Háztartás Háztartási kisgépek

A legjobb levesfőzők (recenziók és teszt) 2024

legjobb levesfőzők
Gondolkodik egy levesfőző vásárlásán, amely megkönnyítené a levesek elkészítését? Tippjeink vannak a legjobb levesfőzőkre, amelyeket kiváló vélemények kísérnek a recenziókban. Még ha egy meghatározott célú konyhai készülékről is van szó a konyhájában bőven használható. Jöjjön és ismerje meg jobban!

Ha szereti a krémleveseket, akkor a levesfőző majdnem minden munkát átvesz Ön helyett. Fazék nélkül, merülő keverő használata nélkül az egész elkészítés teljes mértékben az irányítása alatt áll. Egyetlen feladata, hogy a hozzávalók megfelelő és bevált kombinációját a levesfőzőbe tegye, így akár fél óra alatt is finom levest főzhet, még a családtagoknak is.

 • Milyen tulajdonságokkal és felszereltséggel kell rendelkeznie egy minőségi levesfőzőnek?
 • Milyen paraméterekre és funkciókra kell összpontosítania, ha azt akarja, hogy valóban hasznos legyen a levesfőző?
 • Mi a különbség a levesfőző és a főzőfunkcióval ellátott turmixgép között?

Az alábbi választási útmutatóban minden fontos információt megtalál. A TOP termékek közötti gyors tájékozódáshoz inspirálódjon például a rangsorunkból, és ne hagyja ki a levesfőzők tesztjeit és recenziót, ahol első kézből talál információkat. Biztosak vagyunk benne, hogy a kedvencek közül nem fognak hiányozni az ismert márkák sem, mint például a Tescoma, Tefal, MioMat, DOMO.

A legjobb levesfőzők (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tescoma PRESIDENT
Térfogat: 1,75 l
5 out of 5 stars (5 / 5)75000 Ft Alacsony ár
2.Delimano Multifresh
Térfogat: 1,2 l
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)50000 Ft Alacsony ár
3.DOMO DO716BL
Térfogat: 2,2 l
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)44000 Ft Alacsony ár
4.RUSSELL-HOBBS 21480-56
Térfogat: 1,8 l
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)33500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon levesfőzőt

Mit kell figyelembe venni a levesfőző kiválasztásakor? Ne csak a belső térfogatot vegye figyelembe, ami összefügg az adagok számával, hanem a keverési szinteket, a funkciókat, a védelmi elemeket, a tisztítást és a kialakítás általános minőségét is.

Mivel ez meglehetősen újdonság a többi konyhai készülékek között, kezdjük egy alapvető ismertetéssel. Ezután többet olvashat arról, hogy kinek lesz a legnagyobb haszna a levesfőzőből, és simán áttérünk az alapvető paraméterekre, tulajdonságokra és funkciókra. Nem fognak hiányozni az árkategóriák és a legnépszerűbb márkák sem, amelyek a levesfőzők gyártását is a portfóliójukba sorolták.

Mi az a levesfőző?

A levesfőző fő feladata már a megnevezéséből egyértelmű. Ez egy elektromos készülék, amely leveseket főz – tökéletesen krémes, kisebb, de nagyobb zöldségdarabokkal is, a kiválasztott módtól függően. Ezenkívül megbirkózik a mártások, gyerek kásák, a házi gyümölcspépek vagy akár a gyümölcslekvárok elkészítésével is. Gazdagabb programkínálattal smoothie italok, tejitalok és vegyes turmixok elkészítésére is képes.

A levesfőzők nem különböznek egymástól kialakításukban. Egy nagyobb elektromos vízforralóhoz hasonlítanak, „keresztezve“ egy termosszal. Több tulajdonságot is átvettek tőlük. A vízforralótól például a kivitelezést és a designt. A levesfőző tipikus jellemzője a nyitható (levehető) fedél, a nagy, hőszigetelt fogantyú és az alapba integrált fűtés. A levesfőző teste különleges szigetelésű konstrukcióval rendelkezik, ennek köszönhetően ez a készülék nagyon gyorsan eléri a forráspontot, és melegen tartja a régebben megfőzött ételeket is.

A levesfőző elvileg két funkciót egyesít – a főzés és a keverés funkciót. Az alsó fűtés biztosítja a folyadékok és a behelyezett hozzávalók melegítését, a fedél alsó részén van egy keverő rész, a fedél tetején pedig a vezérlőgombok / panel és a kijelző található. A keverőlapátok így a fedéllel együtt a levesfőzőbe illeszkednek, és az aljáig érnek, hogy a keverés során egyetlen darab se meneküljön el előlük. Tehát, ha érdekli az ilyen precíz keverés…

Hogyan válasszon levesfőzőt

Levesfőző és kihasználása: Kinek kifizetődő megvásárolni?

A levesfőző a modern idők konyhai kisgépe. Az alaposan megtisztított és felszeletelt hozzávalókat a levesfőzőbe helyezi, és felönti vízzel úgy, hogy ne lépje túl a „MAX” értéket, ugyanakkor ne legyen a „MIN” jelzés alatt. Kiválaszt egy programot, és a levesfőző elkezdi a munkát. 20-30 perc múlva hangjelzés hallható, és már tálalhat is. Nem kell az edény mellett állni, a levest összekeverni, vagy turmixgépet elővenni. Csábítóan hangzik, nem? Mielőtt a levesfőző mellett döntene, nézze meg, kinek kifizetődő, ha kéznél van a levesfőző.

 • Alkalmas olyan családnak, ahol a levesnek stabil helye van. A levesfőző időt takarít meg – gyorsan főz, nem kell ellenőrizni, nem vesztegeti az időt sok edény elmosogatásával. A belső térfogat függvényében 2-4 adagot készít egyszerre.
 • A kisgyermekes anyák értékelni fogják. Krémlevesekkel kezdi, később apró darabokat tartalmazó leveseket készít a gyermeknek. Pontosan a táplálkozási ajánlások szerint! A levesfőző segítségével különféle kása, köret, bébiétel vagy házi gyümölcslekvár is elkészíthető. Mindig tökéletes áttekintése van a felhasznált alapanyagok minőségéről, a cukor vagy a só mennyiségéről. Frissen, egészségesen, további vegyi anyagok és tartósítószerek nélkül főz.
 • Ha speciális diétás étrendre van szüksége, a levesfőző lehetővé teszi, hogy praktikusan és gyorsan főzzön magának, még kisebb mennyiségben is.
 • Csak Ön szereti a leveseket otthon? Vagy egyedül él, és nem akar a fazék mellett állni 1-2 adagért? Az étrendben a leveseknek megvan a maguk jelentősége – kiegészítik a tápanyagokat és a folyadékot. Egy praktikus és gyors levesfőzővel, ezzel nem kell foglalkoznia.
 • A recepteket közvetlenül a használati útmutatóban találja. A levesfőzőben azonban főzhet levest a saját receptje vagy az internetről származó receptek szerint is. Ha eddig tartott a levesek főzésétől és a krémek elkészítésétől, vagy nincs tapasztalata, akkor tetszeni fog Önnek a levesfőző, és még új kombinációkat is kipróbál.

A levesfőző térfogata

Ne feledje, hogy a levesfőző térfogata nem nagy. A legtöbb rendelkezésre álló modell belső térfogata 1-2 liter. Kisebb térfogat 2 adagra, a nagyobb 3-4 adagra elegendő. A tartály teljes térfogata azonban mindig nagyobb. Például 3 l össztérfogat mellett a hasznos térfogat csak 1,2 l. Mindig a hasznos térfogat értékét figyelje.

Ha csak magának főz, ne vásároljon nagyobb térfogatút. A levesfőzőkön két fontos jelölést talál – az egyik a minimális szintet, a másik a maximálist jelzi. Rengeteg összetevővel, beleértve a vizet is, e két jel között kell maradnia. Ekkor a levesfőző működése minden szempontból biztonságos. Semmi sem forr ki vagy ég le idő előtt.

Bemenőteljesítmény

A levesfőző gyorsan működik, ezért a működéséhez kellően nagy teljesítményre is van szüksége, hozzávetőlegesen 1000 – 2000 W között. Ez nem energiatakarékos működés, de a főzés és a keverés egyetlen „edényben“ történik, kevesebb, mint fél óra alatt. A leves főzőlapon történő főzése és a merülő keverő használata valószínűleg ugyanazt eredményezné, ha nem többet.

Funkciók és program ellátottság

A levesfőző alapvető funkciói közé tartozik a főzés (melegítés) és a keverés. Az olcsó levesfőzőknek ez az egyetlen funkciója összekapcsolva, ami azt jelenti, hogy az összetevőket főzi, és krémes állagúra keveri.

A legeladottabb levesfőzők azonban sokoldalúbb program ellátottságot kínálnak, és ezzel szélesebb körben kihasználhatja a konyhában, például:

 • csak főzés – ha könnyű zöldséglevest szeretne keverés nélkül
 • csak keverés – ha nem szeretné főzni a hozzávalókat, például smoothie italok és turmixok készítésekor
 • főzés + keverés – a krémlevesek készítésének alapvető funkciója
 • lekvárok / bébiételek főzése – az alapmóddal ellentétben a levesfőző más időtartamig működik, még alacsonyabb hőmérsékleten is
 • automatikus tisztítás – a levesfőző gyorsan és pontosan kitisztítja a belsejét.

Intenzitás / Keverési módok

A magasabb felszereltséggel rendelkező levesfőzők lehetővé teszik a keverés szintjének, azaz intenzitásának kiválasztását is. A leves lehet tökéletesen finom és krémes, vagy kisebb darabokkal, vagy akár nagyobb zöldségdarabokkal. Attól függ, milyen konzisztenciára van étvágya, vagy kinek főz.

miért eszik levest

Melegentartás

Hasznos és keresett felszereltség! A levesfőző megtartja a leves hőmérsékletét, például 30-60 percig. Ha nincs ideje azonnal leülni az asztalhoz, nem kell attól tartania, hogy külön fazékban fel kell melegítenie. A levest vagy a szószt körülbelül 45-55 ° C hőmérsékleten tartja.

Védelmi elemek

A védelmi elemek feladata a biztonságos működés biztosítása, hogy ne kelljen aggódnia semmi miatt. Az egyik alapvető védelmi elem a fedél kinyitása elleni védelem. Vagy a levesfőző nem teszi lehetővé ezt működése közben, vagy automatikusan kikapcsol. Akkor is kikapcsol, ha a keverőrész pengéi akadályba ütköznek. A túlmelegedés elleni védelem kikapcsolja a készüléket, ha a hőmérséklet veszélyesen megemelkedik, és fennáll a nyersanyagok leégésének vagy a készülék károsodásának veszélye.

Vezérlés

A vezérlés nagyon intuitív és egyszerű, szó szerint néhány érintéssel. Nem kell rajta sokat gondolkodnia. Minden programnak saját előre beállított ideje és időtartama van ahhoz, hogy megbízhatóan működjön az adott térfogat esetén. Ezért ez egy automatikus működés. A vezérlőelemeket a fedél tetején találja. Néhány alapvető gomb egészíti ki a kis kijelzőt, ahol a hátralévő időt láthatja.

A levesfőző tisztítása és karbantartása

A levesfőző gyenge pontja lehet a tisztítása. Ha nem tisztítja meg azonnal, akkor munkaigényes súrolás vár Önre. Ez egy elektromos készülék, amelyet nem tehet a mosogatóba vagy a mosogatógépbe. Mind a belső tartályt, mind a fedelet a keverő résszel együtt kézzel és különösen óvatosan kell elmosni.

A legjobb levesfőzők azonban rendelkeznek egy automatikus programmal, amely rendkívül egyszerűvé teszi a tisztítást. Öntsön meghatározott mennyiségű vizet a levesfőzőbe (néha a gyártó utasításai szerint kis mennyiségű mosószert is), indítsa el a programot, és néhány perc múlva a levesfőző belseje tiszta lesz.

Levesfőző vagy főzőfunkciós turmixgép?

Sok konyhai készülék esetében találkozhat a multifunkcionalitással. A jól felszerelt konyhai robotgéptől, a multifunkcionális edénytől az otthoni kenyérsütőgépig, amelyben lekvárt vagy joghurtot is készíthet.

A multifunkcionális készülékek koncepciói érdekesek és van mit kínálniuk. Különösen abban az esetben, ha minden funkció képes helyettesíteni más kisebb készülékeket.

A főzőfunkciós turmixgép is hasonló kategóriába tartozik. Általában ez egy asztali mixer, domináns kétrészes konstrukcióval (alapzat + tartály), nagyobb teljesítménnyel és keverőerővel. Néhány gyártó fel merte szerelni fűtés funkcióval. Ezt a készüléket helyettesítheti egy levesfőző. Azonban magasabb árra és nagyobb méretekre számíthat.

Levesfőzők ára

A levesfőzők választéka még nem olyan gazdag, mint például a rizsfőzőké. Emiatt az áraikat valamivel magasabb szinten tartják. Ezt azonban kompenzálják a jövőbeli felhasználóknak azzal, hogy csökkentik a főzés időtartamát, és nem igényelnek állandó jelenlétet. Ezek olyan praktikus eszközök, amelyek tudják, mit kell tenni, mennyi ideig és milyen hőmérsékleten.

✅ Levesfőzők 21000 forintig

A legolcsóbb levesfőzőt körülbelül 17500 forintért vásárolhatja meg. A leves főzés képessége jó az alacsonyabb ár ellenére is. Előfordulhat azonban, hogy kisebb térfogatot, alacsonyabb teljesítményt vagy kevesebb programot kínál.

✅ Levesfőzők 35000 forintig

Kategória, amelyben a levesfőzők recenzióiból találja meg a kedvenceket. Nagyon jó ár / teljesítmény arány, 1,6-2 literes családi térfogat és egy tisztességes program ellátottság, amely javítja kihasználhatóságukat a konyhában.

✅ Levesfőzők 35000 forinttól

Nagyteljesítményű és minőségi levesfőzők gazdag felszereltséggel, alkalmasak az igényes felhasználók számára.

A legjobb levesfőző márkák

Hol találhat jó értékelést kapott levesfőzőket? Nem lesz meglepő, ha olyan gyártókról van szó, amelyek portfóliója gazdag a konyhai készülékek különböző kategóriáiban.

 • Tescoma – A hagyományos Tescoma márka kínálatában megtalálható például a nagyteljesítményű és sokoldalú Tescoma PRESIDENT 1.75l főzőfunkciós turmixgép is. Bár ára magasabb, de öröm vele dolgozni a konyhában.
 • Tefal – Az egyik legkeresettebb márka, számos elektromos edény van a kontóján – akár multifunkcionális edények, akár nyomásfőzők. Figyelmébe ajánljuk a jól értékelést kapott ​​TEFAL BL542831-t.
 • MioMat – Vagy „Bögre főző”. Dizájn szempontjából nagyon népszerű eszköz. Felkeltette az anyák és az egészségesen étkező emberek figyelmét. Az ára magasabb, de a több mint 400 bevált recept gyűjteménye érdekes lehet.
 • DOMO – A DOMO márka kínálja piacunk egyik legkelendőbb levesfőzőjét – a DO705BL modellt. Szintén érdekesek a DO716BL, DO719BL modellek. Jó ár és kiváló felhasználói vélemények.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tescoma PRESIDENT
Térfogat: 1,75 l
5 out of 5 stars (5 / 5)75000 Ft Alacsony ár
2.Delimano Multifresh
Térfogat: 1,2 l
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)50000 Ft Alacsony ár
3.DOMO DO716BL
Térfogat: 2,2 l
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)44000 Ft Alacsony ár
4.RUSSELL-HOBBS 21480-56
Térfogat: 1,8 l
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)33500 Ft Alacsony ár