Kert és műhely

A legjobb kerti tömlők (recenziók és teszt) 2024

legjobb kerti tömlők
Tippeket készítettünk Önnek a legjobb kerti tömlőkre, amelyek kiválóak élettartamukkal, tartósságukkal és kivitelezésük minőségével. A kerti tömlő olyan eszköz, amely nélkül csak néhány kerttulajdonos tud meglenni. Mivel azonban ez nem egy bonyolult kerti berendezés motorral és járószerkezettel, sokan a véletlenre bízzák a kiválasztását – vagyis arra, ami a hobbyboltban éppen kezük ügyébe kerül. És éppen itt van a gond!

Ha a továbbiakban nem akar vesződni egy spriccelő kerti tömlővel, amely a szezon után egy szeméttartály mellett végzi, akkor itt az ideje, hogy a minőségre összpontosítson. A „no name“ és a márkás tömlők közötti különbségek hatalmasak.

 • Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy minőségi kerti tömlőnek?
 • Milyen átmérőjű tömlőt válasszon?
 • Milyen kialakítású tömlőt használ ki a legjobban?

Az alábbi választási útmutatóban minden fontos információt megtalál. Ha a kerti tömlők kínálatának sokszínűsége megrémíti Önt, ne habozzon, és hívja segítségül a kerti tömlők tesztjeit és recenzióit, ahol első kézből talál információkat. Biztosak vagyunk benne, hogy a kedvencek között olyan ismert márkák is megtalálhatók lesznek, mint a Kärcher, Gardena, Fiskars, Happy Green.

A legjobb kerti tömlők (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.FISKARS locsoló tömlő 15 m
✔️ Tökéletes kert az öntözés mindennapi terhe nélkül
✔️ A kerti csepegtető rendszer közvetlenül a növény gyökeréhez juttatja a vizet
5 out of 5 stars (5 / 5)15600 Ft Alacsony ár
2.Kärcher tömlő PrimoFlex® (3/4" - 50 m)
✔️ Csodás kertet az öntözés mindennapi terhe nélkül
✔️ A(z) KÄRCHER tömlőjének átmérője 3/4"
✔️ Hozzávetőlegesen 24 bar nyomásnak képes ellenállni
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)24700 Ft Alacsony ár
3.Bradas Reflex kerti tömlő 1/2"
✔️ Tökéletes kert az öntözés mindennapi nyűge nélkül
✔️ A(z) Bradas tömlőjének átmérője 1/2"
✔️ Maximum 24 bar nyomásnak tud ellenállni
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)8700 Ft Alacsony ár
4.Bradas White line kerti tömlő 3/4" 20 m
✔️ Gyönyörű kert az öntözés mindennapi nyűge nélkül
✔️ A(z) Bradas tömlőjének átmérője 3/4"
✔️ Megközelítőleg 24 bar nyomásnak képes ellenállni
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)11100 Ft Alacsony ár
5.Gardena Liano textil tömlő 20 m
✔️ Ellenáll az UV sugárzásnak és alacsony hőmérsékletnek
✔️ Az erős és könnyű kerti tömlő minden kert öntözésére alkalmas
✔️ Nyomásállóság 35 bar-ig, lehetőség öntözőfej csatlakoztatására
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)21200 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon kerti tömlőt

Függetlenül attól, hogy egy kisebb kertje van a ház közelében, vagy nagyobb telek gyümölcsössel, a kerti tömlő pótolhatatlan a növények és a pázsit praktikus és gyors öntözéséhez. És nem csak azért! Segítségével megtisztítja a járdákat a sártól, a kerti bútorokat és az autót, vagy megtölti a medencét. Szerepe nyilvánvaló, de a kiválasztása annál nehezebb.

A következő sorokban többet fogunk beszélni arról, hogyan lehet megkülönböztetni a jó kerti tömlőt a tömlőtől, amellyel csak hónapokig gondja lesz. Bővebben megtudhatja, hogyan kell kiválasztani a tömlő megfelelő átmérőjét, milyen nyomás- és hőállóságot igényel, valamint tippeket is talál a praktikus kiegészítőkről. Kezdjünk neki!

Hogyan válasszon kerti tömlőt

Jó minőségű vs. rossz minőségű kerti tömlők

Csomagolt kerti tömlők (például 15, 25, 50 m hosszúak), amelyek a hobbiboltok oldalsó boxaiba dobva megtalálhatók, alacsony áruk miatt vonzók. Kevesebb, mint 7000 forintért már rendelkezhet egy tömlővel, amely elér egy hosszú kert végére! Vásároljon azonban körültekintően. Ha van lehetősége arra, hogy letekerje a tömlő egy részét, és ellenőrizze annak vastagságát vagy hajlítási reakcióját, akkor tegye meg. Tudta, hogy ezeknek a vákuumcsomagolt tömlőknek egy része még a csomagolásban is „felfújt“, hogy megőrizze térfogatát és szilárdság benyomását keltse?

Ha méterre vásárol kerti tömlőt, ritkán nyúl mellé – különösen, ha tanácsot kér a kertközpontban. Online vásárláskor figyeljen a valódi felhasználók kerti tömlő recenzióira, értékesítési rangsorokra, és válasszon mindenekelőtt az ellenőrzött gyártók kínálatából.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a minőségi kerti tömlő?

 • Meglehetősen rugalmas – nem csavarodik, nem gubancolódik, nem túl merev, nem sok ellenállást tanúsít.
 • Nem esik le a csatlakozó komponensekről.
 • Idővel sem veszíti el tulajdonságait vagy akkor sem, ha a napsugárzásnak hosszabb ideig ki volt téve.
 • Gond nélkül kezeli a rendszer normál víznyomását.
 • 1 szezonnál tovább bírja (víznyomás és hőmérséklet hatására nem veszíti el tulajdonságait). Például a Gardena kerti tömlőkre a gyártó 12 – 20 év garanciát ad.

A tömlő belső átmérője

A tömlők esetében „col-ként“ is ismert mértékegységgel találkozhat. Ez nem más, mint egy hüvelyk („inch“ jelölés), amelyet az elektronikai kijelzőkben is használnak. Egy col (vagy hüvelyk) mérete 2,54 cm. A legnépszerűbbek az 1/2″ és 3/4″ belső átmérőjű tömlők (azaz 1,27 cm és 1,905 cm átmérőjű).

A félcolos tömlőket körülbelül 30 m hosszúságig gyártják. Könnyebbek, a belőlük kifolyó víznek elegendő nyomása van. Azonban az átfolyás literben kisebb. Tehát ha egyszerre nagyobb vízmennyiséget szeretne egy adott területre juttatni (például gyors öntözés, a medence feltöltése), nyúljon egy univerzális, háromnegyed colos kerti tömlőhöz, amely akár 50 méteres hosszúságban is megvásárolható. Ne feledje azonban, hogy egy kicsit nehezebb kezelni, és több helyet foglal tároláskor.

A kerti tömlő hossza

A tömlő hosszát illetően kövesse igényeit és az öntözött kert méretét. A 20-50 m hosszú tömlők a legkeresettebbek közé tartoznak. Ha az 50 métert nehezen tudja kezelni tároláskor és kitekeréskor, ossza két részre, és csak szükség esetén használja összekapcsolva.

Hőellenállás

Annak ellenére, hogy a nyári hőmérséklet az elmúlt években maximum 35 ° C volt, képzelje el, hogy kerti tömlőt a forró betonon hagyja. Bár az ilyen szélsőségeket kerülni kell, a jó hír az, hogy még az átlagos kerti tömlők anyaga is úgy van dimenzionálva, hogy +50 ° C-ig hőállóak legyenek. A legjobbak sérülésmentesen kezelik a +70 ° C-ig terjedő hőmérsékletet is. Azonban kaphatók kerti tömlők a normálnál magasabb hőellenállással is, azaz +100 ° C és télen -20 ° C-ig. Inkább az alsó határt használhatja ki, különösen, ha a tömlő a víkendháznál van, amelyet nem lesz ideje eltenni a tél kezdete előtt.

kerti tömlő

Világos vagy sötét kerti tömlő?

Bár a boltban lehet, hogy azt mondják, a szín nem számít, jó tudni az alábbi előnyöket és hátrányokat.

 • Az átlátszó tömlők kevésbé melegszenek fel, és hosszabb ideig megőrzik optimális merevségüket. Ne feledje azonban, hogy hajlamosabbak az algák szaporodására, ami nem biztos, hogy megfelel Önnek, ha a tömlőt ivóvíz vezetésére vagy kerti zuhanyhoz való vízvezetéshez szeretné használni.
 • A sötétebb színű, átlátszatlan tömlők logikusan gyorsabban felmelegszenek, majd megpuhulnak (az anyag minőségétől függően). A bennük lévő víz gyorsan forró lesz, ami nem alkalmas, ha a tömlővel szeretné öntözni a növényeket (először a tömlőben lévő összes vizet ki kell engedni). Ezt a funkciót azonban biztosan értékelni fogja, például amikor meleg vizet enged a gyermekmedencébe. A sötét tömlők szintén nem hajlamosak az algák elszaporodására.

Nyomásállóság

Tömlők esetében nem sok adatot talál. A nyilvánvalóak leginkább a hosszra és belső átmérőre vonatkoznak. Ezenkívül meg kellene tudnia a leírásból azt is, hogy milyen a maximális (repesztőnyomás) víznyomás. Ettől a határértéktől kezdve a tömlő nem tudja ellátni feladatát.

A jó hír azonban az, hogy a normál csövekben a víznyomás nem haladhatja meg a 6 bar értéket. Így a legtöbb kerti tömlő még túldimenzionált is az ilyen használatra. Még az átlagos tömlők is képesek kezelni a 10 bar-nál nagyobb nyomást. A legjobb kerti tömlők akár 25-30 bar nyomást is kibírnak. A nagyobb maximális nyomás általában a tömlő hosszabb élettartamával is jár.

A kerti tömlő súlya

Klasszikus félcolos tömlő esetén a súlynak minimálisan 115 grammnak kell lennie méterenként. A teljes súly szerint könnyen megállapíthatja, hogy milyen vastag a tömlő fala – minél nehezebb a tömlő, annál vastagabb a falvastagság és annál tartósabb a tömlő. Nagyon jó értéknek tekinthető a 18, ill. 19 mm falvastagság.

Specifikus típusú tömlők

 • Zsugortömlők – Rugalmasságukkal és egyszerű tárolhatóságukkal kitűnnek. Körülbelül háromszoros hosszúságúra nőhetnek. 10 méteres tömlőből víznyomás alatt 30 m hosszú tömlő lesz. Amint leengedi a vizet, összezsugorodik. Nem törik meg, az anyaga rugalmas, de elég erős a normál használathoz. Előnye az alacsony súly.
 • Öntözőtömlők – A komplex öntözőrendszerek tömlői a megfizethetőbbek közé tartoznak. Várhatóan a rendszer összeszerelése után stabilan fekszenek egy helyen, ahová vizet viszik, így nem számít, hogy a kevésbé rugalmasak közé tartoznak. A hangsúly az összekötő elemekkel való jó kompatibilitáson és a víz több tíz méteres távolságra való elvezetésén van.
 • Csepegtető tömlők – Az úgynevezett csepegtető öntözéshez, amely egy automatikus öntözőrendszer része, csepegtető tömlőket használnak. A víz a talajba és a növények környékére jut a fokozatos adagolással, a rendszeresen elhelyezett lyukakon (beépített csepegtetők) keresztül a tömlő teljes hosszán. Ha a rendszerben a nyomás megfelelően van beállítva, a nyílásokból víz folyik ki, ill. csöpög.

Tartozékok kerti tömlőkhöz

 • Csatlakozók – A kerti tömlők megfelelő csatlakozói és gyorscsatlakozói előfeltételei az öntözőrendszer minden elemének gyors, megbízható és vízhatlan csatlakoztatásához – legyen szó a tömlő vízcsaphoz való csatlakoztatásáról, tömlők csatlakoztatásáról, valamint a tömlő szórópisztolyhoz és öntözőpisztolyhoz való megbízható csatlakoztatásáról.
 • Szórópisztolyok / öntözőpisztolyok – Nagyon népszerű és praktikus a tartozék a kerti tömlőnek, amely lehetővé teszi, hogy pillanatok alatt megváltoztassa a vízsugár típusát és intenzitását – finom ködről intenzív ponsugárra. A szabályozás lehetővé teszi az érzékeny virágok biztonságos öntözését a virágágyásban, de a kerékpár mosását vagy a kerti bútorok tisztítását is erősebb sugárral.
 • Tömlőkocsi – Hasznos segítő, amely időt takarít meg, kíméli a gerincet és meghosszabbítja a tömlő élettartamát. Mechanikusan nem kell fáradoznia a tömlővel, megkönnyíti a tömlő száraz, stabil hőmérsékleten való tárolását. A választáskor nézze meg a kocsi teherbírását – azaz hány méter tömlőt lehet feltekerni a dobra az adott átmérőjűből. A jól felszerelt tömlőkocsiknak forgatókarral is rendelkezik – nem lesz sáros a keze.
 • Fali tömlődoboz – A falra stabilan rögzített doboz a vízforrás közelében biztosítja a tömlő egyenletes és automatikus visszacsévélését. A tömlő biztonságosan van tárolva a dobozban, amikor nem használja, és nem rontja a kert esztétikai benyomását. Ebben az esetben is figyeljen a doboz maximális kapacitására, azaz mennyi tömlőt bír el a doboz.

a gyep öntözése

Kerti tömlők ára

Nem probléma olcsó kerti tömlő beszerzése, de a használattal való elégedettsége megkérdőjelezhető. Mennyibe fog kerülni egy minőségi kerti tömlő, amely több szezont is kibír sérülés nélkül, és nem veszíti el az önuralmát, ha vele dolgozik?

✅ Kerti tömlők 7000 forintig

A kerti tömlők legszélesebb választéka ismert és kevésbé ismert gyártóktól. Ne számítson exkluzivitásra, inkább átlagos jellemzőkre. Sok esetben azonban a kialakítás alkalmas a normál kerti használatra; az alapvető gondoskodás mellett az ilyen olcsóbb tömlő sem feltétlenül melléfogás. Fontos az ár / méter arány – egy 50 méteres tömlő 3500 forintért nem biztos, hogy megkönnyíti a kert öntözését.

✅ Kerti tömlők 14000 forintig

14000 forintos árig, márkás kerti tömlők szilárd választékát találja kiváló ár / minőség arány mellett, amelyeket elégedett vélemények kísérnek. A nyomásnak és a hőmérsékletnek való ellenállásuk növekszik. Intenzívebb használatra is alkalmasak, más kiegészítőkkel is nagyon jól működnek. Az ajánlatok között szerepel a Gardena, Kärcher, Waldbeck márkák legjobb minősítésű termékei.

✅ Kerti tömlők 14000 forinttól

Hangsúly a kiváló minőségre van fektetve a rugalmassággal és az átlagosnál hosszabb élettartammal kombinálva. A prémium kerti tömlők megmutatják olcsóbb versenytársaiknak, hogy hova lehet eljutni ebben a szegmensben, és mennyi ideig bírhatja egy kerti tömlő. Nem hiányoznak a speciális célú tömlők sem, amelyek alkalmasak nagy igénybevételre és extrém körülményekre.

A legjobb kerti tömlő márkák

A gyorsabb tájékozódás és a megfelelő jelöltek kiszűrése érdekében javasoljuk, hogy nézze meg az alábbi márkák kínálatát:

 • Kärcher – Értékelni fogja a Kärcher kerti tömlők német minőségét közepes és nagy kertek öntözésekor. Fokozott törésnyomás, hangsúly a külső réteg precíz kivitelezésére, amely hosszú ideig ellenáll a külső hatásoknak és hőmérsékleteknek.
 • Gardena – A márkás kerti tömlők talán legnépszerűbb gyártója kielégíti az igényes fogyasztók igényeit. Magasabb ár, ugyanakkor minőségi kivitelezés, akár 30 év garancia. Kiváló külföldi recenziók.
 • Fiskars – Nem csak kiváló minőségű Fiskars kések és bárdok, hanem könnyen használható, csavarodásálló kerti tömlők is.
 • Happy Green – Ha érdeklik Önt a zsugortömlők, amelyek helyet takarítanak meg a tárolás során, akkor figyelmébe ajánljuk a népszerű Happy Green márka megfizethető tömlőit.
 • Waldbeck – A flexibilis nyújtható tömlőket és csepegtetőtömlőket, beleértve az összes csatlakozást megtalálja a Waldbeck márka kínálatában.
 • Geko – Tömlők széles választéka különböző célokra – tiszta és szennyezett víz vezetésére. Fokozott ellenállás az algák lerakódásával vagy mechanikai sérülésekkel szemben. Jó méterenkénti ár.
 • Proteco – A professzionális és hobbi kerti szerszámok gyártója nagyon jól megtervezett kerti tömlőket kínál, melyek fala megerősített konstrukcióval rendelkezik, 30 bar nyomásig. Néhány tömlő károsodás nélkül képes elviselni a -20 ° C hőmérsékletet.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.FISKARS locsoló tömlő 15 m
✔️ Tökéletes kert az öntözés mindennapi terhe nélkül
✔️ A kerti csepegtető rendszer közvetlenül a növény gyökeréhez juttatja a vizet
5 out of 5 stars (5 / 5)15600 Ft Alacsony ár
2.Kärcher tömlő PrimoFlex® (3/4" - 50 m)
✔️ Csodás kertet az öntözés mindennapi terhe nélkül
✔️ A(z) KÄRCHER tömlőjének átmérője 3/4"
✔️ Hozzávetőlegesen 24 bar nyomásnak képes ellenállni
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)24700 Ft Alacsony ár
3.Bradas Reflex kerti tömlő 1/2"
✔️ Tökéletes kert az öntözés mindennapi nyűge nélkül
✔️ A(z) Bradas tömlőjének átmérője 1/2"
✔️ Maximum 24 bar nyomásnak tud ellenállni
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)8700 Ft Alacsony ár
4.Bradas White line kerti tömlő 3/4" 20 m
✔️ Gyönyörű kert az öntözés mindennapi nyűge nélkül
✔️ A(z) Bradas tömlőjének átmérője 3/4"
✔️ Megközelítőleg 24 bar nyomásnak képes ellenállni
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)11100 Ft Alacsony ár
5.Gardena Liano textil tömlő 20 m
✔️ Ellenáll az UV sugárzásnak és alacsony hőmérsékletnek
✔️ Az erős és könnyű kerti tömlő minden kert öntözésére alkalmas
✔️ Nyomásállóság 35 bar-ig, lehetőség öntözőfej csatlakoztatására
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)21200 Ft Alacsony ár