Sport és outdoor

A legjobb kerékpárlámpák (recenziók és teszt)

legjobb kerékpárlámpákElső ránézésre néhány percnek tűnhet megtalálni a legjobb kerékpárlámpát. Ha azonban jót akar választani, több változót is figyelembe kell vennie annak érdekében, hogy a kerékpár világítása biztosítsa a tőle elvárt tulajdonságokat. A legfontosabb paraméterek egyértelműen a fénykibocsátás, a világítótávolság, az áramellátás és az elhelyezés módja.

Kétségtelen, hogy a biztonsági kerékpárlámpa (elöl és hátul egyaránt) elengedhetetlen része minden kerékpáros felszereltségének. A kivilágítatlan kerékpáros alkonyatkor és éjszaka a legkevésbé látható résztvevője a forgalomnak, és a járművel való ütközés halálos következményekkel járhat. Ilyen alapfelszereltséget rendszeres kiárusítás esetén meg lehet vásárolni néhány száz forintért. A „villogók“ fényereje azonban minimális. Ha rajong az éjszakai adrenalin-túrákért, vagy a kerékpárt ősztől tavaszig tartó időszakban is (amikor a nap hamarabb lemegy és későn kel fel) használja munkába járásra, akkor olyan kerékpárlámpákat ajánlunk, amelyek megvilágítják az Ön előtt lévő utat, és ennek köszönhetően áttekintést kap az Önre váró helyzetről a legközelebbi méterekben. Sötét környezetben gyorsan reagálhat és problémamentesen tájékozódhat.

Átnéztük a kerékpárlámpa teszteket és recenziókat, hogy áttekinthető táblázat készülhessen az érdekes termékekre vonatkozó ajánlásokkal kapcsolatban. A felhasználók tapasztalata azt mutatja, hogy ezek olyan kerékpárlámpák, amelyek kiváló fényerőt és több mint jó felhasználói kényelmet kínálnak felszerelés, leszerelés vagy töltés esetén. A kerékpárlámpa kiválasztásáról átfogó választási útmutatónkban tájékozódhat.

A legjobb kerékpárlámpák (recenziók és teszt)

TermékInfoÉrtékelés
1.Fenix BC25R
✅ Maximális fényszórási távolság akár 106 m
✅ 5 féle üzemmód, beleértve a villogó funkciót
✅ Vízálló kialakítás IP66 szabvány szerint
✅ Beépített Li-ion akkumulátor akár 36 órás üzemidővel
📌 18000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Sigma Buster 300
✅ 1 × CREE LED
✅ Az első lámpa fényárama 300 lm
✅ 4 világítási mód az első fényben
✅ Hátsó lámpa 2 móddal és 400 méteres fényárammal
📌 15000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Moon Meteor Storm Lite
✅ Vízálló alumínium szerkezet
✅ 7 megvilágítási mód
✅ Két CREE XM-L2 LED
✅ Fényerő max.1300 lumen
📌 18000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Force Express USB
✅ Ez a modelltípus víz- és nedvesség álló
✅ Tömege mindössze - 145 g
✅ A tápellátás módja: 1 db akkumulátor
✅ Az akku üzemideje 25 óra
📌 10100 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Moon Cerberus
✅ Vízálló IPX7
✅ Összesen 5 világítási mód
✅ A világítás szöge állító
✅ Egyszerű felszerelés
📌 7500 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Blackburn Dayblazer 400
✅ A Blackburn lámpa 400 lumen fényerőt kínál
✅ Négy megvilágítási mód - maximális és csökkentett teljesítmény, pulzáló villogás, stroboszkópos villogás
✅ Vízálló, IP67 védettséggel
✅ Könnyű telepítés és töltés micro USB porton keresztül
📌 13000 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon kerékpárlámpát

Láthatónak lenni vagy látni? Ez egy alapvető kérdés, amelyet biztosan feltesz magának a kerékpárlámpa kiválasztásakor. Ha azonban eljutott cikkünkhöz, akkor feltételezhető, hogy a más lehetőségeket is keres, és olyan kerékpár világítást keres, amely lehetővé teszi, hogy sötétben és szürkületben is láthasson. A következő bekezdésekben lépésről lépésre bemutatjuk nemcsak a kerékpárlámpák alapvető paramétereit és funkcióit, hanem az árkategóriákat és a bevált gyártókat is.

Hogyan válasszon kerékpárlámpát

Kerékpárlámpák alapvető típusai

Két alapvető típusú kerékpárlámpa létezik, amelyek között alapvető különbségek vannak:

⏩ Biztonsági lámpák, ún. villogók

Alaptípusú pár száz forintos világítás, amely elsősorban biztonsági elemként és minden kerékpáros kötelező felszerelésének részeként szolgál.

A fő feladata a láthatóság növelése a járművezetők számára. Ez egy pár lámpa – egy fehér első lámpa, amelynek fénye megvilágít a kerékpáros előtt egy útszakaszt, és egy piros hátsó lámpa, amely jelző jellegű. Általában még a vegyesáru-boltokban is kaphatók. Élettartamukat jelentősen korlátozza a kialakítás minősége (leggyakrabban műanyag kivitel, vagy műanyag + szilikon kapcsok kombinációja). A fényforrás néhány LED izzó, amelyeket 1 vagy 2 CR2032 típusú gombelem, esetleg AA vagy AAA elemek működtetnek. Az alacsonyabb izzószám miatt az elemigény is csökken, így a „villogókban“ lévő elemek akár egy évig is eltarthatnak.

✅ Különösen alkalmas alapvető (szükség) megoldásként a kerékpár megvilágítására és megfelelő éjszakai világítással rendelkező helyekre (utcai világítással rendelkező falvakban). A fényáram nem éri el a 100 lumennél többet.

⏩ Erős fényű kerékpárlámpák

Ha éjjel és igényesebb, kivilágítatlan terepen szándékozik biciklizni, akkor a fényteljesítményre vonatkozó igényei teljesen mások lesznek.

Az első lámpákat úgy tervezték, hogy a lehető leghosszabb világítótávolságot biztosítsák, ill. lehetővé tegyék, hogy a fényudvar szélességét a kerékpáros igényeinek megfelelően állítsa be. A megnövekedett intenzitás mellett a hátsó lámpák biztonsági zóna funkcióval (laser drive) is rendelkezhetnek, amely hosszanti csíkokat hoz létre a kerékpár mögött, ezáltal kijelölve annak biztonságos terét és megkönnyíti a járműveknek az előzést.

✅ Az ilyen típusú kerékpárlámpák kínálata átlagon felüli, árban és paraméterekben változatos. Az alapvető fényáramnak a 200 lumen van tekintve. Ideális azonban egy sokszor nagyobb fényáramú (pl. 1200 lm) lámpát választani a teljesítmény lépésenkénti és szükség szerinti beállításának lehetőségével.

⏩ Érdekes alternatíva: Fejlámpák

Ha Ön outdoor rajongó, akkor a fejlámpa lehet, hogy már rég a felszereltségének része. A kiváló minőségű fejlámpa elegendő fényerőt biztosít ahhoz, hogy feltehesse sisakjára és élvezhesse az éjszakai terepen történő kerékpározást. Azonban mindig jobb kombinálva a kormányra rögzített első fényszóróval, amely a fejlámpával ellentétben mindig megvilágítja Ön előtt az utat. Elég, ha oldalra mozdítja a fejét, és későn regisztrálja maga előtt az útra esett ágat.

Fényerő

A kerékpárlámpákban használt LED izzók fényerejének meghatározásához a döntő paraméter a fényáram, amely a Lumen egységgel van kifejezve. A fényáram közvetlenül függ a LED izzók típusától, mennyiségétől, de azok minőségétől is. A LED izzók minősége szorosan összefügg azzal, hogy a kerékpár világításának ára ennyire változatos.

Azonban nem kell feleslegesen fizetnie a nagy fényerőért, amelyet nem igazán fog kihasználni. Értékelje az éjszakai útvonalakat, a kiegészítő világítás mennyiségét (éjszakai utcai lámpák vs. civilizáción kívüli terep) és a kerékpározás igényességét. Hogyan lehet gyorsan orientálódni?

 • Az alapvető kerékpár-biztonsági lámpák fényárama körülbelül 100 lumen.
 • Ha ismerős és rendezett terepen halad, akkor 200-300 lumen körüli fényáram elegendő.
 • Ha távolabb is közlekedik a falutól, pl. szántóföldi és erdei utakon értékelni fogja a 400 lumen vagy annál nagyobb fényáramot.
 • A csúcskategóriás modellek az igényes terepen való közlekedésre alkalmasak, ahol több akadály állhat fenn, és a biztonsága érdekében professzionális teljesítményt igényelnek, és ezzel együtt a fénykibocsátás is 700 lm-től felfelé van.

Világítótávolság, fényudvar és világítási módok

Az egyik gyakran emlegetett paraméter a világítótávolság. Ez a maximális távolság, ameddig a lámpa elvilágít. A fényudvar alakja befolyásolja a valódi világítótávolságot. Ha biztonságos terepen haladva hosszabb utat akar megvilágítani maga előtt, válasszon egy keskeny, koncentrált fényudvart, hosszú világítótávolsággal. Ha azonban bizonytalan terepen mozog, ahol a perifériás látás is fontos, akkor egy szélesebb fényudvart válasszon, amely nagyobb teret fog megvilágítani Ön körül, de rövidebb világítótávolság kárára.

Ellenőrizze a világítási módokat a kiszemelt termék leírásában. Az olcsóbb modellek 2 alapmódot kínálnak – állandó világítás és villogás, az ár növekedésével a módok száma is növekszik. Találkozhat Power móddal (nagy fényerő), amely maximalizálja a teljesítményt, Normál – a normál megvilágításhoz, Eco – az elem kímélése érdekében, SOS mód és még sok más.

kerékpár lámpa egy mountain bike

Kerékpárlámpák áramellátásának lehetőségei

Az elemekről lesz szó. A LED izzók kitűnnek az alacsony energiafogyasztási igényükkel. Éppen ezért a tápegység lehet szabványos AA típusú elem, de Li-Ion akkumulátor is.

 • Az AA vagy AAA elemek használata olyan lámpákhoz alkalmas, amelyeknek nincs szükségük nagy teljesítményre. Az elemek csökkenő kapacitásával a teljesítmény csökken, és ha nem dob néhány tartalék (mikro) ceruzaelemet a táskájába, akkor egy nem várt pillanatban világítás nélkül marad a sötét éjszakában.
 • Hosszabb élettartamot, valamivel magasabb árat és újratöltési lehetőséget kínálnak a Ni-MH akkumulátorok, amelyek estében azonban a teljesítmény fokozatos csökkenését is figyelembe kell venni.
 • Éppen ezért tartoznak a Li-Ion akkumulátorok a legkeresettebbek közé, amelyek szinte az utolsó töltési százalékáig egyenletes teljesítményt nyújtanak, ugyanakkor nagyobb kapacitást és élettartamot.

✅ Az akkumulátorok általában az USB porton keresztül tölthetők fel, ezért ha hosszabb időre a természetbe indul, vigyen magával tartalékba egy elegendő kapacitású power bankot. Az akkumulátor lemerülési sebessége a világítási módtól függ. Míg eco módban több órán át (pl. 12 óra) képes működni, maximális teljesítmény mellett ez csak fél óra lehet.

✅ Ugyanakkor figyelje meg a világítási idő és a töltési idő közötti optimális arányt. Mennyit hajlandó várni, amíg az akkumulátor feltöltődik? Általában jobb minőségű modellekben a világítási idő kétszer-háromszor hosszabb, mint a töltési idő.

Lámpa a kormányra vagy kerékpár sisakra?

Az első fényszóró helye leggyakrabban a kerékpár kormányán van. A lámpák felerősítő bilinccsel vannak ellátva, amelyeknek köszönhetően szilárdan rögzítheti ezeket. Ennek, azaz alapja, hogy a lámpa nem mozdul el zöttyenés esetén, és nem változtatja meg a fénynyaláb irányát egyenetlen terepen történő közlekedés közben. Biztosan nem lenne kellemes, ha ráhajt egy kőre és a fényudvar hirtelen csak az első kerékre koncentrálódna. Készüljön fel arra, hogy a termékleírásokban nem talál információt a felfogatás minőségéről. Javasoljuk a kerékpárlámpa recenziókat, és a kerékpárosok fórumait és diszkusszióit, ahol reális tapasztalatok alapján szerezhet információkat, valamint a felszerelés és leszerelés egyszerűségéről vagy éppen ellenkezőleg, a komplikáltságáról is.

A kerékpár sisakokra való lámpák is népszerűek. A fény pontosan oda világít, ahová néz, ezért a fénysugár szinkronban reagál a fej mozgására. De vigyázzon, hogy ne akadjon el az ágban! Gondolnia kell a vezérlésre is. Például, ha meg akarja változtatni a világítás teljesítményét, akkor meg kell lassítania vagy meg kell állnia és manuálisan kell beállítania a világítást. Ez azonban elkerülhető – vannak távirányítók, amelyek a kerékpár kormányára vannak felszerelve, és onnan irányítja a sisakon lévő lámpát.

📌 Tudta, hogy vannak olyan lámpák, amelyeket szükség szerint elhelyezhet a kormányon és a sisakon is?

A lámpák méretei és súlya

Minden kiegészítő alkatrésznek tökéletesen illeszkednie kell a kerékpár konstrukciójához. Semmilyen fölösleges akadályozás, zavarás vagy akár kilógás. Szerencsére a kormányon lévő lámpák méretei ideálisak, ami már nem biztos, hogy vonatkozik a súlyra is. Ha a lámpát a sisakon is kívánja használni, akkor annak a súlya nem haladhatja meg a 100 g-ot. Más a helyzet a kormányon elhelyezett lámpa esetében. Az akkumulátor kapacitásának növekedésével és a LED forrás nagyságával együtt a súly természetesen nő, és a legjobb kerékpárlámpák meghaladják a 200 grammot.

Ellenállóság a külső körülményekkel szemben

Mindig levenni a lámpát a kerékpárról, és aggódni az eső miatt? Ha az első esőcseppek esetén nem akarja eltávolítani a kerékpárlámpát, derítse ki, hogy a konstrukciója megfelel-e a por- és vízállóság követelményeinek. Ezt az IP érték fejezi ki – vagy az Ingress Protection értéke, a külső burkolat által nyújtott védettség mértéke. Kerékpárlámpák esetében a minimális értékének IP 44-nek kell lenni (védelem az 1 mm-nél nagyobb tárgyak behatolása és a minden irányból kifröccsenő víz ellen).

Vigyázzon a nagyon olcsó, műanyagból és szilikon kapcsokkal ellátott kerékpár-világítással. Egy ilyen törékeny szerkezet viszonylag hajlamos az anyag megrepedésére vagy megkeményedésére a nap hatására. A fém kerékpárlámpákat kiváló minőségűnek tekintik. Lehet alumínium, de ötvözetei is. Mindig számítson arra, hogy a kerékpár eldőlhet, és biztosan nem szeretné, ha az első földre eséskor összetörjenek a lámpák.

Érdekes kiegészítő funkciók

 • Túlmelegedés elleni védelem – Az érzékeny alkatrészek túlmelegedhetnek nagyteljesítményű üzemmódban. Ezért a gyártók a túlmelegedés elleni védelemre is gondoltak, amelynek során ideiglenesen csökken az izzók teljesítménye.
 • Távirányító – Ha lámpa a kerékpár sisakon van, és kompakt távirányítót telepít a kormányra, a távirányító gombjainak néhány koppintásával megváltoztathatja mind a fényudvart, mind a fényerőt anélkül, hogy megszakítaná az utazást.
 • Akkumulátortöltöttség-jelzők – Információ az akkumulátor töltöttségi állapotáról, az akkumulátor fennmaradó százalékáról vagy a világítás időtartamáról az adott módban.
 • Kijelző – Speciális modellek felszereltsége. Az összes fontos indikátort és beállítást a kijelzőn láthatja. Növeli a lámpa árát.

Kerékpárlámpák ára

Ha a használat gyakorisága szerint dönt arról, hogy milyen kerékpárlámpát vásároljon, olvassa el az alábbi tájékoztató árfelosztást.

✅ Kerékpárlámpák 3500 Ft-ig

Az alap árkategóriában elsősorban villogó készleteket és néhány érdekes biztonsági lámpát talál, amelyeket ceruzaelemek működtetnek. Egyes első fényszórók kellemesen meglephetik teljesítményükkel, és nem hagyják cserben, ha megfeledkezik róla a barátaival történő sörözés alatt. Ha a legtöbbet szeretné kapni a pénzéért, figyeljen a kormányra való rögzítésre (különösen a legolcsóbbak esetében könnyen megrepedhetnek) és a kivitelezés általános minőségére. Inkább csak alkalmi használatra vagy tartalékként alkalmasak. Legtöbbjük megfelel a kerékpárosok kötelező felszerelésének kritériumainak.

✅ Kerékpárlámpák 14000 Ft-ig

Ez az a kategória, amelyben megtalálja a legkeresettebb, viszonylag tisztességes teljesítményű kerékpárlámpákat, amelyek igényes terepen is alkalmasak rendszeresebb használatra. Ezek olyan akkumulátoros eszközök, amelyek teljesítménye már meghaladja a 200 lumen értéket. Különböző formák, rögzítési módszerek és több teljesítmény-beállítási lehetőség.

✅ Kerékpárlámpák 14000 Ft-tól

Az igényes kerékpáros a drágább modellek között is válogat, mert tökéletes teljesítményre számít kompromisszumok nélkül. A prémium kategóriájú kerékpárlámpák esetében nagyobb kényelemre és funkcionális felszerelésre lehet számítani. Különösen több világítási mód (az SOS módtól a SUPER teljesítményig), az átlagosnál hosszabb akkumulátor-üzemidő (pl. akár 36 óra), egyszerű kezelés és fokozott víz-, por- és ütésállóság. Emellett talál itt LED CREE technológiájú kerékpárlámpákat is, amelyek 1000 lumen vagy annál nagyobb fényáramot biztosítanak.

Videó

A legjobb kerékpárlámpa márkák

A piacon több ezer különböző típusú kerékpár-világítás található, és sokszor, anélkül, hogy látná, hogyan működnek valójában a gyakorlatban, nem tudja meghatározni, hogy elégedett lesz-e az eredménnyel. A kerékpáros magazinok és a kerékpárlámpák szakmai tesztjei is elemezték a felszereltség ezen részét, és az összes gyártó közül kiválasztottuk azokat, akik rendszeresen nagyon jó minősítést kapnak.

 • Fenix ​​- A csúcskategóriás kerékpárlámpák vezető gyártója. Kisebb választék, de kiváló minőségű kivitel és fényerő.
 • Sigma – Gazdag lámpa kínálat minden árkategóriában. Az alapvető olcsó lámpáktól 1750 Ft-ért a sportos kerékpárlámpákig 70000 Ft-ért.
 • Force – Kedvező ár és csaknem száz különböző lámpából választhat. Leginkább a figyelmébe ajánljuk a kiváló minősítésű modelleket – a Force Shark és a Force Cass.
 • Garmin – A kültéri felszerelések szakértője nem kínál széles választékot, de átlagon felüli teljesítményű lámpákat kínál, pl. a világítás automatikus beállításának funkciójával a környező környezettől függően.
 • Lezyne – Jelenleg az egyik legnépszerűbb kerékpárlámpa márka, áruk 10500-17500 Ft. Sok világítási mód és nagy fényáram (akár 1800 lm!). Felkeltheti érdekelődését a Lezyne Strip Drive lámpa készlet, amely az egyik legeladottabb termék. Távirányítóval vagy sisakra és kormányra rögzíthetőséggel is rendelkező modelleket is kínál.
 • Infini – A népszerű és megfizethető kerékpárlámpa jól eladott, különösen készletekben. Praktikus, funkcionális és a visszajelzések szerint kellően tartós.

Gyakran ismételt kérdések

Kerékpárlámpák biztonsági szempontból: Miért igen?

Az éjszakai és szürkületi kerékpározás különféle buktatókat hozhat, és bár ez adrenalint jelent az Ön számára, de megfelelő megvilágítás nélkül veszélybe sodorhatja egészségét és életét, sőt más embereket is. Nem hiába a kerékpáros kötelező felszereltségének része a biztonsági kerékpárlámpa a csökkent látótávolságban történő közlekedés során. A fehér első és a piros hátsó lámpán kívül a kerékpárnak tartalmaznia kell egy fehér első és egy piros hátsó fényvisszaverőt, valamint egy narancssárga fényvisszaverőt az első és a hátsó kerék küllőin. Javíthatja láthatóságát sötétben a fényvisszaverő elemekkel a ruháin, hátizsákon vagy akár a pedálokon.

Mennyi a LED forrás és az elem élettartama?

A minőségi kerékpár ára nem tartozik a legalacsonyabbak közé, és minden szenvedélyes kerékpáros biztosan egyetért velünk abban, hogy még a kiegészítők is megszellőztethetik a pénztárcát. Érdemes drágább lámpát vásárolni? Ha éjszaka szándékozik rendszeresen kerékpározni, a nagyobb beruházás hosszú távú, problémamentes üzemelés esetén megtérül. A LED izzók élettartama több ezer órányi folyamatos világítás, és a modern akkumulátorok több száz töltési ciklust képesek kibírni a kapacitásvesztés veszélye nélkül. Óvakodjon azonban az extrém körülményektől. Fagyos éjszakákban ne hagyja a kerékpár lámpáját kint a ház előtt. Csökkenti az élettartamát.

TermékInfoÉrtékelés
1.Fenix BC25R
✅ Maximális fényszórási távolság akár 106 m
✅ 5 féle üzemmód, beleértve a villogó funkciót
✅ Vízálló kialakítás IP66 szabvány szerint
✅ Beépített Li-ion akkumulátor akár 36 órás üzemidővel
📌 18000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Sigma Buster 300
✅ 1 × CREE LED
✅ Az első lámpa fényárama 300 lm
✅ 4 világítási mód az első fényben
✅ Hátsó lámpa 2 móddal és 400 méteres fényárammal
📌 15000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Moon Meteor Storm Lite
✅ Vízálló alumínium szerkezet
✅ 7 megvilágítási mód
✅ Két CREE XM-L2 LED
✅ Fényerő max.1300 lumen
📌 18000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Force Express USB
✅ Ez a modelltípus víz- és nedvesség álló
✅ Tömege mindössze - 145 g
✅ A tápellátás módja: 1 db akkumulátor
✅ Az akku üzemideje 25 óra
📌 10100 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Moon Cerberus
✅ Vízálló IPX7
✅ Összesen 5 világítási mód
✅ A világítás szöge állító
✅ Egyszerű felszerelés
📌 7500 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Blackburn Dayblazer 400
✅ A Blackburn lámpa 400 lumen fényerőt kínál
✅ Négy megvilágítási mód - maximális és csökkentett teljesítmény, pulzáló villogás, stroboszkópos villogás
✅ Vízálló, IP67 védettséggel
✅ Könnyű telepítés és töltés micro USB porton keresztül
📌 13000 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új kerékpárlámpa kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb kerékpárlámpát.

Lásd még: