Gyermek áru

A legjobb gyermekmedencék (recenziók és teszt) 2024


A fürdés és a vízbe csobbanás nem maradhat ki a nyári szórakozásból. A gyerekek imádják a vizet, és nincs is jobb, mint a forró napokat a saját medencében tölteni. Összeállítottunk egy rangsort tippekkel a piacon kapható legjobb gyermekmedencékre.

A gyermekmedence számos előnyt egyesít magában. A gyermekek számára tetszetős, kisebb méretű, és elfér például egy erkélyen vagy teraszon. A klasszikus családi medencékhez képest kevesebb vizet tartalmaz, több puhább elemet, ezért biztonságosabb a gyermek számára. Ezenkívül a víz gyorsabban felmelegszik az optimális hőmérsékletre, és nem igényel hosszadalmas tisztítást. Még a medence kémiájával vagy a szűréssel sem kell foglalkoznia. Egyszerűen öntse ki vagy cserélje ki a vizet szükség szerint.

A gyermekmedencéket különböző formákban és kivitelben árulják. Már első pillantásra jelentős különbségek láthatók. Milyen medencét vegyünk egy kisbabának? Milyen medence fog örömet okozni az óvodás és iskolás korú gyerekeknek? Minden fontos információ megtalálható az alábbi választási útmutatóban. Ha meglepődik a gyermekmedencék kínálatának sokféleségén, ne habozzon, vegye igénybe gyermekmedencék tesztjeinek és recenzióinak segítségét, ahol első kézből talál információkat. Biztosak vagyunk benne, hogy a kedvencek között olyan jól ismert márkák lesznek, mint az Intex, a Marimex, a Bestway.

A legjobb gyermekmedencék (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Intex Rainbow Ring játszótér
✔️ Felfújható gyermek vízi játszótér szivárványszínű boltívvel
✔️ 3 éves kortól ajánlott
✔️ Űrtartalom - 290 l
5 out of 5 stars (5 / 5)17500 Ft Alacsony ár
2.Bestway felfújható készlet
✔️ Felfúkjható medencét, labdát és úszógumit - a vidám tengeri világ motívumával rendelkezi
✔️ Minőségi és tartós vinilből készült
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)3900 Ft Alacsony ár
3.Intex Little Dino játékközpont
✔️ Vonzó feldolgozás és különböző típusok
✔️Biztonságos kialakítás
✔️Érdekes játékelemek - szórakozás a kertben
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)15900 Ft Alacsony ár
4.Bestway csúszdával és tekével
✔️ Medence vízpermetezővel van felszerelve
✔️ Levehető csúszda
✔️ Felfújható párna a medence aljára
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)21000 Ft Alacsony ár
5.Intex téglalap alakú gyermekmedence
✔️ 2 éves kortól alkalmas a gyermekek számára
✔️ Minőségi anyagból
✔️ Kényelmes felfújható alj
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)5600 Ft Alacsony ár
6.Intex Swim Center
✔️ Gyermekeknek tervezett felfújható medence
✔️ Letesztelt szilárd vinilből készült
✔️ 4 ülés és 2 pohártartó
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)20900 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon gyermekmedencét

Az egyszerű kisebb medencéktől kezdve a felfújható karikákkal ellátott, érdekes, tetővel ellátott gyermekmedencéken át a csúszdákkal, szökőkúttal, zuhanyzóval és egyéb érdekes extrákkal felszerelt menő medencés játszóközpontig.

Melyik gyermekmedencét válasszon, hogy gyermekei a lehető legjobban élvezhessék a nyarat? Megnézzük az alapkategóriák előnyeit és hátrányait, és együtt megtaláljuk a legjobb gyermekmedencét, amely tökéletesen megfelel a fürdőző gyermekek életkorának és igényeinek. Adja meg nekik a tökéletes örömet az otthon kényelmében és magányában!

Gyermekmedence mérete az életkor függvényében

A medence kiválasztásakor a legfontosabb kritérium a gyermek életkora. Már egy önállóan ülni tudó kisgyermek is élvezni fogja a nyári fürdőzést (a túlmelegedés megelőzésére is) körülbelül 7-8 hónapos kortól. Nagy hangsúlyt kell fektetni a biztonságra és a maximális éberségre. Semmilyen körülmények között ne hagyja felügyelet nélkül a gyermeket. Ez nem csak a legkisebb babákra vonatkozik, hanem az idősebb gyerekekre is, akik már nagyobb és mélyebb medencében fognak játszani. A medencéket méret és vízmagasság szerint a következő kategóriákba soroltuk:

  • Medencék a legkisebbek gyerekeknek 1-1,5 éves korig – Átmérőjük körülbelül 60-100 cm, kör alakúak, a felfújt kamrák erősítik a kerületet. A legkisebb medencék a gyermek korától és fizikai képességeitől függően kb.10-15 cm vízzel vannak feltöltve. Használhatók a kertben, az erkélyen vagy akár bent is labdamedenceként. Az esési sérülések megelőzése érdekében érdemes megfontolni a felfújható aljzatot.
  • Medencék 1,5 – 3 éves korú gyermekeknek – A különböző formájú és méretű medencék gazdag kategóriája, mesebeli motívumokkal, tetővel, csúszdával és szökőkúttal. Ebben a korban a gyermekek jobb fizikai képességekkel és stabilitással rendelkeznek. Ezért teljes egészében élvezni fogják a medencében való játékot. Optimálisak a 150-180 cm átmérőjű medencék, legfeljebb 40-50 cm magas oldalfalakkal. Körülbelül 35 cm magasságig vannak feltöltve.
  • Medencék 3-6 éves korú gyermekeknek – Egy olyan kategória, amelyet elég nehéz leírni a sokszínűsége miatt. A kerek és hatszögletű gyermekmedencék belső átmérője meghaladhatja a 200 cm-t. A négyzet vagy téglalap alakú medencék hasonlóan nagyok lehetnek (pl. 260 × 160 cm). A gyerekek ebben a korban már elegendő vizet szeretnének maguk körül, hogy felfújható játékokkal játszhassanak. Ezek a medencék átlagosan 1-2 m3 víztérfogatúak, és a víz magassága legfeljebb kb. 50 cm.
  • Medencék 7 éves kortól – Nagyobb gyerekek = több víz. Ha iskoláskorú gyermekek számára szeretne medencét vásárolni, választhatja a nagyobb felfújható medencéket, a karikával ellátott „önfenntartó“ medencéket vagy a fix vázas felszíni medencéket. A vízszint körülbelül 60 cm vagy annál magasabb. A népszerű átmérők 250-300 cm-nél kezdődnek. Olyan medencénél, amelyet alkalmanként felnőttek is használnak majd, válasszon 350 cm-es vagy nagyobb átmérőt. A medence szűrést, vegyszereket, rendszeres tisztítást és a vízfelület ponyvával történő védelmét igényli. Egy nagyobb medence ismételt feltöltése és leeresztése nagyobb vízfogyasztást eredményezne.

A gyermekmedencék alaptípusai

Klasszikus felfújható medencék (kamrás medencék)

Ez a hagyományos kialakítás soha nem megy ki a divatból. A medence falai felfújható karikákból (vagy kamrákból) állnak. Az alap különböző formájú – leggyakrabban kör, ovális, téglalap, hatszög vagy négyzet. Többféle színben, motívummal és méretben kaphatók – a legkisebbektől kezdve, amelyeket egy pillanat alatt szájjal felfújhat, egészen a nagyobbakig, amelyekben több gyermek is jól szórakozik.

A többkamrások jobbnak minősülnek. Ha ugyanis az egyik kamra kilyukad (pl. macska vagy madár által), könnyen megtalálhatja, honnan szökik ki a levegő, és megmentheti a fürdőszezont. Egyszerűen telepíthetők, könnyen felfújhatók és leereszthetők, és nem kerülnek sokba.

Gyermekmedencék felfújható fenékkel

Ezt az érdekes fejlesztést különösen a legkisebb gyermekek szülei fogják értékelni. A medence alja nem csak egy megerősített medenceponyva. Az egész felfújható, rendkívül kellemes benne ülni és játszani. Ez a megoldás a kisebb gyermekmedencékre jellemző. Ha a kisgyermek elveszíti az egyensúlyát és elesik, miután a vízben felállt, nem fogja megütni magát.

Gyermekmedencék tetővel

Ezek is felfújható medencék, amelyeket méreteik és általános kialakításuk alapján kisgyermekek számára terveztek. A felfújható baldachinnak/tetőnek mindenekelőtt gyakorlati funkciója van: megvédi a gyermeket a káros napfénytől. Figyelem, nem mindenható, és ha a nap az egyik oldalról mégis süt a gyermekre, akkor egy árnyékolót vagy kerti napernyőt kell elhelyezni.

A baldachinos/tetős gyermekmedencék nagy vonzerőt jelentenek. Aranyos állatos vagy mesefigurás mintákkal rendelkeznek – olyan a baldachin/tető, mint egy gomba, béka, róka, teknős, szivárvány, egyszarvú stb.

Gyermekmedence – játszóközpont

A gyerekek szeme felcsillan a medence játszóközpont láttán. A gyönyörű színeket érdekes felszerelések egészítik ki, amelyek leggyakrabban csúszdát, szökőkutat, mászókát, vonzó felfújható figurákat tartalmaznak. A medenceközpont lehet kisebb, egy vagy két gyermek számára kialakított, de lehet nagyobb, több méter széles és hosszú, ahol a gyermek barátai is játszhatnak majd a partin. A medence játszóközpontokban nincs sok víz, átlagosan legfeljebb 20-25 cm. A felfújáshoz valószínűleg kompresszorra lesz szüksége.

Ha úgy dönt, hogy befektet egy ilyen parádés medencébe, figyeljen a recenziókra, és keresse a jól ismert gyártók bevált konstrukcióit. Olyat, amely a sérülés után is javítható.

Gyermekmedencék szilárd fallal

Az ilyen típusú medencék kisebb választékát különösen azok a szülők fogják értékelni, akik már nem akarnak beruházni felfújható medencékbe, vagy olyan megoldást keresnek, amelyhez nincs szükség pumpára, kompresszorra vagy erős tüdőre.A medence falai megerősített sima műanyagból készültek. Miután megtöltötték vízzel, a medence magától megáll és megtartja alakját.

Ennek a medencetípusnak azonban megvannak a konstrukciós limitjei, és legfeljebb 180 cm átmérőjű és 40 cm magasságú medencékkel találkozhatunk. Telepítéskor a lehető legegyenletesebb helyre van szükség, különben a medence oldalirányban deformálódik/vetemedik. Ezenkívül – a gyerekek nem támaszkodhatnak a medence falának, fennáll a veszélye, hogy a medence szélén átcsúsznak.

Mit kell figyelembe venni a gyermekmedence kiválasztásakor?

  • Méret – A medence mérete szorosan összefügg a gyermek életkorával, de az egyszerre fürdőző gyermekek számával is. Nem kell terjedelmes, nagy medencét vásárolnia egy kisgyermek számára. Ellenkezőleg – ha két vagy három gyermeke van, olyan medencét keressen, amelyben bőven van hely számukra, és amely kibírja a nyári tombolásukat.
  • Vízmagasság – A termékleírásokból ritkán derül ki, hogy mekkora lehet a vízmagasság. Magukon a medencéken általában fel van tüntetve a maximális szint vonala. Ha hagyományos kamrás medencéről van szó, számoljon azzal, hogy a víz legfeljebb a medence magasságának ⅔- ¾-éig emelkedhet. Mivel felfújható medencékről van szó, falaik kisebb vízmennyiség esetén is megbízhatóan tartanak. A tetővel ellátott medencékben vagy medenceközpontokban a fürdőzónák sekélyek, kb. 20-25 cm-ig.
  • Az anyag és az illesztések minősége – A gyermekmedencékhez leggyakrabban PVC anyagot (vinil) használják, hasonlóan a felfújható játékokhoz. Az anyag vastagsága határozza meg a tartósságot és az élettartamot. Míg a vékony vinilt már károsítja a rovar fullánkja is, és észrevétlen leeresztést okoz, a vastagabb anyag (0,30 mm-től) már lényegesen jobb tulajdonságokat mutat. Ezenkívül vegye figyelembe az anyagok biztonságát – egészségbiztonságukat, színtartóságukat közvetlen napfényben. Az Intex, Bestway és Marimex gyermekmedencék esetében minőségi anyagokat találhatók.
  • Fenékkialakítás – A sima fenék mellett olyan gyermekmedencék közül is választhat, amelyek felfújható fenékkel rendelkeznek, amelyen kellemes ülni és tompítja az eséseket.
  • Gyermekmedence karbantartása – Nem lesz sok gondja a gyermekmedence tisztításával. Csak öntse ki a vizet a medencéből (nem biztos, hogy van leeresztő szelepük, így a vizet egy vödörrel, szivattyúval távolítja el), és tisztítsa meg a falakat és az alját meleg vízzel és mosószerrel. Öblítse ki a medencét egy slaggal, és tegye el egy biztonságos helyre, ahol nem esik az eső, nem fúj a szél, és nem tapossák meg az állatok.
  • Tárolás – A szezon után tisztítsa meg, szárítsa meg, eressze le és hajtsa össze a gyermekmedencét a lehető leggazdaságosabban. Ha meghagyta a medence dobozát, jó eséllyel vissza fog bele férni. Tegye el száraz helyre, ahol a hőmérséklet nem csökken fagypont alá, még télen sem.

Gyermekmedencék ára

A gyermekmedence árának mindenekelőtt tükröznie kell annak perspektíváját és használatát a következő szezonokban. Ha első medencét keresi egy alig egyéves gyermek számára, akkor a néhány ezer forintos modellel is megelégedhet. Miért? Mert egy év múlva már túl kicsi lesz neki, és úgyis egy új, nagyobb darabért nyúl majd a boltban.

✅ Gyermekmedencék 5250 forintig

Egyszerű formájú, felfújható alapvető gyermekmedencék, kiegészítő tartozékok nélkül. Ezek a medencék féléves kortól kb. 6 éves korig lévő gyermekek számára készültek, átmérőjük 60-180 cm. Igénytelen és megfizethető nyári fürdőzés, amely minden évben új lehet.

✅ Gyermekmedencék 5250 és 10500 forint között

Egy kategória, amelyben a jelenleg legkelendőbb gyermekmedencéket találja. Ezek különböző formájú és méretű, attraktív medencék, gyakran népszerű mesefigurákkal (Frozen, Spiderman, Mickey és Minne, …). Néhány modell rendelkezik baldachinnal, csúszdával vagy felfújható medencefenékkel. Más modellek egyszerűbbek, de nagyobbak, és 2-3 gyermek számára kínálnak megfelelő helyet.

✅ Gyermekmedencék 10500 forinttól

Még egy gyermekmedence ára is meghaladhatja a több tízezer forintot. Különösen, ha ez egy nagy medence játékközpont. Ebben a kategóriában nagy választékot talál, mind a forma, mind a méret, mind a design, mind a kiegészítők tekintetében. Például lehet egy olyan medence, amely megfelelő választással és karbantartással több szezonon keresztül is képes kiszolgálni a 3-7 éves gyerekeket – például, ha az átmérője 200 cm vagy annál nagyobb.

Videó

Gyakran ismételt kérdések – GYIK/FAQ

Hol helyezzük el a gyermekmedencét?

Mindenekelőtt keressen egy biztonságos és vízszintes helyet, amely megfelelően árnyékolható, és mindig szemmel tartható. Ha a medencét fűre/betonra/aszfaltra helyezi, használjon a medence alatt kiegyenlítő ponyvát vagy régi szőnyeget, hogy tompítsa az egyenetlenségeket.

Milyen hőmérsékletű legyen a gyermekmedence vize?

Míg a felnőttek számára az ideális hőmérséklet 25-26°C körül van a fürdéshez, addig a gyerekek a 28°C-os medencében érzik magukat a legjobban, sőt a legkisebbek a 31-32 °C körüli hőmérsékletet kedvelik. A gyermekmedencék kisebb vízmennyisége megbízhatóan és gyorsan felmelegszik, így nem kell aggódnia amiatt, hogy több vödörnyi meleg vizet kell beleöntenie.

Milyen gyakran kell cserélni a vizet a gyermekmedencében?

Ez a medence méretétől függ. A legkisebb gyermekek medencéiben minden fürdés után cserélje ki a vizet. Ha nagyobb gyermekmedencéről van szó, például 1000 literes térfogatú, fektessen hangsúlyt a mechanikus tisztításra. Ha a víz zavarossá válik, zöldre vagy barnára színeződik, engedje le a vizet, tisztítsa meg alaposan a medencét, és töltse fel újra a vízzel. Általánosságban elmondható, hogy a vízcserékre 2-3 nap múlva, esetleg hamarabb is sor kerülhet. Este a medence vizét használja az ágyások, virágok és a kert öntözésére, és nem lesz lelkiismeret-furdalása a túlzott pazarlás miatt.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Intex Rainbow Ring játszótér
✔️ Felfújható gyermek vízi játszótér szivárványszínű boltívvel
✔️ 3 éves kortól ajánlott
✔️ Űrtartalom - 290 l
5 out of 5 stars (5 / 5)17500 Ft Alacsony ár
2.Bestway felfújható készlet
✔️ Felfúkjható medencét, labdát és úszógumit - a vidám tengeri világ motívumával rendelkezi
✔️ Minőségi és tartós vinilből készült
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)3900 Ft Alacsony ár
3.Intex Little Dino játékközpont
✔️ Vonzó feldolgozás és különböző típusok
✔️Biztonságos kialakítás
✔️Érdekes játékelemek - szórakozás a kertben
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)15900 Ft Alacsony ár
4.Bestway csúszdával és tekével
✔️ Medence vízpermetezővel van felszerelve
✔️ Levehető csúszda
✔️ Felfújható párna a medence aljára
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)21000 Ft Alacsony ár
5.Intex téglalap alakú gyermekmedence
✔️ 2 éves kortól alkalmas a gyermekek számára
✔️ Minőségi anyagból
✔️ Kényelmes felfújható alj
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)5600 Ft Alacsony ár
6.Intex Swim Center
✔️ Gyermekeknek tervezett felfújható medence
✔️ Letesztelt szilárd vinilből készült
✔️ 4 ülés és 2 pohártartó
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)20900 Ft Alacsony ár