Háztartás

A legjobb masszázsfotelek (teszt 2020)

legjobb masszázsfotelekA legjobb masszázsfotelek nemcsak a pihenő és a relaxációs központok kiváltságai. Bármikor pihenhet és lazíthat benne egy fárasztó nap után – a nappaliban, a dolgozószobában vagy a hálószobában. Csak válassza ki a megfelelő kialakítást. Kezdjünk neki!

Rohanó világban élünk, amelyben sokan közülünk akut időhiányban szenvednek. Néha elegendő egy negyedóra, hogy úgy érezzük újjászülettünk. És mivel a masszőrszolgáltatások már nem a legolcsóbbak, semmi sem egyszerűbb, mint ledobni a kabátot, elrakni a bevásárlást, félretenni a telefont és az összes egyéb kötelességet, és kényeztetni magát a gyógyító és pihentető otthoni masszázzsal.

A masszázsfotelek kínálata valószínűleg meglepi Önt. Talál a piacon masszázsfoteleket mind hagyományos, mind ultramodern kivitelben. Némelyek olcsók és csak alapvető 2D masszázst kínálnak, mások luxusabbak, melyek ára több mint háromszázezer forint, ezek a szokásosnál több módot kínálnak, fejlett automatizálást vagy akár testleolvasást a lehető leghatékonyabb masszázshoz.

Útmutatónkban bemutatjuk az anyag-összetételi és a technológiai különbségeket, hogy ne bánja meg a befektetését a masszázsszékbe. Sokkal jobban, mint bármikor, érdemes odafigyelni a masszázsfotelek értékelésére, mivel ezek olyan termékek, amelyektől valószínűleg évtizedes problémamentes működést vár el.

A legjobb masszázsfotelek

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.inSPORTline Mateo
Masszázsok száma: 5 db
Maximális teherbírás: 150 kg
Súly: 140 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)1 455 000 Ft Alacsony ár
2.inSPORTline Gambino
Masszázsok száma: 3 db
Maximális teherbírás: 110 kg
Súly: 25 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)236 000 Ft Alacsony ár
3.Beurer MC3800-BEU
Masszázsok száma: 4 db
Maximális teherbírás: 150 kg
Súly: -
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)414 000 Ft Alacsony ár
4.Beurer BEU-MC5000
Masszázsok száma: 3 db
Maximális teherbírás: -
Súly: 61 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)795 000 Ft Alacsony ár
5.Medisana RC410
Masszázsok száma: 2 db
Maximális teherbírás: 150 kg
Súly: 18,5 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)81 000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a masszázsfotelt?

Az egyik legfontosabb kritérium a fotel kiválasztásánál a kihasználtsága. Attól függően, hogy milyen gyakran fogják használni, válassza ki a konstrukció és az anyagok tartósságát. Ugyanis a testének előnyére és hasznára válik. Az alábbiakban részletesebben elmondjuk Önnek, hogy a masszázsfotel milyen masszázst nyújt, milyen technológiákat használ és milyen kényelmi lehetőségeknek örülhet. Nem felejtettük el az ellenőrzött gyártók listáját és az árkategóriákat sem, amelyek megmutatják az alapvető különbségeket a felszerelésben. A legjobb masszázsfotel nagyszerű testreszabott megkönnyebbülést kínál!

Masszázsfotel és egészség

Azt kérdezi, mire jó a masszázsfotel? Mi a fő jelentősége ennek a domináns szoliternek, amely minden bizonnyal nem marad észrevétlenül? Ha olyan emberek közé tartozik, akik sok időt töltenek a munkaasztalnál ülve, járművezetéssel, vagy ha a munkája fizikailag igényes és egyoldalúan túlterheli valamelyik testrészét, a nyak és a gerinc fájdalma és merevsége nem fog sokáig tartani. A megkönnyebbülés érdekében nem kell rendszeres masszázsokra járnia. Az otthoni masszázsfotel hosszabb távon időt és pénzt takarít meg. Bármikor rendelkezésére áll, javíthatja testi és szellemi állapotát.

További információ – Kiváló minőségű masszázsfotel:

 • enyhíti az izommerevséget és kiküszöböli az ezzel kapcsolatos fájdalmat
 • serkenti a vérkeringést, amelynek köszönhetően az oxigén bejut a túlterhelt izmokba, azok gyorsabban regenerálódnak és gyorsabban helyreállítódik eredeti funkciójuk
 • serkenti a nyirokkeringést, amely biztosítja a szennyező anyagok eltávolítását a sejtekből, tehát javítja a működését (nők esetében a toxinok felhalmozódása a comb és a fenék cellulitjának oka)
 • enyhíti a stresszt, csillapítja a feszültséget és segít csökkenteni a vérnyomást
 • hozzájárul az endorfinok képződéséhez, amelyek bizonyítottan részt vesznek a fájdalomcsillapításában, és jó közérzet és jó hangulat érzetét idézik elő
 • extra bónuszként – a masszázs testreszabható. És nem csak Önnek, hanem a család többi tagjának is.

A masszázsfotel felhasználásának gyakorisága és módja

Ha azon gondolkodik, hogy milyen relaxációs masszázsfotelt vásároljon, az első lépésben fontolja meg, hogy hány ember fogja használni és milyen gyakran. Vegye figyelembe a teherbírást, a kárpitozás minőségét (kopásállóság), a fotel teljes méretét, a felszerelését és a funkciók számát (például a programok előre beállításának lehetősége a felhasználó magassága szerint).

Az egészségügyi problémái szintén fontos tényező – gyakorlatilag egyetlen masszázsfotel-modell sem kínálja teljes mértékben az összes masszázs-módot, ezért válasszon a problémáinak megfelelően.

Különbséget kell tenni a következők között:

 • Masszázsfotelek otthoni használatra – A felszerelésétől és a kivitelétől függően lehetnek olcsóbbak (alkalmi használatra + alacsonyabb felszerelés), de drágábbak és jól felszereltek is.
 • Masszázsfotelek kereskedelmi használatra – Általában úgy vannak tervezve, hogy megbirkózzanak a gyakori és ismételt felhasználással, aminek megfelel a felhasznált anyagok nagyobb terhelhetősége és tartóssága.
 • Masszázsfotelek wellness és SPA központok számára – Különféle masszázsmódok széles skáláját nyújtják. Némelyik talpmasszázst is kínál, valamint vízmasszázst is.

Masszázs technológiák

A modern masszázsfotelek nemcsak a hát, hanem a kéz, a comb, a lábikra és a talp masszírozására is képesek. Erre a masszázs technológiák szolgának:

 • 2D-masszázs – Az olcsóbb fotelekben találja. A masszázst végrehajtó mechanizmusok síkban mozognak – fel és le, jobbra és balra.
 • 3D masszázs – Komplexebb masszázs, amely a drágább fotelekre jellemző. A mechanizmusok nem csak síkban képesek mozogni, hanem különböző oldalakon is, előre és hátra mozoghatnak, így a masszázs intenzívebb lehet, jobb eredményekkel.
 • 4D masszázs – Technológia, amely megtalálható a TOP verziókban. A masszázsmechanizmusok mozgásának „trajektóriája“ lényegesen bonyolultabb, és a lehető legjobban alkalmazkodik a testvonalához.

Masszázs stílusok / típusok

A masszázsfotel működésének jobb elképzeléséhez nincs szükség messzire menni. A gyártók próbálják a lehető leghűségesebben utánozni egy ügyes masszőr kezét. A merev izmok ellazítását és a kellemes relaxációt lehetővé tevő klasszikus masszázson kívül mélyebb regeneráló masszázsokkal is elkényeztetheti a test egy adott részét, amely tartós megkönnyebbülés és egészségi állapot javulás formájában előnyt jelenthet. Minden masszázsfotel különböző technológiákat alkalmazhat a masszázsfejek mozgásának biztosítására. A leírásokban leggyakrabban az alábbi típusú masszázsokat találja:

 • ütögetés – felszíni relaxációs masszázs
 • gyúrás – mélyebb regeneráló masszázs
 • gyúrás ütögetéssel – ezek kombinációja
 • Shiatsu masszázs
 • nyak és tarkó masszázs, vállmasszázs, hátmasszázs, derékmasszázs,
 • levegő masszázs, reflexpont/zóna- terápia, mágnes-terápia stb.

Állíthatóság és dönthetőség

A masszázsfoteltől elvárható a nagyon jó alkalmazkodóképesség. Ezt különösen az állítható háttámla és a lábtartó, valamint a kényelmes fej- és kéztartók biztosítják. Ne csak a lehajthatóságról érdeklődjön, hanem a párnázás iránt is, valamint arról, hogy rétegeket adhat-e hozzá, hogy a masszázs finomabb legyen, vagy fordítva eltávolíthatja a párnázást / bélést, hogy a masszázs intenzívebbé váljon.

 • Az alap masszázsfotelek lehetővé teszik a háttámla kissé megdöntését és a lábtartó részleges emelését. Itt végződik az állíthatóságuk.
 • A legjobb masszázsfotelek már biztosítják az űrhajós kényelmet – egy szimulált Zero Gravity helyzetbe hozza, ahol a hátán fekszik kissé behajlított térdekkel. A lábak kissé magasabban vannak, mint a fej. Ebben a helyzetben a gerinc maximálisan tehermentesítve van, és a masszázs hatása szintén jótékony lehet.

 masszázsfotelek teszt

Vezérlési lehetőségek

Vegye figyelembe, hogy hogyan állítható be a fotel. Találkozhat egyszerű kézi pozicionálással (pneumatikusan vezérelt elemekkel) vagy a „nyomógombos” pozicionálással – akár az oldalsó panelen közvetlenül a fotelen (kézzel elérhető), vezetékes vagy vezeték nélküli távirányító, okostelefon és bluetooth technológia segítségével…

Mennyi helyet kell biztosítani egy masszázsfotelnek?

A masszázsfotel nem rejthető el az ajtó mögött vagy az ágy alatt. Nem is a jövőbeli „ruhafogasról” van szó. Ez helyigényesebb, ezért próbáljon minél több kiegészítő információt találni a leírásokban. Különbség, hogy aklasszikus konstrukció esetén 100 cm helyre van szükség mögötte, vagy rátalált az innovatív helytakarékos Save Place konstrukcióra, amely esetén 10 cm elegendő.

Huzat anyaga

Mint jövőbeli felhasználó, fontos a teherbíró képesség, a méret, a masszázstechnológiák, az üzemmódok, valamint a külső felületkezelés.

 • A valódi bőr a luxus jele. Bár még mindig megtalálható az előkelő masszázsfotelek esetében, vagy kérésre a felszerelés része, de nem igényelt, főleg a nehezebb ápolás és korlátozott élettartam miatt.
 • A műbőr egy kicsit jobb. Az ár nem borsos, a fotelek továbbra is jól néznek ki, és a gondoskodás a valódi bőrhöz képest teljesen problémamentes.
 • A szintetikus mikroszálas textilanyagok az olcsóbb modellekben találhatók. A legjobb esetben hasonló minőségűek, mint az ülőgarnitúrák huzata, rosszabb esetben néhány év múlva kikopott foltokat vehet észre rajta.

A masszázsfotel funkciói, felszereltsége és kényelme

Az új masszázsfotel kiismerése eltarthat egy ideig, és lenyűgözheti annak felszereltsége és funkciói. Kiválasztjuk azokat, amelyek a legkeresettebbek:

 • Automatikus testleolvasás – Ülő helyzetben a test körvonalait letapogatja, és nemcsak a kartámaszok magasságát, hanem a masszázshengerek helyzetét is beállítja.
 • Levegő masszázs – A kis „légzsákok” rendszeres időközönként felfújódnak és leengednek, és így okoznak kellemes masszázst (különösen a végtagokon). Nem olyan intenzív, mint a görgőkkel, inkább a vérkeringésre hat.
 • Bemelegítés – A bemelegítő funkció gyors fájdalomcsillapítást és izomlazítást kínál. 40-50 ° C hőmérsékleten működik.
 • Zene lejátszása – Kedvenc zenéjét a beépített hangszórókon keresztül lejátszhatja, vagy – ami még jobb – néhány masszázsfotel szinkronizálhatja masszázsát a zenével.
 • Program felszereltség – A jobban felszerelt relaxációs eszközök több olyan előre beállított programot tartalmaznak, amelyek különböző intenzitású kombinált masszázs módokat használnak. Ha nem talál köztük megfelelőt magának, tárolhatja a saját programjait a memóriában, és csupán annyit kell tennie, hogy kényelmesen letelepedjen. Minden másról gondoskodik a fotel.

Masszázsfotelek ára

Annak elkerülése érdekében, hogy semmivel ne tartozzunk Önnek, ne feledkezhetünk meg a masszázsfotelek ár szerinti felosztásáról sem. Ebben az esetben nem igaz, hogy a 60000-90000 forintos fotel nem használható, összehasonlítva azzal, amelyik a tízszeresébe kerül. Ez függ az Ön igényeitől, elvárásaitól és bizonyos mértékig az egészségügyi problémáitól vagy a fizikai terheltségétől is. Azonban egy aktív sportoló vagy rehabilitációra szoruló személy egy kifinomult, drágább modell vásárlására törekszik.

✅ Masszázsfotelek 90000 forintig

Az alapár kategóriában dizájnilag egyszerűbb és visszafogott masszázsfoteleket talál, amelyek elsősorban alap masszázstechnológiával, vibrációval és bemelegítő funkcióval vannak ellátva. Alkalmasak egy fárasztó munkanap után a pihenésre, ideális könyvvel a kezében vagy kellemes zene mellett.

✅ Masszázsfotelek 300000 forintig

A 90000 és 300000 forintos kategória már elég széles ahhoz, hogy érdekes változatosságot fedezzen fel benne. Itt találhatók fotelek, mind hagyományos, mind ultramodern kivitelben, valamint a jelenlegi legkelendőbb, állítható elektromos masszázsfotelek is, amelyek technológiája többet nyújt, mint egy gyengéd pihentető masszázs. A program- és a funkcionális felszereltség az árral növekszik.

✅ Masszázsfotelek 300000 forinttól

Ha jó minőségű darabot keres, készüljön fel több százezer forintos összegre. Az ilyen profi luxusfotelek által nyújtott kényelem magas színvonalú, és egészségügyi szempontból is segíthet Önnek. A korszerű masszázs-technológia, a kiváló minőségű anyagok és a test kontúrjaihoz való kiváló alkalmazkodás minden bizonnyal helyettesítik az ügyes masszőr kezét – amikor csak szüksége van rá.

Video

A legjobb masszázsfotelmárkák

A választékban történő gyors orientáció érdekében egy helyre csoportosítottuk az ellenőrzött gyártókat, akik jól teljesítenek masszázsfotel tesztekben, vagy amelyek a fogyasztói vélemények alapján ajánlottak. Megtalálja köztük a legmagasabb minőségű és a modern technológia képviselőit, valamint azon márkákat, amelyek optimális minőséget kínálnak elfogadható áron. Itt vannak:

 • Insportline – Kényelmes és luxus masszázsfotelek magasabb áron extra felszerelést és nagyszerű masszázs funkciókat kínálnak. Bizonyított minőség.
 • Tempo Kondela – Egyszerű, elegáns masszázsfotelek 60000 – 120000 forint áron, megfelelőek dolgozószobába és nappaliba is. Semleges dizájn és kellemes, relaxációs masszázs.
 • VidaXL – Kiváló tipp az igénytelen fogyasztók számára, kb. 50000 forintba kerül.
 • Halmar – További megfizethető relaxációs masszázsfotelek különösen azok számára, akik a klasszikus háztartási berendezések iránt érdeklődnek.
 • Hanscraft – Modern technológia és élvonalbeli dizájn. Magasabb színvonalú modellek – Zero Gravity helyzet és fejlett 3D masszázs.
 • Mad Diamond – Hagyományosan kialakított fotelek, a nappaliba készültek, amelyek felkeltik a figyelmét a kedvező árukkal és minőségi masszázst kínálnak.
 • iRest – Részletesen kidolgozott luxus fotelek olyan igényes ügyfelek számára, akik fizikai és mentális állapotukat szeretnék javítani.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.inSPORTline Mateo
Masszázsok száma: 5 db
Maximális teherbírás: 150 kg
Súly: 140 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)1 455 000 Ft Alacsony ár
2.inSPORTline Gambino
Masszázsok száma: 3 db
Maximális teherbírás: 110 kg
Súly: 25 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)236 000 Ft Alacsony ár
3.Beurer MC3800-BEU
Masszázsok száma: 4 db
Maximális teherbírás: 150 kg
Súly: -
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)414 000 Ft Alacsony ár
4.Beurer BEU-MC5000
Masszázsok száma: 3 db
Maximális teherbírás: -
Súly: 61 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)795 000 Ft Alacsony ár
5.Medisana RC410
Masszázsok száma: 2 db
Maximális teherbírás: 150 kg
Súly: 18,5 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)81 000 Ft Alacsony ár

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új masszázsfotel kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Talán az Ön véleménye segít másoknak a legjobb masszázsfotel kiválasztásában a piacon.