Háztartás

A legjobb meteorológiai állomások (teszt 2020)

legjobb meteorológiai állomások Legalább egyszer az életében biztosan megtörtént, hogy a televízió időjárás-előrejelzése szerint készült, de a valóság teljesen más volt. A televízió időjárás-előrejelzései inkább orientációs jellegűek és általánosságban tájékoztatnak az időjárásról egy konkrét régióban. Az okostelefonok ettől kicsit jobbak, de pontos adatokat a helyi időjárásról csak a jó minőségű meteorológiai állomástól kaphat.

A legjobb meteorológiai állomás figyelmezteti Önt arra, hogyha a hőmérséklet meghaladja az Ön által beállított hőmérséklet határt, megrajzolja az időjárás alakulásának grafikonját, és felhívja a figyelmét arra is, hogyha a virágokat a kiskertben meg kell locsolni. Csak az Ön igényeitől és pénzügyi lehetőségeitől függ milyen meteorológiai állomást választ, mivel a piacon különböző típusú meteorológiai állomásokból választhat.

Annak érdekében, hogy jó döntést hozhasson, és használhassa a „saját“ időjárás állomását, amely kielégíti az Ön elvárásait, nézze meg vásárlás előtt a időjárás állomás tesztet, amely a különböző gyártók meteorológiai állomásainak aktuális listáját szolgáltatja. A teszt segít az orientációban és a legjobb kiválasztásában az Ön háztartása számára.

Az otthoni meteorológiai állomás tesztet kiegészítik a tanácsok és a vevők által leggyakrabban feltett kérdésekre vonatkozó válaszok. A tesztet rendszeresen frissítjük, így megbízható adatokat szolgáltatunk a független tesztvállalatok eredményei alapján.

Teszt – legjobb időjárás állomások – TOP 6

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Sencor SWS 2900
LCD kijelző fehér háttérvilágítással, időmegjelenítés, belső hőmérséklet és páratartalom mérés, külső hőmérséklet és páratartalom mérés, érintőgombok a kijelzőn, 3x 1,5 V AAA elem, elem az érzékelőhöz
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)5 690 Ft Alacsony ár
#2GARNI 735
külső és belső hőmérséklet, relatív páratartalom, légköri nyomás, szélsebesség és -irány mérése; csapadék és időjárás-előrejelzés
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)49 990 Ft Alacsony ár
#3GARNI 281
kültéri / beltéri hőmérséklet, kültéri / beltéri páratartalom, barometrikus nyomás, színes LCD kijelző, rádiós óra, dátum, riasztás, riasztás, időjárás-előrejelzés, holdfázis, legfeljebb három érzékelő
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)19 090 Ft Alacsony ár
#4SENCOR SWS 280
kültéri és beltéri hőmérséklet vezeték nélküli mérése, színes LCD kijelző, rádióvezérlésű óra, napi ébresztő szundi funkcióval, időjárás-előrejelzés, vezeték nélküli érzékelő a csomag tartozékaként
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)9 590 Ft Alacsony ár
#5Emos E8466
Időjárás állomás - vezeték nélküli, kivetítés, DCF jel szerint működő óra, naptár, ébresztés, szundi, külső hőmérséklet mérése -20 °C és +60 °C között
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)19 990 Ft Alacsony ár
#6Hyundai WS 8446
beltéri / kültéri hőmérséklet és páratartalom, időjárás, naptár, óra, ébresztés, szundi, rádióvezérlésű óra, színes LCD képernyő, egy külső érzékelő vételének lehetősége , 40 hónap garancia, fekete
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)12 290 Ft Alacsony ár
#7Hyundai WS 2331
kültéri / beltéri hőmérséklet, időjárás-előrejelzés, óra, ébresztő, szundi, akár négy ébresztési idő beállítása, rádió-vezérlésű óra, nagyméretű LCD kijelző, adatfogadás egy érzékelőből
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)10 990 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb otthoni meteorológiai állomást?

 • Saját igényei szerint. Szüksége van részletes információkra szakmai szinten, vagy megelégszik egy egyszerűbb meteorológiai állomással? Kihasználja a kiegészítő érzékelőket is, például amelyet a talajba terveztek? Fogja használni a beépített ébresztőórát, vagy letölti az időjárási adatokat a számítógépére / táblagépére?
 • Kijelzési lehetőségek. Az olcsóbb meteorológiai állomások csak áttekinthetően tájékoztatják az időjárás helyzetéről, némelyek képesek grafikont készíteni a rögzített időjárás alakulásról egy bizonyos időtartam alatt. A piacon található olyan luxus otthoni meteorológiai állomás is, amely képes az időjárás 3D-ben történő bemutatására. Hasznosak azok az állomások, amelyek legalább háttérvilágítással vagy színváltozással rendelkeznek az időjárásnak megfelelően (napos, felhős, eső stb.).
 • Kijelző mérete. Ha az meteorológiai állomást a hálószobában használja, és tervezi, hogy az ágy közelébe helyezi, akkor inkább ébredés után kisebb kijelzőre tekintsen, amelyen szükség esetén át tudja váltani az adatokat. A nagyobb kijelzővel rendelkező és ébresztőóra nélküli meteorológiai állomást a nappaliban vagy a folyosón fogja értékelni, ahol indulás előtt megnézheti az időjárási információkat.
 • Az otthoni időjárás állomások fajtái. A legeladottabb otthoni meteorológiai állomások saját nyomásmérővel rendelkeznek, ezért megbízhatóan előre jelzik az időjárást pontosan ott, ahol él. A piacon azonban vannak meteorológiai állomások, amelyek az internetes előrejelzések adatai vagy a Meteoline rendszer (az adatokat a meteorológusok feldolgozzák, és az ilyen állomások speciális dekóderrel rendelkeznek, amely előrejelzést mutat egy konkrét területre) alapján dolgoznak. Egyes otthoni meteorológiai állomások többféle típust kombinálnak.
 • Vezeték nélküli és vezetékes meteorológiai állomások. A vezeték nélküliek szenzorokkal / mérőszondákkal rendelkeznek általában legfeljebb 100 méteres hatótávolsággal, és a megadott távolságon belül kell elhelyezni ezeket, hogy a meteorológiai állomás megfelelően működjön. A vezetékeseknek van a kábelén egy érzékelő, a kábel másik végét a szabadban kell elhelyezni.
 • Tápellátás módja. A kisméretű és egyszerűbb meteorológiai állomásokhoz elegendőek az elemek, a nagyobb teljesítményűekhez áramforrás szükséges.
 • Merítsen ihletet vásárláshoz. A meteorológiai állomás tesztünk segít orientálódnia a piacon és a legjobbat kiválasztani.

Az új meteorológiai időjárás állomást szükséges beállítani?

Igen. A legtöbb esetben az első bekapcsolás után be kell állítani a tengerszint feletti magasságot méterben, és beadni a légnyomását hPa-ban. Néhány otthoni meteorológiai állomásnak szükséges megadni a koordinátákat is (földrajzi szélesség és hosszúság).

Hány mérőszondával rendelkeznek az otthoni meteorológiai állomások? Hova kell elhelyezni őket?

Az otthoni meteorológiai állomások leggyakrabban három szondával rendelkeznek:

 • barometrikus nyomás,
 • külső hőmérséklet,
 • páratartalom.

Ha az otthoni meteorológiai állomás atmoszférikus nyomás mérő szondával rendelkezik, akkor előrejelzi az időjárást, amit biztosan értékelni fog.

Úgy helyezze el őket, hogy ne legyen sok akadály az útban és legalább egy méterrel a talaj felett legyenek. Az ablakpárkányra, korlátra, pavilon alá stb. szokták helyezni, de soha nem a házra (a belső térből kiáramló hő miatt helytelen hőmérsékletet mérhetnek).

A drágább meteorológiai állomások több, további kiegészítő mérőszondákkal rendelkeznek, például:

 • nedvesség a talajban, amelynek köszönhetően figyelmezteti Önt, hogy szükség van a locsolásra a kertben,
 • figyelik a medence vízhőmérsékletét,
 • mérik az UV sugárzás értékét.

Milyen funkciókkal rendelkeznek az otthoni meteorológiai állomások?

Ez mindenekelőtt a meteorológiai állomás konkrét típusától és a mérőszondák képességeitől függ.

Az otthoni meteorológiai állomások az alábbi funkciókkal is rendelkezhetnek:

 • szélirány,
 • páratartalom,
 • esőzések,
 • lehetőséget nyújtanak az adatok számítógépen történő tárolására,
 • holdfázisok megjelenítése,
 • riasztás (hangjelzés hallható, ha a külső hőmérséklet 30 ° C felett van, vagy ha a relatív páratartalom a beállított küszöbérték alá csökken), stb.

Fontos a minőség?

Általában minden eszköznél, készüléknél fontos, ugyanez mondaható el a meteorológia állomásról is. A legolcsóbb termékek sokszor alacsony minőségű műanyagokból készültek, amelyek gyorsan tönkremennek. Ezért vásároljon olyan állomást, amely minőségi anyagokból készült.

Vásárlás előtt még gondolja át

A meteorológiai állomás kiválasztásakor először is határozza meg, hogy milyen szerepet kell betöltenie. Ha csak az aktuális beltéri vagy kültéri hőmérsékletekre vonatkozó alapvető információkra van szüksége, akkor nem szükséges sok pénzt befektetni egy fejlettebb eszköz megvásárlásába. Azonban, ha pontosabb mérési értékeket szeretne vagy a kínált funkciók és mérések sokféleségére van szüksége, javasoljuk, hogy jobb minőségű eszközöket keressen.

A meteorológiai állomásnak legalább a hőmérséklet, a páratartalom és a légköri nyomás mérésére alkalmasnak kell lennie.

Tisztítás és karbantartás

A meteorológiai állomás karbantartását és javítását bízza szakemberre illetve szakszervizre. A külső felületek tisztításához elegendő egy puha, száraz és tiszta törlőkendő. A tisztítás során ne nyomja meg erősen a kijelzőt, mert ezzel karcolásokat, vagy hibás kijelzést okozhat.

A port a készülékről könnyedén eltávolíthatja hosszúszőrű, puha ecsettel vagy porszívóval. A külső szenzorokról a szennyeződést nedves törlőronggyal távolítsa el. Soha ne használjon agresszív tisztítószereket, alkoholt vagy más vegyszereket, mert ezek károsíthatják a készüléket, esetleg a működését is befolyásolhatják.

Segített Önnek ez az otthoni meteorológiai állomás teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb meteorológiai állomást, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.