Elektronika

A legjobb gamer (játék) fejhallgatók – recenziók és teszt 2024

gamer (játék) fejhallgatók

A fő játékfelszerelések mellett a gamer (játék) fejhallgatóknak is megvan a maguk helye. Ez nem csak egy robusztus, villogó alternatíva a klasszikus fejhallgatóhoz képest. Ha a legjobb gamer fejhallgatókat keresi, az alábbi rangsorban talál néhány tippet a felhasználók által magasra értékelt modellekre.

Ha számítógépen játszik, hamar rájön, hogy a szokásos perifériák (egér, billentyűzet, fejhallgató) nem elegendőek. A játékfelszerelések kialakítása több szempontból is a jobb paraméterekre van méretezve. Az egér gyorsabb és pontosabb. A billentyűzet viszont tartósabb, nagyobb terhelésre készült, ráadásul attraktív háttérvilágítással és programozható billentyűzettel. A gamer fejhallgatót úgy tervezték, hogy magával ragadó akusztikai élményt nyújtson, ahol minden részletet, még a háta mögül érkező ellenség lépteit is hallhatja. Emellett nagyobb hangsúly van fektetve az ergonómiára és a kényelemre, hogy hosszú órákon át tartó játék közben is kényelmesen érezze magát.

 • Milyen tulajdonságokkal és felszereltséggel kell rendelkeznie egy minőségi gamer fejhallgatónak?
 • A nyitott vagy a zárt konstrukció jobb?
 • Vezetékes fejhallgató vagy Bluetooth technológiával?

Minden fontos információ megtalálható az alábbi választási útmutatóban. Ha ez a játékfelszerelés-kategória meglepi a sokféleségével, bátran vegye igénybe a gamer fejhallgató tesztek és recenziók segítségét, ahol első kézből származó információkat talál. Biztosak vagyunk benne, hogy a kedvencek között lesznek olyan ismert márkák, mint a HyperX, a Logitech, a Sony (PlayStation), a Corsair vagy a Razer.

A legjobb gamer (játék) fejhallgatók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1. HyperX Cloud II Gunmetal
Érzékenység: 98 dB/mW
Frekvencia: 15 Hz - 25000 Hz
Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series
+ 7.1-es térhangzás
+ Hívások fogadása
5 out of 5 stars (5 / 5)25500 Ft Alacsony ár
2.Razer Blackshark V2 Pro
Érzékenység: 100 dB/mW
Frekvencia: 12 Hz - 28000 Hz
Platform: PC, PS4, Nintendo Switch
+ Eltávolítható
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)72000 Ft Alacsony ár
3.Corsair HS60 Haptic
Érzékenység: 111 dB/mW
Frekvencia: 20 Hz - 20000 Hz
Platform: PC
+ 7.1-es térhangzás
+ 1,8 m-es kábel
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)31500 Ft Alacsony ár
4.PlayStation 5 Pulse 3D
Érzékenység: -
Frekvencia: - Hz
Platform: PC, PlayStation 5
+ 7.1-es térhangzás
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)47000 Ft Alacsony ár
5.HyperX CloudX Stinger Core
Érzékenység: 99 dB/mW
Frekvencia: 20 Hz - 20000 Hz
Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series
+ 40 mm-es hangszóró
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12500 Ft Alacsony ár
6.HyperX Streamer Starter Pack
Érzékenység: 98 dB/mW
Frekvencia: 15 Hz - 25000 Hz
Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Nintendo Switch
+ 53 mm-es hangszóró
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)32000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon gamer fejhallgatót

A számítógépen vagy konzolon való játék nem mindig történhet a hangszórók teljes hangerőre való hangosításával. A játékos számára az akusztikai részletek és a cselekvésbe merülés érzése elveszik a térben, míg a háztartás többi tagját megsüketíti a zaj, ami valószínűleg nem is érdekli őket. Emellett a többjátékos játékok nem nélkülözhetik a mikrofont, amely lehetővé teszi a kommunikációt a csapattársakkal. A gamer headsetek (amelyek a fejhallgatót és a mikrofont egy kialakításban egyesítik) könnyedén megfelelnek ennek a kihívásnak.

Hogyan válasszon olyan gamer fejhallgatót, amellyel minden szempontból elégedett lesz? Érdekes információk, tippek és tanácsok találhatók a következő sorokban.

Gamer fejhallgatók kialakítása

A gamer fejhallgatók kínálata jelenleg nagyon széles, és főként a következő kialakításokat tartalmazza.

 • A mindennapi használatra rendkívül népszerűek a fülbe helyezhető (intra-aural) fülhallgatók, leggyakrabban vezeték nélküli kivitelben, amelyeken keresztül akár egy okosóráról vagy a nappaliban elhelyezett soundbaron keresztül is lejátszhatja kedvenc zenéit. Ha játék közben tervezi használni ezeket, keressen úgynevezett gamer füldugaszt. Speciális rendeltetésük ellenére ritkán alkalmasak hosszú játékmentekre, talán 2-3 órát bír ki velük. Utazáskor azonban értékelni fogja praktikusságukat.
 • Egy másik lehetőség a klasszikus fejhallgató fejhíddal (supra-aural). Bár kisebbségben vannak, a felhasználók egy csoportja mégis rendkívül kényelmesnek találja ezeket, mivel nem zavarják a belső fület, és normál viselet során is kényelmesek. Előnyük a visszafogottabb, univerzálisabb megjelenés, ami alkalmassá teszi ezeket korlátlan viseletre. Akár munka, akár szabadidő vagy játék közben.
 • A fül köré illeszkedő fejhallgató (circumarual) körülveszi a teljes külső fülkagylót, aminek köszönhetően nagyon jól elszigeteli a külső zajokat, miközben tompítja azokat a hangokat, amelyek egyébként a fejhallgatóból a környezetbe terjednének. Ezek alkotják a gamer fejhallgatók kínálatának nagy részét. Ez a kialakítás jobb hangzásszintet képes közvetíteni (nagyobb hangszórók, több hely a jobb minőségű alkatrészek számára). Hosszú használat esetén is kényelmesek, és megfelelő választás esetén sehol sem nyomnak. A párnázott kagylók memóriahabbal vannak párnázva, így szó szerint úgy illeszkednek a fejére, mint ha rá lenne öntve. A dizájn változatos – az elegáns sötét színektől a merész színű fejhallgatókig, amelyek egyértelműen elismerik fő felhasználási területüket.

legjobb gamer (játék) fejhallgatók

Zárt vagy nyitott konstrukció

A legjobb gamer fejhallgatók rangsorában csak a harmadik típust találja – a mikrofonnal ellátott, fül körüli gamer fejhallgatókat. Az ilyen domináns headsetek esetében ne hagyja figyelmen kívül a konstrukcióra vonatkozó információkat. A fejhallgató kialakítása lehet nyitott, zárt és félig zárt.

 • A nyitott konstrukció részben átengedi a hangot kifelé, ugyanakkor bizonyos mértékű környezeti zajt is beenged a fülbe. Ez azt jelenti, hogy ha egy porszívó surran el a közelben, vagy egy turmixgép indul be, akkor Ön hallani fogja a zaj egy részét, ahogyan a környezet is hallani fogja a fejhallgatóból érkező halk hangokat. Ilyen konstrukciójú fejhallgatók a leghűbb hangzást tudják biztosítani torzítás nélkül.
 • A zárt konstrukció az előző típus ellentéte. Ahogy a neve is sugallja, elzárja Önt a környezeti zajoktól, és hasonlóképpen a fejhallgatóból kifelé sem hallatszik semmi. Az elnyomást az elektronika (aktív zajcsillapítás) vagy maguk a kagylók konstrukciója és kialakítása (passzív zajcsillapítás) biztosítja. Jó tudni azonban, hogy a hangnak, akárcsak a hullámoknak, levegőre van szüksége a terjedéshez. Így a fül elszigetelt környezete a fejhallgató minőségétől függően kisebb vagy nagyobb hangtorzítást okozhat.
 • A félig zárt konstrukció (vagy félig nyitott) kompromisszumot jelent a két fent említett konstrukció között. Bár kevesebb nyílással rendelkezik, mint a nyitott konstrukció, mégis biztosít némi légáramlást, ami pozitív hatással van a hangminőségre. Kicsit kiengedi a hangokat, ugyanakkor jobban tompítja a környezeti zajokat, de nem tompítja teljesen.

Fejhallgató csatlakozási módja

Vezetékes vagy vezeték nélküli fejhallgató? Ez az Ön preferenciáitól és a játék helyétől függ.

Ha asztali számítógépen játszik, akkor nem kell aggódnia az évek óta bevált, kábellel ellátott/vezetékes gamer fejhallgatók miatt. Így biztosabb lehet benne, hogy a hangminőség nem romlik/ csökken az átvitel során. Érdekelődjön a csatlakozó típusa iránt. A fejhallgatót leggyakrabban 3,5 mm-es jack- vagy USB-csatlakozón keresztül csatlakoztatják a készülékhez. A kábel hossza és minősége is fontos. Gyakori használat és kevésbé érzékeny kezelés esetén a kábel gyakran a fejhallgató leggyengébb láncszeme. A standard kábelhossz 1,5-2,5 méter. Abban a pillanatban, amikor egy kényelmes kanapéra helyezkedik a konzollal, mindenképpen legyen kéznél egy audió hosszabbító kábel (5 m, 10 m, ára 1750 forinttól).

A vezeték nélküli fejhallgatók az elmúlt években példátlan népszerűségnek örvendtek. Kárpótolták az első modellsorozat hiányosságait, és hangminőség tekintetében is komoly versenytársaivá válnak a vezetékes modelleknek. Ha nem akarja, hogy játék közben kábel korlátozza, akkor nem kell aggódnia a vásárlása miatt. Különösen konzolos játék közben használhatja ezeket, amikor a tévé távolabb van Öntől, mint a számítógép kijelzője. Nincs többé hosszú kábel, amiben megbotolhat! De győződjön meg róla előzetesen, hogy a fejhallgatót csatlakoztatni tudja az elektronikához (Bluetooth technológia támogatása). Érdeklődjön a legújabb kodekek (AptX és AAC) jelenléte, a fejhallgató akkumulátorának üzemideje egy töltéssel és a hatótávolság (átlagosan ez a készüléktől 10 m-es távolságot jelent) iránt.

Tippünk – Ha nem tud dönteni, szerezzen be egy kettős csatlakozású gamer fejhallgatót, amelyet vezeték nélküliként is használhat, és lemerülés után, vagy számítópépnél kábellel használhatja. A piacon jelenleg legkelendőbb gamer fejhallgatók ezt a csatlakozási kombinációt kínálják.

Hogyan válasszon gamer fejhallgatót

Kompatibilitás

Keressen meg egy fontos információt a fejhallgató leírásában – nevezetesen a gamer fejhallgató kompatibilitását az Ön eszközeivel és azok operációs rendszereivel. A legtöbbjük zökkenőmentesen működik a Windows, az iOS, az Android, valamint a PlayStation konzolok esetében az Xbox One és a Nintendo Switch rendszerekkel.

Mikrofon és kialakítása

A csapattársaival való kommunikációhoz elengedhetetlen a megbízható mikrofon. A gamer headsetek nélkülözhetetlen része a mikrofon, ráadásul többféle stílus közül is választhat.

 • A klasszikus változat egy dönthető mikrofonnal ellátott fejhallgató, ahol a mikrofon kézzel, a fejhídra merőlegesen dönthető. Ha nincs szüksége a mikrofonra, egyszerűen felfelé fordíthatja.
 • A modernebb koncepciók lehetővé teszik, hogy a mikrofon szükség szerint kihúzható és becsúsztatható legyen (a kagyló peremének területén van elrejtve). Így egyetlen extra „bot“ sem rontja el a fejhallgató kialakítását.
 • Nagyon népszerűek a levehető mikrofonnal ellátott gamer fejhallgatók. A mikrofont csak akkor csatlakoztatja a fejhallgatóhoz, amikor szüksége van rá. Ebben az esetben a mikrofon kikapcsolásával sem kell külön foglalkoznia.
TippünkPraktikus, ha a fejhallgatón az alapvető vezérlőgombok közvetlenül a konstrukción (a kábelen vagy a kagylón) vannak. Ez lehetővé teszi a hangerő gyors szabályozását (a készülék hangjának beállítása nélkül), a mikrofon aktiválását és deaktiválását.

Hangminőség

A gamer fejhallgatókat nem arra tervezték, hogy domináns, robusztus, mélyebb jelentés nélküli image-fejhallgatók legyenek. Ez a nagyobb konstrukció lehetővé teszi a nagyobb komponensek használatát a lényegesen jobb minőség eléréséhez, ahol a hangzás tisztasága a mély-, a közép- és magas hangok esetében – és különösen az erőteljes basszus – gyönyörűen kiemelkedik. Mert játék közben ritkán elégedhetünk meg a klasszikus sztereó hangzással.

De vajon lehetséges-e jó térhatású hangzást elérni fejhallgatóban, amikor ez gyakran még egy hatalmas hangszórórendszerrel is nehézkes? A neves gyártók elkötelezettek a precizitás mellett, és a fejlett algoritmusok, az elektronika és a legmodernebb technológia segítségével teremtenek térhatású hangzást. A fejhallgató így képes a távolság és a mélység virtuális térhangzását létrehozni, amely tökéletesen fokozza a játék, a filmnézés vagy a zenehallgatás élményét. Leggyakrabban 5.1-es vagy 7.1-es térhatású hangzást talál.

Kulcsfontosságú paraméterek és értékek

A gamer fejhallgatók leírásában elsősorban a kialakításáról (mikrofonnal, zárt vagy nyitott konstrukcióval), a csatlakozás típusáról (vezetékes és vezeték nélküli), a platformokkal való kompatibilitásról (például PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox ONE és Xbox Series) és egyéb fontos adatokról talál információkat, például az érzékenység, az impedancia és a frekvenciatartomány. Miről szólnak?

 • Érzékenység – Vagy a fejhallgató akusztikai teljesítménye. A dB/mW-ban kifejezett érték azt mutatja meg, hogy a fejhallgató mennyire érzékenyen fogadja a forrásból érkező jelet. Minél nagyobb az érzékenység, annál hangosabban tudnak játszani kevesebb energiafogyasztás mellett, amit különösen akkor fog értékelni, ha hordozható elektronikával használja ezeket.
 • Impedancia – Az átalakítók ezen elektromos paramétere a fejhallgató áramkörének ellenállását írja le. Az ohmban kifejezett érték szorosan összefügg a lejátszott hang minőségével. Az alacsonyabb impedancia nagyobb hangerőt és nagyobb torzítást jelent. A nagyobb impedancia általában jobb hangminőséggel jár, de egy bizonyos értéktől (kb. 80 Ohm) kezdve a kis kimeneti teljesítményű készülékek nem nélkülözhetik a fejhallgató-erősítőt.
 • Frekvenciatartomány – Ez egy olyan érték, amely megadja, hogy a fejhallgató milyen hangfrekvencia-tartományt tud lejátszani. A normál emberi fül a 16-16 000 Hz-es tartományban hallja a hangokat. A legtöbb kapható fejhallgató ezt a frekvenciatartományt könnyedén lefedi, sőt, még meg is haladja, pl. a 15-25000 Hz-es tartomány.

Gamer fejhallgatók ára

Mennyit fizet egy minőségi gamer fejhallgatóért? Hogy könnyebben eligazodjon, a következő három kategóriába soroltuk a gamer fejhallgatók széles választékát.

Gamer fejhallgatók 17500 forintig

Érdekes modelleket találhat a gamer fejhallgatókból akár 17500 forint alatt is. Bár nem a csúcsminőséget képviselik, amelyhez az igényes játékosok nyúlnának, a hosszan tartó viselés során nyújtott kényelmük vonzó lehet az Ön számára. Ezek általában vezetékes fejhallgatók, dönthető mikrofonnal. A Razer, Logitech, Niceboy, Corsair márkák megfizethető modelljei vezetnek az eladásokban.

Gamer fejhallgatók 17500 és 35000 forint között

Egy kategória, ahol a kiváló hírnévvel rendelkező márkák aktuálisan legkelendőbb gamer fejhallgatóit találja. Ide tartoznak különösen a HyperX, a Logitech és a Razer modelljei. Ezek már lényegesen jobb hangminőséget (virtuális térhatású hangzás), nagyobb kényelmet és vonzó kivitelezést biztosítanak a felhasználók számára. A vezetékes modelleket vezeték nélküli gamer fejhallgatók is kiegészítik. Ez egy olyan ár/teljesítmény arány, amelyet még az igényesebb játékosok is értékelni fognak, akiknek valamivel jobb hangminőségre van szükségük, mint korábban.

Gamer fejhallgatók 35000 forinttól

Győzteseket keres a játék fejhallgató tesztekben? Keresi a csúcskategóriás és félelmet nem ismerő felszerelést, amely minden paraméterében átlagon felüli? Akkor ne hagyja figyelmen kívül a HyperX, SteelSeries, Corsair márkák minőségi gamer headsetjeinek választékát. Az olyan modellek, mint a HyperX Cloud II, a SteelSeries Arctis Pro vagy a Corsair HS60 elnyerték a külföldi szakmai közönség figyelmét, és minőségük még az igényeseket is meggyőzi.

A legjobb gamer fejhallgató márkák

 • HyperX – A Kingston gyártó HyperX gamer fejhallgatói szilárdan lefedik a teljes árkategóriát. Itt egyaránt talál megfizethető modelleket és csúcskategóriás modelleket minőségi térhatású hangzással az igényes vásárlók számára.
 • Logitech – A Logitech vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatói között van néhány „bevált“ a kínálatban. Érdekes stílusos dizájn, könnyű súly és jól hangolt hangzás.
 • Sony (PlayStation) – Vezetékes és vezeték nélküli gamer fejhallgatók 3D térhatású hangzással a PlayStation 4 és 5 konzolokhoz.
 • Corsair – Az amerikai Corsair cég fejhallgatói kiváló minőségükkel lenyűgözőek. Rendszeresen a nemzetközi gamer fejhallgató tesztek élmezőnyében szerepelnek, kiváló minősítésekkel.
 • Razer – A Razer játékhardverekkel és perifériákkal foglalkozó vállalatként több tucat stílusos gamer headseteket tudhat magáénak.
 • SteelSeries – A világhírű SteelSeries játékmárka portfóliójával még a profi játékosokat is elkápráztatja. Előkelő helyezések a rangos külföldi teszteken.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1. HyperX Cloud II Gunmetal
Érzékenység: 98 dB/mW
Frekvencia: 15 Hz - 25000 Hz
Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series
+ 7.1-es térhangzás
+ Hívások fogadása
5 out of 5 stars (5 / 5)25500 Ft Alacsony ár
2.Razer Blackshark V2 Pro
Érzékenység: 100 dB/mW
Frekvencia: 12 Hz - 28000 Hz
Platform: PC, PS4, Nintendo Switch
+ Eltávolítható
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)72000 Ft Alacsony ár
3.Corsair HS60 Haptic
Érzékenység: 111 dB/mW
Frekvencia: 20 Hz - 20000 Hz
Platform: PC
+ 7.1-es térhangzás
+ 1,8 m-es kábel
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)31500 Ft Alacsony ár
4.PlayStation 5 Pulse 3D
Érzékenység: -
Frekvencia: - Hz
Platform: PC, PlayStation 5
+ 7.1-es térhangzás
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)47000 Ft Alacsony ár
5.HyperX CloudX Stinger Core
Érzékenység: 99 dB/mW
Frekvencia: 20 Hz - 20000 Hz
Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series
+ 40 mm-es hangszóró
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12500 Ft Alacsony ár
6.HyperX Streamer Starter Pack
Érzékenység: 98 dB/mW
Frekvencia: 15 Hz - 25000 Hz
Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Nintendo Switch
+ 53 mm-es hangszóró
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)32000 Ft Alacsony ár