, sportos és a funkcionalitást támogató. Választhat teljesen feltűnésmentes fülhallgatót futáshoz, de gyönyörködhet gyönyörű lila vagy aranyszínű fülhallgatókban is. A választék bőséges, és minden érdeklődő számára tartogat valamit.

Futáshoz való fülhallgatók ára

Bár nem javasoljuk, hogy kizárólag az ár alapján válasszon fülhallgatót futáshoz vagy más sportokhoz, egyértelmű, hogy ez a tényező is fontos szerepet játszik. Mindenekelőtt a használat gyakorisága és a sporttevékenység intenzitása szempontjából mérlegelje a befektetését. A hangvisszaadás/hangreprodukció minősége és a modern kiegészítő funkciók is számítanak. Nézze meg a 3 árkategóriát és azok alapvető jellemzőit.

Fülhallgatók futáshoz 14000 forintig

Egyszerűbb sportfülhallgatók kevésbé igényes használatra. Nem kell nagy tartóssággal vagy vízvédelemmel rendelkezniük. Előnyük lehet azonban a könnyűség, a kényelem és az érdekes, sportos dizájn, amely kiegészíti a felszerelését. A vezetékes füldugók és a fül mögé helyezhető fülhallgatók (klipszes) a legolcsóbbak. Ha egy kicsit nagyobb mozgásszabadságot szeretne, akkor a fej hátulja mögött egy kábellel összekapcsolt vezeték nélküli fülhallgatókat vegye szemügyre. Ellenőrizze az akkumulátor töltésenkénti üzemidejét.

Fülhallgatók futáshoz 14000 és 42000 forint között

Egy kategória, amelyben minőségi fülhallgatókat talál futáshoz nagyon jó ár/érték aránnyal. Gyakoribb használatra és igényesebb körülmények között is alkalmasak. Itt minden típusú fülhallgatót megtalál, megnövelt víz- és sérülésállósággal, és a legfontosabb sem marad el – a hangminőség.

Fülhallgatók futáshoz 42000 forinttól

Olyan megoldást keres, amely esetében semmilyen kompromisszumot nem kell kötnie? Akkor összpontosítson a prémium kategóriás fülhallgatók kínálatára, amelyeket aktív sportoláshoz fejlesztettek ki. Magas szintű kényelmet, tartósságot és hangminőséget biztosítanak.

A legjobb sportfülhallgató márkák

Az előző felosztásban már utaltunk valamire, de zárásként röviden bemutatjuk azokat a gyártókat, amelyek nagy tapasztalattal rendelkeznek a sportfülhallgatók gyártásában.

 • Beats by Dr. Dre – Fülhallgatók, amelyek még a legigényesebbeket is lenyűgözik. Precíz kivitelezés és csúcsparaméterek sok szempontból.
 • Shokz – Vezeték nélküli sportfülhallgatók futurisztikus dizájnnal, fejlett technológiával. A profi sportolók igényei által inspirálva.
 • Jabra – Népszerű, teljesen vezeték nélküli in-ear fülhallgató. Jó ár/teljesítmény arány.
 • Apple – Az Apple AirPods Pro vezeték nélküli fülhallgató kiváló hangminőséget és magas szintű kényelmet biztosít. Kiváló vélemények.
 • Sony – Sport- és futófülhallgatók széles választéka. Különböző kialakítások és árak.
 • JBL – A JBL sportfülhallgatóknak sikerült sok rajongót megnyerniük minőségükkel. A vonzerő a megfizethető ár.
 • Bose – Ha átlagon felüli minőséget, kényelmet és kiváló hangzást keres, a Bose fülhallgató jó választás lehet.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Shokz OpenRun PRO
+ A speciális kialakítás biztosítja a minőségi hangátvitelt
+ A Bluetooth 5.1 technológia stabil és tiszta hangátvitelt biztosít
+ Kompakt méret és könnyű tömeg
⭐ 100 %70000 Ft Alacsony ár
2.Jabra Elite 8 Active
+ Első osztályú vezeték nélküli fejhallgató
+ Akár 32 óra töltés (8 + 24)
+ A fejhallgató könnyű és kényelmes viselet
⭐ 100 %73000 Ft Alacsony ár
3.Apple AirPods Pro
+ Az aktív zajszűrés tompítja a nem kívánatos környezeti hangokat
+ Térhatású hangzás dinamikus fejpozíció-érzékeléssel
+ MagSafe töltőtok hangszóróval és pántcsatlakozóval
⭐ 98 %105000 Ft Alacsony ár
4.Sony True Wireless WF-C500
+ Könnyű és jól illeszkedő vezeték nélküli fejhallgató
+ A neodímium átalakítók kiváló hangminőséget biztosítanak
+ Gyors töltés támogatása
⭐ 96 %26000 Ft Alacsony ár
5.JBL Endurance Peak 3
+ Első osztályú vezeték nélküli fejhallgató
+ Kiváló hangvisszaadás
+ Akár 50 óra hallgatási idő (10 + 40)
⭐ 94 %43000 Ft Alacsony ár
6.Samsung Galaxy Buds2 Pro
+ 360 fokos hangzás
+ Nagyon jó hangminőség
+ Intelligens és hatékony zajszűrést
⭐ 94 %55000 Ft Alacsony ár

Fejhallgató/fülhallgató más célokra? Javasoljuk, hogy nézze meg: A legjobb gamer (játék) fejhallgatók | A legjobb vezeték nélküli fülhallgatók