Kert és műhely

A legjobb kerti házak (teszt 2020)

legjobb kerti házakMiért a tartozik a kerti szerszámtároló ház az egyre keresettebb felszerelések közé? A válasz egyszerű – ez tökéletes a szerszámok, fűnyíró, ágaprító és egyéb kerti gépek tárolására. Ezen kívül van benne hely a zsákos földnek és mulcsnak, virágcserepeknek, de a szabadtéri gyerekjátékoknak, kerékpároknak, akár a kerti bútoroknak, összecsukható trambulinnak, medencének is – a lehetőségek száma határtalan. Szerszámainak és kerti gépeinek már nem kell az udvaron, a pavilonban henteregni vagy a garázsban a helyet foglalni. Adunk tippeket a legjobb kerti szerszámtároló házakra, amelyek kiválóak a felhasznált anyagok minőségében, valamint az egyszerű telepítése és az igazán praktikus kihasználhatósága is vonzó lehet az Ön számára.

Többféle kerti ház létezik. Míg egyeseket elsősorban csak a kerti- és munkaeszközök védelmére és tárolására használnak, mások nyári konyhaként, nyári vendégházként vagy „játszószobaként“ is szolgálhatnak a gyermekek számára. Mielőtt úgy döntene, hogy kerti házat vásárol, nézze meg tanácsainkat és tippjeinket, ahol bemutatjuk Önnek a felhasznált anyagokat és konstrukciós lehetőségeket, összpontosítunk a ház alapjainak előkészítésére, és minden bizonnyal jó, ha tudja, hogy mikor szükséges építési engedélyt beszerezni a kerti ház építéséhez. Útmutatónk és a kerti szerszámtároló házak felhasználói recenziói teljes képet adnak Önnek, és úgy gondoljuk, hogy a választás jelentősen leegyszerűsödik.

A legjobb kerti házak (teszt 2020)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.ARCHER B
Méretek: 213 x 191 x 195 cm
Anyag: Fém
5 out of 5 stars (5 / 5)113000 Ft Alacsony ár
2.Fém kerti ház XXL
Méretek: 277 x 319 x 192 cm
Anyag: acéllap, műanyag
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)144000 Ft Alacsony ár
3.Fém kerti ház M
Méretek: 213 x 130 x 173 cm
Anyag: acél fémlapok, műanyag
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)87000 Ft Alacsony ár
4.ARTISAN 11x7
Méretek: 342 x 218 x 226 cm
Anyag: műanyag (DUOTECH)
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)558000 Ft Alacsony ár
5.Box Mol 1
Méretek: 150 x 80 x 110 cm
Anyag: polirattán
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)71500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon kerti szerszámtároló házat

Míg öregebb házaknál általában kis melléképületeket, fészereket és műhelyeket talál, addig az újabb házaknál praktikus kerti házakat találhat. Számos előnyt kínálnak – minden szerszámot és kerti felszerelést egy helyen tárolhat, egyszerűen telepíthető, könnyen karbantartható, és attól függően, hogy mennyit hajlandó invesztálni, különböző szintű védelmet nyújtanak a lopással és az időjárási viszonyokkal szemben. Választhat kerti házat úgy, hogy az illeszkedjen a kert stílusához, és ne keltsen zavaró benyomást. Ne hagyja ki a következő sorokat, és derítse ki, milyen típusokat, anyagokat és lehetőségeket kínál a kerti szerszámtároló ház.

Hogyan válasszon kerti szerszámtároló házat

Kerti ház típusok

Mielőtt a szerszámtároló házak specifikációjára összpontosítanánk, nézzük át a kerti házak összes alapvető kategóriáját.

Kerti szerszámtároló házak

Ez egy nagyon népszerű típus, amelynek területe körülbelül 1 – 10 m2. Hasonlíthat egy nagyobb szekrényre, de akár egy kisebb méretű nyeregtetős házra is. A felhasznált anyag szempontjából a pléh, a fém és az UV-álló műanyag dominál. A fa változatok hatékonyak, de a tulajdonosoknak több a gondot is okoznak, ami a rendszeres fa karbantartásával kapcsolatos. Szerszámok, kerti-, kemping- vagy grilleszközök tárolására tartós házra van szükség, amely esetében a felhasznált anyag hosszú élettartamú. A kedvező ár és a problémamentes telepítés vonzóvá teszi ezeket.

Kerti házak kikapcsolódásra és hobbira

A kertekben láthat faházakat kis terasszal is. A kikapcsolódáshoz menedéket nyújtanak, a belső tér felhasználható szerszámok tárolására, de konyhaként, gyermek játszószobaként vagy hobbi műhelyként is. Néhány úgy van tervezve, hogy a tető túlnyúlása alatt tárolható legyen a fa. A hangsúly a kellemes esztétikai kialakításon van. Kb. 10 – 20 m2 alapterületűek.

Hétvégi kerti házak

A 20-25 m2-es belső tér már elegendő helyet biztosít alkalmi éjszakai tartózkodáshoz. Ez a fajta nagyobb kerti ház népszerű a kertészek körében, akik a fő otthonukon kívül rendelkeznek nagy telekkel/ szőlővel / gyümölcsössel. Víkendházként is szolgál. Hangsúlyt kell fektetni az alapok szilárdságára és stabilitására, valamint a vastagabb kerületi falakra, hogy a ház ne dőljön össze az első széllökés során. Javasoljuk, hogy egy ilyen megoldást helyezzen a szakértők kezébe. Így biztos lehet a biztonságos telepítésben és összeszerelésben.

Kerti szerszámtároló házak anyaga

Választhat fát, fémet és műanyagot.

 • A fa nagyon természetesnek tűnik, és szinte minden kertbe illik. A tulajdonosoknak azonban időt és pénzt kell befektetniük a védőbevonatok helyreállításába.
 • A fém – leggyakrabban fémpanelok és lemezek formájában – karbantartásmentes és hosszú élettartamot kínál. A szokásos szürke és zöld színek mellett rendelkezésre állnak fautánzatú dekorációk is. Hátránya a ház túlmelegedése a nyári időszakban.
 • A műanyag és az acél váz kombinációja átlag feletti. Néhány műanyag kerti ház nem különböztethető meg a fából készültektől, de az előnye a karbantartásmentes és hosszú élettartam (műanyag ellenáll az UV sugárzásnak és az erős fagynak).

Nem csak az anyag fontos, a kerti ház minőségét a felhasznált anyagok vastagsága és az alap vázszerkezet tartóssága is meghatározza. Igaz, hogy minél vastagabbak a falelemek (panelek, listák, deszkák), annál nagyobb a ház stabilitása. A falvastagság 15 mm-től kezdődik, és 80 mm-nél végződik.

Mekkora kerti házat válasszon?

Most nézzük meg a ház méretét az Ön igényeinek és a telek méretének figyelembevételével. A kerti ház kitakarítása nem gond – ezt szinte minden jelenlegi tulajdonos megmondhatná Önnek. Jó, ha minden szükséges dolog egy helyen van, védve a szeszélyes időjárástól, a kártevőktől, de a rombolóktól is. Melyek a mi alapvető tanácsaink?

 • Ne vásároljon feleslegesen nagy házat, ha kisebb a kertje. Optikailag sok helyet foglal el, nagy árnyékot vethet, és elveszíti a meghittséget.
 • Tegye az összes kerti szerszámot és felszerelést egy halomba, vegye figyelembe, hogy mely részek lehetnek felakasztva a házba, így könnyedén rájöhet, hogy hány négyzetméternyi területre van szüksége. Ne hagyatkozzon arra, hogy a fűnyíró fogantyúja lehajtható. Minden alkalommal le fogja hajtani, amikor beteszi a kerti házba?
 • Ne csak a ház szélességét és hosszát vegye figyelembe, hanem az oromzat magassága is figyelmet érdemel. Még egy kerti háznak is olyan helyre van szüksége, ahol nem veszélyeztetik a faágak, vagy ahol a ház teraszával nem fog harcolnia az „exisztenciáért“.
 • Gondoljon az ajtó helyes tájolására. A legjobb pozíció az, ahol a fűnyíróval egyenesen a nyílt területre megy – a gyepre, és nem kell komplikáltan tolatnia, vagy néhány métert sétálnia a járdán.

Hogyan készítse el az alapot a kerti ház alá?

A kerti ház alá az alapnak kellően szilárdnak és stabilnak kell lennie. Számos lehetősége van a kialakítására. Kisebb kerti szerszámtároló házaknál elegendő a 10 cm-es kavicsréteg. Minél nagyobb a ház, annál nagyobb az igény az alap szilárdságára.

Sok tulajdonos lebetonozza ezt a területet A x B méretre. Annak elkerülése érdekében, hogy a betonlap megrepedjen, erősítse meg legalább egy réteg betonvas hálóval. Érvényes, hogy a legfeljebb 6 m2 alapterületű házak esetében 10 cm vastag betonlemez elegendő, a 6 m2-nél nagyobb házak esetében pedig körülbelül 15 – 20 cm vastagságú lemezt kell létrehozni.

Javasoljuk, hogy beton-cölöpöket helyezzenek a betonlap sarkaiba. Méreteik körülbelül 15 x 15 cm, magasságuk pedig legfeljebb 100 cm. Körülbelül 50-80 cm-re vannak a talajban. Ezeknek köszönhetően a betonalap hosszabb ideig megőrzi merevségét, nincs kitéve annyira a talaj mozgásának és a ház stabilan áll a helyén.

A legtöbb kerti házat alsó rész – padló nélkül – értékesítik. Ha azonban lehetősége van megvásárolni hozzá és alulról felszerelni, az nem azt jelenti, hogy a ház a gyepen állhat. A talajból felszálló nedvesség a fa rothadását és a pléh idő előtti korrózióját okozza. A ház vázszerkezete egyenetlen felületen deformálódni kezd, és az egyes részek már nem fognak illeszkednek egymáshoz. A ház statikája veszélybe kerülhet. A telken lévő kövezett terület is jó hely egy kerti ház számára.

Konstrukciós megoldások

A készen vásárolt kerti szerszámtároló házat általában darabokban – több dobozban – értékesítik. Leggyakrabban egy fém vázkonstrukcióval találkozik, amelybe pontosan elkészített pléh vagy műanyag burkolatlapokat helyez be. Egyik rész után a másikat. A másik lehetőség a kész panelek (vagy akár teljes falak), amelyeket csak a használati utasítás szerint a megfelelő helyzetbe helyezi, és fokozatosan felemeli és a kulcsfontosságú pontokon összekapcsolja. Minden megoldásnak vannak előnyei és hátrányai. Míg később a burkolatlapok esetében egy megsérült elemet/részt kicserélhet, a panel verzió esetében valószínűleg elveszíti az egész panelt (a fémlemez rozsdásodni fog, a műanyag panel megreped).

kertes ház

Kerti ház kialakítása és felszereltsége

A kerti felszerelésekre és technológiára összpontosító webáruházakban és boltokban érdekes lehetőségeket talál. Nemcsak a felhasznált anyag és a méret tekintetében különböznek egymástól, hanem az általános felszereltségben és a használat kényelmében is.

Tető

Mielőtt kerti házat rendelne az internetről, ellenőrizze, hogy a tető része-e a küldeménynek. Különösen alacsony, vonzó ár esetén, bár a képeken látható ház teljesnek látszik, csak a kerületi falakat kapja meg a csomagban.

 • A tető lehet klasszikus nyereg vagy lapos az egyik oldalra lejtéssel.
 • Érdeklődjön a ház magassága iránt a tető alatti legmagasabb ponton és a tető oldalirányú túlnyúlásáról. A szerszámtároló házak csatornarendszere hiányzik, és határozottan nem jó, ha a tetőről a víz közvetlenül a falak mentén folyik.
 • Fontos lehet az a paraméter, amely a maximális négyzetméterenkénti hóterhelésről szól (hasonlóan az üvegházakhoz). Körülbelül 60 kg / m2-től kezdődik, a legmagasabb minőségű kerti szerszámtároló házak alkalmasak a hegyekbe is, több mint 120 kg hóterhelést is kibírnak.
 • Azon kívül, hogy ugyanabból az anyagból készül, mint a kerületi falak, a tető készülhet aszfaltzsindelyből, homokfúvott kartonból, megfizethető tetőfedő anyagból, vagy ragaszkodhat a zöldtetőhöz, vagyis a növényzettel telepített tetőhöz is. A karbantartás praktikussága és az ízlése a meghatározó.

Ajtók és ablakok

A ház ajtajának elég szélesnek kell lennie ahhoz, hogy a tárolt kerti gépek gond nélkül beférjenek (figyeljen a tengelytávra). Ezért leggyakrabban dupla ajtóval találkozhat – ezek nyitódnak (zsanérokon) vagy oldalra csúsznak. Érdemes figyelni a magasságot is. Különösen az olcsó kínai kerti házak alacsonyabbak, ajtóik ugyanolyan alacsonyak. Az európai és amerikai gyártók törődnek azzal, hogy a konstrukciók megfeleljenek a magasabb termetűeknek, mind az amerikaiaknak, mind az európaiaknak.

Ablakkal vagy ablak nélkül? Attól függ, hogyan mire használja a házat és annak méretétől. Kisebb házak esetén csak nyissa ki az ajtót, hogy könnyedén láthassa a teljes tartalmat. Ha a kerti ház nagyobb, az ablak fényt ad, és nem kell nappali fényben foglalkoznia az izzólámpákkal.

Szellőző rendszer

Ez egy nagyon fontos elem. A szellőzésnek (szellőzőnyílások, dönthető lamellák, tető alatti nyílások) köszönhetően a kerti házban nem halmozódik fel nedvesség vagy nem lesz túl magas a hőmérséklet. Különösen a fém burkolatok esetében a hőmérséklet nyáron magasra emelkedhet, és veszélyeztetheti a tárolt folyadékok (pl. folyékony műtrágyák) minőségét. Kerülje a gyúlékony anyagok tárolását a lehetséges magas hőmérséklet miatt.

Biztonság

A kerti ház biztonságát leggyakrabban egy zár segítségével valósítják meg, amelyet az ajtó nyílásain keresztül vezetnek. Megvédi a szerszámokat és felszereléseket a tolvajoktól (legalábbis kissé megnehezíti számukra a hozzáférést), ugyanakkor megakadályozza illetéktelen személyek bejutását a házba (gyermekek, szomszéd). A házban éles elemekkel, pengékkel vagy késekkel ellátott eszközöket tárolhatnak, ezért a hozzáférést az Ön ellenőrzése alatt kell tartani.

Felületkezelés

Figyelje meg a felületkezelés minőségét, különösen fa- és pléhborítás esetében. A legtöbb esetben a házakat alap felületkezeléssel ellátott burkolattal értékesítik, amely azonban nem biztos, hogy sokáig bírja, és néhány szezon után megújítást igényel.

Polcok és horgok

A nagyobb területű házak berendezésében olyan elemeket is talál, amelyek lehetővé teszik a falakon lévő hely kihasználását. Ezek polcok, akasztórudak vagy horgok. Szükség szerint a legtöbbet maga is megszerkesztheti, de ügyeljen a fal vagy a tető teherbírására, hogy nehéz tárgyak felakasztása után ne terhelje túl ezeket.

Kerti ház: Építési engedély és bejelentési kötelezettség

Mielőtt megvásárolná a kiválasztott kerti házat, érdemes szem előtt tartani az összes lényeges dolgot. Bár ez egy „épület“ a saját telkén, de nem telepítheti a szomszédjaitól vagy a környezettől teljesen függetlenül.

 • A kerti háznak legalább 2 méterre kell állnia a szomszédos földdel/telekkel közös határtól. Ha megállapodik a szomszéddal, a ház közelebb is elhelyezhető. Vigyázzon azonban arra, hogy ne legyen olyan ház vagy épületek közelében, amelyeken a jövőben átalakításokat végezhet az Ön földjéről/telkéről.
 • Nincs szükség építési engedélyre földszintes kerti házhoz, amelynek területe legfeljebb 25 m2 és magassága kevesebb, mint 5 m. Az építési törvény szerint ez egy kis épület, és kiegészítő funkciót tölt be a főépület mellett. Azonban nem használható üzleti célokra!
 • Ugyanakkor be kell jelentenie az önkormányzatnak a földjén/telkén lévő kerti ház építését, és ki kell töltenie a megfelelő nyomtatványt.

Kerti szerszámtároló házak ára

kerti szerszámokEbben a kategóriában azonban kissé nehezebb árszinteket létrehozni. A kerti házak elsősorban méretükben, felhasznált anyagukban és falvastagságukban különböznek egymástól. Fő feladata, hogy figyelembe vegye a kerti házban tárolni kívánt felszerelések mennyiségét.

✅ Kerti szerszámtároló házak 100000 Ft-ig

Az alap árkategóriában kisebb műanyag és pléh kerti házakat talál, amelyek területe legfeljebb 4 m2. Átlagosan néznek ki, szürke vagy zöld színűek, és nem rendelkeznek bonyolult dekorációval. Különösen alkalmasak kisebb telkekre, ahol a háztulajdonosoknak kevesebb a kerti felszerelésük is.

✅ Kerti szerszámtároló házak 200000 Ft-ig

A legeladottabb kerti szerszámtároló házak csoportjában már megtalálhatja a 6 – 7 m2 alapterületű kialakításokat. A kialakítás minősége és a falak vastagsága magasabb szinten van. Meglepheti Önt a fautánzatú dekoráció a műanyag vagy acél burkolaton.

✅ Kerti szerszámtároló házak 200000 Ft-tól

Ha tökéletes kinézetű kerti házat keres, nagy tároló hellyel, valamivel nagyobb összeget készítsen. A 200000 forinttól ezek valóban jó minőségű, tartós és esztétikusan kivitelezett modellek, gyakran fából is készülnek. Természetesen teljes felszereltség is rendelkezésre áll, beleértve az ablakokat, a szellőztetést és a megerősített tetőt.

A legjobb kerti szerszámtároló ház márkák

Mely gyártók nem okoznak csalódást ügyfeleinek, és kiváló minőséget kínálnak elfogadható áron? Átnéztük a kerti házak recenzióit és tesztjeit, és itt van egy lista a legjobb minősítésű márkákról.

 • Duramax – Fém és műanyag kerti házak egyszerű, de kifinomult kivitelben. Egyes modellek 20 év rozsdásodás elleni garanciával rendelkeznek. Nem gyúlékony, tartós műanyag.
 • G21 – A bevált kerti berendezések márkája költséghatékony fém és műanyag kerti házakat kínál, még nagyobb méretben is.
 • Keter – A német Keter márka csúcs a kert és a ház felszereltségének szortimentjében. Kerti házai nemcsak a legjobbak, de a legszebbek is.
 • Palram – Több, mint 50 éves hagyománnyal rendelkező izraeli márka a teraszok, pavilonok és kerti házak egyik legnagyobb gyártója, amely kiváló minőségű UV-védelemmel ellátott polikarbonátot és megerősített alumínium vázat használ.
 • Rojaplast – Az alap kerti szerszámtároló házak valamivel kisebb kínálata, de különösen kedvező áruk miatt vonzóak.
 • Lanitplast – Kisebb, ugyanakkor masszív, fából készült kerti házak széles választéka, kiegészítve az USA-ban gyártott nagyon népszerű műanyag és fém házakkal (Arrow kiadás).

Gyakran ismételt kérdések

Hova épüljön a kerti szerszámtároló ház?

 • Megfelelő pozíció – a ház vagy garázs közelében szélárnyékban, legalább 2 méterre a telekhatártól.
 • Alkalmatlan helyek – olyan helyeken, ahol fennáll annak a veszélye, hogy hótömeg hullik le a főtetőről, egy nagy fa alatt, a kert távoli részén, ahova egy idegen hátulról hozzáférhet.

Mit lehet tárolni szerszámtároló házakban és mit nem?

A kerti ház lehetővé teszi szerszámok, kerti felszerelések és gépek tárolását, tárolhat benne kemping és grill felszereléseket, medence tartozékokat, kerti játékokat, kerékpárokat és rollereket. Ha kellően erős szigeteléssel és vastagabb burkolattal rendelkezik, akkor kerti bútorok tárolására is használható, amelyeket nem lehet fagynak kitenni.

Nem tárolhatók a kerti házban vegyi és gyúlékony anyagok (benzin, festékek, lakkok, spray-k stb.). A benzines kerti gépek tárolásakor gondoljon a ház alapos szellőztetésére.

Ha saját magam építek kerti házat, szükségem van-e építési engedélyre?

Ha a kerti ház területe kevesebb, mint 25 m2, nem lesz kétszintes vagy akár 5 méternél is magasabb, akkor nincs szüksége építési engedélyre. Az építkezés során azonban ne veszélyeztesse a környezetet. Jelentési kötelezettsége van az önkormányzat felé. Tartson legalább 2 méter távolságot a szomszédos földterülettől (vagy kérjen írásos beleegyezést a szomszédtól).

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.ARCHER B
Méretek: 213 x 191 x 195 cm
Anyag: Fém
5 out of 5 stars (5 / 5)113000 Ft Alacsony ár
2.Fém kerti ház XXL
Méretek: 277 x 319 x 192 cm
Anyag: acéllap, műanyag
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)144000 Ft Alacsony ár
3.Fém kerti ház M
Méretek: 213 x 130 x 173 cm
Anyag: acél fémlapok, műanyag
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)87000 Ft Alacsony ár
4.ARTISAN 11x7
Méretek: 342 x 218 x 226 cm
Anyag: műanyag (DUOTECH)
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)558000 Ft Alacsony ár
5.Box Mol 1
Méretek: 150 x 80 x 110 cm
Anyag: polirattán
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)71500 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új kerti ház kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb kerti szerszámtároló házat.