Gyermek áru

A legjobb gyerek járókák (recenziók és teszt)

legjobb gyerek járókák A gyerek járókák a legkisebb gyermekek felszerelésének nagyon ellentmondásos részét képezik. Míg egyes szülők számára nincs olyan ok, ami meggyőzné őket a vásárlásról, mások úgy tekintenek rájuk, mint olyan segédeszközre, amely szórakoztatja a kisgyermekeket, és legalább néhány percre lehetővé teszi számukra, hogy kötelességeiket elvégezzék. Ezúttal a feladat nem a legkönnyebb, de továbbra is biztosak vagyunk abban, hogy útmutatónkban inspirációt talál a legjobb járókákhoz – aktívhoz és klasszikushoz egyaránt.

Mi a különbség közöttük? Mit jelent a 3in1 járóka? Hány éves kortól alkalmas a járóka a gyermekének? Ma már nemcsak a klasszikus pókokat találja meg a piacon, hanem a multifunkcionális játékközpontok kerülnek előtérbe és nagy figyelmet élveznek az aktív járókák is, amelyekben a gyermek nem ül, csak maga előtt tolja, és biztonságosan fejleszti motorikus képességeit és éberségét.

Jó, ha minden alapvető tudnivaló egy helyen van, de még jobb, ha teljesen képben van a kiszemelt kedvencével kapcsolatban. Ehhez különösen hasznosak a járókák recenziói és tesztjei. Ezekből értékes információkat tudhat meg az anyagok biztonságáról, a szerkezet tartósságáról és a tényleges életkori alkalmasságról.

A legjobb gyerek járókák

TermékInfoÉrtékelés
1.4BABY Walk n push
✔️ A fiúknak és lányoknak szóló járókét 6 hónapos és 12 kg közötti gyermekek számára tervezték
✔️ Forgatható görgők a térben való jó mozgáshoz, védelmet nyújtanak a padló karcolódása ellen
✔️ 2 forgatható és 2 csúszó játékkal és multimédiás panellel
✔️ Előre betöltött dallamok, amelyek a három gomb egyikének megnyomásakor aktiválódnak
📌 16000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Nagy tologatós kocsi - Maci
✔️ Tologatós játék, amelyet a gyermek maga előtt tolhat
✔️ Nagyszerű eszköz az egyensúly és a stabilitás megszerzéséhez
✔️ A vidám színek felkeltik a baba érdeklődését
✔️ Sok-sok tevékenységet kínál, amelyeket nem lehet megunni
✔️ Kiváló minőségű kivitelezés
📌 23500 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.ZOPA Moby 3 az 1-ben
✔️ Három magassági helyzetbeállítás
✔️ Könnyen összecsukható, tárolható és szállítható
✔️ Alkalmas gyalogos edzéshez és szórakozáshoz
✔️ Színes keresztléc, kormánykerék, háziállat
✔️ Fejleszti a motorikus készségeket, a kéz és a szem koordinációját, támogatja az érzékeket
📌 22300 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Dolu Hintás gyerek járóka hangokkal
✔️ Walker és lengj egyet
✔️ A kanapé mosható felülettel rendelkezik
✔️ Az ülés magassága és a párnázott, magas háttámla kényelmet nyújt
✔️ A gyalogos játékkal töltött panele és kürtje szórakoztatja gyermekét
✔️ Minőségi és ártalmatlan anyagból készült
📌 24500 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Small Foot Járóka - Bálna
✔️ A Small Foot - Bálna fa járássegítő ötféle oldal változatos szórakozást kínál
✔️ Formaberakóval, táblával a rajzoláshoz krétákkal, elcsúsztatható, rugalmas és elforgatható elemekkel
✔️ Nyitható felső oldal a játékok tárolására a járássegítő belsejében
✔️ Biztonsági eszközzel az ujjak becsípődése ellen
✔️ Gumis kerekek a biztonságos és csendes működésért
📌 29500 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Bigjigs aktív sétáló járóka
✔️ Segítséget és pihenést nyújt az első lépések idején
✔️ Alkalmas a gyermekek 12 hónapos korától
✔️ Méretek 33 × 33 × 52 cm
✔️ Minőségi fából készült
✔️ Szórakoztató játék tevékenységek
📌 21500 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon járókát

Válaszokat keres arra a kérdésre, hogy érdemes-e egyáltalán járókát vásárolni? Aggódik a környezete reakciói miatt? Ha körültekintően választ, és felelősségteljes szülőként használja, akkor nem árt a gyermekének. Vessünk egy pillantást az alapvető kiválasztási kritériumokra, és pontról pontra végigmegyünk az összes fontos kérdésen.

Hány éves kortól használjon járókát?

Nincs egységes életkor, amelytől kezdve pontosan meghatároznák a gyerek járóka használatát. Minden gyermek más ütemben fejlődik, és fejlődése egyéni. Azonban néhány alapvető szabály érvényes:

 • A járóka olyan gyermekek számára alkalmas, akik képesek egyedül ülni, megtanultak a bútorokba kapaszkodva felállni. Egy ilyen fejlődési periódusban testfelépítésük és csontvázuk már olyan erős, hogy meg tudják tartani saját súlyukat és biztonságosan állva maradnak. Ez átlagosan 8-10 hónapos kor, de néhány gyermek esetében az első kísérletek a felállásra a 12. hónapban kezdődnek.

Még akkor is, ha a gyermek teljesíti ezt a fizikai képességet, nem szabad naponta néhány szükséges percnél tovább tartózkodnia a járókában. Miért ne szolgáljon a gyerek járóka hosszú ideig tartózkodási helyként? Mi a szakértők véleménye?

Gyerek járóka – igen vagy nem?

Valószínűleg már volt alkalma elolvasni (vagy akár meghallgatni) az ellenfelek makacs véleményét. Számos gyermekorvos, ortopéd és neurológus már kifejezte nézetét a járókákkal kapcsolatban, és a szülők elfogadták ezeket a nézeteket. Az objektivitás érdekében részben egyet kell értenünk velük. A gyerek járóka vakmerő, túl hosszú ideig tartó vagy korai használata számos problémát okozhat a gyermek egészséges fejlődésében, ami csak néhány évvel később válik nyilvánvalóvá. Mire kell vigyázni?

Ne helyezzen olyan gyereket a gyerek járókába, aki még nem képes egyedül ülni. A túl kicsi gyermekek esetében kockáztatja a gerinc meggörbülését, a lábak deformálódását, és súlyos problémákat az ízületekkel kapcsolatban és a normál járásra való áttéréssel. (Igen, előfordulhat, hogy a környezetében talál olyan szülőket is, akik már 4 hónapos babát „tettek“ a járókába!)

Az a gyermek, aki túl sok időt tölt a járókában, annál a védekező reflexek nem alakulnak ki. Nem lesz óvatos, mert a járókában semmi sem történhet vele. A klasszikus járás során aztán sok csúnya esést és sérülést szenved el.

A gyerek járóka biztonságos használatának elvei

 1. Minden gyermek a saját tempójában fejlődik, ezért tartsa tiszteletben aktuális fizikai képességeit, és ne ugorjon át erőszakkal egyetlen fázist sem.
 2. A „pókban“ lévő gyermeknek a talp teljes felületével el kell érnie a padlót. A lábujjhegyen állás nagy terhet jelent az ízületek és a gerinc számára.
 3. Ügyeljen arra, hogy a gyermek 15 percnél hosszabb ideig ne legyen a járókában. Más a helyzet, ha aktív járókát vásárol, amelyet a gyerek maga előtt tol, és így természetesen javítja a járását.
 4. Ügyeljen arra, hogy a gyermek a járókával ne kerüljön közel a lépcsőhöz. Mindig biztonságos és vízszintes felületen kell maradnia, ahol kisebb a felborulás veszélye.
 5. Soha ne hagyja egyedül a gyereket, amikor a járókában van!

Gyerek járóka típusok

De azért ne maradjunk csak a rizikóknál – a gyerek járóka motiváló lehet a gyermeke számára. Támaszként szolgál a finom motorikus képességek fejlesztéséhez. A mai járókák játék-, fény- és hangelemekkel vannak felszerelve, és ösztönzik a felfedezést és a tanulást. A konstrukció típusa és a gyermek támaszának módja szerint 2 alaptípusra vannak felosztva.

Klasszikus járóka – „pók“

Ez a jól ismert típus kerekeken található vázszerkezetből és ülőrészből áll. A minőségi járókák esetében beállíthatja az ülés magasságát, és így a gyermek képességeihez igazíthatja. Eleinte főleg ül a járókában, és véletlenül ellöki magát. Később képes felállni, és abba az irányba mehet, ahol valami érdekeset lát. A hagyományos pókok sok innovatív változáson mentek keresztül – nagy biztonságot és stabilitást nyújtanak, a gyermeknek számos játék és szemet gyönyörködtető elem van a keze ügyében, és némelyek más funkciókkal is rendelkeznek – ugráló, etető ülés, tolókar. A szállítás és a tárolás során az összecsukható konstrukció előnyt jelent a szülők számára.

Aktív járóka

Ez egy modern alternatíva, amelynek köszönhetően a gyermek magabiztos az első lépésekben, és a járás teljesen természetesen fejlődik. A járókát tolják interaktív játékpanellel ellátott kocsi formában. Noha nem védi meg az eséstől, és vigyáznia kell a gyermekre, éberségre, figyelemre tanítja és javítja a térben való stabilitását. Egészségesebb választásnak számít a szakemberek körében. A játékpanelek általában rendkívül vonzók – a tolással aktiválja a fényt, a zenét, és a gyermek gyakran használja a járókát, amikor ülő helyzetben játszik. Számos műanyag változat közül választhat, de időtlen és jó minőségű fa járókák, kocsik, edukációs járóka kockák népszerűek a szülők körében.

Járóka felszereltsége

Minden gyártó arra törekszik, hogy lenyűgözze a játékelemek széles választékával, a magas stabilitással és a felhasznált anyagok minőségével.

 • A választás során fordítson különös figyelmet a váz és a kerekek (ideális esetben gumírozott) kialakítására, legalább fékezés lehetőségével az egyik oldalon.
 • Az ülésnek és a körülötte lévő párnázás anyagának könnyen tisztán tartható anyagokból kell készülniük.
 • Az állítható magasságú váz jellemző a klasszikus járókákra. Az aktív járókák fogantyúja leggyakrabban fix magasságban van.
 • 8 hónapos kortól a gyermekeket különösen érdeklik az élénk színű játékelemek, a fény- és hanghatások, lejátszott dallamok.
 • Vegye figyelembe a biztonsági elemeket – pl. lépcsőről való leesés elleni védelem (kerekek leblokkolnak) + kerekek ütéscsillapító rendszerrel.

Készüljön fel arra, hogy széles választékból válogathat – autók, állatok, babakocsik és tolókocsik,…

járóka igen vagy nem

Gyerek járókák ára

Minden szülő tudja, hogy a gyermekekre fordított kiadások soha nem érnek véget. Bár a járóka nem annyira szükséges, mint a babakocsi, etetőszék vagy gyermekágy, mégis jobb, ha áttekintjük az árakat, és nem az első olcsó pókot vásárolja meg egy pofidér eladótól. Milyen felszereltséget, anyagokat és funkciókat kínálnak a jelenlegi járókák, és mennyiért vásárolja meg őket?

✅ Gyerek járókák 14000 Ft-ig

Már az alap árkategóriában megtalálja szinte az összes legeladottabb gyerek járókát. Míg a klasszikusok dizájnja meglehetősen semleges és a sok játékon spóroltak, az aktív járókák tele vannak színekkel és játékos elemekkel.

✅ Gyerek járókák 24500 Ft-ig

A közép árkategória ismét a leggazdagabb. A funkciók, felszereltségek száma és az anyagok minősége nagyon jó szinten van, és nem hiányoznak a TOP márkák sem, amelyek különböző szegmensekben foglalkoznak gyermekfelszerelések gyártásával. Mindenképpen érdemes megemlíteni a divatos kerekes motorikus járóka kockákat, amelyeket a gyerekek még azután is felhasználhatják játékra és fejlődésre, ha megtanultak járni egy „kerekes doboz“ segítségével.

✅ Gyerek járókák 24500 Ft-tól

Ha Ön igényes vásárló, akkor valószínűleg érdekli a 24500 forintos vagy annál drágább gyerek járókák kínálata. Ezek kidolgozott és dizájn darabok. A kerekes fa motorikus járóka kockák tökéletesedtek, míg a klasszikus gyerek járókák sokoldalúságot és számos beállítási lehetőséget kínálnak. Felkeltheti a figyelmét az összecsukás érdekes módjai és a magasabb szintű biztonság is.

A legjobb gyerek járóka márkák

Fontos az Ön számára, hogy ki készítette a gyerek járókát? A tesztek rendszeresen megerősítik, hogy a szülőnek ébernek kell lennie, és különös figyelmet kell fordítania az anyagok biztonságára és a konstrukció általános minőségére. A következő listában olyan gyártókat talál, akik a legjobbat készítik a járókák között.

 • Baby Mix – A legszélesebb választék, a legkülönbözőbb változatok és árak – semmiképpen ne hagyja ki a Baby Mix ajánlatát.
 • Chicco – Színes és gyermekes vidám járókák számos játékelemmel, amelyek megbízhatóan lekötik a gyermek figyelmét.
 • Toyz – Ebben a kategóriában a TOP minőséget képviselik. A Toyz gyártó minőségi anyagokat és innovatív konstrukciókat használ. Minőségi multifunkcionális gyerek járókák.
 • 4Baby – Megfizethető „pókok”, semleges szürke és bézs árnyalatokban. Robusztus alváz a nagyobb stabilitásért és biztonsági elemek a lépcsőről való leesés ellen.
 • Vtech – A járókák, amelyeket a gyermek maga előtt gurítva közlekedik elsősorban a gyermek egészséges fejlődését szem előtt tartva lettek kifejlesztve. Talán a piac legszebb interaktív játékpanelje.
 • Fisher Price – A gyermekjátékok és felszerelések népszerű gyártója egy kevésbé hagyományos járókát kínál ikonikus kutyájával vagy zebrájával.
 • Eco Toys – Ha olyan járókákat szeretne vásárolni, amelyeket a gyermek maga előtt gurítva közlekedik, akkor az Eco Toys márka kínálatában gyönyörű, fából készült edukációs járókákat és járóka kockákat találhat.

Gyakran ismételt kérdések

3 ok a járókák használatára és a fő ok, miért ne?

Miért IGEN:

 • Biztonságos hely a játékhoz és tájékozódáshoz a térben
 • Támogatja a finommotorika fejlesztését
 • Az aktív járókák (tolásra) jól használható interaktív központok

Miért NE:

 • Lehetséges egészségügyi szövődmények a hagyományos járókák hosszú távú használata során.

Milyen egyéb funkciói vannak a 3in1 járókának?

A multifunkcionális járókák a szülők és a gyermekek igényeit tükrözik, és a gyártók megpróbálják biztosítani, hogy ne bánja meg vásárlást, és a lehető leghosszabb ideig tudja használni a járókát. De nem csak úgy, mint egy járókát! Míg az egyik márka a dallamlejátszás funkcióval van ellátva, a másik esetében gazdagabb felhasználást várhat.

A több funkcióval rendelkező járóka szolgálhat, mint:

 • ugráló – leblokkolja a kerekeket, és a gyermek helyben ugrálhat
 • tolókar – a pók egyik oldala fogantyúval van ellátva, és a gyermek néhány hónappal később maga előtt tolhatja
 • etetőülés
 • kocsi a játékok szállításához és az áthelyezéséhez a háztartásban.
TermékInfoÉrtékelés
1.4BABY Walk n push
✔️ A fiúknak és lányoknak szóló járókét 6 hónapos és 12 kg közötti gyermekek számára tervezték
✔️ Forgatható görgők a térben való jó mozgáshoz, védelmet nyújtanak a padló karcolódása ellen
✔️ 2 forgatható és 2 csúszó játékkal és multimédiás panellel
✔️ Előre betöltött dallamok, amelyek a három gomb egyikének megnyomásakor aktiválódnak
📌 16000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Nagy tologatós kocsi - Maci
✔️ Tologatós játék, amelyet a gyermek maga előtt tolhat
✔️ Nagyszerű eszköz az egyensúly és a stabilitás megszerzéséhez
✔️ A vidám színek felkeltik a baba érdeklődését
✔️ Sok-sok tevékenységet kínál, amelyeket nem lehet megunni
✔️ Kiváló minőségű kivitelezés
📌 23500 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.ZOPA Moby 3 az 1-ben
✔️ Három magassági helyzetbeállítás
✔️ Könnyen összecsukható, tárolható és szállítható
✔️ Alkalmas gyalogos edzéshez és szórakozáshoz
✔️ Színes keresztléc, kormánykerék, háziállat
✔️ Fejleszti a motorikus készségeket, a kéz és a szem koordinációját, támogatja az érzékeket
📌 22300 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Dolu Hintás gyerek járóka hangokkal
✔️ Walker és lengj egyet
✔️ A kanapé mosható felülettel rendelkezik
✔️ Az ülés magassága és a párnázott, magas háttámla kényelmet nyújt
✔️ A gyalogos játékkal töltött panele és kürtje szórakoztatja gyermekét
✔️ Minőségi és ártalmatlan anyagból készült
📌 24500 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Small Foot Járóka - Bálna
✔️ A Small Foot - Bálna fa járássegítő ötféle oldal változatos szórakozást kínál
✔️ Formaberakóval, táblával a rajzoláshoz krétákkal, elcsúsztatható, rugalmas és elforgatható elemekkel
✔️ Nyitható felső oldal a játékok tárolására a járássegítő belsejében
✔️ Biztonsági eszközzel az ujjak becsípődése ellen
✔️ Gumis kerekek a biztonságos és csendes működésért
📌 29500 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Bigjigs aktív sétáló járóka
✔️ Segítséget és pihenést nyújt az első lépések idején
✔️ Alkalmas a gyermekek 12 hónapos korától
✔️ Méretek 33 × 33 × 52 cm
✔️ Minőségi fából készült
✔️ Szórakoztató játék tevékenységek
📌 21500 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új gyerek járóka kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb járókát.