Kert és műhely

A legjobb magasnyomású mosók, WAP (teszt 2020)

wap karcher A magasnyomású mosó közkedvelté vált és egyre több háztartásban megtalálható praktikus kihasználhatósága miatt.

Különböző felületek magasnyomású tisztítása nyomás alatt álló vízsugárral történik, amikor egyszerűen tömlőt vagy tartozékot irányít a felületre, és minden másról a víz gondoskodik. Természetesen mosószert vagy tisztítószert is adhat hozzá, de sokan azt állítják, hogy az általános háztartási tisztításra szolgáló jó minőségű magasnyomású mosók a közönséges szennyeződésekkel tisztítószerek nélkül is elbánnak, így a mosás környezetbaráttá válik.

Létrehoztuk ezt a praktikus WAP tesztet, amely röviden ismerteti a jelenleg a piacon elérhető legjobb magasnyomású mosókat (WAP-kat). Mivel a tesztünket rendszeresen frissítjük, mindig kényelmesen naprakész információkhoz jut. Ezen kívül tanácsot adunk Önnek, hogy hogyan válassza ki az Ön WAP-ját bármilyen probléma nélkül.

A legjobb magasnyomású mosók, WAP

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1Kärcher K 5 Full Control Car & Home
Pumpa: -
Áramlás: 500 l/h
Nyomás: 145 bar
Teljesítmény: 2100 W
Tömlő hossza: 8 m
5 out of 5 stars (5 / 5)133 500 Ft Alacsony ár
#2Riwall PRO REPW 150 SET
Pumpa: Fém
Áramlás: 468 l/h
Nyomás: 150 bar
Teljesítmény: 2000 W
Tömlő hossza: 8 m
5 out of 5 stars (5 / 5)45 000 Ft Alacsony ár
#3BOSCH UniversalAquatak 130
Pumpa: Fém
Áramlás: 380 l/h
Nyomás: 130 bar
Teljesítmény: 1700 W
Tömlő hossza: 6 m
5 out of 5 stars (5 / 5)47 500 Ft Alacsony ár
#4Kärcher K 3 Full Control Car
Pumpa: -
Áramlás: 380 l/h
Nyomás: 120 bar
Teljesítmény: 1600 W
Tömlő hossza: 6 m
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)49 500 Ft Alacsony ár
#5Riwall PRO REPW 120 SET
Pumpa: Fém
Áramlás: 432 l/h
Nyomás: 120 bar
Teljesítmény: 1500 W
Tömlő hossza: 5 m
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)23 500 Ft Alacsony ár
#6BOSCH EasyAquatak 120
Pumpa: Fém
Áramlás: 350 l/h
Nyomás: 120 bar
Teljesítmény: 1500 W
Tömlő hossza: 5 m
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)34 500 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb magasnyomású mosót (WAP)?

 • WAP-ok nyomása. Már magából a címből ered, hogy a magasnyomású mosók magas nyomás alatt dolgoznak. Igaz, hogy az egyszerűbb WAP-ok legfeljebb 120 bar nyomással rendelkeznek, és képesek például a kerti bútorok, motorkerékpárok vagy autók mosására. A teraszok, az uszoda és a szabadtéri burkolat tisztítására 120-150 bar nyomással rendelkező WAP-ok a megfelelőek. A 150 bar feletti nyomással rendelkező WAP-ok félig professzionálisnak és / vagy professzionálisnak minősülnek.
 • WAP-ok vízátfolyása. A vízátfolyás adat az óránkénti vízátfolyás literekben, és egyesek szerint még fontosabb adat, mint maga a nyomás. A kisebb területeket 300-420 l / óra vízátfolyással, a burkolatokat, járdákat vagy akár az egész homlokzatot 420-700 l / óra vízátfolyással tisztíthatja meg.
 • Karbantartás és tartozékok. Vásárlás előtt érdeklődje meg, hogy milyen karbantartást igényel a konkrét típusú WAP tisztító (általában nem túl igényes), és kérdezzen rá garanciális és jótállás utáni szervizre is, beleértve a pótalkatrészeket is. Javasoljuk továbbá a tartozékok vásárlásának lehetőségének megérdeklődését is, ha időközben rájön, hogy mégis szüksége lenne, például egy forgó kefére, amely nem tartozott az alap tartozékokhoz.
 • Vízmelegítéssel vagy melegítés nélkül. A magasnyomású mosók hideg vízzel vagy meleg vízzel dolgozhatnak. A hidegvizes WAP-ok 40 ° C-os vagy annál alacsonyabb hőmérsékletű vízzel képesek tisztítani (gondoljon arra, hogy ha a WAP-t bojlerhoz kívánja csatlakoztatni, ne haladja meg a maximális vízhőmérsékletet), és alkalmasak az általános szennyeződésekre, de például nem megfelelőek a zsírosabb felületek tisztítására. A melegvizes WAP-ok a generátorban gázolajjal melegítik a vizet, és 90 ° C és 150 ° C közötti hőmérséklet tartományú vízzel tudnak dolgozni, aminek köszönhetően nagyszerű eredményeket érnek el, például olajfoltok tisztításánál, és télen is kényelmesen tisztíthat velük, még fagyban is.
 • Elektromos energia vagy benzin. A benzines WAP-t értékelni fogja mindenütt, ahol nincs hozzáférése csatlakozóaljzathoz, de másrészt benzint kell vásárolnia. Elektromos WAP azt jelenti, hogy csak vízre van szüksége, és nem kell benzint tárolnia otthon.
 • Merítsen ihletet vásárláshoz. Keresse meg a magasnyomású mosó tesztet az interneten, olvassa el a véleményeket és az ügyfelek tapasztalatait. Ezek az információk segítenek a piacon orientálódni és a legjobbat kiválasztani.

magasnyomású mosók 2

Mit lehet tisztítani magasnyomású mosóval „WAP“?

A WAP többfajta felületet és szennyeződést tisztít. Elbír a porral, eső okozta szennyeződéssel, felgyülemlett szmoggal, burkolatra vagy járdára ragadt rágógumival, különféle eredetű zsíros foltokkal, az olajból származó foltokkal, akár a penészgombákkal; és ha a WAP elég jó teljesítményű, az épület homlokzatán lévő graffitikkal is.

Elég, ha beállítja a víz sugarát, hogy ne legyen túl erős, különösen akkor, ha nagy teljesítményű, állítható nyomású WAP-l rendelkezik. A legjobb WAP autómosásra, amely megtisztítja a felniket még a durva szennyeződésektől is, valamint a WAP-l szintén megtisztíthatja a motorkerékpárt is.

Így kell tisztítani az autót WAP-l:

A WAP több vizet használ?

A WAP-ok nagyon egyszerű elven tisztítanak: a magas víznyomásnak köszönhetően tisztítás történik, aminek következtében a végeredmény a felület tisztításához szükséges vízmennyiséggel történő spórolás a klasszikus tisztításhoz viszonyítva, amikor több vizet használunk, és gyakran a hosszú ideig végzett mosás után sem kielégítő az eredmény. A magasnyomású mosók gyorsan, hatékonyan és kíméletesen tisztítanak.

Milyen nyomása legyen az új WAP-nak?

Válasszon az szerint, hogy mit szeretne tisztítani, például:

 • ha alkalmanként autót, motort, kerti bútorokat, autókerekeket és más közepesen ellenálló anyagokat szeretne tisztítani, elég az alacsony nyomású, hogy elkerülje az érzékenyebb felületek károsodását a túl magas nyomástól;
 • ha teraszt, járdákat a kertben, kültéri burkolatot, beépített medencét, ház tetejét vagy homlokzatát akarja tisztítani, átlagosan 130 bar (120-160) nyomással rendelkező WAP-ra van szüksége;
 • ha rendszeresen meg kell tisztítani a nagyobb / nagy területeket, csarnokokat, ipari területeket, nagyobb területű burkolatokat, stb. legalább 160 bar (160-200 vagy annál nagyobb) nyomású WAP-t fog értékelni.

wap

Magasnyomású mosó motorja

Még a motor is befolyásolja a WAP nyomását. Minél magasabb a szám, a magasnyomású mosó annál hatékonyabb. Ezt a paramétert wattban adják meg.

A kevésbé erőteljes motorok kb. 1200-2600 W teljesítményűek.

A nagyteljesítményű motorok kb. 3000 W teljesítményt érnek el.

Fontos kérdés az is, hogy miként hűti a motort? Választhat két lehetőség közül: vízhűtéses, jobb minőségű, hosszabb élettartamú vagy léghűtéses.

Milyen anyagból gyártják a WAP szivattyúját?

A szivattyú lehet műanyag, ami ideális a keveset használt WAP-hoz, például, ha időnként meg kell mosni az autót, úszómedencét, csempézett járdákat a kertben, a burkolatot a pavilonok alatt, az erkélyen és más kisebb vagy közepes területeken.

Az alumínium szivattyúk nagyobb területek, például háztetők, ház homlokzatok, nagy teraszok és szabadtéri térburkolatok hosszabb ideig tartó megtisztítására alkalmasak.

A drágább, magasabb kategóriás WAP-k általában sárgaréz és alumínium kombinációból vagy különféle ötvözetekből készült szivattyúkkal rendelkeznek, és nagy területek, például munkahelyi csarnokok tisztítására használják, ezeket háztartási célokra nem használja ki.

magasnyomású mosók

Milyen tömlőt a magasnyomású mosóhoz?

Magasnyomású mosóhoz elengedhetetlen a jó minőségű tömlő.  Tömlőhossz = nagyobb munkaterület. Rugalmas tömlő = könnyebb kezelhetőség.

A tömlő típusai:

 • textilerősítésű – lágyabb tömlő;
 • acélszálas erősítésű – rugalmas és kiemelkedően tartós.

Szükség van valamilyen védőruházatra a WAP használata során?

A szokványos WAP használatánál normál háztartási tisztításhoz védőkesztyű és természetesen védőszemüveg használata elegendő.

Felszereltség és tartozékok

Magasnyomású mosó kiválasztásakor vegye figyelembe a készülék felszereltségét és a hozzá tartozó tartozékokat. Legalább az alapvető kefék, szórófejek és forgó fúvókák nem hiányozhatnak. Győződjön meg róla, hogy a tartozék benne vannak a készüléken feltüntetett árban. Néhány magasnyomású mosó gyártó lehetőséget kínál a tartozékok későbbi megvásárlására.

Ügyeljen arra is, hogy a legalább a kerekek és a fogantyú alapfelszereltsége legyen a WAP-nak, amelyek biztosítják a készülék egyszerű kezelését.

legjobb magasnyomású mosók, WAP

Tanácsok az élettartam megnövelésére

 • Végezze el az előírás szerinti olajcserét, mert ezzel védi a kopástól a fém alkatrészeket.
 • Nyomásszabályzóval rendelkező készülékeket ne üzemeltesse a maximális nyomáson.
 • Megfelelő víznyomás nélkül ne kapcsolja be a magasnyomású mosót, mert a szivattyú hűtés nélkül üzemel és a belső alkatrések felhevülnek.
 • Használjon vízszűrőt a magasnyomású mosóhoz, mert a hálózatból különböző szennyeződések kerülhetnek bele, és ez által károsodhatnak a vízzel érintkező alkatrészek.
 • Rendszeres időközönként tisztítsa meg vagy cserélje ki a vízszűrőt annak használata esetén.
 • Ügyeljen arra, hogy a magasnyomású mosóból sehonnan ne szivárogjon a víz, mert a készülék meghibásodásához vezethet, ugyanis csökken a nyomás.
 • Csak a gyártó által ajánlott tartozékokat használjon.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1Kärcher K 5 Full Control Car & Home
Pumpa: -
Áramlás: 500 l/h
Nyomás: 145 bar
Teljesítmény: 2100 W
Tömlő hossza: 8 m
5 out of 5 stars (5 / 5)133 500 Ft Alacsony ár
#2Riwall PRO REPW 150 SET
Pumpa: Fém
Áramlás: 468 l/h
Nyomás: 150 bar
Teljesítmény: 2000 W
Tömlő hossza: 8 m
5 out of 5 stars (5 / 5)45 000 Ft Alacsony ár
#3BOSCH UniversalAquatak 130
Pumpa: Fém
Áramlás: 380 l/h
Nyomás: 130 bar
Teljesítmény: 1700 W
Tömlő hossza: 6 m
5 out of 5 stars (5 / 5)47 500 Ft Alacsony ár
#4Kärcher K 3 Full Control Car
Pumpa: -
Áramlás: 380 l/h
Nyomás: 120 bar
Teljesítmény: 1600 W
Tömlő hossza: 6 m
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)49 500 Ft Alacsony ár
#5Riwall PRO REPW 120 SET
Pumpa: Fém
Áramlás: 432 l/h
Nyomás: 120 bar
Teljesítmény: 1500 W
Tömlő hossza: 5 m
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)23 500 Ft Alacsony ár
#6BOSCH EasyAquatak 120
Pumpa: Fém
Áramlás: 350 l/h
Nyomás: 120 bar
Teljesítmény: 1500 W
Tömlő hossza: 5 m
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)34 500 Ft Alacsony ár
Segített Önnek ez a magasnyomású mosó teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb WAP-t, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.